- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Προσωπικά δεν μίλησα για "λευκές ή μαύρες σελίδες" φίλε μου!
Ωστόσο λέω πως ότι δύναται να διαβληθεί δεν είναι "οριστικά καλό" αλλα εμπεριέχει εντός του την δυνατότητα να γίνει οτιδήποτε...όπως εξάλλου συμβαίνει γύρω μας...
Οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας είναι αποτέλεσμα της διαβολής. Οτιδήποτε είναι ευάλωτο σε αυτήν. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν οι ψυχολόγοι, προκειμένου να ανιχνεύσουν τα προβλήματα, πού οφείλονται κλπ. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν λέω να καταργηθούν. Λέω όμως πως με τη βοήθεια του Θεού και μόνο, με την πίστη σε Αυτόν, μπορεί οι ψυχολόγοι να παρακαμφθούν. Επαναλαμβάνω πως ψυχολόγος του πιστού είναι ο εξομολόγος και θεραπεία η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ (τονίζω τη λέξη ειλικρινής) ΜΕΤΑΝΟΙΑ.
Όσο πιο κοντά λοιπόν έρχεται ο άνθρωπος στο Θεό, τόσο μικραίνει επάνω του η επήρεια της διαβολής, τόσο τιθασεύονται τα πάθη και τόσο μικραίνει η ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη.
quote:
τον Διάβολο ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΒΑΛΕ???
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως ο άνθρωπος διαφέρει από τον διάβολο ως δημιούργημα. Από εκεί και πέρα ο διάβολος διεβλήθη αν μπορούμε να το πούμε έτσι από το αυτεξούσιο που του εδόθη από τον ίδιο τον Θεό. Το δε αυτεξούσιο είναι δώρο του Θεού χωρίς το οποίο οι πάντες (και ο διάβολος) θα είμασταν ένα είδος ρομπότ, προγραμματισμένοι να ακολουθούμε συγκεκριμένες εντολές (έστω κι αν αυτές είναι αγαθές). Κάτι τέτοιο όμως αντίκειται στην αγαθοσύνη του Θεού, ο Οποίος έπλασε τον άνθρωπο με το χάρισμα του Λόγου, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση, αθάνατο δηλαδή.
Μην ξεχνάμε πως το αυτεξούσιο οδήγησε κι άλλους δαίμονες στο να ακολουθήσουν το διάβολο ενώ άλλοι Άγγελοι πάλι ακολουθώντας τη δική τους βούληση, έμειναν με την πλευρά του Θεού. Το θέμα όμως δεν είναι η γνώση του κακού αλλά πόσο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τη γνώση αυτή. Έτσι, μετά το προπατορικό αμάρτημα, ο άνθρωπος απέκτησε θνητό σώμα, και ως τέτοιο δέχεται όλες τις δαιμονικές επιθέσεις του διαβόλου. Αν θεωρητικά παύαμε να έχουμε σώμα τότε παρότι θα εξακολουθούσαμε να έχουμε γνώση του κακού, δεν θα μπορούσαμε ούτε να κάνουμε κακό αλλά ούτε και να δεχτούμε κακό.
Τα πάντα (πλην της γνώσης) ξεκινούν αλλά και τελειώνουν σε αυτόν το φθαρτό κόσμο. Στον άλλο κόσμο σε διαβεβαιώ πως δεν θα υπάρχουν όχι ψυχολόγοι, αλλά ούτε και ψυχίατροι, νευροχειρούργοι κλπ.
quote:
Τι θα πει φίλε μου «θεωρείς πιθανό»?
Σημαίνει πως κοιτώ τη δουλειά μου, κοιτώ αν είμαι σωστός εγώ πριν κρίνω τους άλλους. Τέτοιου είδους κρίση την αφήνω για τον Θεό ο οποίος γνωρίζει ποιος είναι ο υποκριτής και ποιος όχι.
Δεν έχουμε δικαίωμα να γενικεύουμε το ειδικό ούτε να κρίνουμε μια ολόκληρη κατηγορία χριστιανών, ταξιτζήδων, γιατρών κλπ επειδή ένα μέρος αυτών δεν είναι σωστοί.
quote:
Γιατί , δεν του ξεκαθαρίζει, πως την επόμενη φορά που θα ζητήσει συγχώρεση για τα ίδια ακριβώς αμαρτήματα θα τον στείλει στο γέρο διάολο?
