ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο πύργος της Βαβέλ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο πύργος της Βαβέλ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Telxinas38 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
17/05/2004, 20:08:30
O Αδάμ, σύμφωνα με μελετητές της εβραϊκής παράδοσης, είναι το βασίλειο του ανθρώπου, αυτό που έχει ονομαστεί εσφαλμένα ανθρωπότητα.

Κατά τον Φαμπρ ντ' Ολιβέ είναι ο άνθρωπος, με την αφηρημένη έννοια της λέξης: δηλαδή, το σύνολο όλων των ανθρώπων οι οποίοι αποτελούν, έχουν αποτελέσει ή θα αποτελέσουν την ανθρωπότητα, οι οποίοι απολαμβάνουν, έχουν απολαύσει ή θα απολαύσουν την ανθρώπινη ζωή.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

dimitris2Μέλος
17/05/2004, 23:34:07
Ναι αλλά γιατί να μην είναι ο παππούς μας?
Και ποιος είναι ο παππούς η θεωρία του Φαμπρ ντ' Ολιβέ ?
Αν παραδεχτούμε την ιστορία του Δευκαλίωνα, έχουμε ένα παππού.
Μπουου. Αδαμ δεν υπάρχει , δευκαλίων δεν υπάρχει. Θέλω τον παππού μου.

Mantis ReligiosaΝέο Μέλος
17/09/2005, 16:09:23
Εχει παρατηρηθει πριν,κατα την διαρκεια,και μετα απο μεγαλους σεισμους σε διαφορα σημεια του πλανητη η εμφανιση εγχρωμων φωτων στον ουρανο πανω απο τις σεισμογενεις ζωνες.

Διαβαστε και τα παρακατω αρθρα που δινουν μια ιδεα για το τι μπορει να ειναι
http://en.wikipedia.org/wiki/Earthquake_lights
http://www.astronomycafe.net/weird/lights/gurdon15.htm

Ανεξηγητο φαινομενο ή φυσικο φαινομενο;

A SIMPLE EXPLANATION IS ALWAYS CLOSER TO THE TRUTH

MercuryΜέλος
17/09/2005, 16:38:10
quote:
Ανεξηγητο φαινομενο ή φυσικο φαινομενο;

Και γιατί να μην είναι ανεξήγητο φυσικό φαινόμενο?

Το ανεξήγητο και το φυσικό δεν είναι αντίθετα...υπάρχει κάποιος σοβαρός επιστήμονας που υποστηρίζει ότι τα πάντα στη φύση έχουν εξηγηθεί?

Ενδιαφέρον θέμα πάντως,δεν το είχα ξανακούσει.

ChiantiΜέλος
17/09/2005, 16:47:12
Μεγάλωσα στην Πάτρα και ζω σε νησί του Ιονίου, και από σεισμούς άλλο τίποτα... Ποτέ μου δεν παρατήρησα φωτεινά αντικείμενα.
morpheausΜέλος
17/09/2005, 17:14:38
Καλησπέρα
Μήπως γίνεται το φαινόμενο που υπάρχει και στο βόρειο Σέλας
και το ότι εμφανίζεται την συγκεκριμένη στιγμή είναι απλά μια σύμπτωση.
Λίγο πολύ όλοι έχουμε νοιώσει κάποιον σεισμό δεν νομίζω να έχει δεί κανείς κάτι παρόμοιο όπως αναφέρει ο φίλος.

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος

astral-projectΜέλος
17/09/2005, 17:39:57
well...

εχω δει. εγω και αρκετος κοσμος. στην περιοχη της ναυπακτου, προς την μερια του αντιριου, ενα βραδυ φανηκε μια λαμψη μεσα στην θαλασσα η οποια ανεβηκε στον ουρανο. υστερα απο λιγο εγινε σεισμος, αλλα ηταν διαφορετικος απο οσους εχω ζησει εως τωρα. πηγαινε πανω κατω και οχι περα δωθε...

Κι ολα αυτα που φοβαμαι ειναι ακομα εδω, σαν κερι που λιωνει η αγαπη καιει και λυτρωνει, ιερο και μεγα το χθες που κρυβει μια γυναικα.

17/09/2005, 18:30:39
Αν σκεφτουμε οτι ολοκληρη σχεδον η Ελλαδα ειναι σεισμογενης περιοχη, τοτε πολυ πιθανον να υπαρχουν αρκετα ατομα που να εχουν παρατηρησει ενα τετοιο φαινομενο.Αν θελουν ας μας το περιγραψουν.
Που θελω να καταληξω.Τελικα ολες οι αναφορες για ufo,ανταποκρινονται σε ιπταμενα αντικειμενα εξωγηινης προελευσης ή μπορει να ειναι και κατι πιο γηινο σε προελευση;

nemoΝέο Μέλος
17/09/2005, 18:32:13
Astral Project αυτό που αναφέρεις-σχετικά με την κίνηση της γης κατά τη διάρκεια του σεισμού- δεν είναι τόσο παράξενο.Σε ένα σεισμό υπάρχουν δύο τύποι κυμάτων.Ο ένας τύπος προκαλεί την κίνηση που λες.Μάλιστα ο κάθε τύπος κύματος έχει και διαφορετική ταχύτητα.Ισως ένας φυσικός μπορεί να δώσει μια λεπτομερέστερη και καλύτερη, σίγουρα,απάντηση
17/09/2005, 20:39:56
Ριξτε μια ματια στο site
http://www.hessdalen.org/index_e.shtml
εχει ενδιαφεροντα πραγματα.

