ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΩΣ ΒΑΖΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ;; - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- ΠΩΣ ΒΑΖΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ;; - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

AINEIAN06104 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/6
08/11/2004, 19:11:13
ΕΛΛΑΣ,
ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
ΜΙΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ!!!
ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΛΚΟΣΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝΟΥΝ...
ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ,ΦΩΝΑΞΤΕ ΜΕ ΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ...
ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΥΝΤΑΙ!!!

ΗΤΤΑ;ΜΑ ΠΟΙΟΣ;
ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

SouthselasΝέο Μέλος
10/11/2004, 01:57:22
Καλά ρε παιδιά τους Αμερικανούς περιμένατε για να μιλήσετε για αναγνώριση των Σκοπίων σαν Μακεδονία; Εδώ και καιρό, όλος ο κόσμος τα Σκόπια, Μακεδονία τα λέει και εμείς κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και μιλούσαμε για FYROM(ΠΓΔΜ).
Και αυτό συνέβαινε γιατί τους άλλους(τα άλλα κράτη) δεν τους ενδιαφέρει το θέμα ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ.
Και όσο για τους άσπονδους φίλους μας, τους Ρώσους δηλαδή και τους Σέρβους, αυτοί ήταν από τους πρώτους που τα αναγνώρισαν γιατί αν δεν υποστηρίξουν τους ομόφυλούς τους Σκοπιανούς ποιούς θα υποστηρίξουν, τους Έλληνες;

10/11/2004, 09:18:21
Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι κάποιοι ανακαλύπτουν για δεύτερη φορά την...Αμερική...και το όνομα αυτής : Μακεδονία! Η πρώτη "ανακάλυψη" είχε γίνει πριν από μια δεκαετία περίπου και κάποιοι και τότε, όπως και τώρα, "έπεφταν από τα σύννεφα" αφού πρώτα είχαν φροντίσει να είναι ΑΠΟΝΤΕΣ επί 50 χρόνια, όσα δηλαδή υφίστατο το λεγόμενο "Μακεδονικό ζήτημα", εμπνεύσεως Τίτο. Μα καλά, τί πίστευαν άραγε; Ότι τα σοσιαλιστικά καθεστώτα και το ψυχροπολεμικό κλίμα θα ήταν το τέλος της ιστορίας; Ότι η Γιουγκοσλαβική συνομοσπονδία θα μπορούσε αιώνια να καλύπτει κάτω απ' την ομπρέλα της το αγκάθι στα βόρεια σύνορά μας; Και κατόπιν εορτής, τί έκαναν; Κατέβασαν εμάς τα σχολιαρόπαιδα στο δρόμο να βροντοφωνάξουμε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και...ω...θυμάμαι τι γέλια και χαρές...διότι ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη ήταν για μας κάτι εξοτικό! Κι όλα αυτά τα χρόνια, τί έκαναν για τη συνεχιζόμενη προπαγάνδα των "ουράνιων τόξων"; Τί έκαναν σε διπλωματικό επίπεδο πέρα από τη βολική, αλλά οφθαλμοφανέστατα προσωρινή λύση του FYROM; Μα φυσικά, αυτό που κάνουν πάντα...Έπεσαν για άλλη μια φορά από τα σύννεφα...Για άλλη μια φορά δε φταίμε εμείς, αλλά οι "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", οι "κουτόφραγκοι" και γενικώς όλοι οι γνωστοί και συνήθεις ύποπτοι.

Επρόκειτο καθαρά για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος...τετελεσμένου. Όποιος πίστευε ότι δε θα συμβεί κάτι τέτοιο, μπορεί να πέσει ελεύθερα από τα σύννεφα...Δε νομίζω πάντως ότι η πλειοψηφία του λαού περπατά εκεί ψηλά...

EgeladosΜέλος
11/11/2004, 16:39:35
Μην ανησυχείς, SIMONA, δεν θύμωσα…! Εξάλλου δεν την έχω κατοχυρώσει πνευματικά την εικόνα. Αφού τη «δανείζομαι» από το http://www.exittoart.nl/david/david03.jpg !

Ευγενικό, πάντως, από μέρους σου που ρώτησες!

.

