ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

kakao90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
cubeΜέλος
02/10/2003, 12:42:30
TELSON τώρα που είπες για μουσική...

Για εμένα η μουσική είναι ζωή!

Ολημερής ακούω μουσική...στην δουλειά...στο σπίτι...στο αυτοκίνητο...για να κοιμηθώ...για να ξυπνήσω..!

1.Αφαίρεσε μου την μουσική...μου αφαιρείς την ζωή!
2.Αφαίρεσε μου την ακοή...μου αφαιρείς την ζωή!
3.Αφαίρεσε μου τα αισθήματα...μου αφαιρείς την μουσική!
.Κύβος.

Αυτό κάνει μία λούπα...1,2,3,1,2,3,1,2,3,1,2,3... ατελείωτη!

Υγεία... Αγάπη... Ζωή..!

+ κύβος +
gwbΝέο Μέλος
02/10/2003, 20:38:05
[quote]
υπάρχει θεός?
απάντηση
οχι...(η λέξη υπάρχω έχει 2 συνθετικά,υπο και άρχω)ο θεός άρχει

Συμφωνω και επαυξ`ανω . Ο δημιουργος `Αρχει τα δημιουργ`ηματα υπ-`αρχουν , ειναι υπο της Αρχης .

gwbΝέο Μέλος
02/10/2003, 20:47:13
Αγαπα τον πλησ`ιον σου ως αν τον εαυτ`ον σου ΙΗΣΟΥΣ Πιο ευκολα περναει μια καμηλα απο την τρυπα μιας βελονας παρα ενας πλουσιος στον παραδεισο . ΙΗΣΟΤΣ

telsonΝέο Μέλος
03/10/2003, 14:52:02
ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ
ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΜΕ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΚΑΝΕ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΥΡΑΝΟ
ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΩΝΗΕΝ ΣΤΗ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΟΣΕΙΡΑ
ΕΚΕΙ, ΠΟΥ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΑΝΤΙΛΑΛΕΙ
ΑΚΟΥΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠ΄ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΑΥΤΙ
ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΔΥΝΑΤΟΣ
ΚΙ ΑΠΟ ΖΩΗ ΣΕ ΖΩΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΚΑΡΜΑ
ΑΠΟ ΖΩΗ ΣΕ ΖΩΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΙΝΙΑΛΑ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
ΘΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ
ΝΑ ΓΕΙΩΘΩ ΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΗΤΑ

telson

CronosΜέλος
05/10/2003, 09:49:15
Η μισή αλήθεια είναι ψέμα.

Δεν ξέρω αν η μισή αλήθεια είναι ψέμα, αλλά η έλειψη Αγάπης είναι μισός Παράδεισος...

Ευχαριστώ

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
06/10/2003, 13:25:22
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΑΝ ΘΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΕ.

ΤΡΥΠΕΣ

""ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΝΑΡΧΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΙΛΙ"

Edited by - ΣΙΣΙΦΟΣ on 06/10/2003 13:26:04

Edited by - ΣΙΣΙΦΟΣ on 06/10/2003 13:26:46

ΓιώργοςΜέλος
10/11/2003, 15:45:52

Those are my principles if you don't like them I have others - Groucho Marx

Γιώργος
...τι θα πάρετε?

21/11/2003, 12:30:01
"ΚΑΝΕΝΌΣ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ ΜΗΝ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ, ΓΙΑΤΊ Η ΤΎΧΗ ΕΊΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ".

ΙΣΟΚΡΑΤΗ-ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΝΙΚΟΝ.

ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΕΤΑΝΕ, ΜΑ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΗ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ......

21/11/2003, 12:31:47
"Είναι καλύτερα να σκέπτεσαι πριν από τις πράξεις σου, παρά να μετανοείς μετά".

ΣΟΦΟΚΛΗΣ.

ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΕΤΑΝΕ, ΜΑ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΗ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ......

DanaiΜέλος
21/11/2003, 16:53:10
...

"Η ζωή διδάσκει κάθε λεπτό κι υπάρχει μόνο ένα μυστικό:
να δέχεσαι πως, μέσα στην καθημερινότητά σου, μπορείς να είσαι σοφός
σαν τον Σολομώντα κι ισχυρός σαν τον Μεγαλέξανδρο"
από το "Ημερολόγιο ενός Μάγου"

"Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων... και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστην, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμι"
Α' Προς Κορινθίους, κεφ. ΙΓ', στιχ. 1-2.
Απόδοση: "Εάν μιλώ τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων... και αν έχω χάρισμα προφητείας και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση, και αν έχω όλη την πίστη, ώστε να μεταθέτω βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, δεν είμαι τίποτε"

"Ουδέν γαρ εστι κεκαλυμμένον ο ουκ αποκαλυφθήσεται, και κρυπτόν ο ου γνωσθήσεται"
Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφ. Ι', στιχ. 26.
Απόδοση:"Διότι δεν υπάρχει κανένα σκεπασμένο πράγμα, που να μη μαθευτεί, ή κανένα κρυφό που να μη γίνει γνωστό"

