- ISRAEL....Η αυτοκρατορία του αίσχους. - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
http://www.freerepublic.com/forum/a3adae08645b6.htm
http://www.house.gov/hasc/testimony/105thcongress/3-5-98clark.htm
http://www.nato.int/structur/countries.htm
http://www.tau.ac.il/jcss/sa/v7n4p4Shalom.html
Israel and NATO: Opportunities and Risks
Zaki Shalom
Δείτε την ανακοίνωση του ισραηλινού πρεσβευτή στην ΕΕ, Oded Eran, σχετικά με την επιθυμία του Ισραήλ να επεκτείνει τη συνεργασία του με τις χώρες του ΝΑΤΟ, Mark John, αντιπροσωπεία Reuters, 9 Φεβρουαρίου ..2005. ¶Δείτε επίσης Amnon Abramovitz, "το Ισραήλ πλησιάζει το ΝΑΤΟ," Ulpan Shishi, διοχετεύει 2 την τηλεόραση, 28 Ιανουαρίου ..2005, από Yifat, πληροφόρηση των μέσων ενημέερωσης, Τελ Αβίβ.
...έτσι η παλαιστίνη θα θεωρηθεί κατευθείαν εγχθρός του ΝΑΤΟ....?
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 25/05/2005 01:10:15
Edited by - manos on 25/05/2005 01:21:22
Edited by - manos on 25/05/2005 01:22:00
Και εσύ φίλε Ερμή έχεις δίκιο σε αρκετά σημεία.
Επουδενί δεν τους συγχωρώ τις σφαγές των Παλαιστινίων.Και δεν σου κρύβω πως όταν βλέπω τη φάτσα του Σαρόν στην τηλεόραση μου βγαίνουν τα πιο σαδιστικά ένστικτα.
Όμως ξαναλέω ότι όποιος απέκτησε Δύναμη τα ίδια έκανε.Δυστυχώς.
Μήπως δεν έκαναν επεκτατικούς πολέμους οι Αθηναίοι?Μήπως δεν έκαναν σφαγές?Ειδικά η σφαγή των Μηλίων είχε προκαλέσει μεγάλη οργή των υπόλοιπων πόλεων εναντίον της ισχυρής Αθήνας.
Σε θέμα πολιτισμού δεν τίθεται θέμα.οι Εβραίοι δεν μπορούν να συναγωνιστούν τους μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς.
Ad astra per Aspera
quote:
...έτσι η παλαιστίνη θα θεωρηθεί κατευθείαν εγχθρός του ΝΑΤΟ....?
Ολα τα ειχαν...αυτο τους ελειπε.
Μανος ευχαριστω για τις πληροφοριες.
quote:
Όμως ξαναλέω ότι όποιος απέκτησε Δύναμη τα ίδια έκανε.Δυστυχώς.
Αν και η Twilightfairy εχει ενα δικιο, εγω δεν θα κατσω να δω αν οι πολιτικοι και οι μοναρχικη "αφροκρεμα" της τοτε Αθηνας, επραξε ετσι.Αφου ξερω πως "οι πολιτικοι αλλαζουν, τα ψεματα μενουν.".
Απλα δεν ειναι δικαιο και ομορφο αυτο που γινεται μεχρις σημερα απο πλευρας των Εβραιων σε ολους τους λοιπους λαους του κοσμου.

quote:
Είτε μας αρέσει είτε όχι ΕΙΝΑΙ ο εκλεκτός λαός.Δεν ξέρω αν έχουν κόμπλεξ απέναντι στους άλλους λαούς πάντως οι υπόλοιποι λαοί σίγουρα έχουν κόμπλεξ απέναντί τους(ειδικά οι νεοέλληνες).
Να μιλάς για τον εαυτό σου αγαπητέ μου... αφού κρίνεις "εξ ιδίων τα αλλότροια..." ![]()
![]()
Αν ΕΣΥ νοιώθεις κόμπλεξ απέναντι στους Εβραίους είναι δικό σου πρόβλημα και μόνο με τη βοήθεια ειδικού μπορείς να το ξεπεράσεις.
