ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Του κόσμου οι αντιφάσεις... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Του κόσμου οι αντιφάσεις... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Italos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
23/09/2015, 20:23:32
quote:
Γιατί; Μόνο οι Ιουδαίοι δεν δέχονται το δόγμα της Τριάδας; Δεν μπορεί ένας Χριστιανός να πιστεύει πως πρόκειται για 3 διαφορετικές οντότητες;

Είναι τρία διαφορετικά πράματα, τα οποία είναι ΕΝΑ.
Αυτό είναι πολύ εύκολο να το καταλάβει κάποιος.

ΕΝΑ είναι το συκώτι σου, ΜΙΑ έιναι η καρδιά σου, τι κάνουνε όλα αυτά μαζί; ΕΝΑΝ Ανθρωπο.
Ενα είναι το σώμα σου, ΜΙΑ είναι η ψυχή σου και ΕΝΑ το πνεύμα σου.
τι κάνουνε όλα αυτά μαζί; ΕΝΑΝ άνθρωπο.

Μια είναι η Πηγή, άλλο ο Λόγος, άλλο το Αγιο πνεύμα. Τι κάνουνε όλα αυτά μαζί; Εναν ζωντανό κόσμο.
Παρεπιπτόντως, οι Ορθόδοξοι, έχουν ως προαπαιτούμενο την αποδοχή της Τριάδας.

quote:
Ο Θεός είναι οντότητα και εκδηλώνεται όπως επιθυμεί

Ναι, να τον ορίσουμε όμως γιατί τον έχεις πάρει λίγο μονόπαντα.
Για να μιλάμε για το ίδιο πράμα και να συννενοηθούμε.

quote:
. Για μένα η <<φυσιολογία>> του Θεού και του ανθρώπου δεν πρέπει να αποτελεί δόγμα.

Οκ. Είναι όπως το πάρει κανείς.

quote:
Ας αφήσουμε την υποστήριξη ή άρνηση αυτού του τριαδικού δόγματος να δούμε τα βασικά δόγματα που αρνείσαι.

Δεν γίνεται να το αφήσουμε, γιατί όπως σου είπα παραπάνω πρέπει να μιλάμε για το ίδιο πράμα για να συννενοηθούμε.

Αλλά για να δούμε τα "δόγματα" που αρνούμαι. Θα ήθελα βέβαια να μου αναφέρεις ποιανού δόγματα είναι. Δικά σου; Των Ορθόδοξων;

quote:
2 είναι τα βασικά δόγματα που ορίζουν τον Χριστιανισμό.

Βασικά δύο είναι τα μυστήρια που ορίζουν τον Χριστιανισμό: η Θεία κοινωνία και η Αγία Τριάδα. Αλλά ας δούμε τι θες να πεις..

quote:
Ένα, ο Ιησούς είναι η μόνη οδός, ο μόνος μεσίτης που φέρνει τον άνθρωπο σε επικοινωνία με τον Θεό. Αυτό το πέτυχε με την κυριολεκτική Σταύρωση/Θυσία και την κυριολεκτική Ανάστασή Του.

Ο Λόγος είναι η Οδός που ΟΔΗΓΕΙ τον άνθρωπο στην επικοινωνία με το Θείο. Αυτό το πετυχαίνει με τη ΣΤΑΣΗ του απέναντι στη Ζωή, η οποία οδηγεί στην ΑνάΣΤΑΣΗ.

Ας δούμε εδώ τι σημαίνει Ανάσταση; Ετυμολογικά μη το εμβαθύνουμε και χαθούμε στη μετάφραση.

Εκ του Αν-ίσταμαι.
Ανασηκώνομαι.
Ανορθώνομαι.

Εδώ τίθεται ένα ερώτημα τοποθέτησης.
Που σηκώνεσαι;
Εκεί που ήσαουν πριν πεθάνεις ή εκεί που ήσουν πριν το θάνατο;

Επιπλέον, ο Λόγος είναι η οδός που πρέπει να διαβείς για να φτάσεις στην πόρτα.

Αυτό τι σημαίνει;
Ότι αν πιστεύεις στον Χριστό θα φτάσεις στην πόρτα ή ότι αν ακολουθήσεις τον δρόμο του θα φτάσεις στην πόρτα;

Οσον αφορά για το τι είναι Χριστιανός αυτό. Αλλά είπα να μην το εμβαθύνω και σταματάω.

quote:
Δύο, ο Ιησούς θα φέρει την Βασιλεία του στην Γη, όχι μόνο σε πνευματικό εσωτερικό επίπεδο, αλλά και σε <<φυσικό>>. Δεν θα βασιλεύσει δηλαδή απλά η αγάπη και η ειρήνη, αλλά θα βασιλεύσει κυριολεκτικά όπως αυτό θα κάνει σε λίγο ο Αντίχριστος.

