ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΒΑΠΤΙΣΗ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΒΑΠΤΙΣΗ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
29/06/2004, 13:32:05
Και εγω ψηφιζω ΥΠΕΡ της βάπτισης ΔΑΓΚΩΤΟ!!
Και οχι μονο για την κοινωνικη κατακραυγη την οποια δυστυχως δεν θα αποφυγουν τα παιδια (οποιος πιστευει το αντιθετο εθελοτυφλει, δεν ζει το σημερα, πεταει στα συννεφα.....)
Αλλα και για αλλους λογους,
Αληθεια πως εγινε ο γαμος σας ρε παιδια;
Αν εγινε σε εκκλησια τι πιο φυσικο να γινει και η βαπτιση.
Και στο κατω κατω ποιος αποκλειει και την πιθανοτητα να υπαρχει κυριαρχος Θεος (αποδειξεις παρακαλω). Γιατι να μην τους δωσεις την δυνατοτητα να σωσουν τις ψυχουλες τους;
Και να κλεισω λεγοντας οτι το οτι βαπτιζομαστε δεν μας αποκλειει να ακολουθησουμε αλλο δρομο οταν μεγαλωσουμε.Απλα μας ανοιγει ενα δρομο που μπορει να ειναι και σωστος.....που αλλιως δεν μας δινεται.
Οσο για ψυχικο τραυμα, ποιανου φαεινη και αστεια ιδεα ηταν αραγε να του δωσουμε και διπλωμα ευρεσιτεχνιας;

29/06/2004, 13:32:52
quote:
λυπάμαι που είσαι εκτός πραγματικότητας.

Εσύ δηλαδή είσαι εντός πραγματικότητας..

Προεξοφλείς οτι εγώ είμαι εκτός πραγματικότητας και εσύ είσαι εντός...

Οταν η Εkati με προσέβαλε αλλά δεν της το ανταπέδωσα με το να βουτώ πρίν γράψω την πένα στο μυαλό μου.... θέλω να σας διευκρινήσω οτι εγώ την βουτώ στο μυαλό μου.
Απορώ λοιπόν εσείς πού την ΒΟΥΤΑΤΕ????

29/06/2004, 13:42:59
Λοιπόν καλές μου Κυρίες,

Mιάς λοιπόν και και μας βάλατε στον κόπο να ασχοληθούμε με το ζήτημα σας και συνεισφέραμε (νομίζω) στο πρόβλημα σας και στη λύση του και σας προσφέραμε απλόχερα την βοήθεια μας (νομίζω) ..... ΜΠΕΙΤΕ στον κόπο και εσεις να συνεισφέρετε τουλάχιστον σε εμένα τον ΑΔΑΗ allzzaro (που δεν μπήκατε στον κόπο να ρωτήσετε ποιός είναι ο allzzaro) πείτε μου λοιπόν και εμένα να μάθω ... ποιός είναι ο Θεός που πιστεύετε ... εχει έδρα, έχει εθνικότητα , είναι καλός ,κακός, τι πηγές έχετε?? σε τι αναζητήσεις έχετε προβεί??δασκαλέψτε και εμένα που χιλιάδες χρόνια τώρα αναζητώ αυτό που εσείς ανακαλύψατε ... γιαυτό που είστε τόσο σίγουροι ωστε προσηλυτίζεται ακόμα και βρέφη???

Edited by - allzzaro on 29/06/2004 13:50:22

29/06/2004, 13:59:38
quote:
Και να κλεισω λεγοντας οτι το οτι βαπτιζομαστε δεν μας αποκλειει να ακολουθησουμε αλλο δρομο οταν μεγαλωσουμε.Απλα μας ανοιγει ενα δρομο που μπορει να ειναι και σωστος.....που αλλιως δεν μας δινεται.

ΝΙΚΗΦΟΡΕ ΟΥΡΑΝΕ.... Φιλοσοφημένη η άποψη ``Απλα μας ανοιγει ενα δρομο που μπορει να ειναι και σωστος``..
Προηγουμένως έσβησα κάτι απαντήσεις που είχα δώσει....στον cybermaster γιατί δεν έπρεπε να τις γράψω... ούτως η αλλως ... δεν τις πρόσεξε κανείς.... κακώς τις ανέφερα γιατί δεν αξίζει τον κόπο να σχολιάσω προσωπικές μου εμπειρίες....
Εσύ εδωσες μία απάντηση.... αλλά μισή.... ολοκληρωσέτη...

