ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Test Area -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ. - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- Test Area -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ. - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

Anounakis91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
AnounakisΜέλος
23/12/2003, 20:44:40
ftp://gantinis@users.hol.gr/index.files/panionios.gif
gantinis@users.hol.gr/index.files/panionios.gif" border=0>

ουυυυ...
NOMIMONΜέλος
24/12/2003, 18:11:33
test

NOMIMONΜέλος
24/12/2003, 18:23:49
ki allo test

NOMIMONΜέλος
24/12/2003, 19:13:08
ΤΕΣΤ

dimsotΜέλος
25/12/2003, 01:05:48
ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΕΣΤ

dimsot
ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. (ΠΛΑΤΩΝ)

dimsotΜέλος
25/12/2003, 01:10:49
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΟ GIF

http://www.geocities.com/dimsot/DIMSOT_OK.gif" border=0>

http://www.geocities.com/dimsot/DIMSOT_OK.gif

ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ YAHΟO ΟΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΠΑΝΤΩΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΙΤΕ ΜΕ ΦΟΡΟΥΜ ΔΟΥΛΕΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

dimsot
http://www.geocities.com/dimsot/DIMSOT_OK.gif " border=0>

Edited by - dimsot on 25/12/2003 01:37:06

dimsotΜέλος
25/12/2003, 01:46:30
ξερει κανεις τι γινεται τελικα μια ο παιζει και μια οχι

dimsot

kynikosΜέλος
11/01/2004, 20:07:27
Δοκιμή πολυτονικού....

πέφυκεν ἡ πτεροῦ δύναμις τὸ ἐμβριθὲς ἄγειν ἄνω μετεωρίζουσα ᾗ τὸ τῶν θεῶν γένος οἰκεῖ, κεκοινώνηκε δέ πῃ μάλιστα τῶν περὶ τὸ σῶμα τοῦ θείου [ψυχή], τὸ δὲ θεῖον

===================

Μμ, φαίνετε να είναι εντάξει στην οθώνη μου, το βλέπουν όλοι, άραγε;
Ούτε είναι δύσκολο, χρησιμοποιώ UNICODE (UTF-8), μόνο που πρέπει οι τονισμένοι χαρακτήρες να είναι το προσυνδιασμένου τύπου.

Μπράβο στην επιλογή τού forum software σας.

Edited by - kynikos on 11/01/2004 20:56:15

kynikosΜέλος
13/01/2004, 14:09:10
Δοκιμή πίνακα

ΈλληνΡωμιός
Κίνητρο Ολυμπιακό Πνεύμα Λεφτααααά
Χόρος Γυμναστήριο Μπουζούκια
Προϊόντα Παρθενών Χαβούζα

Edited by - kynikos on 16/01/2004 03:32:29

NOMIMONΜέλος
15/01/2004, 21:09:15
test

09/09/2015, 00:36:15
Αυτό βέβαια με τον άνθρωπο συνέβει, ενώ τα υπόλοιπα ζώα, δημιουργήθηκαν πραγματικά αρσενικά και θηλυκά.
Τέλος και ίσως σημαντικότατο, αν δεν απατώμαι στο πρωτότυπο αναφέρει ότι Ελοχίμ έπλασαν τον άνθρωπο, ένας πληθυντικός όρος, που μεταφράστηκε ενικός.

ΧρυσήΜέλος
09/09/2015, 01:17:10
quote:
Κάπου χάσαμε τη Μήτηρ.

Καπού χάσαμε τήν μπάλα,θά έλεγα
Συμφωνώ απόλυτα μέ αυτά πού παρατηρείς.Εκείνο πού επιπλέον θέλω νά πώ,είναι ότι εκτός από αυτό διαφέρει καί η σειρά πού δημιουργήθηκαν τά διάφορα πλάσματα από τό Α' στό Β'.είναι σάν νά διαβάζεις μιά άλλη εκδοχή τής γένεσης.

ΧρυσήΜέλος
09/09/2015, 01:20:38
Ναί,από ότι έχω πληροφορηθεί καί εγώ στό πρωτότυπο αναφέρεται η λέξη Ελοχίμ πού είναι ο πληθυντικός τού Ελ πού θά πεί θεός.

