- ΠOIOI KΛEIΔΩMENOI ΛOΓAPIAΣMOI ΘEΛETE NA ANOIΞOYN ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
διότι αγαπητή pyramid (κατά κόσμον, Ρούλα...
) αυτό που λες, ότι δηλαδή :
quote:
Αγαπητέ durden alie ο υπεύθυνος του esoterica δεν είδα να έχει συναινέσει για την σύνδεση του ονόματός του με ότι προαναφέρθηκε.
είναι μια "παγίδα" από μόνο του, διότι θα μπορούσα κι εγώ να ρωτήσω : "Και με ποιο λογαριασμό να το κάνει; Με του Admin;" ![]()
.
Άλλωστε, στο μήνυμα του TheChosenNone δεν υπήρξε σύνδεση αλλά ξε-σύνδεση
(ναι, οκ, με μια παραπάνω δόση πίκρας, το δέχομαι!)
Τέλοσπάντων, ΟΚ, ελπίζω να το "πιάσαμε" τελικά το νόημα σχετικά με το ποιος είναι τελικά ο Admin (ο κανένας δηλαδή...
) και ποιος ο ρόλος του!
Πάμε παρακάτω λοιπόν...
Ααα...και για να μην ξεχνιόμαστε :
"Ποιοι κλειδωμένοι λογαριασμοί θέλετε ν' ανοίξουν;" = Λάθος ερώτηση!
Σωστή ερώτηση κατ' εμέ : "Ποιοι θέλετε να συμμετάσχουν ξανά στο Esoterica;"
Απάντηση (δικιά μου!!) : Όλοι εκείνοι που έχουν τη διάθεση να "κτίσουν"! (Τα πονηρά χαμόγελα και οι συνδέσεις με άλλους "Κτίστες" να λείπουν παρακαλώ...![]()
)

quote:quote:
Χαίρω πολύ Λεωνίδα με λένε Ρούλα.
Εμένα παιδιά, με λένε Αμαλία! (αλλά μάλλον το ξέρετε ήδη αυτό...)
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μα...σοβαρομιλάς; (που θα 'λεγε και ο φίλος μου ο Κύπριος;) ![]()
![]()
quote:
βυσμα στην καθομιλουμενη!
Johnie, αφερέγγυος κι εσύ; ![]()
![]()
![]()
![]()

quote:
Απάντηση (δικιά μου!!) : Όλοι εκείνοι που έχουν τη διάθεση να "κτίσουν"! (Τα πονηρά χαμόγελα και οι συνδέσεις με άλλους "Κτίστες" να λείπουν παρακαλώ...
ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΤΙΣΤΕΣ
quote:
durden_alie
quote:
Απάντηση (δικιά μου!!) : Όλοι εκείνοι που έχουν τη διάθεση να "κτίσουν"! (Τα πονηρά χαμόγελα και οι συνδέσεις με άλλους "Κτίστες" να λείπουν παρακαλώ...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Δηλαδή τι θα γίνει με την πάρτη σου; Κάθε μέρα θα με περνάνε για τον τρελό της γειτονιάς που γελάει μόνος του εδώ πέρα; Χθες με τα ΜΠΙΙΙΠ σήμερα με τους οικοδόμους!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Edited by - durden_alie on 25/02/2006 03:42:51
quote:
Δηλαδή τι θα γίνει με την πάρτη σου; Κάθε μέρα θα με περνάνε για τον τρελό της γειτονιάς που γελάει μόνος του εδώ πέρα; Χθες με τα ΜΠΙΙΙΠ σήμερα με τους οικοδόμους!!!
ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ...
Blavats qui rit
Είναι το πιο νόστιμο
Μαλακο-τυρί
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Οχι απλά δεν "έχεις" τίποτα με τους χτίστες αλλά έχω την αμυδρή εντύπωση ότι δε θα σε χάλαγε να σου κολλάγανε και κανα ένσημο... ξέρεις... από αυτά τα βαρέα και πολύ ανθυγιεινά... ![]()
![]()
Δυστυχώς ή ευτυχώς μερικά πράγματα δεν μπορώ να τα καταπιώ εύκολα... (ευτυχώς υπάρχει ο σκουπιδοφάγος)![]()
![]()
![]()
Durden alie... Τι από τα παρακάτω συμβαίνει?
- Είσαι Σκοπιανός?
- Συμπάσχεις με τους Σκοπιανούς για το "Μακεδονικό"?(όχι για το χαλβά για το θέμα...)
- Απλά είσαι καψούρης με Σκοπιανή?
Ρωτάω γιατί δεν έχω καταλάβει γιατί έβαλες αυτό ως χώρα προέλευσης... (όλες οι απαντήσεις στο multiple choice δεκτές εκτός του να μου πεις ότι το έβαλες επειδή δεν γράφει Macedonia αλλά Fyrom Macedonia...
)
Καλή σας μέρα!![]()