Φιλικά,...
Δανάη

"To χθες δεν είναι τίποτα περισσότερο
από την ανάμνηση του σήμερα και το αύριο είναι το όνειρο το σήμερα"
Χαλίλ Γκιμπράν
(Ο προφητης)

Edited by - Danai on 21/11/2003 16:56:15

28/08/2010, 17:33:09
αριστοτέλης

quote:
δεν μπορει να διαπιστωθει απο επιστημονες επειδη προς το παρον δεν εχουν τα καταλληλα εποπτικα οργανα να ανιχνευσουν μια τετοια εξωτικη υλη που ουσιαστικα δεν βρισκεται στη διασταση μας, ομως αρκετοι ανθρωποι στην πορεια της ανθρωποτητας γνωρισαν παρα πολλα για τη συγκεκριμενη εμφυτευση μεσω αλλων τροπων και χωρις να ειναι ενορατικοι απαραιτητα, καποιοι μαλιστα προσπαθησαν να εκμεταλευτουν το εξωτικο αυτο υλικο περισσοτερο και αλλοι εφτασαν στο σημειο να θελουν να απαλλαγουν απο τη δραση του, υπαρχουν παραδοσεις που εχουν γραψει βιβλια ολοκληρα για τη συγκεκριμενη ουσια και εχουμε βιβλια απο αντιθετικες σχολες οσον αφορα τη χρησιμοποιηση της, δεν θελω να δωσω ομως λεπτομερειες, προτιμω οποιος ψαξει το ζητημα να εντοπισει μονος του το πολυ γνωστο ονομα της ουσιας απο συγκεκριμενη παραδοση και τη φιλολογια που σχετιζεται μαζι της τοσο σε ανατολικες παραδοσεις οσο και σε δυτικες..

Ναι αλλά ένας ισχυρισμός πρέπει κάπως να μπορεί να διασταυρωθεί... Πρέπει να είναι falsifiable,πρέπει να σου δίνει έναν τρόπο να τον αμφισβητήσεις. Εσύ μου λες για κάτι που έχεις ΠΕΙΣΕΙ τον ΕΑΥΤΟ σου ότι υπάρχει χωρίς καμία φυσική απόδειξη

quote:
εγω το ξυραφι του Οκαμ το θεωρω εργαλειο των τεμπεληδων και αυτων που αναζητουν την πιο συμβατικη και κονφορμιστικη αποψη.

Ανάποδα τα λες. Το να αφαιρέσεις αίτια και να φτάσεις στα ελάχιστα ικανά είναι το δύσκολο και θέλει δουλειά. Το να φαντάζεσαι μαγικές δυνάμεις είναι το πιο εύκολο

quote:
με ρωτας αν εψαξα την υλιστικη αποψη περι αυτονομης εξελιξης, ναι οταν ημουν νεαρος αυτην πιστευα μαλιστα στο σχολειο μου ειχα αποβληθει επειδη εκραξα ενα θεολογο, αλλα στην πορεια οταν αλλαξε η αποψη μου για τη φυση του συμπαντος (πολυδιαστασιακη) και το ευρος των οντων του που δεν κινουνται απαραιτητα στην υλικη διασταση δεν μου εκανε μια εξιστορηση βασισμενη μονο σε ενα προτσες αυτονομης εξελιξης του υλικου κομματιου (θεωρουσα πια το συμπαν εμψυχο και ζωντανο και οχι σκετα κομματια απο βραχο και χωμα

Σε ρώτησα αν η εξέλιξη μέσω φυσικής επιλογής (όχι αυτόνομη, χρειάζεται περιβάλλον για να σταθεί) είναι ΕΠΑΡΚΗΣ. Επίσης τι σχέση έχει η φύση του σύμπαντος με τα βιολογικά όντα της γης; Πώς το ένα αλλάζει το άλλο.

quote:
καπου εκει πηρα και τη γνωμη των αρχαιων παραδοσεων οταν αντιληφθηκα οτι ακριβως για την πορεια και εξελιξη της ανθρωποτητας μιλουν στους περισσοτερους μυθους..οταν λοιπον ειδα οτι απομακρυσμενοι λαοι αναφερονται σε ταυτοσημες νοηματικα διηγησεις με την ιδια ακριβως πλοκη για επεμβασεις οντων αλλης συστασης απο τη δικη μας στην ανθρωπινη εξελιξη καταλαβα οτι εδω υπαρχει λαγος..

Και εγώ σε ρώτησα, αποκλείεται οι μύθοι να μιλάνε για φωτισμένους και ικανούς ανθρώπους, των οποίων οι ιστορίες με τα χρόνια έγιναν πιο υπερβολικές ώστε να χαρακτηριστούν θεόσταλτοι και άγγελοι;

quote:
οι αρχαιες παραδοσεις λενε οτι ο Προμηθεας δεν ηταν ενας απο μας και πως ειχε συσταση σωματος εντελως διαφορετικη απο τη δικη μας και προσπαθησε μικρομερη της δικιας του συστασης να τοποθετησει μεσα στο αιθερικο-βιοενεργειακο κομματι του σωματος μας ωστε να επιταχυνει την εξελιξη μας, ουσιαστικα μας λενε οτι οι Αγγελοι τυπου Προμηθεα προσπαθησαν στη διαρκεια μεγαλων κυκλων να δομησουν το αορατο μας σωμα κατα κυριο λογο ενω δευτερευοντως ασχοληθηκαν με την μορφολογια του υλικου...

