ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ [?] - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ [?] - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

trexagireve29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
07/04/2008, 14:03:07
Φίλε D Incubus, όταν τοποθετούμαι έτσι που δείχνει ενάντια στην έννοια πληρωμή, έχει να κάνει με το ότι, όσο ο άνθρωπος στενεύει τα πλαίσια, τόσο πιο στενά γίνονται τα δεδομένα… Έχω την εντύπωση ότι τα πράγματα είναι κάπως περίπλοκα, με την έννοια ότι υπάρχει συνυπευθυνότητα στο πως έχει ο νόημα της ζωής…
Ότι λέμε αυτό γίνεται.
Εννοώ, αν βάλουμε το θέμα σε βάση πληρωμής, τα πράγματα γίνονται έτσι,
αν τα βάλουμε σε βάση δωρεάν ελάβατε , δωρεάν δότε, πάλι τα πράγματα είναι έτσι… Μου φαίνεται ότι μας διαφεύγει κάτι…
Κάτι που έχει να κάνει με την φύση του κόσμου ή οποία είναι σαφώς καλύτερη, από ότι εμείς την έχουμε υπολογισμένη… Πιστεύω ότι όταν καταλάβουμε ή δούμε πως έχει η κατάσταση, τότε θα δούμε ότι είμαστε… λιγούρια, σε έναν κόσμο δωρεάς…
Αν πληρώσει κανείς όπως λές, έστω 20 ευρώ, τότε η αξία της γνώσης είναι ανάλογη, αν πληρώσει παραπάνω, γίνεται κατώτερη, αν δεν πληρώσει είναι αμέτρητη… Βάζεις ένα στοίχημα ότι έχω δίκαιο;…
Πιστεύω δε ότι ο περιορισμός της γνώσης σε δασκάλους και σχολές, την περιορίζει το ίδιο… Παράδειγμα η βουδιστική θεώρηση, ή οι Βέδες ,έστω, έχουν να κάνουν με ένα περιορισμό της παροχής της γνώσης μέσα από την αντίστοιχη προσέγγιση και φιλοσοφία, όταν υπάρχει πολύ μεγαλύτερο πεδίο, αν αφαιρεθεί η υποκειμενική και χωρική αντίληψη μπρός από τα μάτια μιας…
ΦίλεKyanos Drakos, ότι υπάρχει στο Σύμπαν εννοώ ως γνώση και σύνολο, άρα αυτή η γνώση και το όλο του σύμπαντος υπάρχει και στον άνθρωπο…
Ο άνθρωπος είναι θεος, από την γωνία ότι έχει έλεγχο στο σύμπαν και σε ότι το αποτελεί… Ο Χριστός είχε πει αν έχετε λίγη πίστη, θα μπορείτε να μετακινήσετε βουνά, αλλά και άλλα θαύματα να κάνει ο άνθρωπος μπορεί, αν συνειδητοποιήσει ότι το σύμπαν είναι όπως το σώμα μας. Μπορεί κανείς να ελέγξει το σώμα του, άρα μπορείνα ελέγξει και το σύμπαν, απλά πρέπει να είναι συμπαντικός…
Επίτηδες μιλάω χοντρά…
08/04/2008, 10:02:41
Αγαπητέ trexagireve, στα μηνύματα μου κάθε άλλο παρά για στένεμα των ορίων και για ανάγκη πληρωμής μιλάω.
Αναφέρομαι στην διεύρυνση των ορίων, της λήψης δεδομένων και την έννοια της πληρωμής την ανέφερα πολύ συμβολικά και σε άλλη βάση.

Όσον αφορά την καταβολή των 20 ευρώ - που είναι ένα τυχαίο ποσό - το ανέφερα μόνο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της σχολής όπως πχ για το ενοίκιο του χώρου κλπ κι όχι ως το μέσο για να αποκτηθεί μέρος της Γνώσης.

In anticipation of my resurrection...

08/04/2008, 10:35:12
Φίλε D Incubus επαναλαμβάνω, ότι ό,τι δίνεις το
ίδιο παίρνεις… Αυτό περί ενοικίου, πιστεύω ότι
δεν το κατάλαβες…
Εννοώ ότι όταν κάτι το βάζεις στο στυλ νοικιάζω
γκαρσονιέρα, τότε ανάλογο είναι και το αποτέλεσμα…
Όταν όμως το αφήνεις να βγεί μόνο του, τότε μπορεί
να αγγίξει διαστάσεις παραμυθένιες…
Χωρίς να θέλω να γίνομαι κουραστικός, φέρνω το παράδειγμα
όπου ο Χριστός είχε πει κάτι απλό…
Αν κανείς πιστεύει σε κάτι δύναται να μετακινεί βουνά…
Δεν χρειάζεται να ψάχνεις λύσεις πρακτικές,
εμφανίζονται μόνες τους οι σωστές, όταν είναι
σωστός ο σκοπός…Το καταλαβαίνεις…
ΓιώργοςΜέλος
13/04/2008, 04:46:38
Τον Εσωτερισμό . .τον πληρώνουμε με την μορφή της σημασίας ή πιστεύω που δίνουμε σε κάτι.. και κατά συνέπεια με αυτό που είμαστε…

είμαστε αυτό που πιστεύουμε .. σε αυτό στο οποίο δίνουμε σημασία… και το πληρώνουμε με το να είμαστε χριστιανόπουλα.. παγανόπουλα.. μουσουλμανά.. ή χρηματικά προσανατολισμένα όντα ..

