- ΑΜΑΡΤΙΑ και ΕΞΙΛΕΩΣΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Ψηλός :
quote:
Οι υποστηρικτές του τυχαίου και οι νοσταλγοί αυτού που αποκαλούν "πατρώα θρησκεία" τι υποστηρίζουν για το σύμπαν μας;;Ψηλέ άρχισες πάλι τα ίδια και τα ίδια .
Κάνεις συνεχώς τις ίδιες προβοκατόρικες ερωτήσεις που δεν έχουν νόημα.
Αν αναφέρεσαι σε μένα θα σου έλεγα καταρχήν οτι δεν υποστηρίζω τίποτα .
Σου παρουσίασα παραπάνω μία εικόνα του κόσμου που εκτιμά ως αληθινή , με τα ως τώρα δεδομένα , η μεγάλη πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας .Σου τόνισα επίσης οτι αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει με αυτήν που έχεις σχηματίσει εσύ για τον κόσμο μέσω της πίστης σου .
Μην ανυσηχείς . Πες απλά οτι είναι ψέμα και καθάρισες .
Οπως κάνει δηλαδή κάθε γνήσιος πιστός.Αυτο που δεν αντιλαμβάνομαι είναι η επιμονή σου για θέματα που έχουν είδη απαντηθεί . Ο λόγος βέβαια είναι απλός .
Προσπαθείς να βρεις κάποια λογική ατέλεια και να μας πεις οτι κάνουμε λάθος .
Στην αρχή με το νομοθέτη των φυσικών νόμων ,(δεν έπιασε) μετά με τα σωματίδια (δεν έπιασε) , τώρα με το αν το σύμπαν έχει αρχή η όχι κ.ο.κ.Σου απαντώ λοιπόν για τελευταία φορά οτι τέτοια ερωτήματα δεν μπορούμε να τα απαντήσουμε ακόμα με βεβαιότητα .
Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να καταλάβουμε πως λειτουργεί το συμπαν ώς σύνολο και ποιοί είναι ακριβώς οι νόμοι που ακολουθεί.
Μέχρι τότε θα υπάρχουν μόνο θεωρίες και υποθέσεις .Αν η παραπάνω απάντηση δεν σε καλύπτει δεν υπάρχει πρόβλημα.
Μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις αυτά που λέει η αγία γραφή και οι ψαράδες της γαλιλαίας περι δημιουργίας αφου σου φαίνονται πιό λογικά .
Φίλε,
Η ερώτησή μου δεν είναι προβοκατόρικη.
Είναι όντως, έτσι.
Μέχρι τώρα, τα άτομα που υποτίθεται δεν ανήκουν πουθενά, μπορούν να τραβούν, να συμπιέζουν ή και να αλλάζουν ολοκληρωτικά τις θεωρίες τους, χωρίς να μπορεί κανείς να τους πει τίποτα γιατί δεν μπορείς να τους πιάσεις πουθενά.
Όσον αφορά αυτό που συζητούσαμε οι δυο μας, θεωρώ πως δεν έχεις ξεκάθαρη άποψη και τα λες διαφορετικά ανάλογα με την περίσταση.
Εγώ ξέρω πως όπου υπάρχουν νόμοι, είτε μαθηματικοί, όπως και εσύ τους είπες, είτε φυσικοί, υπάρχει πάντα κι ένας νομοθέτης. Εφόσον δέχεσαι την ύπαρξη νόμων και νομοθέτου σε ένα προχωρημένο στάδιο της εξέλιξης, δεν είναι δυνατόν να μην υπήρχαν και στο πρώιμο στάδιο της ύπαρξης του κόσμου ή του σύμπαντος.
Εσύ, κινούμενος από τον αντιχριστιανικό φανατισμό σου, οδηγείς την κουβέντα μας, ντε και καλά, στο να θέσουμε υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη του Θεού των Χριστιανών. Εγώ δεν ήθελα να επικεντρωθώ σε αυτό όμως. Αυτό που ήθελα να συζητήσω μαζί σου, αλλά και με τους υπολοίπους, ήταν αν δεχόμαστε, απλά και μόνο, την ύπαρξη ενός Νομοθέτη, ανεξάρτητα από το όνομα που του δίνει ο καθένας μας. Εσύ όμως το παράβλεψες αυτό και όλο για το Γιαχβέ μιλούσες.
Αυτό που θα κρατήσω από τη μεταξύ μας κουβέντα είναι ότι δέχεσαι και εσύ το Νομοθέτη, άσχετα αν εσύ τον λες κάπως διαφορετικά ή δεν τον έχεις βαφτίσει καν.
Πάντως, οι περισσότερες επιστημονικές θεωρίες, μέχρι τώρα, δέχονται πως το σύμπαν, όπως εμείς το γνωρίζουμε σήμερα, δημιουργήθηκε και πως δεν είναι άχρονο.