ΧρυσήΜέλος
09/09/2015, 01:41:02
Καί κάτι ακόμα Ιταλέ,πού δείχνει τό αλαλούμ πού επικρατεί.όταν ο θεός μιλάει στόν Αδάμ καί τού απαγορεύει νά φάει από τό ξύλο τής γνώσης τού λεει "από παντός ξύλου τού εν τώ παραδείσω βρώσει φαγή"στην συνέχεια όμως τό αλλάζει "από δέ τού ξύλου τού γιγνώσκειν καλόν καί πονηρόν ου φάγεσθε απ'αυτου.ή δ'άν ημέρα φάγητε απ'αυτού θανάτω αποθανείσθε..".Ξαφνικά έχουμε έναν πληθυντικό πού δέν δικαιολογείται.Βεβαίως οι απολογητές θά πούν ότι καί καλά ο θεός γνώριζε ότι θά ήταν δύο αυτοί πού θά έτρωγαν κλπ κλπ,αλλά στήν ουσία δέν δικαιολογείται νά απευθύνεσαι σέ έναν καί ξαφνικά νά μιλάς γιά δύο τήν στιγμή πού ο δεύτερος δέν υπάρχει κάν.

09/09/2015, 02:18:13
Οσον αφορά τα 3 τελευταία σου μηνύματα Χρυσή, από αυτά που έχω διαβάσει δεν θα σου πω ψέμματα, πάει το μυαλό μου κάπου. Εχω φτιάξει δηλαδή ένα γενικό μοτίβο στο μυαλό μου, για το πως πάει η ιστορία.

Δεν διανοούμαι όμως να εκφράσω υποθέσεις στο Esoterica, γιατί τα κενά στο συλλογισμό είναι πολύ μεγάλα, και τα κατεβατά δεν θα μου φτάνουν για να μπαλώσω αυτά που θα ξεστομίσω.

Μπορώ να πω όμως ότι η Γέννεση δεν είναι αναγκαστικά ένα παραμύθι παρά μια μπερδεμένη ιστορία, μέσα από τα μάτια κάποιων που όπως τα καταλάβαιναν ή όπως ήθελαν να τα καταλάβουν, τα έγραφαν.

Κάτι πολύ απλό πχ. Το Α' και το Β' που αναφέρεις δεν θα μπορούσανε να έχουν μια μεγάλη χρονική απόσταση;Μια απόσταση, που να δικαιολογεί ότι η προφορική παράδοση, όταν έπρεπε να γραφεί, να γραφόταν όπως συνέφερε την "άρχουσα" τάξη, ή το κλίμα που έπρεπε να δημιουργηθεί για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό;

Καλό μας βράδυ.

09/09/2015, 02:34:00
Μια χαρά το πάτε.

Ασχολείστε με τη φιλολογία(?!) των βοσκών. Στα σοβαρά(!?).

Τα κόκκαλα του Ηράκλειτου είχαν ήδη λιώσει, όταν οι βοσκοί συνήψαν την πρώτη τους σύνδεση με το θείο. Από το πουθενά.

Γενικά, έχει μεγάλη πλάκα η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε το θέμα.

Ωστόσο, ψάξτε και λιγάκι πότε γραφτήκαν αυτές οι παπαριές(ΠΔ κλπ), και κυρίως, για ποιούς λόγους.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

quote:

quote:
Και που το ξέρεις πως το δεύτερο κεφάλαιο δεν είναι ένα <<ζουμάρισμα>> σε συγκεκριμένα πράγματα που αναφέρονται στο πρώτο? Το δεύτερο κεφάλαιο επικεντρώνεται στον άνθρωπο και δεν φαίνεται να αποτελεί κοσμογονία.

