ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τεκτονισμός - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Τεκτονισμός - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

alexeyev197030 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
alexeyev1970Μέλος
08/02/2004, 00:00:40
Κι επειδή δεν απάντησα στην πρώτη σου ερώτηση,σου λέω φυσικά και όχι,δε θέλω να μάθω ποια είσαι. Τα γραφόμενά σου με καλύπτουν έτσι κι αλλιώς.

clearthoughtΜέλος
08/02/2004, 00:20:32
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ(ΜΑ ΠΑΛΙ;;;;;;;) ΘΟΛΟΙ ΚΑΠΝΟΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΚΑΘΑΡΙΑ ΣΚΕΨΗ " ΜΟΥ....
ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚ...ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚ....
Α!!!ΝΑΙ!!!!!
ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ!!!!!!

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!

08/02/2004, 02:46:03
quote:
νομίζω όμως ότι ο τρόπος που επέλεξε για να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του ήταν απόλυτος και άρα πέρα από αμφισβήτηση

Αγαπητέ alexeyev1970,

νομίζω ότι η νοημοσύνη μας (την οποία θεωρώ ότι διαθέτεις, αλλιώς δε θ' απαντούσα) μας επιτρέπει να κρίνουμε πέρα από τα φαινόμενα.

Θα μπορούσα κι εγώ να επικαλεστώ δεκάδες ονόματα και να λέω ότι θέλω και να τα λέω επωνύμως. Σημαίνει κάτι αυτό; Είναι τέτοιο το θέμα, που κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι μόνη αλήθεια είναι η δική του. Υπάρχουν βέβαια κάποια δεδομένα, όπως πχ. ότι πραγματικά στο χώρο δεν επιτρεπόταν η συμμετοχή γυναικών, αλλά αυτό τείνει να αλλάξει σε πολύ μεγάλο ποσοστό πλέον. Τώρα το ότι κάποιοι ενοχλούνται ή κάποιοι εθελοτυφλούν, ε, τί να κάνουμε έτσι είν' η ζωή... Ξυδάκι!

Δε συνηθίζω να προβαίνω σε χαρακτηρισμούς, αλλά αυτός ο κύριος (ο οποίος είναι υποτίθεται και Πανεπιστημιακός) δε δίστασε αλαζονικότατα και θρασύτατα να προβάλλει ως δεδομένο κάτι, το οποίο κάποιοι υποτίθεται ότι του είπαν. Κι επειδή έδωσε τα στοιχεία του, θεωρητικά λέει αλήθεια.

Ξέρεις κάτι; Δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω ν' ανοίξω τα μάτια κανενός, ο οποίος παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά και το κυριότερο, δε συμμετέχω στο Φόρουμ για να πείσω κάποιους τέτοιους. Ότι ξέρω, έχω φτύσει αίμα να το μάθω, οπότε δε διστάζω και να το πω, αλλά ξέρω κι ότι δεν μπορώ ν' ανοίξω το κεφάλι του οποιουδήποτε, γιατί χρειάζεται - ίσως - να φτύσει αίμα κι εκείνος αντίστοιχα, όλα τα υπόλοιπα συζητιούνται...

Απ' την άλλη μεριά, ένα μεγάλο μέρος των αντιρρήσεων, έχει παρατηρηθεί στις σχετικές συζητήσεις, ότι περιστρέφεται συνεχώς γύρω από τα ίδια ανούσια επιχειρήματα.

Φόβος, άγνοια ή και τα δύο;

Ένα θα σου πω και κλείνω:

quote:
οι Μασσώνοι,που έχουν θέσει το πιο αξιόλογο κριτήριο για να σε δεχτούν στους κόλπους τους-"Ποια είναι είπαμε η φορολογική σας δήλωση?".

Σε πληροφορώ ότι στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί η "Αίτηση" την οποία ζητούν οι στοές να συμπληρώσουν όσοι ενδιαφέρονται να εισέρθουν στο χώρο (μη μου πεις να σου δώσω το λινκ, είναι πολύ απλό να την βρεις και για να σε βοηθήσω θα σου πω ότι φυσικά δεν είναι στα Ελληνικά)

Πουθενά δεν αναγράφεται κάποια τέτοια προϋπόθεση.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