Και γιατί να εμπιστευτούμε τόσο πολύ τις αρχαίες παραδόσεις, μιας εποχής που οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο κόσμος είναι επίπεδος και ότι στην άκρη της θάλασσας, στον ορίζοντα υπάρχουν δράκοι;;;;;

quote:
πως να μπορεσουμε ομως να συνενοηθουμε οταν εσεις δεν αναγνωριζετε αορατο σωμα στον ανθρωπο; και πως να μπορεσουμε να βρουμε κοινο τοπο συνεννοησης οταν εσεις θεωρειτε επιστημη μονο τη μελετη της υλικης διαστασης χωρις να υπολογιζετε την αλληλεπιδραση με τις αλλες;

Να σου πω... Μια αντιβίωση έχει ψυχή; Η βροχή έχει ψυχή; Εδώ δεν έχουμε υλικό αίτιο-υλικό αποτέλεσμα;

quote:
εχετε φτιαξει μια θεωρια της εξελιξης του ανθρωπου η οποια ομως θεωρει τον ανθρωπο μονο υλικο ον, στα πλαισια της υλικοτητας εχει μια λευτουργικοτητα, αλλου δεν στεκει απο μονη της, χρειαζεται συμπληρωση...

Εγώ την έφτιαξα; Οι Νεφελίμ; Τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ μας οδηγούν εκεί... Ξέρεις απολιθώματα, ραδιοχρονολογήσεις, γενετικές αναλύσεις κτλ κτλ

quote:
εγω χρησιμοποιω τους ορους της εσωτερικης φιλοσοφιας οπου ο θνητος ανθρωπος ειναι μικροκοσμος και οι Θεοι-Αγγελοι μακροκοσμικα οντα, εδω εχουμε να κανουμε με διακρισεις πανω στην οντολογικη κλιμακα και οχι αναμεσα στο μεγεθος των υλικων σωματων..

Ναι, είναι ΛΑΘΟΣ όροι. Περιγράφουν κάτι άλλο...

quote:
ο Σιτσιν ηταν ενας εμπορας τυπου Λιακο που διαστρεβλωσε τις αρχαιες παραδοσεις κατα το δοκουν για να κονομησει, δεν ειχε καμια εσωτερικη η φιλοσοφικη παιδεια και δεν μπορεσε ποτε να μπει στο πνευμα των αρχαιων μυθολογων.

Σωστό αλλά πάνω κάτω λέτε τα ίδια

quote:
θα ερθει και η ωρα που θα μπορουμε να μιλησουμε για τη συγκεκριμενη ενεργεια και με μαθηματικους ορους και με μοντελα της φυσικης (κοντα ειμαστε), μεχρι τοτε εχε υποψιν σου οτι απο αρχαιοτατων χρονων υπαρχουν ανθρωποι που βλεπουν αυτη την ενεργεια και μαλιστα υποστηριζουν οτι κινειται και σπειροειδως σχηματιζοντας δινες...δεν ειναι τυχαιο οτι σε ολες τις αρχαιες παραδοσεις υπαρχει ονομα γι'αυτην και πως οι Ορφικοι της αφιερωσαν και συγκεκριμενο υμνο.

Να το δούμε, να το δούμε

Edited by - IndustrialAngel on 28/08/2010 17:33:29

29/08/2010, 02:22:36
quote:
Ναι αλλά ένας ισχυρισμός πρέπει κάπως να μπορεί να διασταυρωθεί... Πρέπει να είναι falsifiable,πρέπει να σου δίνει έναν τρόπο να τον αμφισβητήσεις. Εσύ μου λες για κάτι που έχεις ΠΕΙΣΕΙ τον ΕΑΥΤΟ σου ότι υπάρχει χωρίς καμία φυσική απόδειξη

καλως εισαι του λογου σου να μου ζητας αποδειξεις για το τι εγινε πριν καν εμφανιστει ο χομο σαπιενς, εγω υποδεικνυω απλα τι λενε τα αρχαια κειμενα, αν σε ενδιαφερει εχει καλως...

quote:
Ανάποδα τα λες. Το να αφαιρέσεις αίτια και να φτάσεις στα ελάχιστα ικανά είναι το δύσκολο και θέλει δουλειά. Το να φαντάζεσαι μαγικές δυνάμεις είναι το πιο εύκολο

και μονο στην ελληνικη παραδοση να αρκεστουμε υπαρχει ο μυθος του Προμηθεα και του Εριχθονιου, μπορεις να ισχυριστεις οτι δεν αναφερονται σε αυτα που υποστηριζω;

αν λοιπον αναφερονται σε οσα υποστηριζω δεν τα φανταστικα αλλα μου ανοιξαν τα ματια οι αρχαιοι...

quote:
Σε ρώτησα αν η εξέλιξη μέσω φυσικής επιλογής (όχι αυτόνομη, χρειάζεται περιβάλλον για να σταθεί) είναι ΕΠΑΡΚΗΣ. Επίσης τι σχέση έχει η φύση του σύμπαντος με τα βιολογικά όντα της γης; Πώς το ένα αλλάζει το άλλο.