το χρήμα βέβαια είναι μια από τής κυρίες και κοινή μορφή σημασίας στον πλανήτη … για να το καταλάβετε αυτό .. σκεφτείτε .. ότι σχεδόν το 98% των προβλημάτων του μέσου ανθρώπου θα λυνόταν εάν λάμβανε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων … αλλά όχι μια μεγάλη ποσότητα αγάπης ή προσευχής … αν δεν με πιστεύετε ….ρωτήστε τους…

και εάν ένα χαρτάκι με μερικά σύμβολα και νούμερα (κάτι σαν μια μαγική σφραγίδα)
σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις πράγματα που έχουν σημασία για τον περισσότερο κόσμο .. τότε αυτός που έχει τα περισσότερα …

αλλά μιας και μιλάμε για αγοραπωλησίες

ας δούμε ένα παράδειγμα.
Σίμωνας ο Μάγος … μεγάλο και τρανό μαγόπουλο .. Ούτος εστίν η δύναμις του θεού η καλούμενη Μεγάλη" .. όπως μας αναφέρουν πηγές .... μιλάμε για ….νεκραναστάσεις έμπαινε στην πυρά χωρίς να καίγεται, μετέβαλλε τις πέτρες σε ψωμί , διέλυε σιδερένια δεσμά, στα δείπνα ζωντάνευε τα είδωλα, έκανε τα σκεύη να κινούνται μόνα τους ..κλπ
και παίζει σκληρό κουν φου με το πρωτοπαλίκαρο (τον Πέτρο) του Jesus στην Ρώμη …

οπότε για Γνώση και Δύναμη .. δεν ήταν δύσκολο να τον αμφισβητήσουμε

και όμως πηγαίνει και ζητάει να αγοράσει …. “δώσε και μένα μπάρμπα “ … την εξουσία , ώστε σε όποιον επάνω ακουμπήσω τα χέρια μου να λαβαίνει Πνεύμα Αγιο

και το ερώτημα μου είναι .. μα πώς κάποιος τόσο τρανός και μεγάλος Μάγος κάνει ένα τόσο μεγάλη αστοχία (αμαρτία) όπως το θέτουν τα χριστιανόπουλα.. ή μήπως πραγματικά γίνεται και έτσι?

Ασφαλώς καταλαβαίνουμε ότι το να πουλήσεις τα σχέδια μια ατομικής βόμβας σε έναν υδραυλικο … θα του είναι άχρηστα… ή στην χειρότερη περίπτωσή να σκοτωθεί .. αλλά ένα τα πουλήσεις σε έναν πυρηνικό επιστήμονα… ?

Η Γνώση .. είναι πεδίο ..όπως κάποιος ανάφερε παραπάνω….και ο οποιοιδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση .. αλλά σαν τι …?
αυτό που πληρώνουμε ίσως είναι η δύναμη .. .. την δύναμη του να είμαστε πυρηνικοί φυσικοί .. μαγόπουλα.. μασονόπουλα χριστιανόπουλα …
και αυτό κάνουν όλα τα τάγματα (orders τάξεις εκκλησίες… ) δημιουργούν ένα είδος σημασίας δύναμης – με τις επαναλαμβανόμενες πράξεις . .. που έχει βέβαια αντίκτυπο σε αυτό που είμαστε και στον τρόπο που φιλτράρουμε την Γνώση..

θέλετε παράδειγμα.. teacher plants ή φυτά δύναμης … η κατανάλωση τους μια επαναλαμβόμενη πράξει εδώ και αιώνες ..

..μα μόνο 5 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκυβίνης ..
….μα πρεζόνια θα γίνουμε Γιώργο μου

για πες τα μου βρέ Εσώπουλα .. που είναι είναι η Γνώση .. και που η δύναμη,,,

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω την εξαιρετική απάντηση που δίνει ο Σίμωνας στον Πέτρο ..
[i]Δεηθείτε εσείς στον Kύριο για μένα, ώστε να μη μου συμβεί τίποτε απο όσα είπατε.

Όποτε εάν δείτε ένα χριστιανόπουλο βάλτε το να δουλέψει για σας .. δωρεάν φυσικά … να δεηθούνε στον Κύριο τους - για υγεία ..θεραπεία… .. και ένα σας ζητήσουν χρήματα … ή αρνηθούνε .. τότε είναι αυτοί που αμαρτάνουν … γιατί τότε αυτοί δίνουν περισσότερο σημασία στο χρήμα .. και στην χωριστικότητα (είσαι παλιο δωδεκαθειστής ..παγανιστής.. κλπ)

.. ( η κίνηση του νέου Αρχιερέα της Ελληνικής Χριστιανικής εκκλησίας να προτείνει στην ομάδα του να μην ζητάνε χρήματα για τα μυστήρια … έχει την ίδια δυναμική…. )

Γιώργος
[i]Oh no, not me,
We never lost control,
You’re face to face,
With the man who sold the world

ΓιώργοςΜέλος
13/04/2008, 05:06:22
.το πληρώνουμε με την μορφή της σημασίας ή πιστεύω που δίνουμε σε κάτι.. και κατά συνέπεια με αυτό που είμαστε…

είμαστε αυτό που πιστεύουμε .. σε αυτό στο οποίο δίνουμε σημασία… και το πληρώνουμε με το να είμαστε χριστιανόπουλα.. παγανόπουλα.. μουσουλμανά.. ή χρηματικά προσανατολισμένα όντα ..