Για να μιλήσουμε για τη Βασιλεία του Χριστού, πρέπει πρώτα να δούμε τι είναι ο Λόγος.

Αν συμφωνήσουμε ή έστω συννενοηθούμε σε αυτό, μπορούμε να εξετάσουμε και τη βασιλεία του Χριστού,

Το ερώτημα αυτό έχει να κάνει με την ίδια τη φύση του ανθρώπου,

quote:
Η μεγάλη αντίφαση είναι πως ο Χριστιανισμός έχει περισσότερα κοινά με τον Παγανισμό απ' ότι ο Νεοπαγανισμός με τον Παγανισμό.

ΣΥ είπας. Αλλα έλεγες χθες.

quote:
Επίσης ο Ορφέας με τον θάνατό του δεν λυτρώνει τους Ορφικούς, αντίθετα από τον Χριστό που βάσταξε όλες τις αμαρτίες του κόσμου πάνω του.

Κοίτα, και γω Χριστιανός δηλώνω, και καταλαβαίνω καλύτερα τα του Χριστού, αλλά εδώ έχεις νομίζω παρεξηγήσει κάτι. Εσύ θα σε σώσεις. Ο Χριστός σου άνοιξε έναν δρόμο, κατά τους Χριστιανούς τον ορθό.
Δεν παίζει να αναστηθείς με δηλώσεις, πρέπει να τον ακολουθήσεις όσο μη καναπεδάτο και αν ακούγεται αυτό.

quote:
Επίσης δεν έχω πρόβλημα αν είσαι άθεος ή αντιχριστιανός, αρκεί να έχεις επιχειρήματα και να μην ξεσπάσεις σε παραληρήματα μίσους ενάντια σε συγκεκριμένους τύπους οργανωμένου χριστιανισμού που δεν σου αρέσουν(παυλικός, εκκλησιαστικός, αυτοκρατορικός, μεσαιωνικός, μάρτυρες του Ιεχωβά, σπουδαστές της Γραφής κτλ)

Νομίζω ήταν υπέρ του δέοντος επαρκής η απάντηση που σου έδωσα για τα παραπάνω.

https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0

24/09/2015, 00:49:28
Λεβαντίνε, σου έχει τύχει Κνίτης ινστρούχτορας έξω από αμφιθέατρο στου Ζωγράφου?

Αν όχι, καταλαβαίνω την επιμονή σου.

Τα κνώδαλα της ΟΟΔΕ δεν διαφέρουν σε τίποτα. Διατεταγμένη υπηρεσία, ιδεολογικά ένσημα, θεσούλες και φραγκάκια στο μέλλον.

Αυτά όσον αφορά στον Πύραυλο.

Το θέμα της μπαμ-μπαμ είναι μάλλον ορμονικό, και όχι θρησκειολογικό, ενώ του Ντενίζ το θέμα είναι ταυτότητας. Γενικώς.

Τί είδους συζήτηση ακριβώς επιδιώκεις να κάνεις?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

24/09/2015, 01:20:56
Λίγος ο Δέλλας. Λες και έπαιζε με την Μπαρτσελόνα κατέβηκε ο άμπαλος.
Πονέσανε τα μάτια μας.

Μου έχει τύχει Κνίτης γαμώ τα παιδιά Μάνο.

Ημουν στο ΤΕΙ, και εκεί που τελείωνε το πάρτυ στο αμφιθέατρο, (τα γνωστά, πετάγανε καφέδες ο ένας στον άλλον, κτλ.) πετυχαίνουμε τον πρόεδρα της ΠΚΣ με έναν φίλο μου απ'έξω, και τον ρωτάει να μας πει αν πιστεύει ότι πρέπει να γραφτούμε σε κάποιο κόμμα τι μας προτείνει, και καλά εξυπνάδα.

Και ο θεούλης μας λέει:
"Μην είστε μαλάκες, θα σας πω εγώ τι θα κάνετε. Θα πηγαίνετε σε όλα τα κόμματα και θε λέτε θέλω να γραφτώ αλλά το σκέφτομαι... Θα περνάτε μαθήματα αέρα, θα πη..τε τις καλύτερες γκόμενες, και θα πηγαίνετε στα πάρτυ τζαμπέ. Εγώ που δεν το κανα τι κατάλαβα;"
Θεούλης ο τύπος. Ανεξάρτητα που ούτε και εγώ το κανα... και εκεί που πουθενάδες τελειώναν τη σχολή εγώ χρώσταγα δεν θυμάμαι πόσα μαθήματα.

