ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η κότα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η κότα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

T-SEEKER60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
toxotisΜέλος
28/09/2005, 02:52:07
quote:

Φίλη Τοξότης,
Εγώ εδώ άλλο πράγμα ρώτησα, μην πάτε τη συζήτηση αλλού!!!
Το ερώτημα δεν έχει να κάνει με τον αν ο Μ.Κ. ήταν δολοφόνος ή όχι και γιατί τον ανακήρυξε σε Άγιο η Εκκλησία μας.
Το ερώτημα έχει να κάνει με το ποια ήταν τα κίνητρα του Μ.Κ.;;;
Ήταν πολιτικά ή θρησκευτικά;;

Όπως και να έχει όμως, όσα έκανε ο Μ.Κ., τα έκανε ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΙΔΩΛΩΛΑΤΡΗΣ. Το γεγονός αυτό, ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ!!!

*****Πάντως, συμφωνείς ότι όταν μιλάμε για τα όσα έπραξε, όσα έπραξε ο Μ.Κ., δεν τα έπραξε ως Χριστιανός;;

Edited by - Ψηλός on 27/09/2005 13:32:32

Αγαπητέ μου Ψηλέ είσαι πραγματικά σπάνιο φαινόμενο. Έχεις έναν υπεραπλουστευμένο παιδιάστικο τρόπο να ωραιοποιείς τα πράγματα και να τα ταιριάζεις κατά πως σε βολεύουν...

Έμεσα σου είχα ήδη απαντήσει στην ερώτηση σου σχετικά με τα κίνητρα του αυτοκράτωρα Κωνσταντίνου:
Ήταν καθαρά πολιτικά! Ακόμη και η επιλογή του χριστιανισμού έγινε για να εξυπηρετίσει τα πολιτικά του συμφέροντα και ανάλογα φυσικά και διαμόρφωσε τη θρησκεία που επέλεξε.
Ήταν ένας στιγνός ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, χωρίς αμφιβολία.
Τώρα το πως κέρδισε την αγιοσύνη με ένα πρόχειρο βάπτισμα λίγο πριν πεθάνει
-και αμφιβάλλω αν ποτέ μεταννόησε καν για όσα έκανε πόσο μάλλον ν μετανόησε πραγματικά-
δεν σου φαίνετε αξιοπερίεργο για την εκλεκτή σου εκλησσία?

Το ότι τα έπραξε τα εγκλήματα του πριν βαπτιστεί χριστιανός είναι φυσικό, αφού μόλις λίγο πριν πεθάνει βαπτίστηκε.
Αυτό όμως δεν νομίζω να είναι συγχορωχάρτι???
Ή μήπως αυτό τον εμπόδισε να ευνοήσει τους χριστιανούς της εποχής του?

Και σε τι σε καθυσηχάζει το γεγονός πως δεχόμαστε πως δεν τα έπραξε ως χριστιανός? -Εξάλλου μια ζωή ολόκληρη δεν ήταν

Υπήρξαν αρκετοί άλλοι που μια χαρά "χριστιανοί" ήταν, όπως ο Θεοδόσιος και έκαναν τα ίδια αίσχη και χειρότερα.

Τίποτε δεν αποκρύπτετε. Όμως εσύ βλέπεις μόνο ότι θέλεις να δεις.

Και μη βιαστείς να με χαρακτηρήσεις ως "πολέμια του χριστιανισμού" ή "νεοπαγανήστρια"....
Εμένα απλά μου αρέσει να βάζω τα πράγματα στη θέση τους και να μη ζω με φαντασιώσεις.

Α, και επειδή δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι φίλοι της εφώ παρέας συμμετέχουν στο άλλο τόπικ με θέμα "οι διωγμοί των χριστιανών"
και μιας και τα όσα εκεί γράφω απαντούν σε πολλά σημεία στα όσα ο sfr αναρωτιέτε θεώρησα καλό να τα περάσω και εδώ.
Με συγχωρείτε εκ των προταίρων για το μακροσκελές της απάντησης αυτής...

1oν Ο χριστιανισμός -σχολαστικός- άρχισε να ακμάζει όταν ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος υιοθέτησε τη θρησκεία. 321μχ, από καθαρά πολιτικά κίνητρα.
Αυτόν ακολούθησαν ακόμη πιο αδιάλλακτοι Χριστιανοί αυτοκράτορες, με μόνη εξέρεση τον Ιουλιανό.

2ον Αφού υιοθετήθηκε σαν θρησκεία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η σχολαστική Εκκλησία τρομοκράτησε τους παγανιστές με απερίγραπτη κτηνωδία.

* Οι παγανιστές φιλόσοφοι φυλακίστηκαν και βασανήστηκαν ώσπου να αναγκαστούν να ομολογήσουν πως οι θεοί τους ήταν τσαρλατάνοι(Lane Fox-1986,671,672)

* Ιερείς αλυσοδέθηκαν σε ναούς και αφέθηκαν να πεθάνουν από την πείνα(Cumont F.-1903,204 Αναφέρει τους αλυσοδεμένους σκελετούς που βρέθηκαν σε μιθραϊκά ιερά)

* Παγανηστές καταδικάστηκαν χωρίς καμία απόδειξη για φανταστηκές κατηγορίες και εγκλήματα. Πολλοί από αυτούς κάηκαν ζωντανοί. (Lindsay J.-1970-καταγράφει εκτός το φόνο της Υπατίας και άλλων Αλεξανδρινών πως οι χριστιανοί εισέβαλαν σε ναούς και δολοφονούσαν τους παγανηστές)

* Πολλά αρχαία Ιερά βεβηλώθηκαν και ισοπεδώθηκαν ενώ άλλα καταπατήθηκαν και μετατράπηκαν σε χριστιανικές εκκλησίες.
(Lane Fox,671- Στα Δίδυμα ένας προφήτης του Απόλλωνα συνελήφθη από χριστιανούς και βασανήστηκε άγρια. Το ίδιο συνέβη και στον Αντίοχο. Στις Αιγές της Κιλικίας ισοπέδωσαν το θεραπευτήριο του Ασκληπιού.
Το 389 στην Αλεξάνδρεια ήρθαν σε σύγκρουση παγανηστές και χριστιανοί μετά από ένα αυτοκρατορικό διάταγμα που όριζε να μετατραπεί ένας πανάρχαιος ναός του Βάκχου σε χριστιανική εκκλησία. Οι παγανηστές κλείστηκαν στο ναό του Σεράπιδος που πολιορκήθηκε βίαια και στη συναίχεια κατεδαφήστηκε.)

