ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

makfor30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/10/2010, 16:14:32
Ρε Αριστοτέλη μου...δεν βρίσκεται εκεί το όλο Θέμα μόνον....
Αν εξέταζες με απλό...απλούστατο τρόπο τα θεματα που αφορούν τις Θρησκείες θα έπαιρνες τις απαντήσεις που θα χρειαζόσουν...

Θα έβλεπες ξεκάθαρα ότι όλες έχουν έναν κοινό παρονομαστή και μιλάνε σχεδόν για τα ίδια πράματα...οι προφήτες και οι Μεσσίες αλλάζουν...

Γι'αγάπη μιλάνε όλες ...καλοσύνη...ευλάβεια...κλπ..κλπ...κλπ..!!!

ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...λένε για να λένε και θα λένε για να λένε...

Τώρα αν κάποιος το έχει ανάγκη για να πιστέψει και κεί βρίσκει αποκούμπι και στήριγμα ... "οκ"...!!!

Αλλα αυτό είναι άλλο πράμα...!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
06/10/2010, 22:03:22
-ο Γκαντι ειχε επισημανει τα εξης...

Τα εφτά που δεν πρέπει να έχεις:
Πλούτο χωρίς μόχθο.
Γνώση χωρίς χαρακτήρα.
Πολιτική χωρίς αρχές.
Απόλαυση χωρίς συναίσθημα.
Εμπόριο χωρίς ήθος.
Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά.
Αγάπη χωρίς θυσία....

Τώρα , αν σε ρωτήσω τι σχέση έχει ο Γκάντι με τις Θρησκείες κλπ..κλπ...θα είμαι κατα την γνώμη σου άδικος???

Χρειάζεται ΚΑΙ ΑΥΤΟ να το αναλύσουμε..???

geostatΜέλος
07/10/2010, 00:25:59
quote:

Θα έβλεπες ξεκάθαρα ότι όλες έχουν έναν κοινό παρονομαστή και μιλάνε σχεδόν για τα ίδια πράματα...οι προφήτες και οι Μεσσίες αλλάζουν...

οπως ας πουμε η συγχρονη ταση ειναι η επιστημη και η επιστημονες,αυτοι μαλιστα μπορουν να ασκησουν και φυσικη εξουσια οχι μονο πνευματικη...

quote:
ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...λένε για να λένε και θα λένε για να λένε...

Εδω κανεις λαθος,κανεις δε μελετησε τις ανθρωπινες αδυναμιες και δεν τις εκμεταλλευτηκε καλυτερα απο τις θρησκειες!

quote:
Τώρα αν κάποιος το έχει ανάγκη για να πιστέψει και κεί βρίσκει αποκούμπι και στήριγμα ... "οκ"...!!!

Αλλα αυτό είναι άλλο πράμα...!!!

Μα ολα στην αναγκη βρισκουν αποκουμπι,μερικες φορες σου ξεφευγουν!
Μονο που δεν ειναι αλλο πραγμα,ειναι η ουσια του πραγματος!

07/10/2010, 00:39:26
Geo-stat...

-Εδω κανεις λαθος,κανεις δε μελετησε τις ανθρωπινες αδυναμιες και δεν τις εκμεταλλευτηκε καλυτερα απο τις θρησκειες!

Πολύ σωστή "επισήμανση"...ποιός θα διαφωνούσε μ'αυτό???

Καλή σου νύχτα φίλε μου..

07/10/2010, 00:42:26
quote:

οπως ας πουμε η συγχρονη ταση ειναι η επιστημη και η επιστημονες,αυτοι μαλιστα μπορουν να ασκησουν και φυσικη εξουσια οχι μονο πνευματικη...

[/quote]

Προφανώς δεν έχεις διαβάσει τις απόψεις μου και γι'αυτό το λες αυτό...οπότε "οκ" και εδώ...

15/10/2010, 17:14:36
quote:
ο κοσμος δεν αισθανεται καχυποπτα απεναντι στην επιστημη μονο επειδη αποδεικνυεται καταστροφικη για τον πλανητη και συμμαχος του μεγαλου κεφαλαιου...

αλλα και επειδη πολλες φορες του λεει ψεματα...

παραδειγμα η αναγκη εμβολιασμου της ανθρωποτητας με το αντιγριππικο εμβολιο προκειμενου να μην υπαρξει πανδημια της "φονικης" γριππης...