Γιατί για να επαναλαμβάνει τα ίδια αμαρτήματα ξανά και ξανά, ο άνθρωπος είναι υποχείριο του διαβόλου και σκοπός του σωστού ιερέα είναι να τραβήξει τον πιστό από αυτά τα δεσμά κι όχι να του προσθέσει περισσότερα. Επίσης μια τέτοια αντιμετώπιση θα στηριζόταν στο φόβο και αυτό θα ήταν αντιχριστιανικό. Εδώ πόσοι άθεοι κατηγορούν τον Θεό και τους πιστούς επειδή λέει στηρίζονται στο φόβο;
quote:
Το ζητούμενο για τους τσοπαναραίους (ποιμενάρχες τους αποκαλείται) είναι να κρατούν τα πρόβατα στο μαντρί για να τα αρμέγουν, και όχι η άφεση αμαρτιών.
Δεν είναι έτσι όλοι φίλε μου. Είμαι σε θέση όποτε το ζητήσεις να σου γνωρίσω ανθρώπους ιερείς που δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που κατηγορείς. Και τότε ο ίδιος θα διαπιστώσεις πόσο λάθος κάνεις.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
... καί καλήν απολογίαν τήν επί τού φοβερού βήματος τού Χριστού ...

macedon
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Πούλησα εν μέσω κρίσης ένα ακίνητο σε καλή τιμή.
Αυτό ήταν.
Αυξήθηκαν κατά έναν οι πιστοί του ρίαλ εστέιτ.
Θαύματα κάνει....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
"Τα πάντα (πλην της γνώσης) ξεκινούν αλλά και τελειώνουν σε αυτόν το φθαρτό κόσμο. Στον άλλο κόσμο σε διαβεβαιώ πως δεν θα υπάρχουν όχι ψυχολόγοι, αλλά ούτε και ψυχίατροι, νευροχειρούργοι κλπ".
Θα μ'ενδιέφερε πάρα πολύ να μου έλεγες σε τι στηρίζεται αυτή σου η βεβαιότητα φίλε μου και ασφαλώς όχι μόνο εμένα φαντάζομαι αλλα όλους μας...έχεις κάτι που το αποδεικνύει αυτό που λές..???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Φίλε μου Stellar ... μπορώ και γώ να σου γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους που είναι πολύ καλύτεροι απο τους Ιερείς που αναφέρεις και δεν είναι ένθεοι με την έννοια όπως την ορίζει ο χριστιανισμός...
Ανθρώπους γεμάτους καλοσύνη και σεβασμό...με κατανόηση και υπομονή και πάντα με τον καλό το λόγο στο στόμα...αυτό τι σημαίνει δηλαδή , αποτελεί επιχείρημα και θα πρέπει κάποιος -ο οποισδήποτε- να πάει σε "Ιερωμένο" προκειμένου να διαμορφώσει έναν υγιή χαρακτήρα και ψυχισμό???
Δηλαδή οι πηγαία καλοί που η καλοσύνη και όλα τα άλλα υγιή και όμορφα συναισθήματα ορίζονται απο την ηθική του χαρακτήρα τους , επειδή δεν νοηματοδοτήθηκαν απο παππάδες , δεν είναι αυτομάτως καλοί εξ αυτού και μόνον???
Προφανώς δεν τα πιστεύεις αυτά φίλε μου...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Edited by - Εαρινός on 15/05/2011 18:20:04
quote:
Stellar
@Sesostris, θέλεις να σου κάνω εγώ το μάθημα;
Είμαι όλος αυτιά ........
quote:
Stellar
Φαντάζομαι ότι την απάντηση που θα σου δώσω θα την έχεις ξανακούσει από άλλους όπως κι εγώ έχω ξανακούσει αυτό το επειχείρημα που θέτεις αυτή τη στιγμή.
