ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η κότα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η κότα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

T-SEEKER60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
09/02/2003, 23:19:00
Τώρα με τις εικόνες του Πλάτωνα αισθάνομαι κάπως άσχημα.
Ο "Αντριάς" κλείνει στις 10:30 δυστυχώς - για σένα.
Για μένα όχι, μιας κι έχουν γνώση οι φύλακες!
2 προφιτερόλες στην κατάψυξη φίλε μου Αβατάρ...για παν ενδεχόμενον.

αυτή...που τα κατάφερε!

10/02/2003, 01:25:24
καλοι μου φιλοι,
ακουω εδω για προφιτερολες
και σκεφτηκα να σας ενημερωσω, οτι μιας και η προφιτερολα ειναι
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ
εκανα μια ερευνα και βρηκα οτι
την καλυτερη προφιτερολα την κανει το ζαχαροπλαστειο
'ανδριας',
που βρισκεται στον ερυθρο σταυρο και στο χαλανδρι.

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ????

ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

10/02/2003, 02:32:44
!ΕΔΩ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ...ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ...ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ...

ΑΛΛΑ ...ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΤΕΡΟ...ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ...

ΙΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΝΕΙΣ?...

'manava seva, madhava seva'

10/02/2003, 11:15:22
KAΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΛΙΛΙΘ....
ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΘΕΜΑ ........
ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ...
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ....
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛΑ (ΓΙΑ 16 ΑΤΟΜΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ)....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

10/02/2003, 12:47:13
αγαπητε μου αβαταρ,
μολις εμαθα οτι ο ανδριας αποφασησε να ακολουθησει την φιλοσοφια της πιτσαριας:
home delivery και στις δυο, η τριτη δωρο!
οποτε, αυτη τη φορα ξερεις τι θα κανουμε ε?

τη μια θα τη φαμε στο αυτοκινητο,
τη δευτερη θα την προσφερουμε για το σαβουαρ-βιβρ της επισκεψης, και
την τριτη θα τη φαμε στην επισκεψη.

Υ.Γ. και η προφιτερολα γερη, και ο σκυλος χορτατος!

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

Darkangel_78Μέλος
10/02/2003, 13:21:54
quote:
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛΑ (ΓΙΑ 16 ΑΤΟΜΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ)....

Πόσα άτομα θα είναι στο τραπέζι καλέ?? Πώς τους έβγαλες 16
Εγώ πάντως γλυκά δεν τρώω....

O Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

10/02/2003, 14:43:45
αλλες λενε οτι εχουν παντα δυο...
δροσερα, φιληδονα, στρογγυλα.
σε περιμενουν να τα δαγκωσεις με παθος.
ν' αναστεναζεις καθως με μανια τα βαζεις στο στομα σου και τα γλυφεις -ολοκληρα!!!

ομως εγω εχω τεσσερα!
ναι, ναι τεσσερα, ουτε ενα λιγοτερο!

προφιτερολια στο ψυγειο...

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

10/02/2003, 14:44:45

10/02/2003, 14:47:51
ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΕΦΑΛΟ...

ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ...

10/02/2003, 14:52:52

...ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ...ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ...
ΙΣΩΣ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ...ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ...

ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΣΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΑ'ΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ!!!!!!

Edited by - ΑΤΜΑ on 10/02/2003 14:57:17

27/09/2005, 15:48:45
quote:

quote:
Είδα ότι ξεκίνησες να απαριθμείς τους δολοφόνους από το Μέγα Κωνσταντίνο και δώθε. Γιατί δεν πας και παραπίσω;; Μήπως γιατί δεν θα συμφέρει στα επιχειρήματά σου;;;

