ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- πισω απο τις λεξεις.....κρυβεται ο Αλεξης !!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- πισω απο τις λεξεις.....κρυβεται ο Αλεξης !!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Deghar Adhark31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/12/2005, 18:14:18
quote:
Μπηκα με το πραγματικο μου ονομα, εντελως αυθορμητη και
καθολου καχυποπτη.

Η παραπάνω δήλωση ..δηλώνει .. καχυποψία.

quote:
Πρωτιστως, μου αρεσει να παρακολουθω τις αντιδρασεις
και να βγαζω συμπερασματα για τους ανθρωπους.

Angi αν πάρουμε 10 ανθρώπους .. και τους βάλουμε να παρατηρήσουν ένα συγκεκριμένο άτομο.. και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.. και τα 10 αυτά άτομα θα βγάλουν διαφορετικά συμπεράσματα. Η υποκειμενικότητα λοιπόν εδώ υποδηλώνεται.. μιας και η πρόταση δεν είναι υποκειμενική αλλά εχει υποκειμενική εννοια.
Πρωτίστως λοιπόν τα συμπερασματά σου.. θα είναι υποκειμενικά...

quote:
Αντιθετως, οταν ειδα οτι ημουν λαθος (αφου αντεδρασα πρωτα,σαν ανθρωπος), ζητησα συγνωμη.

Δεν είδα να ζητάς κάπου συγνώμη.. εψαξα βρε παιδί μου αλλά δεν είδα πουθενά να πράττεις κάτι τέτοιοούτε είδα να αναγνωρίζεις κάποιο λάθος σου, αντιθέτως διέκρινα να ομιλείς με στόμφο
*** Ο,τι λεω, ο,τι παραθετω, το κανω αυθορμητα ***** Δεν μπηκα για να αποκαλυψω ή να διαδωσω τις αρετες μου ***** Ειμαι αληθινη, γι΄αυτο και θα με δεις αλλες φορες να ειμαι θυμωμενη, αλλες φορες να συμφωνω με πολλους, να χιουμοριζω,να χλευαζω κ.λπ ***** Δεν μου αρεσει ο χαμαιλεοντισμος ******Ο,τι ειμαι, ειμαι. **** Δεν μπορω να αρεσω σε ολους ***** Δεν θα καθησω να κατεβασω ολη τη βιβλιοθηκη μου ή να ψαξω..στο διαδυκτιο, για να απαντησω σ΄ενα θεμα. και ενώ οπως δηλώνεις οτι ****Δεν μπηκα για να αποκαλυψω ή να διαδωσω τις αρετες μου***** ταυτόχρονα δηλώνεις τις αρετές σου.. φυσικά υποκειμενικά..

Ορθώς λοιπόν ο φίλτατος θεματοθέτης Deghar Adhark προλαλεί.. οτι ``πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης`` πίσω απο εσένα τι κρύβεται? είσαι ή δεν είσαι καχύποπτη? διαδίδεις τις αρετές σου? ή είσαι μετριόφρων?σου αρέσει ή δεν σου αρέσει ο χαμαιλεοντισμός.??
αλλα λές αλλα δείχνεις.

Με το post αυτό εκτός του οτι απαντώ στο ερώτημα σου περί υποκειμενικότητας , ταυτοχρόνως απαντώ με το παράδειγμα το δικό σου στο ερώτημα του θεματοθέτη..

Edited by - allzzaro on 11/12/2005 18:29:27

Deghar AdharkΜέλος
11/12/2005, 18:34:21
quote:
Νομίζω ότι η εικόνα που πλασάρουμε μέσα από ένα nickname είναι λίγο ως πολύ η ίδια εικόνα που θέλουμε να πλασάρουμε προς τα έξω, σε ανθρώπους που πρωτογνωρίζουμε και θέλουμε κατά κάποιον τρόπο να εντυπωσιάσουμε.
Σίγουρα δεν μπορεί να είναι διαφορετική από την εικόνα που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας (είναι λίγο πιο εξεζητημένη ίσως και με λιγότερες αναστολές όπως πολύ καλά είπε ο pixeldream), άσχετα αν δεν είναι αυτό που πραγματικά είμαστε ή που δείχνουμε στις καθημερινές επαφές μας.

οχι....δεν ειναι ετσι.αλιμονο μας αν ηταν.
να εντυπωσιασουμε ναι,αλλα γιατι ? υπαρχει κανενας λογος.
οπως ειχε πει και ο Deva σε αλλο τοπικ,"ενα nickname μιλαει σε αλλα nicknames,κατι τρεχει στα γυφτικα δηλαδη"{δεν μπορω να βρω το κειμενο ωστε να κανω κοπυ ακριβως τι ελεγε,κατι ελεγε παντως}.
δεν υπαρχει κανενας λογος να εντυπωσιασουμε τα nicknames,πρεπει να αποδειξουμε στον αλεξη τι αξιζουμε!.

nst πιστευω οτι οπως τα λεει ο pixeldream ειναι.ολα ειναι η ανωνυμια.μας δινει μεγαλη δυναμη,αποφασιζουμε να επιλεξουμε ενα nick,και μοιραια ταυτιζομαστε με αυτο.

