ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι ο Αθεϊσμός πίστη και θρησκεία; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είναι ο Αθεϊσμός πίστη και θρησκεία; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gewkwn30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
mdiamantΜέλος
13/02/2013, 14:28:51
quote:

quote:

Να το πω όσο πιο απλά γίνεται. Κανένας δεν γνωρίζει στο στοιχειό 119 του περιοδικού πινάκα χημικών στοιχειών διότι ακόμα δεν το έχουμε ανακαλύψει. Δεν έχουμε δώσει λοιπόν στο στοιχείο αυτό το όνομα Α-((όνομα στοιχειού) επειδή απλά θέλουμε να προσδιορίσουμε την ανυπαρξία του(εφόσον αυτή υπάρχει). Στο Άθεος όμως υπάρχει ΔΙΑΦΟΡΑ δέχεσαι τον ορισμό που δίνουν όχι μια αλλά όλες οι θρησκείες μαζί και ταυτόχρονα την απορρίπτεις. Απορρίπτεις κάτι λοιπόν που υπάρχει όχι κάτι που δεν υπάρχει.

Με αυτή την λογική τετραγωνίζεις και τον κύκλο.
Μπορείς σε παρακαλώ να το κάνεις?
Παιδεύομαι χρόνια!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

quote:

και εδω τι απαντησα

Ναι μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό.
Πήγαινε στο βιβλίο της Γεωμετρίας πρώτης Λυκείου. Θα βρεις κάπου στη μέση του βιβλίου πως τετραγωνίζουν με κανόνα και διαβήτη το εξάγωνο το οκτάγωνο και πάει λέγοντας. Κατ αναγωγή λοιπόν μπορείς να σχεδιάσεις ένα ν-γωνο και εν συνεχεία με γνώσεις Α-Β Λυκείου να τετραγωνίσεις τον κύκλο. Υπάρχει και άλλος τρόπος σχεδίασε ένα κύκλο με διαβήτη. Το πάχος της γραμμής που θα σχεδιάσει τον άκυκλο σου δίνει 2 κύκλους. 1 αυτός που έχει ακτίνα από το κεντο του κύκλου έως το εσωτερικό συνορο της γραμμής σχεδιασης και 2 αυτός με το εξωτερικό σύνορο. Ανάμεσα στους δυο κύκλους εγγράφεις το πολύγωνο που αντιστοιχεί και εν συνεχεια τετραγωνίζεις το πολύγωνο.

13/02/2013, 14:33:16
mdiamant

Σου παραθέτω από wikipedia:

<<Ο Τετραγωνισμός του κύκλου είναι ένα από τα αρχαιότερα γεωμετρικά προβλήματα. Η διατύπωση του είναι απλή: Ζητείται η κατασκευή με κανόνα και διαβήτη ενός τετραγώνου του οποίου το εμβαδόν να είναι ίσο με το εμβαδόν ενός δοθέντος κύκλου. Το 1882, ο μαθηματικός Φέρντιναντ Φον Λίντεμαν (Ferdinand von Lindemann) απέδειξε το αδύνατο της επίλυσης του προβλήματος.>>

Μην το συνεχίζεις.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

13/02/2013, 15:11:47
mdiamant

Ευχαριστώ για την λύση.Παιδευόμουν πολλά χρόνια.Απο την προηγούμενη ζωή μου!

Πές μου ειλικρινά.

Το βρήκες μόνος σου ή σε βοήθησε το Αγιο Πνεύμα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

mdiamantΜέλος
13/02/2013, 15:42:51
Όταν λες το όριο Χ -> άπειρο του 1/Χ είναι ίσο με το 0 αντιλαμβάνεσαι ότι από μόνο του είναι πρόβλημα η όχι? Πρώτον δεν υπάρχει ο αριθμος άπειρο. Ομοίως λοιπόν αυτό που σου λένε είναι ο τετραγωνισμός του κύκλου με κανόνα και διαβήτη είναι αδύνατον διότι ο κύκλος είναι αδύνατο να γίνει ν-γωνο οπού ν-> απειρο. Έγραψα λοιπόν σχεδίασε πρώτα ένα ν-γωνο και μετά τετραγώνισε το. καθόλα σωστό. με βάση την παραδοχή.