το χρήμα βέβαια είναι μια από τις κύριες και κοινες μορφές σημασίας στον πλανήτη … για να το καταλάβετε αυτό .. σκεφτείτε .. ότι σχεδόν το 98% των προβλημάτων του μέσου ανθρώπου θα λυνόταν εάν λάμβανε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων … αλλά όχι μια μεγάλη ποσότητα αγάπης ή προσευχής … αν δεν με πιστεύετε ….ρωτήστε τους…

και εάν ένα χαρτάκι με μερικά σύμβολα και νούμερα (κάτι σαν μια μαγική σφραγίδα)
σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις πράγματα που έχουν σημασία για τον περισσότερο κόσμο .. τότε αυτός που έχει τα περισσότερα …

αλλά μιας και μιλάμε για αγοραπωλησίες

ας δούμε ένα παράδειγμα.
Σίμωνας ο Μάγος … μεγάλο και τρανό μαγόπουλο .. Ούτος εστίν η δύναμις του θεού η καλούμενη Μεγάλη" .. όπως μας αναφέρουν πηγές .... μιλάμε για ….νεκραναστάσεις έμπαινε στην πυρά χωρίς να καίγεται, μετέβαλλε τις πέτρες σε ψωμί , διέλυε σιδερένια δεσμά, στα δείπνα ζωντάνευε τα είδωλα, έκανε τα σκεύη να κινούνται μόνα τους ..κλπ
και παίζει σκληρό κουν φου με το πρωτοπαλίκαρο (τον Πέτρο) του Jesus στην Ρώμη …

οπότε για Γνώση και Δύναμη .. δεν ήταν δύσκολο να τον αμφισβητήσουμε

και όμως πηγαίνει και ζητάει να αγοράσει …. “δώσε και μένα μπάρμπα “ … την εξουσία , ώστε σε όποιον επάνω ακουμπήσω τα χέρια μου να λαβαίνει Πνεύμα Αγιο

και το ερώτημα μου είναι .. μα πώς κάποιος τόσο τρανός και μεγάλος Μάγος κάνει ένα τόσο μεγάλη αστοχία (αμαρτία) όπως το θέτουν τα χριστιανόπουλα.. ή μήπως πραγματικά γίνεται και έτσι?

Ασφαλώς καταλαβαίνουμε ότι το να πουλήσεις τα σχέδια μια ατομικής βόμβας σε έναν υδραυλικο … θα του είναι άχρηστα… ή στην χειρότερη περίπτωσή να σκοτωθεί .. αλλά ένα τα πουλήσεις σε έναν πυρηνικό επιστήμονα… ?

Η Γνώση .. είναι πεδίο ..όπως κάποιος ανάφερε παραπάνω….και ο οποιοιδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση .. αλλά σαν τι …?
αυτό που πληρώνουμε ίσως είναι η δύναμη .. .. την δύναμη του να είμαστε πυρηνικοί φυσικοί .. μαγόπουλα.. μασονόπουλα χριστιανόπουλα …
και αυτό κάνουν όλα τα τάγματα... σχολές ...orders τάξεις εκκλησίες… ) δημιουργούν ένα είδος σημασίας δύναμης – με τις επαναλαμβανόμενες πράξεις και τον εκάστοτε μύθο... .. που έχει βέβαια αντίκτυπο σε αυτό που είμαστε και στον τρόπο που φιλτράρουμε την Γνώση..

θέλετε παράδειγμα.. ας πάρουμε... teacher plants ή φυτά δύναμης … η κατανάλωση τους μια επαναλαμβόμενη πράξκ εδώ και αιώνες ..
..μα μόνο 5 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκυβίνης ..
….μα πρεζόνια θα γίνουμε Γιώργο μου

για πες τε μου βρέ Εσώπουλα .. που είναι είναι η Γνώση .. και που η Δύναμη..?
και όμως τα φυτά προσφέρουν Δωρεάν.. οτι έχουν να προσφέρουν

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω την εξαιρετική απάντηση που δίνει ο Σίμωνας στον Πέτρο ..
Δεηθείτε εσείς στον Kύριο για μένα, ώστε να μη μου συμβεί τίποτε απο όσα είπατε.

Όποτε εάν δείτε ένα χριστιανόπουλο βάλτε το να δουλέψει για σας .. δωρεάν φυσικά … να δεηθούνε στον Κύριο τους - για υγεία ..θεραπεία… .. και ένα σας ζητήσουν χρήματα … ή αρνηθούνε .. τότε είναι αυτοί που αμαρτάνουν … γιατί τότε αυτοί δίνουν περισσότερο σημασία στο χρήμα .. και στην χωριστικότητα (είσαι παλιο δωδεκαθειστής ..παγανιστής.. κλπ)

.. ( η κίνηση του νέου Αρχιερέα της Ελληνικής Χριστιανικής εκκλησίας να προτείνει στην ομάδα του να μην ζητάνε χρήματα για τα μυστήρια … έχει την ίδια δυναμική…. )

Γιώργος
Oh no, not me,
We never lost control,
You’re face to face,
With the man who sold the world

ΓιώργοςΜέλος
13/04/2008, 15:38:58
ωχ .. τώρα το κατάλαβα ότι βγήκε δύο φορές το πόστ..
ας σβηστεί το πρώτο .. παρακαλώ

Γιώργος
το limoncello φτάει..!!! άτιμο πράγμα.. και καλά για την χώνευση σου λέει ..

