ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νερό στον Αρη! (επισήμως από την ΝASA) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Νερό στον Αρη! (επισήμως από την ΝASA) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Sagaviper37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/01/2006, 14:35:27
Open mind η επίσημη θέση για τον Άρη είναι όντως ότι πρόκειται για φυσικούς σχηματισμούς αλλά...
Δείτε την καινούργια φωτογραφία που έστειλαν οι βολιστήρες με το πρόσωπο του Άρη. Φαίνεται καθαρά ότι δεν είναι πρόσωπο ΑΛΛΑ ο λάφος ορίζεται από τρεις ΕΥΘΕΙΕΣ και στην φύση ευθείες ΔΕΝ υπάρχουν.
Ειλικρινά ΕΓΩ περιμένω και άλλες φωτογραφίες γιατί όσο γελοίιο μου φαινόταν από την αρχή το πρόσωπο τόσο έχουν αρχίσει να με ανυσηχούν οι νέες φωτογραφίες.
skepticΜέλος
07/01/2006, 19:58:26
Για τους περίεργους σχηματισμούς στον Άρη ("πυραμίδες" Ιλίσιουμ, “πυραμίδες" Cydonia, πρόσωπο κλπ) τείνω να συμφωνήσω με τον Carl Sagan, ότι δηλαδή δεν είναι τίποτα άλλο από βουνά που διαπλάστηκαν έτσι από τον ταχύτατο Αρειανό άνεμο (εκατοντάδες χλμ/την ώρα όταν έχει μεγάλες πλανητικές αμμοθύελες) και άλλες μακροχρόνιες γεωλογικές διαδικασίες όπως η διάβρωση του εδάφους.
Αλλά εφόσον στέλνουμε που στέλνουμε διαστημόπλοια εκεί, δεν πειράζει να ρίξουμε και μια λεπτομερέστερη ματιά σε αυτούς τους σχηματισμούς, just in case!

Για το περιβόητο "πρόσωπο" του Άρη στην περιοχή Cydonia (όπου υπάρχουν και κάτι παράξενοι πυραμιδοειδείς σχηματισμοί) αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι φαίνεται σαν πρόσωπο μόνο όταν το φως του ήλιου χτυπάει τον σχηματισμό από καθορισμένο σημείο. Γενικά όταν αυτό φωτίζεται από δυτικά μοιάζει κάπως με πρόσωπο, όταν φωτίζεται όμως από την αντίθετη μεριά, δεν έχει καμία σχέση!
Συνεπώς, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πονηρό τρικ του φωτός.
Αν ήταν τεχνητός σχηματισμός, θα φαίνονταν καθαρά σαν πρόσωπο απ' όλες τις πιθανές γωνίες φωτίσματος.
Μπορώ να ψάξω και να σας δείξω τις σχετικές φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας (καμία σχέση με αυτές των Viking) που το αποδεικνύουν, αν φυσικά ενδιαφέρεστε περισσότερο…
Στην περιοχή που μένω μάλιστα υπάρχει ένας σχηματισμός που μοιάζει αρκετά με πρόσωπο και σώμα γυναίκας όταν κοιτάζεις όμως την οροσειρά από το έδαφος (από πλάγια και όχι από πάνω). Το ονομάζουμε χαριτολογώντας: «Η ωραία κοιμωμένη». Είναι επίσης γνωστές και αρκετές φυσικές πυραμίδες σε διάφορα Ελληνικά βουνά. Κάτι ανάλογο πιστεύω συμβαίνει και με τον Άρη. Πρόκειται δηλαδή για καθαρά φυσικούς σχηματισμούς.