Πάντοτε υπήρχαν ψηλέ μου εγκληματίες και δολοφόνοι, πάντα απο την εποχή των σπηλαίων μέχρι σήμερα. Αλλά και πάντα τα πιό σκληρά, ομαδικά και οργανωμένα εγκλήματα εγίνονταν για θρησκευτικούς λόγους διότι το απαιτούσε ο μεγάλος τρανός θεός τους ή θεοί. Τα ίδια εγίνοντο και με τους Πέρσες στο όνομα του Αχούρα Μάσδα, ή με τους Βαβυλώνιους στο όνομα του Μαρδούκ δέν βγάζει η αρχαία εποχή έξω την ουρά της στον κανόνα. Μιά εξαίρεση οι αρχαίοι μας πρόγονοι που φέρονταν πολιτισμένα λόγω των περιορισμένων θρησκευτικών τους προκαταλήψεων. Αυτοί έβλεπαν τους θεούς σάν φυσικές δυνάμεις και σάν κάτι ισοδύναμο με αυτούς που μπορούσε ο άνθρωπος να τους φτάσει και να τους ξεπεράσει.
Τα ίδια και χειρότερα στην συνέχεια έγιναν και απο τους χριστιανούς στο όνομα του Ιαχωβά, του εθνικού θεού των Εβραίων εξισόνοντας τον με τον ανώτατο θεό δημιουργό του ανθρώπου και του σύμπαντος. Και αυτό δίχως να έχει υπάρξει η παραμικρή απόδειξη για την ύπαρξη του παρα μόνο μέσα απο τα εβραικά παραμυθάκια της βίβλου και τα λεγόμενα τους.

Μεροληπτείς φίλε!! Μεροληπτείς.
Δεν θα καθήσω να σου αναφέρω, για πολλοστή φορά, τους διωγμούς αυτών των οποίων υποτίθεται ότι τους γνωρίζεις και τους θαυμάζεις, από το θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής.
Αλλά έχεις και εσύ μια τάση, όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα, να εξιδανικεύετε και να να δίνετε πλαστές εικόνες των κακώς κειμένων της αρχαιότητας.
Δεν θα συνεχίσω διότι είναι ανώφελο. Όταν κάποιος δεν θέλει να δει, με το ζόρι δεν επιτυγχάνεται τίποτα.
Με το να δαιμονοποιείς κάποια κομμάτια της ιστορίας για να βγάλεις λάδι κάποια άλλα, δεν προσφέρεις τίποτα!!

Τη θρησκεία την χρησιμοποιούσαν πάντα ως πρόσχημα!!
Βόλευε πάντα τους ισχυρούς και βολεύει ακόμη και σήμερα!!

Φιλικά όπως πάντα

27/09/2005, 16:01:55
quote:

quote:
Δεν θα ήθελα καν να υποθέσω το γιατί, από κάποιους, ακολουθείται μια παρόμοια τακτική.

Δεν κατάλαβα το σχόλιο...
Νομίζω πως έχω σταματήσει να γράφω αρκετά στην Κατηγορία της Θρησκείας κι έχω εξηγήσει τους λόγους.
Οπότε θεωρώ τουλάχιστον άστοχο το σχόλιο σου απέναντι μου.
Άλλωστε, έχουμε κι ένα ιστορικό εμείς οι 2 άσχημο...
Σχετικά με το Μέγα Κωνσταντίνο, δε με αφορά το αν έκανε τα εγκλήματα του όντας Χριστιανός ή μή.
Εξετάζω το γιατί τιμάται η μνήμη ενός εγκληματία Αυτοκράτορα από την Εκκλησία...
Και σχετικά με τους υπόλοιπους Αυτοκράτορες του Βυζαντίου (όπως το Μέγα Θεοδόσιο κι άλλους) δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θές να ανοιχθεί ως θέμα.
Και παλιότερα που το ρωτούσα απάντηση δεν πήρα.
Αν είναι, να μην περιμένω και τώρα δηλαδή...

Η συζήτηση, στο παρόν στάδιο, και ύστερα από τα λεγόμενα του Μέτρον, έχει να κάνει με το κατά πόσο πίσω από τα θρησκευτικά προσχήματα κρύβονται πολιτικά κίνητρα, σχετικά με τις διάφορες πράξεις βίας από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Οπότε και εγώ ρώτησα λοιπόν αν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα όσα έπραξε και ο Μ.Κ., δηλαδή αν πίσω από τις πράξεις του βρίσκονται πολιτικά κίνητρα και όχι θρησκευτικά, για τα οποία και κατηγορείται;;;, αυτό είναι όλο.

