ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Λίγους φίλους...να μιλήσουμε! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Λίγους φίλους...να μιλήσουμε! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
01/04/2012, 21:08:37
Γεια σας. 

Άνοιξα αυτο το θέμα, για να βρω φιλους να μιλήσουμε! Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύεται, που ανοίκεται, τι κάνετε, απλά να αλλάξουμε λιγες σκέψεις, και τι μπορούμε να κάνουμε.

Ειληκρινα, δεν θέλω να περάσω κάτι, λίγες ερωτήσεις ουσίας να γίνονται, που θα βαζουν σε κίνηση την καλή διάθεση για έρευνα, προπαντός.

Μπαίνω λοιπόν κατευθείαν στο ψητό.

Που βαδίζεται εσείς φίλοι?

Σαν ανθρωπότητα, βλέπω συνεχώς τις αξίες να καταρρέουν. 

Δεν ξέρω αν γίνομαι εγω συνεχώς περισσότερο απομακρος η (αναισθητος), μα ότι και να μου προσφέρει η κοινωνία, με αφήνει αδιάφορο. Κια δεν Μιλαω για ποδοσφαιρο, σπορ κλπ...αυτα τα αφησα στα 20. Ουτε για τεχνολογια, και αυτη πια δεν με τραβαει...μα Ακόμα και τα σοβαρά βιβλία, τα διαβάζω για λίγο και τα αφήνω. 

Το μόνο που ακόμα με τραβά, είναι η φύση...και η παρατήρηση. Αρκετές φορές χάνομαι με τις ώρες στα δάση, η σε παραλίες. Αν δεν είχα λίγες υποχρεώσεις....θα την έκανα μέσα στη φύση η σε καμία σπηλιά...

Με κάποιο φίλο που συζήτησα λίγο, μου είπε πως έχω κατάθλιψη..μα μόνο αυτο δεν έχω! 

Μέσα μου είναι όλα οκ, όμορφα. Όπως μέσα στη φύση!

01/04/2012, 21:17:06
Πλάτωνα

Βιώνεις κάτι πολύ όμορφο.Ξέρω τι σου λέω.

Βιώνεις την γνώση.Την γνώση της φύσης,παιδί της οποίας είσαι κι εσυ ο ίδιος.

Σαρξ εκ σαρκός...!

πνευμα εκ πνεύματος...!

Σιγά-σιγά παύουν να σε τραβούν τα "γήϊνα".Ο υλισμός είναι ήδη κάτι απόμακρο για σένα.Αδιάφορο.

ο μη νοών,το ονομάζει κατάθλιψη.

Εσυ ξέρεις ότι δεν είναι.

και η γνώση σου αυτή,είναι αρκετή για να συνεχίσεις!

Αυτα,απο μένα.

Οσο για την σπηλιά,μακάρι να μπορούσες έστω και για 15 μέρες.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

01/04/2012, 21:52:15
Πλάτωνα ξεκίνα γυμναστική ή βρες μια γυναίκα των σπηλαίων,
δεν θα τα βγάλεις πέρα στη σπηλιά αλλιώς. Η λίμπιντος είναι ισχυρότερη απο την απλή παρατήρηση - νομίζω.
Εναλλακτικά, γιατί δεν κάνεις κάτι δημιουργικό;
01/04/2012, 22:46:03
Πλατωνα , αυτα που βιωνεις ,μπορει να ειναι μια <φαση> που περνας στην ζωη σου.

Ισως κια για αυτο και να μην σε ενδιαφερουν τα παραπανω που ανεφερες,και παλι ισως να βαρεθηκες, κουραστηκες ,μπουχτησες και εχεις την ταση να απομακρυνθεις απο τον <πολιτισμο> για δικια σου ηρεμια .

01/04/2012, 22:50:37
quote:

Σαρξ εκ σαρκός...!

πνευμα εκ πνεύματος...!

