ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αρχειοθέτηση Θεμάτων / Ερωτήσεις - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- Αρχειοθέτηση Θεμάτων / Ερωτήσεις - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

190076 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
24/03/2011, 22:49:36
Φίλε μου , πρόσεξα το θέμα σου απο την πρώτη στιγμή που το ανάρτησες και θα ήθελα να συ δώσω συγχαρητήρια , διότι πρόκειται για ένα θέμα λιτό στην δημοσιευσή του , εύληπτο και χωρίς φανφάρες και στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εν είδει εντυπωσιασμού.

Μάλιστα είχα αρχίσει να συντάσσω και την πρώτη -εκεινη την στιγμή- τοποθέτηση , όμως δεν έστειλα τελικά το μήνυμα , κάτι με κράτησε και γνωρίζω τι είναι...

Η σκέψη μου -πεποίθησή μου μάλλον- ότι θα εκληφθεί ως προσπάθεια ευτελισμού του Χριστιανισμού και εν γένει των Θρησκειών και για άλλη μια φορά η ελεύθερη έκφραση και ο διαφορετικός κώδικας πεποιθήσεων και αρχών , θα με στιγματιζόταν ως "Παγανιστός" ... "Διαβολικός"..και δεν ξέρω τι άλλο...

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλά φοβερό αλλα ανατριχιαστικό και πέραν κάθε αμφιβολλίας -για μένα- δείχνει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο απ'οσα μας συμβαίνουν και δυστυχώς -μολονότι δεν το εύχομαι- θα μας συμβούν...

Ίσως κάποια στιγμή να τοποθετηθώ και γώ στο τόσο ιδιαίτερο θέμα σου και τόσο στοχευμένο...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
24/03/2011, 23:27:16
Καλησπερα Εαρινε φιλε μου

Μηπως εχεις καπνισει καμμια ουσια????
Μηπως εχεις πιει κατι παραπανω????

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/03/2011, 23:32:02
Για την ακρίβεια φίλε μου , πρίν λίγο επέστρεψα απο το γυμναστήριο και ποτό σαν θές , κανά ποτήρι κρασί και κόκκινο μόνο στη χάση και στη φέξη που λένε στο χωριό μου...ουσίες δεν έχω βάλει ποτέ στο στόμα μου , ωστόσο πές μου τι σκέπτεσαι???

24/03/2011, 23:38:58
Σκεπτομαι φιλε μου οτι παπαρολογησες λιγο,ετσι απαλα
οσο παταει η γατα,ειδικα στο τελευταιο ποστ.
Ξαναδιαβασε το σαν να μην το εγραψες εσυ και πες μου.
Αναμενω.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/03/2011, 23:46:56
Ποια ειναι η αντιθετη αποψη και ποια ειναι η οργη και η επιθετικοτητα;

Εγώ δεν ασχολούμαι άλλο.

24/03/2011, 23:47:33
Κοίτα η "παπαρολογία" -έτσι όπως την αναφέρεις- είναι κατι που με διακρίνει και σκέπτομαι να την καλλιεργήσω με μεγαλύτερη επιμέλεια στο μέλλον και αυτό διότι η "σοβαρότητα" με την οποία αντιμετωπίζουν γενικότερα τα πράγματα οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους , οδηγώντας εκεί που έχουν οδηγήσει εαυτούς και τον κόσμο ολόκληρο δεν με αφορά/εκφράζει...διόλου...
Ωστόσο και πάλι θα σε παρακαλούσα να μου επισημάνεις -κάτι το οποίο εγώ δεν μπορώ να κάνω...χαμηλό I.Q..μην δίνεις σημασία.." το/α σημείο/α που σε απασχόλησαν...

24/03/2011, 23:49:37
quote:

Ποια ειναι η αντιθετη αποψη και ποια ειναι η οργη και η επιθετικοτητα;

Εγώ δεν ασχολούμαι άλλο.

Αυτό φίλε μου το έχεις πεί πάμπολες φορές , ωστόσο ΚΑΙ ασχολείσαι αλλα ΚΑΙ επιτίθεσαι...και δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε τέτοια ώρα , είμαι και χαλαρος...

24/03/2011, 23:52:09
Καλα εγω δεν αποφευγω να διαβαζω τι λετε, γιατι συνηθως το μονο που προσπαθουν να κανουν καποιοι καημενοι μεγα επιστημονες και μεγα διδασκαλοι ειναι να προκαλεσουν. Αν εχετε κατι μεταξυ σας, καλη τυχη σας ευχομαι. Αν και δεν βλεπω να εχετε καμια τυχη.

Εγώ δεν ασχολούμαι άλλο.