ειναι εν μερει επαρκης για να εξηγησει την εξελιξη του ανθρωπου σωματικα, δεν ειναι σε θεση να ερμηνευσει ουτε την αποτομη νοητικη του επανασταση, ουτε την ψυχικη του εξελιξη, γενικοτερα ο ανθρωπος οπως τον εξεταζει η βιολογια ειναι ενα αναπηρο ον καθως ειναι μονο σωμα και χημικες διαδικασιες και δεν υπαρχει ψυχη, φυσιολογια της ψυχης και εξελιξη των βασικων οργανων και λειτουργιων της, ουτε αναφορες στην αλληλεπιδραση ψυχης και σωματος η ψυχης και νοησης...

γενικοτερα οταν η βιολογια και η φυσικη ανακαλυψουν πως ο ανθρωπος εχει ενα αορατο σωμα και πως αυτο εξελιχθηκε παραλληλα με το υλικο σωμα και πως οι δηθεν μεταλλαξεις που προξενησαν αλλαγες στη νοητικη εξελιξη του ανθρωπου ηταν ουσιαστικα παρεπομενα αλλαγων της φυσιολογιας του αορατου σωματος του τοτε θα εχουμε μια πιο ολοκληρωμενη προσεγγιση στη βιολογια και στη θεωρια της εξελιξης...

οι αρχαιοι γνωριζαν για το αορατο σωμα και τη φυσιολογια του και μας πληροφορησαν μεσα απο μυθους για την εξελιξη του και πως αυτη επηρρεασε την εξελιξη της νοησης...ολα αυτα ομως συνδεονται και με τις επεμβασεις των Αγγελων...

quote:
Και εγώ σε ρώτησα, αποκλείεται οι μύθοι να μιλάνε για φωτισμένους και ικανούς ανθρώπους, των οποίων οι ιστορίες με τα χρόνια έγιναν πιο υπερβολικές ώστε να χαρακτηριστούν θεόσταλτοι και άγγελοι;.

αποκλειεται γιατι οι μυθοι κανουν λογο για μεταφυτευση στον ανθρωπο μιας εξωτικης ουσιας που την συμβολισαν αλλοτε με την εννοια του ιερου πυρος αλλοτε με την εννοια του φιδιου (Εριχθονιος) και αλλοτε με την εννοια του απαγορευμενου καρπου της γνωσης (μηλου)...θνητοι δεν μπορουν να προκαλεσουν τετοιες αλλαγες στη φυσιολογια του αορατου σωματος του ανθρωπου, ουτε η σημερινη μας επιστημη θα ηταν ικανη να απομονωσει και να μεταμοσχευσει ενα μικροποσο αυτης της ενεργειας...

quote:
Και γιατί να εμπιστευτούμε τόσο πολύ τις αρχαίες παραδόσεις, μιας εποχής που οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο κόσμος είναι επίπεδος και ότι στην άκρη της θάλασσας, στον ορίζοντα υπάρχουν δράκοι;;;;;

αποψη μου πως οι υπερβολες των μυθων περι δρακων, χρυσομαλλων δερατων, τερατων κλπ ηταν πανεξυπνες αλληγοριες για να γινουν αντιληπτες απο οσους θα κατσουν με μερακι να σπασουν το τσοφλι του μυθου και να γευτουν την ψυχα του..δεν υπαρχει μυθος που να μην κρυβει αλληγοριες πισω απο τις οποιες υπαρχουν αναφορες τοσο στην εξελιξη της ανθρωποτητας οσο και την εξελιξη του ανθρωπου απο πνευματικη σκοπια...

quote:
Να σου πω... Μια αντιβίωση έχει ψυχή; Η βροχή έχει ψυχή; Εδώ δεν έχουμε υλικό αίτιο-υλικό αποτέλεσμα;

η χημεια του εργαστηριου παραγει νεκρες υλες, η χημεια της φυσης παραγει εμψυχες υλες, το νερο, ο βραχος, το κρυο μεταλλο, κρυβουν μεσα τους ζωικη ενεργεια σε μικρες ποσοτητες, ανεβαινοντας τη σκαλα απο το μεταλλο η το ορυκτο, στο φυτο, στο ζωο, στον ανθρωπο, στο μακροκοσμικο ον, η ποσοτητα της ζωικης ενεργειας και οχι μονο αυξανει κατακορυφα...γι' αυτο τα χημικα φαγητα δεν εχουν καμια βιολογικη ενεργεια ενω αντιθετα τα φρεσκα φυσικα τροφιμα εχουν μεσα τους ιδιαιτερα μεγαλη...

quote:
Σωστό αλλά πάνω κάτω λέτε τα ίδια

καμια σχεση, ο Σιτσιν κανει λογο για διαβολικους εξωγηινους απο καποιον αορατο πλανητη του ηλιακου συστηματος που χρησιμοποιουσαν τους ανθρωπους σαν εξορυκτες χρυσου, ειναι προφανες οτι στα αμερικανικα σπεις παλπ φικσιον διαβαζε κανεις καλυτερα σεναρια...