«Ω ξείν’, αγγέλειν Λακεδαιμονίοις
ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»

Σιμωνίδης

"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής

EgeladosΜέλος
11/11/2004, 16:42:59
Αγαπητοί, SOUTHSELAS και DURDEN_ALIE,

Ούτε θυμηθήκαμε ξαφνικά τους Αμερικάνους, ούτε ξεχάσαμε ποτέ το όλο θέμα σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων.

Τώρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ακουστούν όμως. Είναι εύκολο να κατηγορείς τώρα και να λες «μα τώρα το θυμηθήκατε;». Αλλά ξεχνάμε ότι μέχρι πριν μια βδομάδα όποιος μιλούσε για το θέμα ονομασίας, όλοι τον κατηγορούσαν ως εθνικιστή!!! Γιατί μέχρι να προβληθεί από τα ΜΜΕ το θέμα ονομασίας των Σκοπίων, κανείς σχεδόν δεν κατανοούσε την σοβαρότητα του θέματος. Ασφαλώς φταίνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις για την ελλιπή ενημέρωση τόσο στους αρχηγούς άλλων κρατών, όσο και στους Έλληνες πολίτες. Καθώς ευθύνονται και για την χαλαρότητα που έδειξαν στο ζήτημα αυτό.

«Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι κάποιοι ανακαλύπτουν για δεύτερη φορά την...Αμερική...και το όνομα αυτής : Μακεδονία!»
Με όλο το συμπάθιο δηλαδή, αλλά που ξέρεις εσύ τι αγώνα έχω κάνει εγώ ή και κάποιοι άλλοι σχετικά με το κυπριακό, με το θέμα ονομασίας των Σκοπίων, με το πρόβλημα στο Αιγαίο και τις μεγαλοιδεατικές βλέψεις τόσο των Αλβανών όσο και των Τούρκων; Ή μήπως τώρα είμαι εθνικιστής;;; Από πού θες να γνωρίζεις ότι τόσα χρόνια υπήρχαν φωνές που φώναζαν, χωρίς τα ΜΜΕ να σου δίνουν τη δυνατότητα να το μάθεις; Τι ξέρεις για τον «ακροδεξιό» και «εθνικιστή» Γ.Καρατζαφέρη που τόσα χρόνια φώναζε και όμως πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις (ΑΝΤ1) κανένας δεν του έδινε βήμα να μιλήσει και του έβαζαν τρικλοποδιές; Ή μήπως πιστεύεις ότι αυτός και τόσοι άλλοι τα θυμηθήκαμε όλα τώρα; Γιατί αν το πιστεύεις τότε είσαι ανενημέρωτος και θύμα των ΜΜΕ.

Γιατί αυτά έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Μετά από την χούντα κάθε πατριωτική φωνή, ήταν της μόδας να αποκαλείτε «εθνικιστική» και «ακροδεξιά» από τα ΜΜΕ και κατεπέκταση από την πλειοψηφία. Τώρα που άρχισαν να αλλάζουν τα πράγματα και ο έλληνας να γίνεται πιο πατριώτης ή και ξενοφοβικός (λίγο η δυσαρέσκεια κατά των αλλοδαπών, λίγο το…. Κύπελλο EURO!!!), τα ΜΜΕ ακολουθούν τη συνταγή που πουλάει:ό,τι θέλει ο κόσμος!!! Αλλιώς η αναγνώριση από την Αμερική θα περνούσε στα ψιλά.

Τώρα το μόνο που δεν βοηθάει την κατάσταση είναι κάποιοι να λέμε «τώρα το θυμηθήκαμε;», «πάλι οι αμερικάνοι μας φταίνε;», «που ήμασταν τόσα χρόνια;»
Το κακό ήρθε που ήρθε, τώρα ας το αντιμετωπίσουμε όλοι οι έλληνες ενωμένοι και με θεμιτά μέσα και ας αφήσουμε την κριτική για το τέλος όταν θα γίνεται ο τελικός απολογισμός.

