ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Impious Varmint30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
eidosΜέλος
11/08/2007, 00:44:24
Τ. Μ.

σε ευχαριστω για την απαντηση. ομολογω τη διαβασα με ικανοποιηση.
ναι η αναφορα σε ενα Δημιουργο, ειναι μια υποθεση, κατα τη γνωμη μου οχι αφελης, η τουλαχιστον οχι περισσοτερο απο καποιες αλλες υποθεσεις εργασιας,
πιστευω οτι να δεχτεις την υπαρξη ενος Δημιουργου, συνεπαγεται περισσοτερες ευθυνες απο οτι το αντιθετο. για αυτο πολυ το αποφευγουν.
δεν ξερω λοιπον, και ουτε μεμφομαι κανεναν για αυτο, απλα σκεπτωμαι οτι αυτη η μανια που εχουμε μερικες φορες να απορριπτουμε το προφανες, τον Δημιουργο εν προκειμενο, γιατι;
μηπως μια φιλοδοξια, μια φαυλοτητα, τυπου εμεις το ξερουμε καλυτερα, το ψαχνουμε αλλιως, ενω εσεις παροδειγηστε, κ.λ.π.

για την αιτιοτητα μπορουμε να συζητησουμε και αργοτερα και θελω να πιστευω οτι θα προκυψει καλο.

επειδη τα ερωτηματα σου , εγιναν σε αλλο θεμα, αν θελεις να τα επαναλαβεις, γιατι μου ειναι δυσκολο, απο εκει να σου απαντω εδω.

el.elyonΜέλος
11/08/2007, 09:50:46
Καλημέρα eidos.

quote:
eidos: eidos: οσο αφορα το αιωνιο καλο των ανθρωπων αυτο ειναι καταγεγραμενο στη Βιβλο. Στο χρονο του Θεου, η γη θα γινει παραδεισος, και ο ανθρωπος θα ζει επανω σε αυτην τελειος, χωρις ψεγαδι σε νου και σωμα, και θα ζει για παντα.

Αγαπητέ φίλε eidos τα όσα έγραψες η Αποκάλυψις όχι μόνο που δεν τα λέει αλλά τα αναιρεί!!!!!!!

Αποκαλυψις 21: 1 – 5,

«1 Και είδον ουρανόν νέον και γην νέαν• διότι ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γη παρήλθε, και η θάλασσα δεν υπάρχει πλέον.
2 Και εγώ ο Ιωάννης είδον την πόλιν την αγίαν, την νέαν Ιερουσαλήμ καταβαίνουσαν από του Θεού εκ του ουρανού, ητοιμασμένην ως νύμφην κεκοσμημένην διά τον άνδρα αυτής.
3 Και ήκουσα φωνήν μεγάλην εκ του ουρανού, λέγουσαν• Ιδού, η σκηνή του Θεού μετά των ανθρώπων, και θέλει σκηνώσει μετ' αυτών, και αυτοί θέλουσιν είσθαι λαοί αυτού, και αυτός ο Θεός θέλει είσθαι μετ' αυτών Θεός αυτών•
4 και θέλει εξαλείψει ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών, και ο θάνατος δεν θέλει υπάρχει πλέον, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θέλουσιν υπάρχει πλέον• διότι τα πρώτα παρήλθον.
5 Και είπεν ο καθήμενος επί του θρόνου• Ιδού, κάμνω νέα τα πάντα. Και λέγει προς εμέ• Γράψον, διότι ούτοι οι λόγοι είναι αληθινοί και πιστοί.»

Αποκάλυψις 21: 6 – 8,

«6 Και είπε προς εμέ• Ετελέσθη. Εγώ είμαι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος. Εγώ θέλω δώσει εις τον διψώντα εκ της πηγής του ύδατος της ζωής δωρεάν.
7 Ο νικών θέλει κληρονομήσει τα πάντα, και θέλω είσθαι εις αυτόν Θεός και αυτός θέλει είσθαι εις εμέ υιός.
8 Οι δε δειλοί και άπιστοι και βδελυκτοί και φονείς και πόρνοι και μάγοι και ειδωλολάτραι και πάντες οι ψεύσται θέλουσιν έχει την μερίδα αυτών εν τη λίμνη τη καιομένη με πυρ και θείον• ούτος είναι ο δεύτερος θάνατος.»

quote:
eidos: δεν καταλαβαινω πως μπορει να επηρεασει τη συζητηση, στην οποια νομιζω ολοι συμμετεχουμε οικοιοθελως, το αν η αποψη μου ειναι και αποψη πολλων αλλων, η το αντιθετο!