Σιγά-σιγά παύουν να σε τραβούν τα "γήϊνα".Ο υλισμός είναι ήδη κάτι απόμακρο για σένα.Αδιάφορο.

Είναι όμορφο Νικομαχε, μα πολυ μοναχικό. Ξέρεις πόσες φορές με βρίσκω να ζητω την παράβαση της κανονικοτητος?  Οικογένεια, ευγενικοί τρόποι, καθωσπρεπισμος, λίγες συνήθεις που έχω, τις αισθανομαι χειρωτερες και απο κατναγκαστικες Αλισιδες. Όταν κάνω την παράβαση, γυρνώντας πίσω, δεν με χωράνε τα ρούχα. Αισθάνομαι και το παραμικρό...

Ευτυχώς έχω μια σπηλιά, (ιδιαίτερο δωμάτιο) δεν μπαίνει κανείς άλλος. Μα η σπηλια είναι άλλο πράγμα. Έχω περάσει μικρός αρκετό χρόνο, (Σάμο) για μένα η πραγματική σπηλια που διαλογιζοταν ο πυθαγορας, ήταν εκείνη, και όχι αυτή που δείχνουν στο πυθαγωρειο!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 01/04/2012 22:52:21

01/04/2012, 22:57:49
quote:

Πλάτωνα ξεκίνα γυμναστική ή βρες μια γυναίκα των σπηλαίων,
δεν θα τα βγάλεις πέρα στη σπηλιά αλλιώς. Η λίμπιντος είναι ισχυρότερη απο την απλή παρατήρηση - νομίζω.
Εναλλακτικά, γιατί δεν κάνεις κάτι δημιουργικό;

Κάνω βρε δοκτορα γυμναστική, καθε μέρα! Ποδήλατο, κολύμπι, ανεβαίνω το San luca, (30 λεπτά σκαλοπάτια ανηφόρα) γυμνάζομαι, όλα εναλλάξ! Όσο για τη λιμπιντο, σε σένα που είσαι Νέος είναι έντονη, προσωπικά όταν είναι εκεί, δεν δίνω σημασία...πόσο κρατά? 10 άντε 20 λεπτά.

Τι θα πει για σένα, δημιουργικό?

01/04/2012, 23:02:24
quote:

Πλατωνα , αυτα που βιωνεις ,μπορει να ειναι μια <φαση> που περνας στην ζωη σου.

Ισως κια για αυτο και να μην σε ενδιαφερουν τα παραπανω που ανεφερες,και παλι ισως να βαρεθηκες, κουραστηκες ,μπουχτησες και εχεις την ταση να απομακρυνθεις απο τον <πολιτισμο> για δικια σου ηρεμια .

Στίβο όλα είναι μια φάση της ζωής μας. Προς τα πάνω, η προς τα κάτω!

Για να είμαι ειλικρινείς, κάνοντας τελευταία την εγχείρηση, έμεινα χωρίς καφέ τρεις μέρες.

Κόντεψε να ανοίξει το κεφάλι μου.

Μια ζωή κοιτάζω τις συνήθειες, και όμως μερικές ξεφεύγουν...

01/04/2012, 23:12:17
Πλατωνα μην ξεχνας οτι ο ανθρωπος απο την φυση του του ειναι ανικανοποιητο ον,πασχιζει να τα εχει ολα και καποια στιγμη που τα εχει ,αρχιζει και επαναπροσδιοριζεται για το τι θελει πραγματικα να εχει ,με τι τροπο θελει να ζησει .

Προσπαθει οντας καποιος ειναι ανησυχος απο την φτση του εσωτερικα συνεχως να <ψαχνεται>

01/04/2012, 23:19:35
Αυτο είναι το σημείο Στίβ! Αυτή η φλόγα του ανικανοποιητου...είναι που κινεί τα πάντα! Λες και είναι ο προγραμματισμός μας!