Μάλλον το πρόβλημα είναι ότι δεν νοιώθεις αρκετά ΕΛΛΗΝΑΣ γι'αυτό και έχεις τέτοια "ανασφάλεια". Αν λοιπόν δεν νοιώθεις αρκετά ΕΛΛΗΝΑΣ άσε απέξω τις γενικεύσεις του τύπου "ειδικά οι νεοέλληνες" και άνοιξε και κανά βιβλίο για να καταλάβεις ΑΝ όντως είναι ο εκλεκτός λαός και ΑΝ υπάρχει στην πραγματικότητα εκλεκτός λαός...

Προφανώς δεν διάβασες τα υπόλοιπα μηνύματά μου.Ας το ξαναγράψω λοιπόν.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΦΥΛΗ...
Ελπίζω φίλη Avallon να μην διαφωνείς και με αυτό.Ή μήπως έχεις την ψευδαίσθηση ότι οι Έλληνες είναι ισχυρότερος λαός από τους Έβραίους!!!Ικανή σε έχω να μου το πεις και αυτό.
Όσο για το άλλο που είπες είχε πλάκα.Λες ότι δεν νιώθω αρκετά Έλληνας και γι'αυτό έχω τέτοια ανασφάλεια και κόμπλεξ με τους Οβραίους.Καλό!
Ρε μπας και είμαι τουρκόσπορος και δεν το ξέρω?Λεεεεες???
quote:
Όσο για το άλλο που είπες είχε πλάκα.Λες ότι δεν νιώθω αρκετά Έλληνας και γι'αυτό έχω τέτοια ανασφάλεια και κόμπλεξ με τους Οβραίους.Καλό!
Eχεις δίκιο αγαπητέ Kost... απάντησα εν θερμώ χωρίς να διαβάσω τα υπόλοιπα μηνύματά σου οπότε και αποσύρω την ατυχή μου δήλωση περί δικής σου "ανασφάλειας".
quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΦΥΛΗ...
Και το απέδειξαν πως?
- Με το να είναι κολαούζοι των Αμερικάνων, των Τούρκων και δεν ξέρω ποιων άλλων λαών για να πετύχουν το σκοπό τους?
(Οι πραγματικά ισχυροί δεν κάνουν τέτοια αγαπητέ μου...)
- Με το να καπηλεύονται την ιστορία και των πολιτισμό των άλλων?
(Οι πραγματικά ισχυροί έχουν τις βάσεις τους σε ένα δικό τους πολιτισμό...)
- Με το να χειραγωγούν τα ΜΜΕ και την κοινή κατα πως τους βολεύει?
(Οι πραγματικά ισχυροί τα έχουν χεσμένα τα ΜΜΕ... η ιστορία μας διδάσκει τα αίσχη των ισχυρών που έγιναν αν και ξέραν ότι θα βγουν στη φόρα...)
quote:
Ελπίζω φίλη Avallon να μην διαφωνείς και με αυτό.Ή μήπως έχεις την ψευδαίσθηση ότι οι Έλληνες είναι ισχυρότερος λαός από τους Έβραίους!!!Ικανή σε έχω να μου το πεις και αυτό.
Ισως να ισχύει κι αυτό δεν μπορώ να το πω με σιγουριά αλλά και ούτε να το αποκλείσω... Βλέπεις εγώ στη σύγκρισή μου βάζω και μια άλλη παράμετρο πέρα από την τεχνολογία ή το χρήμα... τον πολιτισμό...

όχι η δύναμη που κηνυγούν όλοι σήμερα.
Η αμερική για παράδειγμα δεν κατέχει κανένα από τα τρία χαρακτηριστοκά δύναμης που αναφέρεις αλλά παραμένει δύναμη.
Δυστυχώς αυτή η έννοια της δύναμης κυβερνά σήμερα και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που αναφέρεις και ακόμη πιο φτηνά.