Αγαπητέ φίλε eidos είμαι καλός γνώστης της θρησκευτικής σου ομάδας. Για τα τελευταία 3 χρόνια έχω όλα τα δικά σας περιοδικά για μελέτη και αλλά βιβλία. Οφείλω να σας δώσω τα συγχαρητήρια μου για την πολύ καλή οργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο. Αλλά επίσης και για την ελεγχόμενη κατάσταση στην ομάδα. Έχετε ζήλο για τη πίστη σας και με πάθος την διαδίδετε. Και κανένας από σας δεν ξεφεύγει από τις εντολές της ηγεσίας της ομάδας. Για αυτό αγαπητέ μου φίλε eidos σε ρώτησα ποιανού απόψεις εκφράζεις.

Αν κάτι δεν κατάλαβες μπορεί να το καταλάβεις στην συνέχεια!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

eidosΜέλος
11/08/2007, 22:55:41
el.elyon.

σε σχεση με τα εδαφια της Αποκαλυψης, πιστευω πως ολες οι αναφορες εκει εχουν να κανουν με μελλοντικες καταστασεις επι γης.

για παραδειγμα: οι ουρανοι και οι γη που θα παρελθουν, σαφεστατα δεν ειναι οι φυσικοι ουρανοι ουτε βεβαια ο πλανητης γη. δεν μπορω ουτε να διανοηθω οτι καποιος γνωστης των Γραφων θα υποστηριζε κατι τετοιο. (βλεπε Αγγαιος 21,22 Ψαλμοι 96:13, Πραξεις 17:31, Εκκλησιαστης 1:4, Ησαιας 45:18)

kondorasΜέλος
13/08/2007, 03:45:23
Χμμμ, δημιουργός (ή Δημιουργός, ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την μανία με το πρώτο γράμμα κεφαλαίο - ανθρώπινη σύμβαση).

Η δική μου οπτική γωνία με ένα παραμυθάκι:
Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένας πάνσοφος, πανάγαθος και παντογνώστης τύπος (ή τριάδα - δεν θα τα χαλάσουμε) που επειδή είχε περίσσευμα αγάπης αποφάσισε να φτιάξει μερικά παιδιά. Έφτιαξε τους αγγέλους και όλα ήταν καλά. Μετά σκέφτηκε ότι οι άγγελοι ήταν πολύ καλοί, αλλά ίσως ήταν έτσι επειδή δεν είχαν την ελευθερία να γίνουν κάτι άλλο. Πριν περάσουν τρία τέρμινα διαψεύσθηκε οικτρά. Μερικοί άγγελοι κήρυξαν αντάρτικο και αποφάσισαν να μην είναι καλοί, με αρχηγό τον εξαποδώ. (1) Ο εξαποδώ τιμωρήθηκε με εξορία, αλλά ο καλός μας δημιουργός, ως πατέρας που ήταν, ενδόμυχα θαύμαζε το κτίσμα του που τον αμφισβήτησε και δεν έκοψε τις επαφές μαζί του.

Μίαν ωραίαν πρωίαν ο δημιουργός αποφάσισε να κατασκευάσει ένα έργο. Του πήρε έξι μέρες συνολικά, αλλά ήταν καλό. Έφτιαξε πρώτα ένα σύμπαν, ξέρετε γαλαξίες με δισεκατομμύρια και βάλε αστέρια, πλανήτες, μαύρες τρύπες και δεν συμμαζεύεται. Στην συνέχεια επικεντρώθηκε σε ένα πολύ μικρό κομμάτι και έφτιαξε τον ήλιο, μετά με μια μαεστρική πινελιά έριξε καμιά δεκαριά πλανήτες γύρω του (ή μήπως οκτώ, οι απόψεις είναι πολλές) και στην συνέχεια άρχισε να βάζει ζωντανούς οργανισμούς σε έναν μόνο πλανήτη από τα δισεκατομμύρια που δημιούργησε. (2)