13/04/2008, 22:55:07
Εσύ πάντως φίλε Γιώργο έχω βεβαιωθεί ότι
έχεις επαφή με άλλον πλανήτη… Καμιά επικοινωνία…
Το παλεύεις πολύ όμως να δείχνεις ξένος και
σκέφτομαι τι μοναξιά να τραβάς άραγε….
Για τον Σίμωνα που μιλάς… Εννοείς εκείνον που
ήθελε να αγοράσει την δύναμη του Χριστού με λεφτά;
Είχε πλάκα…. Ο άνθρωπος μου θύμιζε τους σημερινούς
αμερικάνους: Πόσο κάνει …., το πλερώνω…
Τι πίνεις και σε αλλάζει;…
Και γαμώ τα alter ego…
Kyanos_DrakosΜέλος
14/04/2008, 02:04:29
Kyanos_Drakos Απεστάλη: 24/01/2008, 06:09:12
quote:
Η Γνώση, η αληθινή Γνώση είναι Δωρεάν.
quote:
Δεν μπορείς να την πουλήσεις σε κανέναν γιατί δεν την κατέχεις.. {{είναι εμπειρική}}
quote:
Είναι δυνατόν να εμπορεύονται τις διδασκαλίες των μεγάλων καθοδηγητών της ανθρωπότητας και των μεγάλων Διδασκάλων;

Πιστεύω ότι ο καθένας θα έπρεπε να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτή, και πόσο μάλλον στις μέρες μας...
Και σας ερωτώ την γνώμη σας πάνω σε αυτο το θέμα.

Τρέχα γύρευε έχεις κανένα κόμπλεξ κατωτερώτητας , που σου εμφήσησαν οι πατέρες
τις Εκκλησίας ή είναι προσωπικό σου χόμπι να επιτίθεσε σε όποιν μιλάει;

Ο μεγάλος και ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ θα σε τιμωρήσει. Θα σε κάψει.
Παρ΄όλα αυτά , σε Αγαπάει...

Αλλα ξέρεις, τώρα δεν σου κάνω προσωπικη επίθεση επειδή είμαι κακός,
ΟΧΙ, είναι το Στυλ μου τέτοιο για να σε κάνω να βγάλεις ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
Ξέρω οτι με έχεις συγχωρήσει απο πρίν!!! Έυγε τρέχαγυρευε!
Το πνεύμα σου είναι βαθιά χριστογενές και μάλλον και χριστοποιημένο.

Σε παρακαλώ , είναι η τελευταία φορα που θα σου πω κάτι.
Πές κάτι σχετικό ...
Δείξε Σεβασμό...
Ή ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ.

ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΜΊΛΑΓΑ ΕΤΣΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΓΡΑΠΤΟ MODE
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕΒΕΣΕ.

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ.
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ.

ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ.
ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΟΣ.

ο Κισσός... αναριχάται
"Όταν δείς κάτι καkό σε κάποιον άλλο, γύρισε και εξέτασε πολύ προσεκτικά τον εαυτό σου" Κομφούκιος
www.myspace.com/okissos

Kyanos_DrakosΜέλος
14/04/2008, 06:35:33
Γιώργο για πές μας τι έγινε τελικά με τον Σίμωνα,
αγόρασε τίποτα;

{{γιατί δεν ξέρω την ιστορία}}

ο Κισσός... αναριχάται
"Όταν δείς κάτι καkό σε κάποιον άλλο, γύρισε και εξέτασε πολύ προσεκτικά τον εαυτό σου" Κομφούκιος
www.myspace.com/okissos

14/04/2008, 10:10:13
Αγαπητέ μου Κυανός Δράκος, ερυθρός μάλλον δράκος,
θα έπρεπε να λέγεσαι για τα νεύρα που βαράς…
Το μεγάλο πνεύμα του μανιτού σου αποκάλυψε ότι
θα με τιμωρήσει ο Θεός; Φίλε
μου έχω τέτοια προσωπική σχέση με τον Θεό
που ξέρω ότι δεν θα με τιμωρήσει, στο λέω
για να μην ματαιοπονείς…
Δεν μιλάω ποτέ μόνο για να μιλάω και δείχνεις
προκατάληψη μιλώντας εσύ έτσι…
Ωστόσο αυτο που είπα είναι ότι αν μιλάμε
για τον ίδιο Σίμωνα που ζήτησε να αγοράσει το
άγιο Πνεύμα, τότε καταλαβαίνουμε περί ποιου
Σίμωνα μιλάμε…
Από κει κι έπειτα φίλε μου, προσπάθησε να μην
έχεις τόσο ενθουσιασμό και φανατισμό,
δεν σε αφήνουνε να δεις καθαρά…
Επιμένω ότι η γνώση που πληρώνεται είναι κατά πολύ
λιγότερη από αυτήν που δεν πληρώνεται…
Ότι έχει μεγάλη αξία, εξυπακούεται ότι δεν
πληρώνεται, άρα μόνο χαρίζεται…
Αν αυτό γίνει κτήμα της ψυχής στον άνθρωπο,
μπορεί να αποκτήσουμε κι εκείνη την πίστη
που μετακινεί βουνά και κάνει πλείστα άλλα θαύματα…
14/04/2008, 16:23:22
quote:
trexagireve

Επιμένω ότι η γνώση που πληρώνεται είναι κατά πολύ
λιγότερη από αυτήν που δεν πληρώνεται…
Ότι έχει μεγάλη αξία, εξυπακούεται ότι δεν
πληρώνεται, άρα μόνο χαρίζεται…

Κάτσε βρε τρέχα....