* Τα μεγάλα έργα του παγανηστικού πνεύματος ρίχτηκαν σε τεράστιες φωτιές και χάθηκαν για πάντα!

3ον Στις 16 Ιουνίου 391 ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος έβγαλε ένα εδίκτο με το οποίο έκλεινε όλους τους παγανιστικούς ναούς!

* Ο όχλος των χριστιανών βρήκε τότε την ευκαιρία να καταστρέψει το ναό του Σεράπιδος στην Αλεξάνδρεια αφήνοντας μόνο τα θεμέλια!

* Αγράμματοι μοναχοί κατέστρεψαν χιλιάδων χρόνων συσσορευμμένη σοφία και επιστημονική γνώση θεωρώντας τα "παγανιστηκές δυσειδεμονίες" ακολουθόντας το αυτοκρατορικο θέσπισμα που απαιτούσε να κάψουν όλα τα εχθρικά προς τον χριστιανισμό βιβλία!!!!!

*Το 415 ο Αρχιεπίσκοπος Κύριλλος της Αλεξάνδρειας έβαλε τον αμόρφωτο χριστιανικό όχλο να δολοφονήσει την τελευταία παγανήστρια φιλόσοφο και μεγάλη μαθηματικό την περίφημη Υπατία!, η οποία ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΙΚΕ (!!!) και ο Κύριλλος ανακυρύχθηκε (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!) Άγιος...

4ον επί βασιλείας Θεοδωσίου ο χριστιανισμός ανακυρήχθηκε ΩΣ Η ΜΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ!!!

* Μόνο ο Θεοδόσιος έβγαλε πάνω απο 100 νόμους κατά των γνωστικών κυρήσσοντας παράνομες τις πεποιθήσεις τους, τις συγκεντρώσεις τους, τον προσυλιτισμό, την ιδιοκτησία και φυσικά την ίδια τους την ύπαρξή!!!

* Οι φιλοσοφικές συζητήσεις απαγορεύτηκαν.
* Το 381 ο Θεοδόσιος αναβίβασε την αίρεση σε έγκλημα κατά του κράτους.

Τόσο καλά λοιπόν....
Όπως στη Ρωσία του 20ου αιώνα αν ήθελες να πας μπροστά έπρεπα να ανήκεις στο Κόμμα, έτσι και στη ρωμαίκή αυτοκρατορία όταν έγινε θρησκεία της ο χριστιανισμός, ο αριθμός των χριστιανών άρχισε να διογκόνεται γιατί οι χριστιανοί είχαν ευνοϊκή μεταχείρηση.
Ακόμη και φοροαπαλλαγή!!!!!

Αν ήθελες μια ήρεμη και επιτυχημένη ζωή γινόσουν χριστιανός, αλλιώς κινδύνευες.
Η προπαγανδιστική μηχανή των χριστιανών έθρεψε ε τα ψέματα της τους πιστούς παραποιόντας την ίδια την Ιστορία.

Οι φανατικοί χριστιανοί μοναχοί, πρίν 15 αιώνες, καταστρέφοντας τα θαυμαστά επιτεύγματα του παγανιστικού πολιτισμού έστειλαν το Δυτικό πολιτισμό 1000 χρόνια πίσω. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία του Δυτικού κόσμου!

Οι αρχαίοι είχαν χτίσει πυραμίδες και Παρθενώνα και μετά από λίγες εκατοντάδες χρόνια χριστιανισμού είχαν ξεχάσει οι λαοί πως να κατασκευάζουν σπίτια από τούβλο!
Τον 3ο πχ αιώνα είχε υπολογίσει με ακρίβεια ο Ερατοσθένης την περιφέρεια της γης, αλλά μετά το χριστιανισμό θεωρούνταν αίρεση να μην πιστεύεις πως η Γη είναι επίπεδη, επειδή το δήλωσε ο "άγιος" Αυγουστίνος...

(Πηγή: Timothy Freke & Peter Gandy)

Όσων αφορά το κυρίως θέμα του topic τους διωγμούς των χριστιανών κατά τους πρώτους 4 αιώνες έχω να πω τα εξής:

Οι διωγμοί των χριστιανών με τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία να διακατέχετε από ιδιαίτερο μίσος για τους χριστιανούς είναι άλλος ένας μύθος της σχολαστικής χριστιανικής προπαγάνδας που για την εγκαθίδρυση της άλλαξε την πραγματική ιστορία στο διάβα των αιώνων κατά πως την εξυπηρετούσε.

Η Ρώμη ανέκαθεν έκανε εκαθαρίσεις και φρόντιζε να απαλλαγεί από μυστικηστές, φιλόσοφους και θρησκευτικές λατρείες που τις έβλεπε σαν απειλές για τη σταθερότητα της. (Περίοδος 33πχ-93μχ)-Τάκιτος

Από το 186πχ είχαν πχ απαγορευτεί τα μυστήρια του Διονύσου στη Ρώμη, οι βωμοί του θεού είχαν καταστραφεί και μεγάλος αριθμός μυημένων είχε εκτελεστεί κατά εκατοντάδες.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή "ιστορία" του χριστιανισμού από τους πρώτους χρόνους μεγάλος αριθμός χριστιανών διώχτηκε ανελέητα από τους Ρωμαίους.
Στην πραγματικότητα όμως ως τα μέσα του 3ου αιώνα δεν υπήρξε νομιμοποιημένος διωγμός κατά των χριστιανών, αλλά μόνο εναντίων μεμονομένων ατόμων ή περιορισμένοι σε κάποια πόλη.
Δεν αποτελούσαν απειλή και γι'αυτό δεν καταπιέζονταν.

