- Λίγους φίλους...να μιλήσουμε! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αλλα δεν μας εξηγητε γιατι και πως η αστροσκονη(υλη) γινεται 'φαντασια'καποια στιγμη?
Τωρα αν υπαρχει σκοπος σα αυτη την ιστορια δεν ξερω.
Αν μπορουσα πχ να ρωτησω εναν χομο ερεκτους ποιος ειναι ο σκοπος της ζωης του, ειμαι σιγουρος οτι θα μου απαντουσε να βρει καλο φαγητο και μερικες ερεκτινες να κανει οσο το δυνατον περισοτερα παιδια μαζι τους.
Εγω τωρα ξερω οτι ο πραγματικος σκοπος υπαρξης τους ειταν το να ειμαστε εμεις εδω σημερα.
{Γιατι αλαζετε τους θεους?
Θα μπορουσατε να διμιουργησετε οποιδηποτε θεο.
Τον υπερανθρωπο μπορειτε να το δημιουργησετε?}
Αυτα ειπε ο Ζαρατουστρα...
...
...Τσομπανακος ειμουνα προβατακια φυλαγα...
Θα έλεγα φίλε Πλάτωνα πως η ανυπαρξία του ενός – ή μάλλον η διαπίστωση της ανυπαρξίας του ενός (θεού) συνηγορεί , ώστε να ευδοκιμεί η ανάπτυξη του άλλου (ματαιοδοξία)
.........
Στην αρχή έτσι βγήκε και σε μενα, σαν σκεψη...στο γράψιμο....
Μετά κοίταξα προσεχτικοτερα.
Πως μπορείς να διαπιστώσεις την ανυπαρξία του?
αυτο που διαπιστώνει, στην τελική είναι σκέψεις, που είναι παρελθόν και πεπερασμενη εμπειρία! Αυτο λέει...υπάρχει δεν υπάρχει...σωστό...λάθος. Επομένως και ότιδηποτε διανοηθεί, ευδοκιμησει, η αναπτύξει, (συμπεριλαμβανομένης και της ματαιοδοξιας) έχει τις ρίζες του στο παρελθόν, στην μνημοεμπειρια! Αν πραγματικά δεν υπειρχε η εμπειρία, πιθανόν να μην υπειρχε και η σκέψη (του θεού) μα απο τη στιγμή που υπάρχει κάτι έστω και απροσδιοροστο, (όνομα, γνώσεις, μνήμες, εμπειρίες) αυτές είναι απο μόνες τους, θεός και μη, ματαιοδοξία η προσγείωση.
Τώρα Γιάννη, εκεί μέσα αν δεν υπάρχει κάτι διαμορφωμένο, (είτε γιατι ελεύθερωθηκες, είτε γιατι πραγματικά το γνωρίζεις, (γνωρίζω=τελειώνω) όχι σαν αποτέλεσμα, ούτε σαν συμπέρασμα, τότε μιλάμε και καταλαβαινομαστε σε διαφορετικό επίπεδο, (του τωρινού)
Γιαννης
Α. Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσα να δεχτώ ως ευεγερτική για την ευτυχία του ατόμου, τη πίστη σε μια ουτοπική πνευματική οντότητα, ή – όπως είναι μόδα τα τελευταία 50 χρόνια – την υποκατάσταση μιας πνευματικής οντότητας, με μιας εξωγήινης ανάλογης φύσης.
Β. Διαφορετικά το άτομο , αν δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο, αν δηλαδή δεν μπορεί να δεχτεί πως δεν είναι τίποτε άλλο από αστρόσκονη , χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο / σκοπό ύπαρξης, θα οδηγηθεί στη ματαιότητα / άσκοπο της ζωής. (ματαιοδοξία)
...........
Φίλε, και τα δυο χρειάζονται προσοχή. Η μη γνώση μας, (κατι πνευματικο η εξωγήινοι) τίθενται και τα δυο σαν...δυνατότητα! Μα όχι σαν αρνηση! (Α)
Αυτο δεν γεννάει αναγκαστικά, ματαιοδοξία.
Β. Το θέμα Γιάννη, είναι και η προσέγγιση (σαν ιδέα) πως διλ. είμαστε η δεν ειμαστε αστροσκονη, τι αλλάζει πραγματικά σε μας?
Πιστεύω, πως σε ένα άνθρωπο σαν εσένα, εμένα, το Νικομαχο και λίγους ακόμα, η ύπαρξη η μη του θεού, άστρο σκόνης και τέτοιες προσεγγίσεις δεν του αλλάζουν κάτι, σε πραγματικο, βιωματικό επίπεδο.
Είσαι ο θεός? καλώς αγαπητέ Θεέ...να είσαι καλά!
Το πρόβλημα Γιάννη ξέρεις που είναι?
Δες προσεχτικά το επόμενο video...
http://www.youtube.com/watch?v=6W3gg0OURho&feature=youtube_gdata_player
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 02/04/2012 21:50:32
ΠΛΑΤΩΝΑ
Ασε τις κλάψες και τις διαδικτυακές μοιρολογίστρες.