08/02/2004, 14:44:20
quote:
6.Ο admin είνια όργανο της διεθνούς μασωνίας γι'αυτό και δε μιλάει πολύ ή όταν μιλάει,δε λέει τίποτα.Αυτός ΜΟΝΟ ακούει(τι κάνει όμως με τις πληροφορίες που μαζεύει?)
7.Και πιο σημαντικό-συγχαρητήρια στο κύριο που αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα για το θάρρος του.Zadok λίγο πεσμένη σε είδα ύστερα από αυτή την αποκάλυψη.Αυτός σου έδωσε τα στοιχεία του,είχε όλο το θάρρος.Εσύ θα κάνεις το ίδιο?Ή θα συνεχίσεις -ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ-πίσω από ένα "εσωτεριστικό" ψευδώνυμο?Τι ωραία που είναι να λεγόμαστε ΘΩΘ και ΟΑΝΝΕΣ και έτσι κι αλλιώς και κανείς να μην ξέρει τι ρόλο βαράμε...Μήπως η λέξη γι'αυτό είναι ΔΕΙΛΙΑ?(κι εγώ μέσα για να μην παρεξηγηθούν τα ευαίσθητα αυτιά σας).
8.Και τελειώνω.Στην αρχή είμαστε όλοι ευγενικοί και λέμε "αγαπητέ" και "συνοδοιπόρε" και παπαριές στον κύβο αλλά μόλις μας θίξουν τα πιστεύω μας-ΤΑ ΠΟΙΑ?ΤΑ ΠΟΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ?-βγάζουμε τον πιο καλά κρυμμένο εσωτερικό μας εαυτό,αυτόν που είναι έτοιμος να καθαρίσει σαν αυγό τον "εχθρό".

Kαυστικότατα ΑΙΟΝ ...
Το θέμα είναι οτι εσύ εχεις αλλάξει κάμποσα ψευδώνυμα...
Εμείς τουλάχιστον κρυβόμαστε πίσω απο ενα. Ενας είναι ο ZANTOC ενας ο allzzaro με εσένα γίνεται της π....ς το κάγκελο...
Πάλη , άρση βαρών,, alexev1970 , Βόλος τί είναι αυτά???
Βγές και πές .. παιδιά ξανάρθα να σου βγάλω το καπέλο.
Και μετά μπορείς να μιλήσεις για ολα τα αλλα.
Eγώ πάντως σε κατάλαβα απο τα πρώτα σου μηνύματα.
Τώρα μην μου βγείς και μου αρχίσεις ... γιατί θα με μπριζώσεις εμένα..

Edited by - allzzaro on 08/02/2004 14:54:18

TEKTONASΝέο Μέλος
08/02/2004, 20:05:12
Edw eimaste gia na antallasoyme plhrofories kai oxi na prospa8oyme na epivaloyme apopseis opoy kai gia tis opoies den exoyme kammia antikeimenikh apopsh, den tis gnwrizoymai kai den dexomaste kan na tis gnwrisoymai!
Oson afora to oikonomiko 8ema mporw na pw pws ontos kapioi Tektones toy amigoys poy suzhthsa mazi toys, moy eipan oti pleon kapoies stoes exoyn parektrapei, mpikan poloi oi opioi den einai katallhla atoma gia ekei kai exoyn te8ei arketa oikonomika 8emata opws kai epishs exoyn pesei ligo apo apopsh filosofikhs "poiothtas". Mporw omws na sas eggyh8w pws yparxoyn mikta tagmata opoy den yparxei kanena oikonomiko 8ema. Fantasteite apla mia stoa opoy yparxoyn kai antres kai gynaikes. Mia stoa opoy oloi agwnizontai gia thn pneymatikh toys anapty3h kai den einai tipote allo para aploi an8rwpoi me apla epaggelmata kai oxi idieterh oikonomikh anesh opoy ta monadika kritiria a3iologhshs poy eixan gia na eisel8oun se enan tetoio xwro htan ena apolytirio lykeioy kai kapoia pisteyw gia thn ypar3h 8eoy, gia thn a8anasia ths psyxhs kai thn isothta meta3u olwn twn an8rwpwn!

Iris_hdΝέο Μέλος
08/02/2004, 22:05:39
quote:

Twra poy mpika den yparxei kaneis na pei tpt

Εγω θα ηθελα να μαθω για τα ηλιοστασια. Εχω ακουσει για αυτα, αλλα δεν εχω καταλαβει τι ειναι και ποια ειναι η σημασια τους.

«Όταν αισθανθείς τον άνεμο της αλλαγής, μην χτίσεις ανεμοφράχτες, αλλά ανεμόμυλους!»

