- Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Βρήκα κι ένα σχετικό link (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

In anticipation of my resurrection...
Ειλικρινά κάθε που ακουώ τη φράση "θετική ενέργεια" μου 'ρχεται να ξεράσω.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ?
Στη φυσική, αν θυμάμαι καλά, λέγαμε ότι το έργο (το οποίο μετριέται σε joule) είναι θετικό , όταν η κίνηση ενός σώματος προσφέρει ενέργεια, και αρνητικό όταν απαιτεί.
Επειδή εγώ δεν είμαι και τόσο "εσωτεριστής" ας μου εξηγήσει κάποιος τον ορισμό της Θετικής Ενέργειας παρακαλώ.
Σας ευχαριστώ.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ...
ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΕΙΣ.
οταν πχ στην παραλια το καλοκαιρακι νοιωθω ομορφα το μερος εχει θετικη ενεργεια, κι ο φιλος μου ο ταδε που ειναι νταουνιαρης ο μπαγασας, ειναι φορεας αρνητικης ενεργειας ![]()
ο ορος δεν ειναι επιστημονικος αρα τζαμπα παιδευεσαι να τον διευκρινησεις μεσω της φυσικης!!
cool δικε μου, μην μπερδευεσαι![]()

Edited by - wolfowitz on 21/04/2005 07:13:13
Συνοψίζοντας, αναφέρω οτι προτιμώ να αναφερόμαστε σε "ρόζ ιπτάμενα ελεφαντάκια" παρά σε "θετική ενέργεια".
Είναι πιο σαφής και περιγραφική έννοια...
----------------- ξεκινήστε από δώ ----------------------------------
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΒΟΥΝΟ
--------------------------------------------------------------------------------
Διαβάζοντας αυτό, μήπως τελικά οι πιστεύσαντες σε "ενεργειακούς τόπους", πράγμα ασυμβίβαστο με τον ορισμό και ιδιότητα της ενέργειας, εννοείτε απλά την επίδραση του οξυγόνου στον οργανισμό ?
Ε, τότε πέστε το "ο αέρας του βουνού". Άκου ενεργειακός τόπος...
Τι "θετικές" και "αρνητικές" ενέργειες τσαμπουνάτε ???
Τι είναι οι ενέργειες, θερμοκρασίες Κελσίου ????
και συνεχίστε σε αυτό το λίνκ
--------------------------------------------Edited by - Vril on 21/04/2005 13:52:44
Edited by - Vril on 21/04/2005 13:54:05

ηρεμησε μεγαλε
ολοι φοβομαστε αλλα δεν κανουμε κι ετσι![]()

Wolfowitz quote:
τι το ψιλοκοσκινιζετε ρε παιδια..!
θετικη ενεργεια = ειμαι στα high μου
αρνητικη ενεργεια = ειμαι down
Γιατί κάνουμε ανάλυση και δεν κάνουμε μπακάλικο στύλ Λιακό...
Wolfowitz quote:
κι αν, Vril, το θες πιο "επιστημονικο", αντικατέστησε το "ενεργεια" με "δυναμικο" οποτε θα μπορείς να το εχεις και αρνητικο και θετικο
μόνο που άλλο η ενέργεια και άλλο το δυναμικό.
Άλλο τα μαρούλια και άλλο οι πέστροφες.
άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται...
στο ειπα εξαρχης οτι ο ορος δεν εχει να κανει με τη φυσικη, χρησιμοποιειται καταχρηστικα και μη-κυριολεκτικα θελοντας να υποδηλωσει ενα ψυχοσωματικο φαινομενο
βαλτο σε εισαγωγικα αν θες να εχεις την συνειδηση σου ηρεμη![]()
αλλο τα σωβρακα και αλλο οι γραβατες
και εισαι και πολυλογας

ΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ ΠΙΑ.
ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΑΡΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΖΗΛΩΤΟΝ ΜΕΝ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΙΜΙΟΝ ΜΕΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.
Στο βιβλίο φυσικής Α Λυκείου (2003) σελ. 243, υπάρχει μία αναφορά στον Feynman από το βιβλίο του “Lectures on Physics Vol I” και με έντονη γραμματοσειρά τονίζονται τα εξής λόγια του:
«Είναι σπουδαίο να αντιληφθούμε ότι στη Φυσική σήμερα δεν έχουμε γνώση του τι είναι ενέργεια»
Λίγο πιο πριν, οι συγγραφείς του βιβλίου συμπεραίνουν:
«…στην περίπτωση της ενέργειας, δε φαίνεται να υπάρχει ένας ορισμός της καθολικά αποδεκτός, αλλά παρόλα αυτά η έννοιά της μπορεί να γίνεται κατανοητή»
Για το …
quote:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ?
υπάρχει to εξής:
«Η αρνητική ενέργεια είναι ενέργεια κάτω από την ενεργειακή στάθμη του κενού, ή την κατάσταση της απόλυτης ακινησίας.
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε δύο παράλληλες αφόρτιστες πλάκες. Λέμε ότι είμαστε στην κατάσταση μηδενικής ενέργειας γιατί τίποτα δεν κινείται. Αλλά αν υπολογίσετε αυτή την κατάσταση χρησιμοποιώντας κβαντική θεωρία πεδίου, βλέπετε να υπάρχουν "εν δυνάμει σωματίδια" που χορεύουν παντού. Αυτά τα εν δυνάμει σωματίδια δημιουργούν μια πίεση η οποία είναι μεγαλύτερη στην εξωτερική πλευρά των πλακών, παρά στην εσωτερική. Οι πλάκες συνεπώς έλκονται και τελικά καταρρέουν. Αρχικά όμως οι πλάκες ήταν σε κατάσταση μηδενικής ενέργειας και αφού κατέρρευσαν τώρα βρίσκονται σε κατάσταση μικρότερης ενέργειας δηλαδή αρνητικής.
Αυτό είναι το φαινόμενο Casimir. είναι μικροσκοπικό φαινόμενο και χρειαζόμαστε εξεζητημένο εργαστηριακό εξοπλισμό για να το παρατηρήσουμε. Αλλά υπάρχει. Δεν είναι επιστημονική φαντασία. Έχουμε παρατηρήσει αρνητική ενέργεια στο εργαστήριο, και κάτι τέτοιο αποτελεί τον πυρήνα της επιστημονικής αλήθειας στην πρόσφατη ταινία "Timeline" του Michael Crichton που έχει ως θέμα της τα ταξίδια στο χρόνο.»
Michio Kaku (θεωρητικός φυσικός των χορδών και συγγραφέας πολλών βιβλίων για το πλατύ κοινό)
Πηγή: http://www.physics4u.gr/news/2003/scnews1186.html
Αυτά όσον αφορά το χώρο της Φυσικής.
Στην καθημερινότητά μας όμως, όπως είπε και ο αγαπητός wolfowitz χρησιμοποιείται ο όρος καταχρηστικά (ίσως πάντως, όχι και τόσο καταχρηστικά, σύμφωνα και με τα πιο πάνω) για να χαρακτηρίσει κάποιες εξωτερικές επιδράσεις που μεταβάλλουν την ψυχοσωματική μας κατάσταση.
Στο κάτω – κάτω η ενέργεια όπως κι αν την ορίσουμε, είναι κάτι που εμπλέκεται σε κάθε αλλαγή κατάστασης. Αν η αλλαγή που προκύπτει είναι προς το θετικότερο χρησιμοποιούμε τον προσδιορισμό «θετική» αν προς το αρνητικότερο «αρνητική»