- ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΓΙΟΙ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ο μοναχός Παΐσιος λοιπόν για τον οποίον έχουν γραφεί και συζητηθεί πάρα πολλά , και σχεδόν είχε αγιοποιηθεί στις συνειδήσεις αρκετών Χριστιανών , είναι θαμμένος στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης , γιατί (άκουσον-άκουσον) δεν τον δέχθηκαν λέει πίσω στον Άθω , επειδή βγήκε για να πάει στο γιατρό .
Αν είναι δυνατόν να επικρατή τόσος σκοταδισμός στο "Άγιον Όρος" .
Και μετά κατακρίνουν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά , που δεν δέχονται μεταγγίσεις αίματος .
quote:
Το διάβασα πριν λίγες ημέρες και δεν το πίστευα , γι' αυτό και αποφάσισα να το γράψω εδώ , επειδή κατα τη γνώμη μου είναι το πλησιέστερο θέμα .Ο μοναχός Παΐσιος λοιπόν για τον οποίον έχουν γραφεί και συζητηθεί πάρα πολλά , και σχεδόν είχε αγιοποιηθεί στις συνειδήσεις αρκετών Χριστιανών , είναι θαμμένος στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης , γιατί (άκουσον-άκουσον) δεν τον δέχθηκαν λέει πίσω στον Άθω , επειδή βγήκε για να πάει στο γιατρό .
Και μετά κατακρίνουν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά , που δεν δέχονται μεταγγίσεις αίματος .
Δεν μας λες κι εμάς που το διάβασες αυτό;

quote:
sesostris
Το διάβασα πριν λίγες ημέρες και δεν το πίστευα , γι' αυτό και αποφάσισα να το γράψω εδώ , επειδή κατα τη γνώμη μου είναι το πλησιέστερο θέμα .Ο μοναχός Παΐσιος λοιπόν για τον οποίον έχουν γραφεί και συζητηθεί πάρα πολλά , και σχεδόν είχε αγιοποιηθεί στις συνειδήσεις αρκετών Χριστιανών , είναι θαμμένος στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης , γιατί (άκουσον-άκουσον) δεν τον δέχθηκαν λέει πίσω στον Άθω , επειδή βγήκε για να πάει στο γιατρό .
quote:
Ψηλός
Σε κάποιο έντυπο . Ξέρεις από αυτά που υπάρχουν χύμα στον προθάλαμο των οδοντιατρείων για να περνάνε οι πελάτες την ώρα τους μέχρι να έλθη η σειρά τους .
Πάντως εσένα εκεί είναι το πρόβλημά σου ; ή αν αληθεύει ή όχι ;
Γι' αυτό το σκοπό το έβαλα και εγώ εδώ μήπως και βρεθεί κάποιος περισσότερο ενημερωμένος γύρω από τους κανόνες και τις συνήθειες που επικρατούν στην κοινότητα του Άθω και μας ενημερώσει κι εμάς τους αδαείς αν ισχύει αυτό ή όχι .
quote:quote:
sesostris
Και μετά κατακρίνουν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά , που δεν δέχονται μεταγγίσεις αίματος .quote:
Ψηλός
Σε κάποιο έντυπο . Ξέρεις από αυτά που υπάρχουν χύμα στον προθάλαμο των οδοντιατρείων για να περνάνε οι πελάτες την ώρα τους μέχρι να έλθη η σειρά τους .
Πάντως εσένα εκεί είναι το πρόβλημά σου ; ή αν αληθεύει ή όχι ;
Γι' αυτό το σκοπό το έβαλα και εγώ εδώ μήπως και βρεθεί κάποιος περισσότερο ενημερωμένος γύρω από τους κανόνες και τις συνήθειες που επικρατούν στην κοινότητα του Άθω και μας ενημερώσει κι εμάς τους αδαείς αν ισχύει αυτό ή όχι .
Αυτό που διάβασες δεν ισχύει.
Αν διαβάσεις για το βίο του, θα δεις υπό ποιες συνθήκες βρέθηκε ο Άγιος στη Σουρωτή.

