ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το τραγούδι της ήττας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Το τραγούδι της ήττας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Deva_Parinito31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Deva_ParinitoΜέλος
07/05/2005, 15:42:32
Καλά την φάγαμε, καλά την ήπιαμε, έτσι είν' αυτά /
τώρα χονεύομε και την χαϊδεύομε, ντε και καλά.

Πες η μαριόλα η τύχη και πες ο διαιτητής /
μα να 'μαστε και δίκαιοι, εφταίγαμε κι εμείς...

Μα πάλι ΟΦΗ είμαστε και πρώτοι και ωραίοι /
πάντα πιστοί κι ακμαίοι /
και συμπαθητικοί /
προσεχώς θα τα πούμε, την άλλη Κυριακή...

Ciao tutti,
Deva Parinito

Y.Γ Για σκέψου ! 4 μηνύματα, και του ΟΦΗ η θύρα, 4!

Edited by - Deva_Parinito on 07/05/2005 16:02:27

08/05/2005, 01:20:39
Κάθε φορά που προσπαθώ, η ήττα είναι γραμμένη
στης μοίρας τα κατάστιχα θαρρώ με περιμένει...

Κάθε φορά που προσπαθώ, είναι μοιραίο να χάσω,
μα είναι της μοίρας μου γραφτό να ξαναδοκιμάσω...

Στερνή φορά που προσπαθώ, μα ξέρω θα κερδίσω!
τις έζησα τις ήττες μου, όλες θ' απαριθμήσω.

Γιατί είναι το τέλος σίγουρα για όλους μια νίκη
Και οι ήττες είναι βήματα στην ατραπό του Μύστη!

Όλα είναι εμπειρίες...
όλα θα τα βιώσουμε, και τα καλά και τα κακά...
Στην πορεία δε θα μπορέσουμε να αποφασίσουμε αν κάτι είναι
μια νίκη ή μια αποτυχία, αφού η επόμενη δράση πάντα
προσδιορίζει την προηγούμενη και το αποτέλεσμα την αιτία.
Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι η πορεία του ανθρώπου.
Στο τέλος της πορείας μας περιμένουν οι δάφνες,
η σοφία, η αλήθεια, το αιώνιο Είναι.
Μέχρι τότε υπάρχουμε σε ένα πόλεμο, εν εξελίξει...

undeafetedΜέλος
08/05/2005, 19:26:31
καθε φορα που χανω σκεφτηκα οτι στην ουσια κερδισα.κερδισα μια ηττα.και οταν καιρδιζω εχασα μια ηττα.παντως παντα κατι χανεις και κατι κερδιζεις

dark banishing

08/05/2005, 20:02:12
"Κάθε ρυτίδα,
κάθε πτώση
διηγείται
την ιστορία μας"

από συνέντευξη της Τ.Τσανακλίδου
σε κυριακάτικη εφημερίδα

Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...

Edited by - galadriel on 08/05/2005 20:03:39

Deva_ParinitoΜέλος
08/05/2005, 20:20:20
quote:
από συνέντευξη της Τ.Τσανακλίδου

Η Tσανακλίδου καλά το είπε. Είναι ειλικρινής σ' αυτό το σημείο...

Εσύ είσαι ?

Γιατί νομίζεις πως άνοιξα αυτό το θέμα ? Και γιατί, νομίζεις πως το έβαλα στο "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"? Απάντησέ μου λοιπόν, ειλικρινά.

quote:
μα να 'μαστε και δίκαιοι, εφταίγαμε κι εμείς...

