- ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους αυτούς; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Οπότε ή δεν ξεφύγαμε ή δεν φαίνεται ότι ξεφύγαμε, άρα δεν ξεφύγαμε ή ξεφύγαμε "αήλως".
Κατάλαβες ή να στο κάνω πιό "ηλικό";;![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
γιαπετ
Φίλε elo, όταν η εκτροπή ενός θέματος είναι "άηλη" είναι και ανύπαρκτη.
Αρα δεν υπάρχει! Αρα φανταστική! Αρα παραπάνω από καλή! Αρα θεσπέσια!
Αρα, πού είναι το κακό;
(για να δεις Γιάννη ότι σκεπτόμενος χριστιανικά, μπορείς να αποδείξεις τα πάντα.)

macedon
quote:
γιαπετ-Φίλε elo, όταν η εκτροπή ενός θέματος είναι "άηλη" είναι και ανύπαρκτη.Οπότε ή δεν ξεφύγαμε ή δεν φαίνεται ότι ξεφύγαμε, άρα δεν ξεφύγαμε ή ξεφύγαμε "αήλως".
Χα, Χα..![]()
![]()
Πάτε φιρί, φιρί, να σας εξαϋλώσω …![]()

quote:
(για να δεις Γιάννη ότι σκεπτόμενος χριστιανικά, μπορείς να αποδείξεις τα πάντα.)
![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Χα, Χα..
Πάτε φιρί, φιρί, να σας εξαϋλώσω …
Θα προτιμούσα να μας... ξεηλώσεις...![]()
Για πάρε μια τανάλια...![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Συντάκτης: Τηλέμαχος Μ.
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009
"Για όσους δεν το κατάλαβαν με την πρώτη:
1. τον Ιούλιο 2008 προχώρησε η δικαστική διαδικασία και απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για κακουργήματα κατά του Κοντομηνά για τις υποθέσεις της Ιντεραμέρικαν και τις απάτες κατά διαφόρων ασφαλιζομένων του. Ο Κοντομηνάς θεώρησε ότι ο Ρουσόπουλος έπρεπε να παρέμβει δικαστικά και να τον σώσει, επειδή η γυναίκα του δούλευε στον Άλφα. Ο Ρουσόπουλος δεν το έκανε. Έτσι, ο Κοντομηνάς πήρε σβάρνα όλα τα κολητάρια του Ρουσόπουλου για να τον εκδικηθεί και να τον πετάξει εκτός πολιτικής. Στις 15-20 Αυγούστου επισκέφθηκε ο ίδιος ο Κοντομηνάς το Άγιο Όρος και βρήκε διάφορα στοιχεία για τον Εφραίμ. Την επόμενη εβδομάδα ο σταθμός του σήκωσε μπαιράκι επανάστασης.
2. Τις επόμενες ημέρες οι άλλοι σταθμοί πήραν χαμπάρι ότι έχει ψωμί η υπόθεση και άρχισαν να παίρνουν μέρος στη συναυλία. Άλλοι για λόγους αντιπολίτευσης, άλλοι για αντικληρικαλισμό, άλλοι για τα "νούμερα" τηλεθέασης και άλλοι επειδή είχαν και οι ίδιοι άλλα πράγματα για τη γούνα του Ρουσόπουλου (κυρίως επειδή δεν ευνόησε σχεδόν κανένα παραδοσιακό νεοδημοκρατικό έντυπο). Το επόμενο 4μηνο γίναμε όλοι μάρτυρες του τι δύναμη μπορεί να έχει μία συντονισμένη προπαγάνδα από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ
α. το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις
β. Ρουσόπουλος και Βουλγαράκης (παράπλευρη απώλεια) έφυγαν από τη θέση τους και ο Ρουσόπουλος ήδη δήλωσε ότι παραιτείται της πολιτικής μετά την παρούσα θητεία του
γ. αναθερμάνθηκε το αντι-κληρικαλιστικό μένος ορισμένων
3. Όλα τα παραπάνω γίνανε με θύμα την ίδια τη λογική. Διότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα εξής:
α. την ανταλλαγή της λίμνης με τα διάφορα οικόπεδα την ζήτησε το ΚΡΑΤΟΣ.
β. την επιλογή των οικοπέδων την έκανε το ΚΡΑΤΟΣ.
γ. την αξία των οικοπέδων που αντηλλάγησαν την υπολόγισε το ΚΡΑΤΟΣ.