εγω αρκουμαι σε μια πιο αληθοφανη διηγηση καθως μεταχειριζομαι το σωμα γνωστων μυθων και οχι καποιων αγνωστων μυθων που ο Σιτσιν υποστηριζε οτι ελεγαν τα δικα του και αλλοι μεταφραστες ελεγαν οτι οι μεταφρασεις μονο αυτο που υποστηριζε ο Σιτσιν δεν ελεγαν...λολ..

29/08/2010, 02:44:13
quote:

καλως εισαι του λογου σου να μου ζητας αποδειξεις για το τι εγινε πριν καν εμφανιστει ο χομο σαπιενς, εγω υποδεικνυω απλα τι λενε τα αρχαια κειμενα, αν σε ενδιαφερει εχει καλως.

Στη βιολογία που ξέρω εγώ, και οι αρχαίοι Homo sapiens sapiens ήταν. Αυτοί ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ξέρανε; Α και ξέρουμε πολλά για το τι έργινε πριν εμφανιστούμε στη γη ως είδος. Πχ ξέρουμε ότι υπήρχαν δεινόσαυροι. Ξέρεις δεν υπάρχουν μόνο η ιστορικές ή μυθολογικές αφηγήσεις αλλά και τα διάφορα απολιθώματα...

quote:
και μονο στην ελληνικη παραδοση να αρκεστουμε υπαρχει ο μυθος του Προμηθεα και του Εριχθονιου, μπορεις να ισχυριστεις οτι δεν αναφερονται σε αυτα που υποστηριζω;

Ασφαλώς και μπορώ... Αφού δε μου δίνεις έναν τρόπο να το διασταυρώσω... Ποιος μου λέει ότι αυτοί που αφηγούνται το μύθο έχουν δίκιο και δεν τα σκαρφίστηκαν απλώς; Ποιος μου λέει ότι ο Προμηθέας δεν εξυμνεί απλώς έναν ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ άνθρωπο που ανακάλυψε τη φωτιά;

quote:
αν λοιπον αναφερονται σε οσα υποστηριζω δεν τα φανταστικα αλλα μου ανοιξαν τα ματια οι αρχαιοι

Και σε αυτούς ποιος τα άνοιξε; Και γιατί να μην τα φαντάστηκαν ΑΥΤΟΙ; Και γιατί είμαστε σίγουροι ότι τα καταλαβαίνεις σωστά;

quote:
ειναι εν μερει επαρκης για να εξηγησει την εξελιξη του ανθρωπου σωματικα, δεν ειναι σε θεση να ερμηνευσει ουτε την αποτομη νοητικη του επανασταση, ουτε την ψυχικη του εξελιξη, γενικοτερα ο ανθρωπος οπως τον εξεταζει η βιολογια ειναι ενα αναπηρο ον καθως ειναι μονο σωμα και χημικες διαδικασιες και δεν υπαρχει ψυχη, φυσιολογια της ψυχης και εξελιξη των βασικων οργανων και λειτουργιων της, ουτε αναφορες στην αλληλεπιδραση ψυχης και σωματος η ψυχης και νοησης

Κάτσε ρε φίλε... Τα δελφίνια και οι πίθηκοι είναι ανάπηρα όντα; Τα δελφίνια μετράνε, λύνουν πάζλ, οι πίθηκοι χρησιμοποιούν πέτρες για εργαλεία.. Αυτά δεν είναι ενδείξεις νόησης; Και τι είναι η νόηση και τι η ψυχή ακριβώς; Για να καταλαβαινόμαστε

quote:
γενικοτερα οταν η βιολογια και η φυσικη ανακαλυψουν πως ο ανθρωπος εχει ενα αορατο σωμα και πως αυτο εξελιχθηκε παραλληλα με το υλικο σωμα και πως οι δηθεν μεταλλαξεις που προξενησαν αλλαγες στη νοητικη εξελιξη του ανθρωπου ηταν ουσιαστικα παρεπομενα αλλαγων της φυσιολογιας του αορατου σωματος του τοτε θα εχουμε μια πιο ολοκληρωμενη προσεγγιση στη βιολογια και στη θεωρια της εξελιξης

Μη βάζεις με τα βεβαιότητας το όταν. Μπορεί να είναι ΑΝ...Και μάλιστα απίθανο να ικανοποιηθεί

quote:
οι αρχαιοι γνωριζαν για το αορατο σωμα και τη φυσιολογια του και μας πληροφορησαν μεσα απο μυθους για την εξελιξη του και πως αυτη επηρρεασε την εξελιξη της νοησης