αποδειχθηκε σε χωρες σαν την Ελλαδα οπου ο πληθυσμος αποδοκιμασε εμπρακτα τις θεσεις του παγκοσμιου ιατρικου κατεστημενου και δεν προχωρησε στο εμβολιο..

οτι η γριππη μονο φονικη δεν ηταν, μαλιστα στο παρελθον ειχαμε γνωρισει σαφως φονικοτερες...

και αρα η προειδοποιηση απο τους κορυφαιους επιστημονες του κοσμου εγινε για να κονομησουν οι παραγωγεις του εμβολιου...

παρομοιες ευκαιριες να αμφισβητει ο κοσμος την επιστημη ειναι οι δηθεν εγκυρες μελετες οτι οι κεραιες της κινητης τηλεφωνιας δεν επηρρεαζουν την υγεια οσων ζουν κοντα και πως τα κινητα δεν ειναι επικινδυνα για τα πιτσιρικια...

οι ιδιες εγκυρες μελετες βγαζουν ολα τα γκατζετακια με ακτινοβολιες που χρησιμοποιουμε ως δηθεν ακινδυνα...

αλλα απο την αλλη ο καρκινος θεριζει

ΔΕ μου απάντησες σε αυτό που σε ρώτησα Αριστοτέλη. ΟΛΑ αυτά είναι επικίνδυνα επδειδή ΑΚΡΙΒΩΣ η επιστήμη δουλεύει. ΚΑΙ ΠΩΣ ακριβώς γνωρίζεις την επικινδυνότητα αν όχι από ΑΛΛΕΣ επιστημονικές πηγές;

Και για να ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ τι λέμε, το ότι η μικροκυματική μπορεί να είναι επικίνδυνη από ΠΟΥ θα αποδειχθεί αν όχι από την επιστημονική κοινότητα; Και αν αποδειχθεί, ΠΩΣ θα προστατευθούμε, αν όχι με τεχνολογικές/επιστημονικές διατάξεις; Και η επικινδυνότητα αυτή καθιστά με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο λανθασμένη την ηλεκτρομαγνητική θεωρία; Δηλαδή όταν τηλεφωνείς ΔΕ διαδίδεται το κύμα στον περιβάλλοντα χώρο; Δε δουλεύει η κεραία; Δουλεύει τελικά το ρημάδι το τηλέφωνο;

Αναφέρεις το εμβόλιο της γρίπης με τρόπο ανειλικρινή και ανέντιμο. Η όποια αμφισβήτηση υπήρξε ΚΑΙ στους επιστημονικούς κόλπους.

Το κυριότερο όμως που ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ, ούτε εγώ, δεν είπε ότι στην επιστήμη ΔΕΝ υπάρχουν ΛΑΘΗ, ψέμμματα και αλητείες. Για κανέναν δεν υποστηρίζω ότι είναι αμέμπτου ηθικής. Όμως, και εδώ φαίνεται ότι ΔΕΝ προσέχεις τι γράφει ο άλλος αλλά έχεις στο νου σου να ρίξεις το κατεβατό σου και όσους πιάσεις, έχω ήδη πει ότι τα τελευταία 300 χρόνια η επιστημονική μέθοδος μας προσέφερε ακριβώς τη δυνατότητα να βρίσκουμε ΠΟΥ κάνουμε λάθος. Δηλαδή έχω δηλώσει την εμπιστοσύνη μου ,ΟΧΙ σε άτομα γιατί αυτά μπορεί να κάνουν λάθος ή να διαφθαρούν, αλλά στην επιστημονική μέθοδο, η οποία αργά η γρήγορα θα διαπιστώσει τα λάθη και θα μας οδηγήσει ΠΙΟ κοντά στην αλήθεια.

Είναι εντελώς ανόητο και ανέντιμο να κάνεις περιπτωσιολογία των αρνητικών πλευρών ώστε να γενικεύσεις και να αφορίσεις ολόκληρο το σώμα της ανθρώπινης γνώσης.