μάθετε λοιπόν να μην έχετε εμπάθιες και να μην προτρέχει η γλώσσα της σκέψης σας.

13/02/2013, 15:49:09
mdiamant

Οκ λοιπόν. Εγώ δεν το συνεχίζω άλλο. Η μακαριότητα της άγνοιας είναι ώρες-ώρες χρήσιμο καταφύγιο. Δεν το αρνούμαι.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

mdiamantΜέλος
13/02/2013, 16:28:08
Ατυχέστατα αναλωθήκαμε στο τετραγωνισμό του κύκλου. Όμως αυτό που θέλω να πω περί Αθεΐας είναι απλό.
Ο άθεος αυτοχαρακτηρίζεται με τον όρο αυτό διότι έχει λάβει γνώση του τι εστι θεός από τις συναναστροφές του με του απανταχού πολλούς η λίγους πιστούς- θρησκευόμενους. Δηλαδή δεν δέχεται τα πιστεύω του άλλου. Θεωρεί και πιστεύει ότι κάτι τέτοιο που πιστεύουν οι θρησκευόμενοι είναι λάθος και δεν υπάρχει. Για να τα πει όμως όλα αυτά πρέπει πρώτα να ακούσει τι εστι Θεός. Πρέπει να γνωρίζει τον ορισμό της λέξης Θεός διότι πολύ απλά αν δεν την δέχεται στην ολότητα της την λέξη αυτή πρέπει και να την σβήσει από το λεξιλόγιο του.

Εντούτοις όμως αυτοχαρακτηρίζεται ως Άθεος. Και ρωτώ πως είναι δυνατό να χρησιμοποιείς μια λέξη της οποίας ένα μέρος δεν το ξέρεις? Δεν το γνωρίζεις και εν συνεχεία το απορρίπτεις?

13/02/2013, 17:04:50
Φίλοι mdiamant και Χρίστος Έλ , μπορεί εμείς οι υπόλοιποι να είμαστε άθρησκοι ή άθεοι , αλλά τελικά εσείς δεν έχετε το θεό σας μ' αυτά που υποστηρίζετε .

*

gewkwnΜέλος
13/02/2013, 17:19:03
quote:

quote:
gewkwn
Ειμαι πολυ απλα ΑΘΕΟΣ.
Επομένως απαρνίεσαι τους Θεούς των γονιών σου και των προγόνων σου;
Τότε θα είσαι γνήσιος Άθεος!

χαχαχαχαχα.
Θα σου γραψω και εσενα
οτι γραφω στον "Χρηστος Ελ"

Αμα σου λεω οτι δεν καταλαβαινεις ενα
Αθεο...

ποσες φορες σε συ το εχω γραψει αυτο ;Ειμαι ΑΘεος!

Edited by - gewkwn on 13/02/2013 17:50:39

gewkwnΜέλος
13/02/2013, 17:44:40
quote:

Ατυχέστατα αναλωθήκαμε στο τετραγωνισμό του κύκλου. Όμως αυτό που θέλω να πω περί Αθεΐας είναι απλό.
Ο άθεος αυτοχαρακτηρίζεται με τον όρο αυτό διότι έχει λάβει γνώση του τι εστι θεός από τις συναναστροφές του με του απανταχού πολλούς η λίγους πιστούς- θρησκευόμενους. Δηλαδή δεν δέχεται τα πιστεύω του άλλου. Θεωρεί και πιστεύει ότι κάτι τέτοιο που πιστεύουν οι θρησκευόμενοι είναι λάθος και δεν υπάρχει. Για να τα πει όμως όλα αυτά πρέπει πρώτα να ακούσει τι εστι Θεός. Πρέπει να γνωρίζει τον ορισμό της λέξης Θεός διότι πολύ απλά αν δεν την δέχεται στην ολότητα της την λέξη αυτή πρέπει και να την σβήσει από το λεξιλόγιο του.
Εντούτοις όμως αυτοχαρακτηρίζεται ως Άθεος. Και ρωτώ πως είναι δυνατό να χρησιμοποιείς μια λέξη της οποίας ένα μέρος δεν το ξέρεις? Δεν το γνωρίζεις και εν συνεχεία το απορρίπτεις?

