- Ο πύργος της Βαβέλ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Κατά τον Φαμπρ ντ' Ολιβέ είναι ο άνθρωπος, με την αφηρημένη έννοια της λέξης: δηλαδή, το σύνολο όλων των ανθρώπων οι οποίοι αποτελούν, έχουν αποτελέσει ή θα αποτελέσουν την ανθρωπότητα, οι οποίοι απολαμβάνουν, έχουν απολαύσει ή θα απολαύσουν την ανθρώπινη ζωή.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Και ποιος είναι ο παππούς η θεωρία του Φαμπρ ντ' Ολιβέ ?
Αν παραδεχτούμε την ιστορία του Δευκαλίωνα, έχουμε ένα παππού.
Μπουου. Αδαμ δεν υπάρχει , δευκαλίων δεν υπάρχει. Θέλω τον παππού μου.
Διαβαστε και τα παρακατω αρθρα που δινουν μια ιδεα για το τι μπορει να ειναι
http://en.wikipedia.org/wiki/Earthquake_lights
http://www.astronomycafe.net/weird/lights/gurdon15.htm
Ανεξηγητο φαινομενο ή φυσικο φαινομενο;
A SIMPLE EXPLANATION IS ALWAYS CLOSER TO THE TRUTH
quote:
Ανεξηγητο φαινομενο ή φυσικο φαινομενο;
Και γιατί να μην είναι ανεξήγητο φυσικό φαινόμενο?
Το ανεξήγητο και το φυσικό δεν είναι αντίθετα...υπάρχει κάποιος σοβαρός επιστήμονας που υποστηρίζει ότι τα πάντα στη φύση έχουν εξηγηθεί?
Ενδιαφέρον θέμα πάντως,δεν το είχα ξανακούσει.
Μήπως γίνεται το φαινόμενο που υπάρχει και στο βόρειο Σέλας
και το ότι εμφανίζεται την συγκεκριμένη στιγμή είναι απλά μια σύμπτωση.
Λίγο πολύ όλοι έχουμε νοιώσει κάποιον σεισμό δεν νομίζω να έχει δεί κανείς κάτι παρόμοιο όπως αναφέρει ο φίλος.

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος
εχω δει. εγω και αρκετος κοσμος. στην περιοχη της ναυπακτου, προς την μερια του αντιριου, ενα βραδυ φανηκε μια λαμψη μεσα στην θαλασσα η οποια ανεβηκε στον ουρανο. υστερα απο λιγο εγινε σεισμος, αλλα ηταν διαφορετικος απο οσους εχω ζησει εως τωρα. πηγαινε πανω κατω και οχι περα δωθε...
Κι ολα αυτα που φοβαμαι ειναι ακομα εδω, σαν κερι που λιωνει η αγαπη καιει και λυτρωνει, ιερο και μεγα το χθες που κρυβει μια γυναικα.
Που θελω να καταληξω.Τελικα ολες οι αναφορες για ufo,ανταποκρινονται σε ιπταμενα αντικειμενα εξωγηινης προελευσης ή μπορει να ειναι και κατι πιο γηινο σε προελευση;
http://www.hessdalen.org/index_e.shtml
εχει ενδιαφεροντα πραγματα.
quote:
Πολύ μου αρέσει αυτό το moto ![]()
Για τις λάμψεις-φώτα πριν από μεγάλους σεισμούς, ειδικά ότι αυτοί γίνονται στην θάλασσα, είναι ένα γνωστό φαινόμενο και αν δεν κάνω λάθος κάπως το εξηγούν επιστημονικά (ίσως να βγαίνει μεθάνιο ή κάποιο άλλο αέριο από υποθαλάσσια ρήγματα;).
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
-σημειωση:Αλλαξα το name μου σε Mantis Religiosus για να ειναι ορθα γραμμενο στα λατινικα.Αν και η επιστημονικη ονομασια ειναι Mantis Religiosa του εντομου "Αλογακι της Παναγιας".Γιατι διαλεξα αυτο το name?Γιατι απλα ειναι ενα "παιχνιδι" με τις εννοιες των λατινικων λεξεων και τους συνειρμους που προκαλουν.![]()
Edited by - Mantis Religiosus on 17/09/2005 22:17:45
http://www.hessdalen.org/reports/hpreport84.shtml
Αναφερονται σαν φωτα,λαμψεις,φωτεινη ομιχλη κλπ.Ακομα και σαν φωτεινες σφαιρες που ανταποκρινονται σε ερεθισματα.Ειναι ιδιες με τις συνηθισμενες αναφορες ufo που γινονται.
Κι ολα αυτα που φοβαμαι ειναι ακομα εδω, σαν κερι που λιωνει η αγαπη καιει και λυτρωνει, ιερο και μεγα το χθες που κρυβει μια γυναικα.
φώτα κοντά στό επίκεντρο,κι αυτό αναφέρθηκε καί στίς εφημερίδες τότε.
Πιθανότατα σφαιρικές αστραπές.
<world wide web whacko>
quote:
Θυμάμαι το 1981 στό μεγάλο σεισμό στίς Αλκυονίδες, είχαν δεί κάποια φώτα κοντά στό επίκεντρο,κι αυτό αναφέρθηκε καί στίς εφημερίδες τότε.Πιθανότατα σφαιρικές αστραπές.
Ποιό επίκεντρο φίλε μου!
Εκείνη την εποχή έμενα Μπουρνάζι και το θυμάμαι σαν να'ναι τώρα ότι ενώ πριν ήταν σκοτάδι όταν έγινε ο σεισμός και πεταχτήκαμε από τα σπίτια κοίταξα ψηλά και ο ουρανός ήταν σα να ήταν μουντό δειλινό ένα πράγμα κάτι ανάμεσα σε σέλας και σε πολύ συννεφιασμένο ουρανό που από πίσω του κρυβόταν ένα απαλό πορτοκαλοκόκκινο φως.
Απορώ ειλικρινά που κανένας άλλος από δω μέσα δεν το θυμάται!
Αν δεν κάνω λάθος είχανε γράψει και κάτι οι εφημερίδες για αυτό το φαινόμενο...

<world wide web whacko>