quote:
Ψηλός
Αν διαβάσεις για το βίο του, θα δεις υπό ποιες συνθήκες βρέθηκε ο Άγιος στη Σουρωτή.
Τελικά Ψηλέ , από τον τρόπο της απαντήσεώς σου , δεν κατάλαβα . Είναι ή δεν είναι θαμμένος ο Παΐσιος στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης ;
Και κάτι ακόμα , τον αναφέρεις σαν άγιο . Έχει αγιοποιηθεί ;
Ψηλός
Τελικά Ψηλέ , από τον τρόπο της απαντήσεώς σου , δεν κατάλαβα . Είναι ή δεν είναι θαμμένος ο Παΐσιος στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης ;Και κάτι ακόμα , τον αναφέρεις σαν άγιο . Έχει αγιοποιηθεί ;
Ναι, είναι θαμμένος στο μοναστήρι της Σουρωτής.
Για τον κόσμο είναι Άγιος.
Σε αυτό που διαφωνώ είναι οι λόγοι, που εξέθεσες, για τους οποίους δεν θάφτηκε στο Άγιο Όρος.

quote:
Ψηλός
Για τον κόσμο είναι Άγιος.Σε αυτό που διαφωνώ είναι οι λόγοι, που εξέθεσες, για τους οποίους δεν θάφτηκε στο Άγιο Όρος.
Όπως έγραψα Ψηλέ δεν γνωρίζω το θέμα , απλά μετέφερα αυτά που διάβασα .
Όμως παραμένει η απορία μου . Από ότι γνωρίζω τουλάχιστον , όλοι οι Αγιορείτες μοναχοί , ακόμα και οι άσημοι , ενταφιάζονται στα μοναστήρια τους , γιατί αυτή η εξαίρεση στον Παϊσιο ο οποίος ήταν πασίγνωστος και θα αποτελούσε τιμή για το μοναστήρι του να τον έχει θαμμένο εκεί ;
Ποιός άλλος λόγος υπήρξε και ενταφιάστηκε στο μοναστήρι της Σουρωτής ;
Ψηλός
Για τον κόσμο είναι Άγιος.Σε αυτό που διαφωνώ είναι οι λόγοι, που εξέθεσες, για τους οποίους δεν θάφτηκε στο Άγιο Όρος.
Όπως έγραψα Ψηλέ δεν γνωρίζω το θέμα , απλά μετέφερα αυτά που διάβασα .
Όμως παραμένει η απορία μου . Από ότι γνωρίζω τουλάχιστον , όλοι οι Αγιορείτες μοναχοί , ακόμα και οι άσημοι , ενταφιάζονται στα μοναστήρια τους , γιατί αυτή η εξαίρεση στον Παΐσιο ο οποίος ήταν πασίγνωστος και θα αποτελούσε τιμή για το μοναστήρι του να τον έχει θαμμένο εκεί ;
Ποιός άλλος λόγος υπήρξε και ενταφιάστηκε στο μοναστήρι της Σουρωτής ;
Αν δεν με απατά η μνήμη μου,
Ο Γέροντας ήταν ο πνευματικός πατέρας της εν λόγω Μονής.
Ο Γέροντας απεβίωσε εκτός του Αγίου Όρους, όπου και τον είχαν μεταφέρει τα πνευματικά του παιδιά, για να γιατρευτεί από διάφορες ασθένειες που τον βασάνιζαν, παρά τη θέληση του ίδιου.
Ο ίδιος ο Γέροντας δεν ήθελε να εγκαταλείψει το Όρος αλλά κατόπιν επιμονής των παιδιών του, βγήκε με σκοπό να κάνει τις διάφορες ιατρικές εξετάσεις.
Δεν πρόλαβε όμως να επιστρέψει στο Όρος και έτσι ενταφιάστηκε στη Μονή της Σουρωτής. Δεν θυμάμαι ακριβώς το τι μεσολάβησε για να ταφεί εκεί, αλλά νομίζω πως η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από την επιμονή των μοναχών να έχουν κοντά τους τον πνευματικό τους πατέρα.
Αυτά, σε γενικές γραμμές. Αυτά γνωρίζω εγώ από το βίο του Γέροντα.