25/03/2011, 00:05:36
quote:

Υπάρχει αντικειμενικά το καλό και το κακό, και πως αυτά ορίζονται?

Είναι άραγε το καλό και το κακό έννοιες υπαρκτές αφεαυτού?

Μήπως οι έννοιες αυτές ορίζονται ΜΟΝΟ από τον άνθρωπο, και μάλιστα εκ των υστέρων, μετά από δοκιμή και την επιβεβαίωση του αποτελέσματος, και αποδίδεται ο χαρακτηρισμός, ανάλογα αν προκύπτει ζημία ή όφελος για το άτομο, την ομάδα ανθρώπων, κοινωνία κλπ κλπ?

Εγω θα το πω με ενα απλο παραδειγμα υπο την εννοια του αντικειμενικου καλου και κακου ,αν υποθεσουμε οτι κανεις μια αναληψη απο τραπεζα ενος ποσου και θα το διαθεσεις σε μεγαλη σου αναγκη και εκει που περπατας με καποιο τροπο σου αφαιρουν το ποσο αυτο που εχεις αναγκη και δεν εχεις αλλο ποσο να βρεις ή να παρεις.Αυτην την πραξη εσυ πως την αναγεις εκ του αποτελεσματος σε κακο ή καλο? σε ζημια ή οφελος?

Edited by - stiv on 25/03/2011 00:06:22

25/03/2011, 00:05:37
Ενταξει φιλε Εαρινε
θα σου δειξω τα <<παπαρολογηματα>> με την αστεια
εννοια και δεν σε αντιμαχομαι,δεκτον ετσι?
Εαρινος:

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλά φοβερό αλλα ανατριχιαστικό και πέραν κάθε αμφιβολλίας -για μένα- δείχνει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο απ'οσα μας συμβαίνουν και δυστυχώς -μολονότι δεν το εύχομαι- θα μας συμβούν..
--------------------------------------------------

???????Τι συμβαινει ανατριχιαστικο? σε σχεση με το θεμα παντα

Εαρινος:

Η σκέψη μου -πεποίθησή μου μάλλον- ότι θα εκληφθεί ως προσπάθεια ευτελισμού του Χριστιανισμού και εν γένει των Θρησκειών.

-----------------------------------------------------

Δηλαδη σκοπευες να συμπεριλαβεις θρησκειες στην
τοποθετηση σου?Αν ναι θα ηταν ατοπο με το θεμα καθ
οσον ο θεματοθετης οχι μονο δεν το εθεσε αλλα και δεν το αφησε να εννοηθει.
Αν οχι ποιος ο λογος αυτης της αναφορας?

Εαρινος:

Η δύναμη βρίσκεται στην συγκροτημένη σκέψη του ενήλικου , που έχει επιδραστικότητα και μπορεί να καταστήσει εαυτόν υπερκείμενο των όποιων συναισθηματικών φορτίσεών του -δικαίων ή αδίκων- και να διεμβολήσει το όποιο "ατασθαλές εγώ" του , ρίχνοντας γέφυρες επικοινωνίας τόσο με τον εαυτό του αλλα και με τους υπολοίπους συνανθρώπους του , ασχέτως διαφωνιών και όποιες και να είναι αυτές..
------------------------------------------------------

ΔΕν βλεπω σχεση καλου και κακου σε αυτο.

Δεν ειναι δα και τιποτα σοβαρο ωστε να κατσεις να μου τα
εξηγησεις με Φιλιππικους.Απλα τα ειδα λιγο παραστρατημενα
τα λογια σου αυτα.Σαν να ειχες αλλου το μυαλο σου την ωρα
που τα εγραφες και σαν να ηθελες να απαντησεις σε αλλο θεμα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

25/03/2011, 00:13:05
Νικόμαχος..

Σαν να ειχες αλλου το μυαλο σου την ωρα
που τα εγραφες και σαν να ηθελες να απαντησεις σε αλλο θεμα.

Και γώ σ'αγαπώ Νικόμαχε!
Καληνύχτα και καλή ξεκούραση...

ΥΓ:"Ξέρω πολύ καλά τι λέω και την ώρα αλλα και το σημείο που επιλέγω να το πώ...ΠΑΝΤΩΣ..."

25/03/2011, 00:14:54
Σταυρος:

Εγω θα το πω με ενα απλο παραδειγμα υπο την εννοια του αντικειμενικου καλου και κακου ,αν υποθεσουμε οτι κανεις μια αναληψη απο τραπεζα ενος ποσου και θα το διαθεσεις σε μεγαλη σου αναγκη και εκει που περπατας με καποιο τροπο σου αφαιρουν το ποσο αυτο που εχεις αναγκη και δεν εχεις αλλο ποσο να βρεις ή να παρεις.Αυτην την πραξη εσυ πως την αναγεις εκ του αποτελεσματος σε κακο ή καλο? σε ζημια ή οφελος?