29/06/2004, 14:24:36
Απλα,
Με την βαπτιση θα φτασουν τα παιδια οταν μεγαλωσουν σε ενα σταυροδρομι οπου θα πρεπει να διαλεξουν, ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΑΝ. Τουλαχιστον να το διερευνησουν και να μην το απορριψουν, μια και θα το εχουν απερριψει ηδη οι γονεις τους παιρνοντας αποφαση για αυτους.

Εαν εχεις εσυ να προσθεσεις κατι αλλο που μου διαφευγει μην το σκεφτεσαι.....

29/06/2004, 15:00:25
Περάστε λοιπόν.... κυρίες μου να μας πείτε τις απόψεις σας...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3829&whichpage=4&ARCHIVE=

ή και να μάθετε κάτι περισσότερο απο οσα ήδη δεν γνωρίζετε....
στο τόπικ ``ποιός Θεός απο όλους``???

Ακου είναι σίγουροι...??
Αντε να δούμε τι αλλο θα ακούσουμε???

29/06/2004, 15:12:49
quote:
Εαν εχεις εσυ να προσθεσεις κατι αλλο που μου διαφευγει μην το σκεφτεσαι.....

Ναι Νικηφόρε Ουρανέ... έχω να προσθέσω....

Συμφωνώ και επαυξάνω ... με αυτά που λές και προσθέτω....

Οπως δήλωσα προηγουμένως κανείς μας δεν είναι σε θέση να μιλήσει με σιγουριά για το Θεό... οπότε οτι πούμε είναι απλά απόψεις....
Μπορούμε να αποκλείσουμε την ύπαρξή του ή και να την προσδιορίσουμε...

Ερωτώ....
Τι έχει να χάσει κανείς αν βαπτίσει το παιδί του σε μικρή ηλικία...???
Τίποτα.... Απολύτως τίποτα....

Και αν αυτό το παιδί δεν ζήσει.... ΡΩΤΩ, ΠΟΙΟΣ?? ΡΩΤΩ ΠΟΙΟΣ θα αναλάβει την ευθύνη που έφυγε αβάπτιστο... ειδικά στην περίπτωση που υπάρχει Δημιουργός.... και η βάπτιση αποτελεί μυστήριο....
Σας ερωτώ ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη για το βρέφος ΠΟΙΟΣ πατέρας είναι αυτός που θα αφήσει το παιδί του να πάει στους Ουρανούς ... αβάπτιστο....????

Τώρα ολα αυτά που μου λέτε για μένα είναι αλλαζονικά παραληρήματα...

Edited by - allzzaro on 30/06/2004 15:11:35

29/06/2004, 17:14:37
ΦΙΛΕ ΑLLZARO ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ?

ΜΑ ΣΟΥ ΕΣΤΡΙΨΕ ΤΕΛΕΙΩΣ?
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΟΥΛΩΝ ΟΛΟΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΔΟΥΛΟΙ?
ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΤΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΟΤΑΝ
ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΑΝΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.?

ΩΩΩ ALLZARO EINAI ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙΣ
ΜΕ ΣΚΛΑΒΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΣΜΑ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΣΤΑΜΠΑ-ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΘΕΟΥ Α.Ε-
ΘΑ ΨΑΧΝΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΚΛΟΥΒΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΗ.

ΜΑ ΣΥΓΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΑΣΤΗΓΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΟΝΗ
ΚΑΙ Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ.
ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ.ΑΠΛΑ ΦΟΦΟΥΝΤΑΙ.ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΗΜΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΒΗΣΜΑ
ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ.ΜΗΜΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΚΑΠΟΥ.ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΜΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΥΤΕΡΩΘΟΥΝ.

ΣΤΟ ΛΕΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΙΛΕ ALLZARO.
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΕΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ.
ΚΑΝΤΟ ΣΤΑ ΠΑΔΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΑΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΔΟΥΛΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.
ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ.

ΑLLZARO ΧΑΙΡΕ!

Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣ,ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.
ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ...
ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΣΑΣ?

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

29/06/2004, 18:11:27
ryche
quote:
allzaro ευγε!

Kαλά το εύγε πού κόλλαγε....