Δεν διαβάζει μόνο ο Χρίστος Ελ αυτά που γράφουμε. Ακόμα και ένσημα να κολλάνε οι της ΟΟΔΕ, δεν πειράζει να τους χαλάω τη δουλειά.
Και αν κουνηθεί ένα πόντο ο ΔΣ κέρδος θα ναι και γι'αυτόν και για την ανθρωπότητα.
Ασε που αν δεν νευρίαζε ο Μάριος δεν θα με έβαζε στο τρυπάκι να διαβάσω για αυτά που γράφει στον Βασίλειο στο άλλο θέμα.

Από το να διαβάζω για τον Παύλο, καλύτερα να πάμε τη συζήτηση εκεί που τουλάχιστον υπάρχει κάτι να συζητήσεις. Κι αν μας μείνει κάτι καλό θα ναι.

Κουβέντα να γίνεται.

ΥΓ. Με το Ολυμπιακό, να βάλει λεωφορείο ο χέστης μπροστά. Ξενέρωσα τη ζωή μου.

24/09/2015, 01:30:38
Μην ξανίγεσαι με την Μπαρτσελόνα νεαρέ. Τέσσαρα έφαγε σήμερα από την Θέλτα.

Μην ξενερώνεις ποτέ. Η ΑΕΚ έχει ιστορία. Παρελθόν, παρόν και μέλλον. Στο είδος της είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Και είναι στενάχωρο είδος.

Όσον αφορά στον Κνίτη που αναφέρεις, είναι λάθος παράδειγμα. Σου μιλούσα για νηφάλιο Κνίτη. Όχι για σουρωμένο.

08.45. Όχι 00.45.

24/09/2015, 01:52:57
Μπα, γατάκια, τους έχω για πρωινό. Η πτυχιακή μου ήταν "Μαρξιστικές Θεωρείεςγια τη διεθνοποίηση της οικονομίας", και την έκανα μόνος μου όλη στην αυλή καίγοντας καφέδες πάνω μου για τα κουνούπια. Τσάμπα μαστούρα ωραίο πράμα. Μαρξ, Μπουχάριν, Κάουτσκυ, Ρόζα, Μαντέλ, αναμεμειγμένα με μυρωδιά καμμένου καφέ που κολλάει πάνω σου, τι να σου πει η κάπνα στη σκεπαστή δηλαδη.

Οι κολλημένοι Μάνο θα μείνουν κολλημένοι. Μάλλον. Συνήθως εκεί που ξεμυτίζουν φοβούνται και κλείνουν τα παράθυρα του μυαλού. Οχι πάντα.
Είτε είναι ΚΚεδες είτε ΟΟΔΕδες είτε οτιδήποτε.

Να πούμε εδώ στην αγαπητή Παν Παμ, ότι το TAXIbit προς τιμή του, την άλλη τετάρτη 30 του μήνα, θα περνάει από τα σπίτια να παίρνει ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια, τα οποία ομάδα εθελοντών θα διανείμει απ'ευθείας στα νησιά. Εντελώς δωρεάν. Οπότε για τη σέλφι θα πρέπει να περιμένει μια βδομάδα.

Μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ αλλά λίγος ο Δέλλας.Ο Τούντορ κατέβηκε με σύστημα Φούτμπολ Μάνατζερ 3-4-2-1, και ο απίθανος κατέβηκε χωρίς άκρα, με τρια αμυντικά χαφ. Με τον Ολυμπιακό λογικά θα θα κατέβει με 5-5. Πυθαγόρειο σύστημα.

24/09/2015, 02:01:00
Δεν είναι αντίπαλός σου ο Ολυμπιακός. Όχι φέτος.

Στη Βικτώρια είναι ακόμα οι πρόσφυγες. Έκανες λάθος προχθές, αλλά ήμουν σίγουρος πως θα βρεις την άκρη.

Οι πιστοί είναι ωραία φάρα. Ωραίοι άνθρωποι είναι οι άπιστοι.

24/09/2015, 02:13:43
Ανάμεσα στους πιστούς καιτους άπιστους, με την ευρεία έννοια, λέω να στριμωχτώ κάπου στη μέση ως συνήθως, για το σασπένς.