Συμφωνείς στο παραπάνω;;

Edited by - Ψηλός on 22/10/2006 12:53:15
quote:
Για το προπαρτορικό αμάρτημα είναι υπεύθυνοι όλοι οι άνθρωποι που ακολούθησαν μετά απο αυτούς με τον λαθεμένο τρόπο ζωής που επέλεξαν ακόμα και εγώ και εσύ!!
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΩΡΑ??
Και ποιος είναι λοιπόν ο σωστός τρόπος ζωής που πρέπει να ζήσουμε??
Μπερδεύτηκα πάλι ![]()
![]()

crowl26:
quote:
Δεν μου απάντησες στο ερώτημά μου!Και πάλι στο παράδειγμα που μου έφερες επέζησε το ανθρώπινο είδος!!!ΓΙΑΤΙ?????????????????????????Γιατί δεν αφανιστήκαμε ακόμα?????????Θα μπορούσε να γίνει όπως λές στα παραδείγματά σου!Γιατί δεν έγινε έως τώρα???ΤΥΧΑΙΟ???????
Για μένα τυχαίο.
Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε εξαφανιστεί.
Αν είχε συμβεί αυτό απλά δεν θα είμασταν εδώ τώρα να το συζητάμε.
Φίλε ψηλέ:
quote:
Μέχρι τώρα, τα άτομα που υποτίθεται δεν ανήκουν πουθενά, μπορούν να τραβούν, να συμπιέζουν ή και να αλλάζουν ολοκληρωτικά τις θεωρίες τους, χωρίς να μπορεί κανείς να τους πει τίποτα γιατί δεν μπορείς να τους πιάσεις πουθενά.
Εκανα εγω πουθενά τέτοιο πράγμα ??
quote:
Όσον αφορά αυτό που συζητούσαμε οι δυο μας, θεωρώ πως δεν έχεις ξεκάθαρη άποψη και τα λες διαφορετικά ανάλογα με την περίσταση.
ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ.
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΠΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
quote:
Εσύ, κινούμενος από τον αντιχριστιανικό φανατισμό σου, οδηγείς την κουβέντα μας, ντε και καλά, στο να θέσουμε υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη του Θεού των Χριστιανών. Εγώ δεν ήθελα να επικεντρωθώ σε αυτό όμως. Αυτό που ήθελα να συζητήσω μαζί σου, αλλά και με τους υπολοίπους, ήταν αν δεχόμαστε, απλά και μόνο, την ύπαρξη ενός Νομοθέτη, ανεξάρτητα από το όνομα που του δίνει ο καθένας μας. Εσύ όμως το παράβλεψες αυτό και όλο για το Γιαχβέ μιλούσες.
Καταρχήν δεν έχω κανενός είδους φανατισμό .
Εκνευρίζομαι απλά όταν υποτιμούν την νοημοσύνη μου , και προσπαθούν να με πείσουν για θέματα που άπτονται της επιστήμης και της θρησκείας ατομα που :
1)Δεν έχουν καμμία επιστημονική παιδεία και δεν γνωρίζουν καν τι είναι η επιστήμη και τι έχει ανακαλύψει μεχρι σήμερα.
2)Ατομα που το μόνο που ξέρουν για το θεό είναι ότι τους έμαθε το κατηχητικό.
Απο κει και πέρα με τον Γιαχβέ δεν έχω κανένα πρόβλημα όσο βέβαια οι πιστοί του δεν κάνουν αυτά που ανέφερα παραπάνω.
quote:
Αυτό που θα κρατήσω από τη μεταξύ μας κουβέντα είναι ότι δέχεσαι και εσύ το Νομοθέτη, άσχετα αν εσύ τον λες κάπως διαφορετικά ή δεν τον έχεις βαφτίσει καν.
Με κούρασες.
Σου εξήγησα οτι ο "νομοθέτης" στον οποίο αναφέρεσαι δεν είναι κατ' ανάγκην ευφυής .
Επιμένεις να βλέπεις τον κόσμο με εντελώς ανθρωπομορφικά κριτήρια και το ίδιο κάνεις και με τον Θεό .
Γιαυτό και δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ αυτά που έγραψα.
quote:
Πάντως, οι περισσότερες επιστημονικές θεωρίες, μέχρι τώρα, δέχονται πως το σύμπαν, όπως εμείς το γνωρίζουμε σήμερα, δημιουργήθηκε και πως δεν είναι άχρονο.
Συμφωνείς στο παραπάνω;;
Αυτό είναι γεγονός , αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές επιφυλάξεις.
Ας υποθέσουμε όμως οτι είναι έτσι.
Και λοιπόν ? Επειδή το σύμπαν δημιουργήθηκε θες να πείς οτι έχει καλά και σώνει , κάποιον ευφυή δημιουργό ?
«Τα εδάφια που παρέθεσα απαντάνε στα ερωτήματα σου.»
