- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αγαπητέ μου Γιάπετ, ο λόγος που σε βλέπω πολύ νέο
είναι από τον τρόπο που γράφεις, έχεις πολύ νεανικό
στύλ...
Σ΄ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση...
quote:
Όσο για το νεώτερος, το μόνο που έχεις να κάνεις φίλε μου
είναι να δεις πότε γράφτηκε γι΄αυτόν ότι γράφτηκε και με
προσπάθεια επικάλυψης ποιού...
Είμαι όλος... μάτια, να διαβάσω αυτά που έχεις να γράψεις...
quote:
Σε ενδιαφέρει η αλήθεια ή απλά έχεις πολύ πάθος κατά
του χριστιανισμού;
Τι να κάνω εγώ, που η αλήθεια είναι κατά του χριστιανισμού;
Με κηρύγματα, υποκριτικούς λόγους αγάπης και ευχολόγια, δεν αλλάζει η ιστορία, ούτε εξωρραϊζεται το παρελθόν της συγκεκριμένης μάστιγας...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
της θρησκείας, ίσως η ηλικία δεν σε αφήνει να το δείς, που
λέγεται η πλάνη της αλήθειας... Ρίχνε του καμιά ματιά ,
καμιά φορά...Δεν κάνει κακό...
Να σε βοηθήσω όμως...κάνε το εξής που κάνουν και άλλοι παπαγάλοι, γράψου σε άλλα forum θέσε ερωτήματα μάζεψε απαντήσεις και μετά έλα να μας φωτίσεις.
Στη μέχρι στιγμή παρουσίας σου στο forum αυτό το μόνο που έχεις προσφέρει είναι ιαχές......άντε και κανά copy-paste!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
γιαπετ! έφαγες τέτοια τάπα με τον Απολλώνιο που θα φυσάς και το γιαούρτι!
Για ποιά "τάπα" μιλάς; Έχεις παραισθήσεις ή μήπως νομίζεις ότι έγραψες κάτι επ' αυτού;;
Μάλλον θύμωσες, ε;
quote:
Να σε βοηθήσω όμως...κάνε το εξής που κάνουν και άλλοι παπαγάλοι, γράψου σε άλλα forum θέσε ερωτήματα μάζεψε απαντήσεις και μετά έλα να μας φωτίσεις.
Ο ενθουσιασμός σου, σε κάρφωσε, πάλι.
Μην προδίδεις τις τακτικές σου. Για τον Απολλώνιο, αύριο.
΄
Απόψε θα πω μόνο, ότι μέσα στους αιώνες που ο αισχρός θίασος που αποκαλείται "πατέρες της εκκλησίας", κατηγόρησε αυτόν το μεγάλο φιλόσοφο, κατάφερε (με τους γνωστούς τρόπους που χρησιμοποιούσε πάντα), να κάνει τους Έλληνες να αγνοούν τη μοναδική ιστορική προσωπικότητα, που υπερέχει του φανταστικού δημιουργήματος, που όρισαν σαν αρχηγό τους, μερικούς αιώνες μετά την, υποτιθέμενη, γέννησή του.
Η γνώση γι' αυτόν και κατά συνέπεια η σύγκριση του πραγματικού με το φανταστικό, θα κατέρριπτε τα όνειρα και τα οράματα που ονόμασαν θρησκεία "εξ αποκαλύψεως".
Γι' αυτόν το λόγο υπάρχουν σήμερα ευρωπαίοι και τρεχατέτοιοι που πιστεύουν ότι η κατασκευή ενός καρτούν, που γεννήθηκε σε καταπιεσμένα μυαλά και που το έντυσαν με τη ζωή ενός φιλόσοφου, είναι ο υιός του θεού.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Ο ενθουσιασμός σου, σε κάρφωσε, πάλι.
Μην προδίδεις τις τακτικές σου. Για τον Απολλώνιο, αύριο.
΄
Απόψε θα πω μόνο, ότι μέσα στους αιώνες που ο αισχρός θίασος που αποκαλείται "πατέρες της εκκλησίας", κατηγόρησε αυτόν το μεγάλο φιλόσοφο, κατάφερε (με τους γνωστούς τρόπους που χρησιμοποιούσε πάντα), να κάνει τους Έλληνες να αγνοούν τη μοναδική ιστορική προσωπικότητα, που υπερέχει του φανταστικού δημιουργήματος, που όρισαν σαν αρχηγό τους, μερικούς αιώνες μετά την, υποτιθέμενη, γέννησή του.Η γνώση γι' αυτόν και κατά συνέπεια η σύγκριση του πραγματικού με το φανταστικό, θα κατέρριπτε τα όνειρα και τα οράματα που ονόμασαν θρησκεία "εξ αποκαλύψεως".
Γι' αυτόν το λόγο υπάρχουν σήμερα ευρωπαίοι και τρεχατέτοιοι που πιστεύουν ότι η κατασκευή ενός καρτούν, που γεννήθηκε σε καταπιεσμένα μυαλά και που το έντυσαν με τη ζωή ενός φιλόσοφου, είναι ο υιός του θεού.