Οι αρχαίοι νόμιζαν ότι σκεφτόμαστε με την καρδιά και ότι ο εγκέφαλος είναι άχρηστος ή στην καλύτερη ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος... Δηλαδή άσχετα πράγματα

quote:
αποκλειεται γιατι οι μυθοι κανουν λογο για μεταφυτευση στον ανθρωπο μιας εξωτικης ουσιας που την συμβολισαν αλλοτε με την εννοια του ιερου πυρος αλλοτε με την εννοια του φιδιου (Εριχθονιος) και αλλοτε με την εννοια του απαγορευμενου καρπου της γνωσης (μηλου)...θνητοι δεν μπορουν να προκαλεσουν τετοιες αλλαγες στη φυσιολογια του αορατου σωματος του ανθρωπου, ουτε η σημερινη μας επιστημη θα ηταν ικανη να απομονωσει και να μεταμοσχευσει ενα μικροποσο αυτης της ενεργειας...

Ναι μόνο που ΔΕΝ μπορείς να αποδείξεις ότι υπάρχει αυτή η ενέργεια. Όμως η αποδοχή της ύπαρξης Προμηθέα με τέτοια χαρακτηριστικά προκύπτει από τη βεβαιότητα ότι αυτή η ενέργεια υπάρχει. Κάτι τέτοιο δεν είναι δικαιολογημένο στα μάτια μου

quote:
αποψη μου πως οι υπερβολες των μυθων περι δρακων, χρυσομαλλων δερατων, τερατων κλπ ηταν πανεξυπνες αλληγοριες για να γινουν αντιληπτες απο οσους θα κατσουν με μερακι να σπασουν το τσοφλι του μυθου και να γευτουν την ψυχα του..δεν υπαρχει μυθος που να μην κρυβει αλληγοριες πισω απο τις οποιες υπαρχουν αναφορες τοσο στην εξελιξη της ανθρωποτητας οσο και την εξελιξη του ανθρωπου απο πνευματικη σκοπια.

Καλά πες οι δράκοι συμβόλιζαν κάτι...Η επίπεδη γη; Γιατί για να είμαστε ειλικρινείς, στον αρχαίο κόσμο, τη γη έπρεπε να την θεωρούσαν σφαιρική...τέσσερα άτομα; Λέω πολλούς;

quote:
η χημεια του εργαστηριου παραγει νεκρες υλες, η χημεια της φυσης παραγει εμψυχες υλες, το νερο, ο βραχος, το κρυο μεταλλο, κρυβουν μεσα τους ζωικη ενεργεια σε μικρες ποσοτητες, ανεβαινοντας τη σκαλα απο το μεταλλο η το ορυκτο, στο φυτο, στο ζωο, στον ανθρωπο, στο μακροκοσμικο ον, η ποσοτητα της ζωικης ενεργειας και οχι μονο αυξανει κατακορυφα...γι' αυτο τα χημικα φαγητα δεν εχουν καμια βιολογικη ενεργεια ενω αντιθετα τα φρεσκα φυσικα τροφιμα εχουν μεσα τους ιδιαιτερα μεγαλη...

Δηλαδή αν συντεθεί οργανισμός εργαστηριακά, ΛΕΩ ΕΓΩ, αυτό σημαίνει ότι κάνεις λάθος;

quote:
καμια σχεση, ο Σιτσιν κανει λογο για διαβολικους εξωγηινους απο καποιον αορατο πλανητη του ηλιακου συστηματος που χρησιμοποιουσαν τους ανθρωπους σαν εξορυκτες χρυσου, ειναι προφανες οτι στα αμερικανικα σπεις παλπ φικσιον διαβαζε κανεις καλυτερα σεναρια.

Η ιδέα του "κάτι από έξω" που "άλλαξε" την ανθρωπότητα είναι κοινή...

quote:
εγω αρκουμαι σε μια πιο αληθοφανη διηγηση καθως μεταχειριζομαι το σωμα γνωστων μυθων και οχι καποιων αγνωστων μυθων που ο Σιτσιν υποστηριζε οτι ελεγαν τα δικα του και αλλοι μεταφραστες ελεγαν οτι οι μεταφρασεις μονο αυτο που υποστηριζε ο Σιτσιν δεν ελεγαν...λολ

Σωστό, όμως δε με έπεισες ότι ερμηνεύεις σωστά...

29/08/2010, 11:44:42
για να αρχισεις να βλεπεις την αρχαια μυθολογια καπως διαφορετικα απο καποια εξυπνα παραμυθακια που καποιοι φανταστηκαν για να περνανε τις ωρες τους τις κρυες νυχτες του χειμωνα...

θα πρεπει πρωτα να συμφωνησεις μαζι τους οτι υπαρχει αορατο σωμα στον ανθρωπο, ψυχη, οτι υπαρχουν μακροκοσμικα οντα και Θεος πανω απ'αυτα, ο Διας δηλαδη ως πατηρ Θεων και ανθρωπων, στη συνεχεια μπορεις να αρχισεις να ψαχνεις το μυθο του Προμηθεα με αλλο ματι γιατι αφενος δεν θα χεις προβλημα να δεχτεις οτι ειναι μακροκοσμικο ον (αφου ηταν συχνα καλεσμενος στον Ολυμπο εξαλλου), αφετερου δεν θα χεις προβλημα να ερευνησεις το ενδεχομενο αλληλεπιδρασης μακροκοσμικων οντων στην εξελιξη του ανθρωπου με τροπους που δεν αφορουν τοσο τη βιολογια του παχυλου σωματος αλλα αυτη του αορατου...