Το 250μχ, μετά από πανούκλα που σάρωσε τον τότε κόσμο χρησιμοποιήθηκε ο χριστιανισμός σαν αποδιοπομπαίος τράγος για τα δεινά των Ρωμαίων. Ο αυτοκράτορας Δέκιος πρόσταξε τους Χριστιανούς να προσφέρουν θυσίες ζώων στους θεούς για την υγεία και την ευημερία της αυτο/ιας και έτσι υποκίνησε τον 1ο διωγμό κατά αυτών που αρνήθηκαν να το πράξουν.
Διήρκεσε 1 χρόνο.
Επαναλήφθηκε αργότερα από τον Ουαλέριο 257-259 και πάλι από τον Διοκλητιανό από 303-305
Δηλ. συνολικά μιλάμε για 5 χρόνια.
Η έκταση των διωγμών ακόμη και αυτού του δήθεν "μεγάλου" διωμού υπό τον Διοκλητιανό είναι άγρια παραποιημένη.

Στα μέσα του 3ου αιώνα ο Ωριγένης γράφει πως οι "λίγοι" χριστιανοί που πέθαναν για την πίστη τους "μπορούν εύκολα να μετρηθούν"
Στους διωγμούς του Δέκιου δε στη μεγαλόπολη της Αλεξάνδρειας συνολικά πέθαναν μόνο 10 άντρες και 7 γυναίκες επειδή ήταν χριστιανοί!

Είναι ειρωνία αλλά συχνά οι ίδιοι οι χριστιανοί ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ το μαρτύριο!
Κατά την άποψη του Επίκτητου αυτό συνέβενε από τυφλό φανατισμό μιμούμενοι τον κύριο τους -Διατριβαί4.6.7-

Ο Μάρκος Αυρήλιος έβλεπε δε αυτό το εθελοντικό μαρτύριο σαν μια κενή τοποθέτηση και απλό πείσμα παρά σαν φωτεισμένη αποδοχή της μοίρας. (Τα εις Εαυτόν,11,3)

Και φυσικά αρκετοί ρωμαίοι αυτοκράτορες συμπαθούσαν τους χριστιανούς ή τους έβλεπαν σαν μια ακόμη εξωτική θρησκεία. Πχ, ο Αλέξανδρος Σέβηρος

Όσο για τον ισχυρισμό της παραδοσιακής "ιστορίας" του χριστιανισμού, που θέλει οι διωγμοί των ρωμαίων να οδήγησαν σε σημαντική αύξηση του αρίθμού των χριστιανών, δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Ο χριστιανισμός, όπως είπα και πιο πάνω, άρχισε να ακμάζει όταν υιοθέτησε τη θρησκεία αυτή ο αυτοκρ. Κωνσταντίνος και τότε το μαρτύριο δεν ήταν πλέον επιλέξιμο καθώς οι χριστιανοί αποτελούσαν πλέον μια ευνοημένη και προστατευμένη ομάδα.

Είναι επίσης μύθος πως ο χριστιανισμός εξαπλώθηκε ταχύτατα ανάμεσα στουε φτωχούς και του κατατρεγμένους ώσπου έγινε κυρίαρχη δύναμη στον αρχαίο κόσμο.
Οι μελετητές εκτιμούν πως ως το 250μχ μόλις το 2% του πλυθισμού της αυτοκρατορίας ήταν χριστιανοί.

Φιλικά Τοξότης

28/09/2005, 12:09:45
Αγαπητή Τοξότης,
μην ζορίζεσαι πάρα πολύ, καταλάβαμε τι θέλεις να μας πεις, άλλωστε δεν αμφιβάλλαμε ποτέ για τις ιδέες σου (τουλάχιστον από όσα γράφεις δώ μέσα).

Όσον αφορά τις αναφορές σου για τα δήθεν "εγκλήματα" των Χριστιανών (αφού επιμένεις να τους αποκαλείς έτσι) αυτοκρατόρων, τα στοιχεία σου τα παίρνεις από "αλλοδαπούς" συγγραφείς, ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΑ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΞΕΦΤΕΡΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΣΟΥ (δεν τους γνωρίζω τους ανθρώπους αλλά μια που τους αναφέρεις εσύ ....);;
Μήπως πρόκειται για την ίδια ομάδα συγγραφέων σαν και αυτών που είχε παρουσιάσει κάποτε η Όστρια, οι οποίοι λέγανε πως στο Κολοσαίο δεν ήταν αλήθεια ότι στα θεάματα χρησιμοποιούσαν λιοντάρια αλλά κατσίκες και αγελάδες;; Και το καλύτερο, επρόκειτο για καθηγητές κάποιου αμερικάνικου πανεπιστημίου!!
ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΙΤΑΛΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΑΝΕ!!!!
(Όστρια συγχώρα με αλλά μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο μπορεί να διαστρευλώσει κάποιος την πραγματικότητα. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, όμως, μου κάνει που υπάρχουν άτομα, υποτίθεται λογικά, που πιστεύουν κάτι τσαρλατάνους ιστορικούς δήθεν ερευνητές!!!)

Τοξότη,

quote:

Αγαπητέ μου Ψηλέ είσαι πραγματικά σπάνιο φαινόμενο. Έχεις έναν υπεραπλουστευμένο παιδιάστικο τρόπο να ωραιοποιείς τα πράγματα και να τα ταιριάζεις κατά πως σε βολεύουν...

Ευχαριστώ για το παιδιάστικο, φαίνεται λοιπόν πως κάτι κάνω για να ομοιάσω με αυτό που λέει ο Κύριός μου και Θεός μου.
Τώρα, αν τα ταιριάζω όπως με βολεύουν, ας το αφήσουμε σε αυτούς που μας διαβάζουν να το κρίνουν …

quote:

Έμεσα σου είχα ήδη απαντήσει στην ερώτηση σου σχετικά με τα κίνητρα του αυτοκράτωρα Κωνσταντίνου:
Ήταν καθαρά πολιτικά! Ακόμη και η επιλογή του χριστιανισμού έγινε για να εξυπηρετίσει τα πολιτικά του συμφέροντα και ανάλογα φυσικά και διαμόρφωσε τη θρησκεία που επέλεξε.
Ήταν ένας στιγνός ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, χωρίς αμφιβολία.

Δεν αμφέβαλα για την ουδετερότητα της κρίσης σου και την αμεροληψία σου.

quote:
Τώρα το πως κέρδισε την αγιοσύνη με ένα πρόχειρο βάπτισμα λίγο πριν πεθάνει
-και αμφιβάλλω αν ποτέ μεταννόησε καν για όσα έκανε πόσο μάλλον ν μετανόησε πραγματικά-
δεν σου φαίνετε αξιοπερίεργο για την εκλεκτή σου εκλησσία?