Τελείωσε και το επεισόδιο του Σερίφη του διαστήματος (Sabeeer Riiider) που είχα να δω 30 χρόνια, να ναι καλά η φίλη στο θέμα ΕΙΚΟΝΕΣ που μου τους θύμισε, οπότε σας χαιρετώ.

Καλή συνέχεια, καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα.

24/09/2015, 02:19:33
Καλό ξημέρωμα παλίμπαιδα.

Υ.Γ. Προφανώς η πίστη και η απιστία έχουν όλων των λογιών τις αποχρώσεις.

quote:

Ότι αν πιστεύεις στον Χριστό θα φτάσεις στην πόρτα ή ότι αν ακολουθήσεις τον δρόμο του θα φτάσεις στην πόρτα;

αλλά εδώ έχεις νομίζω παρεξηγήσει κάτι. Εσύ θα σε σώσεις. Ο Χριστός σου άνοιξε έναν δρόμο, κατά τους Χριστιανούς τον ορθό.
Δεν παίζει να αναστηθείς με δηλώσεις, πρέπει να τον ακολουθήσεις όσο μη καναπεδάτο και αν ακούγεται αυτό.

όχι αυτό είναι ενάντια στον αληθινό χριστιανισμό. Τα έργα σου έρχονται ως αποτέλεσμα της ειλικρινούς πίστης αλλά δεν σε σώζουν αυτά γιατί δεν σου δίνουν πόντους. Κανείς δεν γίνεται να σωθεί από τα έργα και να δικαιωθεί δια του νόμου, γιατί είναι αμαρτωλός. Τα κάνει τα έργα αλλά δεν περιμένει αυτά να τον σώσουν.

Ο Χριστός δεν άνοιξε απλά ένα δρόμο για να ακολουθήσεις. Δεν λέει "αυτός είναι ο δρόμος" αλλά "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ" και πιο καλά ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Σιγά τα λάχανα αν έδειχνε απλώς ένα δρόμο, άλλους τόσους δρόμους έχουν δείξει και άλλοι πριν απ' Αυτόν.

Θυσιάστηκε στον Πατέρα παίρνοντας όλες τις αμαρτίες πάνω Του και αναστήθηκε. Αυτό δεν είναι μεταφορικό. Η θυσία και ανάστασή Του είναι κυριολεκτικά. Ματωμένη θυσία, κυριολεκτικός θάνατος, κυριολεκτική ανάσταση. Και αυτός τώρα παρακαλεί τον Πατέρα να μας συγχωρήσει και να μας δεχθεί έτσι ώστε να γλιτώσουμε απ' την φθορά και τον θάνατο.

Οπότε σώζεσαι αν ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ότι αυτός είναι ο μεσίτης του Θεού και τον δεχθείς και ως μελλοντικό βασιλέα της Γης.

Εδώ πιστεύω κάνουν λάθος αρκετοί χριστιανοί που θεωρούν μεσίτρια την Παναγία, τους αγίους κτλ. Αυτοί δεν θυσιάστηκαν, αλλά ο Χριστός.

Τώρα από εκεί και πέρα είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κάποιες απορίες για το λόγο που έπρεπε τα πράγματα να γίνουν έτσι.

24/09/2015, 12:16:00
quote:

quote:

αλλά εδώ έχεις νομίζω παρεξηγήσει κάτι. Εσύ θα σε σώσεις. Ο Χριστός σου άνοιξε έναν δρόμο, κατά τους Χριστιανούς τον ορθό.

όχι αυτό είναι ενάντια στον αληθινό χριστιανισμό. Τα έργα σου έρχονται ως αποτέλεσμα της ειλικρινούς πίστης αλλά δεν σε σώζουν αυτά γιατί δεν σου δίνουν πόντους. Κανείς δεν γίνεται να σωθεί από τα έργα και να δικαιωθεί δια του νόμου, γιατί είναι αμαρτωλός. Τα κάνει τα έργα αλλά δεν περιμένει αυτά να τον σώσουν.

Ο Χριστός δεν άνοιξε απλά ένα δρόμο για να ακολουθήσεις. Δεν λέει "αυτός είναι ο δρόμος" αλλά "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ" και πιο καλά ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Σιγά τα λάχανα αν έδειχνε απλώς ένα δρόμο, άλλους τόσους δρόμους έχουν δείξει και άλλοι πριν απ' Αυτόν.