quote:
Ψηλός
Δεν θυμάμαι ακριβώς το τι μεσολάβησε για να ταφεί εκεί, αλλά νομίζω πως η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από την επιμονή των μοναχών να έχουν κοντά τους τον πνευματικό τους πατέρα.
Οι οποίες μοναχές γνώριζαν πολύ καλά πως το χρήμα που θα εισρεύσει λόγω της ταφής του Παϊσιου εκεί, θα ήταν άνευ προηγουμένου. Ετσι, η μονή από την εποχή που τάφηκε εκεί ο Παϊσιος, έχει ανακαινισθεί 2 φορές, και αυτή τη στιγμή θυμίζει παλάτι, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά (ειδικά εξωτερικά).
Είναι τόση η εκμετάλλευση των πιστών που συρρέουν εκεί, ώστε οι μοναχές απαγορεύουν ακόμη και στα παιδιά του δημοτικού να τραβήξουν φωτογραφίες της μονής κατά την εκδρομή τους εκεί, μια και έχουν να πουλήσουν τις δικές τους φωτογραφίες, προς 1 ευρώ τη μία (10Χ15 - τιμή Μαϊου 2007).

macedon
quote:Οι οποίες μοναχές γνώριζαν πολύ καλά πως το χρήμα που θα εισρεύσει λόγω της ταφής του Παϊσιου εκεί, θα ήταν άνευ προηγουμένου. Ετσι, η μονή από την εποχή που τάφηκε εκεί ο Παϊσιος, έχει ανακαινισθεί 2 φορές, και αυτή τη στιγμή θυμίζει παλάτι, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά (ειδικά εξωτερικά).
Είναι τόση η εκμετάλλευση των πιστών που συρρέουν εκεί, ώστε οι μοναχές απαγορεύουν ακόμη και στα παιδιά του δημοτικού να τραβήξουν φωτογραφίες της μονής κατά την εκδρομή τους εκεί, μια και έχουν να πουλήσουν τις δικές τους φωτογραφίες, προς 1 ευρώ τη μία (10Χ15 - τιμή Μαϊου 2007).
macedon
Αυτό ήταν direct χτύπημα !
Όπως είναι και όλα όσα βασίζονται σε ΓΕΓΟΝΟΤΑ , και όχι στην θεωρία .
(Εδώ που τα λέμε όμως .....άλλη χάρη και...ευλογία θα έχει η φωτό της μονής ! original πράγμα..)

---------------------------
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.
---------------------------------------
quote:Για να δούμε τώρα τι ψάρια πιάνετε στην μετάφραση...
μεταφράστε αυτό:
ρε συ, ειπαμε να μαθαινουμε και να μεταφερουμε αυτο που μαθαμε στους αλλους, αλλα αυτο που πας να μου μεταδωσεις ειναι δικο μου κοαν.
το εθεσα σε καποιους μαθηταδες "αυτηνης της σχολης" λιγο παραπανω.
εκανε κιολας τον κυκλο του, και γυρισε στον δημιουργο του?
τι μικρος που ειναι ο κοσμος... ![]()
.
κοαν:
την απαντηση περιμενω, οχι το ιδιο το κοαν!
τα ψαρια δεν ειναι παντως η σωστη... ![]()
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
κοίτα στα χαμΕλά// στις οδηγίες χρήσης κάτω από το βιά-γκρά* ντε:ΡΡΡ//
---το βρήκα κερδίζω "φο-ν-ταν"**.----
Αντε ν' ασχοληθούμε + με κάτι ουσιαστικότερο τώρα.-
*βλάχικο για να συννενοηθούμε(αλλιώς θα έλεγα καν_ίς με κόκκινο φιόγκο//αλήθεια έχεις δεί κακιασμένο καν_ισούλι.//μπρρρ θυμήθηκα τη suburbia..)
**αλά φουά -γκρά αλλά δεν μου πέτυχε τι τερίν:(//
***παρακαλώ να είναι "μπατσ_ι"//θέλω να διαβάσω το πεντάγλωσσο κοάν κατόπιν φουντουκιού και λαχταριστής πραλίνος:ΡΡ
Cosmolitan PG 58..the end of esoterism^@_@^
//τι λέγαμε;
ω ναι:>...βροχοπτώσεις //
Ελάχιστε!-τι ελάχιστος τεράστιος είσαι με τα πόστ που έχω διαβάσει//αλήθεια πως από τη μετάφραση;//καταλαβαίνω αγαπητέ:η εκτότωση των καλλιτεχνών..----τι έγραφα;.. -----α ναι!τώρα το είδα το εικονίδιο! τι είναι δεν κατάλαβα...αλλά συνοδεύεται από ένα πτηνό-;-(πάραυτα θα ήθελα /κατόπιν απορίας μου/να σε ρωτήσω:αφορά στη νόσο των πουλερικών;/κι αν ναι, γιατί δεν βγαίνει σε ολόσωμο;//ευχαριστώ δεν είναι ανάγκη να απαντήσεις,όλο και κάποιος θα μας λυσει την απορία απαντώντας αλλού-κακού .)