Μάλιστα, «πρόχειρο βάπτισμα» «αμφιβάλλω αν ποτέ μετανόησε» «εκλεκτή εκκλησία σου». Έχεις την ψευδαίσθηση ότι τα παραπάνω αποτελούν ισχυρό λόγο και επιχειρήματα για να στηρίξεις τις ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ;;

quote:
Το ότι τα έπραξε τα εγκλήματα του πριν βαπτιστεί χριστιανός είναι φυσικό, αφού μόλις λίγο πριν πεθάνει βαπτίστηκε.
Αυτό όμως δεν νομίζω να είναι συγχορωχάρτι???
Ή μήπως αυτό τον εμπόδισε να ευνοήσει τους χριστιανούς της εποχής του?

ΦΥΣΙΚΟ είναι ότι έπραξε τα εγκλήματά του ως καθωσπρέπει ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ!!!! Ακόμη, και ως ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη «δύναμη» που έφερνε μαζί της η αποδοχή του Χριστιανισμού από τον κόσμο.
Τη στροφή στη ζωή του την έδωσε η επαφή του με το Χριστιανισμό. Αφού συνειδητοποίησε τις πρότερες πράξεις του, προσπάθησε να «διορθώσει» τα όσα είχε κάνει.
Γιατί απαξιώνεις το γεγονός της βάπτισής του;; Μήπως το θεωρείς τόσο απλό για έναν Αυτοκράτορα να δεχθεί ότι σε όλη του τη ζωή ήταν λάθος στην πίστη του;;
Το τι είναι συγχωροχάρτι, ας το αφήσουμε σε Αυτόν που είναι υπεύθυνος να το κρίνει. Ούτε εσύ αλλά ούτε και εγώ είμαστε στη θέση να συγχωρέσουμε ανθρώπους για πράγματα που έκαναν τόσο πίσω στο χρόνο.

quote:
Και σε τι σε καθυσηχάζει το γεγονός πως δεχόμαστε πως δεν τα έπραξε ως χριστιανός? -Εξάλλου μια ζωή ολόκληρη δεν ήταν

Δεν τίθεται θέμα καθησυχασμού.
Πρέπει, όμως ,μια φορά και για πάντα, να πέσει ο μύθος που συνδέει τις πράξεις του Μ.Κ. με το Χριστιανισμό. Όταν αναφερόμαστε στα όσα έπραξε ο Μ.Κ. θα πρέπει να αναφερόμαστε στον ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΠΑΓΑΝΙΣΤΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ.
Το αν θέλησε ο ίδιος να τις συνδέσει με το Χριστιανισμό για να έχει προσωπικό όφελος, αυτό είναι άλλο κεφάλαιο της ιστορίας, πιστεύω.

Λοιπόν, για να δούμε αν κατάλαβα καλά την άποψή σου: απαλλάσσουμε το Χριστιανισμό από της κίβδηλες κατηγορίες που τις έχετε συνδέσει με τον Μ.Κ., και δεχόμαστε ότι πίσω από τις πράξεις του υπήρχαν προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα, έτσι δεν είναι;;;;;

*****Α, και κάτι που το ξέχασα. Όσες αναφορές μας έχεις παραθέσει για δήθεν ιστορικά στοιχεία σχετικά με τα όσα υπέστησαν οι παγανιστές, τις γνωρίζουμε:!!!
Αν θέλεις μπορώ να σου παραθέσω και τις ιστοσελίδες στις οποίες είναι καταγεγραμμένα, από τις οποίες, μάλλον, και εσύ έχεις χρησιμοποιήσει και ξεσηκώσει τις πληροφορίες σου.

Ο καθένας χαρακτηρίζεται γι’ αυτό που είναι ή γι’ αυτό που δηλώνει ότι είναι. Οπότε, μην ανησυχείς για το πώς θα σε χαρακτηρίσω εγώ. Σε χαρακτηρίζει από μόνος του ο γραπτός σου λόγος

Φιλικά όπως πάντα

velialΜέλος
28/09/2005, 12:27:06
Ψηλε, παρακαλα να μην υπαρχει θεος, γιατι εχεις κλεισει πρωτο ταξιδι κολαση!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

28/09/2005, 13:05:41
quote:

Ψηλε, παρακαλα να μην υπαρχει θεος, γιατι εχεις κλεισει πρωτο ταξιδι κολαση!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

Ε όχι!!! Δεν θα σου κάνω τη χάρη να σε συνοδεύσω!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

velialΜέλος
28/09/2005, 13:11:20
Μην ανησυχεις, δεν υπαρχει...

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

toxotisΜέλος
28/09/2005, 17:45:23
quote:
Αγαπητή Τοξότης,
μην ζορίζεσαι πάρα πολύ, καταλάβαμε τι θέλεις να μας πεις, άλλωστε δεν αμφιβάλλαμε ποτέ για τις ιδέες σου (τουλάχιστον από όσα γράφεις δώ μέσα).

Αγαπητέ Ψηλε,
μην αγχώνεσε και δεν ζορίστηκα καθόλου μα καθόλου! Καί θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν εσύ ειδικά κατάλαβες τι θέλω να πω...
αν και πολύ αμφιβάλλω, αφού όπως βλέπω σου έχουν μείνει ένα σωρό απορίες

quote:
Όσον αφορά τις αναφορές σου για τα δήθεν "εγκλήματα" των Χριστιανών (αφού επιμένεις να τους αποκαλείς έτσι) αυτοκρατόρων, τα στοιχεία σου τα παίρνεις από "αλλοδαπούς" συγγραφείς, ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΑ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΞΕΦΤΕΡΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΣΟΥ (δεν τους γνωρίζω τους ανθρώπους αλλά μια που τους αναφέρεις εσύ ....);;

Δεν κατάλαβα, το δήθεν πάει στα εγκλήματα ή στο Χριστιανοί?
Γιατί άντε να αφήσουμε τον Άγιο σας Κωνσταντίνο απ΄έξω, ο Θεοδώσιος δεν ήταν Χριστιανός?
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΚΡΥΒΩ ΚΑΤΙ ΕΠΕΙΤΗΔΕΣ. ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ-
ΑΝ ΘΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ
ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ
Στο φινάλε καιρός να τους γνωρίσεις μήπως και πάψεις να έχεις τόσο μα τόσο στενούς ορίζοντες και να μου επιτίθεσε προσωπικά.

quote:
Δεν αμφέβαλα για την ουδετερότητα της κρίσης σου και την αμεροληψία σου.