Αγαπητή Οstria δεν διακρίνω κάποιο τεχνητό σχηματισμό πουθενά στη φωτογραφία που μας έδωσες... Έσυ βλέπεις τίποτα Μπορείς να βοηθήσεις δίνοντας περισσότερες πληροφορίες

Φίλε Sagaviper, για τα crop circles πιστεύω ότι όλα αυτά τα σχεδιάζουν πανούργοι και πονηρούληδες γήινοι. Γενικά, μέχρι τις μέρες μας, έχουν βγει κάποιες οργανώσεις και άνθρωποι που δημοσίως ισχυρίζονται ότι αυτοί τα φτιάχνουν. Χρησιμοποιούν κάποια σύνθετα αυτοσχέδια εργαλεία κοπής των σπαρτών, φορητούς υπολογιστές και GPS για να τους βοηθήσει στον πολύπλοκο μαθηματικό σχεδιασμό...

08/01/2006, 02:17:26
quote:

Αγαπητή Οstria δεν διακρίνω κάποιο τεχνητό σχηματισμό πουθενά στη φωτογραφία που μας έδωσες... Έσυ βλέπεις τίποτα Μπορείς να βοηθήσεις δίνοντας περισσότερες πληροφορίες

Αν δεν μπορείς να δεις το πιο σκοτεινό τετράγωνο, σώσε την φωτογραφία και δες την με το πρόγραμμα των windows (που την δείχνει πιό μικρή επειδή εδώ είναι σε μεγέθυνση και δεν είναι τόσο καθαρή). Νομίζω ότι εκεί το σχήμα (που μοιάζει με τόξο που δείχνει ΝΑ) βγάζει μάτι. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πιό φωτεινό (καμένο) σημείο της εικόνας, στο 1/3 της εικόνας οριζοντίως και στα 2/3 καθέτως. Αν τραβήξεις μια νοητή κάθετη γραμμή από το "δο" της "δοκιμής" που γράφω επάνω, περίπου σε απόσταση 10cm πέφτεις στην άκρη του "βέλους". (από οδηγίες σκίζω ε;! LOL)

Εχε υπόψιν σου ότι αυτό το "κτίσμα" κάθεται πάνω στην μία πλευρά του χάσματος, όχι στην βάση του, αρκετά κοντά στην επιφάνεια (αυτό το χάσμα είναι το μεγαλύτερο που έχουμε βρει μέχρι στιγμής σε άλλο πλανήτη, κάτι σαν το Grand Canyon -και υπάρχουν μελέτες που το θεωρούν γεωολογικά αλλά και εξωβιολογικά ενδιαφέρον, δηλ. υποθέτουν ότι αν υπάρχουν απολιθώματα στον Αρη, το Candor Chasm είναι ένα από τα σημεία στο οποίο θα πρέπει να επικεντρώσουμε την έρευνα μας).
Μπορεί να είναι και φυσικός σχηματισμός βέβαια. Τίποτα δεν αποκλείεται.

Για το πρόσωπο στην Κυδωνία και γω νομίζω ότι θα έπρεπε να ερευνηθεί, η περιοχή αυτή γενικότερα καθώς υποτίθεται ότι εκεί βρίσκονται τα περισσότερα "κτίσματα", αλλά θα έλεγα ότι πιθανόν να πρόκειται για φυσικό σχηματισμό.

Οι εικόνες και οι αναλύσεις
http://www.msss.com/education/facepage/face.html

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

SagaviperΜέλος
09/01/2006, 19:21:41
skeptic
«Φίλε Sagaviper, για τα crop circles πιστεύω ότι όλα αυτά τα σχεδιάζουν πανούργοι και πονηρούληδες γήινοι. Γενικά, μέχρι τις μέρες μας, έχουν βγει κάποιες οργανώσεις και άνθρωποι που δημοσίως ισχυρίζονται ότι αυτοί τα φτιάχνουν. Χρησιμοποιούν κάποια σύνθετα αυτοσχέδια εργαλεία κοπής των σπαρτών, φορητούς υπολογιστές και GPS για να τους βοηθήσει στον πολύπλοκο μαθηματικό σχεδιασμό...»