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
quote:
Ή μήπως έχεις την ψευδαίσθηση ότι οι Έλληνες είναι ισχυρότερος λαός από τους Έβραίους!!!Ικανή σε έχω να μου το πεις και αυτό.
Φίλτατε kost, δεν ήθελα να οδηγηθεί η συζήτηση εδώ, αλλά με υποχρεώνεις με τον τρόπο που θέτεις το θέμα να σε ρωτήσω: Τι σε κάνει να πιστεύεις πως οι εβραίοι είναι ''ισχυρότερη'' φυλή απο τους Έλληνες? Απο που διάολο πηγάζει αυτή η ακλόνητη σιγουριά σου, που σε οδηγεί σε μια ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στην ίδια σου την φυλή και Πατρίδα?!
Μήπως θέλεις φίλτατε να σου υπενθυμίσω τι συνέβη τις φορές που συγκρούστηκαν ελληνικά με εβραικά σπαθιά στην αρχαιότητα? Μήπως θέλεις να σου υπενθυμίσω την συμπεριφορά εβραίων και ελλήνων την περίοδο του 1940, όπου οι εβραίοι ούτε λίγο ούτε πολύ άφησαν τους Ναζί να τους πηδήξουν ανάποδα χωρίς να προβάλουν ούτε υποψία αντίστασης, ενώ οι έλληνες τα έβαλαν με δυο αυτοκρατορίες πριν τελικά να υποκύψουν?
Το ποιος λαός είναι πιο ισχυρός,αγαπητέ, φαίνεται σε δύο πεδία: Στο πεδίο του Πνεύματος και στο πεδίο της μάχης. Στο πεδίο του πνεύματος, μόνο ένας ψυχασθενής( και κυριολεκτώ) θα μπορούσε να ισχυριστεί πως οι έλληνες δεν έχουν ξεκάθαρη υπεροχή.
Και όσο για το πεδίο της μάχης... Σύγκρινε την Ελλαδα μας, που πάντα πολεμάει ολομόναχη εναντίον υπέρτερων αντιπάλων και τελικά θριαμβεύει με τα θρασύδειλα αυτά τομάρια που ξέρουν μόνο να τα βάζουν με άοπλους( και κατα προτίμηση άοπλες) Παλαιστίνιους, και αυτό μόνο όταν έχουν συντριπτική αριθμητική και υλική υπεροχή.
Επιπλέον, ποιός ισχυρός κλαψουρίζει επι 2000 χρόνια γιατί τον κακομεταχειρίζονται? Οι πραγματικά ισχυροί κάνουν ότι κάνουν και εν συνεχεία αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεων τους.
Τι σχέση έχουν λιπόν οι Εβραίοι με την Ισχύ? Εγώ προσωπικά, εκεί οπου εσύ διακρίνεις δύναμη, διακρίνω αδναμία, και μάλιστα μια αδυναμία βαθύταη. Το Ισραήλ είναι σάπιο, και αρκεί μια απλή αλαγή των γεωστρατηγικών δεδομένων στην Δύση για να πάψει οριστικά να υπάρχει.
Και, αν θές τη γνώμη μου, καλά ξεκουμπίδια, που λέει και ο σοφός λαός μας...
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
quote:
Ρε μπας και είμαι τουρκόσπορος και δεν το ξέρω?Λεεεεες???
Εσύ τι λές?
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
quote:
ΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΠΗ? ΔΕ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ? ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ?
Αυτα δεν ειναι σημαντικα και μακαρι να μεινει εκει ... Γιατι χωρις EuRO και EuROVISION μπορουμε να συνεχισουμε κανονικα τη ζωη μας και την εξωτερικη μας πολιτικη . Χωρις Ε.Ε. όμως;
Δεχομαι ομως οτι ειναι μια καλη αρχη (το euro και η eurovison) απο μέρους του Ισραηλ !
Ad astra per Aspera
Invader είσαι ανιστόρητος και φανατικός.
Καταρχήν.
