- Περι της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Λοιπόν, ο INVADER μου την μπαίνει πολύ χοντρά, γι'αυτό κάθαρμα, θα σου στείλω ένα στρατό απο Ogre,Troll Axethrowers και Deathknights
και θα κάνω cast bloodlust και θα σε διαλύσω σκουλήκι του Azeroth!!!!
Το Holy Light των Palladins μου θα κάνει σκόνη τοςυ ανίερους Deathknigths σου,τα Ogres θα γίνουν σκόνη απο τους γεναίους Footmen μου, ενώ τα trolls σου θα ποδοπατηθούν απο τις οπλές των ηρωικών Knights μου! Φυλάξου!
Long live the Alliance! Death to Draenor!
For my father the king!
Υ.Γ. Junk95, σε περιμένω ακόμα αν έχεις όρεξη για συζήτηση χωρίς φανατιλίκια...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
quote:
Από την άλλη, δεν ξέρω πόσο Έλληνες σας φαίνονται κάποια παιδιά Ελλήνων μεταναστών, από την Αμερική για παράδειγμα, που δεν έζησαν ποτέ στην Ελλάδα, αγνοούνε τα Ελληνικά και την ιστορία, και συμπεριφέρονται χαζοζαρούμενα σαν τυπικά Αμερικανάκια?
Αυτοί είναι Έλληνες μέν, αλλά έχουν χάσει την συνείδηση της καταγωγής τους, οπότε μέχρι να την ξαναβρούν παύουν να είναι Έλληνες.
Όσον αφορά για τους μετανάστες σήμερα και την αλλοίωση πληθυσμού που υφιστάμεθα σιγά-σιγά σήμερα απο αυτούς ακόμα πιστεύω οτι η κατάσταση δέν έχει τόσο παρεκτραπεί. Ζούν σε ξεχωριστές κοινότητες και έχουν επίγνωση της διαφορετικότητας τους ακόμα απο τους Έλληνες. Το τί θα συμβεί στο μέλλον δέν ξέρω μπορεί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μπορεί να αφομοιωθούν με τους Έλληνες απο αυτούς εξαρτάται. Αλλά είναι πρόωρο να μιλάμε για αλλοίωση πληθυσμού γιατί πιστεύω οτι έρχονται μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλιώς δέν υπήρχε κανένας λόγος να αφήσουν τα σπίτια και την πατρίδα τους.
Το τελικό συμπέρασμα είναι οτι μόνο οι Ανθρωπολογικές έρευνες σε μερικούς αιώνες ή χιλιετίες θα μπορούν να δείξουν την αλλοίωση του σημερινού πληθυσμού απο τους μετανάστες και τίποτε άλλο!! Οπότε είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλάμε γι'αυτό.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
εσεις τι ειστε??

Invader(Kaizer) με το ζόρι κρατάω μια στρατιά Dark Elves! Grom Hellscream σε περιμένει μεγάλη ήττα βρωμερό Orc.
Όσων αφορά το θέμα, χαίρομαι για τον όμορφο διάλογο.

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
Edited by - Loco on 07/04/2005 08:23:27
quote:
εσεις τι ειστε??
Ένα κακό αντίγραφο με την ελπίδα οτι κάποτε θα γίνει καλό
Θα επανέλθω με στοιχεία του κου.Δημόπουλου για τους Σλάβους.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Δεν θέλω να πω υπερβολές, αλλα μιλάμε για ένα κράτος που υπάρχει ούτε 200 χρόνια (δηλαδή 4-5 γενιές), μετά από 400 χρόνια δουλείας.
Πριν 150 χρόνια δεν υπήρχε καν πανεπιστήμιο και τώρα οι Έλληνες θεωρούνται από τους πιο μορφωμένους και γλωσσομαθείς πολίτες της Ευρώπης.
Και όλα αυτά μετά από συμμετοχή σε Βαλκανικούς, 2 παγκοσμίους, έναν εμφύλιο, και στρατιωτικά καθεστώτα.
Συν ότι υπάρχει αναμφισβήτητα ελευθερία λόγου σε σχέση με άλλα κράτη, και ο λαός είναι δύσπιστος, έχει πολύ γερά αντανακλαστικά σε ότι συμβαίνει γύρω του.
Δεν θέλω να πω ότι είμαστε και Αρχαίοι Έλληνες, (αυτοί είχαν τουλάχιστον και σκλάβους να τους βοηθάνε -Black humor!, αλλά σε σχέση με την ιστορία τους και οι Νεοέλληνες δεν τα πήγαν και τόσο άσχημα.
quote:
Κοίτα, αν το καλοσκεφτείς δεν είμαστε και τόσο κακό αντίγραφο...
Δεν θέλω να πω υπερβολές, αλλα μιλάμε για ένα κράτος που υπάρχει ούτε 200 χρόνια (δηλαδή 4-5 γενιές), μετά από 400 χρόνια δουλείας.Πριν 150 χρόνια δεν υπήρχε καν πανεπιστήμιο και τώρα οι Έλληνες θεωρούνται από τους πιο μορφωμένους και γλωσσομαθείς πολίτες της Ευρώπης.
Και όλα αυτά μετά από συμμετοχή σε Βαλκανικούς, 2 παγκοσμίους, έναν εμφύλιο, και στρατιωτικά καθεστώτα.
Συν ότι υπάρχει αναμφισβήτητα ελευθερία λόγου σε σχέση με άλλα κράτη, και ο λαός είναι δύσπιστος, έχει πολύ γερά αντανακλαστικά σε ότι συμβαίνει γύρω του.
Δεν θέλω να πω ότι είμαστε και Αρχαίοι Έλληνες, (αυτοί είχαν τουλάχιστον και σκλάβους να τους βοηθάνε -Black humor!, αλλά σε σχέση με την ιστορία τους και οι Νεοέλληνες δεν τα πήγαν και τόσο άσχημα.
Συμφωνώ με τον Brie Boy, αισιόδοξη αλλά αρκετά αντικειμενική προσέγγιση.