Πάντως ακόμα δεν μου έχει στρίψει....

Βέβαια σιγά - σιγά οδεύω.....

C.Μέλος
29/06/2004, 18:13:09
Νemertes είμαι η Lycia
Πάντα κόντρα στο ρεύμα παμε..με το όποιο τίμημα. Συνειδητά.

"γευόμαστε τα αρώματα του ουρανού ανακατεμένα με το πνεύμα της γης"

ΝemertesΜέλος
29/06/2004, 19:45:54
Αγαπητοί allzzaro και ryche ,

να διευκρινήσω οτι ο θεός είναι δικός μου και τον κάνω ό,τι θέλω. Σήμερα είναι, αύριο δεν είναι, σήμερα τον λένε Βούδα, αύριο Δία, και παραμεθαύριο Κανένα. Έχει τόση σημασία για σας το ποιός είναι;
Αν είναι ο δικός σας θα είμαι καλός άνθρωπος, αν όχι δεν θα είμαι; Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας μου καθορίζονται από τα θρησκευτικά μου πιστεύω;
Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Ξέρω. Πας μη χριστιανός βάρβαρος. Άντε και του χρόνου να οργανώσετε καμιά σταυροφορία για να σώσετε και άλλους. Άμα δεν βαφτίσω το παιδί μου και δεν παντρευτώ με χριστιανικό γάμο δεν θα πάμε στον παράδεισο. Ενώ εσείς έχετε κλείσει θέσεις από τώρα.
Σας παρακαλώ αγαπητοί. Αν εσείς θέλετε να είστε ό,τι είστε εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Ούτε εσάς θα έπρεπε. Είπατε να τα βαφτίσει τα παιδιά και το ακούσαμε. Εγώ λέω όχι. Το όχι σαν λέξη το ξέρετε ή και αυτό είναι αντίθετο με την ηθική σας;

Αγαπητή C.

να λοιπόν άλλη μια γυναίκα -εκτός από εμένα - εδώ μέσα που την περνάνε για άντρα! Welcome to the club αγαπητή! Εσύ ξέρεις, "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία".

Edited by - Νemertes on 29/06/2004 19:47:03

29/06/2004, 21:08:40
Και εγώ απαντώ...

quote:
να διευκρινήσω οτι ο θεός είναι δικός μου και τον κάνω ό,τι θέλω.

Ο Θεός κυρία μου δεν είναι γλυφιτσούρι ουτε παιχνιδομηχανή.. ουτε είναι κτήμα σου να τον κάνεις οτι θέλεις και θα πρέπει να ξαναδιατυπώσεις ορθά ... την απάντηση σου αν θέλεις να σε θεωρώ αξια συνομιλητή ...

quote:
. Σήμερα είναι, αύριο δεν είναι, σήμερα τον λένε Βούδα, αύριο Δία, και παραμεθαύριο Κανένα

Θεούς πλάσαμε πολλούς διαλέγεις και παίρνεις αλλά εσύ μπερδεύεις τους Θεούς με το Δημιουργό.

Εγώ θα σου πρότεινα να διαβάσεις .. αρκετά .. μερικά στοιχειώδη...
Διάβασε τη Θεογονία του Ησίοδου .. διάβασε τα Ερμητικά Κείμενα...
διάβασε τη στοιχειώδη θεωρία του Εσωτερισμού.. και αλλα πολλά αν θέλις να σου προτείνω , με λίγα λόγια ενημερώσου και μετά ελα να συζητήσουμε.
Τώρα

Τώρα σε οτι αφορά στο αν θές ή δεν να βαφτίσεις το παιδί σου...
Δικό σου πρόβλημα...

Θα ήθελα να παρακαλέσω τα μέλη που δεν είναι γονείς .. να μην είναι τόσο απόλυτοι .. μα τόσο απόλυτοι για το θέμα.

30/06/2004, 00:45:11
Nemertes χαιρε!
ξαναδιαβασε με!
δεν καταλαβες γρι απο οτι ειπα...
CYBERMASTERΜέλος
30/06/2004, 01:44:10
ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ!!!!
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ!!!
ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΚΕΤΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Η ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΜΕ ΑΗΔΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗΣ!!!
ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΜΑΡΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒLACK LIST TOYΣ!!!
ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΡΗΣΚΟ ΑΤΟΜΟ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ!!! ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΘΙΜΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥΣ!!!!
Ε ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΘΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ!!!
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΧΕ ΡΩΤΗΣΕΙ Ο ALLZARO (ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ) ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ!!! ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ!!!
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!!!
ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ!!!
ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ!!!
ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ!!!