Εσυ και μόνον εσυ,είσαι γνώστης της κατάστασής σου,της ψυχολογικής και ο μόνος που ξέρει την "επιδιόρθωσή" της,άν βέβαια χρειάζεται.
Απλά κάνε μια βουτιά στον 'ωκεανό".Με λίγη διάρκεια,για να μην κάψεις τις γέφυρες επιστροφής!!
.............
Έλα και εσύ τώρα...![]()
Αλήθεια, για γράψε κάτι για τις γέφυρες, μην το παρακανω....
δεν ξέρεις καμία φορά.
Λες να τις έκαψε ο Άγγελος, και να μην γύρισει..? ![]()
Τον υπερανθρωπο μπορειτε να το δημιουργησετε?}
............
Για βάλε κανά χεράκι...να τό προσπαθήσουμε! ![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 02/04/2012 22:00:29
Το έπιασες αμέσως το νόημα με τις γέφυρες,έτσι?Το ήξερα.
θα γράψω,αλλά όχι για σένα.Εμείς πήγαμε και γυρίσαμε και ματαξαναπήγαμε και ξαναματαήρθαμε...
Οι φίλοι όμως που βρίσκονται στην αρχή τού ταξιδιού τους,ίσως το χρειασθούν.
Το παράδειγμα που έφερες με τον Αγγελο είναι κατατοπιστικό.Αυτός έκαψε τις γέφυρες και δεν μπορεί να γυρίσει.Θα "βολοδέρνει" εκεί,στην αυθυποβολή που ο ίδιος έχει επιβάλλει στον εαυτό του.Θα βλέπει τις σκεπτομορφές του,ώς πραγματικότητα και θα ζει μέσα σε αυτήν.
Το μυστικό είναι η συνεχής επίγνωση.Επίγνωση ότι μπαίνεις σε ανεξερεύνητα μονοπάτια και πρέπει να έχεις τον μίτο της Αριάδνης μαζί σου,ώστε να μπορείς να επιστρέψεις εκεί που ανήκεις.Στον χώρο και στον χρόνο απο όπου άρχισες το "ταξίδι".
οταν περνάς την γέφυρα της υλιστικής ύπαρξης,κάτω απο τα πόδια σου υπάρχει το χάος και πάνω απο το κεφάλι σου η πίεση της αμφιβολίας.Της αμφιβολίας που σε φρενάρει,σε τραβά πίσω,σε τινάζει κάτω.Και εσυ πρέπει να περάσεις την γέφυρα οπωσδήποτε,άν θέλεις να μάθεις.
Εννοώ ότι,στην πίσω μεριά του μυαλού του,πρέπει πάντα να έχει κανείς την επίγνωση,ότι στον χώρο που πρόκειται να επισκεφθεί,είναι απλώς επισκέπτης και όχι μόνιμος κάτοικος.Αυτο το λάθος κάνουν πολλοί και γεμίζουν τα ψυχιατρεία.
Δεν πάς εκεί με το υλικό σώμα,δεν παίρνεις μαζί σου την "αστρόσκονη",αλλά την πνευματική "σκόνη" σου.Αυτη που δεν μπορείς να δείς,να ακούσεις,να αγγίξεις,αλλά μόνο να αισθανθείς.Και αυτή είναι που πρέπει να προφυλάξεις.
Θα διαβάσεις πολλά,θα ακούσεις πολλά,θα δείς πολλά,πρίν ξεκινήσεις αυτο το ταξίδι.Μην πιστέψεις τίποτα.Απλά περίμενε να φθάσεις και θα σχηματίσεις την δική σου προσωπική γνώμη.Αυτη που δεν μπορεί να σου επιβάλλει κανένας Χριστός,Βούδας,Μωάμεθ,Σωκράτης,Ηράκλειτος κ.λ.π
Αν η δική σου γνώμη συγκλίνει με κάποιες ή και με όλες των ανωτέρω,αυτο θα είναι αποκλειστικά δικό σου απόκτημα και όχι μπόλιασμα στο νού σου.
Αν το καταφέρεις αυτο,τότε οι γέφυρες δεν πρόκειται να γκρεμισθούν ποτέ και το ταξίδι σου πήγαινε-έλα θα είναι πάντα ευχάριστο και επιμορφωτικό!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
respect Νικ
Σε ποιόν και γιατί?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Το διάβασα προσεχτικά φίλε.
Απο ότι γράφεις, το (πέρασμα) δείχνει ακόμα εμπειρία.
Ας το εξετάσουμε λιγο μαζί.
1. Δεν παίρνω μαζί άστρο σκόνη, μα πνεύματο σκόνη.
2. Πηγαίνω κάπου (χώρο που επισκέπτομαι)
3. Αριαδνη.
4. Λες θα διαβάσεις πολλά, θα μάθεις πολλά...πριν αυτοτο ταξίδι.