Έχω κατά καιρούς ακούσει πολλές ιστορίες....Καθένας με τον καημό του προσπαθεί να συμβιβάση τα ασυμβίβαστα της Π. Δ. . Πάντως ήταν όλες αρκούντως διασκεδαστικές .
quote:
Stellar
Προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι ο Κάιν και ο Άβελ τη στιγμή του φόνου ήταν τα δύο μοναδικά παιδιά του Αδάμ και της Εύας;
Για δείξε μου εσύ που γράφει ότι υπήρξαν και άλλα αδέλφια εκτός από αυτούς του δύο , γιατί η Π. Δ. αναφέρεται ρητά :
ΓΕΝΕΣΙΣ 4
1 Ἀδὰμ δὲ ἔγνω Εὔαν τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ συλλαβοῦσα ἔτεκε τὸν Κάϊν καὶ εἶπεν· ἐκτησάμην ἄνθρωπον διά τοῦ Θεοῦ. 2 καὶ προσέθηκε τεκεῖν τὸ ἀδελφὸν αὐτοῦ, τὸν Ἄβελ. καὶ ἐγένετο Ἄβελ ποιμὴν προβάτων, Κάϊν δὲ ἦν ἐργαζόμενος τὴν γῆν. 3 καὶ ἐγένετο μεθ᾿ ἡμέρας ἤνεγκε Κάϊν ἀπὸ τῶν καρπῶν τῆς γῆς θυσίαν τῷ Κυρίῳ, 4 καὶ Ἄβελ ἤνεγκε καὶ αὐτὸς ἀπὸ τῶν πρωτοτόκων τῶν προβάτων αὐτοῦ καὶ ἀπὸ τῶν στεάτων αὐτῶν. καὶ ἐπεῖδεν ὁ Θεὸς ἐπί Ἄβελ καὶ ἐπὶ τοῖς δώροις αὐτοῦ.........κλπ .
Βλέπεις εσύ να υπάρχουν μέχρι τότε άλλα αδέλφια ; Αν ναι παράθεσε τα αντίστοιχα εδάφια από την Π.Δ.
quote:
Stellar
Προκύπτει από πουθενά ότι το "εγνώρισε" σημαίνει πως συνάντησε για πρώτη φορά τη γυναίκα του ο Κάιν και δεν σημαίνει την σαρκική επαφή;
Ρε φίλε με δουλεύεις ; Είτε το "εγνώρισε" σημαίνει πως συνάντησε , είτε σημαίνει την σαρκική επαφή , που αυτό σημαίνει , για να την ......γνωρίση απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχη σαν άτομο και να έχει γεννηθεί από γονείς . Και υπήρχε «ἐν γῇ Ναὶδ κατέναντι Ἐδέμ» , που σημαίνει ότι στην Ναίδ που δεν ήταν μέσα στην Εδεμ αλλά απέναντι , υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που δεν ανήκαν στην οικογένεια του Αδάμ . Εκτός αν στην δική σου έκδοση της παλαιάς διαθήκης , η οικογένεια του Αδάμ επιδιδόταν σε incest orgies . (Ενδοοικογενειακές παρτούζες) .
quote:
Stellar
Αφού τη "γνώρισε", συνέλλαβε τον Ενώχ.
Μήπως εγώ έγραψα ότι τον συνέλαβε δι αλληλογραφίας ;
quote:
Stellar
Και για την περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, την εποχή των πρωτοπλάστων δεν υπήρχαν έθνη και σύνορα.
Αν και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο που συζητάμε , μπορεί να μην υπήρχαν σύνορα , υπήρχαν όμως διαφορετικές ομάδες ανθρώπων οι οποίες πολλές φορές ερχόντουσαν σε σύγκρουση μεταξύ τους είτε για την διεκδίκηση ζωτικού χώρου , είτε για την διαρπαγή τροφής η μια από την άλλη .
Το συμπέρασμα είναι ένα . Ο Αδάμ και η Εύα όπως περιγράφεται στην «ΓΕΝΕΣΗ» δεν ήταν οι μοναδικοί άνθρωποι ! Τελικά αγαπητέ διδάσκαλε Stellar για να μου κάνης μάθημα θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είσαι εσύ διαβασμένος , πράγμα σπάνιο για χριστιανούς . Όσους τελικά χριστιανούς γνωρίζω , δεν έχουν διαβάσει ποτέ την Π. Δ. , και όσα ξέρουν είναι από το μάθημα των θρησκευτικών . Όσο για την Κ.Δ. την έχουν στο ντουλάπι του σπιτιού τους ή δίπλα στα εικονίσματα για να μη σκονίζεται .
*
Edited by - Sesostris on 15/05/2011 23:58:51
quote:
Βλέπεις εσύ να υπάρχουν μέχρι τότε άλλα αδέλφια ; Αν ναι παράθεσε τα αντίστοιχα εδάφια από την Π.Δ.