Πώς θα προμηθευτείς βιβλία και τόμους γνώσεων αν δεν πληρώσεις? Βασική πηγή γνώσεων είναι τα βιβλία τα οποία δεν πέφτουν σα μάνα εξ'ουρανού. Αντίθετα όσο περισσότερη γνώση απαθανατίζεται σε σελίδες βιβλίων, τόσο πιο ακριβό θα είναι και το βιβλίο λόγω όγκου γνώσεων.

Διάβασε και την ανάλυση που έχω κάνει στην πρώτη σελίδα του θέματος, σχετικά με τις πηγές γνώσης, την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σ'αυτές καθώς και τον τρόπο απόκτησης extra γνώσεων από αρχικες εστίες γνώσης.

Ας μην βγάζουμε μεταφυσικά, ασαφή συμπεράσματα για δήθεν "αληθινή", "μεγάλης αξίας" γνώση που τάχα μου λαμβάνεται δωρεάν ή χαρίζεται. Κανείς δεν χαρίζει. Κι αν χαρίσει, θα πρόκειται για αρχικό τέχνασμα ώστε να κερδίσει περισσότερα στο κοντινό ή μεσομακροσπρόθεσμο μέλλον (κάτι σαν επένδυση ένα πράγμα)...
Ο,τι πληρώνεις παίρνεις συνήθως...

Ακόμα και την προσφιλή σου Καινή Διαθήκη φίλε τρέχα...την αγοράζεις από το βιβλιοπωλείο, είτε πληρώνεις διαδικτυακή συνδρομή για να έχεις πρόσβαση στα ευαγγέλια online. Δεν ζούμε στην εποχή του λίθου και του κυνηγιού μαμούθ στο ύπαιθρο...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Kyanos_DrakosΜέλος
14/04/2008, 18:56:45
Γεια σας, εγώ ο φανατικός Κυανός δράκος είμαι πάλι!
γεια σου και εσένα παπα-τρέχα!
Αχαχαχαχαχα!
Στοπ!

Έκανα ένα συλλογισμό μόλις τώρα...

Η ζωή είναι τσάμπα;
Πιστεύω πως όχι, είναι αρκετά επίπονο να παίρνουμε ένα φυσικό σώμα
από ζωή σε ζωή από επιστροφή σε επιστροφή κλπ κλπ.
οπότε το πληρώνουμε .
Και φυσικά δεν μιλάμε για χρηματική αξία, έτσι...
Το πληρώνουμε με την Φθαρτότητα αλλά αυτό είναι Γνώση αυτής,
το πληρώνουμε με την Εντροπία, τον Πόνο, την Χαρά, την επίγνωση της ματαιότητας
κάθε φιλοδοξίας και την επίγνωση όλων αυτών και Γνώση.
Το πληρώνουμε μαθαίνοντας (αν αυτό γίνεται αυτοσκοπός),
την Αλήθεια η γνώση αυτής είναι η Γνώση. Όποιος την κατέχει έχει πληρώσει
και μπορεί να ξεπληρωθεί ακόμα και με την Αθανασία.
....

Γιατί εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να χρηματοποιούμε τα πάντα??
Αυτό είναι ένα ερώτημα.

-Αγνωστικιστή-, δεν μπορεί η γνώση να αποθανατιστεί και σε ένα ρητό,
όπως του Κομφούκιου.
Ή δεν μπορεί να στην μεταφέρει κάποιος προφορικά (π.χ. Οδύσσεια κλπ.)
και να μην πληρωθεί για αυτό.
Εκεί βέβαια θα πληρώσεις σε χρόνο. Και ας μην πούμε ότι
ο χρόνος είναι χρήμα, από την άποψη τουλάχιστον της (υποκειμενικής) αξίας του χρήματος,
γιατί δεν πιστεύω να εννοείται πως το χρήμα είναι χρόνος!
Όχι άμεσα, έμμεσα όμως μπορεί να λειτουργήσουν τα πράγματα έτσι.

quote:
Ο,τι πληρώνεις παίρνεις συνήθως...

Φοβερά σοφή φράση. Την έχει πει κανένας σοφός? Την έλεγε ο λαός?
Το μόνο σίγουρο ξέρω είναι πως την έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου και
την έχω μέσα μου καλά... (έλεγε λίγα και καλά, να' ναι καλά).
Σε ότι δίνεις ενέργεια , λογικό είναι να πάρεις μια αντίστοιχη.
Μικρότερη η μεγαλύτερη, αρνητική η θετική, πάντα ανάλογα αντίστοιχη
με την ενέργεια που θα διαθέσεις, με την δύναμη που θα καταβάλεις,
δεν μπορεί να είναι διαφορετικά.
Αν κάτσω ακίνητος και περιμένω να προχωρήσω μέσα στο χώρο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Θα προχωρήσω μόνο μέσα στο χρόνο, ( ο οποίος είναι σαφώς η Στιγμή)
και αυτο θα αποπληρωθεί με την φθαρτότητα μου.
Και αν αφιερώσω κάποιο χρόνο για να γράψω στον παπατρέχα
θα λάβω την αντίστοιχη ενέργεια, εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.
Σαφώς αν αναζητήσω την Γνώση με όλη μου την ψυχή θα την λάβω,
άσχετα αν θα μου ζητηθεί να συνδράμω ενισχυτικά και εθελοντικά, ή αν θα
μου απαιτηθεί να πληρώσω κανονικά! Μήπως αν συμβεί το δεύτερο δεν θα έχει λάβει χώρα η αιτίια
του δηλ. η βαθιά αναζήτηση.