cprtght@tm@2005
υπερ της συμπληρώσεως του παρόντος*_*
(*-*:η δικαιολόγια είναι το "χειρότερο μου" απο τα αυτονόητα,ευτυχώς για μένα την ψχ είναι πάντα :η Αλήθεια.)
Edited by - ΑΤΜΑ on 31/10/2005 03:41:38
.
ευκολο κοαν του sri mastapan kialli για αρχαρίους: τι ειπε η στρουμφιτα οταν πρωτοειδε τα στρουμφακια γυμνα?
.
απαντησις: πουτσες μπλε... ![]()
.
Θα το κάνω όμως :-)
Το εικονίδιο απεικονίζει ένα prophylactic, τα οποία είναι στην μόδα των τελευταίο καιρό, λόγο της γνωστής νόσου , ναι καλά κατάλαβες αυτής των πουλο-ερικών.
Βέβαια το δικό μας πουλί είναι ένας πετεινός ο οποίος συμβολίζει και άλλα πργμτ!
Πχ : ^@@^…
μα είναι ολόσωμο ! απευθύνεται σε πετεινούς νάνους…
Υγ. την απάντηση στο κοαν σας δεν την γνωρίζω σόρρυ…
ο ελάχιστος όλων
---------------------------
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.
---------------------------------------
quote:
.
ευκολο κοαν του sri mastapan kialli για αρχαρίους: τι ειπε η στρουμφιτα οταν πρωτοειδε τα στρουμφακια γυμνα?.
απαντησις: πουτσες μπλε...
.
Αφού είναι για αρχάριους..
απάντησις : Μπλε εσωτεριστές
(οι σεμνοί και ταπεινοί)
καθότι εισβάλουν στα εσώτερα, απόκρυφα μυστήρια του ίδιου του Θεού.
quote:Αφού είναι για αρχάριους..
απάντησις : Μπλε εσωτεριστές
![]()
σωστη! ![]()
.
συμφωνιες

![]()
αποδιδονται με μαεστρια (κατι σαν το μπολερο του Ραβελ ενα πραγμα)

![]()
τα πληθη εκστασιαζονται (η ελαφροτητα της βαρυτητας αρχιζει να επιδρα πανω τους)

![]()
και χανουν τον μπουσουλα (3, 5, 11, ή 23 διαστασεις?)

το παρτυ αρχισε
RUN! ![]()
.

εξω βρεχει Τωρα!
αυτηνης και επι τα αυτα λεμε...![]()
.
quote:ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΥΡΙΩΝ
ναι, αλλα κοιτα....

αν ο αλλος ζει στον κοσμο του

και κατανανωλει την προσοχη του στην φαντασια του και στο εγω του μονο
μπορει να καψει καμια συναψη απο τις πολλες σκεψεις

και να κανει καποιο σφαλμα...

και να αποκαλυφθει το εγω του...

τοτε αλλαζουν τα δεδομενα

και μπορει να τσατισει κανεναν

γιατι, "αλλο τι ειναι κι αλλο τι φαινεται" οπως ειπε ο φιλοσοφος βριλ!

.
ελπιζω να σου φανηκα χρησιμος φιλτατε ΕΛΑΧΙΣΤΕ ως προς το γκουντ μαρκετινγκ! ![]()
.