Ρε μαστορα σου το εχω γραψει και παραπανω
αλλα για μια ακομη φορα "δεν λες " να καταλαβεις
τι σου γραφω .
Ο ορισμος ειναι που απλος και βασιζεται στην
εξελιξη του ανθρωπου απο την στιγμη της πρωτης
κοινωνιας.
Στην αρχη πιστευανε στον Ηλιο ,στην Γη
και σε οτι αλλο δεν μπορουσαν να εξηγησουν
Στην πορεια υπαρχει η ιδια προσεγκιση
με διαφορετικα (προσωπα-θεους).
Και σημερα υπαρχει η ιδια προσεγκιση
με διαφορετικο-ους θεο-ους.
Επειδη το μεγαλο μερος του κοσμου ειναι "θειστες"
για να περιγραψουμε την προσεγκιση μας σε θρησκευτικα
θεματα χρησιμοποιουμε την πιο σωστη λεξη.

Σου εξηγησα παραπανω γιατι δεν ειμαστε Αγνωνικιστες
και Αθρησκοι.
Καταλαβαινω την δυσκολια σου να αντιληφτεις την προσεγκιση
μας σαν Αθεοι,αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την προσεγκιση μας.

Στο κομματι που γραφεις για την συναστροφη μας με αλλους
θειστες εχεις λαθος .

Εχουμε μεγαλωσει σε ενα θειστικο περιβαλλον.
Στο δημοτικο ,γυμνασιο, λυκειο τωρα ειναι ευκολο
να παρεις απαλαγη απο το μαθημα των θρησκευτικων
με μια απλη δηλωση . στις ημερες μου η δηλωση θα επρεπε
να γραφει και το θρησκευμα σου ( Αντισυνταγματικο
ειναι βλεπεις ευαισθητα προσωπικα δεδομενα),
και αυτο ηταν αποδεκτο μονο εαν η "ΔΙΣ" ειχε
ενταξει την εν λογο θρησκεια στις "γνωστες θρησκειες"
που αναφερονται στο συνταγμα !!!
οποτε πρακτικα ενα ατομο που δεν τον καλυπτουν τα πιστευω
του ψαχνει για απαντησεις και αλλου .
για να καταληξεις λοιπον να δηλωνεις Αθεος δεν ειναι
κατι αντιδραστικο ειναι μια φυσικη καταληξη μεσα απο
την μελετη θρησκειων.

Τωρα εαν δεν καταλαιβαινεις αυτο που σου γραφω
και θεωρεις οτι ειμαι "πιστος", πραγματικα
δεν εχω διαθεση να σου εξηγησω μιας που οπως φαινεται
δεν μπορεις να καταλανβεις ,τα γραφομενα μου...

Edited by - gewkwn on 13/02/2013 17:45:41

Edited by - gewkwn on 13/02/2013 17:54:16

mdiamantΜέλος
13/02/2013, 18:03:07
Με απλά λόγια

Έχετε ακούσει για τις Θρησκείες και δεν τις δέχεστε. Σωστά?

Έχετε ακούσει για τον η τους θεούς και δεν τους δέχεστε(πιστεύετε η θεωρείτε ότι δεν υπάρχουν) Σωστά?

Αρα σε κάθε περίπτωση γνωρίζεται τι σημαίνει θεός για κάποιες από τις θρησκείες αφού μεγαλώσατε σε θεριστικό περιβάλλον.

Άρα γνωρίζεται την λέξη Θεός.

Τόσο απλά λεω λοιπόν οτι γνωρίζεται τον όρο αλλά δεν τον δέχεστε.