Σαμουήλ, είναι εντιμότερο να λες δεν έχω τι άλλο να πω, παρά να θεωρείς ότι όλοι τρώνε κουτόχορτο!!![]()
![]()
Σε ΚΑΝΕΝΑ εκ των ερωτημάτων μου δεν απάντησες, παρά άρπαξες σημεία και αναφορές της Πεντατεύχου τα οποία εντελώς διαφορετική έννοια έχουν απο τα όσα εγώ ρώτησα.
Για παράδειγμα, σε ρωτάω ΠΟΥ ομιλούνε οι προφήτες για την δήθεν Τριαδική υπόσταση του Γιαχβέ και εσύ μας λες το απίθανο ότι......«μα, τον επισκέφτηκαν τρία άτομα τον Αβραάμ»!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Επίσης, σε ρώτησα τα εξής:
1) ΠΟΥ έγκειται η αλλαγή με την σταύρωση του Ιησού?
2) ΤΙ άλλαξε με την δήθεν έλευση του Ιησού?
3) Απαλλάχθηκε η ανθρωπότητα απο το προπατορικό αμάρτημα? Ναι ή όχι?
4) Απαλλάχθηκε ο άνθρωπος απο ένα χρέος που είχε ΠΡΙΝ την σταύρωση και δεν έχει ΤΩΡΑ? Διότι, όταν ένα χρέος, μια αμαρτία, ξεπληρώνεται (μέσω μιας θυσίας), τότε παύει και να υφίσταται! ΤΙ έπαψε να υφίσταται λοιπόν??
Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ?
Και φυσικά ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ!!!!!
Τι έγινε ρε Σαμουήλ, σε αυτά τα ερωτήματα δεν βρήκες καμία ΠΡΟΚΑΤ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ??![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
«Για το προπαρτορικό αμάρτημα είναι υπεύθυνοι όλοι οι άνθρωποι που ακολούθησαν μετά απο αυτούς με τον λαθεμένο τρόπο ζωής που επέλεξαν ακόμα και εγώ και εσύ!!»
Δεν μου λες, αυτό ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ή ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΕΣΥ?
Ορίστε λοιπόν, ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ να μας προσκομίσεις τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ αυτά της Πεντατεύχου που να ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝΕ ότι το αμάρτημα έχει.....ισάξια μεταφορά σε χιλιάδες γενεές μετά τους προτόπλαστους.
Αυτό το ζητώ, προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν τα όσα λες είναι προϊόν....ράδιο αρβύλα ή τεκμηριωμένη πραγματικότητα εκ των γραφών. Αναμένω!
Πάμε όμως και σε κάτι άλλο.
Ακόμη και σε αυτή σου την διατύπωση (απο όποιον την αποστήθισες..), η αντίφαση βγάζει μάτι φίλτατε!
Δεν μπορείς να λες ότι «ακολούθησαν οι άνθρωποι μετά τους εκδιωχθέντες προτόπλαστους τον λαθεμένο τρόπο ζωής», διότι πολύ απλά.......ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΕ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.
Οι άνθρωποι δεν «διάλεξαν» τίποτα απολύτως, το νεογέννητο που θα γεννηθεί σήμερα στην Αφρική ή στην Κίνα δεν «διάλεξε» τίποτα απολύτως, όπως δεν «διάλεξαν» και δισεκατομμύρια άλλων ανθρώπων αυτή τη ζωή απο κάποια «άλλη διάσταση»!
Επίσης, είναι και θεολογικά ΑΣΧΕΤΟ αυτό που λές καθώς η δυνατότητα επιλογής, δηλαδή η δυνατότητα να επιστρέψει ο οιοσδήποτε άνθρωπος εις τον Παράδεισο και πάλι, μπορεί να γίνει πλέον ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
Έως τότε, εσύ για παράδειγμα φίλτατε snoopy, δεν μπορείς με κανέναν τρόπο να «επιλέξεις» κάτι άλλο παρά θα περιμένεις μοιρολατρικά ΝΑ ΚΡΙΘΕΙΣ, καθώς για τον θεό σου είσαι ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ.
Είτε έχεις κάνει κάτι, είτε όχι!
Επομένως, μάθε πρώτα τα θέματα που εμπλέκεσαι, διότι η κάθε απάντηση σου αποκαλύπτει και το χαοτικό θεολογικό κενό εις το οποίο τελικά στηρίζεται αυτή η πίστη στα επέκεινα που σας είπαν πως δήθεν υπάρχουν.....
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ
Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
ΠΕΡΙΠΟΥ 1000000 ΧΡΟΝ ΣΕ 4,5 ΔΙΣ
ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΤΡΙΑΔΙΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΟΥΡΑΣΙΑΣ ΔΗΛ ΚΑΠΟΥ 350 ΕΚΑΤ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ
ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΟΥ Ο ΓΙΑΧΒΕ Η ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ 350 ΕΚΑΤ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΓΙΑ 350 ΕΚΑΤ
ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13465&m=A50&aa=1
quote:
Σβαμπέ : Δεν μου λες, αυτό ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ή ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΕΣΥ?