Θυσιάστηκε στον Πατέρα παίρνοντας όλες τις αμαρτίες πάνω Του και αναστήθηκε. Αυτό δεν είναι μεταφορικό. Η θυσία και ανάστασή Του είναι κυριολεκτικά. Ματωμένη θυσία, κυριολεκτικός θάνατος, κυριολεκτική ανάσταση. Και αυτός τώρα παρακαλεί τον Πατέρα να μας συγχωρήσει και να μας δεχθεί έτσι ώστε να γλιτώσουμε απ' την φθορά και τον θάνατο.

Οπότε σώζεσαι αν ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ότι αυτός είναι ο μεσίτης του Θεού και τον δεχθείς και ως μελλοντικό βασιλέα της Γης.

Εδώ πιστεύω κάνουν λάθος αρκετοί χριστιανοί που θεωρούν μεσίτρια την Παναγία, τους αγίους κτλ. Αυτοί δεν θυσιάστηκαν, αλλά ο Χριστός.

Τώρα από εκεί και πέρα είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κάποιες απορίες για το λόγο που έπρεπε τα πράγματα να γίνουν έτσι.

Σωστά όσα λές αλλά δεν απαντούνε σε όλες τις ερωτήσεις.
Πραγματικά η πίστη σώζει, αλλά πόσο ειλικρινής είναι μια πίστη που μένει στα λόγια και τις δηλώσεις; "Ειλικρινής" μπορεί να είναι με την έννοια ότι ο άνθρωπος στα σοβαρά έτσι πιστεύει, αλλά τελικά μπορεί να είναι ψευδαίσθηση αν μέινει στα λόγια.

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

Και επειδή και εγώ πιστεύω πως <<τρολάρουν>> οι νεοπαγανιστές, ιταλέ αν έχεις την καλοσύνη μπορείς να απαντήσεις εκ μέρους τους;

Δεν δέχονται τον όρο νεοπαγανισμό, ειδικά το νέο τους τρελαίνει. Αν λοιπόν είναι απλά παγανιστές και όχι νεο-παγανιστές, γιατί τα πιστεύω τους δεν συμφωνούν με τα πιστεύω των παγανιστών.

Πιο πολλά κοινά πιστεύω για την φύση, υπάρχουν μεταξύ Χριστιανισμού και Παγανισμού παρά Παγανισμού και Νεοπαγανισμού.

Πιστεύουν λοιπόν οι παγανιστές ότι ο Ήλιος έχει εγκαθιδρύσει μια κυκλική πορεία για να μην γερνάει και η δύναμή του να ανανεώνεται; Πιστεύουν ότι ο Ήλιος εξασθενεί το βράδυ και συνεχίζει στον Κάτω Κόσμο για να αναγεννηθεί το επόμενο πρωί; Πιστεύουν στις βάρκες και στα άρματα στον ουρανό; Πιστεύουν ότι γίνεται μάχη μεταξύ Ρα(και βοηθών του) και Άποφι;

Ή έχουν κολλήσει με τις επιστημονικές απόψεις της εποχής τους και θεωρούν ότι όλα αυτά που είπα ήταν <<συμβολικά>> για τους αρχαίους παγανιστές;

Να σε προλάβω σε περίπτωση που πεις ότι τα ιερατεία το ξέρανε και κρύβανε την <<αλήθεια>>. Όχι, τα ιερατεία δεν συμφωνούσαν με τα σημερινά ιερατεία της επιστήμης. Δεν ήταν όλες οι τελετές παρουσία του λαού. Για παράδειγμα όταν κάνανε μαγεία για να βοηθήσουν τον Ρα στην μάχη με τον Άποφι, τί συμβολισμός ήταν αυτός; Όταν μουμιοποιούσαν τους αποθανόντες για να σωθεί η σάρκα(ένα σημαντικό μέρος του εαυτού), τί συμβολισμός ήταν αυτός;

Τεράστιες οι αντιφάσεις μεταξύ παγανισμού και νεοπαγανισμού.

27/09/2015, 16:11:12
Από:

Γ. Μπαμπινιώτης

Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Β' ΈΚδοση, Β' Ανατύπωση 2005:

27/09/2015, 21:27:18
Και το κάνουν dsm και αμαρτάνουν. Διότι:

και αποκριθεις ειπεν αυτοις ο ιησους οι υιοι του αιωνος τουτου γαμουσιν και εκγαμισκονται
οι δε καταξιωθεντες του αιωνος εκεινου τυχειν και της αναστασεως της εκ νεκρων ουτε γαμουσιν ουτε εκγαμισκονται

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 20:34-35

27/09/2015, 21:59:17

*

28/09/2015, 00:53:07
Ο Πύραυλος εξαφανίστηκε, η ΝΑΣΑ θα κάνει σπουδαία αποκάλυψη για τον Άρη, θα έχουμε σούπερ πανσέληνο, κι ο Αλέξης έλυσε το πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στη Νέα Υόρκη.