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

30/06/2004, 09:25:43
Βρε παιδια πολυ μενος και θυμο βλεπω εδω!
Γιατι ετσι; Για να ηρεμησουμε λιγακι!
Δεν νομιζω να ειναι σωστο, δημοκρατικο, διαλεκτικό να αποκαλούμε τον άλλο δουλο, βλακα, ανθρωπακι, μοκροψυχο, και να θελουμε να κανουμε και διαλογο μαζι του.
Αν μη τι αλλο εξισωνομαστε με τον δουλο, βλακα και τα αλλα όμορφα...
Και τι ηταν αυτο που προτεινε;
Κατι πολυ απλο
Τι πιο φυσικο για εναν γονεα να θελει να καλυψει το παιδι του απο ολες τις μεριες, και να το βαπτισει...
Προς την Εκατη
Θα σου προτεινα παλι να κανεις την βαπτιση.
Και το στηριζω στο οτι κανεις μεχρι τωρα, κανεις δεν απεδειξε την ανυπαρξια του Θεου, και καλω οποιον μπορει να το κανει, με αποδειξεις ομως και οχι με ενδειξεις.
Και οι απαντησουλες του στυλ "ουτε εσυ μπορεις να αποδειξεις οτι υπαρχει" δεν στεκουν γιατι εμπεριεχουν την αμφιβολια οτι μπορει να υπαρχει, και δεν αποδεικνυουν τιποτα.
Καλυψε λοιπον τα παιδακια και σωσε τις ψυχουλες τους γιατι δεν ξερεις ποια ειναι η αληθεια, και φυσικα ουτε και εγω...
Ειναι σαν να λεμε για να δωσω ενα παραδειγμα οτι επειδη εγω δεν "παω" τους δικηγορους, αποτρεπω το παιδι μου απο το να γινει ενας τετοιος, παιρνοντας ετσι την ευθυνη στην περιπτωση που το παιδι εχει "κλιση" στην δικηγορια να μην γινει ενας ευχαριστημενος με την δουλεια του και πιθανον πλουσιος ανθρωπος.
Προς Αλιζαρο,
Θα σου αφιερωσω μια προταση που ελεγαν οι Αμερικανοι στρατιωτες στον Β παγκοσμιο πολεμο
"Κανενας αθεος δεν υπαρχει στα χαρακωματα"
Εσυ απο οτι φαινεται βρεθηκες στο χαρακωμα της ζωης.....
Κουραγιο.

30/06/2004, 13:10:04
quote:
Θα σου αφιερωσω μια προταση που ελεγαν οι Αμερικανοι στρατιωτες στον Β παγκοσμιο πολεμο
"Κανενας αθεος δεν υπαρχει στα χαρακωματα"
Εσυ απο οτι φαινεται βρεθηκες στο χαρακωμα της ζωης.....
Κουραγιο.

Eυχαριστώ πολύ για την αφιέρωση...
Και συμπληρώνω... οτι οταν υπάρχει φτώχεια, αρρώστεια, δυστυχία, πόλεμος, τότε θυμόμαστε όλοι τον Δημιουργό.
Τα αποτελέσματα της ελεύθερης αναζήτησης αλλά και του νεοπλουτισμού, οδηγούν στον να μην τον έχουμε ανάγκη...

Και εγώ είμαι κατά της εκκλησίας βλέπω τα λάθη , τα τόσα λάθη...
Αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να αναζητώ το θεό ανάμεσα στους Θεούς..

Οσο αφορά το βάπτισμα σας εξήγησα τους λόγους αλλά κανείς σας δεν το κατάλαβε ...

ryche

quote:
Nemertes χαιρε!
ξαναδιαβασε με!
δεν καταλαβες γρι απο οτι ειπα...

Πώς και έτσι...
Μήπως δεν ήσουν σαφής?????