Γένεσις Κεφ. Γ΄ «7 και διηνοίχθησαν οι οφθαλμοί των δύο, και ήγνωσαν οτι γυμνοί ωσαν, και έρραψαν φύλλα συκής και αποθησαν εαυτούς περιζώματα.») διότι νωρίτερα (Γένεσις, Κεφ Β΄, «25 και ωσαν οι δύο γυμνοί, ό τε Αδάμ και η γυνή αυτού, και ούκ ασχίνοντο») .
Δηλαδή με άλλα λόγια όταν ο άνθρωπος υπακούει τον θεό αυτός τον προστατεύει, όταν δέν τον υπακούει δέν τον τιμωρεί αλλά αρνείται την προστασία του.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΣΒΑΜΠΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ?
«Δηλαδή με άλλα λόγια όταν ο άνθρωπος υπακούει τον θεό αυτός τον προστατεύει, όταν δέν τον υπακούει δέν τον τιμωρεί αλλά αρνείται την προστασία του. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΣΒΑΜΠΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ?»
Καλά, Ελληνικά μιλάμε ή.....Τούρκικα??
ΠΡΙΝ την έξοδο του Παραδείσου, δεν χρειάζονταν φύλλα συκής οι προτόπλαστοι φίλτατε. ΜΕΤΑ την εκδίωξη, χρειάζονταν καθώς βρίσκονταν σε άλλη διάσταση πλέον.
Και ερωτώ: ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ???
Εγώ όμως φίλτατε ΑΛΛΟ ΡΩΤΗΣΑ!!!!
Είχε ο άνθρωπος απο την στιγμή της εκδίωξης του Παραδείσου δυνατότητα ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ στην προτέρα κατάσταση εξ ιδίων δυνάμεων, ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
Μπορούσε ο άνθρωπος, και γενικά μπορεί ΣΗΜΕΡΑ ο άνθρωπος να επιφέρει ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ στην κατάσταση του Παραδείσου, ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
Μπορούσαν οι προτόπλαστοι να κάνουν κάτι άλλο απο την στιγμή που εκδιώχθηκαν (και τους καταράστηκε ο θεός..) του Παραδείσου, είχαν μια δεύτερη ευκαιρία και δεν την άρπαξαν?
Εφόσον η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, τότε περί ποίου «λαθεμένου τρόπου ζωής» μας μιλάς λοιπόν, ο οποίος και δήθεν απέτρεψε την δυνατότητα επιστροφής τους στην προτέρα κατάσταση????
Διότι μας λες τα εξής: «Για το προπαρτορικό αμάρτημα είναι υπεύθυνοι όλοι οι άνθρωποι που ακολούθησαν μετά απο αυτούς με τον λαθεμένο τρόπο ζωής που επέλεξαν ακόμα και εγώ και εσύ!!»
Απο την στιγμή της εκδίωξης και μετά, δεν είχαν οι προτόπλαστοι άλλες επιλογές, δεν είχαν ΠΟΤΕ μια δεύτερη ευκαιρία. Και το χειρότερο σε αυτή την ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ και ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΗ στάση του θεού απέναντι στον άνθρωπο είναι το γεγονός ότι:
Οτιδήποτε και εάν πράξει ο άνθρωπος, ακόμα και εάν γεννηθεί και πεθάνει ζώντας επάνω σε ένα βουνό και δίχως ποτέ του να πειράξει ούτε καν μυρμήγκι, ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕ, ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΘΗΚΕ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ!!!!!!
Και αναρωτιέσαι μετά ΠΟΥ είναι η μισανθρωπιά αυτού του θεού? Μα, που αλλού? ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΒΑΣΑΝΩΝ....
quote:
Think_Math
Με κούρασες.
Σου εξήγησα οτι ο "νομοθέτης" στον οποίο αναφέρεσαι δεν είναι κατ' ανάγκην ευφυής .
Επιμένεις να βλέπεις τον κόσμο με εντελώς ανθρωπομορφικά κριτήρια και το ίδιο κάνεις και με τον Θεό .
Γιαυτό και δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ αυτά που έγραψα.
Είναι ποτέ δυνατόν διάφορα τυχαία φυσικά "φαινόμενα" ή "γεγονότα" να ορίσουν νόμους;; Όχι βέβαια, πώς είναι δυνατόν η μοναδικότητά τους να κάνει κάτι τέτοιο;
Ούτε και τα τυχαία φυσικά φαινόμενα ή γεγονότα διέπονται ή/και ερμηνεύονται με νόμους!
Τους μαθηματικούς ή/και φυσικούς νόμους, η επαναλαμβανόμενη εφαρμογή των οποίων παράγει το ίδιο έργο, προϊόν, φαινόμενο, ......., δεν είναι δυνατόν να μην τους έχει «εφεύρει» ευφυής Νομοθέτης!!!