"καί εποίησεν ο θεός τόν άνθρωπον κατ'εικόνα θεού εποίησεν αυτόν άρσεν καί θήλυ εποίησεν αυτούς.."Γεν.Α'27
"Καί έλαβε κύριος ο Θεός τόν άνθρωπον,όν έπλασε καί έθετο αυτόν εν τώ παραδείσω τής τρυφής...καί ενετείλατο ο θεός τώ Αδάμ λέγων.από παντός ξύλου τού εν τώ παραδείσω βρώσει φαγή,από δέ τού ξύλου τού γιγνώσκειν καλόν καί πονηρόν.."Καί αμέσως μετά γράφει:"καί είπεν ο Θεός.ου καλόν είναι τόν άνθρωπον μόνον.ποιήσωμεν αυτώ βοηθόν αυτού.."
Ενώ στό Α'μάς λέει ότι έπλασε ένα ζεύγος ανθρώπων-άρσεν καί θήλυ εποίησεν αυτούς-στό Β'φτιάχνει μόνο του τόν Αδάμ.Ακολούθως φτιάχνονται τά ζώα καί τά πουλιά-δέν τά είχε φτιάξει αυτά πρίν;-καί τά πηγαίνει στόν Αδάμ νά τούς δώσει όνομα.."καί έπλασεν ο θεός έτι εκ τής γής πάντα τά θηρία τού αγρού καί πάντα τά πετεινά τού ουρανού καί ήγαγεν αυτά πρός τόν Αδάμ ιδείν τί τί καλέσει αυτά.."καί μετά από όλα αυτά φτιάχνει από τήν πλευρά τού Αδάμ τήν Εύα.Νομίζω ότι κάτι δέν πάει καλά λοιπόν μεταξύ τής περιγραφής τού Α' καί τής περιγραφής τού Β'.Ή μήπως κάνω λάθος;
Νά παρακάμψουμε τό φίδι πού μιλούσε άν καί μάς μένει η απορία άν "τώ καιρώ εκείνω" μιλούσαν όλα τά ζώα,νά παραβλέψουμε καί τό ότι η αιτία τής έξωσης δέν ήταν τό ότι έφαγαν τό ξύλο τής γνώσεως τού καλού καί τού κακού αλλά "ιδού Αδάμ γέγονεν ως είς εξ ημών τού γιγνώσκειν καλόν καί πονηρόν καί νύν μή ποτε εκτείνη τήν χείρα αυτού καί λάβη από τού ξύλου τής ζωής καί φάγη καί ΖΗΣΕΤΑΙ εις τόν αιώνα..",νά τά παραβλέψουμε όλα αυτά καί νά πάμε μετά τήν έξωση.."καί εκάλεσεν Αδάμ τό όνομα τής γυναικός αυτού Ζωή.."Γεν.Γ'20 Παρακάτω όμως τά πράγματα αλλάζουν "Αδάμ δέ έγνω Εύαν τήν γυναίκα αυτού.."Δ'1
Αυτά γιά τήν ώρα..

Το 1ο κεφάλαιο αναφέρει πως ο Θεός έπλασε τον άνδρα και την γυναίκα καθ' ομοίωσιν του Θεού. Δεν είναι απαραίτητα μια ταυτόχρονη ή μια άμεσα διαδοχική δημιουργία. Τονίζεται το καθ' ομοίωσιν. Στο δεύτερο αναφέρεται η συμπλήρωση από την γυναίκα, για να είναι πλήρης ο άνθρωπος. Τονίζεται δηλαδή η σημασία του θηλυκού φύλου, αφού μέσω αυτού γεννιούνται οι υπόλοιποι άνθρωποι, όπως και στα ζώα. Οι ανδροκρατούμενες κοινωνίες δεν είναι απαραίτητα καταπιεστικές για το θηλυκό φύλο, αλλά έχουν περισσότερο τον ρόλο της καθοδήγησης και προστασίας ενός πιο αδύναμου πλάσματος.

Εύα σημαίνει Ζωή.

Σχετικά με την ομιλία του φιδιού, υπάρχει περίπτωση να μην μπορούσε να εκφράσει διαφορετικά ο συγγραφέας την επικοινωνία, λόγου γλωσσικού περιορισμού. Σημασία έχει απλά η επικοινωνία που μπορεί να έγινε με οποιοδήποτε τρόπο, από πραγματική ομιλία έως και υποσυνείδητη επιρροή.