Επίσης δεν είπα ότι φταίνε οι Αμερικάνοι. Πιο πάνω (αν έτυχε να διαβάσετε) ανέφερα: «Όμως είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δεν μας φταίει κανείς άλλος!
Εμείς φταίμε που επιλέγουμε ΠΑΝΤΑ τα πιο λάθος άτομα για να μας εκπροσωπήσουν στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Βουλή. Εμείς επιλέγουμε αυτούς τους "σύγχρονους.... γραβατωμένους ΕΦΙΑΛΤΕΣ"»

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρουμε εμείς ο απλός λαός (ασφαλώς συμπεριλαμβανομένου και εμένα). Ο μόνος που μπορεί να ασκήσει κριτική και πίεση στην κάθε κυβέρνηση είναι ο λαός. Αν ο λαός κοιμάται τότε όλα πάνε κατά διαόλου. Ακριβώς για αυτό κάποιοι φωνάζαμε, φωνάζουμε και θα φωνάζουμε. Και όσοι άρχισαν τώρα να φωνάζουν έστω και αργά, μπράβο τους. Δεν τους κατηγορώ γιατί τώρα δεν προέχει ούτε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο, ούτε να βάζουμε μπροστά τον εγωισμό μας ή τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Τώρα απλά πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά και να δούμε τι θα κάνουμε από τώρα και έπειτα. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε; Μπορούμε να παρακολουθούμε και να επιβλέπουμε τις κινήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όταν ο λαός επιβλέπει, οι κυβερνήσεις λειτουργούν για εκείνον».

Υ.Γ. SOUTHSELAS και DURDEN_ALIE, δεν θέλω να με παρεξηγήσετε. Απλά πιστεύω πως ο τρόπος που σκέφτεστε δεν βοηθάει την κατάσταση τώρα.

Φιλικά

.

Σιμωνίδης

"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής

gusotosΜέλος
12/11/2004, 08:28:49
24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ.

ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ, ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ Η/Υ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ!!

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ? ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥ ΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ...

Είμαστε ένας λαός χωρίς ταυτότητα. Με μια ιστορία που ο ίδιος τη νομίζει λαμπρή. Και απορεί, πως και δεν πέφτουν οι ξένοι ξεροί μπροστά στο μεγαλείο της.

Οι ξένοι όμως σαν συλλογιούνται την ελληνική ιστορία, την αρχαία εννοώ, γιατί για τη νέα δεν έχουν ακούσει, και βάλουν απέναντι της εμάς τους νεοέλληνες, φέρνουν στο μυαλό τους άλλες παραστάσεις. Φέρνουν στο μυαλό τους κάποιους καμηλιέρηδες που περπατούν στο Καρνάκ και στη Γκίζα. Τι σχέση ημπορεί να 'χουν, συλλογιούνται, ετούτοι οι φελλάχοι του Μισιριού σήμερα με τους αρχαίους Φαραώ, και το βασιλικό ήθος των πυραμίδων τους;

Την ίδια σχέση βρίσκουν οι ξένοι, στους σημερινούς έλ­ληνες με τους αρχαίους. Οι θεωρίες των διάφορων Φαλμεράυερ έχουν περάσει στους Φράγκους. Εμείς θέλουμε να πι­στεύουμε ότι τους αποσβολώσαμε με τους ιστορικούς, τούς γλωσσολόγους, και τους λαογράφους μας. Λάθος. Κρύβου­με το κεφάλι με το λιανό μας δάχτυλο.

Και βέβαια. Πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού ο μέ­γας γλωσσολόγος Γ. Χατζιδάκις έλεγε αυτά που έλεγε, -ορθά- κι από την άλλη έβριζε το Σολωμό μας αγράμματο, και τη γλώσσα του σκύβαλα και μαλλιαρά μαλλιά;

Σχέση με τους αρχαίους έλληνες έχουμε εμείς, λένε οι γάλλοι, οι εγγλέζοι και οι γερμανοί. Εμείς, που τους ανα­καλύψαμε, τους αναστυλώσαμε, τους εξηγήσαμε.

Για τους ευρωπαίους οι νεοέλληνες είμαστε μια δράκα ανθρώπων απρόσωπη, ανάμεσα σε βαλκανιλίκι', τουρκολογιά και αράπηδες. Είμαστε οι ορτοντόξ. Με το ρούσικο τυπικό στη γραφή, με τους κουμπέδες και τους τρούλλους πάνω από τα σπίτια των χωριών μας, με ακτινογραφίες σωμάτων και σκουληκόμορφες φιγούρες αγίων στους τοί­χους των εκκλησιών.