Δηλαδή ρε skeptic κατάφεραν αυτοί οι πονηρούληδες ή οργανώσεις να δημιουργήσουν αγρογλυφικό σε κάτω απο 4 ώρες, να τον γεμίσουν με ραδιενέργεια ΚΑΙ να δημιουργήσουν μικροσκοπικά σιδερένια σφαιρίδια που είτε χρειάζονται φλόγα ή ρεύμα για να γίνουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί;

Η μόνη σοβαρή δημόσια απόπειρα(όχι έρευνα)δημιουργίας αγρογλυφικού από πονηρούληδες είναι αυτή που διεξάχθηκε απο μιά ομάδα μαθητών Μ.Ι.Τ. Προσπάθησαν να κάνουν ένα αγρογλυφικό με ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται.

Σαν καλοί μαθητές ήξεραν ότι χρειάζονται ραδιενέργεια μέσα στο αγρογλυφικό και όχι μόνο δείγματα ραδιενέργειας αλλά και συγκεκριμένη ένταση ραδιενέργειας απλωμένη στα σπαρτά.

Πάλι σαν καλοί μαθητές του Μ.Ι.Τ. ήξεραν ότι χωρίς να δημιουργήσουν την απαραίτητη ραδιενέργεια και τα μικροσκοπικά σφαιρίδια την ίδια νύκτα θα ήταν αποτυχία η απόπειρα.

Και η ραδιενέργεια και μικροσκοπικά σιδερένια σφαιρίδια θεωρούνται απαραίτητα σε αυθεντικά αγρογλυφικά.

Τελικά δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζαμε.

Κάμε λίγη υπομονή. Οι σανίδες δεν έχουν τόσες πολλές ιδιότητες.

‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider.’
SagaviperΜέλος
11/01/2006, 15:59:38
Πίσω στον Αρη τώρα φίλε skeptic.

skeptic
«Λογικά αν οι επιστήμονες που ελέγχουν τα ρόβερ ψιλιάζονταν για λάσπη δεν νομίζεις ότι θα τα έβαζαν να ερευνήσουν περισσότερο το σημείο (με κάποιο extra όργανο, φασματογράφο ίσως;;;) Η λάσπη είναι ο τέλειος υποψήφιος για εύρεση μικροβιακής ζωής και όχι μόνο... Πιστεύω ότι θα είχαμε επίσης και μια σχετική ανακοίνωση, γιατί η εύρεση επιφανειακής λάσπης στον Άρη είναι μεγάλο νέο.
Αλλά όμως δεν βλέπω τίποτα σχετικό στο net. Μπορείς να με βοηθήσεις όμως με περισσότερα data.
Τέλος τυχαίνει να γνωρίζω ότι τα συγκεκριμένα ρόβερ(spirit+opportunity) δεν είναι και τα καταλληλότερα για τον απευθείας εντοπισμό ζωής. Περισσότερο τη γεωλογία, σύσταση εδάφους και την ατμόσφαιρα εξετάζουν...
»

Έχεις δίκιο, η λάσπη πρέπει να θεωρείται η τέλεια υποψήφια για μικροβιακή ζωή.( Ήταν δουλειά του Beagle II που χάθηκε )*

Έχω ακόμα ελπίδες από το πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό Mars Express που μπορεί να εντοπίσει από ψηλά πάνω στην επιφάνεια ενδείξεις νοήμων ζωής. Μπορεί να εντοπίσει διάφορα κτίρια ή μηχανήματα με το ρεζολούσιον που βγάζει.

Μπορεί η έκπληξη να έρθει υπογείως από MARSIS σύστημα που βλέπει κάτω από την επιφάνεια.(αν υπάρχει τρόπος εύρεσης κάποιου είδους ζωής με αυτό το συγκεκριμένο όργανο δεν ξέρω σίγουρα)

Τα Ρόβερ δεν είχαν συγκεκριμένο σκοπό την εύρεση και επιβεβαίωση μικροβίων συμφωνώ.

Τώρα για το Beagle II που έκανε ώτοστοπ στον Αρη.

*Θυμάσαι το Beagle II που δεν γάβγισε ποτέ φυσικά;

Εκείνο είχε συγκεκριμένο σκοπό να ελέγξει για σημάδια ζωής.