08/02/2004, 22:13:04
1. Θα σε πείραζε να γράφεις ελληνικά;

2. Μήπως τα υπεραπλουστεύεις κι εσύ τώρα τα πράγματα δίνοντας μάλιστα παράξενες πληροφορίες του στυλ:

Οι μεν σου είπαν απ' τη μία ότι δεν έχουν καλό φιλοσοφικό επίπεδο και απ' την άλλη μας εγγυάσαι ότι οι δεν, είναι μια χαρά, είναι απλοί και αγωνίζονται για την πνευματική τους ανάπτυξη και δεν είναι οικονομικό το θέμα;

Δηλαδή συγγνώμη, εκεί πας για να "αγωνιστείς"; Κάτι σαν "Πανελλήνιος Σύλλογος" είναι δηλαδή;

quote:
Εγω θα ηθελα να μαθω για τα ηλιοστασια

Γιατί δεν κάνεις μία ανεύρεση στο Διαδίκτυο; Γεμάτο πληροφορίες είναι.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 08/02/2004 22:15:04

AkenatonΝέο Μέλος
09/02/2004, 00:16:43
Dystixws etsi opws ta'xw settarei den mporw na grafw sta Ellhnika (den eimai kai apo toys kalhterous xrhstes H/Y). O monos tropos einai na kanw copy/paste ka8e gramma 3exwrista opoy akoma 8a egrafa tis prwtes 2 seires toy post

quote:
Δηλαδή συγγνώμη, εκεί πας για να "αγωνιστείς"; Κάτι σαν "Πανελλήνιος Σύλλογος" είναι δηλαδή;

Kapoios poy anhkei se ena filosofiko systhma, den einai dedomeno oti 8a agwnistei gia na e3elhx8ei eite ayto to systhma legete Tektonismos, eite Xristiannismos klp? (milontas panta gia tous an8rwpous opoioi akolou8oun kapoio systhma exontas isxuroys stoxous)

quote:
Οι μεν σου είπαν απ' τη μία ότι δεν έχουν καλό φιλοσοφικό επίπεδο και απ' την άλλη μας εγγυάσαι ότι οι δεν, είναι μια χαρά, είναι απλοί και αγωνίζονται για την πνευματική τους ανάπτυξη και δεν είναι οικονομικό το θέμα;

Vasika nai ! Ti oikonomiko 8ema na yparxei meta3y koinwn an8rwpwn opoy epaggelontai hlektrologso, ta3itzhs, ma8hmatikos, klp, opoy h monadikh oikonomikh ypoxrewsh poy exoyn einai ena poso twn 15E twn mhna? Ektos kai an enoouses tpt allo kai den katalava swsta!

09/02/2004, 00:59:20
Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε για πολύ έτσι (μου έχεις βγάλει τα μάτια) και επίσης:

1. Γιατί έχεις δύο ψευδώνυμα;

2. Ο Τεκτονισμός κι ο Χριστιανισμός είναι φιλοσοφικά συστήματα;

3. Όσον αφορά στο οικονομικό θέμα, εσύ το ανέφερες. Μη ρωτάς τί εννοώ εγώ.

Εγώ σ' ένα σωματείο είμαι μέλος και γίνεται της Π... κάθε φορά που έχουμε οικονομικό απολογισμό. Κι εκεί απλοί άνθρωποι είμαστε και δε μιλάμε για τίποτα εκκατομύρια Ευρώ.

alexeyev1970Μέλος
09/02/2004, 12:48:26
Allzaro θες να δώσουμε ένα ραντεβού,εγώ εσύ και ο ΑΙΟΝ(????????)για να σου λυθούν οι απορίες? Γιατί με αποκαλείς έτσι?Έχεις καθόλου αίσθηση του χιούμορ ή σου την έκοψε κανένας σε μικρή ηλικία?
Και σε παρακαλώ πολύ όταν κοιτάς τα στοιχεία μου,καλύτερα να τα πιστεύεις.Το ψευδώνυμο είναι alexeyev1970 και όχι alexev1970. Λίγο σεβασμό στον άνθρωπο που μου "δάνεισε" το όνομά του δε βλάπτει.Εγώ μπορεί να φταίω,αυτός όχι.
Και αν είσαι κολλητός του admin εγώ ξέρεις πολύ στ'αρχ... μου το γράφω.
Μην μου γράψεις απάντηση γιατί θ'αρχίσει πολύ βρισίδι κι εγώ προτιμώ τις πράξεις από τα λόγια.Θες να τα πούμε από κοντά μήπως?