Μα, που είναι το δικό μου το φταίξιμο για το "ξεκαθάρισμα" από το φόρουμ σας ? Κι αν θεωρώ πως δεν φταίω, γιατί τότε γράφω "εφταίγαμε κι εμείς..."? Σε μπερδεύει καθόλου αυτό ? Θα έλεγε κάποιος πως κάτι δεν πάει καλά με μένα. Απο την μία αναρωτιέται σε ποιο σημείο έσφαλε, κι από την άλλη παραδέχεται πως έσφαλε. Αυτό, ναι, είναι ένα μυστήριο, που αν θέλεις, θα μπορούσα να σου το εξηγήσω. Φτάνει μόνο να θέλεις πολύ να καταλάβεις, γιατί μπορείς να καταλάβεις. Τούτο το τελευταίο, είναι βέβαιο για σένα, αφού κάτι φαίνεται να σε παρακίνησε για να γράψεις στο θέμα. Θα μπορούσες λοιπόν να ξεκινήσεις, δίνοντας μου μια απάντηση στην εξής ερώτηση : "Γιατί έστειλες το μήνυμα αυτό σε τούτο το θέμα ?". Θα πρέπει όμως να μου απαντήσεις ειλικρινά, όπως ειλικρινής είναι και η Τσανακλίδου. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να σε καταλάβω και συνέχεια θα σε ρωτάω. Κανένας όμως δεν έρχεται να με ρωτήσει "Μα που είναι το σφάλμα σου ?" γιατί αν το έκανε αυτό, θα είχε ήδη θεωρήσει πως δεν έσφαλα. Εγώ όμως δεν περιμένω κανέναν να με ρωτήσει, γιατί ήδη έχω κάνει τούτη την ερώτηση στον εαυτό μου και βρήκα το λάθος μου. Μπορείς να βρεις και 'συ το δικό σας ? Θέλει κουράγιο αυτό και βαθύ σκάλισμα του εαυτού σου, δεν είναι και τόσο απλό γιατί όταν βρεις το λάθος σου, θα πρέπει να πονέσεις, και κατόπιν να το παραδεχτείς ενώπιον όλων όσων θεωρούν πως είσαι σωστή. Μα, τότε, τι σόϊ forum admin θα είσαι ? Ε, εδώ τα πράγματα θα σε μπερδέψουν ακόμη περισσότερο, γι' αυτό και πολύ δύσκολα θα το παραδεχτείς.

Από την άλλη όμως, δεν είναι και πολύ δύσκολο να το βρεις, αρκεί να ρίξεις μια ματιά σε ότι έχω γράψει στο φόρουμ σας. Ε, 4 μηνυματάκια είναι. Για πες μου, που ήταν το σφάλμα μου ? Τι ήταν αυτό που θεωρήθηκε προσβλητικό, που δεν ήταν εντός των όρων χρήσης του ? Εδώ, μόνο που δεν έφτιαξα και 'κανα πανό δηλ. για να διαδηλώσω υπέρ σας. Σας είπα "ζήτω! μπράβο και συγχαρητήρια" και 'σεις νομίσατε πως κάτι βρώμικο υπάρχει σ' αυτά. Δείτε το παράλογο σας. Αν κάποιος σας επεφημεί και δεν τον πιστεύετε, πως είναι δυνατόν να τον πιστέψετε αν μετά έρθει και σας πει πως κάνετε λάθος ? Σας βρίζουν και θυμώνετε. Σας επεφημούν και πάλι θυμώνετε. Τι είστε εσείς ? "Εσωτεριστές" ? Μάλλον, θα έλεγα "εγωϊστές".