H λάσπη πρέπει να ήταν τόπ στη λίστα του πάντως.

Δεν είναι κανένας σίγουρος αν το Beagle II βρέθηκε ακόμα. Αν και η έρευνα συνεχίζεται προσπαθώντας να εντοπίσουν το σημείο που υποπτεύονται ότι έπεσε.

Είναι γεγονός ότι χάθηκαν τόσα πολλά (αμερικάνικα, ρωσικά και ευρωπαϊκά) ρομπότ χωρίς να ξέρουν που τελικά πήγαν όλα αυτά. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι και σενάρια στο πόσο κινδυνεύει ένα ρομπότ στο διάστημα. Μόνο και μόνο που σκέφτομαι πόσο δύσκολη είναι η προσγείωση στον Αρη καταλαβαίνω ότι το ταξίδι του εκεί ήταν το εύκολο να επιτευχθεί. Αυτό το μέσα έξω στην ατμόσφαιρα γενικά μας δημιουργά πολλά προβλήματα. Θα πρέπει να κάμουμε Mάστερ την είσοδο κάθε διαστημοπλάνου μας πίσω σε ατμόσφαιρα όσο αφορά το μέσα και θα πρέπει να φτιάξουμε αντιβαρύτητα όσο αφορά το έξω στο μέλλον.

Περιμέναμε τόσο καιρό να πάει το Ευρωπαϊκό Beagle II για την πολυπόθητη έρευνα ζωής στον Αρη και τελικά χάθηκε κυριολεχτικά. Το Beagle II ήταν Hitchhiker πάνω στο Mars Express δεν ταξίδευε από μόνο του όπως τα Ρόβερ της ΝΑΣΑ. Ήταν και Ευρωπαϊκό που με κάνει να πιστεύω ότι θα ήταν πιο ‘γενναιόδωροι’ από εκείνους της ΝΑΣΑ όσο αφορά τις πληροφορίες που θα μάζευαν.

Χάθηκε το Beagle II άλλα έχουμε το Ευρωπαϊκό Mars Express που είναι ασφαλισμένο σε τροχιά και που προσωπικά το θεωρώ πολύ σημαντικό λόγω 2 συγκεκριμένων οργάνων που κουβαλά.

Το Mars Express έχει:

1. Mια πολύ υψηλής ποιότητας στέρεο-κάμερα. Ο υπεύθυνος(Gerhard Neukum*) εκείνης της στεροσκοπικής κάμερας είπε(γραπτώς) στο ΒΒC ότι θα ξαναφωτογραφίσει τη περίφημη Cydonia City!

*Stereo Camera (HRSC) on board ESA’s Mars Express orbiter on 14 January 2004 under the responsibility of the Principal Investigator Prof. Gerhard Neukum.

Και που ξέρεις μπορεί να βγάλει φώτο που μπορούν να σταθούν δυνατές σε δικαστήριο. Βγάζει καθαρές φώτο αντικειμένων 2 μέτρα πλάτους!
Εγώ προσωπικά αναμένω.

2. To MARSIS(Mars Advanced Radar for Subsurface and Ionospheric Sounding instrument) σύστημα που μια από τις ιδιότητες του είναι να μπορεί να ‘δει’ μέχρι και 3 μίλια κάτω από την επιφάνεια του Aρη χρησιμοποιώντας ραντάρ με χαμηλής συχνότητας ράδιο-κύματα.

Και όλες αυτές οι φασαρίες για να μάθουμε ποιοι Είμαστε και από που Ήρθαμε.