Οι ευρωπαίοι βλέπουνε τους πολιτικούς μας να ψηφίζουν στη Βουλή να μπει το «ορθόδοξος» στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, κατά τη διαταγή των παπάδων, και κοιτά­νε ανακατωμένοι και ναυτιάζοντας κατά το θεοκρατικό Ιράν και τους Αγιατολάχους.

Τέτοιοι οι δουλευτές μας, ακόμη και της Αριστεράς. «Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί εκατάστρεψαν το έθνος». Έτσι γράφει ο Παπαδιαμάντης.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΙΑΝΤΙΝΗ <<ΓΚΕΜΜΑ>>.

ΕΓΚΕΛΑΔΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΝΕ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ.

ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ,
ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΝΩ,
ΝΥΦΗ ΜΙΚΡΗ ΤΗ ΣΤΟΛΙΣΑ,
ΓΕΡΑΣΑ ΔΕΝ ΜΑΝΘΑΝΩ.

ΝΑ ΕΜΝΕ ΕΝΑΝ ΡΑΣΙΟΠΟΥΛΟΝ Σ' ΟΡΜΑΝ ΑΠΕΣ ΠΟΥΛΟΠΟΝ
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ

12/11/2004, 13:06:56
Πραγματικά απορώ, αγαπητέ Εγκέλαδε, γιατί θεωρείς ότι τα λόγια μου αναφέρονται προσωπικά σε σένα! Πίστεψέ με πως αν ήθελα να σου πω κάτι θα αναφερόμουν καθαρά στο όνομά σου...

Σαφώς λοιπόν και δεν έχω τίποτε με σένα ή με όποιον άλλο πολίτη αυτής της χώρας, κινούμενος θέλω να πιστεύω από γνήσιο πατριωτικό αίσθημα, αντιδρά και διαμαρτύρεται και πολύ καλά κάνει. Αντίθετα, αυτούς ακριβώς τους "γραβατωμένους Εφιάλτες" θέλω κι εγώ να στηλιτεύσω, που ενώ ήξεραν ότι έκρυβαν τα τελευταία 60 χρόνια--και κυρίως τα τελευταία 10-15--ένα φίδι στον κόρφο τους, δεν έκαναν τίποτε γι' αυτό. Και πίστεψέ με ότι, αν κι αποτελώ κι εγώ όπως και όλοι μας θύμα των ΜΜΕ, και ενημερωμένος είμαι όσο μπορώ και γνωρίζω ότι πάντα υπάρχουν φωνές που αντιδρούν και "ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ".

Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι η υποκρισία τους! Η υποκρισία του να θεωρούν το τραγούδι "Μακεδονία ξακουστή" ως "εθνικιστικό" κι έπειτα να το ξεθάβουν ξαφνικά πριν από 13 χρόνια και να το κάνουν "Νο1 hit" γιατί έτσι τους βόλευε εκείνη την εποχή που κατέβαζαν τον κόσμο στο δρόμο κι έπειτα...να το ξαναθάβουν κρεμώντας του την "εθνικιστική ρετσινιά" και πάλι, αφού πρώτα φρόντισαν να μετονομάσουν ένα αεροδρόμιο και 5-6 δρόμους σε "Μακεδονίας" κι εντάξει...βγήκαν από την υποχρέωση! Διότι ίσως μπορώ να δεχτώ την πολιτικάντικη αντίληψη του να τάζουν "λαγούς με πετραχείλια" ως άλλοι Μαυρογιαλούροι για να κερδίσουν 5 ψήφους παραπάνω και να γαντζωθούν πιο γερά από την καρέκλα της εξουσίας...Αλλά, το να χρησιμοποιούν το πατριωτικό αίσθημα ενός λαού για τους μίζερους σκοπούς τους, αυτό το θεωρώ κάτι παραπάνω από ανηθικότητα...Είναι ύβρις!