δ. στην υπόθεση δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ που να αγνοείται η τύχη του, δηλαδή να δόθηκε για μίζα ή τέλος πάντων να έτυχε ύποπτης συναλλαγής. Από τα οικόπεδα που πήρε ως ανταλλάγματα η Μονή, κάποια πούλησε και κάποια όχι. Το αντίτιμο από όλα όσα πούλησε εδόθη σε Κυπριακή εταιρεία (Κοιρανίδης) για να το διαχειριστεί. Όλο το ποσό υπάρχει μέχρι τελευταίας δεκάρας και τελικά επεστράφη στο ελληνικό δημόσιο. Όσα ακίνητα δεν πωλήθηκαν, επεστράφησαν και αυτά στο ακέραιο στο ελληνικό δημόσιο. Δεν έλειψε ποτέ ούτε ένα ευρώ.
Άρα λοιπόν ακόμα και αν δεχτούμε ότι η αξία των οικοπέδων που αντηλλάγησαν ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που υπολογίστηκε ότι αξίζουν (δηλαδή αν άξιζαν 5 και δόθηκαν σαν να άξιζαν 3), πράγματι εμφανίζεται ότι το κράτος έχει μία ζημία. Όμως αυτή η ζημία δεν προήλθε από μαύρα χρήματα που έφυγαν και έγιναν βίλες και κότερα. Είναι "λογιστική" ζημία. Έχω ένα οικόπεδο που αξίζει 10 δραχμές και το δίνω 8 δραχμές. Άρα έχασα 2 δραχμές. Όμως ΕΓΩ ζήτησα να δώσω το οικόπεδό μου (για να πάρω πίσω τη λίμνη), ΕΓΩ υπολόγισα πόσο αξίζει και ΕΓΩ δέχτηκα να το δώσω για 8. Ο άλλος, η Μονή, πήρε όσα ΕΓΩ (το κράτος) του έδωσα χωρίς να έχει ζητήσει τίποτα.
Και τελικά βέβαια με τον θόρυβο επεστράφησαν όλα.
Το κακό όμως έγινε. Πέρασε στους ανενημέρωτους ή ημι-ενημερωμένους πολίτες η άποψη ότι "οι μοναχοί περνούν ζωή και κότα". Λες και πάνε για διακοπές στην Κυανή Ακτή ή στη Χαβάι. Λες και πάνε στα καζίνο και σπαταλάνε τα λεφτά τους. Λες και δεν ζουν 365 μέρες τον χρόνο στα κελιά τους στα μοναστήρια. Λες και δεν υπηρετούν και δεν φιλοξενούν εντελώς δωρεάν παρέχοντας φαγητό, στέγη ακόμα και ρουχισμό σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ το ζητήσει. Λες και δεν είναι οι Μονές οίκοι που μπορεί ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ να φιλοξενηθεί για όσο θέλει με καμία υποχρέωση.
Σήμερα βλέπουμε η Μονή να δικαιώνεται στο δικαστήριο. Ήταν απολύτως βέβαιο ότι θα γίνει. Το ίδιο θα γίνει και στα Ευρωπαικά Δικαστήρια. Όπως έγινε και με την περίπτωση της περιουσίας τους πριν 15-20 χρόνια.
Κερδισμένοι ηθικά είναι οι άνθρωποι της Μονής Βατοπαιδίου αλλά και όσοι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ τόλμησαν να πάνε ΚΟΝΤΡΑ στο ρεύμα και να μη συμμετάσχουν στον δημόσιο λιθοβολισμό.
ΥΓ. Διαβάστε και τα σχόλιό μου παρακάτω διότι συμπληρώνουν την εικόνα ΥΓ2. Μόνο η Απογευματινή αφιέρωσε ένα μικρό μονόστηλο στην είδηση. Κάποια ακόμη στοιχεία για την απόφαση και από το Αμήν"
Παλαιότερα, είχα πει και εγώ, πως στο κωλοχανείο, όπως έχουν καταντήσει σήμερα την Ελλάδα, ο κάθε "εκλεκτός" μπορεί να κάνει και να λέει ό, τι του καπνίσει χωρίς να υπολογίζει ότι είναι υπόλογος των όσων λέει. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για τους μικρούς και τους αδύναμους που καλούνται ΠΑΝΤΑ να "πληρώσουν τη νύφη".
Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που σαν τα αρπακτικά, καθημερινά έστηναν δικαστήρια στο γυαλί και δολοφονούσαν ηθικά ανθρώπους και αξίες;;
Όντως, οι τηλεβρυκόλακες σιώπησαν. Κανείς χρυσοπληρωμένος δημοσιογράφος από αυτούς που έσκιζαν τα ιμάτιά τους φωνάζοντας "σκάνδαλο-σκάνδαλο", δεν τολμά να πει κάτι. Παντού βρωμιά και σαπίλα.
Έχουν μείνει βέβαια ο γιαπετ και η παρέα του να επιμένουν και να προσαρμόζουν, ανάλογα με την περίσταση και όπως συμφέρει στην επιχειρηματολογία τους, το πότε και αν θα δεχθούν ως έγκυρο/η μια απόφαση δικαστηρίου, έναν τίτλο κυριότητας …….. και πάει λέγοντας.
Βλέπετε, δεν είναι και εύκολο πράγμα το εγχείρημα να ξαναγράψεις την ιστορία!!!!![]()

Είναι επίσης γνωστό!, ότι λόγω του ότι οι νεοέλληνες δεν έχουν ιδέα από την ιστορία τους και την προσφορά του κλήρου στο Γένος, γίνονται εύκολα θύματα και αναπαράγουν χωρίς κριτική σκέψη τις συκοφαντίες και τους λίβελους απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Δεν είναι μόνο σε αυτό το θέμα αγαπητέ ψηλέ!, αλλά και σε άλλα θέματα οι Χριστιανομάχοι έχουν σηκώσει ψηλά τη σημαία της συκοφαντίας και του ψεύδους!
Ο μόνος τους σύμμαχος είναι η αφέλεια και η άγνοια των θυμάτων στα οποία απευθύνονται.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Δε μου αρέσει να σχολιάζω ανέκδοτα, ερήμην μάλιστα των δημιουργών τους, αλλά ας το δούμε λίγο το θέμα :
quote:
α. την ανταλλαγή της λίμνης με τα διάφορα οικόπεδα την ζήτησε το ΚΡΑΤΟΣ.β. την επιλογή των οικοπέδων την έκανε το ΚΡΑΤΟΣ.
Κανείς δεν υποστηρίζει το αντίθετο. Γι' αυτό άλλωστε το θέμα των ανταλλαγών αυτών δεν είναι θέμα που άπτεται μόνο της ηθικής ή της ποινικής ευθύνης κάποιων κληρικών, αλλά και πολιτικών και λοιπών δημοσίων λειτουργών. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Εκκλησία, παρότι φορέας πνευματικής πορείας και έκφρασης, λειτούργησε σαν κερδοσκοπική Α.Ε.
quote:
δ. στην υπόθεση δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ που να αγνοείται η τύχη του, δηλαδή να δόθηκε για μίζα ή τέλος πάντων να έτυχε ύποπτης συναλλαγής. Από τα οικόπεδα που πήρε ως ανταλλάγματα η Μονή, κάποια πούλησε και κάποια όχι. Το αντίτιμο από όλα όσα πούλησε εδόθη σε Κυπριακή εταιρεία (Κοιρανίδης) για να το διαχειριστεί. Όλο το ποσό υπάρχει μέχρι τελευταίας δεκάρας και τελικά επεστράφη στο ελληνικό δημόσιο. Όσα ακίνητα δεν πωλήθηκαν, επεστράφησαν και αυτά στο ακέραιο στο ελληνικό δημόσιο. Δεν έλειψε ποτέ ούτε ένα ευρώ.
Δεν ξέρω αν υπήρχαν μίζες, όσο για τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, επιτρέψτε μου, ένεκα θλιβερού παρελθόντος, να μην τις θεωρώ αξιόπιστες. Ας πούμε όμως ότι δεν υπήρξαν μίζες, αυτό απλά σημαίνει ότι δεν έφαγαν οι πολιτικοί, όχι ότι δεν έφαγαν οι κληρικοί. Οι κληρικοί κερδίζουν από το υπερτίμημα της πράξης. Το ότι το αντίτιμο της πράξης παραχωρήθηκε σε διαχειριστική ιδιωτική εταιρεία προς περαιτέρω αξιοποίηση θα μπορούσε κάποιος καχύποπτα να το αντιμετωπίσει ως offshore εκκλησιαστική Α.Ε.