Το γεγονός ότι ο Νομοθέτης είναι ευφυής αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δισεκατομμύρια νόμοι, δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους και μας δίνουν την τέλεια αρμονία της φύσης, την οποία και θαυμάζουμε εμείς σήμερα.
Ένα "προϊόν" της τέλειας αρμονικής συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης δισεκατομμυρίων νόμων, είναι και το ανθρώπινο σώμα!

Edited by - Ψηλός on 22/10/2006 23:25:02
Παλαιότερα, οι πιστοί των διαφόρων θρησκειών έβλεπαν την έκλειψη του ηλίου, και το χαρακτήριζαν «θεϊκό σημάδι». Σήμερα, γνωρίζουμε ότι δεν είναι κάποιο «σημάδι του θεού» αλλά η θέση της γης έναντι στον κώνο σκιάς που αφήνει πίσω της η Σελήνη.....
Και σε εκείνους τους καιρούς, πολλοί βάφτιζαν την άγνοια της Φύσης ως «Νομοθέτη»....
Υπάρχει άραγε κάτι πιο «υπερ-φυσικό» απο την ΑΓΝΩΣΤΗ ΦΥΣΗ που μας περιβάλλει?
Έτσι, η θρησκεία της επιστήμης ονομάζεται φιλοσοφία, και η θρησκεία της μυθολογίας λέγεται θεολογία, λέγεται και....ευφυής Νομοθέτης, Κύριος, Δημιουργός, Θεός.
Τελικά, φοβαρό στοιχείο της Φύσης ο θνητός άνθρωπος. Μπορεί και πλάθει αενάως αθάνατους θεούς!![]()
quote:
«Το γεγονός ότι ο Νομοθέτης είναι ευφυής αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δισεκατομμύρια νόμοι, δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους και μας δίνουν την τέλεια αρμονία της φύσης, την οποία και θαυμάζουμε εμείς σήμερα.»Παλαιότερα, οι πιστοί των διαφόρων θρησκειών έβλεπαν την έκλειψη του ηλίου, και το χαρακτήριζαν «θεϊκό σημάδι». Σήμερα, γνωρίζουμε ότι δεν είναι κάποιο «σημάδι του θεού» αλλά η θέση της γης έναντι στον κώνο σκιάς που αφήνει πίσω της η Σελήνη.....
Και σε εκείνους τους καιρούς, πολλοί βάφτιζαν την άγνοια της Φύσης ως «Νομοθέτη»....
Υπάρχει άραγε κάτι πιο «υπερ-φυσικό» απο την ΑΓΝΩΣΤΗ ΦΥΣΗ που μας περιβάλλει?
Έτσι, η θρησκεία της επιστήμης ονομάζεται φιλοσοφία, και η θρησκεία της μυθολογίας λέγεται θεολογία, λέγεται και....ευφυής Νομοθέτης, Κύριος, Δημιουργός, Θεός.
Τελικά, φοβαρό στοιχείο της Φύσης ο θνητός άνθρωπος. Μπορεί και πλάθει αενάως αθάνατους θεούς!
Ένας άνθρωπος περπατούσε στην έρημο και έψαχνε απεγνωσμένα για λίγο νερό.
Κάθε μέρα που ξημερώνει ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή και πορεύεται προς τη δύση.
Ο άνθρωπος γεννιέται για να πεθάνει.
Νομίζω πέρασε ο καιρός των σύκων. Κρίμα, είχα μια όρεξη για σύκα!!!
Άγνοια της φύσης;

quote:
Το γεγονός ότι ο Νομοθέτης είναι ευφυής αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δισεκατομμύρια νόμοι, δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους και μας δίνουν την τέλεια αρμονία της φύσης, την οποία και θαυμάζουμε εμείς σήμερα.
Ψηλέ μου να σε έβλεπα να ήσουν στην Πομπηια ή στη Σαντορίνη την ώρα που εξεράγησαν τα αντίστοιχα ηφαίστεια να δω για ποια τέλεια αρμονία της φύσης που θαυμάζουμε θα μίλαγες![]()
Ασε που κάτι τυφώνες "Μιτς"(πώς διάολο τους λένε), κάτι γιγαντια τσουνάμι,κάτι ισοπεδωτικες χιονοστιβάδες(κλάνει ο γίγαντας των Ιμαλαϊων),κάτι σεισμοί κολοσσιαίων ρίχτερ, κάτι χαλάζια που ο πάγος έχει το μέγεθος μπάλας μπιλιάρδου και μπορεί να σε στείλει στο Ασκληπειό Βούλας,δε νομίζω να είναι και τόσο θαυμαστή αρμονία, ούτε κάποια αγκαλιά θαλπωρής Κυρίου
.
Καλά, για την αραπίνα, την παλιο-βρωμιάρα την πανούκλα που θέριζε και έσπερνε κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα δεν κάνω λόγο καν!!!
quote:
Ένα "προϊόν" της τέλειας αρμονικής συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης δισεκατομμυρίων νόμων, είναι και το ανθρώπινο σώμα!