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
giati exw tin entypwsi oti o isokratis me tin perifimi pleon(xari stous koultouriarides) risi tou anaferotan stin ATHINAIKI PAIDEIA
i opoia logw tis politistikis dynamis twn athinwn eixe ginei to kyriarxo protypo?
me liga logia exw tin entypwsi oti ennoouse
oti xaraktiristiko(ena xaraktiristiko anamesa se alla) tou ellina ekeinis tis epoxis itan i athinaiki paideia
kai oxi oti an kapoios varvaros exei elliniki paideia einai kai ellinas!
diorthwste me an kanw lathos sas parakalw!
contro la societa multiculturale...tradizione...distinzione...
Αν ο άνθρωπος ήξερε πως θα παρερμηνεύονταν και θα χρησιμοποιούνταν αργότερα η φράση του κατ'αυτόν τον τρόπο, πιθανότατα θα προτιμούσε να του κοπεί το χέρι παρά να γράψει κάτι τέτοιο!
Λίγη κοινή λογική χρειάζεται εδώ που τα λέμε ρε παιδιά...Αν είναι ποτέ δυνατόν ο Ισοκράτης, ο κατ'εξοχήν εισηγητής της ιδέας της Παννελήνιας ιδέας και ο υπέρμαχος της εκστρατείας των Ελλήνων κατά των βαρβάρων να ήταν ποτέ δυνατό να θεωρήσει ως Έλληνα τον οποιονδήποτε λαθρομετανάστη, μόνο και μόνο γιατί... τυχαίνει να βγάζει 20 στα μαθηματικά στο σχολείο!!!
Ο Χρήστος Σαρτζετάκης, σε συνέντευξη του το 1994, υποστήριξε πως η σημερινή ερμηνεία για τη φράση αυτή του Ισοκράτη ''βασίζεται σε επιπόλαια θεώρηση και έντευθεν κραυγαλέα παρανόηση των πηγών!''
Το ποιούς εξάλλου θεωρούσε ο Ισοκράτης Έλληνες φαίνεται ξεκάθαρα απο άλλο σημείο του ίδιου λόγου
''TAYTHN ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ, ΟΥΔ'ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ,ΟΥΔ'ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΕΓΕΝΤΕΣΩΣΤ'ΕΞ ΗΣΠΕΡ ΕΦΥΜΕΝ,ΤΑΥΤΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ, ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΙΣΠΕΡ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΙΟΤΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΕΙΠΕΙΝ,ΜΟΝΟΙΣ ΓΑΡ ΗΜΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΤΡΟΦΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΛΕΣΑΙ ΠΡΟΣΗΚΕΙ...
δηλαδή
Κατοικούμε σε αυτήν( την Ελλάδα) χωρίς να έχουμε εκδιώξει κάποιους, χωρίς να την έχουμε καταλάβει ερήμην κάποιων άλλων,χωρίς να έχουμε συλέξει μιγάδες απο άλλα έθνη, αλλά έτσι καλώς και γνησίως γίναμε, έτσι ακριβώς έχουμε προέλθει απο αυτή, περάσαμε όλη μας τη ζωή έχοντας αυτή για πατρίδα, όντας αυτόχθονες( και άλλη γροθιά στη μούρη των υποστηρικτών της θεωρίας των Ινδοευρωπαίων), και αρμόζει να φέρουν τον τίτλο αυτό οι συγγενείς της Πολιτείας μας.Και μόνο σε εμάς τους Έλληες αρμόζει να ονομάζουμε τη γη αυτή τροφό πατρίδα και μητέρα...
Αυτά λοιπόν όσον αφορά την αληθινή ερμηνεία της περίφημης ρήσης του Ισοκράτη...
Έλληνες λοιπόν είναι όσοι είναι απόγονοι Ελλήνων και παράλληλα μετέχουν στην ελληνική παιδία. Όλα τα άλλα είναι παραφιλολογίες...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
apo ayta pou kserw gia ton panigyriko
symfwnw mazi sou
gi ayto tonisa
oti i athinaiki paideia eixe pia kathierwthei ws xaraktiristiko tou
ELLHNA.
dld opws eipes kai esy eprepe o ELLHNAS na exei kai tin katallili paideia.
kai to protypo anwteris morfwsis (an mporw na to pw etsi) pou eixe tote kathierwthei itan i athinaiki paideia!
ara ayto mallon apokleiei to na omilouse o isokratis gia ksenous ...
contro la societa multiculturale...tradizione...distinzione...