----------------------------------------------------

Και καλο και κακο ειναι.Και τα δυο.
Κακο με την δικη σου θεωρηση,καλο με την του κλεφτη.

Ζημια και οφελος ειναι.Και τα δυο.
Ζημια για σενα οφελος για τον κλεφτη.

Αν δεν υπαρχει ανθρωπινη αιτια στην απωλεια του ποσου
παλι ισχυουν και τα δυο.Κακο για σενα που τα εχασες,καλο για αυτον
που θα τα βρει.
Αν σκεπτεσαι ατομικα,εχεις παντα την μονοπλευρη θεωρηση
ενος θεματος.Αν βαλεις τον εαυτο σου στην θεση του τριτου
και αντικειμενικου παρατηρητη,τοτε θα βλεπεις παντα και τις
δυο οψεις.Καλο-κακο,σωστο-λαθος,θεικο-διαβολικο,και εν γενει
ολα τα αντιθετα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

25/03/2011, 00:17:59
Καληνυχτα φιλε <<παραστρατημενε>>!!

Υ.Γ Ξερω πολυ καλα τι εννοεις...
Σε εχω μαθει πια!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

25/03/2011, 00:23:06
quote:

Σταυρος:

----------------------------------------------------

Και καλο και κακο ειναι.Και τα δυο.
Κακο με την δικη σου θεωρηση,καλο με την του κλεφτη.

Ζημια και οφελος ειναι.Και τα δυο.
Ζημια για σενα οφελος για τον κλεφτη.

Αν δεν υπαρχει ανθρωπινη αιτια στην απωλεια του ποσου
παλι ισχυουν και τα δυο.Κακο για σενα που τα εχασες,καλο για αυτον
που θα τα βρει.
Αν σκεπτεσαι ατομικα,εχεις παντα την μονοπλευρη θεωρηση
ενος θεματος.Αν βαλεις τον εαυτο σου στην θεση του τριτου
και αντικειμενικου παρατηρητη,τοτε θα βλεπεις παντα και τις
δυο οψεις.Καλο-κακο,σωστο-λαθος,θεικο-διαβολικο,και εν γενει
ολα τα αντιθετα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Νικομαχε ξερεις κανεναν σημερα που να σκεφτεται συλλογικα!
γενικα ως τριτος παρατηρητης καποιος τα βλεπει κανεις σφαιρικα
αλλα μιλησα συγκεκριμενα με το παραδειγμα του καλου και του κακου

25/03/2011, 00:33:25
Και εγω Σταυρο συγκεκριμενα απαντησα.
Ειναι και καλο και κακο,αναλογα τον
παρατηρητη.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

25/03/2011, 01:46:05
Το καλό και το κακό είναι δύο γενικές, εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες που μπορούν να υποκαταστήσουν ποικίλες άλλες ανάλογα με το εκάστοτε πλαίσιο αναφοράς.

Το καλό μπορεί να ταυτιστεί με το ηθικό και το κακό με το ανήθικο.
Το καλό μπορεί να ταυτιστεί με το ωφέλιμο και το κακό με το βλαβερό/βλαπτικό
Το καλό μπορεί να ταυτιστεί με το αποδοτικό και το κακό με το μη αποδοτικό/ζημιογόνο.
Το καλό μπορεί να ταυτιστεί με το χρήσιμο και το κακό με το άχρηστο ή προβληματικό.
Το καλό μπορεί να ταυτιστεί με το ευχάριστο και το κακό με το δυσάρεστο.

Ανάλογα με την πλευρά στην οποία εμπίπτει μια πράξη ή δραστηριότητα του ανθρώπου, ορίζεται και αποκτά νόημα η έννοια του καλού και του κακού στο κάθε πλαίσιο αναφοράς. Η πλευρά στην οποία εντάσσεται η πράξη καθορίζεται από το ορατό αποτέλεσμα.

Επί παραδείγματι ένα οικονομικό μέτρο που φανερά θα αυξήσει τα έσοδα των μικρομεσαίων εργαζόμενων μπορεί να θεωρηθεί καλό. Και ακριβώς εδώ διακρίνουμε την αντικειμενικότητα σχετικά με τον χαρακτηρισμό ενεργειών ως καλές ή κακές. Υπάρχει το αδιαμφισβήτητο και παρατηρήσιμο αποτέλεσμα - τα έσοδα των ανθρώπων που αυξήθηκαν, η συρρίκνωση της φτώχειας, η ευημερία με τα συνακόλουθα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης.
Βέβαια η απολυτη αντικειμενικότητα κλονίζεται ελαφρώς από μεταβλητούς παράγοντες όπως μια μειοψηφία ανθρώπων που το ίδιο το καλό μέτρο θα το αντικρύσουν με τα γυαλιά του κακού. Τέτοιοι θα μπορούσαν να είναι λόγου χάριν οι επιχειρηματίες που ζημιώνονται εξαναγκαζόμενοι να πληρώσουν υψηλότερους μισθούς στους υπαλλήλους τους.