Edited by - Sagaviper on 11/01/2006 16:58:08

skepticΜέλος
11/01/2006, 20:45:04
Πράγματι αγαπητή Ostria πιο αναλυτική δεν μπορούσες να γίνεις! Με εντυπωσίασες!
Ίσως θα σε ενδιέφερε αν σου έλεγα ότι το "αντικείμενο" το εντόπισα όταν διάβασα την περιγραφή σου για βέλος που κοιτάει ΝΑ.
Ο εγκέφαλός μου σάρωσε τότε την εικόνα για ιδεογράμματα που μοιάζουν με βέλος και σε κλάσματα δευτερολέπτου μου αποκαλύφθηκε!
Σε τι ανάλυση(μέτρα/pixel) τραβήχτηκε αυτή η εικόνα ξέρεις
Tο επίμαχο τετραγωνάκι εσύ το σκούρηνες για να είναι πιο εμφανές

Φίλε Sagaviper επειδή το θέμα μας δεν είναι τα αγρογλυφικά δεν θα ’θελα να επεκταθώ περισσότερο αν και διαθέτω στοιχεία που αποδεικνύουν την ανθρώπινη κατασκευή τους. Γενικά ο άνθρωπος είναι το πιο πανούργο και πονηρό ζώο στο πλανήτη. Όλα να τα περιμένεις απ' αυτόν! Η συνέχεια ίσως σε άλλο topic...

Πίσω στο θέμα μας τώρα...

quote:

Έχω ακόμα ελπίδες από το πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό Mars Express που μπορεί να εντοπίσει από ψηλά πάνω στην επιφάνεια ενδείξεις νοήμων ζωής. Μπορεί να εντοπίσει διάφορα κτίρια ή μηχανήματα με το ρεζολούσιον που βγάζει.

Κοίτα, μην περιμένεις να εντοπίσουμε ποτέ κτήρια και μηχανήματα ή νοήμονα ζωή στον Άρη. Αυτά ανήκουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και σε λίγο καιρό ούτε καν αυτή θα αναφέρεται στον Άρη...
Γενικά ο Άρης είναι ένα περιβάλλον αποτυχημένου πλανήτη για την δημιουργία και εξέλιξη της ζωής (τουλάχιστον όπως την ξέρουμε) βασισμένη στον άνθρακα. Μπορεί να είχε θάλασσες και ποτάμια υγρού νερού στο πολύ μακρινό του παρελθόν αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ανάπτυξε και ζωή στο ίδιο περιβάλλον. Το νερό είναι σίγουρα ένα καταλυτικό στοιχείο για την ανάπτυξη και εξέλιξη της ζωής αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζονται και άλλοι κρίσιμοι παράγοντες όπως ατμοσφαιρικοί, γεωφυσικοί, εξωτερικοί και ποιος ξέρει τι άλλο… οι επιστήμονες εδώ δεν είναι καν σίγουροι για το πώς εξελίχθηκε η ζωή στη Γη, πως δημιουργήθηκε το DNA, ο πολύπλοκος γενετικός κώδικας κλπ..
Τα βιολογικά πειράματα του Viking απέδειξαν ότι επιφανειακά ο Άρης είναι είναι ένας νεκρός πλανήτης.
Η λεπτή ατμόσφαιρα του από διοξείδιο του άνθρακα και η παντελής έλλειψη στρώματος Όζοντος δεν προστατεύουν την επιφάνεια του από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτινοβολίες του Ήλιου και τις κοσμικές ακτινοβολίες που νεκρώνουν οποιαδήποτε μορφή ζωής, μικροβιακή ή ανώτερη.
Οι μόνες ελπίδες των επιστημόνων για εύρεση ζωής σήμερα στον Άρη είναι αυτή τις ανακάλυψης μικροβίων στο υπέδαφος του πλανήτη κοντά σε πιθανά σημεία εύρεσης υπόγειου νερού.
Λόγω της σημαντικότερα μεγαλύτερης απόστασης του Άρη από τον Ήλιο δεν πιστεύω γενικά ότι ο πλανήτης κατάφερε ή είχε τον απαραίτητο χρόνο και συνθήκες για να εξελίξει ζωή σε ανώτερο επίπεδο πέρα του μικροβιακού ή των μικροοργανισμών που και αυτού πάλι έχω σημαντικές αμφιβολίες κατά πόσο τελικά τα κατάφερε.
Το σύντομο μέλλον όμως θα δείξει...
Αν βρούνε στο υπέδαφος υγρό νερό, το επόμενο που θα επιχειρήσουν θα είναι να το εξωρύξουν και να το εξετάσουν κάτω από μικροσκόπιο!
Σίγουρα η ανακάλυψη έστω και ενός Αρειανού βακτηρίου θα αλλάξει τα πάντα για τις γνώσεις μας στην βιολογία και του τι τελικά σημαίνει ζωή.