Και μην νομίσεις πως τα λέω αυτά, επειδή με διώξατε. Γελάω με τούτη την σκέψη. Αυτά galadriel, δεν σου τα λέω για να σου δείξω κάτι για μένα, αλλά για να σου δείξω κάτι που εσύ δεν το βλέπεις. Διόλου εμένα δεν με ενδιαφέρει το φόρουμ σας, γιατί εμένα ακόμη κι αν μου ράψουν το στόμα, πάλι θα βρω τρόπο να πω αυτά που θέλω. Εδώ η Ελληνική Εκκλησία, με έχει χαρακτηρίσει "αιρετικό και ανισόρροπο προς αποφυγήν πασών των ενοριτών" - την έχω ακόμη την ανακοίνωσή τους - και δεν θα με χαρακτηρίσετε εσείς ? Και πάλι τούτο δεν το λέω για να δείξω κάτι. Μου απαγορεύουν να πάω σε εκκλησίες, - φυσικά δεν γνωρίζουν πότε πάω και πότε όχι - και μάλιστα μου λένε πως αν τύχει και με εντοπίσουν θα με αφορίσουν. Ε, ένας παραπάνω αφορισμός δηλ. τι πρόκειτε να μου κάνει ? Τέλος πάντων, να μην λέω και πολλά και νομίζει κάποιος πως θέλω να δείξω κάτι.

Βρες από όσα είπα, κάτι που νομίζεις πως είναι ψέμα, και ρώτα με γι' αυτό...

Τα δέοντα

Deva

Edited by - Deva_Parinito on 08/05/2005 21:37:40

SeaHawkΜέλος
08/05/2005, 20:55:26
ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!!!!
ΠΑΟΚ=ΘΡΗΣΚΕΙΑ
(ΑΥΤΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ FORUM)

ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ...

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΥΝΗΜΑΤΩΝ...

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...

ALL HANDS ON DECK!!!!!!!

Deva_ParinitoΜέλος
08/05/2005, 21:03:29
Όριστε, ο SeaHawk τα είπε όλα με την μία ! Μπράβο παλίκαρε !

Deva

08/05/2005, 21:13:11
Βρε παιδιά!

είδε κανείς κανέναν forum admin να υπερίπταται του τόπικ?

όποιος είδε να τον καταδώσει γρήγορα στις αρχές!

Galadriel

08/05/2005, 21:16:49
α, και κάτι ακόμα, λάθος άνθρωπο ρωτάς...

έχεις χάσει επεισόδια....

Galadriel

Deva_ParinitoΜέλος
08/05/2005, 21:42:23
Galadriel, όπου αναφέρω το "φόρουμ σας", εννοώ το www.mystica.gr.

Δεν είσαι μία από τα ιδρυτικά μέλη αυτού του φόρουμ ? Κι αν είσαι ο "λάθος άνθρωπος", ποιος είναι ο "σωστός", για να τον ρωτήσω ?

Deva

10/05/2005, 21:38:41
Η ΗΤΤΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΝΑ
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ
ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΝΑ
ΚΙ Η ΑΤΙΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ,

ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΘΡΗΝΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΣΤΟ ΔΑΚΡΥ ΜΙΑΣ ΣΤΕΡΝΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΠΑΜΕ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΙ.

ΑΜΑΝ
ΑΜΑΝ
ΑΜΑΝ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΖΗΛΩΤΟΝ ΜΕΝ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΙΜΙΟΝ ΜΕΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.

10/05/2005, 21:48:48
Ακριβώς,

ΔΕΝ είμαι....

δεν γνωρίζω ποιον να ρωτήσεις, αλλά φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιο μαιλ να στείλεις τα όποια παράπονα έχεις....

Galadriel

πολλές φορές το Φως είναι
πιο απειλητικό απ' το σκοτάδι

Deva_ParinitoΜέλος
10/05/2005, 22:40:40
quote:
φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιο μαιλ να στείλεις τα όποια παράπονα έχεις....

Ασφαλώς θα αστειεύεσαι αγαπητή μου...

Deva Parinito

Edited by - Deva_Parinito on 10/05/2005 22:47:04

11/05/2005, 01:31:30
EKTOS AΠΟ ΤΙΣ ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ...