17/09/2005, 21:28:10
quote:

Πολύ μου αρέσει αυτό το moto

Για τις λάμψεις-φώτα πριν από μεγάλους σεισμούς, ειδικά ότι αυτοί γίνονται στην θάλασσα, είναι ένα γνωστό φαινόμενο και αν δεν κάνω λάθος κάπως το εξηγούν επιστημονικά (ίσως να βγαίνει μεθάνιο ή κάποιο άλλο αέριο από υποθαλάσσια ρήγματα;).

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

17/09/2005, 22:15:58
Ακουγεται λογικο κατα την διαρκεια ενος σεισμου να απελευθερωνονται μεθανιο,φωσγενιο που ειναι ευφλεκτα και να αναφλεγονται δινοντας τις λαμψεις.Ομως κατι τετοιο δεν θα σημαινε και μια γενικευμενη πυρκαγια σε ολη την περιοχη που παρατηρειται το φαινομενο?στις αναφορες δεν αναφερεται κατι περι πυρκαγιας.

-σημειωση:Αλλαξα το name μου σε Mantis Religiosus για να ειναι ορθα γραμμενο στα λατινικα.Αν και η επιστημονικη ονομασια ειναι Mantis Religiosa του εντομου "Αλογακι της Παναγιας".Γιατι διαλεξα αυτο το name?Γιατι απλα ειναι ενα "παιχνιδι" με τις εννοιες των λατινικων λεξεων και τους συνειρμους που προκαλουν.

Edited by - Mantis Religiosus on 17/09/2005 22:17:45

18/09/2005, 00:03:35
ΦΩΤΑ Ή ΛΑΜΨΕΙΣ;
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΛΑΜΨΕΙΣ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ...Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
ΚΑΙ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ...

..

18/09/2005, 01:05:07
Μπορεις να ριξεις μια ματια στα παραπανω sites.Ιδιαιτερο ενδιαφερον εχει το site που προσπαθει να μελετησει τα Hessdalen Lights.
http://www.hessdalen.org/reports/hpreport84.shtml
Αναφερονται σαν φωτα,λαμψεις,φωτεινη ομιχλη κλπ.Ακομα και σαν φωτεινες σφαιρες που ανταποκρινονται σε ερεθισματα.Ειναι ιδιες με τις συνηθισμενες αναφορες ufo που γινονται.

astral-projectΜέλος
18/09/2005, 10:41:10
ναι αν ηταν συνεχομενη η ροη του μεθανιου, κατι τετοιο θα προκαλουσε φωτιες. ομως δεν αρπαζει ετσι ευκολα μια φωτια. θελει καποια δευτερα εκθεσης....τα αερια που βγαινουν σε τετοιες περιπτωσες καιγονται αμεσως...

Κι ολα αυτα που φοβαμαι ειναι ακομα εδω, σαν κερι που λιωνει η αγαπη καιει και λυτρωνει, ιερο και μεγα το χθες που κρυβει μια γυναικα.

artaxerxesΜέλος
19/09/2005, 10:31:44
Θυμάμαι το 1981 στό μεγάλο σεισμό στίς Αλκυονίδες, είχαν δεί κάποια
φώτα κοντά στό επίκεντρο,κι αυτό αναφέρθηκε καί στίς εφημερίδες τότε.
Πιθανότατα σφαιρικές αστραπές.

<world wide web whacko>

23/09/2005, 18:02:32
quote:
Θυμάμαι το 1981 στό μεγάλο σεισμό στίς Αλκυονίδες, είχαν δεί κάποια φώτα κοντά στό επίκεντρο,κι αυτό αναφέρθηκε καί στίς εφημερίδες τότε.Πιθανότατα σφαιρικές αστραπές.

Ποιό επίκεντρο φίλε μου!
Εκείνη την εποχή έμενα Μπουρνάζι και το θυμάμαι σαν να'ναι τώρα ότι ενώ πριν ήταν σκοτάδι όταν έγινε ο σεισμός και πεταχτήκαμε από τα σπίτια κοίταξα ψηλά και ο ουρανός ήταν σα να ήταν μουντό δειλινό ένα πράγμα κάτι ανάμεσα σε σέλας και σε πολύ συννεφιασμένο ουρανό που από πίσω του κρυβόταν ένα απαλό πορτοκαλοκόκκινο φως.

Απορώ ειλικρινά που κανένας άλλος από δω μέσα δεν το θυμάται!

Αν δεν κάνω λάθος είχανε γράψει και κάτι οι εφημερίδες για αυτό το φαινόμενο...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
artaxerxesΜέλος
28/09/2005, 17:06:47
αυτό έχει νά κάνει μέ τίς ηλικίες,μάλλον είμαστε από τούς μεγάλους εδώ μέσα..

<world wide web whacko>