Η Τοξότης πιάστηκε από το Μ.Κ. και επεκτάθηκε στο κατά πόσο η Εκκλησία έπραξε σωστά ή όχι να τον ανακηρύξει Άγιο και ήρθες και εσύ και ανέφερες το Μέγα Θεοδόσιο.

Κανείς σας δεν μου έδωσε έστω μια στοιχειώδη απάντηση σε αυτό που ρώτησα (έστω ένα από ναι ή ένα όχι).
Το μόνο που κάνατε ήταν να παρεκκλίνετε τη συζήτηση σε άλλα θέματα.
Αναρωτήθηκα λοιπόν γιατί γίνεται αυτό το πράγμα από ορισμένα άτομα;;

Φιλικά όπως πάντα

VasiliscmΜέλος
27/09/2005, 19:33:18
Αγαπητέ Ψηλέ,
quote:

Ίσως κάποιοι, που δεν θέλουν να καταλάβουν αλλά ούτε και κάνουν καμιά προσπάθεια να καταλάβουν, δεν μπορούν να δουν το μεγαλείο του Θεού.
Ο μόνος κάτοικος του Παραδείσου, αυτή τη στιγμή, είναι ο Ληστής. Μπορεί σε όλη του τη ζωή να έπραττε έργα κακά, αλλά η ειλικρινής μετάνοιά του, του χάρισε τον Παράδεισο.
Ο Θεός δίνει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να μετανοήσει και να κερδίσει τον Παράδεισο!!! Φτάνει η μετάνοια να είναι ειλικρινής.

Ο Ληστής δεν είναι ακόμη στον παράδεισο διότι δεν έγινε ακόμη η Δευτέρα παρουσία και η κρίση των νεκρών και ζώντων.

Ίσως λοιπόν να βρίσκεται σε κάποιον θάλαμο αναμονής μαζί με κάποια δισεκατομμύρια πεθαμένων από την απαρχή της Δημιουργίας. Σύμφωνα με την Εκκλησία υπάρχει μετά θάνατον ζωή, άρα ο θάλαμος αναμονής για την κρίση θα είναι αν μη τι άλλο τεράστιος.

Εδώ βέβαια προκύπτουν και κάποια άλλα ζητήματα.
1. Τι κάνουν αυτοί οι πεθαμένοι περιμένοντας?
2. Βρισκονται όλοι μαζί καλοί και κακοί?
3. Πως προστατεύονται οι καλοί από τους κακούς?
4. Πως ξέρεις πριν από τον Θεό σου ότι ο εν λόγω Ληστής θα πάει στον παράδεισο? Είσαι σίγουρος ότι έχεις διαβάσει σωστά τις γραφές? Ποιές όμως είναι οι σωστές γραφές? Οι κανονισμένες από τις Συνόδους? Γιατί όχι οι υπόλοιπες? Είναι λοιπόν θέμα ψηφοφορίας σε μια σύνοδο από κάποιους παπάδες το ότι έχουμε σήμερα αυτές τις γραφές?
5. Είναι δυνατόν να συναντηθούν οι πεθαμένοι στον προθάλαμο της κρίσεως? Εάν ναι τότε είναι σίγουρα ωραίο να πεθαίνει κα΄ποιος διότι σίγουρα βρίσκει καλή παρέα από Παπούδες, γιαγιάδες, προσωπικότητες κλπ.

Γιατί ο Θεός έδωσε απάντηση σε χιλιάδες ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να τον τιμούν οι Εβραίοι αλλά και οι Χριστιανοί (βλέπε παλαιά διαθήκη Λευιτικόν κλπ) δεν απήντησε στα πρακτικά αυτά ερωτήματα?