Κάπου παλιότερα είχα διαβάσει ότι το ανθρώπινο κεφάλι δεν είναι και τόσο τέλεια στερεωμένο στους ώμους μας. Επίσης αν θυμάμαι καλά νομίζω πως και το ανθρώπινο μάτι έχει ατέλειες. Δεν παίρνω και όρκο ότι θυμάμαι σωστά βέβαια...
Και εδώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Οι "τερατογενέσεις" πώς μπορούν να θεωρηθούν τέλειο δημιούργημα ενός τέλειου δημιουργού? Μήπως είναι "λάθη" του?? Κακή κατασκευή που λέμε??![]()
quote:
Τους μαθηματικούς ή/και φυσικούς νόμους, η επαναλαμβανόμενη εφαρμογή των οποίων παράγει το ίδιο έργο, προϊόν, φαινόμενο, ......., δεν είναι δυνατόν να μην τους έχει «εφεύρει» ευφυής Νομοθέτης!!!
Δεν το αποκλείω εντελώς, αλλά σίγουρα αυτός ο "νομοθέτης" (επίτηδες το βάζω σε εισαγωγικά για να τονίσω την ανθρώπινη υποκειμενικότητα του όρου και σε αυτή την περίπτωση)δεν εχει καμία σχεση με τους θεούς που παρουσιάζονται στις γνωστές θρησκείες οι οποίοι βρίθουν ανρώπινων χαρακτηριστικών(θυμώνουν, εκδικούνται, υπόσχονται, τιμωρούν κτλ), είναι δηλαδή ανθρωπομορφικοί! Ο άνθρωπος ό,τι δεν καταλαβαίνει ή ό,τι του προκαλεί υπερβολικό δέος(και που πολλές φορές θέλει να το καλοπιάσει), έχει την τάση να το θεοποιεί.
Αυτό γινόταν από τα πρωτόγονα χρόνια και γίνεται μέχρι και σήμερα.![]()
quote:
Κρίμα, είχα μια όρεξη για σύκα!!!
Περι ορέξεως.....![]()

Edited by - Agnostic on 23/10/2006 02:40:51
ψηλός :
quote:
Είναι ποτέ δυνατόν διάφορα τυχαία φυσικά "φαινόμενα" ή "γεγονότα" να ορίσουν νόμους;; Όχι βέβαια, πώς είναι δυνατόν η μοναδικότητά τους να κάνει κάτι τέτοιο;
Ψηλέ όπως σου εξήγησα παραπάνω δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις γιατί δεν θέλεις .
Ολοι οι νόμοι της φύσης προέρχονται απο τις ιδιότητες και τις αλληλεπιδράσεις των στοιχειωδών σωματιδίων της ύλης .
Οπως και όλοι οι νόμοι που κυβερνούν το φαινόμενο της ζωής δημιουργούνται απο τις ιδιότητες και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γονιδίων .
Τίποτα απο τα παραπάνω δεν έχει νοημοσύνη και αυτός είναι και ο απλός λόγος για τον οποίο μας πήρε 14 δίς χρόνια απο την αρχή της δημιουργίας του σύμπαντος μέχρι οι συσχετίσεις μεταξύ τους να οδηγήσουν σε κάτι τόσο περίπλοκο όσο ο άνθρωπος .
Αυτός επίσης είναι ο απλός λόγος που εξηγεί γιατί το σύμπαν και η ανθρώπινη ζωή έχει ατέλειες , που οδηγούν σε λάθη και καταστροφές .
Αυτός επίσης είναι ο λόγος που τίποτα στον κόσμο δεν είναι στατικό αλλά μεταβάλλεται και αλλάζει συνεχώς , κάτι που σημαίνει οτι η "δημιουργία" συνεχίζεται και τώρα που μιλάμε, καθοδηγούμενη απο τους νόμους που καθορίζουν τα σωματίδια και την τύχη.
Εξαιτίας των παραπάνω , η υπόθεση οτι υπάρχει κάποιος ευφυής δημιουργός δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απο όσα λύνει .
Τώρα το πιά είναι η αρχική αιτία ( αν υπάρχει ) για όλα αυτα ουδείς το γνωρίζει φυσικά.
Η σύγχρονη φυσική φαίνεται να καταλήγει στην εκ του μηδενός δημιουργία του σύμπαντος ώς μία τεράστια διακύμανση του κενού.
Αν παρόλαυτά υπάρχει κάποια υπερβατική αλήθεια πέρα απο τις δυνατότητες παρατήρησης που έχει το ανθρωπινο μυαλό αυτό ουδείς το γνωρίζει και ούτε θα το μάθει ποτέ .
quote:
Ούτε και τα τυχαία φυσικά φαινόμενα ή γεγονότα διέπονται ή/και ερμηνεύονται με νόμους!
Εδω φαίνεται η άγνοια σου για την επιστήμη .