Edited by - Avallon on 25/02/2006 08:59:01
Την καλημέρα μου φίλε ![]()
quote:
- Είσαι Σκοπιανός?
Όχι, απλά γείτονάς τους!
quote:
- Συμπάσχεις με τους Σκοπιανούς για το "Μακεδονικό"?(όχι για το χαλβά για το θέμα...)
Συμπάσχω μαζί τους για άλλα πράγματα. Σίγουρα όχι για πλασματικά προβλήματα όπως αυτό.
quote:
- Απλά είσαι καψούρης με Σκοπιανή?
Ομολογώ πως δεν έχω γνωρίσει "Μακεδόνισσες"...Μπορεί και να 'ναι καλά κορίτσια, δεν ξέρω! ![]()
quote:
Ρωτάω γιατί δεν έχω καταλάβει γιατί έβαλες αυτό ως χώρα προέλευσης...
Ήμουν περίεργος για το αν κάποιος τα κοιτάζει αυτά και μπορεί και να κρατούσα χρόνο για το πότε κάποιος θα με ρωτούσε...![]()
![]()
Σοβαρά τώρα, σε πείραξε; Για δες τώρα...Καλύτερα; ![]()
![]()
Αγαπητή pyramid...
quote:
σε διαβεβαιώ ότι δεν μου αρέσει να «παγιδεύω» τους συνομιλητές μου.
Το ξέρω!
Άλλωστε κι εγώ με τη λέξη "παγίδα" δεν εννοούσα αυτό. Την καλησπέρα μου επίσης!

quote:
Σοβαρά τώρα, σε πείραξε; Για δες τώρα...Καλύτερα;
Tώρα κατάλαβα γιατί είναι χαλασμένο το σαπούνι σου...
Η περίπτωσή σου είναι ΑΝΙΑΤΗ!![]()
![]()
![]()