Το έργο ήταν καλό, αλλά του έλειπε η τελευταία πινελιά. Ο δημιουργός αποφάσισε να προσφέρει την αγάπη του και σε ένα ακόμη πλάσμα, δημιούργησε τον άνθρωπο και τον έκανε σαν τα μούτρα του (οι γραφές το λένε πιο ευγενικά). Ο πρώτος άνθρωπος ήταν καλός, αλλά ήταν και λίγο γκρινιάρης.
- Όλα τα πλάσματα που έφτιαξες (αυτά που μπορώ να δω δηλαδή, γιατί π.χ. τους ιούς δεν τους βλέπω) έχουν ταίρι, εκτός από εμένα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτό;
Τότε ο δημιουργός έπλασε τον δεύτερο άνθρωπο, την γυναίκα και όλα ήταν καλά.

Ο εξαποδώ που δεν είχε χωνέψει την ήττα του, ζητούσε ρεβάνς.
- Παινεύεσαι δημιουργέ που ο άνθρωπος είναι καλός. Πως να μην είναι αφού τον έκανες σαν εσένα; Δώσμου μία ευκαιρία και θα στον κάνω εγώ σούργελο.
Ο δημιουργός δέχτηκε το στοίχημα και από τότε ο κάθε άνθρωπος ζει με την ελευθερία της επιλογής του.

Την συνέχεια την ξέρετε.

Οι απορίες τώρα:
(1) Πάνσοφος, αλλά ο εξαποδώ τον έπιασε κώτσο.
(2) Και πολύ σπάταλος. Σκεφτείτε έναν πατέρα που χτίζει για το παιδί του ένα σπίτι μεγάλο όσο μια χώρα, αλλά ξέρει ότι δεν θα μπορεί να ζήσει παρά μόνο σε ένα δωμάτιο 2Χ2.

Και το σημαντικότερο. Αφού είναι παντογνώστης και ήξερε από πριν ότι όλα αυτά θα γίνουν, τότε γιατί τα έκανε; Ρε μπας και δεν τα έκανε και είμαστε απλά και μόνο η σκέψη του;

Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;

el.elyonΜέλος
13/08/2007, 09:39:14
Καλημέρα.

quote:
eidos: σε σχεση με τα εδαφια της Αποκαλυψης, πιστευω πως ολες οι αναφορες εκει εχουν να κανουν με μελλοντικες καταστασεις επι γης.

Αγαπητέ φίλε eidos σεβαστή η πίστη σου αλλά η πίστη έχει να κάνει με το αν αυτά θα γίνουν πραγματικότητα και δεν έχει να κάνει με αυτά που γράφει η Αποκάλυψη!
Γιατί φίλε eidos αυτά που γράφει είναι το αντικείμενο της πίστης!

Πες μου φίλε eidos θάλασσα θα υπάρχει?

Αγαπητέ φίλε eidos η πρώτη μου ερώτηση ήταν για το καλό όλων των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα δεν έλαβα καμία απάντηση από σένα γιατί η Αποκάλυψη δεν λέει κάτι τέτοιο, εκτος αν “τη λίμνη τη καιομένη με πυρ και θείον” είναι και αυτό καλό???????

Αγαπητέ φίλε eidos επαναλαμβάνω, ποιο είναι αυτό το καλό όλων των ανθρώπων?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

eidosΜέλος
13/08/2007, 09:50:58
εντυπωσιακο!
οταν σου λενε πορτοκαλι να βγαινεις! (οπως λεγαμε και μικροι)
πολυ καλο σαν κειμενο, και αν θελεις την αποψη μου η ροη των γεγονοτων ειναι σωστη.
αλλα και συ 'Αριστοφανικα';
1)θεωρεις λοιπον οτι ο εξαποδω ειναι σοφωτερος απο τον πανσοφο.
2)πριν απο καιρο φυτεψα στον κηπο μου 10 δεντρα, απο τα οποια μονο το ενα κανει καρπο. ειμαι σπαταλος;
el.elyonΜέλος
13/08/2007, 09:58:03
Καλημέρα.

quote:
kondoras: Και το σημαντικότερο. Αφού είναι παντογνώστης και ήξερε από πριν ότι όλα αυτά θα γίνουν, τότε γιατί τα έκανε;

Αυτό είναι το σημαντικότερο ότι είναι παντογνώστης, ότι είναι παντοδύναμος, ότι είναι πανταχού παρόν. Είναι Αγάπη, Δικαιοσύνη! Αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι η ελευθέρια που σου έδωσε για να επιλέγεις αν θα δεχθείς την Αγάπη Του!