Οι αρχαίοι Έλληνες γέλασαν και χλεύασαν τον Απόστολο Παύλο στην Αθήνα όταν αυτός άρχισε να τους λέει τα περί του υιού του Θεού. Είμαι όμως σίγουρος ότι το ίδιο θα έκαναν οι σύγχρονοι Έλληνες εαν ερχόταν ένας "Βάρβαρος" από την Νέα Γουινέα και τους έκανε κύρηγμα για ένα δόγμα και με "βάρβαρα" επιχειρήματα του τύπου "Μετανοείτε έρχεται η Βασιλεία των Ουρανών".

Μα που είναι επιτέλους αυτή η Βασιλεία των Ουρανών? Είναι και πολύς ο κόσμος στον προθάλαμο.

Βασίλης

27/09/2005, 20:47:48
quote:

Αγαπητέ Ψηλέ,
quote:

Ίσως κάποιοι, που δεν θέλουν να καταλάβουν αλλά ούτε και κάνουν καμιά προσπάθεια να καταλάβουν, δεν μπορούν να δουν το μεγαλείο του Θεού.
Ο μόνος κάτοικος του Παραδείσου, αυτή τη στιγμή, είναι ο Ληστής. Μπορεί σε όλη του τη ζωή να έπραττε έργα κακά, αλλά η ειλικρινής μετάνοιά του, του χάρισε τον Παράδεισο.
Ο Θεός δίνει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να μετανοήσει και να κερδίσει τον Παράδεισο!!! Φτάνει η μετάνοια να είναι ειλικρινής.

Ο Ληστής δεν είναι ακόμη στον παράδεισο διότι δεν έγινε ακόμη η Δευτέρα παρουσία και η κρίση των νεκρών και ζώντων.

Ίσως λοιπόν να βρίσκεται σε κάποιον θάλαμο αναμονής μαζί με κάποια δισεκατομμύρια πεθαμένων από την απαρχή της Δημιουργίας. Σύμφωνα με την Εκκλησία υπάρχει μετά θάνατον ζωή, άρα ο θάλαμος αναμονής για την κρίση θα είναι αν μη τι άλλο τεράστιος.

Εδώ βέβαια προκύπτουν και κάποια άλλα ζητήματα.
1. Τι κάνουν αυτοί οι πεθαμένοι περιμένοντας?
2. Βρισκονται όλοι μαζί καλοί και κακοί?
3. Πως προστατεύονται οι καλοί από τους κακούς?
4. Πως ξέρεις πριν από τον Θεό σου ότι ο εν λόγω Ληστής θα πάει στον παράδεισο? Είσαι σίγουρος ότι έχεις διαβάσει σωστά τις γραφές? Ποιές όμως είναι οι σωστές γραφές? Οι κανονισμένες από τις Συνόδους? Γιατί όχι οι υπόλοιπες? Είναι λοιπόν θέμα ψηφοφορίας σε μια σύνοδο από κάποιους παπάδες το ότι έχουμε σήμερα αυτές τις γραφές?
5. Είναι δυνατόν να συναντηθούν οι πεθαμένοι στον προθάλαμο της κρίσεως? Εάν ναι τότε είναι σίγουρα ωραίο να πεθαίνει κα΄ποιος διότι σίγουρα βρίσκει καλή παρέα από Παπούδες, γιαγιάδες, προσωπικότητες κλπ.

Γιατί ο Θεός έδωσε απάντηση σε χιλιάδες ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να τον τιμούν οι Εβραίοι αλλά και οι Χριστιανοί (βλέπε παλαιά διαθήκη Λευιτικόν κλπ) δεν απήντησε στα πρακτικά αυτά ερωτήματα?

Οι αρχαίοι Έλληνες γέλασαν και χλεύασαν τον Απόστολο Παύλο στην Αθήνα όταν αυτός άρχισε να τους λέει τα περί του υιού του Θεού. Είμαι όμως σίγουρος ότι το ίδιο θα έκαναν οι σύγχρονοι Έλληνες εαν ερχόταν ένας "Βάρβαρος" από την Νέα Γουινέα και τους έκανε κύρηγμα για ένα δόγμα και με "βάρβαρα" επιχειρήματα του τύπου "Μετανοείτε έρχεται η Βασιλεία των Ουρανών".

