- Αρχειοθέτηση Θεμάτων / Ερωτήσεις - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
Αναρρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι -το οτιδήποτε- που μπορεί με μια ματιά να ορισθεί ως κακό..ή ως καλό αντίστοιχα...
Μπορεί κάποιος να πεί.."κακός άνθρωπος αυτός"...ή "κακό σκυλί"...ή ακόμα "κακό ποτάμι"....ή το αντίθετο...
Σαν ρωτήσεις το γιατί όμως , εκεί έρχεται η ουσία του ζητουμένου..
Διότι αυτός ο άνθρωπος , έκανε εκείνο ή το άλλο...διότι αυτό το σκυλί επίσης έκανε αυτό...όπως επίσης και αυτό το ποτάμι έκανε αυτήν την καταστροφή...
Εκ των πραγμάτων ότι "αφ'εαυτού" όπως αναφέρει και ο Θεματοθέτης , κανείς και τίποτα δεν είναι καλό/ός ή το αντίθετο...και οι πράξεις είναι αυτές που καθορίζουν το αποτέλεσμα/χαρακτηρισμό..ΑΛΛΑ οι πράξεις είναι άρρητα συνδεδεμμένες με την σκέψη...
Άρα γι'αλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την σκέψη και τις ιδέες των ανθρώπων , γενικότερα την ψυχολογία του...δεν θα αναφερθώ σε φυσικά φαινόμενα για πολύ ευνοήτους λόγους!
Θα σημειώσω απλώς , ότι πλέον έχει ανακαλυφθεί ότι ο εγκέφαλος των ανθρώπων δεν είναι απλώς μια παθητική μηχανή καταγραφής -όπως ορισμένοι ήθελαν και θέλουν να θεωρουν- και ανάλυσης δεδομμένων αλλα έχει καθοριστική επίδραση στην αντίληψη , στην μνήμη και την σκέψη μας και όταν σκεπτόμαστε αντλούμε υλικό απο την εμπειρία μας...
Υπ'αυτήν την έννοια δεν υπάρχουν "κακές σκέψεις"..."κακες συμπεριφορές" ..."κακά αποτελέσματα" και άρα εντέλλει "κακοί άνθρωποι" ΑΛΛΑ "κακές" ιδέες..."κακές" προσλαμβάνουσες..."κακοί" κώδικες πεΠοιθήσεων που σε συνδυασμό με την "κακή" αίσθηση του εαυτού μας συν-δημιουργούν το αναπόδραστο "κακό"....ΩΣΤΟΣΟ , με μια θεματική αλλαγή αυτών των παραμέτρων -και όχι μόνο- μπορεί τα πράγματα να ήσαν εντελώς διαφορετικά , τόσο στην σκέψη ...όσο και σε τελικά αποτελέσματα....
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι το θέμα επιδέχεται μεγάλης ανάλυσης....

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Σε κάθε περίπτωση , είναι σημαντικό ότι όλοι συμφωνούμε ότι στο "καλό" ή το "κακό" δεν συμμετέχει οτιδήποτε το Σατανικό-Διαβολικό αλλα η σκέψη του ανθρώπου και όλα όσα την "υποστηρίζουν"...
*Το έβαλα σε αστερίσκο , διότι ένα κεφαλαιώδους σημείο που πρέπει να συζητηθεί είναι οι επιθυμίες του ανθρώπου και να δούμε αν όντως είναι δικές του πρωτογενείς επιθυμίες ή της ιδίας της κοινωνίας που εντέχνως εισήγαγε εντός του και μετά έρχεται για να τιμωρήσει και να καταδικάσει...είναι και αυτό ένα πολύ μεγάλο θέμα που κατα καιρούς απο διαφόρους φίλους συνδικτύους έχει αναφερθεί αλλα έχω την αίσθηση ότι χρήζει περαιτέρω διερεύνησης!

Τί να πρωτοπούμε για το νεοελληνικό μόρφωμα; Καταρχήν έλληνες αγνοί έχουν μείνει πολλοί λίγοι μετά τα δάνεια και τις αιμομιξίες της Τουρκοκρατίας. Οι περισσότεροι είναι γέννημα θρέμα τουρκόσποροι με σκούρα μαλλιά, μούσι και τούρκικο επίθετο, ενώ οι τρόποι τους δεν διαφέρουν και πολύ από τους τουρκικούς.