Το παραμυθάκι σου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

eidosΜέλος
13/08/2007, 10:10:16
εφοσον η γη θα υπαρχει για παντα, γιατι να μην υπαρχει και η θαλασσα της;

στη συμβολικη λιμνη που καιει, δεν ριχνονται ολοι! οι δικαιοι συμφωνα με το εδαφιο 21:7 γινονται κληρονομοι της νεας γης (βλεπε Ματθαιος 5:5) στο εδ. 21:8 γινεται ξεκαθαρο ποιοι ριχνονται εκει: δειλοι, απιστοι, ακαθαρτοι, φονιαδες, πορνοι, πνευματιστες, ειδωλολατρες, ψευτες.

στα εδ. 21:3,4 φαινεται οτι οι δικαιοι στη νεα γη, αποκτουν μια στενη σχεση με τον Θεο και Δημιουργος τους. ποιο θα ειναι το αποτελεσμα αυτης της στενης σχεσης; ο Δημιουργος θα φροντισει οι δικαιοι (ολοι οι ανθρωποι που θα ζουν τοτε) να μην πονανε, να μην πενθουν, και να μην πεθαινουν. θελεις κατι περισσοτερο;

αν ανατρεξεις στο βιβλιο της Γενεσης θα δεις ποιος ηταν ο σκοπος του Δημιουργου, για τον ανθρωπο. αυτος ο σκοπος θα επιτελεστει οπωσδηποτε!

η δικια σου πιστη σε ενα ισχυρο Δημιουργο ειναι τοσο στερεα, που να σε κανεις να μην αμφιβαλεις πως οτι λεει Εκεινος θα το κανει;
(Ησαιας 55:10,11)

el.elyonΜέλος
13/08/2007, 11:45:40
quote:
eidos: εφοσον η γη θα υπαρχει για παντα, γιατι να μην υπαρχει και η θαλασσα της;

Αποκάλυψις 21:1,

«1 Και είδον ουρανόν νέον και γην νέαν• διότι ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γη παρήλθε, και η θάλασσα δεν υπάρχει πλέον.»

Αποκάλυψις 21:5 – 7,

«5 Και είπεν ο καθήμενος επί του θρόνου• Ιδού, κάμνω νέα τα πάντα. Και λέγει προς εμέ• Γράψον, διότι ούτοι οι λόγοι είναι αληθινοί και πιστοί.
6 Και είπε προς εμέ• Ετελέσθη. Εγώ είμαι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος. Εγώ θέλω δώσει εις τον διψώντα εκ της πηγής του ύδατος της ζωής δωρεάν.
7 Ο νικών θέλει κληρονομήσει τα πάντα, και θέλω είσθαι εις αυτόν Θεός και αυτός θέλει είσθαι εις εμέ υιός.»

Αγαπητέ φίλε eidos θάλασσα δεν θα υπάρχει γιατί το λέει ο Λόγος του Θεού!!!!!!!

Αγαπητέ φίλε eidos η γη αυτή δεν θα υπάρχει για πάντα γιατί το λέει ο Λόγος του Θεού!!!!!!!!

quote:
eidos: οι δικαιοι συμφωνα με το εδαφιο 21:7 γινονται κληρονομοι της νεας γης (βλεπε Ματθαιος 5:5)

Αγαπητέ φίλε eidos το Ματθαίο 5:5 δεν έχει καμία σχέση με την Αποκάλυψη!

Όσο για το 21:7

Αποκάλυψις 21:5 – 7,

«5 Και είπεν ο καθήμενος επί του θρόνου• Ιδού, κάμνω νέα τα πάντα. Και λέγει προς εμέ• Γράψον, διότι ούτοι οι λόγοι είναι αληθινοί και πιστοί.
6 Και είπε προς εμέ• Ετελέσθη. Εγώ είμαι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος. Εγώ θέλω δώσει εις τον διψώντα εκ της πηγής του ύδατος της ζωής δωρεάν.
7 Ο νικών θέλει κληρονομήσει τα πάντα, και θέλω είσθαι εις αυτόν Θεός και αυτός θέλει είσθαι εις εμέ υιός.»