09/09/2015, 18:12:45
Διονύσιε σύμφωνα με τους Εβραίους, η γλώσσα της δημιουργίας ήταν η εβραική. Επίσης, οι άγγελοι ομιλούσαν την εβραική, οι πρωτόπλαστοι την εβραική, και τα ζώα... την εβραική. Μέχρι δε την πτώση του Πύργου της Βαβέλ, όλοι μιλούσανε εβραικά.
Από την άλλη, αν και σύμφωνα με τους Εβραίους οι πρωτόπλαστοι ήσαν εβραίοι, εντούτοις εμείς, οι Αιγύπτιοι και οι λοιποί δεν καταγόμαστε από τη φυλή τους σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο.

O Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο, αλλά ως περιούσιο λαό έχει τους εβραίους, καθώς ως φαίνεται οι υπόλοιποι πέσανε από αλλού.
Αν έχεις κάποια εξήγηση πάνω σε αυτό πολύ ευχαρίστως να την εξετάσουμε.

DSM,
αναφέρεις την έρευνα όσον αφορά το γιατί και πότε δημιουργήθηκε η Παλαιά Διαθήκη. Ακριβώς από πάνω κάνω μια νύξη σε αυτό, αλλά πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να γίνει μια τέτοια συζήτηση εντός εσωτέρικα καθότι μιλάμε για μια εποχή που κυρίως παραδόσεις επέζησαν.
Αναφέρομαι σαφώς στα πρώτα κεφάλαια, και στα αρχαιότερα χρόνια, για τα οποία αν και οι εβραίοι γράφουνε, μπορεί και να μην ήταν καν παρόντες.
Το όλο ζήτημα πάντως έχει να κάνει με την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Δυτικής Ασίας κυρίως, αν και όχι μόνο.
Και νομίζω είναι σημαντικό και για τη δική μας ιστορία, το τι συνέβη στην ευρύτερη περιοχή.
Αν το καλοσκεφτείς, κάποιοι απ΄αυτούς τους βοσκούς είναι που κυβερνάνε τον πλανήτη αυτή τη στιγμή.

09/09/2015, 18:14:00
Οσον αφορά τώρα το ότι Εύα σημαίνει Ζωή και Ελ θεός, θα μου επιτρέψετε να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Και για τα δυο.

09/09/2015, 18:30:46
ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑ (σελίδα 251)
http://books.google.gr/books?id=xdkGAAAAQAAJ&dq=%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%
quote:
Η ακατάληπτος αύτη και ανερμήνευτος γέννησις του Χριστού εγένετο, κατά την χρονολογίαν της Ανατολικής Εκκλησίας, τω 5508, από κτίσεως κόσμου…

quote:

Italos:
Και από που προσδιορίζεις τη μονάδα μέτρησης σου Βασίλειε;

Δεν έχω προσδιορίσει καμία μονάδα μέτρησης. Ο πιο πάνω χρονολογικός υπολογισμός που μεταφέρω, δεν είναι του Βασιλείου, αλλά είναι της Επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οποιαδήποτε λοιπόν απορία έχεις, να αποταθείς στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Είμαι σίγουρος, θα λυθεί η απορία σου.
quote:

Italos:
Ισχύει ότι μια μέρα για τους ουρανούς, είναι 1000 γήινα έτη…;

Όχι, δεν ισχύει. Είναι σαφέστατη η Αγία Γραφή:
quote:

Ψαλ. 89,4 ὅτι χίλια ἔτη ἐν ὀφθαλμοῖς σου ὡς ἡμέρα ἡ ἐχθές, ἥτις διῆλθε, καὶ φυλακὴ ἐν νυκτί.

Ελπίζω φίλε Ιταλέ να κατάλαβες τον συμβολισμό. Δεν μπορεί συγχρόνως τα χίλια έτη της ζωής μας, για τον χωρίς αρχή και τέλος Θεό, να είναι μία ημέρα, ή ένα τετράωρο νυκτερινής φρουράς!