09/02/2004, 13:24:54
Θα παρακαλούσα τους φίλους allzzaro και alexeyev1970, να βρούνε έναν πιο ειρηνικό τρόπο για να λύσουν τις όποιες διαφορές τους!
Ο τρόπος που εκφράζεστε και οι δύο δεν ταιριάζει ούτε στο αξιόλογο επίπεδο που μέχρι στιγμής είχατε δείξει στις συζητήσεις, ούτε όμως μπορεί να ενταχθεί σε έναν ειρηνικό και πολιτισμένο διάλογο.

Επίσης, καλό θα ήτανε, υποθέσεις του τύπου:
"Ο alexeyev1970 είναι ο ΑΙΟΝ" ή ο "allzzaro είναι κολλητός του Admin" να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας, αφού ως υποθέσεις ανήκουν μεν στη σφαίρα του υποθετικού και μόνο, αλλά η δημόσια διατύπωσή τους, μπορεί να προσβάλλει άτομα και να επιδεινώσει το ήδη έντονο κλίμα που ήδη έχει αρχίσει να δημιουργείται...

Εύχομαι πλέον, η συζήτηση να επανέλθει στον φυσιολογικό της ρυθμό.

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

Iris_hdΝέο Μέλος
09/02/2004, 16:51:45
quote:

quote:
Εγω θα ηθελα να μαθω για τα ηλιοστασια

Γιατί δεν κάνεις μία ανεύρεση στο Διαδίκτυο; Γεμάτο πληροφορίες είναι.

Edited by - Zadok on 08/02/2004 22:15:04

Εψαξα στο Διαδικτυο, ομως δεν βρηκα αυτο που ηθελα. Με ενδιαφερει η σημασια που εχουν για τους τεκτονες συγκεκριμενα, για αυτο και ρωτησα.

«Όταν αισθανθείς τον άνεμο της αλλαγής, μην χτίσεις ανεμοφράχτες, αλλά ανεμόμυλους!»

09/02/2004, 19:03:43
quote:
.Θες να τα πούμε από κοντά μήπως?

Μήν μου πουλάς μαγκιές μικρέ αν θές να συναντηθούμε δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μην με απειλείς λοιπόν .

Τώρα πέφτεις σε αντιφάσεις. Στο ενα τόπικ λές οτι δεν ξέρεις ποιός είναι ο ΑΙΟΝ και σε αυτό το τόπικ λές αν θές να συναντηθούμε εγώ εσύ και ο ΑΙΟΝ . Λοιπόν αυτό που θέλω να σου πώ είναι να κόψεις το δούλεμα. Οσο για τα βρισίδια , εγώ τα αποφεύγω γιατί μετά το μετανοιώνω.

Edited by - allzzaro on 09/02/2004 19:42:06

09/02/2004, 19:40:22
Βρε παιδιά, ηρεμείστε! Δεν είναι δυνατόν να φτάνετε σ' αυτά τα σημεία...

Αγαπητή Iris_hd,

μου κάνει εντύπωση το ότι δεν βρήκες κάτι που να απαντά στο ερώτημά σου.

Όλες οι θρησκείες και κάθε εσωτερική παράδοση, μηδεμίας εξαιρουμένης, από τις αρχαιότερες έως τις σημερινές, έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στο φαινόμενο και τοποθέτησαν σ’ αυτή την χρονική περίοδο σχετικά με τη λατρεία τους συμβολικά γεγονότα. Επιστημονικά, η κίνηση των άστρων ήταν αντικείμενο μελέτης από τους αστρονόμους.
Ο γνώμονας (γνωστό τεκτονικό σύμβολο) είναι το αρχαιότερο και πιο γνωστό όργανο της αστρονομίας (ηλιακό ρολόι).

Πάντως, απ' όσο γνωρίζω, η ουσιαστική σημασία που μπορεί ν' αποδίδουν σε εσωτερικά θέματα οι Τέκτονες δεν ανακοινώνεται (θα πρέπει να τη συμπεράνεις) και αν κάποιος σου δώσει πληροφορίες επ' αυτού θα είναι επίορκος ή και ψεύτης.

Επειδή, θεωρητικά τουλάχιστον, η τεκτονική "φιλοσοφία" είναι βιωματική, μάλλον θα πρέπει ν' αποκτήσεις ιδίαν άποψη, αν σ' ενδιαφέρει πραγματικά η εμβάθυνση επί του θέματος κι όχι τα πασαλείμματα.