Υπάρχουν δύο μεγάλοι κλάδοι των φυσικών επιστημών που ασχολούνται: η πρώτη με τους νόμους της τύχης, και η δεύτερη με την εφαρμογή τους στα φυσικά φαινόμενα:
1)Η Θεωρία πιθανοτήτων στα μαθηματικά
2)Η Στατιστική φυσική .
Μου οφείλεις επίσης και μία απάντηση :
quote:
ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ.
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΠΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
quote:
Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΤΡΙΑΔΙΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΟΥΡΑΣΙΑΣ ΔΗΛ ΚΑΠΟΥ 350 ΕΚΑΤ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ
ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΟΥ Ο ΓΙΑΧΒΕ Η ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ 350 ΕΚΑΤ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΓΙΑ 350 ΕΚΑΤ
Πράγματι εξακολουθώ να μην θεωρώ τα πράγματα γύρω μου τόσο δεδομένα όσο φαίνονται και βεβαίως να μην τα αποδίδω όλα στην τύχη.(Η τύχη, γένους θηλυκού για την "χρησιμοποιούν" κατά το δοκούν ορισμένοι!)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Το γεγονός ότι όλα γύρω μας και στο σύμπαν υπακούουν σε νόμους αυτό σημαίνει ότι κάποιος ή κάτι τους έθεσε αυτούς τους νόμους.Αν για ένα χιλιοστό του χιλιοστού "φύγει"ένας πλανήτης από την τροχιά του αυτόματα θα τεθεί σε κίνδυνο όλο το σύμπαν!Αυτό δεν μπορώ να το θεωρήσω καθόλου τυχαίο αλλά μπορώ να το αποδώσω σε έναν πάνσοφο δημιουργό!![]()
Φιλικά.-
ICXC
quote:
Πράγματι εξακολουθώ να μην θεωρώ τα πράγματα γύρω μου τόσο δεδομένα όσο φαίνονται και βεβαίως να μην τα αποδίδω όλα στην τύχη.(Η τύχη, γένους θηλυκού για την "χρησιμοποιούν" κατά το δοκούν ορισμένοι!)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Το γεγονός ότι όλα γύρω μας και στο σύμπαν υπακούουν σε νόμους αυτό σημαίνει ότι κάποιος ή κάτι τους έθεσε αυτούς τους νόμους.Αν για ένα χιλιοστό του χιλιοστού "φύγει"ένας πλανήτης από την τροχιά του αυτόματα θα τεθεί σε κίνδυνο όλο το σύμπαν!Αυτό δεν μπορώ να το θεωρήσω καθόλου τυχαίο αλλά μπορώ να το αποδώσω σε έναν πάνσοφο δημιουργό!![]()
Φιλικά.-
ICXC
Crowl26:
quote:
Αν για ένα χιλιοστό του χιλιοστού "φύγει"ένας πλανήτης από την τροχιά του αυτόματα θα τεθεί σε κίνδυνο όλο το σύμπαν!
Απο όλες τις ΚΟΤΣΑΝΕΣ που έχεις πεί αυτή είναι η μεγαλύτερη .
Εχεις διαβάσει η έστω ανοίξει ποτε ένα βιβλίο αστρονομίας ??
Είσαι παντελώς άσχετος με το θέμα και είναι συνετό να μην μιλάς γιατί εκτίθεσαι.
Τελικά δεν είναι δυνατόν να γίνει σοβαρή συζήτηση εδω μέσα.
quote:
Σβαμπέ :Καλά, Ελληνικά μιλάμε ή.....Τούρκικα??
Αυτό ρωτάω και εγώ εσένα.
Αλλά εσύ φαίνεται οτι μόνο απο Τούρκικα καταλαβαίνεις.
quote:
Σβαμπέ :Είχε ο άνθρωπος απο την στιγμή της εκδίωξης του Παραδείσου δυνατότητα ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ στην προτέρα κατάσταση εξ ιδίων δυνάμεων, ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
ΝΑΙ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑΙ.
Άν ζητούσε συγχώρεση απο τον Θεό και την επιστροφή του βεβαίως και ο Θεός θα του την έδινε. Αλλά αυτός γλυκάθηκε απο την αμαρτία και αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της.
ΕΞ'ΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ.
ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ?
quote:
Σβαμπέ :Μπορούσε ο άνθρωπος, και γενικά μπορεί ΣΗΜΕΡΑ ο άνθρωπος να επιφέρει ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ στην κατάσταση του Παραδείσου, ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
NAI ΣΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ.
ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΡΟΠΟΥΣ!!
Άν επιλέξει να ζεί έντιμα και ηθικά απέναντι στα δημιουργήματα του Θεού, την φύση και τον συνάνθρωπο του ασφαλώς και μπορεί.
Όλα τα υπόλοιπα που γράφεις είναι παραμύθια για αγρίους.