Μόνο εγώ αισθάνομαι κάπως?

28/09/2015, 01:04:01
Εύλογα λοιπόν, δημιουργείται η απορία:

Πώς θα έβλεπε ένας παγανιστής αυτά τα τέσσερα γεγονότα, και πώς τα αντιμετωπίζει σήμερα ένας νεοπαγανιστής? Έεε?

28/09/2015, 01:10:11
Ζούμε ιστορικές στιγμές.

https://www.facebook.com/matteopokerdj/videos/10152739991544915/

Διότι Italos δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για αρχαία σοφία, αν δεν δεχόμαστε τί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύανε αυτοί οι άνθρωποι. Μάλλον προσπαθούμε να διαστρεβλώσουμε την αρχαία σοφία και να την κάνουμε ταιριαστή με τις σημερινές <<επιστημονικές>> απόψεις που κυριαρχούν, να πούμε ουσιαστικά ότι η σοφία των Ελλήνων και των Αιγυπτίων είναι μοντέρνα(δηλ του καιρού μας). Ήξεραν οι Έλληνες αυτό, ήξερα οι Αιγύπτιοι το άλλο κτλ, ουσιαστικά εκθειάζουμε την σύγχρονη <<επιστήμη>> παρά ασχολούμαστε με το πραγματικό αρχαίο πνεύμα.

Το μόνο κοινό νεοπαγανιστών με τους παγανιστές και τους ανιμιστές είναι ο σεβασμός της φύσης, αντε και πως ελάχιστοι νεοπαγανιστές πιστεύουν ότι τα ουράνια σώματα ή και οι πέτρες έχουν νοημοσύνη. Σε όλα τα άλλα οι παγανιστές και οι ανιμιστές έχουν κοινά μόνο με τους Χριστιανούς, με την μόνη διαφορά ότι οι Χριστιανοί δεν προσκυνούν και λατρεύουν την φύση.

Το να βγουν τώρα κάποιοι νεο-ερμηνευτές θεοσοφιστές και άλλοι και να πουν πως η αλήθεια είναι χωρισμένη σε επίπεδα - φυσικό, μεταφυσικό ηθικό, πνευματικό μπλα μπλα είναι εντελώς άκυρο κι αυτό. Είναι μονάχα μια προσπάθεια να σβήσουν <<λάθη>>(σύμφωνα με την άποψή τους) των αρχαίων, δηλαδή ασυμφωνίες με την σύγχρονη <<επιστήμη>>.

Για τους αρχαίους(Χριστιανούς, Παγανιστές, Εβραίους) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΚΤΛ. Όταν λέγανε για το ημερήσιο ταξίδι του Ρα και την αναγέννηση του στον κάτω κόσμο έτσι ώστε να ανατείλει το επόμενο πρωί, κυριολεκτούσαν. Εσωτερικός και εξωτερικός κόσμος ήταν ένα, δεν σήμαινε πως μια ιστορία είχε μόνο εσωτερικό πνευματικό νόημα. Ίσχυε και στον φυσικό κόσμο.

Ακόμη και τα θαύματα δεν θεωρούνταν παραβίαση φυσικών νόμων. Όλος ο κόσμος εθεωρείτο ένα θαύμα και ο οποίος κόσμος είναι αποτέλεσμα της βούλησης του θεού. Πιστεύανε δηλαδή στην δύναμη του νου και της βούλησης, η οποία καθορίζει και την φυσική πραγματικότητα, παρά σε ρουτίνα φυσικών και αναλλοίωτων νόμων. Τα πιστεύω των ανιμιστών ήταν και τα πιστεύω των Χριστιανών, με την μόνη διαφορά ότι οι Χριστιανοί δεν θεωρούσανε ζωντανές τις πέτρες και πιστεύανε στην δύναμη και ενέργεια του Θεού παρά στην προσωπική εξάσκηση μαγείας. Ακόμη και οι Χριστιανοί θαυματουργοί κάνανε θαύματα στο όνομα του Θεού και όχι με την δική τους δύναμη.

28/09/2015, 08:49:14

28/09/2015, 11:02:26

Αφιερωμένο στους αφιονισμένους εβραιοχριστιανούς του forum

*