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
11/05/2005, 07:20:11
Ακου deva parinito,

δεν αστειεύομαι και δεν έχω κανέναν λόγο να αστειευτώ,
όταν αστειεύομαι είναι απόλυτα εμφανές
τώρα, εσύ μπορεί να έχεις τα οποιαδήποτε προβλήματα με τον εκεί χώρο,
τα οποία όμως δεν με αφορούν

στο θέμα σου απάντησα μόνο γιατί είχα κάτι να πω, όχι σε σένα, αλλά ως προς το θέμα,

θές πέτα το , θες κράτα το

την καλημέρα μου

Galadriel

Deva_ParinitoΜέλος
11/05/2005, 11:13:24
Galadriel, ας αφήσουμε το θέμα του mystica να πάρει τον δρόμο του.

Η παραδοχή της ήττας, είναι μια πράξη αυτοελέγχου, μία ψυχοηθική πρόταση αυτοπαρατήρησης και ένα αυτογνωσιακό εύρημα που δεν περιμένω φυσικά να ανακαλυφθεί από όλους τους αναγνώστες του παρόντος. Όσοι κατανοούν την αέναη αλληλουχία νίκης και ήττας, θα τους είναι πλέον σύνηθες να βλέπουν σε κάθε πράξη τους το σωστό και το λάθος σαν ομοούσιο χαρακτηριστικό που την συνοδεύει και θα τους είναι δύσκολο να θυμώσουν και να αποκτήσουν ενοχές.

Τα δέοντα,
Deva Parinito

Υ.Γ Στο θέμα δεν απάντησες εσύ, ούτε εσύ είχες κάτι να πεις, όπως φαίνεται, αλλά μάλλον το έκανε η κ. Τσανακλίδου. Άσε λοιπόν την Τάνια, και πες μας τι λες εσύ γι' αυτό...

11/05/2005, 11:55:48
Προφανώς για να το αναφέρω σημαίνει πως συμφωνώ με τα λεγόμενα της κ.Τσανακλίδου, και μου άρεσε και η διατύπωση που χρησιμοποίησε

το ότι αναφέρω ποιος το είπε και που νομίζω ότι απλά σημαίνει ότι αναγνωρίζω τον δημιουργό του και είναι αν θες θέμα διαδικτυακής ευγένειας αν μη τι άλλο...

από 'κει και πέρα βλέπω ότι έχεις όρεξη για μία εκ νέου αντιπαράθεση την οποία εγώ τουλάχιστον δεν κάνω καθόλου κέφι...

είπα να συμμετέχω εδώ γιατί με ενδιέφερε το θέμα και γιατί τις όποιες "αντιμαχίες" είχαμε αλλού προτιμάω να τις αφήνω πίσω και να συνεχίζω μπροστά...

δεν θες, κανένα πρόβλημα...

δικό σου είναι το θέμα του βάζεις φωτιά και το καις ...

εύχομαι καλή συνέχεια

Galadriel

Deva_ParinitoΜέλος
11/05/2005, 13:55:02
Πάλι δεν μας λες τίποτε καινούργιο. Πες μας galadriel, σε παρακαλώ, την δική σου άποψη επί του θέματος...

Deva

Edited by - Deva_Parinito on 11/05/2005 14:29:49

11/05/2005, 15:20:47
Αγαπητέ φίλε Deva Parinito,
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να παίξω το ρόλο του αυτόκλητου δικηγόρου της galadriel αφού πιστεύω ότι δεν τον χρειάζεται. Όμως πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένεις να απαντήσει και να σχολιάσει, συγκεκριμένα η galadriel, τη δευτερολογία σου, η οποία αφορά στην απομάκρυνσή σου από το mystica. Νομίζω ότι η στάση της σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, αν παρατηρήσεις το εν λόγω forum, άλλο δείχνει. Ίσως είναι καλύτερα να επικοινωνήσεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) με κάποιο άλλο μέλος (ίσως αυτόν που προέβη σε αυτή την πράξη) για να πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις.