Όχι, δεν έχω κάποιο εδάφιο. Αλλά αν υπήρχαν άλλα 25 ή 50 ή δεν ξέρω κι εγώ πόσα αδέρφια, θα έπρεπε να υπάρχει αναφορά σε όλα; Αν έφυγαν και πήγαν στη Ναΐδ θα έπρεπε να γίνει αναφορά; Αναφορά υπάρχει γι' αυτά στα οποία αναφέρονται οι γραφές, τον Κάιν και τον Άβελ στην περίπτωσή μας.
Δεν μπορώ να πω ότι είχε αδέρφια όπως εσύ δεν μπορείς να πεις ότι δεν είχε. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι δεν μπορείς να παίρνεις ως δεδομένο το αμφίβολο.
Ρε φίλε μου θυμίζεις κάτι παλαιοημερολογίτες που ερμηνεύουν όπως θέλουν τις γραφές για να βγάλουν τα συμπεράσματα όπως θέλουν αυτοί. Ειδικά έχουν μια ειδικότητα να βεβαιώνουν τα αμφίβολα σημεία.
quote:
Θα μ'ενδιέφερε πάρα πολύ να μου έλεγες σε τι στηρίζεται αυτή σου η βεβαιότητα φίλε μου και ασφαλώς όχι μόνο εμένα φαντάζομαι αλλα όλους μας...έχεις κάτι που το αποδεικνύει αυτό που λές..???
Ότι υπάρχει άλλος κόσμος; Ή ό,τι στον άλλο κόσμο δεν θα υπάρχουν γιατροί;
Αν δεν υπάρχει άλλος κόσμος δεν χρειάζονται γιατροί, αυτό φαντάζομαι δεν χρειάζεται απόδειξη.
Αν υπάρχει άλλος κόσμος αυτός είτε θα είναι σε πνευματικό είτε (όπως μας λένε οι γραφές) και σε άφθαρτο σωματικό επίπεδο. Στην αφθαρσία επίσης δεν χρειάζονται γιατροί.
quote:
Φίλε μου Stellar ... μπορώ και γώ να σου γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους που είναι πολύ καλύτεροι απο τους Ιερείς που αναφέρεις και δεν είναι ένθεοι με την έννοια όπως την ορίζει ο χριστιανισμός...
Δεν αμφιβάλλω καθόλου.
quote:
Ανθρώπους γεμάτους καλοσύνη και σεβασμό...με κατανόηση και υπομονή και πάντα με τον καλό το λόγο στο στόμα...αυτό τι σημαίνει δηλαδή , αποτελεί επιχείρημα και θα πρέπει κάποιος -ο οποισδήποτε- να πάει σε "Ιερωμένο" προκειμένου να διαμορφώσει έναν υγιή χαρακτήρα και ψυχισμό???
Φυσικά και όχι αν δεν είναι πιστοί. Εγώ είπα πως όποιος είναι πιστός πραγματικά και μετέχει στο μυστήριο της εξομολόγησης με ειλικρινή μετάνοια, δεν έχει ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη.
quote:
Stellar
Όχι, δεν έχω κάποιο εδάφιο. Αλλά αν υπήρχαν άλλα 25 ή 50 ή δεν ξέρω κι εγώ πόσα αδέρφια, θα έπρεπε να υπάρχει αναφορά σε όλα; Αν έφυγαν και πήγαν στη Ναΐδ θα έπρεπε να γίνει αναφορά; Αναφορά υπάρχει γι' αυτά στα οποία αναφέρονται οι γραφές, τον Κάιν και τον Άβελ στην περίπτωσή μας.
Αν είχες διαβάσει την Π.Δ. δεν θα έδινες αυτήν την ανιστόρητη απάντηση , γιατί στην στην Γενεση αναφέρονται σαφέστατα τα εξής :
ΓΕΝΕΣΙΣ 4
25Ἔγνω δὲ Ἀδὰμ Εὔαν τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ συλλαβοῦσα ἔτεκεν υἱόν, καὶ ἐπωνόμασε τὸ ὄνομα αὐτοῦ Σήθ, λέγουσα· ἐξανέστησε γάρ μοι ὁ Θεὸς σπέρμα ἕτερον ἀντὶ Ἄβελ, ὃν ἀπέκτεινε Κάϊν. 26 καὶ τῷ Σὴθ ἐγένετο υἱός, ἐπωνόμασε δὲ τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἐνώς· οὗτος ἤλπισεν ἐπικαλεῖσθαι τὸ ὄνομα Κυρίου τοῦ Θεοῦ.