Άλλοι την σβήνουν...(ευχαρίστηση)

Άλλοι...συκωνουν τον πυχη!

01/04/2012, 23:30:49
Πλατωνα να σου πω την αληθεια και εγω πολλες φορες αυτην την φλογα την εσβησα ,καταπιεστικα, λογω καποιων πραγματων.

Αλλα συνεχως και διαρκως φουντωνει μεσα μου

την ακρη ακομα δεν την βρηκα........................παραμυθιαζω συνειδητα τον ευατο μου με διαφορα ενδιαφεροντα ,ασχολιες τεχνολογικες και λοιπα.

02/04/2012, 00:18:32
quote:

Κάνω βρε δοκτορα γυμναστική, καθε μέρα! Ποδήλατο, κολύμπι, ανεβαίνω το San luca, (30 λεπτά σκαλοπάτια ανηφόρα) γυμνάζομαι, όλα εναλλάξ! Όσο για τη λιμπιντο, σε σένα που είσαι Νέος είναι έντονη, προσωπικά όταν είναι εκεί, δεν δίνω σημασία...πόσο κρατά? 10 άντε 20 λεπτά.

Τι θα πει για σένα, δημιουργικό?

Ε ζωγραφική, συγγραφική, γλυπτική, βιντεογραφική, κοκ...
02/04/2012, 00:21:30
stiv ίσως κάνεις τα λάθος πράγματα
02/04/2012, 00:49:26
quote:

stiv ίσως κάνεις τα λάθος πράγματα

ti εννοεις γινε ποιο σαφεις για να σου απαντησω

....τα εχω δοκιμασει ολα.........

02/04/2012, 05:29:25
Doctor.

............

Α βρε δοκτορα. Με πολύ μπάναλ πράγματα καταπιάνεσαι.

Δημιουργικό...με την έννοια ασυνήθιστο, δύσκολο σε πρόσβαση, μυστικό, ανεξήγητο...

Να κάτι σαν αυτο.

http://www.youtube.com/watch?v=6YncoMqqyQs&feature=youtube_gdata_player

Αυτά κάπως τραβάνε την προσοχή μου...όλα τα αλλά, μου φένονται σούπα. (ξέρει ο νικομαχος)

promitheus90Μέλος
02/04/2012, 10:58:03
Γεια σου φίλε μου Πλάτωνα!. Ελπίζω να είσαι καλά!

Κάθε μία πρόταση στο αρχικό σου ποστ είναι αφορμή για ξεχωριστή κουβέντα θα έλεγα. Αλλά ας ξεκινήσω με αυτό που λες...

quote:
Δεν ξέρω αν γίνομαι εγω συνεχώς περισσότερο απομακρος η (αναισθητος), μα ότι και να μου προσφέρει η κοινωνία, με αφήνει αδιάφορο. Κια δεν Μιλαω για ποδοσφαιρο, σπορ κλπ...αυτα τα αφησα στα 20. Ουτε για τεχνολογια, και αυτη πια δεν με τραβαει...μα Ακόμα και τα σοβαρά βιβλία, τα διαβάζω για λίγο και τα αφήνω.