Μα που είναι επιτέλους αυτή η Βασιλεία των Ουρανών? Είναι και πολύς ο κόσμος στον προθάλαμο.

Βασίλης

Αγαπητέ Vasiliscm,
Έθεσες αρκετά ερωτήματα για τα οποία δεν νομίζω να είμαι από τα καταλληλότερα άτομα να σου δώσει απαντήσεις.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου άξιο να καταπιαστεί με κάτι τέτοιο γιατί πολλά από τα θέματα που θίγεις δεν τα γνωρίζω. Και εγώ βρίσκομαι στην αναζήτηση και τη μελέτη.

Το ίδιο θα σου πρότεινα να κάνεις και εσύ, αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να λάβεις κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά σου.
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις συγγράμματα Αγίων Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, που αποτελούν τον πνευματικό πλούτο της Εκκλησίας μας και εκεί μέσα αναλύονται πολλά θέματα που ίσως να σε απασχολούν.

Όσον αφορά για το πού βρίσκεται ο ληστής, θα σου παραθέσω μια παραπομπή από το ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΚΓ΄:

" 39 Εις δε των κρεμασθέντων κακούργων εβλασφήμει αυτόν λέγων· ει συ ει ο Χριστός, σώσον σεαυτόν και ημάς. 40 αποκριθείς δε ο έτερος επετίμα αυτω λέγων· ουδέ φοβή συ τον Θεόν, ότι εν τω αυτω κρίματι ει; 41 και ημείς μεν δικαίως· άξια γαρ ων επράξαμεν απολαμβάνομεν· ούτος δε ουδέν άτοπον έπραξε. 42 και έλεγε τω Ιησού· μνήσθητί μου, Κύριε, όταν έλθης εν τη βασιλεία σου. 43 και είπεν αυτω ο Ιησούς· αμήν λέγω σοι, σήμερον μετ’ εμού έση εν τω παραδείσω."

Ελπίζω να σου δώσει μια απάντηση στην ερώτησή σου.

Φιλικά όπως πάντα

VasiliscmΜέλος
27/09/2005, 21:31:03
Αγαπητέ Ψηλέ,

Καλά κάνεις και δεν απαντάς. Δείχνεις ότι δεν έχεις επιχειρήματα.

Οι Εβραίοι ιερείς που έγραψαν την Βίβλο δεν προέβλεψαν άλλωστε τις ερωτήσεις του 21ου αιώνα μ.Χ.

Όσον αφορά το κατά Λουκάν θα σου υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με τις υπόλοιπες γραφές η Κρίση θα γίνει κατά την Δευτέρα Παρουσία.

Ο Ιησούς λοιπόν φάσκει και αντιφάσκει στέλνοντας πρόωρα στον Παράδεισο τον Ληστή. Αντιφάσκει με όλην την Παλαιά και Καινή διαθήκη όπου σε όλους τους τόνους γράφεται ότι η Κρίση θα γίνει κατά την Δευτέρα Παρουσία.

Φιλικά Βασίλης

dimitris2Μέλος
27/09/2005, 21:38:09
quote:

[quote]ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΚΑΙΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!! (όσοι πρόλαβαν φυσικά και δεν τους είχαν αποκεφαλίσει πριν).

Ψηλέ παρ`όλο που ειναι χαμένος χρόνος και περιτά bytes στο διαδύκτιο!
Ο Θάνατος του Σωκράτη είχε πολιτικά κίνητρα λόγο του Αλκιβιάδη! Του Πρωταγόρα ο Οστρακισμός και η καύση βιβλιων επίσης χάριν toυ Πυθόδωρου, ολιγαρχικών καταβολών του κύκλου του Πλάτωνα και φιλος αυτου ο οποίος ήτανε το 411π.χ ηγετικό μέλος των Τετρακοσίων και οποίος τον κατέδωσε με προφαση το βιβλίο "περί θεών" και επειδη του το κρατούσανε λόγο της νομοθεσίας που συνένταξε δια τους Θουριους και δεν μπορέσανε να πατήσουνε πόδι η ολιγαρχικοί εκεί! Αυτό ειναι πασιφανές στο "Πρωταγώρα" του Πλάτωνα.Ολοι αυτή που υποτίθεται οτι την πατήσανε και τους σφάξανε εκτός του Σωκράτη ήτανε παραδόξως ολοι...Δημοκρατικοί!!
Παράξενο εε?