Βέβαια υπάρχουν αυτοί που σφετερίζονται την άγνοια μα και την αγαθότητα
και ξαφρίζουν εν ψυχρό. Είναι λωποδύτες, αν όμως δεν καταλάβουμε ότι είναι και
ψυχο-δύτες δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι και αυτό είναι μια
πληρωμή την οποία την αξίζουμε και την έχουμε δημιουργήσει με τις ενέργειες μας, αν όντας
φτιάχνουμε ψυχή ξέρουμε να αναγνωρίζουμε τα ψυχικά επιπρόσθετα, δηλ. να ξεκινούσαμε
να βάζουμε Συν-είδηση τότε δεν θα μπορούσαν να μας κοροϊδέψουν ή εν τέλει να μας
στενοχωρήσουν ή ακόμα και να μας χαροποιήσουν βεβαίως ψευδώς... (να μας δουλεύουν δηλαδή).

Πιστεύω πως η Γνώση εν τέλει πληρώνεται με πόνο.
Και φίλε Αγνωστικιστή είπες ότι δεν ζούμε στην εποχή του Λίθου και του κυνηγιού Μαμούθ
στην ύπαιθρον. Συμπληρώνω, ευτυχώς όχι ακόμα!

ο Κισσός... αναρριχάται
"Όταν δεις κάτι κακό σε κάποιον άλλο, γύρισε και εξέτασε πολύ προσεκτικά τον εαυτό σου" Κομφούκιος
www.myspace.com/okissos

Edited by - Kyanos_Drakos on 14/04/2008 19:45:33

14/04/2008, 19:07:41
Αγαπητέ αγνόστικ, τα βιβλία που λες εμπεριέχουν
περιορισμένη γνώση και είναι απαραίτητα για
την αρχή της εκπαίδευσης, απλά το ζήτημα που
προέκυψε, αλλά και είναι το αντικείμενο του
τοπικ αφορά την γνώση την ίδια στην απώτερη μορφή
της, καθώς βιβλία εγκυκλοπαιδικής και μερικής
μόρφωσης υπάρχουν πολλά….
Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσαι πως η γνώση που ζει
ο άνθρωπος
είναι κατά πολύ ανώτερη της μεταφερόμενης...
Εξάλλου μιλάμε για την ίδια τη γνώση η οποία έχει
και την φιλοσοφική της υπόσταση, όπου
αναγνωρίζοντας την ύπαρξη της ικανότητας αντίληψης ,
πρέπει να αναγνωρίσουμε και την πνευματική
υπόσταση και υπόβαθρο του όντος, πράγμα που
οδηγεί στο κατά πόσο η γνώση εμπεριέχεται
όλη στον άνθρωπο, αλλά λείπει το κλειδί που
θα την ανοίξει…
Φίλε μου καταλαβαίνω ότι έχεις συνειδητοποιήσει
ότι όλα πωλούνται και αγοράζονται στον υλιστικό
κόσμο που ζούμε, αλλά, μην ξεχνάς, ότι δεν είναι όλα από ύλη φτιαγμένα…
Όπως και ότι δυστυχώς τα υλικά είναι και φθαρτά κι
ίσως γι’ αυτό και πληρώνονται…Αυτά που θέλεις να
απαξιώσεις, ως κόλπο πλασιέ, πάλι χρησιμοποιείς
τεχνικές υλικής σκέψης…
Αυτο που λέμε είναι ότι υπάρχουν πεδία που με μια
ασήμαντη πράξη ή κίνηση, ό άνθρωπος μπορεί να
αγγίξει κορυφές και να παραμείνει εκεί, αν κρατήσει
το ανάλογο επίπεδο ποιότητας στη βιωτή του…
Θέλω να πιστεύω ότι κατάλαβες τι είπα, κυριολεκτικά
κι όχι μερικά…
14/04/2008, 20:34:40
Δείχνεις ότι δεν έχεις καμία σχέση με ότι ευαγγελίζεσαι,
γιατί οι προσβολές σου και τα ειρωνικά σου σχόλια,
αποκαλύπτουν ότι έχεις ξεφύγει, φίλε Κυανέ Δράκε…
Απ’ ότι κατάλαβα aπο τα γραφόμενα σου, θα
φτάσουμε στην εποχή του λίοθυ και του μαμούθ,
όπως το διατυπώνεις,αφού λές ευτυχώς όχι ακόμα…
Αρχίζεις και δείχνεις τον χαρακτήρασου, άρα το κόλπο
με την ένταση αποδεικνύει πολλά…
Φυσικά, όσες γνώσεις και να αποκτήσεις, αν δεν
χάσεις το θυμωμένο παιδί που έχεις μέσα σου,
δεν βλέπω να έχουν καμιά αξία για σένα…
Φιλικά, μεγάλωσε…
Kyanos_DrakosΜέλος
14/04/2008, 22:23:22
Καλησπέρα,
μια διευκρίνιση:
Δεν ευαγγελίζομαι, αν κάποιος ευφραίνεται είναι γιατί μιλάω τις αλήθειες,
που ο ίδιος έχω διατυπώσει και από πουθενά ξεσηκώσει (όσον αφορά τις πρωτύτερες
μου τοποθετείσεις σήμερα).