Αποκάλυψις 22 : 13 – 20,

«13 Εγώ είμαι το Α και το Ω, αρχή και τέλος, ο πρώτος και ο έσχατος.
14 Μακάριοι οι πράττοντες τας εντολάς αυτού, διά να έχωσιν εξουσίαν επί το δένδρον της ζωής και να εισέλθωσι διά των πυλώνων εις την πόλιν.
15 Έξω δε είναι οι κύνες και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και πας ο αγαπών και πράττων το ψεύδος.
16 Εγώ ο Ιησούς έπεμψα τον άγγελόν μου να μαρτυρήση εις εσάς ταύτα εις τας εκκλησίας. Εγώ είμαι η ρίζα και το γένος του Δαβίδ, ο αστήρ ο λαμπρός και ορθρινός.
17 Και το Πνεύμα και η νύμφη λέγουσιν• Ελθέ. Και όστις ακούει, ας είπη. Ελθέ. Και όστις διψά, ας έλθη, και όστις θέλει, ας λαμβάνη δωρεάν το ύδωρ της ζωής.
18 Διότι μαρτύρομαι εις πάντα ακούοντα τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου• Εάν τις επιθέση εις ταύτα, ο Θεός θέλει επιθέσει εις αυτόν τας πληγάς τας γεγραμμένας εν τω βιβλίω τούτω•
19 και εάν τις αφαιρέση από των λόγων του βιβλίου της προφητείας ταύτης, ο Θεός θέλει αφαιρέσει το μέρος αυτού από του βιβλίου της ζωής και από της πόλεως της αγίας και των γεγραμμένων εν τω βιβλίω τούτω.
20 Λέγει ο μαρτυρών ταύτα• Ναι, έρχομαι ταχέως. Αμήν, ναι, έρχου, Κύριε Ιησού.»

Αγαπητέ φίλε eidos ποιος είναι το Α και το Ω???????

quote:
eidos: στη συμβολικη λιμνη που καιει, δεν ριχνονται ολοι!

στο εδ. 21:8 γινεται ξεκαθαρο ποιοι ριχνονται εκει: δειλοι, απιστοι, ακαθαρτοι, φονιαδες, πορνοι, πνευματιστες, ειδωλολατρες, ψευτες.

Τι θες να πεις με το συμβολική???????

Τι θα γίνει με τους αδίκους???????

quote:
eidos: στα εδ. 21:3,4 φαινεται οτι οι δικαιοι στη νεα γη, αποκτουν μια στενη σχεση με τον Θεο και Δημιουργος τους.

Το 21: 5-7 και το 22: 13 – 20 ξεκαθαρίζει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι το Α και το Ω ο Αληθινός Θεός!!!!!!!

quote:
eidos: το αποτελεσμα αυτης της στενης σχεσης; ο Δημιουργος θα φροντισει οι δικαιοι (ολοι οι ανθρωποι που θα ζουν τοτε) να μην πονανε, να μην πενθουν, και να μην πεθαινουν. θελεις κατι περισσοτερο;

Αγαπητέ μου φίλε eidos δεν σου είπα ότι είμαι καλός γνώστης της θρησκευτικής οργάνωσης στην οποία ανήκεις?! Όλα αυτά μου είναι γνωστά!!!!!!!

Αγαπητέ μου ψάξε και μάθε την ιστορία της οργάνωσης σου. Ψάξε και μάθε γιατί ξεκίνησε από την Αμερική? Ψάξε και μάθε γιατί άλλαξε το όνομα το 1931? Ψάξε και μάθε τι έγινε το 1925?

Αγαπητέ φίλε eidos ακόμα δεν έχω πει τίποτα αλλά αν θέλεις θα μπορέσω να σου πω πάρα πολλά!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Impious VarmintΜέλος
13/08/2007, 11:47:09
quote:
η δικια σου πιστη σε ενα ισχυρο Δημιουργο ειναι τοσο στερεα, που να σε κανεις να μην αμφιβαλεις πως οτι λεει Εκεινος θα το κανει;
(Ησαιας 55:10,11)

Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί η πίστη σ'έναν δημιουργό είναι τόσο στερεή και ακλόνητη αφού κανένας από εμάς δεν έχει αποδείξεις για την ύπαρξη του?

Impious Varmint