Μάλιστα, «πρόχειρο βάπτισμα» «αμφιβάλλω αν ποτέ μετανόησε» «εκλεκτή εκκλησία σου». Έχεις την ψευδαίσθηση ότι τα παραπάνω αποτελούν ισχυρό λόγο και επιχειρήματα για να στηρίξεις τις ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ;;

Από τη μία βλέπεις την αμεροληψία μου και την ουδετερότητα της κρίσης μου ακι χαίρομαι αν το εννοείς πραγματικά, αλλά λίγο πιο κάτω μας τα χαλάς ήδη.
Φυσικά και δεν έχω την απαίτηση να εκλάβεις τη γνώμη μου σαν ιστορική πηγή, αλλά αντί να σταθείς εκεί γιατί δεν μου απαντάς καλύτερα σε αυτό που σε ρώτησα?

Ξαναρωτώ λοιπόν:
Τώρα το πως κέρδισε την αγιοσύνη με ένα πρόχειρο βάπτισμα λίγο πριν πεθάνει...
δεν σου φαίνετε αξιοπερίεργο για την εκλεκτή σου εkκλησία?.

quote:
ΦΥΣΙΚΟ είναι ότι έπραξε τα εγκλήματά του ως «καθωσπρέπει ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ!!!! Ακόμη, και ως ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη «δύναμη» που έφερνε μαζί της η αποδοχή του Χριστιανισμού από τον κόσμο.
Τη στροφή στη ζωή του την έδωσε η επαφή του με το Χριστιανισμό. Αφού συνειδητοποίησε τις πρότερες πράξεις του, προσπάθησε να «διορθώσει» τα όσα είχε κάνει.
Γιατί απαξιώνεις το γεγονός της βάπτισής του;; Μήπως το θεωρείς τόσο απλό για έναν Αυτοκράτορα να δεχθεί ότι σε όλη του τη ζωή ήταν λάθος στην πίστη του;;

[font=Tahoma][blue] Τώρα με συγχωρείς καροϊδευόμαστε ή απο που αντλείς εσύ "ισχυρό λόγο και επιχειρήματα για να στηρίξεις τις ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ"?

Η στροφή στη ζωή του, μετα την επαφή του με το Χριστιανισμό,
ήταν τόσο μεγάλη που αμέσως μετά τη Σύνοδο της Νίκαιας δολοφόνησε τον γιο του Κρίσπο και τη μητριά του Φαύστα!

quote:
Λοιπόν, για να δούμε αν κατάλαβα καλά την άποψή σου: απαλλάσσουμε το Χριστιανισμό από της κίβδηλες κατηγορίες που τις έχετε συνδέσει με τον Μ.Κ., και δεχόμαστε ότι πίσω από τις πράξεις του υπήρχαν προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα, έτσι δεν είναι;;;;;

[font=Tahoma][blue] Ακόμη και να απαλλάξουμε τον χριστιανισμό από τις κατηγορίες που πολύ σωστά βαραίνουν τον τον πρώην δολοφόνο και νυν Άγιο της εκκλησίας αυτο/ρα Κων/νο, σε τίποτα δεν θα γλιτώσει ο χριστιανισμός αφού θα συνεχίσετε να "απαγγέλετε" το ωραιότατο σύμβολο της Πίστεως σας, το οποίο όπως εσύ λες σας συνέταξε ένας ειδωλολάτρης!

quote:
*****Α, και κάτι που το ξέχασα. Όσες αναφορές μας έχεις παραθέσει για δήθεν ιστορικά στοιχεία σχετικά με τα όσα υπέστησαν οι παγανιστές, τις γνωρίζουμε:!!!
Αν θέλεις μπορώ να σου παραθέσω και τις ιστοσελίδες στις οποίες είναι καταγεγραμμένα, από τις οποίες, μάλλον, και εσύ έχεις χρησιμοποιήσει και ξεσηκώσει τις πληροφορίες σου.

Ο καθένας χαρακτηρίζεται γι’ αυτό που είναι ή γι’ αυτό που δηλώνει ότι είναι. Οπότε, μην ανησυχείς για το πώς θα σε χαρακτηρίσω εγώ. Σε χαρακτηρίζει από μόνος του ο γραπτός σου λόγος

[font=Tahoma][blue] Αυτά που λες για τις ιστοσελίδες πολύ θα με ενδιέφεραν. Αν θες υπέδειξε μου και ποιές είναι, γιατί εγώ έκατσα και έγραφα με τις ώρες και την πηγή μου την αναφέρω ΞΕΚΑΘΑΡΑ:
"TA ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ"-ΕΚΔΌΣΕΙς ΕΝΑΛΙΟΣ-
δεν ήξερα πως υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή να μην κάθομαι να γράφω...
Εξυπνούλη μου πόσα ξέρεις εσύ...

Όσο για το τελευταίο σχόλιο σου, τι να πω:
Δεν με απασχολεί πως θα με χαρακτηρίσεις εσύ, απλά θέλω να σε προλάβω να μην δεις πάλι φαντάσματα νεοπαγανιστών, 12θειστών ή ότι άλλο ....-ιστών νομίζεις κάθε φορά που έχεις να αντιμετωπίσεις αντίθετες απο τη δική σου απόψεις.

Γι΄αυτό σου το ξεκαθαρίζω άλλη μια φορά:
ΕΓΩ μιλώ και εκφράζω όσα πιστεύω,
με βάση όσα μέχρι τώρα έχω μελετήσει,
και με βάσει τα όσα ΕΓΩ για μένα έχω απορρίψει.
Δεν είμαι φερέφωνο κανενός και ούτε δέχομαι να πιπιλάω ακόμη όσα κάποτε μου πέρασαν στο δημοτικό σχολείο οι εκπρόσωποι της δικής σου θρησκείας.