Αναφερόμαστε στην έννοια της ΙΣΧΥΟΣ.
Υπάρχει μία φράση που λέει:Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.
Αυτό τα λέει όλα,εδώ θα μπορούσα κάλλιστα να σταματήσω να γράφω διότι αυτή η φράση αξίζει όσο χίλιες.
Σε προηγούμενο μήνυμα έγραψα ότι παραδέχομαι τους Εβραίους διότι έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη Ενότητα στη διάρκεια της Ιστορίας.
Σε αντίθεση με την ένδοξη φυλή στην οποία ανήκω,την Ελληνική, η οποία είναι δυστυχώς καταραμένη ανά τους αιώνες να είναι εσωτερικά διαλυμένη και συνεχώς αποδυναμωμένη.
Τους Εβραίους τους υποτιμάς.Παρουσιάζεις τους Έλληνες ως λιοντάρια και τους Εβραίους ως θρασύδειλες κότες της ιστορίας.
Καταρχήν θα πρέπει να ξέρεις ότι τα λιοντάρια ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΑ,μετρημένα στα δάχτυλα.Η πλειοψηφία είναι ΚΟΤΕΣ,είτε είναι έλληνες είτε τούρκοι,είτε εβραίοι.
Πχ. Ο ξεσηκωμός του '21 δεν ήταν επουδενί μαζικός,σε καμία περίπτωση,οι περισσότεροι ήταν βολεμένοι.Τέλος πάντων ας μην ξεφεύγουμε.
Σίγουρα οι Έλληνες πέτυχαν υπεράνθρωπους άθλους στο παρελθόν,όμως και οι Εβραίοι έχουν να επιδείξουν πολεμικά κατορθώματα.
Με ρωτάς αν θυμάμαι τί έγινε όταν συγκρούστηκαν ελληνικά με εβραικά σπαθιά.
Ο Αλέξανδρος τους υπέταξε.Αν θυμάμαι καλά παραδόθηκαν αμαχητί.Ωστόσο μην ξεχνάς ότι οι Ιουδαίοι ήταν φιλικοί προς το Μακεδόνα και του έδωσαν μάλιστα πολύτιμη βοήθεια στη δύσκολη πορεία του προς τα ενδότερα της Ανατολής.Ό Αλέξανδρος σε αντάλλαγμα τους έδωσε θρησκευτική ανεξαρτησία.
Στη συνέχεια όμως οι Έλληνες θέλησαν να ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ τους Ιουδαίους.Συγκεκριμένα ο Αντίοχος Δ' ο Επιφανής ήταν που το επιχείρησε όμως ο "πολεμικός" και "ατρόμητος" Μακκαβαίος Ιούδας ηγήθηκε των Ιουδαίων,κατέλαβε την Ιερουσαλήμ και αποκατέστησε τη μονοθειστική λατρεία των πατέρων του.
Οι πληροφορίες είναι από την την αξιολογόταη και ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΣΤΑΤΗ εγκυκλοπαίδεια του Ηλίου όπου διαβάζουμε για τους Μακκαβαίους,"Ιουδαική οικογένεια και κατ'επέκτασιν πάντες οι μετ'αυτής αγωνισθέντες Ιουδαίοι υπέρ της πατρίου θρησκείας ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΛΕΥΚΙΔΩΝ".
Το ξέρω ότι σου είναι δύσκολο να το χωνέψεις όμως είναι αλήθεια,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.
Γι'αυτό και το πρώτο μου μήνυμα ξεκίνησε με τη φράση:ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ.
Και κάτι τελευταίο,οι σχέσεις Ελλήνων και Εβραίων στην αρχαιότητα δεν ήταν και τόσο εχθρικές.Ορισμένοι επιφανείς Έλληνες χαρακτήριζαν επιτιμητικά τους Ιουδαίους "έθνος φιλοσόφων"!!!
Όσο για τους Ναζί αυτό που λες είναι φαιδρό.Πώς να αντισταθούν χωρίς κράτος,χωρίς στρατό?Εύκολο ήταν?