γενικα ομως δεν εχω ως σκοπο να συζητησω για την καχυποψια,ειναι ενα τεραστιο κουβαρι που οσο προσπαθουμε να το ξεμπερδεψουμε,τοσο αυτο μπλεκεται.
φιλτατη angi ακομα δεν μου απαντησες.....do i look like a troll

santaclaws is coming....to town!

11/12/2005, 19:12:44
quote:
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ισως να ισχύει για κάποιους όχι όμως για όλους. Αυτό που είπα είναι ότι στις καθημεριμένες μας επαφές είναι δύσκολο να ξεγελάσεις τον άλλο, τουλάχιστον όχι για πολύ. Στο internet τα πράγματα είναι πιό "ελεγχόμενα".

quote:
Και που δεν ισχύει όμως, Ostria;

Το ανούσιο παιχνίδι του εντυπωσιασμού, δε λέω, πολλοί το "τίμησαν"...Μπορεί όμως αυτό να αντικαταστήσει την ουσία; Αυτή φαίνεται!

Δεν αντιλέγω, αλλά εγώ τον εντυπωσιασμό τον έβαλα ως αρχική πρόκληση ενδιαφέροντος. Οσο για την ουσία, αυτή θα βγει στην επιφάνεια αργά ή γρήγορα. Απλώς στο internet μπορείς να τραβήξεις λίγο παραπάνω το αυτό το διάστημα.

quote:
Τελικά τί είναι αυτό που μετράει, οι εντυπώσεις ή ο λόγος; Το "ίματζ" ή οι ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις;

Ελα Αλέκο όλα μετράνε. Στην πρώτη επαφή/επαφές, οι εντυπώσεις και ο λόγος παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Και όσοι ξέρουν να παίζουν σωστά αυτό το παιχνίδι κερδίζουν τις πρώτες εντυπώσεις (θες και παραδείγματα; Υπάρχουν πάμπολα εδώ μέσα). Η ουσία και οι ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις (ή και η απουσία τους) έπονται.

quote:
οχι....δεν ειναι ετσι.αλιμονο μας αν ηταν.
να εντυπωσιασουμε ναι,αλλα γιατι ? υπαρχει κανενας λογος.

Για να πάρουμε απάντησεις ας πούμε στο θέμα μας; Για να μας έρθουν και μερικά προσωπικά μηνύματα; Για να τραβήξουμε την προσοχή του τάδε ή της τάδε που μας άρεσε η γραφή ή τα λεγόμενα τους ή η φωτογραφία τους όταν υπάρχει;
Ρε παιδιά, μιλάτε λες και μπαίνετε σε άλλο internet σε κάποιο παράλληλο σύμπαν! Πολύ φοβάμαι ότι αυταπατάστε...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

11/12/2005, 19:45:55
Αγαπητή Ostria,

quote:
Ρε παιδιά, μιλάτε λες και μπαίνετε σε άλλο internet σε κάποιο παράλληλο σύμπαν! Πολύ φοβάμαι ότι αυταπατάστε...

Φοβάμαι ότι με/μας παρεξήγησες...

Δεν υποστήριξα ότι αυτά ΔΕΝ γίνονται, αλλά ότι τελικά ΔΕΝ έχουν καμία σημασία...Η ουσία μπορεί να έπεται, αλλά δεν χάνεται...Αρκεί να ξέρεις να την αναζητείς, χωρίς να...θαμπώνεσαι!

Άποψή μου...

angiΜέλος
11/12/2005, 19:50:36
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
καθολου καχυποπτη.

--------------------------------------------------------------------------------

Η παραπάνω δήλωση ..δηλώνει .. καχυποψία

Μπηκα. Αυτο δηλωνει την διαθεση μου.
Δεν συνεχισα ετσι.
Η συνεχεια ειναι η απογοητευση.

angiΜέλος
11/12/2005, 19:55:17
quote:
Πρωτίστως λοιπόν τα συμπερασματά σου.. θα είναι υποκειμενικά...

Αλλοτε υποκειμενικα, αλλοτε αντικειμενικα.
Ξερεις πολλους που να μην το κανουν αυτο;
Δεν ειμαι Θεος.

angiΜέλος
11/12/2005, 20:02:14
quote:
Δεν είδα να ζητάς κάπου συγνώμη.. εψαξα βρε παιδί μου αλλά δεν είδα πουθενά να πράττεις κάτι τέτοιο

Ψαξε καλυτερα.
Ζηταω συγνωμη απο ανθρωπους που μ΄ενδιαφερουν.
Ζηταω συγνωμη οταν νιωθω οτι αδικησα καποιον.
Αν δεν το νιωσω πως θα ζητησω συγνωμη;
Αν και στην προσωπικη μου ζωη, το κανω και αυτο
για να εξομαλυνω καποιες καταστασεις.

angiΜέλος
11/12/2005, 20:05:09
quote:
ταυτόχρονα δηλώνεις τις αρετές σου.. φυσικά υποκειμενικά..