Αυτό πρώτη φορά το ακούω.
Εχεις στοιχεία να μας πείσεις ότι ο θάνατος του Σωκράτη οφείλεται στην προσήλωσή του σε κάποιο κόμμα και όχι σε αυτά που δίδασκε?
Αν δεν φέρεις στοιχεία τα θεωρούμε αερολογίες.
27/09/2005, 22:08:44
quote:

Αγαπητέ Ψηλέ,

Καλά κάνεις και δεν απαντάς. Δείχνεις ότι δεν έχεις επιχειρήματα.

Οι Εβραίοι ιερείς που έγραψαν την Βίβλο δεν προέβλεψαν άλλωστε τις ερωτήσεις του 21ου αιώνα μ.Χ.

Όσον αφορά το κατά Λουκάν θα σου υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με τις υπόλοιπες γραφές η Κρίση θα γίνει κατά την Δευτέρα Παρουσία.

Ο Ιησούς λοιπόν φάσκει και αντιφάσκει στέλνοντας πρόωρα στον Παράδεισο τον Ληστή. Αντιφάσκει με όλην την Παλαιά και Καινή διαθήκη όπου σε όλους τους τόνους γράφεται ότι η Κρίση θα γίνει κατά την Δευτέρα Παρουσία.

Φιλικά Βασίλης

Φίλε, έχω την αίσθηση ότι τις ερωτήσεις σου τις έθεσες για την πλάκα.
Τον αν δεν απαντώ, για τους λόγους που σου ανέφερα, δεν σημαίνει ότι δεν έχω επιχειρήματα. Καταρχήν διευκρίνισέ μου πάνω σε τι πράγμα δεν έχω επιχειρήματα.

Όπως το έθεσες εσύ, δύο πιθανότητες υπήρχαν, είτε θα γνώριζα αυτό που ρώτησες είτε δεν θα το γνώριζα. Εγώ είμουν ειλικρινής μαζί σου.
Φαίνεται όμως ότι δεν ήταν αυτό που ήθελες.

Τώρα, όσον αφορά για την κρίση που λες, δεν το γνωρίζει κανείς πότε θα γίνει. Δηλαδή δεν γνωρίζουμε τη στιγμή της Δευτέρας παρουσίας.
Ποιος είσαι εσύ που θα θέσεις όρια στο Θεό για το πότε θα στείλει, όποιον θέλει, στον Παράδεισο;; Μήπως σε πείρε από το χέρι και σε ρώτησε;;

Μίλησες για επιχειρήματα αλλά βλέπω ότι η λογική σου στο θέμα του Παραδείσουν στερείται επιχειρημάτων. Ή μήπως θεωρείς το γεγονός της τελικής κρίσης ως επιχείρημα που αναιρεί την απόφαση του Θεού;; Τι σχέση μπορεί να έχει η τελική κρίση με την επιθυμία και το θέλημα του Χριστού μας να μπει στον Παράδεισο μαζί με το ληστή;;
Τι καινούργια θεωρία είσαι έτοιμος να ξεφουρνίσεις;;
Άκου φάσκει και αντιφάσει!!
Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά τα γράμματα φίλε μου.
Ανέλυσέ μου όμως τη θεωρία σου για να δούμε που θες να καταλήξεις.

Φιλικά όπως πάντα

VasiliscmΜέλος
27/09/2005, 23:05:45
Αγαπητέ Ψηλέ,

Όλες οι γραφές αναφέρουν ότι νεκροί και ζώντες θα κριθούν κατά την Δευτέρα παρουσία.