Η αλήθεια είναι ότι το νιώθω κι εγώ αυτό το πράγμα πολύ συχνά και είναι στιγμές που με ανησυχεί πολύ. Υποτίθεται ότι αξίζει να ζεις αν πιστεύεις σε κάτι...σε ένα ιδανικό ας πούμε. Αλλά πώς μπορώ να προσδιορίσω αυτό το ιδανικό, αυτό το κάτι τέλος πάντων; Τι είναι; Είναι πολιτικό ιδεώδες, είναι τα όποια πιστεύω, είναι οι άνθρωποι κι αν είναι αυτοί ποιοι ακριβώς; Οι γονείς, οι φίλοι, ο/η σύντροφος; Με αυτά και μ'αυτά έχω βγάλει ένα "ψευτοσυμπέρασμα" με το οποίο λέω "ντάξει... η αλήθεια είναι κάτι που δεν μπορώ να προφέρω με λέξεις αλλά υπάρχει και νιώθω ότι το ακολουθώ αν και αυτή η κανονικότητα που κι εσύ λες με ανακαλεί πολλές φορές και με τρόπο επίπονο". Η αλήθεια είναι ότι επιζητώ αρκετά συχνά τη μοναχικότητα και αφήνω το μυαλό μου να πλανιέται και να φτιάχνει διάφορα. Ενώ όταν είμαι με την παρέα μου πολύ συχνά νιώθω πιο μόνος. Όπως και να 'χει είναι μια κατάσταση που ναι μεν την έχω επιλέξει αλλά από την άλλη έχει βαρύ κόστος συχνά.

Αυτά τα λίγα για αρχή

02/04/2012, 11:17:57
quote:
Πλατωνας
Σαν ανθρωπότητα, βλέπω συνεχώς τις αξίες να καταρρέουν.

Χα!

Αν μιλάς για τις αξίες των ακινήτων, εγώ θα έλεγα πως απλά, “ξεφουσκώνει η φούσκα”

Αν μιλάς για τις αξίες των μετοχών, πάλι μιλάμε για φούσκα που ξεφουσκώνει.

Αν μιλάς για αξίες κοινωνικές, αυτές ακολουθούν και προσαρμόζονται με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής της κοινωνίας των ανθρώπων που σχετίζονται.

Αν μιλάς για πνευματικές αξίες, αυτές περιορίζονται απο την υλιστική πραγματικότητα της σύγχρονης ζωής.

Ο φίλος σου έκανε ένα μικρό λάθος, όταν διέγνωσε κατάθλιψη.

Ματαιοδοξία!!!!

02/04/2012, 13:34:19
quote:

Doctor.

............

Α βρε δοκτορα. Με πολύ μπάναλ πράγματα καταπιάνεσαι.

Δημιουργικό...με την έννοια ασυνήθιστο, δύσκολο σε πρόσβαση, μυστικό, ανεξήγητο...

Να κάτι σαν αυτο.

Αυτά κάπως τραβάνε την προσοχή μου...όλα τα αλλά, μου φένονται σούπα. (ξέρει ο νικομαχος)

Ε με ρώτησες τι είναι δημιουργικό. Βασικά πολύ πιο δημιουργικό απ' όλα τα παραπάνω, είναι το να γράφεις μουσική. Αυτό, είναι χάρισμα.
quote:

Εγώ νόμιζα ότι είσαι υπεράνω όλων αυτών των "ποταπών" πρακτικών Πλάτωνα. Έχεις ένα περίεργο τρόπο να επιλέγεις πράγματα που μπαίνουν και πράγματα που βγαίνουν απο τη σούπα σου... πρέπει να είναι πολύ περίεργη σούπα αυτή.
02/04/2012, 14:58:56
@προμυθεας

Βαρύ κόστος, και παρεξηγημένο αρκετές φορές. Με καλούν συνεχώς σε τραπέζι, (φαγοσυμποσια) γιατί αν ήταν σαν τα γνωστά μας αρχαία, θα πήγαινα πολύ ευχαριστώς. Και δεν πας, όχι γιατί δεν κατα δέχεσαι ούτε γιατί είσαι ματαιοδοξος, (κατα Γιάννης) μα γιατί απλά προμυθεας, δεν υπάρχει ουδεμία σχέση, η τουλάχιστον τα ενδιαφέροντα μας απέχουν κατα πολύ. Και αν δεν τους ευχαριστήσεις, γιατί δεν πενευεις την κουζίνα, το φόρεμα, την επιφανειακή δεξιοτεχνία (λογου η πραξης) που αποκαλούν μαλιστα εξυπνάδα, να δεις πόσο απόμακρος φαίνεσαι σε όλους...
"τι έχει ο Πλατωνας?"