Edited by - Zadok on 10/02/2004 00:42:45

drumx13Μέλος
09/02/2004, 22:15:24
quote:
Πάντως, απ' όσο γνωρίζω, η ουσιαστική σημασία που μπορεί ν' αποδίδουν σε εσωτερικά θέματα οι Τέκτονες δεν ανακοινώνεται (θα πρέπει να τη συμπεράνεις) και αν κάποιος σου δώσει πληροφορίες επ' αυτού θα είναι επίορκος ή και ψεύτης.

Επειδή, θεωρητικά τουλάχιστον, η τεκτονική "φιλοσοφία" είναι βιωματική, μάλλον θα πρέπει ν' αποκτήσεις ιδίαν άποψη, αν σ' ενδιαφέρει πραγματικά η εμβάθυνση επί του θέματος κι όχι τα πασαλείμματα.

ορθον
Σημασια δεν εχει τι πιστευει ο καθενας ,ακομα και αν ειναι Τεκτονας

Οπως δεν προκειτε να βρεις καμια επισημη αποψη επι του θεματος απο τους τεκτονες διοτι αυτο θα ηταν δογμα .....

Σημασια εχει τι πιστευεις εσυ διοτι αυτο ειναι το μονο που σε επιρεαζει

Οσο για τα παιδια που τσακωνονται zadok καλη μου
ασ τα στην ησυχια τους διοτι το ζητουμενο εδω δεν ειναι η ησυχια και το καλο κλιμα αλλα ο ντζερτζελες και το ξεμπροστιαμα
αλωστε καλη μου ειμαστε στην τυροχλαδου

και επειδη μεσα απο καυγαδο....μασωνικες κουβεντες ερχονται και οι "αποκαλυψεις" ασε να μαθουμε ποιος ειναι ο αλζαρο και ποιος ειναι ο αντμιν και ποιος ειναι ο Τεκτονας και ποιος ο ακενατων...

εχει ενδιαφερον αν μη τι αλλο....
ψυχαναλυτικο....

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

Edited by - drumx13 on 10/02/2004 10:02:13

09/02/2004, 22:37:33
quote:
και επειδη μεσα απο καυγαδο....μασωνικες κουβεντες ερχονται και οι "αποκαλυψεις" ασε να μαθουμε ποιος ειναι ο αλζαρο και ποιος ειναι ο ανμιν και ποιος ειναι ο Τεκτονας και ποιος ο ακενατων...

Κοίταξε drumx13 σχεδόν ολοι μας ερχόμαστε και σε καμμιά κόντρα εδώ μέσα. Και εσύ πρίν απο λίγο καιρό είχες ανοίξει μία κοντρίτσα.. κάτι σχετικά με τους συντονιστές...

Τώρα για το ποιός είναι ο καθένας δεν νομίζω να το μάθεις απο τις καυγαδο...μασωνικές κουβέντες.

09/02/2004, 22:43:14
quote:
ασε να μαθουμε ποιος ειναι ο αλζαρο και ποιος ειναι ο ανμιν...

Παιδιά, αν μάθετε ποιος είναι ο ανμιν (νέο μέλος; που γράφει;)
να μου το πείτε παρακαλώ κι εμένα για να τον καλωσορίσω στις συζητήσεις μας. Ευχαριστώ!

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

VAIHINGERΜέλος
10/02/2004, 00:57:10
EXETE DIABASEI TO EKKREMES TOU FOUKO;POIA EINAI H GNOMI SAS GIA TI THESI POU PAIRNEI O EKO, OSON AFORA TIS STOES,TOUS NAITES+RODOSTAUROUS,TA TAGMATA+TH MASONIA.EUXARISTO!

ΠΒ*

Iris_hdΝέο Μέλος
10/02/2004, 01:24:48
Zadok kai drumx13, σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Θα ψαξω ξανα και σε αλλες μηχανες αναζητησης.

Παντως αφου εχουμε καποιον που ειναι τεκτονας και θελει να μας πει καποια πραγματα, ειναι κριμα να μην ρωταμε. Πχ, ας μας πει πως γινεται μια μυηση ή που υπαρχουν τεκτονικες στοες στην αθηνα.

10/02/2004, 01:35:54
quote:

EXETE DIABASEI TO EKKREMES TOU FOUKO;POIA EINAI H GNOMI SAS GIA TI THESI POU PAIRNEI O EKO, OSON AFORA TIS STOES,TOUS NAITES+RODOSTAUROUS,TA TAGMATA+TH MASONIA.EUXARISTO!

ΠΒ*

Ποιά είναι αυτή η θέση;