Πάντως για το σαπούνι σου σαν να έχει δίκιο η Avallon, προτιμώ το προηγούμενο. Το τωρινό είναι sic αλλά φαίνεται σαν μεταλλαγμένο
, σαπούνι είναι?
Edited by - pyramid on 25/02/2006 18:43:38
Και με την προϋπόθεση ότι θα είστε πολύ συνειδητοί, δεν θα μπορέσετε ποτέ να κινηθείτε ελεύθερα. Το πολύ πολύ να αλλάξετε φυλακές. Από μία φυλακή μπορείτε να πάτε σε μία άλλη, και να απολαύσετε τη διαδρομή ανάμεσα στις δύο. Να τι συμβαίνει στον κόσμο. Ένας καθολικός γίνεται κουμουνιστής, ένας μωαμεθανός γίνεται ινδουϊστής, ένας ινδουϊστής γίνεται χριστινιανός, και διασκεδάζουν – ναι, υπάρχει λίγη ελευθερία που την αισθάνονται μόλις αλλάζουν φυλακές: από τη μία φυλακή στην άλλη – το δρόμο ανάμεσα στα δύο. Αισθάνονται καλά.
Βρίσκονται ξανά στην ίδια παγίδα – αλλά με διαφορετικό όνομα.
Όλες οι ιδεολογίες είναι φυλακές. Σας διδάσκω να τις προσέχετε – συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου.
"Osho"
"Δόξα χριστέ την αλήθεια σου"
Κατανοείς πως η τελειότητα, δηλαδή ο Θεός, δεν βλάπτει και δεν πειράζει την ατέλεια, τη μικρότητα. Θαυμάζεις αυτό που κάνει; Φυτεύει μέσα στο ατελές την τελειότητα. Φυτεύει μέσα στην μικρότητα το τέλειο της τελειότητας.
Έχεις δει την κακία να καυχάται και να φωνάζει "είμαι καλή!", "είμαι καλή!"; Είδες; Την τρέλανε την κακία ο Θεός. Φωνάζει πως είναι καλή. Την έβαλε και αυτήν και φωνάζει ότι είναι καλή.
Είδες τους ψεύτες του λόγου; Είδες, πώς ορκίζονται, πώς εκλιπαρούν, κλαίνε χτυπιούνται πώς τάχα λένε την αλήθεια; Διακρίνεις πώς τρέλανε το ψεύδος η τελειότητα -ο Θεός; Έβαλε και το ψεύδος να ομολογεί το ωραίο της τελειότητας, της αλήθειας. Διακρίνεις το υπέροχο; Δεν πείραξε την κακία και την ατέλεια, το ψεύδος τους, αλλά έσπειρε μέσα τους, την τελειότητα, αφού φωνάζουν και αυτά πως είναι αλήθεια και αρνούνται τον ίδιο τους τον εαυτό.
Είδες τους εκμεταλλευτές που φωνάζουν και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποδείξουν πώς δεν είναι έτσι; Βλέπεις πώς η τελειότητα βάζει όλες τις ατέλειες να μην παραδέχονται τον εαυτό τους;
Είδες τους κλέφτες παντός τύπου που δεν ανέχονται να κλεφτούν; Θαυμάζεις την τελειότητα, το Θεό; Δεν τους πείραξε σαν κλέφτες, τους έσπειρε στην ατέλειά τους την τελειότητα. Ούτε τον εαυτό τους αναγνωρίζουν, αλλά ούτε και στους άλλους δέχονται να αναγνωριστούν οι ίδιοι.
"Άγνωστος"
Ξέρουμε, λοιπόν, καλά πως ο νόμος είναι θεικός, ενώ εγώ είμαι αδύναμος άνθρωπος, πουλημένος στην αμαρτία. Έτσι, δεν ξέρω ουσιαστικά τι κάνω, δεν κάνω αυτό που θα ήθελα να κάνω αλλά, αντίθετα, ό,τι θα ήθελα να αποφύγω. Κάνοντας όμως αυτό που κατά βάθος δε θέλω, αναγνωρίζω έμπρακτα πως οι εντολές του νόμου είναι σωστές.
Έτσι φτάνω πια στο σημείο να μη διαπράτω εγώ ο ίδιος το κακό αλλά η αμαρτία που έχει εγκατασταθεί μέσα μου. Η ίδια η συνείδησή μου μαρτυρεί γι΄ αυτό: Δεν κατοικεί μέσα μου, δηλαδή στο είναι μου το καλό. Απόδειξη είναι πως εγώ θέλω να κάνω το καλό, δεν βρίσκω όμως τη δύναμη να το μετατρέψω σε πράξη. Κι έτσι δε κάνω το καλό που θα ΄θελα αλλά το υπηρετώ το κακό, που δεν το θέλω.
Αν όμως κάνω αυτό που δεν θέλω, τότε την πράξη μου δεν τη καθορίζω πια εγώ αλλά η αμαρτία, που έχει θρονιαστεί μέσα μου.
"Προς Ρωμαίους: 7,14-7,20"
-Τελικά φίλοι μου, ποιό είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που αφαιρεί την ανθρώπινη ελευθερία, χειραγωγεί συνειδήσεις και σκλαβώνει την ανθρώπινη ψυχή;
Στους μύθους είναι συνήθως το σκοτεινό, το τερατόμορφο.
Στις θρησκείες λέγεται πως είναι η ουσία της αμαρτίας, ή της επιθυμίας.
Στην λογική, η ιδεολογική άγνοια.
Τα παραπάνω κείμενα μπορεί για τον καθένα να είναι ή μύθος, ή θρησκεία, ή απλή λογική, ή ένα τίποτα. Ό,τι κι αν ο καθένας μας πει θα αφορά τον ίδιο. Πώς όμως είναι κανείς βέβαιος πως ο λόγος αυτός που θα πει, ό,τι κι αν πει, κινείται με απόλυτη ελυθερία; Είναι ελεύθερος από δεσμεύσεις, ελεύθερος από φυλακές;
Οι ταμπέλες που ευχαριστιόμαστε να κολλάμε φέρνουν την ελευθερία, ή η ελευθερία είναι πάνω από ονόματα, ταμπέλες, ιδεολογίες, γνώσεις, θρησκείες; Μπορεί ένας χριστιανός, ένας άθεος, ένας βουδιστής, ένας εγώ, και ένας εσείς, να προσεγγίσουμε ένα ανώτερο επίπεδο ελευθερίας παρέα; Ή το ένα αποκλύει a priori το άλλο;
Θέλουμε άλλη ελευθερία, ή καλά είμαστε;
Ενδιαφέρομαι για απόψεις!
Αυτό το παρελθόν που το βλέπω συνέχεια εδώ μέσα να έρχεται και να σμιλεύει στο παρόν. Να σμιλεύει ένα μέλλον κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση αυτού του παρελθόντος.
"Σμιλεύουμε" τελικά το μέλλον μας ελεύθερα, ή ένας ακόμα "μύθος" είναι κι αυτό;
Αν η ελευθερία είναι μία, γιατί υπάρχουν τόσες θρησκείες;
Αν η ελευθερία είναι μία, καθολική που αγγαλιάζει κάθε ύπαρξη, κάθε άτομο, κάθε μόριο της δημιουργίας, γιατί υπάρχουν μετά τόσες πολλές λογικές;
Ποιός μηχανισμός μέσα μας βλέπει μόνο τις διαφορές, και όχι τις ενώσεις; Εσάς τί σας αρέσει να κάνετε περισσότερο; Να διαχωρίζετε ή να ενώνετε;
Ποιός μηχανισμός μέσα μας, μας πειθαναγκάζει να βλέπουμε μόνο τις διαχωριστικές γραμμές, και όχι τα θετικά της κάθε πλευράς;
Είστε ικανοποιημένοι από τους βαθμούς ελευθερίας που χάρισαν οι "μύθοι", οι "θρησκείες", και οι "παγκόσμιες λογικές";
Τώρα μάλιστα!!!
Μας έβαλες δύσκολα μωρέ!!!
Εμείς, εδώ μέσα, άλλο από κλωτσοπατινάδα, δεν γνωρίζουμε!!!
Μ' αυτή τη ζέστη (σ' εσάς, γιατί εδώ πάνω έχουμε από 10 έως 15-17 βαθμούς το πολύ), ποιος μυαλός θα κάτσει να φέρει στροφές γρήγορα;;
Θες να πάθει καμιά βλάβη (κι άλλη;) και να το έχεις βάρος στη συνείδησή σου;; ![]()
Αγαπητέ, έχω την εντύπωση ότι λάθος πόρτα χτύπησες, με το συμπάθιο κιόλας!![]()
![]()
Σωστός!!!!!!!!!!!!![]()