Να σου πω εγώ ας πούμε με τη λογική σου τι παράλογα συμπεράσματα μπορείς να βγάλεις

1. Το 1986 ανατινάχθηκε το Τσάλεντζερ στην απογείωση του. Αυτό σημαίνει ότι δεν πήγαμε ποτέ στο φεγγάρι, ότι δεν υπάρχει παγκόσμια έλξη και ότι η γη ΔΕ γυρίζει γύρω από τον ήλιο

2.Στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα οι γεωλόγοι κατέληξαν στο ότι οι ήπειρο κινούνται. Αυτό ΠΡΟΦΑΝΩΣ σημαίνει ότι ΔΕΝ ισχύουν οι σεισμοί

3. Η αποκάλυψη της απάτης του Piltdown man αποτελεί διάψευση για το ΣΥΝΟΛΟ των απολιθωμάτων από ανθρωπίδες μέχρι δεινοσαύρους... Για το γεγονός αυτό μάλιστα το οποίο έγινε πριν 80 χρόνια βλακωδώς ζητήθηκε από εμένα να ζητήσω συγγνώμη, λες και την έκανα εγώ. Άσε που στην πραγματικότητα η απάτη αυτή έφερε πίσω την επιστήμη γιατί έμπλεξε την κατάσταση με τα απολύτως αυθεντικά οστά αυστραλοπιθήκου

και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Δηλαδή, σε ρωτάω για ΑΛΛΗ μια φορά, μπορείς να μου πεις αν τελικά εμπιστεύεσαι ή όχι την επιστημονική μέθοδο; Τα λάθη, τα ψέμματα και οι αγυρτείες από επιμέρους επιστήμονες αναιρούν τις θεμελιωμένες θεωρίες όπως αυτή της σχετικότητας, της κβαντομηχανικής ή της εξέλιξης;

quote:
υπολογιζω οτι οι ανθρωποι που εχει θερισει η επιστημη με τα μαζικα οπλα η με τους καρκινους η χρησιμοποιοντας ομαδες πληθυσμου σαν πειραματοζωα (Ναζι, Ιαπωνες και Αμερικανοι επιστημονες) φτανουν αριθμο που ειναι πολλαπλασιος των θυματων της Ιερας Εξετασης η αλλων εκκλησιαστικων διωγμων του Μεσαιωνα.

Στα σοβαρά την πιστεύεις αυτήν ανοησία; Θα χρεώσεις στην επιστήμη τα εγκλήματα του Χίτλερ;;;;; Ad hominem με ολίγη από reductio ad hitlerum ΠΑΛΙ; Καλά δε βαρεθήκατε να λέτε τις ΙΔΙΕΣ μπούρδες;

Αν όμως θες να παίξουμε το παιχνίδι των μαθηματικών, που το θεωρώ ΕΝΤΕΛΩΣ ηλίθιο για πες μου ΠΟΣΕΣ ζωές σώζονται από τους αερόσακους; Ή μήπως αυτούς τους ανακάλυψε ο Μωάμεθ; Για πες μου πόσο άνθρωποι σώθηκαν από εμβόλια, όταν ας πούμε έχουμε καταφέρει να εξαφανίσουμε ασθένειες όπως την ευλογιά; Η' μήπως το εμβόλιο το διέδωσαν οι μαθητές του Χριστού; Πόσο άνθρωπο καθηλωμένοι στην αναπηρία με καινούριες εγχειρίσεις με νέα μέσα κατάφεραν τελικά να ξαναπερπατήσουν μετά από δεκαετίες;

Για πες μας πόσοι άνθρωποι θεραπεύτηκαν από θρησκείες; Για πες μας πόσοι ανάπηροι περπάτησαν; Πόσοι πολυτραυματίες από τροχαία γλύτωσαν μέσα σε εκκλησίες χωρίς να έχουν πάει στην εντατική; Για βάλε στους νεκρούς της ιεράς εξέτασης και τους νεκρούς των σταυροφοριών, και τους νεκρούς του Β' παγκοσμίου πολέμου τον οποίο η παπική εκκλησία παρακολουθούσε ΑΠΡΑΓΗ. Να τα βάλουμε κάτω τα νούμερα... Περιμένω τις στατιστικές σου, οι οποίες προβλέπω θα έχουν το επίπεδο και την ποιότητα των υπόλοιπων στατιστικών του κώλου που έχω δει στο φόρουμ (με τις στατιστικές του ευρωπαίου να έχουν περίοπτη θέση)

quote:
εδω βαζω ξεκαθαρα πολιτικες δηλωσεις κατα της θρησκειας οπως του Ντωκινς και του Χωκινγκ, οπως οι ιεροεξεταστες του Μεσαιωνα απειλουσαν πολλους σαν αιρετικους, το αθεο κατεστημενο πισω απο τον Χωκινγκ και τον Ντωκινς απειλει πλεον τους θρησκους ως οπισθοδρομικους στην επιστημονικη ουτοπια (που αποδεικνυεται δυστοπια)...κι ας ειναι κορυφαιοι επιστημονες πιστοι καποιου δογματος η αθρησκοι μεν, πιστοι δε...προφανως οι πιστοι των οποιων θρησκειων και δεν θελουν να βλεπουν κορυφαιους επιστημονες σε ρολο ιεροεξεταστων απο την αναποδη...