Xε...χε...χε... σε περιμένω.....

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
«πες μας λοιπόν για τον Απολλώνιο.......... και όχι τη φυσική του ύπαρξη........τη Θεική του υπόσταση........ φέρε μας στοιχεία......»
Ρε συ, δεν έμαθες ακόμα ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί??![]()
![]()
![]()
Όσο «Θεός» ήταν ο Απολλώνιος, άλλο τόσο ήταν και ο Ιησούς ή ο Μϊθρας! Η νομίζεις εσύ ότι επειδή διαβάζεις ολίγες αράδες που σου κληρονόμησαν ως θρησκεία ότι σημαίνει και ότι............ανακάλυψες τον θεό!!!!![]()
![]()
Το ίδιο που συμβαίνει ρε φουκαρά σε σένα συμβαίνει και στους Μουσουλμάνους, στους Βουδιστές και σε όσους έχουνε κληρονομήσει μια θρησκεία-μύθο!
«και ιδού εις προσελθών είπεν αυτώ.διδάσκαλε αγαθέ,τί αγαθόν ποιήσω ίνα έχω ζωήν αιώνιον? ο δε είπεν αυτώ.Τί με λέγεις αγαθόν?Ουδείς αγαθός ει μή εις ο Θεός.» (Ματθαίος ΙΘ΄16-17.) & (Μάρκος Ι΄18.)
Τι με λες λοιπόν καλόν και αγαθόν??
Μόνον ο ΕΝΑΣ Θεός είναι αγαθός, και αυτός δεν είμαι εγώ!!!![]()
![]()
europaios2:
«Να σε βοηθήσω όμως...κάνε το εξής που κάνουν και άλλοι παπαγάλοι, γράψου σε άλλα forum θέσε ερωτήματα μάζεψε απαντήσεις και μετά έλα να μας φωτίσεις.»
Έ ρε γέλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Ποιός μιλάει για «παπαγάλους», ΤΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Υπήρξε μέγας φιλόσοφος και μύστης και ουδέποτε προσπάθησε να δημιουργήσει θρησκεία ή να επιβάλλει κάπου είδους λατρεία. Προσπάθησε να αναμορφώσει τον κόσμο, με τη φιλοσοφία του και το ήθος που τον διέκρινε.
Υπάρχουν σήμερα Έλληνες που τον αγνοούν ή προσπαθούν να μειώσουν το μεγαλείο του, επειδή οι «πατέρες» φοβήθηκαν ότι το ηθικό ανάστημά του, θα μείωνε τις φανταστικές αρετές του «μεσσία» τους και έτσι φρόντισαν να εξαφανίσουν τα περισσότερα έργα του, τα ιστορικά τεκμήρια και τις βιογραφίες του, στα πλαίσια του ιερού πολέμου κατά των Ελλήνων και της σκέψης τους.
Αυτά τα οποία επέζησαν του χριστιανικού μένους, φρόντισαν και φροντίζουν να τα διαβάλλουν με τις συνήθεις συκοφαντίες, που από φόβο, κατασκεύασαν οι «άγιοι» δολοφόνοι και αγύρτες που καθόρισαν τα παιδαριώδη ψέμματα ως «εξ’ αποκαλύψεως αλήθειες».
Η εκκλησία, μη μπορώντας να κρύψει όλες τις πράξεις του Απολλώνιου και τα θαύματά του, επεκαλέσθει το σατανά (που είναι πάντα βολικός) και τον έχρισε βοηθό του και αρωγό των θαυμάτων του (τι πρωτότυπο).
Τον έχει κατά καιρούς αποκαλέσει, ασεβή, κιβδηλοποιό, πίθηκο του χριστού (!!), όργανο του σατανά, κακοποιό, μάγο, γόη, αγύρτη, απατεώνα και ότι άλλο μπορεί να κατευάσει ένα θεόπνευστο κεφάλι.
Επίσης έχει χαρακτηρισθεί ως τρίτο τέρας της αποκάλυψης (αν μπορεί κάποιος φίλος χριστιανός ας μου πει ποιά είναι τα δύο προηγούμενα).
Στην πραγματικότητα είναι ο μόνος ιστορικά, άνθρωπος που χωρίς να είναι βασιλιάς ή πολέμαρχος, έχει τιμηθεί με αγάλματα, ναούς και ιερά και έχει λατρευτεί σαν θεός, ακόμη και από αυτοκράτορες, κατα τη διάρκεια της ζωής του και όχι μετά θάνατον.
Υπήρξε εμπνευσμένος σύμβουλος αυτοκρατόρων και βασιλιάδων, φίλος ιερέων φιλοσόφων και σοφών.
Μια τόσο δυνατή προσωπικότητα ήταν αδύνατο να σβηστεί μονομιάς, ακόμη και με τις μεθόδους των χριστιανών και έτσι έμεινε στη μνήμη των λαών, μέχρι και τον έκτο αιώνα μαχχ. σαν μεγάλος μύστης και θεραπευτής του Ασκληπιού, θαυματοποιός και γνήσιος Έλληνας.