(ποιος μου λέει πως το ταξίδι δεν δημιουργείται απο την εμπειρία?) πιστέψω δεν πιστέψω, το μυαλό είναι σε θέση να κάνει όνειρο (να ονειρευτεί κάτι που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη) πόσο μάλλον αν έχει συγκεκριμένες εμπειρίες αγίων και σοφών που αναφέρεις.
5. Αν η γνώμη μου δεν συγκλινει με τις εμπειρίες των Βουδα, Χριστού, σοφών κλπ (γιατι να μην είναι το μπόλιασμα, η δική τους εμπειρία?)
6. Απόκτημα, (αποκτά ο νους εμπειρία...) χρόνος!
7.ευχαριστο και εποικοδομητικό...Χρόνος!
8. Και μια ακόμα ερώτηση Νίκ. Πες πως μπήκες σε ένα άστρο πλοίο, και σε μετέφερε σε κάτι ονειρεμενο, πραγματικό, υπέροχο...από καθε άποψη.
Θα έλεγες στον κυβερνήτη, πήγαινε με πίσω στη γη, γιατι είμαι γίηνος?
Η θα καθίσουν μόνιμα?
Υ.γ οι θέσεις μου αδερφέ, είναι για παραπερα σκέψη. Όχι πως όσα γράφεις είναι λάθος...απλά σκέφτομαι!
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 03/04/2012 00:20:50
quote:8. Και μια ακόμα ερώτηση Νίκ. Πες πως μπήκες σε ένα άστρο πλοίο, και σε μετέφερε σε κάτι ονειρεμενο, πραγματικό, υπέροχο...από καθε άποψη.
Θα έλεγες στον κυβερνήτη, πήγαινε με πίσω στη γη, γιατι είμαι γίηνος?
Η θα καθίσουν μόνιμα?
Πλατωνα ,αν σε αυτον τον ονειρεμενο πραγματικο κοσμο ,που θα σε πηγαινε το αστροπλοιο <εδενε> με το μεσα σου σε αυτο που ψαχνεις εχει καλως.
Το ερωτημα που προκυπτει για μενα ειναι Ποσο και εκει θα εισουν ικανοποιημενος ,ενοοω χρονικα και θα ηθελες παλι κατι αλλο ψαγμενο!
quote:
Πλάτων
(ποιος μου λέει πως το ταξίδι δεν δημιουργείται απο την εμπειρία?) πιστέψω δεν πιστέψω, το μυαλό είναι σε θέση να κάνει όνειρο (να ονειρευτεί κάτι που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη) πόσο μάλλον αν έχει συγκεκριμένες εμπειρίες αγίων και σοφών που αναφέρεις.
Φίλε μου τόνισα επίτηδες με έντονα γράμματα,το [Μην πιστέψεις τίποτα]!!
Ξέρεις γιατί?
Ακριβώς για να αποφύγουμε αυτο που γράφεις στο quote!!!
Αν το μυαλό οδηγηθεί,ξετυλίγοντας το κουβάρι της Αριάδνης,ξέρει ότι δεν θα χάσει το δρόμο της επιστροφής.Αρα θα είναι αδέσμευτο,άφοβο και δεν θα δημιουργήσει ψευδαισθήσεις ασφαλείας,που να έρχονται σε σύμπνοια με αυτα που έχει διαβάσει.
Θα σχηματίσει την δική του γνώμη.Ισως δεί και πιο πέρα απο τους αγίους και τους σοφούς.Ισως δει υπερ-αγίους και υπέρ-σοφούς.Και αν προχωρήσει ίσως δεί ακόμη πιό υπέρ-σοφούς.Και ουκ έστι τελειωμός!!
Ποτέ,όσο ελεύθερο και να αφήσουμε τον νού μας,δεν θα πάψει να είναι συνδεδεμένος με την ύλη.Τουλάχιστον όσο είμαστε εν ζωή.
Επομένως ολόκληρη η αλήθεια δεν μπορεί να μας φανερωθεί.Ψήγματα,ναί.
Και δεν είμαι σίγουρος ότι θα μας φανερωθεί μετά θάνατον.
Ισως να υπάρχουν κι εκεί περιορισμοί.Διαβαθμίσεις.Πρωτόκολλα.Ιεραρχία.
Αν όμως Πλάτωνα,απαλαγμένοι απο μπολιάσματα,όπως της παιδικής νουθεσίας,της οικογενειακής παράδοσης,της κοινωνικής επιβολής,της θρησκείας,των έργων των αγίων και των σοφών,καταφέρουμε μόνοι μας να φθάσουμε σε κάποιο επίπεδο,πάνω απο τα προαναφερθέντα,είναι κατόρθωμα.
Και είναι αρκετό για την ώρα.Μας αρκεί που αφού κάναμε τόσο δρόμο,να ξέρουμε ότι υπάρχει κι άλλος ακόμη να διανύσουμε.Δίνει σκοπό στην ύπαρξή μας και δεν εννοώ την υλική.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.