Τι λες ρε φίλε... ΜΟΝΟ η θρησκεία είναι υπόλογη για τις ιεροεξεταστικές πρακτικές που εφάρμοσε, γεγονός αποδεδεγμένο ΙΣΤΟΡΙΚΑ.Το να βαφτίζεις τη δημοκρατικά εκφρασμένη άποψη ιερά εξέταση είναι απαράδεκτο. Απείλησαν κανένα με βασανιστήρια ή με θανάτωση επειδή δε συμφωνούσε μαζί τους ή απλώς και ΜΟΝΟ το γεγονός ότι λένε πράγματα με τα οποία δε συμφωνείς τους καθιστά κακούς ιεροεξεταστές; Μήπως είναι και παιδόφιλοι ή ληστές τραπεζών; Ξέρω γω...Με τη λογική σου μπορείς να φορτώσεις ΟΤΙ έγκλημα θέλεις.

Ωραία δημοκρατία θες να έχουμε Αριστοτέλη, ΜΠΡΑΒΟ σου. Οι απόψεις που δε συμφωνούν με τη δικιά σου στον Καιάδα...

Edited by - IndustrialAngel on 15/10/2010 17:17:15

16/10/2010, 01:30:41
Πρόσφατα φίλοι μου διάβασα ότι μελέτες που στηρίζονται στη Γενετική και στη μελέτη του αίματος δείχνουν πως , «Οι πίθηκοι και ο άνθρωπος προέρχονται από ένα πρόγονο που μοιάζει περισσότερο με άνθρωπο και όχι με πίθηκο . Οι πίθηκοι προήλθαν μέσω διαφοροποιήσεως από τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο» !
Παραθέτει μάλιστα τα δημοσιεύματα και τα ονόματα των επιστημόνων .

(J. Cherfas & J. Gribbin , «The molecular Making of Mankind» και «Descent of Man Or Ascent of Ape?» , New Scientist, 91, 518, καί 91, 592) .

Φίλε IndustrialAngel αυτό απευθύνεται κυρίως σε σένα , και περιμένω να ακούσω την δική σου γνώμη , επειδή εσύ έχεις εμβαθύνει περισσότερο απ’ όλους στην θεωρία της εξέλιξης των ειδών . Μπορεί να ισχύη κάτι τέτοιο ; Υπάρχει προηγούμενο κάποιο είδος αντί να εξελίσσεται σε ανώτερο , (κατά κάποιο τρόπο) να εκφυλίζεται ;

*

strangerz2Μέλος
16/10/2010, 09:01:21
quote:
Υπάρχει προηγούμενο κάποιο είδος αντί να εξελίσσεται σε ανώτερο , (κατά κάποιο τρόπο) να εκφυλίζεται ;

Ο ανθρωπος αυτής της εποχής κάνει αυτό που λές,εκφυλίζεται,οπότε ναί υπάρχει .

Think_MathΜέλος
16/10/2010, 11:52:09

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ :

quote:
κι ερχεστε και δικαιολογημενα μας λετε οτι η επιστημη δεν ειναι αυτη και πως αυτοι οι δολοφονοι δεν εκφραζουν την ορθη επιστημονικη ερευνα που πρεπει να ειναι υπερ της ανθρωποτητας...

κανονικα θα επρεπε να απαντησουμε οτι τετοιο ειναι το δεντρο (η επιστημη απο την Αναγεννηση και μετα δεν ειχε σαν κριτηριο την ηθικη) τετοιοι ειναι οι καρποι του...

Αυτα που λές είναι εκτός τόπου και χρόνου .

Η οργανωμένη θρησκεία δεν έχει προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην ανθρωπότητα εδώ και 40 αιώνες , παρα μόνο μέσα επιβολής των ισχυρότερων και εξυπνότερων σε βαρος των αδύνατων και των ανόητων .