Α, και sagaviper που 'σε... Δες αυτό για τους ..."Ολύμπιους" και τον Καλογεράκη.
Μπορεί να σε ενδιαφέρει...
http://www.oodegr.com/oode/asynithista/ufoellas1.htm

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com

12/01/2006, 11:12:45
Και εμένα το σχήμα του βέλους τράβηξε την προσοχή μου.
Δεν θυμάμαι σε τι ανάλυση ήταν, απ ότι θυμάμαι τότε ψάχναμε μόνο τις hi resolution εικόνες του MOC. Και μας έβγαζαν το λάδι μέχρι να τις κατεβάσουμε, επειδή ήταν τεράστιες.

Ναι το τετραγωνάκι το σκούρηνα εγώ για να φαίνεται πιό εύκολα. Η εικόνα που βλέπεις είναι κομμένη, δηλ. είναι ένα μικρό μέρος από ολόκληρη την εικόνα που είχα κατεβάσει.

Δυστυχώς δεν έχω πιά την πρωτότυπη (πάντα τις κρατούσα για απόδειξη αλλά έχασα όλον τον σκληρό μου κάποια στιγμή).
Βρήκα όμως αυτήν σε ένα άλλο φόρουμ που την έβαλε ο Paul Mcleod, ένας από την παρέα που τα ψάχναμε μαζί τότε.

Ok βρήκα την original
http://www.msss.com/moc_gallery/ab1_m04/images/AB108405.html

Τα στοιχεία της εικόνας
Image ID (picno): AB1-08405
Image start time: 1998-01-06T06:12:58.03 SCET
Image width: 1024 pixels
Image height: 3968 pixels
Line integration time: 1.3200 millisec
Pixel aspect ratio: 1.45
Crosstrack summing: 1
Downtrack summing: 1
Compression type: PREDICTIVE-221
Gain mode: 8A (hexadecimal)
Offset mode: 27 (decimal)

Derived values
Longitude of image center: 75.45°W
Latitude of image center: 6.81°S
Scaled pixel width: 4.59 meters
Scaled image width: 4.69 km
Scaled image height: 27.22 km
Solar longitude (Ls): 250.20°
Local True Solar Time: 13.92 decimal hours
Emission angle: 32.92°
Incidence angle: 30.18°
Phase angle: 25.27°
North azimuth: 267.15°
Sun azimuth: 140.50°
Spacecraft altitude: 1074.24 km
Slant distance: 1220.24 km

Δοκίμασε αυτή που λέει στο τέλος (lossless GIF, best quality, slow download) Αφησέ την να κατέβει όλη και θα το βρεις κοντά στο τέλος. Ξεχωρίζει και εκεί. Βγάζει μάτι όπως είπα και πιό πριν.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

skepticΜέλος
12/01/2006, 20:55:45
Ωραία.
Aπό το scaled pixel width μπορούμε να υπολογίσουμε με μεγάλη ακρίβεια το μέγεθος σε μέτρα του υποτιθέμενου τεχνητού σχηματισμού!