Πάντα μα πάντα Φιλικά
Τοξότης

28/09/2005, 18:42:08
Να σου πω βρε Τοξότη τι με κάνει και σου απαντώ έτσι: η υπεροψία σου!
Τόσο φτηνό νομίζεις ότι είναι το βάπτισμα για έναν Χριστιανό;;
Σε λάθος βάσεις τοποθετείς τη συζήτηση, αν θέλεις φυσικά να κάνεις συζήτηση και όχι κάτι άλλο.

Το να αμφιβάλλεις εσύ αν μετανόησε ή όχι ποσώς ενδιαφέρει τον ίδιο Μ.Κ. και την ιστορία. Οι δικές σου υποθέσεις είναι δικές σου υποθέσεις και μόνο.

Αν τοποθετήσεις τη συζήτηση διαφορετικά, ίσως γίνει συζήτηση. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι αγαπητή δεν αρμόζει σε άτομο που δεν γίνεται το φερέφωνο κανενός, όπως υποστηρίζεις.

Δικαίωμά σου να μην πιπιλάς όσα σου πέρασαν στο μυαλό σου οι εκπρόσωποι της δικής μου θρησκείας, μην κάνεις όμως και το αντίθετο, αν, όντως, θες να σε θεωρούμε αντικειμενική!!
Όχι, δεν σε θεωρώ αμερόληπτη και ουδέτερη, δεν το εννοούσα πραγματικά!

Ανέφερες κάποιους συγγραφείς στους οποίους και στηρίχτηκες για να περάσεις κάποια μηνύματα. Αυτό που σε ρωτώ είναι, αυτοί οι κύριοι από πού άντλησαν τα στοιχεία τους, απλό δεν είναι;;
Τα όσα έχουν γράψει είναι δικές τους εκτιμήσεις και συμπεράσματα ή ιστορικά στοιχεία;; Και δικές τους εκτιμήσεις να είναι, σε ποιες ιστορικές πηγές βασίζονται;; Αυτό σου ζήτησα.

Του κυρίους αυτούς δεν τους γνωρίζω αλλά ούτε και αρκετοί εδώ μέσα πιστεύω να τους γνωρίζουν, ίσως και να κάνω λάθος.

Τι θα έλεγες αν έβγαινα εγώ και έγραφα διάφορα πράγματα για την ιστορία σου (που τόσο καίγεσαι και με παροτρύνεις να τη διαβάσω και εγώ), και ανέφερα συγγραφείς που δεν τους γνωρίζεις και χωρίς να αναφέρω τις πηγές από όπου άντλησαν τα στοιχεία τους;;; Δεν θα με ρωτούσες ότι ακριβώς ρώτησα και εγώ σε εσένα;;;;

Οι γνωστές ιστοσελίδες είναι αυτή του Ρασιά και διάφορες άλλες των νεοπαγανιστών. Αν μπεις στο google και γράψεις με ελληνικούς χαρακτήρες "εγκλήματα χριστιανών" θα βρεις ένα σωρό που πιπιλίζουν τη γνωστή καραμέλα.

Φιλικά όπως πάντα

28/09/2005, 18:53:06
Mια σύντομη παρέμβαση μόνο:

Aν πάμε να χτίσουμε ένα μελλοντικό κόσμο στηριζόμενοι σε ιδεοληψίες και φανατιζόμενοι από ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν πριν χίλια τόσα χρόνια, πολύ φοβάμαι ότι ο αυριανός αυτός κόσμος θα είναι τόσο ζοφερός όπως η Λεωφόρος Aλεξάνδρας μετά το ντέρμπυ.

Tο συμπέρασμα που βγαίνει από τον τρίτο, τον παρατηρητή σας, είναι πως όνειρό σας δεν είναι ένας κόσμος όπου ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να θρησκεύεται και να σκέπτεται κατά συνείδησιν, αλλά το ξεκαθάρισμα των ανοιχτών ( ; ) λογαριασμών της ιστορίας.

Bεντέττα σιτσιλιάνικη, δηλαδή.

Tέλος διακοπής.
Συνεχίστε απτόητοι...

Z.-

toxotisΜέλος
28/09/2005, 20:34:51
Αγαητέ Ζαβαρακατρανέμιε,
λυπάμε πάρα πολύ αν σου έδωσα τέτοια εντύπωση:

quote:
... πως όνειρό σας δεν είναι ένας κόσμος όπου ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος να θρησκεύεται και να σκέπτεται κατά συνείδησιν, αλλά το ξεκαθάρισμα των ανοιχτών ( ; ) λογαριασμών της ιστορίας.

Ίσα ίσα που πάρα πολύ θα το χαιρόμουν να μπορούσε να γίνει πράξη η ανεξιθρησκεία σήμερα, και να μην αφορά μόνο τη θεωρία στο σύνταγμα μας.

Τώρα αν εσύ βλέπεις "βεντέτα σιτσιλιάνικη" καθώς εγώ με τον ψηλό έχουμε διαφορετικές απόψεις...
εγώ θα το έλεγα διάλογο με...σασπενς

28/09/2005, 22:24:56
quote:
Αγαπητέ Ζαβαρακατρανέμιε,
λυπάμε πάρα πολύ αν σου έδωσα τέτοια εντύπωση...

Φίλε μου, δεν εννοούσα συγκεκριμμένους χρήστες, και φυσικά δεν επιπλήττω ούτε εσένα, ούτε τον αγαπητό καθ' όλα Ψηλό.

Aπλώς θέλησα να κάνω αυτή την παρέμβαση αναφερόμενος στο γενικό κλίμα που επικρατεί στην αντιπαράθεση χριστιανών vs εθνικών, όπου με διαρκείς αντεγκλήσεις του είδους: σφάξατε, καταστρέψατε, δηώσατε από τη μιά, και είστε ειδωλολάτρες και κυνηγήσατε τους χριστιανούς, τους ρίχνατε στα θηρία, το όλο κλίμα καταλήγει σε οπαδικό καυγά, χωρίς αποτέλεσμα ουσιαστικό.

Eπαναλαμβάνω τίποτα προσωπικό δεν έχει η παρέμβασή μου αυτή.
Έτσι μου ήρθε αν θέλης μιά παρόρμηση και την έρριξα να βρίσκεται.

Πες πως δεν τόκανα...