Αυτά είχα να πω και λυπάμαι αν δεν έγινα κατανοητός στο πρώτο μήνυμά μου...

MasvidalΜέλος
13/11/2004, 13:27:33
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΩΣ ΙΔΕΑ) ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) ΛΑΟΣ. ΤΟ ΕΧΩ ΘΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΛΛΟ TOPIC.
ΕΜΕΙΣ,ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ (ΣΧΕΔΟΝ) ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ....ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ !! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.......

ΑΙΓΑΙΟ,ΚΥΠΡΟΣ,ΣΚΟΠΙΑ,Β.ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΡΑΚΗ (ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ)...ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΚΟΙ ΜΙΑΣ ΑΝΙΕΡΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΠΟΥ Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ.....

ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΥΨΗΛΑ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ !!!!!!

SouthselasΝέο Μέλος
14/11/2004, 01:05:37
[quote]
Υ.Γ. SOUTHSELAS και DURDEN_ALIE, δεν θέλω να με παρεξηγήσετε. Απλά πιστεύω πως ο τρόπος που σκέφτεστε δεν βοηθάει την κατάσταση τώρα.
[quote]

Αγαπητέ Egelade.Δεν υπάρχει θέμα παρεξήσης. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της γνώμης του.
Αλλά τι πιστεύεις ότι θα βοηθούσε στη συγκεκριμένη στιγμή; Τι θα έπρεπε να κάνει το ελληνικό κράτος μετά από τόσα χρόνια αδράνειας;

Σε τι θα βοηθούσε ένα συλαλλητήριο; Θα του έδινε κανείς σημασία;

Και χωρίς την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ διεθνή υποστήριξη;

Και μην ξεχνάμε ότι η περιοχή των Σκοπίων(Νότια Σερβία) ονομάστηκε ''Μακεδονία'' από τον Τίτο λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο(''Ομοσπονδία της Μακεδονίας'' μέσα στο τότε γιουγκοσλαβικό ομοσπονδιακό κράτος).

Που είναι ΑΠΟ ΤΟΤΕ το ελληνικό κράτος, η ελληνική αντίδραση;

Μα ο Τίτο δεν είχε καλές σχέσεις με τις μετέπειτα ελληνικές κυβερνήσεις;

Δεν επισκέφθηκαν Έλληνες πρωθυπουργοί την ''Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας'' όπως λεγόταν τότε και Γιουγκοσλάβοι πολιτικοί ,αλλά και ο Τίτο, δεν επισκέφθηκαν την Ελλαδα;

Αυτό δεν ήταν μια έμεση αναγνώριση της πράξης του Τίτο από τις ελληνικές κυβερνήσεις;

ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ (θα πει κάποιος τρίτος) ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΤΑΝ ΤΜΗΜΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ; Αλλωστε η σκοπιανή προπαγάνδα είχε ξεκινήσει πολύ πριν τη διάλυση του γιουγκοσλαβικού ομοσπονδιακού(τιτοϊκού) κράτους.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΔΙΕΘΝΉΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ (ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ), ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ;

Και στον ισχυρισμό ότι το όνομα αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό,στα Σκόπια περιλαμβάνεται και η περιοχή της βόρειας Μακεδονίας, τι μπορεί να αντιταχθεί(αν υποθέσουμε ότι θα λάβουν τέλος οι αλυτρωτικές τάσεις εκ μέρους των σκοπιανών);

think4alluΜέλος
14/11/2004, 04:21:29
Ε ας σκεφτούμε τοτε την Ελλάδα να επικαλείται τον "αλυτρωτισμό" και να τον διεκδικεί ως πάγιο ζήτημα της εξωτερικής της πολιτικής......
Θά διεκδικούσε (και ίσως να ξανααποκτούσε πάμπολλες περιοχές στη Μεσόγειο).

Η Ελλάδα είναι η μόνη που μπορεί να μιλάει για αλυτρωτισμό.
Στην πράξη όμως μιλάει και ο κάθε τυχάρπαστος βαλκανόγυφτας .

Τα ανθρώπινα δικαιώματα βλέπεις............
Αυτά που απο τη στιγμή που ¨εφευρέθηκαν" ,αντί να δημιουργήσουν ανθρώπους, βάλανε τους σκύλους να κοιμούνται τούς σβέρκους των ανθρώπων.