Ξερεις κανεναν που να μην εχει αρετες;
Πες μου καποιες απο αυτες που δημοσιευσα εδω μεσα.

11/12/2005, 20:54:56
quote:
Αλλοτε υποκειμενικα, αλλοτε αντικειμενικα.
Ξερεις πολλους που να μην το κανουν αυτο;
Δεν ειμαι Θεος.

Oρθόν

quote:
Ξερεις κανεναν που να μην εχει αρετες;
Πες μου καποιες απο αυτες που δημοσιευσα εδω μεσα.

Το ήξερα οτι θα έκανες αυτή την ερώτηση.
Ετσι λοιπόν τις εκανα quote με πράσινα γράμματα.. δεν τις είδες??

Βέβαια τα πράγματα είναι απλά... και εμείς τείνουμε να τα κάνουμε δύσκολα...

Οπως εσύ ελεύθερα και αυθόρμητα λές την άποψη σου για κάτι.. απορρίπτοντας τον χαμαιλεοντισμό.. έτσι και εγώ.. είπα.. κάποια η οποία σύμφωνα με τα ``πράσινα γράμματα``φαίνεται να είναι άνθρωπος ανωτέρας νοημοσύνης αλλά και ήθους.. δεν μπορεί λοιπόν να αρέσκεται να παρατηρεί ανθρώπους και να βγάζει συμπεράσματα.

Ετσι λοιπόν θεώρησα σκόπιμο να το επισημάνω..
Τώρα αν τα παραδείγματα που έφερα ηταν υπερβολικά..

Τελικά.. τα συμπεράσματα που βγάζεις τα θεωρείς υποκειμενικά ή αντικειμενικά??

11/12/2005, 21:12:15
quote:
Αν δεν το νιωσω πως θα ζητησω συγνωμη;

quote:
Αν και στην προσωπικη μου ζωη, το κανω και αυτο
για να εξομαλυνω καποιες καταστασεις.

Λοιπόν εσύ θα μας μουρλάνεις. Είμαστε που είμαστε μουρλαμένοι.. θα μας αποτελειώσεις..

Αναφέρεις πως αν ``δεν το νοιώσεις πως θα ζητήσεις συγνώμη``?
Και απο την αλλη ``ζητάς συγνώμη απλά για να εξομαλύνεις καταστάσεις``.

Τελικά ζητάμε συγνώμη επειδή ετσι το αισθανόμαστε.. ή η συγνώμη μας εχει υποκριτική έννοια έστω για να εξομαλύνουμε καταστάσεις..

Αngi δεν ξέρω αν το εχεις καταλάβει.. αλλά υπάρχει κάτι το οξύμωρο στα λεγόμενα σου.. αλλα λές .. αλλα εννοείς..

Πάρε και ενα μπαλονάκι .. μην με παρεξηγήσεις με αυτά που σου λέω.. αλλά εσύ είπες τα της θεωρίας περί αυθορμητισμού και περί

Edited by - allzzaro on 11/12/2005 21:16:42

11/12/2005, 22:30:12
quote:

Αγαπητή Ostria,
Δεν υποστήριξα ότι αυτά ΔΕΝ γίνονται, αλλά ότι τελικά ΔΕΝ έχουν καμία σημασία...Η ουσία μπορεί να έπεται, αλλά δεν χάνεται...Αρκεί να ξέρεις να την αναζητείς, χωρίς να...θαμπώνεσαι!

Άποψή μου...

Durden μου και βέβαια συμφωνώ με τα παραπάνω. Οντως "τελικά ΔΕΝ έχουν καμιά σημασία". Ελα όμως που όσο κι αν μαθαίνεις να αποφεύγεις τις "παγίδες" και να αναζητάς την ουσία, πάλι, κάποια στιγμή κάπου θα ξεγελαστείς, θα θαμπωθείς και μετά θα απογοητευτείς. Δυστυχώς έχει συμβεί σε όλους μας νομίζω, όσοι μπαίνουμε για αρκετά χρόνια μέσα στο internet. Αυτό ήθελα να επισημάνω και καλό είναι να το έχουν υπόψιν τους όλα τα παιδιά που έχουν αρχίσει να μπαίνουν πρόσφατα.

Οπως είπε και η agni

quote:
καθολου καχυποπτη.

και μετά
quote:

Μπηκα. Αυτο δηλωνει την διαθεση μου.
Δεν συνεχισα ετσι.
Η συνεχεια ειναι η απογοητευση.

Είναι λογικό. Αυτή είναι η συνηθισμένη πορεία μας στο internet και όχι η εξαίρεση. Το καλό είναι ότι όντως μπορείς να γνωρίσεις και πηγαίες ενδιαφέρουσες απόψεις και αληθινούς ανθρώπους και τελικά για αυτές και για αυτούς παραμένεις online.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-