Επιστράτευσαν όμως ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΦΥΙΑ και κατάφεραν να βγουν από πάνω.
Όσο για το τουρκόσπορος το αντιπαρέρχομαι.
Είμαι πολύ πιο Έλληνας από άτομα σαν και εσένα και ξέρεις γιατί?Διότι μπορώ και σκέφτομαι πιο Λογικά από εσένα,δηλαδή πιο Ελληνικά!
Χαίρετε!
quote:
Ο Μιλτιαδης Εβερτ συναντηθηκε στην Αθηνα με τον Ισραηλινο πρεσβη, ο οποιος ειπε οτι το Ιραν και το Σουδαν βρισκονται πισω απο τη Χαμας.
Δεν τους φτανει η Παλιστινη....
(From http://www.hri.org/news/greek/kosmos/1996/96-03-05.kosmos.html)
Οποιος εχει ωρα...και πολυ θεληση, για να δει και αυτο εδω....![]()
Εγω αυτο που "επιασα" αναμεσα απο τα αλλα ειναι το εξης κομματι...
http://europa.eu.int/smartapi/cgi/sga_doc?smartapi!celexapi!prod!CELEXnumdoc&lg=EL&numdoc=21988A1130(02)&model=guichett
quote:
2. Για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο παράρτημα Α, για τα οποία το Ισραήλ έχει το ευεργέτημα της καταβολής δασμών χαμηλότερων από ότι η Ισπανία, η Πορτογαλία ή και οι δύο αυτές χώρες, η σταδιακή κατάργηση αρχίζει από τη στιγμή που οι δασμοί οι οποίοι επιβάλλονται στα ίδια προϊόντα της Ισπανίας ή Πορτογαλίας μειωθούν σε επίπεδο χαμηλότερο από το επίπεδο των δασμών που επιβάλλονται σε προϊόντα καταγωγής Ισραήλ.
Δεν νομιζω πως το Ισραηλ εχει αναγκη να μπει στην Ε.Ε.,αφου εδω φενεται να εχει καλυτερα προνομια απο οτι τα μελη κρατη.

Δειτε τα εξης:
21988A1130(04)
21988A1130(03)
21988A1130(02)
Τέταρτο πρόσθετο πρωτόκολλο της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας και του κράτους του Ισραήλ - Κοινές δηλώσεις - Δήλωση του αντιπροσώπου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
Επίσημη Εφημερίδα αριθ. L 327 της 30/11/1988 σ. 0036 - 0048
Και ολα αυτα στο link ( http://europa.eu.int/smartapi/cgi/sga_doc?smartapi!celexapi!prod!CELEXnumdoc&lg=EL&numdoc=21988A1130 )

quote:
Σε προηγούμενο μήνυμα έγραψα ότι παραδέχομαι τους Εβραίους διότι έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη Ενότητα στη διάρκεια της Ιστορίας.
Είναι γεγονός...Για την ακρίβεια πιστεύω ότι αν έχουν φτάσει εδώ που έφτασαν οι Εβραίοι είναι γιατί μέσα από τις αντιξότητες που κλήθηκαν να αντιπαρέλθουν επέδειξαν αξιομνημόνευτη ενότητα... Και φυσικά όταν είσαι για χρόνια αδικημένος και κατατρεγμένος αποκτάς αυτό που λέμε "σύμπλεγμα"... Είναι σα να λένε: "Kαλά θα σας δείξουμε...Θα πάρουμε το αίμα μας πίσω και θα γελάσουμε τελευταίοι..."
Και έτσι έκαναν...
Ακόμη πληρώνουμε τα κόμπλεξ τους...αλλά ως γνωστόν:"Ρόδα είναι και γυρίζει..."
quote:
Ορισμένοι επιφανείς Έλληνες χαρακτήριζαν επιτιμητικά τους Ιουδαίους "έθνος φιλοσόφων"!!!
Ποιοί είναι αυτοί?

Edited by - Avallon on 28/05/2005 21:18:59