Παρατηρώ τον γενικότερο τρόπο με τον οποίο εκφράζεσαι και διαπιστώνω, μετά λύπης, ότι οι διαθέσεις σου είναι άκρως επιθετικές και υποτιμάς τους συνομιλητές σου χρησιμοποιώντας απρεπείς χαρακτηρισμούς.
Μου φαίνεται ότι την έχεις δει παντογνώστης, πράγμα το οποίο σε κάνει να κομπάζεις και μερικές φορές οδηγείσαι σε συμπεράσματα που δεν στέκουν ούτε στον ουρανό, αλλά ούτε και στη γη.
Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα αν εσύ επιμένεις σε αυτά τα εσφαλμένα συμπεράσματα, αλλά είναι κρίμα να μην τα βλέπεις ο ίδιος ή μάλλον να σε οδηγεί εκεί ο εγωισμός που φαίνεται ότι σε έχει κυριεύσει.
Είπες κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου δεν στέκει. Ορίστε το απόσπασμα του μηνύματός σου:
quote:
Αυτός επίσης είναι ο λόγος που τίποτα στον κόσμο δεν είναι στατικό αλλά μεταβάλλεται και αλλάζει συνεχώς , κάτι που σημαίνει οτι η "δημιουργία" συνεχίζεται και τώρα που μιλάμε, καθοδηγούμενη απο τους νόμους που καθορίζουν τα σωματίδια και την τύχη.
Όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα πουθενά διατυπωμένους νόμους που να καθορίζουν την τύχη. Αν εσύ τους γνωρίζεις, πες μου που μπορώ να τους βρω και εγώ.

«Αλλά εσύ φαίνεται οτι μόνο απο Τούρκικα καταλαβαίνεις.»
Εμ, αν....Τούρκικα μιλάς!!!
snoopy:
«Άν ζητούσε συγχώρεση απο τον Θεό και την επιστροφή του βεβαίως και ο Θεός θα του την έδινε. Αλλά αυτός γλυκάθηκε απο την αμαρτία και αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της.»
Ώστε ναι λες έ? Ωραία λοιπόν, τότε ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΥΤΟ??
ΠΟΙΟ σημείο της Πεντατεύχου ομιλεί για την «ευκαιρία» που είχαν και έχασαν οι προτόπλαστοι?
Αναμένω, καθώς αυτό ερωτώ εδώ και αρκετά μηνύματα....
snoopy:
«ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΡΟΠΟΥΣ!!
Άν επιλέξει να ζεί έντιμα και ηθικά απέναντι στα δημιουργήματα του Θεού, την φύση και τον συνάνθρωπο του ασφαλώς και μπορεί.»
Δεν μου λες, ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ τα γνωρίζεις? Μήπως έχεις μπερδέψει κανένα βιβλίο με τα συγκεκριμένα παραμύθια ως «Αγία Γραφή»??
Το να λες ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ, δεν λέει τίποτα απολύτως. Διότι, εδώ και αρκετά μηνύματα αυτό κάνεις. Γράφεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΙΚΑΣΙΕΣ, και ενδεχομένως όσα σου είπαν τρίτοι «επαϊοντες», πιστεύοντας ότι κάπως έτσι θα πρέπει να έχουνε τα πράγματα!
Υπέδειξε μας λοιπόν ΠΟΥ, σε ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ της Αγίας Γραφής υπάρχει η επιβεβαίωση των όσων μας λες. Υπέδειξε μας με λίγα λόγια ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ της Αγίας Γραφής προκύπτει πως μπορεί Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, και όχι η μοιρολατρική δικαστική εξέλιξη της περίφημης Δευτέρας Παρουσίας, βρισκόμενος ακόμη ΕΝ ΖΩΗ να διεξάγει τέτοιο βίο και έργα, ώστε να κατακτήσει τον Παράδεισο, δηλαδή την κατάσταση ΠΡΟ της εκδίωξης εκ του Παραδείσου.
Δώσε μας λοιπόν φίλτατε αυτά τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ, και τότε θα αντιληφθούμε όλοι εάν τελικά είχαν τόσο οι προτόπλαστοι «δεύτερη ευκαιρία», αλλά και εάν ποτέ μπορεί ο άνθρωπος, ΟΣΟ ΕΝΑΡΕΤΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΖΗΣΕΙ (με λίγα λόγια ακόμη και εάν...δεν βγει ποτέ απο ένα μοναστήρι και συνεχώς προσεύχεται!!), να κατακτήσει τον Παράδεισο ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΝΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ!!
Φίλτατε snoopy αυτές τις ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ της Χριστιανικής Απολογητικής τις έχω αναλύσει προ πολλών χρόνων. Κάνε μου τη χάρη λοιπόν με τις ξύλινες παπαγαλίες που σου μάθανε και προσπάθησε τουλάχιστον να απαντάς δίδοντας ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ εκ της Αγίας Γραφής, διότι τα όσα εσύ λες είναι απλά λόγια δίχως οιαδήποτε σημασία.....