Κοντολογίς, οι έννοιες του καλού και του κακού μπορούν να οριστούν με μια σχετική αντικειμενικότητα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

25/03/2011, 02:17:47
Agnostic αρα τελικα τα παντα και για τον καθενα ειναι στην σφαιρα της σχετικοτητας

25/03/2011, 06:11:28
Εξαρτάται από το θέμα και τη φύση του φίλε stiv.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

25/03/2011, 09:06:03
@ Εαρινος
Φίλε Εαρινέ με χαρά διαπιστώνω να διακρίνεις το εύρος των πεδίων που θα μπορούσαμε να επεκταθούμε αναλύοντας το θέμα. Σωστά παρατήρησες πως οι επεκτάσεις αυτές αναφέρονται και ενδιαφέρουν ΠΟΛΥ και την θεολογία. Πως θα μπορούσε άλλωστε να μην την αγγίξουν, όταν στο θέμα που εξετάζουμε εμπλέκεται ΚΑΙ η συνείδηση ΚΑΙ η ηθική.

Φίλε μου περιμένω με ενδιαφέρον την τοποθέτησή σου.

Μην ασχολείσαι φίλε μου με κακοπροαίρετες τοποθετήσεις-προτροπές.
Δεν νομίζω πως βοηθάνε τον διάλογο, όπως και εσύ ο ίδιος διαπιστώνεις.

@ stiv
Φίλε stiv το παράδειγμά σου εάν το εξετάσουμε «υποκειμενικά» , δηλαδή από την ανθρώπινη πλευρά, θα πρέπει να το συσχετίσουμε με την ηθική της κοινωνίας που αναφέρεται.
Στην αρχαία Σπάρτη – παράδειγμα - η κλοπή ήταν πράξη αγαθή-καλή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εντοπιστεί ο κλέφτης. Αν ο κλέφτης γινόταν αντιληπτός, η πράξη χαρακτηρίζεται κακή και υπήρχε τιμωρία.
Αν το παράδειγμά σου είχε γίνει στην Σπάρτη, και με την προϋπόθεση ότι το ποσό αφαιρέθηκε χωρίς να εντοπιστεί ο κλέφτης, η πράξη (του κλέφτη) είναι πράξη αξιέπαινη, και αυτός μπορεί να καμαρώνει.

Εξετάζοντας το παράδειγμά σου στις ημέρες μας, ο κλέφτης ωφελήθηκε, ο άλλος ζημιώθηκε, άρα ο χαρακτηρισμός της πράξης για μεν τον πρώτο ήταν καλή, για τον δεύτερο κακή.
Από την σκοπιά όμως ενός «αντικειμενικού» παρατηρητή , ο χαρακτηρισμός εξαρτάται από την ηθική του παρατηρητή και την εκάστοτε διαμορφωμένη ηθική της κοινωνίας του.
Σε όλες τις περιπτώσεις δηλαδή διακρίνω ΜΟΝΟ υποκειμενικό χαρακτηρισμό

@ Agnostic

Φίλε Agnostic στα παραδείγματα που αναφέρεις, αν τα δεις προσεχτικότερα, θα διαπιστώσεις την αυστηρή υποκειμενικότητα τους
Λες τα μέτρα θα κριθούν από το αποτέλεσμα .
Αρχικά δηλαδή δεν έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός.
Η αδυναμία στον εκ των προτέρων χαρακτηρισμό των μέτρων, οδηγεί στο συμπέρασμα του συσχετισμού, δηλαδή του σχετικού,
Δεν μπορούν δηλαδή να χαρακτηρισθούν αντικειμενικά ΚΑΛΑ εξ αρχής .

Προσοχή!!!
Εξετάζουμε αν το καλό ή το κακό σαν έννοιες μπορούν ουσιαστικά να υφίστανται και να αναφέρονται σαν έτσι αντικειμενικά, σαν έννοιες αφεαυτές , χωρίς δηλαδή την ανάγκη συσχετισμού ή εμπλοκή άλλων παραγόντων και εννοιών.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός

25/03/2011, 12:00:36
quote:
Όλοι προκαλούν εδώ μέσα και στο τέλος την πληρώνει πάντα αυτός που τολμά να πει την αλήθεια στους πολλούς.

Μεγάλη κουβέντα αυτή.