ΝemertesΜέλος
30/06/2004, 14:26:31
Αγαπητοί,

σημασία δεν έχει τι λες αλλά και πώς το λες. Εδώ θα συμφωνήσω με τον allzzaro και τον ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΟΥΡΑΝΟ οτι ο φίλος ryche μιλάει προφανώς μεταφορικά και λίγο ειρωνικά. Αν έχεις κάτι στο μυαλό σου αγαπητέ ryche πες το απλά, γιατί κανείς μας δεν είναι σε θέση να μπει στο μυαλό σου.

Νομίζω πάντως πως ξεφύγαμε από το θέμα. Εδώ αυτό που ρωτάται είναι κατά πόσο πρέπει να γίνει βάφτιση για κοινωνικούς λόγους. Εγώ το επεκτείνω με το εξής ερώτημα. Από πότε η θρησκεία, η ομάδα, το κόμμα, τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου αποτελούν κριτήριο ένταξης στην κοινωνία; Δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα; Αν όχι, τελικά πόσο ελεύθερη είναι η κοινωνία που ζούμε;

-------------------------
...The Unerring Nereis...

30/06/2004, 15:03:48
quote:
Από πότε η θρησκεία, η ομάδα, το κόμμα, τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου αποτελούν κριτήριο ένταξης στην κοινωνία;

Aνέκαθεν nemertis ανέκαθεν...

quote:
Δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα; Αν όχι, τελικά πόσο ελεύθερη είναι η κοινωνία που ζούμε;

Μην το πάς εκεί... ας μην συγχέουμε την ελευθερία με την θρησκεία...

Γιατί δεν επισκέπτεσε το τόπικ που σου έδωσα να εκφράσεις τις απόψεις σου....περί αναζήτησης του δημιουργού...??
Εκεί είναι και ο schabe ενας ομοιδεάτης σου ... με τον οποίο έχουμε εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις....

Τώρα σε οτι αφορά την βάπτιση... ας το συνεχίσουμε εδώ....

EKATIΝέο Μέλος
01/07/2004, 16:19:51
Αγαπητοί μου φίλοι... Βλέπω ότι το θέμα που άνοιξα είχε μεγάλη ανταποκριση και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, οι οποίες αν και αντίθετες μεταξύ τους μου ανοίγουν νέες προοπτικές στη σκέψη μου και στον προβληματισμό μου.
Οσο αναφορά το θέμα του εθιμοτυπικού πλέον χριστιανισμού συμφωνώ απόλυτα. Εκνευρίζομαι αφάνταστα με την Εκκλησία που έχει γίνει ένα μαγαζί στο οποίο μπορείς να βρεις το φθηνό και το ακριβό εμπόρευμα. Γάμος με όλους τους πολυέλαιους αναμμένους κοστίζει τόσο... με 3 πολυέλαιους τόσο.... Αν θέλετε δίνετε και κάτι στον παπά μόλις τελείωσει το "μυστήριο"...Παρόλο που ο παπάς είναι δημόσιος υπάλληλος, αφού πληρώνεται με μισθό από το κράτος, άρα στην προκειμένη περίπτωση χρηματίζεται...Τέλος πάντων, και εγώ στον γάμο μου έδωσα λεφτά.
Αλλά το ότι όποιος είναι βαπτισμένος αυτομάτως εισέρχεται στην Ουράνια Βασιλεία αυτό δεν το δέχομαι με τίποτε. Πόσοι είναι οι βαπτισμένοι, οι καλοί χριστιανοί που πηγαίνουν στις Εκκλησίες κάθε Κυριακή και κηρύττουν παντού το πιστεύω τους, ενώ πράττουν τα εντελώς αντίθετα από όσα λέει το Ευαγγέλιο ή από όσα υποθέτω ότι θα είπε ο Χριστός; Πόσοι από αυτούς δεν βιάζουν, δεν χτυπάνε παιδάκια, δεν πατάν επι πτωμάτων για να κερδίσουν χρήματα, θέσεις...Αλλά σταυροκοπιούνται κιόλας. Ετσι λοιπόν πιστεύω ότι αν υπάρχει Θεός αυτός θα κρίνει ποιός θα είναι δίπλα του μετά θάνατον και ποιός όχι. Για αυτό όταν βλέπω αδικίες στην δουλειά μου, στην κοινωνία, στον κόσμο δεν μιλάω...δεν κρίνω. Σκέφτομαι και περιμένω... Κοιτάζω να μην αδικώ κανέναν, να κάνω πάντα ότι κρίνω ότι είναι καλό για εμένα και για τον συνάνθρωπό μου, φροντίζω ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μου. Πράγματα που τα κάνει ένας σωστός και τίμιος άνθρωπος είτε είναι χριστιανός είτε ανήκει σε άλλη θρησκεία. Να έχω ΑΝΘΡΩΠΙΑ και ΑΓΑΠΗ. Να μην διαχωρίζω τους ανθρώπους σε χρώματα, φυλές, θρησκείες. Ομως και εδώ αποτελώ την μειοψηφία. Γιατί παντού ο άνθρωπος διαχωρίζει τον εαυτό του από τον συνάνθρωπό του. Και το ξέρω ότι συμβαίνει αυτό γιατί αλλιώς ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος.
Αφού λοιπόν σε τέτοιο κόσμο έφερα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν, πρέπει να ακολουθήσω το ρεύμα ή να κολυμπήσω αντίθετα όπως ο σολωμός; Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί, σκέφτομαι, προβληματίζομαι για τα παιδιά μου. Μόνο για αυτά. Για εμένα δεν αλλάζει τίποτε. Για αυτά μπορεί να αλλάξουν τα πάντα ανάλογα με την δική μου απόφαση. Και αυτό με βαραίνει, είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά σαν άνθρωπος που αποφάσισα να κάνω παιδιά ξέρω ότι πρέπει να αντιμετωπίζω και τις ευθύνες. Να είμαι δυνατή....