Μεχρι τότε όλοι θα βρίσκονται κάπου ή θα είναι θαμέμοι ή διαλυμένοι ή καμένοι ή τέλος πάντων κάπου που ο ληξίαρχος του Θεού ξέρει.

Από που λοιπόν προκύπτει ότι ο υιός του Θεού μπορεί να περάσει στον Παράδεισο κάποιον πριν κριθεί από τον Θεό? Και μάλιστα κατά την ώρα της τελικής κρίσεως?

Δεν απαντάς διότι δεν γνωρίζεις ούτε εσύ ούτε οι διάφοροι παπάδες που ερωτώ.

Γνωρίζεις μόνον και απαντάς σε ότι έχει ήδη απαντήσει το Εβραικό ιερατείο μέσω της Παλαιάς Διαθήκης.

Τιμάς τον Εβραίο Θεό σου και τον προσκυνάς στις Εκκλησίες και καλά κάνεις διότι το κάνεις μόνον για σένα.

Ο Χριστόδουλος και το υπόλοιπο ιερατείο που αντιπροσωπεύει τον Θεό των Εβραίων στην Ελλάδα, όπως άλλωστε γράφει ρητώς η Παλαιά διαθήκη, έχει και κάποιο κέρδος από αυτό που κάνει.

Εσύ τι κέρδος έχεις που τιμάς τον δημιουργημένο από το εβραικό ιερατείο Θεό των Εβραίων?

Φιλικά Βασίλης

dimitris2Μέλος
27/09/2005, 23:37:22
Vasiliscm ,
Επειδή γίνεται διάλογος, απαντάμε όλοι.
quote:

Αγαπητέ Ψηλέ,

Όλες οι γραφές αναφέρουν ότι νεκροί και ζώντες θα κριθούν κατά την Δευτέρα παρουσία
Μεχρι τότε όλοι θα βρίσκονται κάπου ή θα είναι θαμέμοι ή διαλυμένοι ή καμένοι ή τέλος πάντων κάπου που ο ληξίαρχος του Θεού ξέρει.
Από που λοιπόν προκύπτει ότι ο υιός του Θεού μπορεί να περάσει στον Παράδεισο κάποιον πριν κριθεί από τον Θεό? Και μάλιστα κατά την ώρα της τελικής κρίσεως?

Κατ αρχάς, ο θεός δεν είναι ληξίαρχος, η φύση δεν είναι ληξίαρχος, ο Δίας δεν είναι ληξίαρχος, κανείς θεός δεν έχει ληξίαρχο, μάθε να σέβεσαι τα ιερά του άλλου όταν μπαίνεις σε ένα φόρουμ.
quote:

Τιμάς τον Εβραίο Θεό σου και τον προσκυνάς στις Εκκλησίες και καλά κάνεις διότι το κάνεις μόνον για σένα.

χαχα, Εβραίος θεός.
Πιστεύεις δηλαδή ότι ο θεός πρέπει να είναι από συγκεκριμένο κράτος και μόνο αυτό το κράτος έχει το δικαίωμα του ευ ζειν.
Και ειδικά από ελλάδα. Πατριώτης!
Πάρε μπλούζα απ τον τόπο σου κι ας ειν και φορεμένη.
Βρέσε πατριώτη θεό.
VasiliscmΜέλος
27/09/2005, 23:48:10
Αγαπητέ Δημήτρη,

Έγραψα "ο ληξίαρχος του Θεού" και όχι "ο ληξίαρχος Θεός".

Σέβομαι και κατανοώ όλους όσους πιστεύουν τον Θεό των Εβραίων (βλέπε : Παλαιά Διαθήκη) τον υιό του Θεού (πάλι Εβραίο) τους Αποστόλους (Εβραίους) κοκ.

Μπορεί να μην σου αρέσει ότι αυτοί που δημιούσγησαν τον Θεό σου ήταν Εβραίοι (Εβραικό ιερατείο), όμως εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα για την επιλογή σου αυτή, να τιμάς τον Θεό των Εβραίων.

Φιλικά Βασίλης