Και δεν έχω τίποτα φίλε...

@γιαννης

Πριν καιρο μου εγραψες αλλού, πως δεν έχεις κανενα Θεό! 

Και δεν είπα τιποτα, κοίταξα μέσα μου, να δω, μήπως τυχόν και έχω!

Βέβαια, δεν το συνεχίσαμε, μα θα σε ρώταγα αυτο ακριβώς τότε, 

μήπως η ύπαρξη του ενός, συνηγορει, ωστε να ευδοκιμεί και το άλλο? (ματαιοδοξία)

@ δοκτορα

Φίλε, με την έννοια σούπα, εννοώ τον χρόνο. Ακόμα και ο μοζαρτ, για μένα είναι χρόνος. 

Επειδή έχω παρευρεθεί σε κάτι παρόμοιο, (σαν στο βιντεο) όχι ευκαταφρόνητο, και σπάνιο, αν έχεις γνωρίσει τέτοια ποταπα άτομα, δώσε λινκ..διεύθυνση, η ότι θέλεις. (από  πνευματικη περιέργεια ρωτάω)

Σου χαρίζω, όλους τους γνωστούς... δημιουργούς.

02/04/2012, 17:40:22
Θα έλεγα φίλε Πλάτωνα πως η ανυπαρξία του ενός – ή μάλλον η διαπίστωση της ανυπαρξίας του ενός (θεού) συνηγορεί , ώστε να ευδοκιμεί η ανάπτυξη του άλλου (ματαιοδοξία)

Αυτός ο «συνδυασμός» ισχύει ΜΟΝΟ, στην περίπτωση που η επιβεβαιωμένη ανυπαρξία ενός θεού από ένα σκεπτόμενο άτομο, οδηγεί στην απουσία κάποιου σκοπού / αιτίας ύπαρξης για το άτομο αυτό.

Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσα να δεχτώ ως ευεγερτική για την ευτυχία του ατόμου, τη πίστη σε μια ουτοπική πνευματική οντότητα, ή – όπως είναι μόδα τα τελευταία 50 χρόνια – την υποκατάσταση μιας πνευματικής οντότητας, με μιας εξωγήινης ανάλογης φύσης.

Διαφορετικά το άτομο , αν δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο, αν δηλαδή δεν μπορεί να δεχτεί πως δεν είναι τίποτε άλλο από αστρόσκονη , χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο / σκοπό ύπαρξης, θα οδηγηθεί στη ματαιότητα / άσκοπο της ζωής. (ματαιοδοξία)

Ματαιότης ματαιοτήτων ……
Αυτό οδηγεί σε απαισιοδοξία και στην συνέχεια σε κατάθλιψη.

Ασκρόσκονη φίλε μου είμαστε.
Συν τις άλλοις, υλικά εκρήξεων σούπερ νόβα

«Λείψανα παλιών άστρων» όπως έλεγε και ο Οδ. Ελύτης στο έργο του «Άξιον Εστί»

02/04/2012, 18:28:58
quote:

Ασκρόσκονη φίλε μου είμαστε.

Χαχα Ασκρόσκονη...!!!

Να ενημερώσουμε τον Περιοδικό Πίνακα!!!
Νέο στοιχείο.

Η βιασύνη και τα λάθη της μερικές φορές έχουν πολύ πλάκα!

ΠΛΑΤΩΝΑ
Ασε τις κλάψες και τις διαδικτυακές μοιρολογίστρες.
Εσυ και μόνον εσυ,είσαι γνώστης της κατάστασής σου,της ψυχολογικής και ο μόνος που ξέρει την "επιδιόρθωσή" της,άν βέβαια χρειάζεται.

Απλά κάνε μια βουτιά στον 'ωκεανό".Με λίγη διάρκεια,για να μην κάψεις τις γέφυρες επιστροφής!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.