Δεν έχω ανάγκη να δικαιολογηθώ, είμαι της βαθιάς πεποίθησης
ότι και άλλοι διαβάζουν αυτή την στήλη, δεν είμαι διατεθειμένος
να τους κουράσω μήτε με άλλες επιθέσεις ή με αβρότητες και
δικαιολογίες.

Να είστε καλά.

ο Κισσός... αναρριχάται
"Όταν δεις κάτι κακό σε κάποιον άλλο, γύρισε και εξέτασε πολύ προσεκτικά τον εαυτό σου" Κομφούκιος
www.myspace.com/okissos

14/04/2008, 22:32:44
Γεια σας
Νιώθω σαν να μπαίνω σε φουρτουνιασμένη θάλασσα. Θα προσπαθήσω όμως.

Χαίρομαι να συναντώ άτομα που αντί να κάθονται μπροστά στην τηλεόραση κρατώντας ένα τηλεκοντρόλ στο χέρι ,αναζητούν με οποιοδήποτε τρόπο την ‘’Γνώση’’.

Το μυστήριο της Ύπαρξης είναι η μεγαλύτερη Γνώση. Αυτή η Γνώση αποκτάτε πραγματικά μόνο δια μέσω της εμπειρίας . Ο νους δεν πρόκειται ποτέ να την φτάσει, γιατί αυτή η Γνώση δεν μπορεί να οροθετηθεί από καμιά ιδέα, από κανένα σύμβολο, από καμιά εντύπωση.

Στην ιστορία της ανθρωπότητας έχουν υπάρξει αλλά και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βίωση το μυστήριο της ύπαρξης. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούμε να πούμε πως είναι ΙΕΡΑ ΑΤΟΜΑ Διδάσκαλοι της ανθρωπότητας.
Κάθε Δάσκαλος έχει τον δικό του τρόπο για να μας δήξη την σωστή κατεύθυνση, αυτό που χρειάζεται από εμάς είναι η συνειδητή προσπάθεια.

Πριν πολλά χρόνια ο άνθρωπος ήταν σε αρμονία με την φύση και η ζωή τότε ήταν παραδεισένια. Η διδασκαλίες ήταν διαφορετικές γιατί και οι άνθρωποι ήταν διαφορετικοί. Κάποια στιγμή στην πορεία τής ανθρωπότητας υπήρχε ένας εκφυλισμός και σιγά σιγά οι άνθρωποι έχασαν την αρμονία με την φύση . Φτάνοντας στις μέρες μας μπορούμε να δούμε πως αυτός ο εκφυλισμός έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Λόγου αυτού του εκφυλισμού οι Δάσκαλοι άνοιξαν της πρώτες σχολές μυστηρίων με σκοπό να μπορούν οι άνθρωποι να πάρουν της Διδασκαλίες που θα τους οδηγήσουν στην Γνώση .δηλαδή στην Γνώση του Εαυτού. Στην Γνώση του μυστήριου των μυστηρίων.

Ανά τούς αιώνες αυτές οι Διδασκαλίες αλλά και οι σχολές ήταν άλλοτε φανερές και άλλοτε κρυφές. Κρυφές γιατί κινδύνευαν να αφανιστούν από την στενότητα των μυαλών των ανθρώπων. Σήμερα αυτές οι σχολές είναι και πάλη φανερές. Υπάρχουν πολλές σχολές με πολλά διαφορετικά ονόματα, όλες όμως έχουν την ίδια αφετηρία.

Ακόμα και σχολές να μην υπάρχουν έτσι όπως κάποιοι από εσάς γνωρίζουν ,όταν υπάρχει Δάσκαλος υπάρχουν και μαθητές.
Σήμερα για να μπορέσει να λειτουργεί μια σχολή έχει έξοδα. Μια κάποια φιλική συμμετοχή ως προς τα έξοδα πρέπει να υπάρχει. Βέβαια υπάρχουν σχολές που δυστυχώς έχουν εκφυλιστεί. Και πουλάνε γνώση.

Από την άλλη υπάρχουν οι εκδοτικοί οίκοι που πουλάνε. Αυτό είναι ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ. Αν δεν υπήρχαν και αυτοί πως θα μπορούσαμε να βρούμε όλα αυτα τα βιβλία. Σίγουρα υπάρχουν καλά και κακά βιβλία.

Yπαρχουν δυο ειδων γνωσεις Μια του ΝΟΥ και μια της ΚΑΡΔΙΑΣ

Για να τελιωσω παραθετω ένα αποσπασμα από άλλη συζητηση.

Απόσπασμα ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
----------------------------------------------------------------------------------------------
Γνώση που προέρχεται από τον Νου είναι παροδική, εφήμερη. Σήμερα υπερασπιζόμαστε κάποιες ιδέες μιλάμε αναμεταξύ μας μπορεί να συμφωνούμε η να διαφωνούμε άλλοτε νιώθουμε ικανοποιημένοι και άλλοτε θυμωμένοι.
Αλλά αυτό που σήμερα υπερασπιζόμαστε αύριο μπορεί να το μισούμε. Ή αυτό που σήμερα μισούμε αύριο μπορεί να το λατρεύουμε.