ΓΕΝΕΣΙΣ 5
1 Αὕτη ἡ βίβλος γενέσεως ἀνθρώπων· ᾗ ἡμέρᾳ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν Ἀδάμ, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν· 2 ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτοὺς καὶ εὐλόγησεν αὐτούς· καὶ ἐπωνόμασε τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἀδάμ, ᾗ ἡμέρᾳ ἐποίησεν αὐτούς· 3 ἔζησε δὲ Ἀδὰμ τριάκοντα καὶ διακόσια ἔτη, καὶ ἐγέννησε κατὰ τὴν ἰδέαν αὐτοῦ καὶ κατὰ τὴν εἰκόνα αὐτοῦ καὶ ἐπωνόμασε τὸ ὄνομα αὐτοῦ Σήθ. 4 ἐγένοντο δὲ αἱ ἡμέραι τοῦ Ἀδάμ, ἃς ἔζησε μετά τὸ γεννῆσαι αὐτὸν τὸν Σήθ, ἔτη ἑπτακόσια, καὶ ἐγέννησεν υἱοὺς καὶ θυγατέρας. 5 καὶ ἐγένοντο πᾶσαι αἱ ἡμέραι Ἀδάμ, ἃς ἔζησε, τριάκοντα καὶ ἐννακόσια ἔτη, καὶ ἀπέθανεν.
Όπως βλέπεις στην Π. Δ. αναφέρεται καθαρά ότι την εποχή του Κάιν και του Άβελ δεν υπήρχαν άλλα παιδιά . Μετά τον φόνο του Άβελ και την αποχώρηση του Κάιν η Εύα γέννησε τον Σήθ εις αντικατάσταση του Άβελ , και μετά τον Σήθ γέννησε πολλούς γιους και κόρες . Όπως βλέπεις παρακάτω αναφέρονται άλλα παιδιά , ενώ προηγουμένως όχι . Τα συγκεκριμένα εδάφια είναι σαφή . Αν έχεις πρόβλημα με τα αρχαία Ελληνικά πες μου το να σου τα μεταφράζω στην νεοελληνική για να τα καταλαβαίνης.
quote:
Stellar
Ρε φίλε μου θυμίζεις κάτι παλαιοημερολογίτες που ερμηνεύουν όπως θέλουν τις γραφές για να βγάλουν τα συμπεράσματα όπως θέλουν αυτοί. Ειδικά έχουν μια ειδικότητα να βεβαιώνουν τα αμφίβολα σημεία.
Κι εσύ μου θυμίζεις όλους τους προϋπάρξαντες κατά καιρούς ανιστόρητους χριστιανούς του Forum , που τα της θρησκείας τους τα γνωρίζουν από τα θρησκευτικά του Δημοτικού , και το μόνο που ξέρουν είναι το copy-paste από τις σελίδες των απολογητών και της ΟΟΔΕ . Όταν φιλοδοξής να δίνης μαθήματα , φρόντισε τουλάχιστον να είσαι διαβασμένος για να μη δίνης παιδαριώδεις απαντήσεις !
Τελικά απ' ότι φαίνεται ευκολότερα θα μπορέση κάποιος εδώ μέσα να συνεννοηθή με Κινέζο παρά με φανατικό χριστιανό .
*
quote:
Stellar
Αν υπάρχει άλλος κόσμος αυτός είτε θα είναι σε πνευματικό είτε (όπως μας λένε οι γραφές) και σε άφθαρτο σωματικό επίπεδο. Στην αφθαρσία επίσης δεν χρειάζονται γιατροί.
Αναφέρεσαι φαντάζομαι στην απάντηση του Ιησού προς τους Σαδουκαίους , στην υποθετική περίπτωση τους,, για τη γυναίκα που την πήδησαν τα επτά αδέρφια ο ένας μετά τον άλλον, σύμφωνα με την Ιουδαϊκή παράδοση.
