ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 'Ελλην και φυλετική αγνότητα."καθαρό αίμα" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- 'Ελλην και φυλετική αγνότητα."καθαρό αίμα" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/06/2010, 21:42:02
Και?

Δηλαδή περιμένουμε απο κάποιον να αποδείξει τα αυτονόητα?

Μέχρι να ανακαλυφθεί το σπήλαιο στο Φράχθι πίστευαν οτι οι Ελληνες ήταν ακόμα επάνω στα δένδρα το 7.000 ΠΧ.
Επρεπε λοιπόν στο σπήλαιο αυτό να βρεθεί ενα κομμάτι οψιδιανού για να πειστούν οι δύσπιστοι οτι ο οψιδιανός αυτός ήρθε απο τη Μήλο και στη Μήλο κολυμπώντας δεν πάς παρά μόνο με σκάφος.
Δεν ξέρω φίλε μου γιατί τόσο μεγάλος καημός με τις αποδείξεις και τα στοιχεία. Απλά πράγματα..

10/06/2010, 21:48:07
Φίλε μου, αυτός που αναζητά την αλήθεια εξετάζει τα στοιχεία σε εμετικό βαθμό. Και μετά ζητάει και ακόμα περισσότερες αποδείξεις. Έτσι είναι η επιστήμη. Δεν υπάρχουν αυτονόητα. Υπάρχουν πειράματα, ευρήματα, παρατηρήσεις και ερμηνείες αυτών... Οι ερμηνείες λέγονται θεωρίες. Για να έχει λόγο ύπαρξης μια θεωρία πρέπει να στηρίζεται σε δεδομένα και να τα ερμηνεύει "καλά".

Ακόμα και σχεδόν εύλογες εικασίες δεν είναι δεκτές αν ΔΕΝ αποδειχτούν. Αλλιώς ο κάθε τρέχα θα είχε δίκιο στο να λέει ότι είμαστε στο περίπου...

10/06/2010, 21:53:07
quote:
Φίλε μου, αυτός που αναζητά την αλήθεια εξετάζει τα στοιχεία σε εμετικό βαθμό.

Ισως. Εσύ πάντως δεν ανήκεις στην κατηγορία αυτή γιατί εξετάζεις την αλήθεια μονομερώς.

10/06/2010, 21:57:00
όχι καθόλου. Βάζω στοίχημα ότι έχω διαβάσει περισσότερα ουφολογικά από εσένα. Κυριολεκτικά ουφολογικά, που και ο πιο ανοιχτόμυαλος δε θα πίστευε. Όμως το θέμα είναι απλό...

"τι μπορείς να αποδείξεις;" Αν ας πούμε λέω βρίσκαμε σε ανασκαφή κάπου στην Ευρώπη όστο αμερικάνικου βούβαλου αυτό θα ήταν ένα καλό στοιχείο...

Εγώ σε αντίθεση με μερικούς δε φοβάμαι να εξετάσω όλες τις απόψεις. Αλλά διατηρώ τον ορθολογισμό μου και ρωτάαω την απλή αυτή ερώτηση

10/06/2010, 22:10:47
Αλλο τα κόμιξ φίλε μου και αλλο η απόκρυφη ιστορία.

Η ορθή λογική έχει να κάνει με το πώς ορίζει κάποιος το ορθό και το λογικό.

10/06/2010, 22:24:44
Δεν εννοώ κόμιξ...εννοώ απόκρυφες ιστορίες, απόκρυφες αρχαιολογίες, απόκρυφα ευαγγέλια, απόκρυφες δυνάμεις, απόκρυφους πλανήτες κτλ κτλ. Και επιμένω να λέω ότι έχω διαβάσει περισσότερα από πολλούς ανοιχτόμυαλους. Δε φοβάμαι να έρθω σε επαφή με την άλλη άποψη μήπως μολυνθώ.

Αλλά ξαναλέω το θέμα είναι "τι μπορεί να αποδειχτεί".

Όσο για το ορθό και το λογικό ανοίγεις μεγάλη συζήτηση, αλλά το τι πιστεύει ο κάθε άνθρωπος αλλάζει την πραγματικότητα;

10/06/2010, 22:33:36
quote:
Αλλά ξαναλέω το θέμα είναι "τι μπορεί να αποδειχτεί".

Εγώ δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία για ευνόητους λόγους.

quote:
Δεν εννοώ κόμιξ...εννοώ απόκρυφες ιστορίες, απόκρυφες αρχαιολογίες, απόκρυφα ευαγγέλια, απόκρυφες δυνάμεις, απόκρυφους πλανήτες κτλ κτλ.

Kαι γιατί δεν το λές εξ`αρχής και το λές κόμιξ.. Δεν είναι ντροπή.

10/06/2010, 22:41:04
Δεν τα είπα κόμιξ. Τα είπα ουφολογικά. Έτσι τα λέω εγώ, τα βάζω στο ίδιο καζάνι... Άσε που νομίζω ότι τα κόμιξ έχουν πολλές περισσότερες δόσεις αλήθειας από τα "απόκρυφα". Πχ ο spiderman ή οι Χ-ΜΕΝ έχουν κάποια ενδιαφέροντα από πλευράς βιολογίας για παράδειγμα. Ειδικά οι δεύτεροι...

Όσο για τη διαδικασία που δεν μπαίνεις...σόρυ ρε γείτονα αλλά εκεί είναι "τα λεφτά". Στο να καταλάβεις τι είναι αληθές και τι όχι...

10/06/2010, 22:51:20
Θα ορκιζόμουν οτι είδα να γράφεις κόμιξ. Ισως να το είδα παλαιότερα σε αλλο πόστ και ξέρεις έχω φωτογραφική μνήμη αλλά με λίγα MB..

quote:
Όσο για τη διαδικασία που δεν μπαίνεις...σόρυ ρε γείτονα αλλά εκεί είναι "τα λεφτά". Στο να καταλάβεις τι είναι αληθές και τι όχι...

Δεν θα μάθεις στο εγγυώμαι
Εκεί θα βολοδέρνεσαι με τον κάθε ξερόλα να έχει διαβάσει πέντε πράγματα και να υποστηρίζει αυτός τι είναι αλήθεια και εσύ τι είναι ψέμματα. Ακρη δεν θα βγάλεις.
Απλά θα πρέπει να το δείς το θέμα απο πολλές οπτικές γωνίες.
Εκεί είναι φίλε μου όλα τα λεφτά.. και μάλιστα τώρα που δεν έχουμε..

10/06/2010, 23:26:05
Αν δε θέλει κάποιος να πειστεί πρόβλημα του... Το debate καμιά φορά καταντάει όντως ατελέσφορο όμως ξεχνάς κάτι... Τα αποτελέσματα... Αν εφαρμόζοντας μια θεώρηση φτιάξεις κάτι που δουλεύει τότε τι νόημα έχει ο διάλογος;