γιατι οι αρχαιοι μιλουσαν κωδικα για ιερα πυρα που αλλαξαν τη ζωη της ανθρωποτητας και για οφεις που η Αθηνα παρεδωσε να φυλασσονται στην Ακροπολη του ανθρωπου και αλλα ωραια τα οποια δεν εχουν κανενα νοημα αν δεν υπαρχει αορατο σωμα, αν δεν υφιστανται εξωτικες ενεργειες και μακροκοσμικα οντα...

μην υποτιμας τους αρχαιους ουτε καν στο θεμα της "επιπεδης γης": το οτι οι Πυθαγορειοι που ηταν μυημενοι γνωριζαν οτι τα ουρανια σωματα ειναι σφαιρες σχετιζεται με το οτι ο ιδρυτης τους ειχε περασει απο ολες τις μυστηριακες σχολες και απ'οτι φαινεται σε καποιες απ'αυτες μια τετοια γνωση δεν ηταν αγνωστη αλλα δεν ηταν και κοινοποιησιμη γιατι υπηρχαν εποχες που ο απλος λαος θα κοροιδευε οποιον ισχυριζοταν για σφαιρα με τη "λογικη" οτι πως δεν πεφτουν κατω οσοι βρισκονται στο αναποδο ημισφαιριο...οταν αναπτυχθηκαν συνολικα τα γραμματα και οι τεχνες τοτε μια τετοια γνωση θεωρηθηκε οτι θα μπορουσε να κοινοποιηθει..

οι Ορφικοι για παραδειγμα γνωριζαν για το μπιγκ μπανγκ, ονομαζαν το απειροστικο σωματιδιο που ετεινε να γινει υλη αλλα ποτε δεν γινοταν, σε αυγο του κοσμου που περιειχε μεσα του τα σπερματα ολων των οντων, το οποιο τελικα διεραγη και ξεπεταχτηκε απο μεσα του ο Φανης, ενας παραγων που φανερωσε ολα τα πραγματα και τα οντα που πριν ηταν κρυμενα μεσα στο αυγο...εμμεση αλλα ξεκαθαρη αναφορα δηλαδη στην εκρηξη η οποια γεννησε τον κοσμο απο ενα απειροστικο σημειο...

για να μην υπαρχουν αμφιβολιες το αυγο αναπαυοταν προ της υπαρξης του κοσμου στην αγκαλια της Νυχτας (δηλαδη σε καποιο χαος περα απο χωρο και χρονο), οταν διεραγη ξεπεταχτηκε ο Φανης και ο κοσμος ηρθε σε εκδηλωση...

υπαρχουν ομως δειγματα ακομη πιο εντυπωσιακων γνωσεων: οι Στωικοι πιστευαν πως το συμπαν ξεκινησε με μια μεγαλη εκρηξη (μπιγκ μπανγκ) και θα τελειωσει με την εκπυρωση των παντων (μπιγκ κραντς, θεωρια της μεγαλης συνθλιψης) για να ξαναρχισει μετα νεος κυκλος νεου συμπαντος κοκ...τη θεωρια περι αεναης δημιουργιας και καταστροφης του συμπαντος συνανταμε και στον αρχεγονο Ινδουισμο..

29/08/2010, 23:02:47
Αν η Αγία Γραφή γνώριζε τα της προελεύσεως του ανθρώπου , θα γνώριζε και τα του ανθρώπου...

Καμμιά όμως "γνωριμία" με το υποκείμενο άνθρωπος δεν έχει ... ΚΑΜΜΙΑ!!!

Απο πουθενά δεν προκύπτει αυτό και η αγωνία των ιθυνόντων είναι πλέον μεγάλη και δεν είναι τυχαίες οι ιστοσελίδες τους , που προσπαθουν να ενσωματώσουν γνώσεις της Ψυχολογίας στο γενικότερο πλαίσιο της κοσμοθεωρίας του .... επειδή γνωρίζουν ότι όπου νά'ναι θα ευτελισθούν στις συνειδήσεις του κόσμου...του νέου κόσμου που αναζητούν πειστικά επιχειρήματα...!!!

Μιλούν για κάτι που έχουν παντελή άγνοια , για κάτι που ούτε η σκέψη τους μπορεί να προσεγγίσει...μόνο η φαντασία τους είναι υπερμεγέθης και λεγοντας ένα ψέμμα τόσα χρόνια , το πίστεψαν ως αλήθεια...!!!

Εδώ και ενώ πολλοί απο "αυτους" -πνευματικούς πατέρες- μιλούσαν για ασυναρτησίες των Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων , στην συνέχεια το άλλαξαν το τροπάριο αλλα όσο και να το αλλάξουν δεν πρόκειται να ξεφύγουν απο αυτά που έρχονται και θα αποκαλύπτονται δια μέσου της γνώσης πλέον των ανθρώπων...!!!