Ζέστη, πολύ ζέστη..... της κόλασης γίνεται!![]()
Αλήθεια, τι είναι η ελευθερία και πως κατακτιέται από τους ανθρώπους?
Σε τι συνίσταται αυτή και ποιές έννοιες την διέπουν?
Μιλάμε μόνο για την ελευθερία των επιλογών μας?
Μιλάμε για την ελευθερία στον τρόπο έκφρασης μας?
Μιλάμε για την ελευθερία στο νου μας?
Οι φυλακές που αναφέρεις πως μας επιβάλλονται και γιατί εγκλωβιζόμαστε σ' αυτές?
Ποιός μας εγκλωβίζει σ' αυτές?

In anticipation of my resurrection...
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγω διότι υπάρχουν τόσοι ορισμοί για την ελευθερία και τη δημοκρατία, όσοι και οι άνθρωποι σε τούτο εδώ τον πλανήτη.
Από τη στιγμή που ο άνθρωπος έντυσε το γήινο σώμα του με ρούχα, έντυσε και το πνεύμα του με περιορισμούς και προσπάθησε να το καλλωπίσει παρά να του δώσει φτερά για να πετάξει.

Αυτά τα δύο ανθρώπινα συναισθήματα τον φοβο και την ελπίδα χρησιμοποιούν όλα τα συστήματα εξουσίας, πολιτικής θρησκευτικής οικονομικής και ότι άλλο βάζει ο νούς σας, για να υποτάσσουν συνειδήσεις και προσωπικότητες και να υλοποιούν τους στόχους τους.
Αυτό κατάλαβε και ο πολύ "ψαγμένος" Καζαντζάκης και γράφτηκε στο μνήμα του…
quote:
ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΕ
ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΕ
ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ
Αν ένας άνθρωπος μιλάει ή ενεργεί με ακάθαρτο νου, ο πόνος τον ακολουθεί όπως ο τροχός της άμαξας ακολουθεί τα βόδια που τη σέρνουν.
Dhammapada, 1:1
Κατά Ιωάννη:8,35-8,36