Απο την άλλη η επιστήμη παρόλα τα λάθη που κατα καιρούς έχει κάνει , και κανείς δεν τα αρνείται , έχει δώσει στον άνθρωπο ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ επιτευγματα που έχουν βελτιώσει την ζωή του .
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τα ισοπεδώνεις όλα λέγοντας οτι θρησκεία και επιστημη είναι το ίδιο .

Η προθεση σου αυτή γίνεται εκ του πονηρού και εχει στόχο την συκοφάντηση της επιστήμης με πρόθεση να εγκαθιδρυθεί απο κάποιους ένας νέος ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ με το όνομα "Νέα εποχή" .

Αν δεν είσαι παρα θύμα αυτής της προσπάθειας ΣΤΑΜΑΤΑ να κατηγορείς το μεγαλύτερο επιτευγμα της ανθρώπινης διανόησης , και το μοναδικό φως που υπάρχει για την αντικειμενική γνώση του κόσμου .

Οπως γράφει και ο καθηγητής Αλαχιώτης η τάση αυτή της συκοφάντησης της επιστήμης γίνεται απο σκοτεινούς κύκλους ΓΙΑ την επιβολή τους στις άβουλες μάζες , μέ ένα καινούργιο μανδύα :

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=33&artId=147552&dt=27/02/2005

Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ που μας ετοιμαζουν δεν θα περάσει .

strangerz2Μέλος
16/10/2010, 12:40:32
quote:
Αυτα που λές είναι εκτός τόπου και χρόνου .

Η οργανωμένη θρησκεία δεν έχει προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην ανθρωπότητα εδώ και 40 αιώνες , παρα μόνο μέσα επιβολής των ισχυρότερων και εξυπνότερων σε βαρος των αδύνατων και των ανόητων .

Απο την άλλη η επιστήμη παρόλα τα λάθη που κατα καιρούς έχει κάνει , και κανείς δεν τα αρνείται , έχει δώσει στον άνθρωπο ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ επιτευγματα που έχουν βελτιώσει την ζωή του .
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τα ισοπεδώνεις όλα λέγοντας οτι θρησκεία και επιστημη είναι το ίδιο .

Η προθεση σου αυτή γίνεται εκ του πονηρού και εχει στόχο την συκοφάντηση της επιστήμης με πρόθεση να εγκαθιδρυθεί απο κάποιους ένας νέος ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ με το όνομα "Νέα εποχή" .

Αν δεν είσαι παρα θύμα αυτής της προσπάθειας ΣΤΑΜΑΤΑ να κατηγορείς το μεγαλύτερο επιτευγμα της ανθρώπινης διανόησης , και το μοναδικό φως που υπάρχει για την αντικειμενική γνώση του κόσμου .

Οπως γράφει και ο καθηγητής Αλαχιώτης η τάση αυτή της συκοφάντησης της επιστήμης γίνεται απο σκοτεινούς κύκλους ΓΙΑ την επιβολή τους στις άβουλες μάζες , μέ ένα καινούργιο μανδύα :

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=33&artId=147552&dt=27/02/2005

Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ που μας ετοιμαζουν δεν θα περάσει .

Λές μην τα ισοπεδώνεις όλα,ομως κάνεις ακριβώς αυτό,ο Αλαχιώτης προφανώς δέν έχει ιδέα απο εσωτερισμό,όπως και εσύ βέβαια, και επόμενο είναι να μπερδεύει την βούρτσα με την λούτσα.Είπαμε σε κάθε επίπεδο υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί,στην επιστήμη υπάρχουν αξιόλογοι ανθρωποι που παλευουν για το καλό της ανθρωπότητας και υπάρχουν οι συμφεροντολόγοι που τα κάνουν όλα για τα λεφτά,δυστηχώς αυτή την εποχή υπάρχουν περισσότεροι συμφεροντολόγοι.

Στον εσωτερισμό συμβαίνει το ίδιο πράγμα,υπάρχουν αυτοί που μάχονυται για το καλό και αυτοί που σου ζητάνε λεφτά για να ενεργοποιήσουν το dna(έλεος),δυστηχώς οι κακοί είναι περισσότεροι.

Μπορείς να το καταλάβεις αυτό το απλό που σου λέω, και να πάψεις να κρίνεις αρνητικά οτιδήποτε δέν ξέρεις?