Η απάντηση του Ιησού στο ερώτημα, “στην ανάσταση των νεκρών ποιος αδερφός θα γαμεί την γυναίκα”, ο Ιησούς τους απαντά, πως μετά την ανάσταση των νεκρών δεν θα υπάρχουν αυτοί που θα γαμούν και αυτοί που θα γαμιούντε, αλλά όλοι θα είναι σαν άγγελοι θεού.
“εν γαρ τη αναστάσει, ούτε γαμούσι ούτε εκγαμίζονται, αλλά ως άγγελοι θεού εν ουρανώ εισι”
(Ματθέος κβ΄ 30)
Αυτό σημαίνει οτι στην αιώνια ζωή οι χριστιανοί θα είναι όλοι ευνουχισμένοι, και δεν θα υπάρχει νόημα και λόγος ύπαρξης αρσενικού θυλικού, θα είναι ΟΛΟΙ αρσενικοθήλυκοι δηλαδή.
Κάτι σαν ευνουχισμένα βόιδια δηλαδή, και αυτό στον αιώνα τον άπαντα.
Να την χέσω αυτήν την αιώνια ζωή που μας υπόσχεται ο χριστιανισμός.
Τι νόημα είχε η δημιουργία άντρα-γυναίκας?
Θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει εξ αρχής ένα ερμαφρόδιτο μοντέλο μιας και αυτός ήταν ο τελικός στόχος-κατάληξη ολόκληρου του δημιουργήματος του.
Τώρα αποκαλύπτεται το σατανικό σχέδιο του Γιαγβέ.
Δημιουργεί τον άνθρωπο σαν άντρα-γυναίκα, του υποβάλει υποχρεωτικά την ενστικτώδη ανάγκη αναπαραγωγής μεταφέροντας τους γενετικά τόν πόθο (την καύλα) της σεξουαλικής πράξης, που παράλληλα στιγματίζει σαν αμάρτημα, οδηγώντας τους άμοιρους ανθρώπους στην ρετσινιά (στιγματισμό) λέγοντας πως τους έδωσε την δυνατότητα επιλογής (ελεύθερη βούληση το ονομάζουν κάποιοι ρομαντικοί)
quote:
Να την χέσω αυτήν την αιώνια ζωή που μας υπόσχεται ο χριστιανισμός.
Γίνε μουσουλμάνος που έχει και τις πολλές γυναίκες. Ειδικά αν σου αρέσουν και τα ρύζια, η καλύτερή σου.
quote:
Θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει εξ αρχής ένα ερμαφρόδιτο μοντέλο
Θα μπορούσε να σου έχει βάλει και περισσότερο μυαλό αλλά δεν το έκανε.
Έχεις καμιά ερωτική έλξη για τη μάνα σου ή την αδερφή σου; Λογικά όχι. Γιατί δεν κατανοείς πως μπορεί να υπάρξει κατάσταση παρόμοια όπου όλοι οι άνθρωποι σαν αδέρφια μεταξύ τους να μην έχουν την ανάγκη της σαρκικής επαφής; Και πού ξέρεις αν αυτό που σου ετοιμάζει ο Θεός στον Παράδεισο δεν δίνει πολλαπλάσια ευχαρίστηση από έναν στιγμιαίο οργασμό; Εκεί δεν θα υπάρχει η ανάγκη για επιβίωση, θα είμαστε αθάνατοι, μήπως περιμένεις να τρώμε και μετά να αφοδεύουμε;
quote:
Γίνε μουσουλμάνος που έχει και τις πολλές γυναίκες. Ειδικά αν σου αρέσουν και τα ρύζια, η καλύτερή σου.
Οι διάφοροι παράδεισοι των διαφόρων θρησκειών είναι όλοι σε ένα μέρος; Είναι ο ένας δίπλα στον άλλο; Είναι ένας ο παράδεισος με διάφορα τμήματα, π.χ. τμήμα χριστιανών, τμήμα μουσουλμάνων... όπως τα πολυκαταστήματα;
quote:
Και πού ξέρεις αν αυτό που σου ετοιμάζει ο Θεός στον Παράδεισο δεν δίνει πολλαπλάσια ευχαρίστηση από έναν στιγμιαίο οργασμό;
Είχε κάτι παρόμοιο στο "Demolition man" αλλά δεν έλεγε... Μήπως έχεις τίποτε τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος αυτού του θεού, για να ξέρουμε εκ των προτέρων;
quote:
Εκεί δεν θα υπάρχει η ανάγκη για επιβίωση, θα είμαστε αθάνατοι...