Αλλα την συζήτηση την αποφεύγουν , όπως ο "διάβολος το λιβάνι"...!!!

Λογικό!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
30/08/2010, 00:24:11
quote:
Αν η Αγία Γραφή γνώριζε τα της προελεύσεως του ανθρώπου , θα γνώριζε και τα του ανθρώπου...

Καμμιά όμως "γνωριμία" με το υποκείμενο άνθρωπος δεν έχει ... ΚΑΜΜΙΑ!!!

εχεις διαβασει τον Ιωβ και το Ασμα Ασματων;

αριστουργηματα της παγκοσμιας λογοτεχνιας ειναι και βεβαια δεν γραφει αριστουργηματα καποιος που δεν γνωριζει τα του ανθρωπου...

ολες οι αρχαιες παραδοσεις (μαζι και η εβραικη) ειναι απαυγασματα σοφιας και αποτελουν τη συλλογικη μνημη της ανθρωποτητας...

quote:
Απο πουθενά δεν προκύπτει αυτό και η αγωνία των ιθυνόντων είναι πλέον μεγάλη και δεν είναι τυχαίες οι ιστοσελίδες τους , που προσπαθουν να ενσωματώσουν γνώσεις της Ψυχολογίας στο γενικότερο πλαίσιο της κοσμοθεωρίας του .... επειδή γνωρίζουν ότι όπου νά'ναι θα ευτελισθούν στις συνειδήσεις του κόσμου...του νέου κόσμου που αναζητούν πειστικά επιχειρήματα...!!!

οι ιθυνοντες ειναι και ασχετοι συν τοις αλλοις για την οντως μυστηριακη χριστιανικη διδασκαλια, απλα προσπαθουν να διασωσουν μια ερμηνεια της..

30/08/2010, 00:35:31
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

quote:

αριστουργηματα της παγκοσμιας λογοτεχνιας ειναι και βεβαια δεν γραφει αριστουργηματα καποιος που δεν γνωριζει τα του ανθρωπου...

ολες οι αρχαιες παραδοσεις (μαζι και η εβραικη) ειναι απαυγασματα σοφιας και αποτελουν τη συλλογικη μνημη της ανθρωποτητας...

Μόνον εσύ ή κάποιος σαν και σένα θα μπορούσε να πει μια τέτοια ανοησία.

macedon

30/08/2010, 01:48:06
macedon,

-Όταν οι Εβραίοι έλεγαν ότι τον άνθρωπο τον έπλασε ο Θεός, οι δικοί μας πρόγονοι έλεγαν ότι ο Δευκαλίωνας πέταγε πέτρες και φυτρώναμε.
-Όταν ο Θεός των Εβραίων απατούσε από τους Εβραίους να μη θυσιάζουν ανθρώπους αλλά πτηνά ή ζώα, οι δικοί μας θεοί τους ζητούσαν να θυσιάζουν και ανθρώπους.
-Όταν ο Θεός των Εβραίων, εμφανίστηκε να τους βοηθήσει.....ο δικός μας ο Δίας τιμωρούσε τον Προμηθέα με έναν απεχθή τρόπο επειδή έφερε στους ανθρώπους τη φωτιά.
-Όταν ο Θεός των Εβραίων απαγόρευε την αιμομιξία......ο δικός μας ο Δίας δεν έχει αφήσει ούτε αδελφή ούτε κόρη....αμάμητη....

-Αν εσύ τώρα δε βλέπεις σοφία στην Εβραϊκή θρησκεία του π.Χ. συγκρίνοντάς την με τις άλλες θρησκείες της εποχής, τότε που την βρίσκεις? μήπως στην αρχαία μας θρησκεία?

Όντως τα κείμενα του Ιωβ και το Άσμα Ασμάτων, είναι καταπληκτικά!

ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

30/08/2010, 02:10:37
Το είπα παραπάνω.

"Μόνον εσύ ή κάποιος σαν και σένα θα μπορούσε να πει μια τέτοια ανοησία."

Και έσπευσες να το επιβεβαιώσεις...

macedon

30/08/2010, 08:28:15
quote:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

quote:

Μόνον εσύ ή κάποιος σαν και σένα θα μπορούσε να πει μια τέτοια ανοησία.

macedon

το εχουνε πει και τυποι οπως ο Γιουνγκ, ο Κερενυι, ο Τζοζεφ Καμπελ και αλλοι...

ο Γουιλ Ντυραν στην πασιγνωστη Ιστορια του Πολιτισμου του πλεκει τα εγκωμια στο βιβλιο του Ιωβ και στον ανωνυμο συγγραφεα του...

για το Ασμα Ασματων δεν το συζηταμε, παγκοσμιως χαρακτηριζεται ενα αριστουργημα της ερωτικης λογοτεχνιας με μυστικιστικες προεκτασεις..

ουδολως τυχαια το μεταγραψε λογοτεχνικα ο Σεφερης στα νεα ελληνικα το 1963 θεωροντας το κορυφαιο κειμενο...