Αντίθετα με τους σκοταδιστές της ασιατικής αίρεσης, πολλοί μεγάλοι φιλόσοφοι και ιστορικοί ασχολήθηκανβ με τη ζωή και το έργο του, χαρακτηρίζοντάς τον ενθεότατο, ευσεβέστατο, σεβαστότατο, και θεϊκό άνθρωπο.
Απ’ όπου πέρασε τον αντιμετώπισαν με θαυμασμό για το λόγο του και με δέος για την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρισαν φιλόσοφο, άγιο, αναμορφωτή και τον λάτρεψαν σαν θεό.
συνεχίζεται...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
διαφορά του Ιησού με τον Απολλώνιο και αν φύγεις
από την εμπάθεια,τότε ίσως δεχτείς και το ότι όπως δέχεσαι
άλλες θρησκείες, θα έπρεπε να δεχτείς και τον χριστιανισμό,
αλλά και να ψάξεις το ρόλο που ήρθε να παίξει...
Ο Χριστός είπε μια κουβέντα χαρακτηριστική: "Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός, οι άλλοι είναι κλέφτες και μισθωτοί και όταν έρχεται
ο λύκος, φεύγουν..." ενώ αυτός έμεινε και θυσιάστηκε για να
μας σώσει...
Αυτή την αλήθεια που αρνείσαι κι εσύ κι άλλοι, είναι
η μοναδική και αν τη δείτε, πέρα από ανθρώπινες εμπλοκές,
θα λυτρωθείτε...
Αυτό όμως μόνοι σας ο καθένας, καθώς η πόρτα χωράει
λίγους μαζί... Δεν είναι η αλήθεια μια λαική κατηγορία,
αλλά μια πνευματική ανακάλυψη...
«..ενώ αυτός έμεινε και θυσιάστηκε για να μας σώσει...»
Χιλιάδες υπήρξαν οι άνθρωποι που θυσιάστηκαν για τα όσα πίστευαν. Δίχως να απαιτήσουνε ούτε πίστη, ούτε αναγνώριση, ούτε τίποτα. Απλά, θυσιάστηκαν για τα όσα πίστευαν.
Ο Σωκράτης μπορούσε να αποδράσει, μπορούσε να προτείνει την ποινή του, όμως δεν το έκανε και ανέμενε την εκτέλεση των νόμων της πολιτείας,, δίνοντας το δικό του μάθημα στους μεταγενέστερους.
Δίχως να απαιτήσει τίποτα και απο κανέναν.
Εσύ όμως φίλτατε τρεχαγύρευε, μήπως μπορείς να μου αναλύσεις που συνίσταται η σωτηρία των ανθρώπων δια της θυσίας που εννοείς? Πως σώζεται ας πούμε ο Κινέζος, ο Αφρικανός, που ούτε τότε αλλά ούτε και σήμερα ήταν ή είναι πιστός στη διδασκαλία του Ιησού?
Επίσης, η θυσία που μας μιλάς, άλλαξε τη θέση του ανθρώπου έναντι όσων ίσχυαν πριν την θυσία? Θέλω να πω, υπήρχανε αμαρτίες του ανθρώπινου γένους που είχε ο άνθρωπος και μετά την θυσία πλέον δεν έχει?
‘Ητανε ο άνθρωπος πριν περισσότερο αμαρτωλός? Το προπατορικό αμάρτημα π.χ. ισχύει μετα την θυσία ή όχι?
Θα σε παρακαλούσα για τα δικά σου λόγια και στοιχεία...
τους καιδεν μπορώ παρά να κάνω τον διαχωρισμό που
κάνει την διαφορά, όχι ΄μονο για τη διαφορά αυτής
της συγκεκριμένης θυσίας, αλλά και για το αν σωνόμαστε χάρη
σε αυτήν...
Φίλε μου, όντως πολλοί άνθρωποι θυσιάστηκαν για ιδανικά
για τον άνθρωπο, αλλά και για πολλά όμορφα πράγματα και
χαίρομαι πολύ για την έννοια άνθρωπος, με τόσα που έχει
πετύχει.... Φίλε μου, πρέπει όμως να δούμε και το ανώτερο...
Για την θυσία του Χριστού, που γι' αυτήν ήρθε, πέρα από το
να μας διδάξει να είμαστε άνθρωποι, όπως Αυτός...
Η θυσία του άνοιξε τον Άδη και ελευθερώθηκαν οι ψυχές
των πεθαμένων. Μια πράξη καθοριστική για την επιστροφή στον Παράδεισο...
Το μόνο που πιστεύω είναι ότι αν μπορούμε εγώ κι εσύ, κι
όλοι μας δλδ, να έχουμε ιδανικές σχεσεις, τότε όλα θα συμβούν....
Θετική προσέγγιση και κοινή πορεία χρειαζεται και δεν πιστεύω
ότι σου λέω τίποτα καινούργιο...
Αυτό όμως που σε προκαλώ, είναι μπορούμε πραγματικά να έχουμε
ιδανικές σχέσεις; Γιατί ότι το θέλουμε όλοι, το πιστεύω...
Άρα το θέμα είναι πόσο πιστεύουμε σ' αυτό...