Είναι σίγουρο αυτό;

macedon
quote:
stellar
Αν ο μουσουλμανικός παράδεισος είναι όπως τον περιγράφεις, μου φαίνεται καλύτερος, ποιο ανθρώπινος βρε αδερφέ.
Και η απόλαυση του καλού φαγητού, και του καλού πηδήματος και μάλιστα χωρίς το άγχος της τεκνοποίησης. Που είναι το κακό?
Με έβαλες σε σκέψεις. Και τι πρόβλήμα έχεις με το ρυζάκι? Μια χαρά υγιεινή τροφή είναι, και από τον αέρα κοπανιστό, χίλιες φορές καλύτερο.
«Το χέσε, κλάσε, φάε, πιες, είναι η ζωή του ανθρώπου» που έλεγε και ο δικός σου Ν. Καζαντζάκης.
Αυτό που πιθανολογείς εσύ για απόλαυση, μάλλον αποκυήματα της φαντασίας σου είναι.
Ποια διαστροφική απόλαυση ονειρεύεσαι?
quote:
stellar
Θα μπορούσε να σου έχει βάλει και περισσότερο μυαλό αλλά δεν το έκανε.
Ναι πράγματι θα μπορούσε,
Για να μην μπορεί όμως….. τι θέλεις να πεις πως ούτε ο ίδιος έχει?
quote:
stellar
Έχεις καμιά ερωτική έλξη για τη μάνα σου ή την αδερφή σου; Λογικά όχι. Γιατί δεν κατανοείς πως μπορεί να υπάρξει κατάσταση παρόμοια όπου όλοι οι άνθρωποι σαν αδέρφια μεταξύ τους να μην έχουν την ανάγκη της σαρκικής επαφής; Και πού ξέρεις αν αυτό που σου ετοιμάζει ο Θεός στον Παράδεισο δεν δίνει πολλαπλάσια ευχαρίστηση από έναν στιγμιαίο οργασμό; Εκεί δεν θα υπάρχει η ανάγκη για επιβίωση, θα είμαστε αθάνατοι, μήπως περιμένεις να τρώμε και μετά να αφοδεύουμε;
Α! κατάλαβα. Στο χριστιανικό παράδεισο είσαστε όλοι αδερφές?
Eεεεέ??
Φτερααααά!!!!!!
Αφερίμ..........
Υ.Γ. Πόσο χρόνο χρειάζεται ο Κύριος για ξεκούραση , μετά το θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός ; Ρωτώ διότι π.χ. εκείνο τον δυστυχή που σφαγιάστηκε και διαλύθηκε η οικογένειά του , δεν.......πρόλαβε (πάλι) να τον σώσει.......
Είναι βέβαια και το θέμα της ελεύθερης βούλησης (των δολοφόνων του βεβαίως)..........
quote:
Ναι πράγματι θα μπορούσε,
Για να μην μπορεί όμως….. τι θέλεις να πεις πως ούτε ο ίδιος έχει?
Αν σου έβαζε περισσότερο μυαλό θα γινόσουν σαν τον macedon. Όμως ο macedon είναι ένας και ο Θεός μόλις τον έβγαλε έσπασε το καλούπι. Θα ήταν αδικία για τον κόσμο ολόκληρο να πληγωθεί βάναυσα το "εγώ" του macedon μόνο και μόνο επειδή θα έχει δημιουργηθεί κι ένας κλώνος του.
@macedon, πέρα από την πλάκα έχεις αρχίσει και μου γίνεσαι συμπαθής. Εσένα και τον άλλον τον Καλόπουλο που έχει φαγωθεί για το Άγιο Φως ότι είναι ψεύτικο κλπ, δεν μπορώ να σας δω με κακό μάτι.
και <<αδελφοί>>!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Γιατί δεν κατανοείς πως μπορεί να υπάρξει κατάσταση παρόμοια όπου όλοι οι άνθρωποι σαν αδέρφια μεταξύ τους να μην έχουν την ανάγκη της σαρκικής επαφής; Και πού ξέρεις αν αυτό που σου ετοιμάζει ο Θεός στον Παράδεισο δεν δίνει πολλαπλάσια ευχαρίστηση από έναν στιγμιαίο οργασμό;
Θα σταματήσει η αναπαραγωγή του είδους ή θα αλλάξει ο τρόπος;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/