ΑΥΡΙΟ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ!

01/07/2004, 16:59:14
quote:
Αγαπητοί μου φίλοι... σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας,

Aκόμα και εμένα..

quote:
Οσο αναφορά το θέμα του εθιμοτυπικού πλέον χριστιανισμού συμφωνώ απόλυτα. Εκνευρίζομαι αφάνταστα με την Εκκλησία που έχει γίνει ένα μαγαζί στο οποίο μπορείς να βρεις το φθηνό και το ακριβό εμπόρευμα. Γάμος με όλους τους πολυέλαιους αναμμένους κοστίζει τόσο... με 3 πολυέλαιους τόσο....

Εδώ τώρα μιλάς ... σωστά....οπως σωστά μιλάς και για αυτά που λές παρακάτω....
Το αν η Εκκλησία μας εχει γίνει καφενείο... αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να δηλώνουμε άθεοι.... Οπως σου εξήγησα πρωτύτερα το να είναι κανείς άθεος είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση....
Το να θεωρείς οτι υπάρχει δημιουργός αλλά οχι ομως μου τον σερβίρουν αλλά οπως είναι στην καρδιά σου ... εκεί ναι....

Εγω εκει που θύμωσα ... είναι ... και συμπαθαμε γιατί δεν με αφορά... αλλά εσύ το έθεσες... το να θυμώνει κανείς και να μην μπορείς να του μιλήσεις οταν ειδικά πηγαίνεις κόντρα στις ιδέες του... εκεί πρέπει να επικεντρώσεις το ενδιαφέρον σου ...το οτι ντράπηκες για αυτά πού είπα ρίξε την μισή ντροπή επάνω μου...
Πάει αυτό...
Πάρακάτω....
Οι προβληματισμοί σου για την βάπτιση ναι μέν είναι λογικοί και έχω εκφράσει τις απόψεις μου...
Δεν ξέρω ... μητέρα είσαι... δική σου είναι η οικογένεια αλλά και δική σου η ευθύνη...
Η δική μου γνώμη πάντως είναι να μην εκφράζεται κανείς ελεύθερα τόσο στα θρησκευτικά του πιστεύω αλλα και στα πολιτικά του.

Σε οτι αφορά τη βάπτιση τώρα δεν έχεις να χάσεις τίποτα οταν τα βαπτίσεις... οχι μόνον θρησκευτικώς αλλά και κοινωνικώς μιας και η ενέργεια αυτή θα παίξει αρνητικό ή θετικό ρόλο στην ψυχολογία τους, στην κοινωνική τους θέση, στην σχέση τους με το θεό ή την θρησκεία,
ακόμα και στην μελλοντική τους σταδιοδρομία ή καριέρα...
Αυτά...

Edited by - allzzaro on 01/07/2004 17:07:10

Edited by - allzzaro on 01/07/2004 17:08:09