EgeladosΜέλος
14/11/2004, 17:19:10
Ασφαλώς, SOUTHSELAS, ένα συλλαλητήριο δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Όμως τι γένεται με 10 συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα με 20.000 κόσμο το κάθε ένα; Αυτό δεν θα αποτελούσε ένα εξαίρετο μήνυμα από το λαό στα δύο κόμματα για τις επόμενες εκλογές; Οι οποίες μάλιστα ίσως δεν αργήσουν καθόλου…

50.000 e-mail στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης, δεν θα τους έβαζαν σε σκέψεις;

Ας σκεφτούμε το εξής: Τη δημιουργία ενός λαϊκού κινήματος ή οργάνωσης με τους εξής στόχους:

• Την στοιχειώδη ενημέρωση του απλού πολίτη όσον αφορά ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, παιδείας, οικονομίας, υγείας κλπ της εκάστοτε κυβέρνησης και σχετικής ενημέρωσης των προβλημάτων που προκύπτουν.

• Την άσκηση κριτικής και αντιπολίτευσης στην εκάστοτε κυβέρνηση ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων χωρίς να επιδιώκεται πολιτική προβολή.

• Τα μέλη της να εγκαταλείψουν το δικαίωμα του να αναλάβουν πολιτικά αξιώματα.

• Την αποστολή αντιπροσώπων στις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων με σκοπό την άμεση συζήτηση προβλημάτων – λύσεων. Να καλλιεργηθεί δηλαδή ένα κλίμα συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων τις αντιπολίτευσης (που έχουν έδρα στη βουλή) και της κυβέρνησης καθώς και των εκπροσώπων του κινήματος (ή οργάνωσης) αυτού.

Με απλά λόγια να δημιουργηθεί ένα όργανο που να ασκεί μόνο αντιπολίτευση, να επιβλέπει και να παρακολουθεί την κάθε κυβέρνηση αλλά χωρίς να συμμετέχει σε εκλογές, χωρίς να έχει την αξίωση αναλάβει την εξουσία. Με στόχο την καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας και από κοινού επίλυση των προβλημάτων με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς (που διαθέτουν έστω και μία έδρα στη βουλή).

Αυτό δεν θα είχε ως αποτέλεσμα την ισχυροποίηση του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος; Έτσι και τα πολιτικά κόμματα δεν θα υποχρεούνταν να κινούνται στον άξονα του γενικού συμφέροντος και όχι των δικών τους; Δεν θα μειώνονταν οι αυθαίρετες κινήσεις της κάθε κυβερνήσεως;

Ίσως κάποιοι να θεωρήσουν ότι το μέτρο που προτείνω είναι ανόητο. Δικαίωμά τους. Ίσως και εγώ να κάνω λάθος. Αλλά αυτή είναι η πρόταση που έχω να κάνω. Πάντα πίστευα ότι η άσκηση πίεσης του λαού στις κυβερνήσεις είναι μόνο προς όφελός του.

Ας προχωρήσουμε όλοι σε πρακτικές λύσεις. Και λάθος να είναι κάποιες δεν πειράζει. Θα βρεθούν και κάποιες άλλες μέσα από τη συζήτηση που θα είναι σωστές και αποτελεσματικές.

Σιμωνίδης

dimsotΜέλος
11/01/2004, 23:25:26
Γεια σας φιλοι μου το παρων topic δημιουργειται για ολους αυτους που τους αρεσει η αστρονομια.

Εδω θα μπορουμε να ανταλλασουμε τις γνωσεις μας πανω σε αστρονομικα θεματα, σε θεματα τηλεσκοπιων και οτι αλλο εχει σχεση με την ουρανια ερευνα.