Όμως γιατί δεν πάμε πίσω στην αρχαιότητα να δούνε τα χιλιάδες δάνεια που πήραν οι Έλληνες από τους γύρω λαούς; Νομίζουν κάποιοι πως επειδή το ελληνικό έθνος δεν ήταν νομαδικό αλλά έχτισε πολιτισμό, ότι δεν δέχτηκε στοιχεία εκατοντάδες από άλλους λαούς ανά τους αιώνες;
Που φοιτήσανε οι έλληνες σοφοί; Όχι στην Αίγυπτο, όχι στην Βαβυλώνα;
Από τον Ζωροάστη και άλλους τόσους δεν επηρεάστηκαν, από τους Ινδούς για την μετεμψύχωση; Από που πήραν το αλφάβητο; Όχι από τους Φοίνικες; Τα δωρικά φύλα δεν "έφεραν" τους νέους Θεούς του Ολύμπου; Το ελληνικό έθνος ήρθε σε επαφή μέσω του εμπορίου και άλλων τρόπων με χιλιάδες ανθρώπους. Στην Ελληνιστική εποχή δεν δέχτηκε άλλες τόσες νέες εγγραφές;
Κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν θα ισχυριστεί πως το έθνος έχει μείνει ακίνητο ανά τους αιώνες. Μόνο ένας φανατικός ανόητος θα ισχυριστεί πως το είναι και τα πιστεύω των Ελλήνων έχουν μείνει ίδια ανά τους αιώνες. Όλοι μιλούν για εξέλιξη και νέες εγγραφές αλλά όταν φθάνουμε στην "εθνάρα" τους μιλούν για τελειότητα. Πρώτα όμως θα πρέπει να ξυρίσουν το τουρκικό μούσι οι ψευτοελληναράδες.
quote:
Το έθνος ΚΙΝΕΤΑΙ - τα μεγάλα ψέμματα των Τουρκόσπορων ελληναράδων
"ΚΙΝΕΤΑΙ"
Τι είναι "κινεται";

quote:
amalia
"ΚΙΝΕΤΑΙ"
Τι είναι "κινεται";
Μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία φίλη amalia. Μάλλον κάτι θα έφαγε σήμερα το παιδί, και το πείραξε. Αλλιώς δεν εξηγείται ο σημερινός εμετός.
*
quote:quote:
"ΚΙΝΕΤΑΙ"
Τι είναι "κινεται";
"Κινείται" όπως οι νομάδες και δανείζεται στοιχεία από εδώ και από εκεί. Δεν είναι ένα έθνος που μόνο δίνει αλλά και παίρνει.
Σουμέριοι, Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι, Αιθίοπες, Φοίνικες, Ινδοί όλοι έχουν προσφέρει ένα σωρό πράγματα στους Έλληνες. Και επίσης είναι ένα έθνος του οποίου η σύσταση δεν παραμένει αγνή αλλά μεταβάλλεται.
Όσο και να κομπάζουν κάποιοι για την τάχα ελληνική καταγωγή τους, τα πάντα έχουν αλλάξει και αλλάζουν ανελέητα.
Μου προκαλεί πραγματικά τεράστια απορία το εξής: Γράφεις τον τίτλο ενός θέματος και τη σημαντικότερη λέξη του τίτλου (εκτιμώ πως την θεωρείς σημαντικότερη γιατί την γράφεις με κεφαλαία γράμματα) την γράφεις λανθασμένα. Δεν γράφεις "κινείται" ή "ΚΙΝΕΙΤΑΙ", αλλά "ΚΙΝΕΤΑΙ". Κι όταν σε ρωτάω τι εννοείς, όντως μου απαντάς με σαφήνεια, ωραία μέχρις εδώ.
Αλλά ούτε στον τίτλο σου, ούτε στο δικό μου μήνυμα δεν βλέπεις ότι την λέξη την έγραψες λανθασμένα;
Δεν γράφεις, π.χ., ότι εννοείς "κινείται" γι' αυτόν και τον άλλο λόγο, αλλά την έγραψες λάθος (ξέχασες ένα γιώτα) και γι' αυτό δεν βγαίνει νόημα, παρακαλώ διορθώστε την, κ.ο.κ.
Θεωρείς ότι φυσικά θα την δω και θα την διορθώσω και απαξιείς να το αναφέρεις καν;
Μεγάλη απορία, αλήθεια.

quote:
Aμαλία
Μεγάλη απορία, αλήθεια.
Εχεις κι απορίες Αμαλία, με τον...ευτυχισμένο ΕL killuminati?![]()
![]()
![]()
Εκτός από φυσικός, αστρονόμος, γεωφυσικός, ιστορικός και θεολόγος, τώρα την είδε και βιολόγος-γεννετιστής, το παιδί.
Αλήθεια, έχει κάνει την εμφάνισή του, στην ελληνική αγορά, κάποιο νέο "κατασκεύασμα" υπεραισθητικής αντίληψης?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 15/06/2014 18:55:23
Όποιος δέχεται πως το ελληνικό έθνος δεν έχει σπιλωθεί μετά από τόσες δισεκατομμύριες επιμειξίες με λαούς είναι για τα μπάζα. Όποιος δέχεται πως τοπικά και χρονικά η θρησκεία του έχει παραμείνει μία είναι πάλι για τα μπάζα. Όποιος δέχεται πως η ελληνική γλώσσα έχει παραμείνει μια ανά τους αιώνες είναι ξανά για τα μπάζα.
Θέλουν όμως να καπηλεύονται κάποιοι τις ένδοξες στιγμές κάποιων ανθρώπων του παρελθόντος, γι' αυτό βαφτίζουν τον εαυτό τους έλληνα. Οι αρχαίοι Έλληνες θα γελούσαν με όλους αυτούς τους ψυχοπαθείς ψευτοελληναράδες ρασσιάδες, εψιλονάδες, γαλονάδες.