quote:
Άρα λοιπόν ακόμα και αν δεχτούμε ότι η αξία των οικοπέδων που αντηλλάγησαν ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που υπολογίστηκε ότι αξίζουν (δηλαδή αν άξιζαν 5 και δόθηκαν σαν να άξιζαν 3), πράγματι εμφανίζεται ότι το κράτος έχει μία ζημία. Όμως αυτή η ζημία δεν προήλθε από μαύρα χρήματα που έφυγαν και έγιναν βίλες και κότερα. Είναι "λογιστική" ζημία. Έχω ένα οικόπεδο που αξίζει 10 δραχμές και το δίνω 8 δραχμές. Άρα έχασα 2 δραχμές. Όμως ΕΓΩ ζήτησα να δώσω το οικόπεδό μου (για να πάρω πίσω τη λίμνη), ΕΓΩ υπολόγισα πόσο αξίζει και ΕΓΩ δέχτηκα να το δώσω για 8. Ο άλλος, η Μονή, πήρε όσα ΕΓΩ (το κράτος) του έδωσα χωρίς να έχει ζητήσει τίποτα.
Ακριβώς γι αυτό γράφω παραπάνω ότι ΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΙΖΕΣ δεν τις πήραν οι κληρικοί, αλλά η άλλη πλευρά. Βέβαια ο αρθρογράφος προσπαθεί να μας πείσει ότι είμαστε ηλίθιοι.
quote:
Και τελικά βέβαια με τον θόρυβο επεστράφησαν όλα.
Σώπα!!! Χωρίς το θόρυβο;
quote:
Πέρασε στους ανενημέρωτους ή ημι-ενημερωμένους πολίτες η άποψη ότι "οι μοναχοί περνούν ζωή και κότα". Λες και πάνε για διακοπές στην Κυανή Ακτή ή στη Χαβάι. Λες και πάνε στα καζίνο και σπαταλάνε τα λεφτά τους. Λες και δεν ζουν 365 μέρες τον χρόνο στα κελιά τους στα μοναστήρια.
Αν ο κύριος αρθρογράφος ήξερε τις προμήθειες που κάνουν ακόμα και μικρά μοναστηράκια με χρήματα του έλληνα φορολογούμενου (και το λέω εν γνώσει μου αυτό), δε θα έγραφε αυτές τις αηδίες. Δε χρειάζεται να πάνε στο καζίνο, κύριε, ούτε στην Κυανή Ακτή ή τη Χαβάη (χώρια που δεν μπορείς να ξέρεις αν πάνε). Πάντως 365 μέρες μέσα στα κελιά τους δεν περνάνε, ας μην κοροϊδευόμαστε.
quote:
Λες και δεν υπηρετούν και δεν φιλοξενούν εντελώς δωρεάν παρέχοντας φαγητό, στέγη ακόμα και ρουχισμό σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ το ζητήσει. Λες και δεν είναι οι Μονές οίκοι που μπορεί ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ να φιλοξενηθεί για όσο θέλει με καμία υποχρέωση.
Επιχειρηματολογείν δια του αυτονοήτου; καλάαα...
Πάμε τώρα και στον αγαπητό Ψηλό, που μας έφερε το άρθρο
quote:
Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για τους μικρούς και τους αδύναμους που καλούνται ΠΑΝΤΑ να "πληρώσουν τη νύφη".
Αν στη θέση του μικρού και του αδυνάτου βάζεις τον Εφραίμ, το Ρουσόπουλο, το Βουλγαράκη και κάποιους αντίστοιχους, μάλλον κάνεις καλή πλάκα. Σίγουρα δε συντάσσομαι με τον Κοντομηνά, ούτε με κανέναν καναλάρχη ή ΜΜΕτζή, αλλά με την απλή, ανθρώπινη λογική, βάσει της εκκλησιαστικής ηθικής : η εκκλησία και κατά συνέπεια και ο κλήρος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ασχολούνται με τα υλικά αγαθά, ακόμα και ως απλοί διεκπεραιωτές, ποσώ μάλλον ως αντισυμβαλλόμενοι. Το ότι συναλλάχτηκαν με απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου δε σημαίνει ότι οι κληρικοί ήταν ή δεν ήταν απατεώνες : σημαίνει απλά ότι παρέβησαν το σκοπό της ύπαρξής τους ως κληρικοί.
quote:
Βλέπετε, δεν είναι και εύκολο πράγμα το εγχείρημα να ξαναγράψεις την ιστορία!!!!