στο παρακατω topic που βρισκεται μεσα στο (ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet)

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3091

μπορειτε να βρειτε και να κατεβασετε ΤΡΙΑ δωρεαν πολυ καλα προγραμματα αστρονομιας προτασεις των admin,dimsot,notis_29

το WINSTARS
το Χάρτες του Ουρανού
και το CELESTIA

Τα δυο πρωτα ειναι ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΑ και το τριτο ειναι ενα προγραμμα τρισδιαστατης προσομοιωσης του ουρανου

Παρακατω σας παραθετω δυο ελληνικα site που εχουν αρκετες πληροφοριες για τηλεσκοπια και πουλανε κιολας

http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=215452&CFTOKEN=61615245

http://www.aktistar.com/

Φιλικα dimsot

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. (ΠΛΑΤΩΝ)
dimsot

Edited by - dimsot on 11/01/2004 23:36:10

Edited by - dimsot on 20/03/2004 21:42:23

ΕυθύμηςΜέλος
12/01/2004, 22:07:43
Ως φίλος της αστρονομίας, να βοηθήσω κι εγώ σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ιστοσελίδα με αστρονομικά γεγονότα μέχρι το 2059.
http://w3c.ct.astro.it/calendario/almanacco.html

Ξενόγλωσσο γλωσσάρι αστρονομικών όρων.
http://www.r-clarke.org.uk/glossary.htm

Ελληνόγλωσση αστρονομική εγκυκλοπαίδεια.
http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=94660&CFTOKEN=57225165

ΕυθύμηςΜέλος
14/01/2004, 01:59:05
dimsot έχεις προσωπική εμπειρία με κάποιο τηλεσκόπιο τύπου Dobson; Αν, ναι, ποιά η άποψή σου για την ευχρηστία του;

dimsotΜέλος
14/01/2004, 23:06:40
Φιλε Ευθυμη δυστυχος δεν εχω καθολου εμπειρια απο τηλεσκοπια
Αυριο αγοραζω το πρωτο μου ενα nexstar 4 οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο που ρωτησες μαλλον θα χρειαστω εγω την βοηθεια σου.

Παντος αν και νεος στο θεμα μας σκοπευω να ασχοληθω παρα πολυ και ελπιζω να τα λεμε εδω

http://exoplanets.org/almanacframe.html
εδω μπορειτε να δειτε μια λιστα με 100 περιπου πλανητες που εχουν βραεθει εκτος του ηλιακου μας συστηματος.

dimsot

Edited by - dimsot on 24/03/2004 23:55:21

ΕυθύμηςΜέλος
14/01/2004, 23:18:53
Αγαπητέ, θα σου πω την άποψή μου, διότι το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο απασχόλησε και εμένα πριν την αγορά τηλεσκοπίου.

Αν δεν κάνω λάθος, μάλλον αγοράζεις ένα με ηλεκτρονικό αστροπλοηγό. Θα σου πρότεινα τα χρήματα αυτά να δώσεις είτε για ένα πιό δυνατό απλό κατοπτρικό ή για ένα ακόμα δυνατότερο Dobson. Διότι:

1ον. 4 ίντσες δε θα σε εντυπωσιάσουν. Εγώ το περασμένο καλοκαίρι αγόρασα ένα 5άρι, και φέτος κάνω οικονομίες για να αγοράσω με την πρώτη ευκαιρία ένα 8άρι.

2ον. Ο ηλεκτρονικός πλοηγός σου αφαιρεί το συναίσθημα της χαράς του ερευνητή. Βέβαια εξαρτάται τις προτεραιότητές σου. Αν το θες για διαστημο-τουρισμό (δεν το λέω ειρωνικά ή υποτιμητικά), τότε είναι ό,τι πρέπει, αν το θες για να μάθεις, τότε το μόνο που θα χρειάζεσαι είναι ένα απλό τηλεσκόπιο και ένας άτλαντας.

Αν θες περισσότερες πληροφορίες, ή έχεις κάποιες απορίες μη διστάσεις να γράψεις.