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com

G7Νέο Μέλος
13/01/2006, 08:08:38
Παιδιά δεν θέλω να λοξοδρομίσω την κουβέντα σας αλλά έχω μια απορία.
Η πόλη των Χανίων από όπου και επικοινωνώ μαζί σας έχει κτιστεί πάνω στην Αρχαία Κυδωνία … Σύμφωνα με το μύθο η πόλη κτίστηκε από τον Κύδων, που ήταν εγγονός του Μίνωα ή γιος του Ερμή και προστάτης των οδοιπόρων.. Η Κυδωνία φαντάζομαι ήδη θα ξέρετε υπήρξε η τρίτη σε ισχύ πόλη, ανταγωνίστρια δύο άλλων μεγάλων μινωικών πόλεων, της Κνωσού και της Γόρτυνας. Αναρωτιέμαι ποιος να είναι ο νονός (η καλύτερα ο Νονός;)αυτής της υπό διερεύνηση περιοχής του Άρη ..μα και τι συνειρμούς έκανε στην κολυμπήθρα και τούρθε αυτό το όνομα….
13/01/2006, 11:35:41
G7 το όνομα έχει σχέση με το "κυδώνι", το φρούτο.
Το καλύτερο είδος κυδωνιάς βγαίνει ή έβγαινε κατά την αρχαιότητα (δεν ξέρω αν εξακολουθεί σήμερα) από την Κρήτη και μάλιστα από την ΒΑ Κρήτη, γι αυτό και η πόλη που ιδρύθηκε εκεί ονομάστηκε Κυδωνία.

Το κυδώνι θεωρείτο το ιερό φρούτο της Αφροδίτης και ήταν κατά την παράδοση το φρούτο που έτρωγαν οι νεόνυμφοι για να γλυκαθεί η μετέπειτα ζωή τους. Επίσης σύμφωνα με κάποιους, το κυδώνι είναι το "μήλο" της ΠΔ (που έδωση η Εύα στον Αδάμ).

Τώρα γιατί η περιοχή αυτή στον Αρη ονομάστηκε Κυδωνία, δεν γνωρίζω αλλά υποθέτω ότι έγινε τυχαία. Ετσι όπως ονόμασαν τον πλανήτη Αρη, μια μεγάλη περιοχή Hellas ή το μεγαλύτερο βουνό εκεί πάνω Ολυμπο και την περιοχή δίπλα Tempe Terra (τα δικά μας Τέμπη).
Πιθανόν να έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό που δεν γνωρίζω. Θα το ψάξω.

Ok βρήκα αυτό.
"Η Αριανή ονοματολογία καθορίστηκε το 1958 -βασισμένη στο σύστημα ονοματολογίας που αναπτύχθηκε κατά τον 19ο αιώνα από τον Ιταλό αστρονόμο G.V. Schiaparelli (1879) και επεκτάθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον ελληνικής καταγωγής αστρονόμο E. M. Antoniadi (1929), που δούλευε στο Meudon, της Γαλλίας.

Η Κυδωνία ως μία βασική πόλη της αρχαίας Μεσογείου στην Κρήτη, που "μεταφέρθηκε" στον Αρη το 1958, υπήρχε ήδη στην λίστα του
Schiaparelli."

-Arthur C. Clarke-

mikraΝέο Μέλος
20/11/2002, 23:22:04
Γεια σας και παλι.
Εχω ακομα μια ερωτηση να θεσω στα εσοτερικα.
Ποια η διαφορα αυτον των δυο εννοιων αν υπαρχει,και ποια η σημασια τις καθεμιας ξεχωριστα.

chst

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
21/11/2002, 20:18:22
ΓΕΙΑ ΣΟΥ mikra

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ, ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ ΣΗΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΣ.

DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"

Oculatis AbisΜέλος
22/11/2002, 16:07:17
Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι υπάρχει μόνον ο όρος μετενσάρκωση, όπου η ψυχή παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο και κατά διάφορες περιόδους αλλάζει σώμα-φορές ύπαρξης.

Η μετεμψύχωση έχει θεωρηθεί λανθασμένη έννοια. Η αλλαγή του φορέα ύπαρξης αποτελεί ένα αναγκαίο χαρακτηριστικό και στο σύνολό της η ψυχή διατηρεί την αυτή υπόσταση, άσχετα αν ενσαρκώνεται σε διαφορετικά κάθε φορά είδη σωμάτων.

Σίγουρα το θέμα είναι "δύσκολο" και χρειάζεται πολύ ανάλυση.