Φιλικά βεβαίως
Z.-

dimitris2Μέλος
28/09/2005, 23:02:39
quote:

Μπορεί να μην σου αρέσει ότι αυτοί που δημιούσγησαν τον Θεό σου ήταν Εβραίοι (Εβραικό ιερατείο), όμως εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα για την επιλογή σου αυτή, να τιμάς τον Θεό των Εβραίων.

Φιλικά Βασίλης

Βασίλη,
Εσύ ποιόν θεό τιμάς?
Τι καταγωγή έχει?
Είναι ιαπωνοαμερικανός όπως ο Μπινκ μπάνκ?
Είναι έλληνας όπως , ο Δίας?

Αν πούμε ότι δεν πιστεύεις πουθενά, είναι σαν να λέμε ότι κανείς δεν έφτιαξε τον κόσμο αλλά από το μηδέν άρχισαν να φτιάχνονται διάφορα πράγματα.

dimitris2Μέλος
28/09/2005, 23:09:13
τοξότρια,
πολλά βέλη εναντίον του χριστού αλλά χωρίς αποδείξεις.
Θα έπρεπε να γράψουμε βιβλίο για να απαντήσουμε σε όλα αυτά.
Εδώ συζητάμε, δεν κάνουμε ντοκτορά.
Αν θέλεις απάντηση, γιατί δεν συμφωνώ στα περισσότερα, ένα ένα τα βέλη.

Τα σεντόνια φέρνουν ύπνο και όχι συζήτηση.

φιλικά.

VasiliscmΜέλος
29/09/2005, 00:22:38
Φίλε Δημήτρη,

Η φύση είναι αυθύπαρκτη. Δεν την δημιούργησε κανένας Θεός. Δεν υπάρχει Θεός.

Δεν είμαι ο πρώτος που το υποστηρίζει. Ο πρώτος όμως διάσημος υποστηριχτής της αθεϊας ήταν ο Ηράκλειτος: "Κόσμον τόνδε ούτε τις Θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ'ήν αει και έσται πυρ αείζωον."

Ο άνθρωπος δημιούργησε μόνος του τους Θεούς του για να εξηγήσει τα ανεξήγητα φαινόμενα. Γι'αυτό και στην αρχή Θεοποίησε τον Κεραυνό, τον Ποταμό, τον Άνεμο.

Περισσότερα σε επόμενα μυνήματα.

Φιλικά Βασίλης.

29/09/2005, 11:01:38
quote:
Βασίλη,
Εσύ ποιόν θεό τιμάς?
Τι καταγωγή έχει?
Είναι έλληνας όπως , ο Δίας?

Φίλε μου dimitris άν και δέν αντιλήφθην σε ποιόν Βασίλη αναφέρεσαι εκπλήσομαι απο το ποιόν της ερώτησης σου!!
Δηλαδή ο καθένας μας πρέπει να δημιουργεί έναν Θεό να του δίνει μιά εμφάνιση, ένα όνομα και κάποια χαρακτηριστικά και να τον λατρεύει σάν τον μόνο Θεό αληθινό και αθάνατο?
Κανένας Θεός δέν έχει εμφανιστεί, κανένας θεός δέν υπάρχει άν εσύ εξακολουθείς να λατρεύεις τον εβραικό θεό Ιαχωβά δικαίωμα σου, όλες οι απόψεις και οι γνώμες είναι σεβαστές.

ΜετρονΜέλος
29/09/2005, 11:24:58
quote:
Αυτό πρώτη φορά το ακούω.
Εχεις στοιχεία να μας πείσεις ότι ο θάνατος του Σωκράτη οφείλεται στην προσήλωσή του σε κάποιο κόμμα και όχι σε αυτά που δίδασκε?
Αν δεν φέρεις στοιχεία τα θεωρούμε αερολογίες.

Ξενοφων "Απομνημονευματων 1.2.12->16"
Πρώτα απο όλα έχεις μαυρα , κατάμαυρα μεσανυχτα για την σημασία του Δημοκράτη και του Ολιγαρχικού στην αρχαία Ελλάδα και οτι δεν είχε καμιά σχέση με κόμματα όπως τα κατανοείς και παρολα αυτά πονηρά προσπαθείς να εκμαϊεσεις απάντηση!Ποτέ δεν ειπα οτι υπήρχαν κοματικά κριτίρια αλλά καταβολές.Διάβασε κανα βιβλιο περαν της Φιλοκαλίας και του Πηδαλίου! Βοηθάει ξέρεις.

Αλήθεια ποιοι είστε "εσείς" που θα τα θεωρείτε αερολογίες?
Είμαι περίεργος

Ούκ ήμην, εγέγονα, ούκ είμι ου μέλει μοι

velialΜέλος
29/09/2005, 14:52:32
quote:
Εσύ ποιόν θεό τιμάς?
Τι καταγωγή έχει?

Έκλαψα από τα γέλια...

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

29/09/2005, 20:40:39
quote:
ΕΧΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΨΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ!!!
ΠΡΟΣΕΧΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΡΝΑΚΙΑ!!

Ψάξε μόνος σου, αλλά αν βρείς αυτά μη δώσεις σημασία.
Τα έγραπσαν οι (λύκοι) παγανιστές για να δυσφημίσουν τον (αρνάκι) Ψηλό!
Χαααχαχα! Πλάκα έχεις Ψηλέ μου!

"Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην.
ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μαχαιραν.
Ηλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού
και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην
κατα της πενθεράς αυτής.
και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.
(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ι' 34-35-36)
"ο μη ων μετ' εμού κατ' εμού εστι,
και ο μη συνάγων μετ' εμού σκορπίζει"
(ΛΟΥΚΑΣ ια' 23)
"εί τις έρχεται προς με και ου ΜΙΣΕΙ τον πατέρα εαυτού
και την μητέρα και την γυναίκα και τα τέκνα και τους αδελφούς
και τας αδελφάς , έτι δε και την εαυτού ψυχήν, ου δύναταί μου μαθητής είναι."
(ΛΟΥΚΑΣ ιδ' 26)
"ο φιλών την ψυχήν αυτού απολέση αυτήν, και ο ΜΙΣΩΝ την ψυχήν
αυτού εν τω κόσμω τούτω, εις ζωήν αιώνιον φυλάξει αυτήν."
(ΙΩΑΝΝΗΣ ιβ' 25)
"...ει ούτως εστίν η αιτία του ανθρώπου μετά της γυναικός, ου συμφέρει γαμήσαι."
(ΜΑΤ. ιθ' 10)
"ΕΑΝ ΜΗ ΤΙΣ ΜΕΙΝΗ ΕΝ ΕΜΟΙ, ΕΒΛΗΘΗ ΕΞΩ ΩΣ ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΗΡΑΝΘΗ, ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΟΥΣΙΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΠΥΡ ΒΑΛΛΟΥΣΙ, ΚΑΙ ΚΑΙΕΤΑΙ"
"Εάν δε αμαρτήσει εις σέ ο αδελφός σου, ύπαγε και έλεγξον αυτόν μεταξύ σου και αυτού μόνου. εάν σου ακούσει, εκερδήσας τον αδελφόν σου.
εάν δε μή ακούση, παράλαβε μετά σού έτι ένα ή δύο, ίνα επί στόματος δύο μαρτύρων ή τριών σταθεί παν ρήμα.
εάν δε παρακούσει αυτών,, ειπέ τη εκκλησία. εάν δε και της εκκλησίας παρακούση, έστω σοι ώσπερ ο εθνικός και ο τελώνης (δηλαδή στο πυρ)
(ΜΑΤ ιη' 15, 16, 17
"εγώ απέστειλα υμάς (τους μαθητές) θερίζειν ό ουχ υμείς κεκοπιάκατε.
άλλοι κεκοπιάκασι, και υμείς είς τον κόπον αυτών εισεληλύθατε."
(ΙΩΑΝ δ' 38)
"Παραδώσει δε αδελφός αδελφόν εις θάνατον και πατήρ τέκνον, και επαναστήσονται τέκνα επί γονείς και θανατώσουσιν αυτούς."

Ψηλέ μου τι κάνεις;

29/09/2005, 22:32:44
Άντε ρε Αίολε που είσαι βρε;;;
Σε βλέπω να γράφεις αριστερά και δεξιά και άρχισα να απελπίζομαι!!! Έλεγα, πάει χάλασε και ο Αίλος!! με αφήνει να γράφω χωρίς να πει τίποτα, είναι δυνατόν;;;;;;;;;

Άσε που νόμισα ότι μετανόησες και έγινες δικός μας και εσύ!!!!!

Καλά είμαι βρε, δόξα τον Θεό!! Ακόμη αντέχω, μήπως θα ήθελες να μην ήμουνα εδώ ε;;
Εδώ είμαι όμως και σε προσέχω !!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

dimitris2Μέλος
29/09/2005, 22:54:18
quote:

Φίλε Δημήτρη,

Η φύση είναι αυθύπαρκτη. Δεν την δημιούργησε κανένας Θεός. Δεν υπάρχει Θεός.

Δεν είμαι ο πρώτος που το υποστηρίζει. Ο πρώτος όμως διάσημος υποστηριχτής της αθεϊας ήταν ο Ηράκλειτος: "Κόσμον τόνδε ούτε τις Θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ'ήν αει και έσται πυρ αείζωον."

Ο άνθρωπος δημιούργησε μόνος του τους Θεούς του για να εξηγήσει τα ανεξήγητα φαινόμενα. Γι'αυτό και στην αρχή Θεοποίησε τον Κεραυνό, τον Ποταμό, τον Άνεμο.

Φιλικά Βασίλης.

Με τη φύση ασχολείται η φυσική .
Η φυσική πιστεύει ότι τίποτα στη φύση δεν μπορεί να γίνει μόνο του.
Διαφωνείς?
Οι αρχαίοι πρώτοι σκέφτηκαν το αίτιον και αιτιατόν.

Ο Ηράκλειτος είχε δίκιο και συμφωνεί με τον Πλάτωνα που λέει ότι ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο , θεούς και ημίθεους.

dimitris2Μέλος
29/09/2005, 23:06:06
quote:

quote:
Αυτό πρώτη φορά το ακούω.
Εχεις στοιχεία να μας πείσεις ότι ο θάνατος του Σωκράτη οφείλεται στην προσήλωσή του σε κάποιο κόμμα και όχι σε αυτά που δίδασκε?
Αν δεν φέρεις στοιχεία τα θεωρούμε αερολογίες.

Ξενοφων "Απομνημονευματων 1.2.12->16"
Πρώτα απο όλα έχεις μαυρα , κατάμαυρα μεσανυχτα για την σημασία του Δημοκράτη και του Ολιγαρχικού στην αρχαία Ελλάδα και οτι δεν είχε καμιά σχέση με κόμματα όπως τα κατανοείς και παρολα αυτά πονηρά προσπαθείς να εκμαϊεσεις απάντηση!Ποτέ δεν ειπα οτι υπήρχαν κοματικά κριτίρια αλλά καταβολές.Διάβασε κανα βιβλιο περαν της Φιλοκαλίας και του Πηδαλίου! Βοηθάει ξέρεις.

Αλήθεια ποιοι είστε "εσείς" που θα τα θεωρείτε αερολογίες?
Είμαι περίεργος

Ούκ ήμην, εγέγονα, ούκ είμι ου μέλει μοι

Βρε εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα για το τι γινόταν στην αρχαία ελλάδα, αλλά εσύ έχεις πιο μαύρα.
Σου είπα να φέρεις αποδείξεις και σύ όχι μόνο δεν έφερες τίποτα για να μας πείσεις αλλά και μας προτρέπεις τι θα διαβάσουμε.

Αλλά και αυτό που λες ότι τον σωκράτη τον καταδίκασε ο αλκιβιάδης σαν πολιτικό αντίπαλο είναι αναληθές , γιατί ο αλκηβιάδης ήταν φίλος με τον σωκράτη όπως λέει ο Πλάτων.

Λοιπόν, θα διαβάσω εγώ φιλοκαλία όπως με συμβουλεύεις και θα διαβάσεις εσύ Πλάτωνα για να μπορέσουμε να συζητήσουμε.

Διαφορετικά,
περιμένω αποδείξεις σε αυτό που είπες ότι τον Σωκράτη δεν τον σκότωσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι για το φιλοσοφικό του προσανατολισμό αλλά για πολιτικούς λόγους.