ΕυθύμηςΜέλος
14/01/2004, 23:21:31
Για έναν αρχάριο, ιδανικό είναι ένα κατοπτρικό ή dobson 6άρι. Και πιστεύω, με τα ίδια χρήματα μπορείς να αγοράσεις ένα τέτοιο.

dimsotΜέλος
15/01/2004, 20:56:35
Φιλε Ευθημη εχεις δικιο σε αυτα που αναφερεις

quote:
Αν δεν κάνω λάθος, μάλλον αγοράζεις ένα με ηλεκτρονικό αστροπλοηγό. Θα σου πρότεινα τα χρήματα αυτά να δώσεις είτε για ένα πιό δυνατό απλό κατοπτρικό ή για ένα ακόμα δυνατότερο Dobson. Διότι:

1ον. 4 ίντσες δε θα σε εντυπωσιάσουν. Εγώ το περασμένο καλοκαίρι αγόρασα ένα 5άρι, και φέτος κάνω οικονομίες για να αγοράσω με την πρώτη ευκαιρία ένα 8άρι.

Αλλα επελεξα αυτο το μικρο για να μπορω να το μεταφερω πιο ευκολα στο χωριο, διακοπες κτλ γιατι εχω προβλημα χωρου
Στην πορεια σαφεστατα σκεφτομαι για κατι καλυτερο

Σε ευχαριστω για την βοηθεια και σιγουρα θα σε ρωτησω αρκετα πραγματα στην πορεια

dimsot

ΕυθύμηςΜέλος
16/01/2004, 03:13:19
Πάντως φίλε μου σε περίπτωση που δεν το έχεις ακόμα αγοράσει, να σε "πρήξώ" λίγο ακόμα και να σου πω το εξής.

Σε περίπτωση που θες κάτι πραγματικά ευκολόχρηστο και άνετα μετακινήσιμο, θα σου πρότεινα αστρονομικά κυάλια. Και αυτό διότι:

1. Δε γνωρίζω αν ποτέ είχες εμπειρία με τηλεσκόπιο, και ειδικά 4. Κρίνωντας από το 5.2 που έχω εγώ, με το 4, ίσα που θα ξεχώριζες τα δαχτυλίδια του Κρόνου από τη σφαίρα, ίσα που θα διαχώριζες μετά από αρκετή ώρα τις ζώνες του Δία, δε θα μπορούσες να χτυπήσεις νεφελώματα λιγότερης φωτεινότητας από αυτή του Ωρίωνα και ο ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας δε θα σου φαινόταν παρά ένα απλό νεφέλωμα.

2. Με τα κυάλια είναι ο πιό εύκολος και γρήγορος τρόπος να μάθεις ουρανογραφία. Έτσι θα μπορέσεις να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα για την ωρα πυο θα πάρεις κάτι "δυνατό".

Εκτός των άνωθεν, αν επιμένεις, θα σου συνηστούσα να αγράσεις κάτι που να εξισσοροπεί την τσέπη σου, τις δυνατότητες και τη μεταφορά, και πιστεύω ένα 6άρι κατοπτρικό ή dobson πληρεί αυτή τη λεπτή ισορροπία κατά απόλυτη τιμή.

Αυτά που λένε "το βάζεις στο σακίδιο και πας" είναι απάτη. Προσωπικά, αφού μένω στο άστυ, για να πάω κάπου να παρατηρήσω, η απόσταση είναι τέτοια, όπου δε σκέφθομαι να πάω "ποδαράτο".

Αυτά φίλε μου, συγνώμη και πάλι, αλλά θυμάμαι τον εαυτό μου στο συγκεκριμένο δίλημμα, και σαν χρήστης του τηλεσκποπίου πλέον θεωρώ επιτυχία που απέφυγα την παγίδα.

Επίσης μου προκαλεί εντύπωση που στο esoterica μόνο εμείς οι 2 συζητάμε για αστρονομία. Να μου πεις, "λογικό είναι, αλλιώς θα λεγόταν εξωτερικά", αλλά θα σου απαντούσα με ένα σχόλιο από την εισαγωγή του Τιμαίου, μιας και είσαι φίλος του Πλάτωνα.

"Το Σύμπαν ενδιαφέρει τον Πλάτωνα εφόσον η γνώσις αυτού μας βοηθεί εις το να γνωρίσωμεν ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, να οργανωθώμεν συστηματικώτερα, ΕΠ'ΑΓΑΘΩ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ."

dimsotΜέλος
18/01/2004, 23:49:22
Φιλε Ευθυμη δεν το προλαβαμε

Δεν πειραζει εχουμε καιρο μπροστα μας.

dimsot