Sub rosa

22/11/2002, 16:59:15
Καλησπέρα σε όλους...
Καταρχάς φίλη Μίρκα, κάνε έναν κόπο και πλοηγήσου μέσα στα τόπικς του Esoterica.gr και θα δείς ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Φίλε Σίσσυφε, κάνεις λάθος στον ορισμό που δίνεις.
ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ είναι η διαδικασία της ΨΥΧΗΣ να σαρκώνεται μετά απο τον γήινο θάνατό της σε κάποιο άλλο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ.
ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ είναι η διαδικασία της ΨΥΧΗΣ να σαρκωθεί μετά απο τον γήινο θάνατό της σε κάποιο άλλο ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΖΩΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

Οι 2 αυτές δοξασίες είναι πραγματικότητα. Η πρώτη, η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ισχύει ΜΟΝΟ για το ανθρώπινο είδος, ενώ η ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ ισχύει για το ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.

Κάποτε, συγκεκριμένα ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, υπήρχε ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ, αυτός της ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗΣ.
'Ομως αυτός ο νόμος διατηρήθηκε ΜΟΝΟ για τα υπόλοιπα ζώα, ενώ για τον άνθρωπο θεσπίστηκε ο νέος νόμος, αυτός της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ.

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Υ.Γ Να μια διεύθηνση που έχει αρκετά στοιχεία για να εξερευνήσεις:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=101

Edited by - Kelsos on 22/11/2002 17:07:11

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
23/11/2002, 17:30:01
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

ΦΙΛΕ Kelsos ΔΕΝ ΗΜΟΥΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΟΡΘΩΣΗ.
ΜΑ ΠΑΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ ΗΜΟΥΝΑ ΕΝΑΣ ΑΦΓΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ.

DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"

24/11/2002, 07:07:57
quote:

ΠΑΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ ΗΜΟΥΝΑ ΕΝΑΣ ΑΦΓΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ.

Καλημερίζω τους φίλους μου.

ΠΟΤΕ μη λές ΠΟΤΕ

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός, να πιστεύει ότι θέλει ή καλύτερα ΟΤΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ.
Θα ήταν όμως πιό δίκαιο φίλε μου Σίσσυφε, να ΤΕΚΜΥΡΙΩΝΕΙΣ την όποια άποψη, ιδιαίτερα όταν αποδείδεις τον όρο "ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ" σε πάνω από τον ΜΙΣΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ(!!!) οι οποίοι πιστεύουν σε αυτόν τον ΠΑΝΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ.
Αλήθεια, τι είναι αυτό που σε κάνει να ΜΑΣ χαρακτιρίζεις έτσι;;;

'Οσον αφορα το ΑΝ μπορεί κάποιος να σε πείσει για το τι ήσουν σε κάποιες προηγούμενεςσαρκώσεις σου, ΚΑΙ σε αυτό ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ...

Περιμένω νέα σου,

Φιλικά

Κέλσος ο Φιλαλήθης

ananasssΜέλος
25/11/2002, 10:09:55
Για να πω και γω κάτι, ως "νέο" φρούτο στα forums...
Δεν ξέρω αν έχει ασχοληθεί κανείς με τα βιβλία του Λόμπσανγ Ράμπα, ενός βουδιστή πρώην μοναχού... Δυστυχώς (ή ευτυχώς;) έτυχε να πέσουν στα χέρια μου όοοταν ήμουν έφηβος, και φυσικά πιο... αγνός στο να δεχτώ οτιδήποτε, και επομένως με είχαν επηρεάσει αρκετά τότε... Λοιπόν εκεί δίνονται διάφορες πληροφορίες σχετικά με την πίστη των Βουδιστών, μέρος της οποίας αποτελεί και η μετενσάρκωση - μετεμψύψωση (δεν κατανοώ απόλυτα τους όρους). Θα παρακαλούσα αν κάποιος έχει διαβάσει κάποιο από τα βιβλία του Λόμπσανγκ Ράμπα να μου πει την άποψή του σχετικά...

Υ.Γ. Ευχαριστώ όσους μας δίνουν την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις μέσα από ένα τόσο ενδιαφέρον site...