Αυτό να το θυμόμαστε συχνά. Καλύτερα βέβαια να μπορούμε να το κρίνουμε βλέποντας γύρω μας.
Και συμπερασματικά, προλαμβάνοντας τις σχετικές αντεπιθέσεις εκ μέρους των ορθόδοξων χριστιανών του forum : σέβομαι την Ορθοδοξία, σέβομαι την Πίστη του απλού χριστιανού, αηδιάζω με όσους εκμεταλλεύονται, είτε υλικά, είτε ηθικά, αυτή την ανάγκη. Η έννοια της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι αντίθετη προς τη χριστιανική διδασκαλία, καθώς αποτελεί συσσώρευση εγκόσμιας ισχύος οποίας μορφής και συνεπώς κάθε επιχειρηματολογία περί του δικαιώματος της εκκλησίας να κατέχει οποιαδήποτε "περιουσία" (ήτοι συσσωρευμένο πλούτο) δεν ευσταθεί ηθικά.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Edited by - kostakis on 27/07/2009 13:07:45
Χαίρομαι πάντα να διαβάζω τα "σχόλιά" σου διότι αποτελείς εξαίρεση στον τρόπο με τον οποίο επιχειρηματολογείς και εκφράζεις τις όποιες κριτικές σου.
Λόγω έλλειψης χρόνου, θα σχολιάσω μόνο το πρώτο σου σχόλιο.
quote:
Καλημέρα σε όλουςΔε μου αρέσει να σχολιάζω ανέκδοτα, ερήμην μάλιστα των δημιουργών τους, αλλά ας το δούμε λίγο το θέμα :
quote:
α. την ανταλλαγή της λίμνης με τα διάφορα οικόπεδα την ζήτησε το ΚΡΑΤΟΣ.β. την επιλογή των οικοπέδων την έκανε το ΚΡΑΤΟΣ.
Κανείς δεν υποστηρίζει το αντίθετο. Γι' αυτό άλλωστε το θέμα των ανταλλαγών αυτών δεν είναι θέμα που άπτεται μόνο της ηθικής ή της ποινικής ευθύνης κάποιων κληρικών, αλλά και πολιτικών και λοιπών δημοσίων λειτουργών. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Εκκλησία, παρότι φορέας πνευματικής πορείας και έκφρασης, λειτούργησε σαν κερδοσκοπική Α.Ε.
Η Εκκλησία, από την "ίδρυσή" της έως και σήμερα, πέρα από πνευματικός φορές είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ζει και κινείται εντός της κοινωνίας των ανθρώπων, εξελίσσεται μαζί της, επικοινωνεί και "συναλλάσσεται" με αυτή. Δεν θέλω να μιλήσω για το μέγεθος του υλικού έργου που προσφέρει, αλλά κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν νομίζει πως είναι αυτό.
Αν δεν εξελισσόταν η Εκκλησία και δεν προσπαθούσε να πορευθεί με τους ρυθμούς της εποχής της, η αξία της θα ήταν όπως αυτή ενός απολιθώματος και τίποτα παραπάνω.
Έχοντας, λοιπόν, αυτή την υπόσταση, θέλοντας και μη, γεννιούνται κάποιες ανάγκες και υποχρεώσεις υλικής φύσης. Πώς μπορείς να επιζήσεις σε ετούτη εδώ την άκρως κερδοσκοπική κοινωνία αν δεν προσπαθήσεις να παράγεις κέρδος; Αν δεν το κάνεις, και αν δεν έχεις κάποια υπόσταση και δύναμη που είναι "σεβαστή" από τους "ρυθμιστές" των πραγμάτων, θα σε πατήσουν, θα σε σβήσουν, θα σε απογυμνώσουν από κάθε σου ιδιοκτησία, όποιος κι αν είσαι, και η πορεία σου είναι προδιαγεγραμμένη.
Αν γνωρίζεις τον τρόπο να αμείβονται χωρίς χρήματα (ίσως μόνο με πνευματική ευλογία) όλοι όσοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Εκκλησία, έτσι ώστε η ίδια να καλύπτει όλες της ανάγκες της, τότε δεν έχω παρά να πω και εγώ πως η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη την περιουσία της.