Φιλικά και με κάθε εκτίμηση στο πρόσωπό σου
--Je^3--

Deva_ParinitoΜέλος
11/05/2005, 17:53:59
Jejeje, όταν λέω "πες μας την δική σου άποψη επί του θέματος", εννοώ του θέματος της ήττας, όχι του φόρουμ mystica. Επαναλαμβάνω. Το mystica.gr καλύτερα θα ήταν να το αφήσουμε να πάρει το δρόμο του. Πάει αυτό, ξεχάστε το. Τέλος, The End, πως το λένε ? Η galadriel έστειλε ένα μήνυμα, μία φράση της Τσανακλίδου. Ας μας πει την γνώμη της για την ήττα. Αυτό είναι το θέμα μας. Το τραγούδι της ήττας. Ας μας πει την δική της την γνώμη επί του θέματος. Δηλ. δεν μπορεί η Galadriel να μας πει την γνώμη της για την ήττα ? Εδώ έχει ανοίξει τόσα και τόσα θέματα, άλλοι την χαρακτηρίζουν πολυγραφέστατη, το φιλαράκι της την εγκωμιάζει, μερικοί υποκλίνονται κιόλας ενώπιόν της, δηλ. μια κουβέντα για την ήττα, δεν ξέρει να πει?

Σε παρακαλώ τώρα...

Πρέπει να καταλάβεις φίλε συντονιστή, κι εσύ κι ο καθένας, πως το θέμα ανοίχτηκε για να συζητήσουμε τις ήττες μας και να μιλήσουμε κι όχι να στρουθοκαμιλήσουμε. Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα δηλ. Και ανοίχτηκε στο "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού", γιατί όταν μπορείς να μιλήσεις για την ήττα σου φτιάχνοντας ένα καλαμπούρι γύρω από αυτήν, τότε ήδη την έχεις κατανοήσει. Αν μπορείς να μιλήσεις για την ασχήμια σου, γελώντας μαζί της, τότε δεν είσαι ηττημένος αλλά ήδη έχεις κερδίσει. Γιατί κι εγώ, έχω υποστεί αμέτρητες ήττες στην ζωή μου αλλά και έχω κερδίσει αμέτρητες φορές. Ο ηττημένος και ο νικητής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Τι είναι όμως αυτό που κάνει έναν ηττημένο να κερδίσει και έναν νικητή να χάσει ? ε? Εδώ αρχίζουμε και μιλάμε για διαφορετικά πράγματα γιατί ανεβαίνουμε προς την επιφάνεια.

Αν δεν κατανοήσουμε τις ήττες μας δεν θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και τις νίκες μας. Και ξεκίνησα από την ήττα γιατί είναι πιο ευχάριστο για τους ανθρώπους να πηγαίνουν από αυτά που θεωρούν άσχημα στα όμορφα, παρά από τα όμορφα στα άσχημα. Τι να γίνει όμως ? Πρέπει να βλέπουμε και τις ασχήμιες μας. Δεν είμαστε όμορφοι. Είδες η Galadriel ? Μόλις της είπα : "Μίλα για τις ήττες σου", λαγός, μην την είδατε, "γεια σας και καλή συνέχεια και χάρηκα και έγινε, τα λέμε...". Γιατί, μήπως αυτή δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην ζωή της ?

Κι έρχεσαι τώρα εσύ φίλε συντονιστή να μου πεις για το mystica ? Ποιο mystica ? Εγώ δεν ξέρω 'κανα mystica. Εγώ ξέρω κάποιους που αυτοαποκαλούνται "εσωτεριστές" αλλά μόλις τους πεις "ε, μίλα για τα έσω σου", - κι όπως έλεγε ο Λόρκα, "Κάνε τα μέσα σου έξω" - τότε κάνουν τις πάπιες. Τσιμουδιά, σουτ ! μην ακούσει κανείς δηλ. τα mystica μας...

Να ! αυτό είναι !

Τα δέοντα,
Deva Parinito

Edited by - Deva_Parinito on 11/05/2005 18:39:23