Οι σημερινοί έλληνες, αν μπορεί κάποιος να τους πει έλληνες, είναι τουρκόγυφτοι και τρέντυδες.
Αλλά κάποιοι θα ισχυριστούν πως οι Έλληνες έπεσαν από τον ουρανό και έφεραν την σοφία στον κόσμο δια αποκαλύψεως. Εμφανίστηκε ο Ελληναράς και φωτίστηκε το σύμπαν
quote:
Θεωρείς ότι φυσικά θα την δω και θα την διορθώσω και απαξιείς να το αναφέρεις καν;
Ναι.
Αυτο κανω και εγω οταν κανω τυπογραφικα στους τιτλους.
Οπως επισης δεν με νοιαζει που φτιαχνω καινουριους λογαριασμους γιατι πρεπει να το αποδεχτεις οτι χανω τους κωδικους μου.
Edited by - panosfromlydian4 on 16/06/2014 00:50:55
Με τις κατά καιρούς δηλώσεις σου αυτοχαρακτηρίζεσαι χριστιανός και χρυσαυγίτης. Εκ του περιεχομένου της ακατάσχετης φλυαρίας σου προκύπτει, πως εκτός των προηγουμένων είσαι και σοσιαλίζων αναρχοκομμουνιστής.
Επί της ουσίας φυσικά, όλοι έχουν καταλάβει τί είσαι. Ή μάλλον, σε τί κατάσταση βρίσκεσαι. Και για να τα λέμε και καλύτερα, πολύ γουστάρεις την ασυλία του ακαταλόγιστου.
Τα πράγματα όμως μοιάζουν να χειροτερεύουν. Αυτό το:
quote:
Οι σημερινοί έλληνες, αν μπορεί κάποιος να τους πει έλληνες, είναι τουρκόγυφτοι και τρέντυδες.
έχει ξεπεράσει ακόμα και τις υψηλότερες κατά καιρούς επιδόσεις σου. Θα σου πω λοιπόν, πως έχεις κάθε δικαίωμα να αισθάνεσαι τουρκόγυφτος και τρέντυ, μιας και που προφανώς γνωρίζεις καλύτερα του καθενός το προσωπικό σου γενεαλογικό δένδρο και τις καθημερινές σου συνήθειες αντίστοιχα.
Αυτό που δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις, είναι να ετεροπροσδιορίζεις αυτά τα δύο στοιχεία στις προσωπικότητες των υπολοίπων. Τη βάση της θλιβερής σου κατάντιας.
Όσον αφορά στον τίτλο του topic:
quote:
η αλήθεια είναι πως δεν υπολείπεται ενός Ι το ΚΙΝΕΤΑΙ, αλλά μάλλον υπερτερεί ενός Ν, καθώς το ορθό θα ήταν:
Το έθνος ΚΕΙΤΑΙ, υπονοώντας νεκρό, καθώς ο σωστός υπότιτλος είναι:
Είμαι χρυσαυγίτης αρχιλεβεντομαλάκας και τουρκόσπορος, μα την παναγία την τρεντυανή!
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Φυσικά, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και άλλους, αρκετά πιό εύστοχους τίτλους για τις παπάτζες σου, όπως:
- Δεν τη βρίσκω. Με την καμμία όμως.
- Δεν θέλω αυτό που θέλω.
- Μη με βλέπεις έτσι. Άμα συνέλθω γίνομαι χειρότερα.
- Τουρκόσποροι και τουρκόγυφτοι. Η κοινωνική διαστρωμάτωση, παθογένειες και διατροφή σε ενυδρεία κάτω των 30 lt.
- Δεν φταίω. Αλήθεια.
- Γλεντήστε με. 30 αξέχαστες επιτυχίες. Οι τρύπες του ζουρνά. Όχι οι άλλες.
- Φτιάχνω τίτλους. Παίζω και μαθαίνω. Τα νεύρα των άλλων και την τύφλα μου. Αντιστοίχως.
- Μην γίνεσαι σκληρός. Μπορώ και χειρότερα. Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, δέκα τρόποι χρήσης του ταμπόν που δεν είχες φανταστεί.
- Αφού είμαι, είμαι. Τί να λέμε τώρα...
- Θα μου περάσει. Αλλά όχι ακόμη. Μην χαίρεσαι.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Αμέ, από την Ανδρομέδα ήρθαν οι προαιώνια υπερεξελιγμένοι ελληναράδες για να φωτίσουν την εβραιοκρατούμενη Γη. Μα οι Έλληνες δεν δημιουργήθηκαν καν, προυπήρχαν. Το απέδειξε και ο Σωκράτης.
Δεν υπάρχει χειρότερη ασθένεια από την ελληνοφρένεια και την εβραιοφρένεια. Αυτά τα δυο μπασταρδεμένα έθνη έχουν αληθινά βασανίσει την ανθρωπότητα με τις εξουσιαστικές τους επιδιώξεις.
Και δεν φτάνει αυτό αλλά εμφανίζονται και οι δυο σαν σωτήρες.......