Δεν πιστεύω να μην έχετε μια τέτοια εμπειρία;

Η γνώση που έρχεται από την καρδιά είναι μόνιμη, άμεση και δεν αλλάζει ποτέ. Αυτό απαιτεί να σηκωθούμε ψηλότερα από τον Νου. Μονό με μια ριζική αλλαγή μπορεί να γίνει αυτό. Και αυτή η ριζική αλλαγή πετύχετε με τον θάνατο του ψυχολογικού Εαυτού ο οποίος είναι ‘’κατασκευασμένος’’ από λανθασμένες εντυπώσεις, μηχανικότητες, πολλά εγώ, κακές συνήθειες και αλλά.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Την πρώτη γνώση μπορούμε να την αγοράσουμε όταν δεν υπάρχει για εμάς Δάσκαλος.

Η ΓΝΩΣΗ της ΚΑΡΔΙΑΣ δεν αγοράζεται είναι αυθύπαρκτη.

Να είστε καλά.

15/04/2008, 00:30:27
-Φίλε υπηρέτη θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά μία διευκρίνηση σε αυτό που λες :<<Αυτή η Γνώση αποκτάτε πραγματικά μόνο δια μέσω της εμπειρίας>> Αν δηλαδή είναι εμπιρία κάποιου άλλου και σου τη μεταδώσει με την αφήγηση........δε θα τη δεχτείς? εφόσον το άτομο αυτό είναι φερέγκιο για σένα?

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

15/04/2008, 14:29:35
Γεια σας

Φίλε europaios2

Έχω πει για αυτό σε ένα άλλο τοπικ. Αν δεν σε πειράζει για να μην το ξαναγραφώ να κάνω μια επικόλληση του κειμένου.

Αποσπασμα ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Το μυστήριο της Ύπαρξης είναι η μεγαλύτερη Γνώση. Αυτή η Γνώση αποκτάται πραγματικά μόνο δια μέσω της εμπειρίας . Ο νους δεν πρόκειται ποτέ να την φτάσει, γιατί αυτή η Γνώση δεν μπορεί να οροθετηθεί από καμιά ιδέα, από κανένα σύμβολο, από καμιά εντύπωση.

Εμείς έχουμε μάθει να λειτουργούμε μόνο με τον νου και συνεχώς είμαστε μπλεγμένοι μέσα στο εννοιολογικό μας περιεχόμενο.
Έτσι η μια ιδέα αντιμάχεται μια άλλη ιδέα, αλλά οι ιδέες δεν είναι η αλήθεια.

Ένας άνθρωπος που έχει την γνώση του εαυτού μέσα από την εμπειρία δεν χρειάζεται καμιά θρησκεία κανένα δόγμα καμιά ιδέα, είναι ο ίδιος η αυθεντική απόδειξη αυτού που ΕΙΝΑΙ. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας ΔΑΣΚΑΛΟΣ.
Όπου υπάρχει ένας ΔΑΣΚΑΛΟΣ υπάρχουν και μαθητές , αλλά ο κάθε μαθητής έχει τα δικά του προβλήματα ή κολλήματα. Είναι σκλάβος του νου και των εγώ.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ δεν μπορεί να φάει για να χορτάσει ο μαθητής. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να δείξει που είναι η τροφή και ο μαθητής να την αναζητήσει με σκοπό να έχει την άμεση εμπειρία αυτού που ψάχνει.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Αποσπασμα europaios2
-------------------------------------------------------------------------------------------
Αν δηλαδή είναι εμπειρία κάποιου άλλου και σου τη μεταδώσει με την αφήγηση........δε θα τη δεχτείς? εφόσον το άτομο αυτό είναι φερέγκιο για σένα?
Βέβαια και μπορείς να δεκτής μια διδασκαλεία .Αλλά άλλο να την δεκτής και άλλο να την ζήσεις .Το να έχεις εμπειρία είναι το σπουδαιότερο από όλα.

Όταν έχεις εμπειρία δεν λες <<πιστεύω πως……>>.
Αλλά λες <<ξέρω πως……>>.

Ελπίζω να σου κάλυψα την ερώτηση.

Nα είστε καλά.

15/04/2008, 20:01:11
Οι γνώσεις που λες φίλε μου «ένας υπηρέτης» είναι
δυο γιατί η μια είναι εν εξελίξει κι η άλλη είναι
υπο εξερεύνηση ….Καμιά από τις γνώσεις δεν αγοράζετε
ουσιαστικά, ούτε η της καρδιάς, λόγω του ότι τυγχάνων
εν εξελίξει, δεν μπορεί να πουληθεί κάτι που δεν έχει
ολοκληρωθεί, ενώ κι η γνώση του νου, δεν μπορεί να
πουληθεί κάτι που εξερευνάται, αφού υπάρχει
μόνο του και δεν κατασκευάζεται…εφόσον δε όπως
λες και στην απάντηση σου προς τον europaios2,
καμία γνώση δεν διδάσκεται, χωρίς την εμπειρία,
τότε καταλαβαίνεις ότι αν κάποιος μόνος του έχει
μια εμπειρία, τότε τι να πουλήσεις από κάτι
που κάποιος μόνος του πετυχαίνει;
Κι η χαρά ότι βοήθησες κάποιον να
ανακαλύψει κάτι μέσα του;
Κι αυτή εξαργυρώνεται;
15/04/2008, 23:56:18
Γεια σας

Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό που λέω δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Φίλε europaios2 καλείσαι να βγάλεις συμπεράσματα.

να ειστε καλα.