- Ο Λάζαρος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
τι σημαίνει η λέξη "κτήτορας".
***Πάρε μια ανάσα και άσε το όπλο στην άκρη. Δε ωφελεί σε τίποτα.

Edited by - Ψηλός on 28/05/2009 13:35:44
quote:
Ψηλόςzip
τι σημαίνει κτήτορας
Σε ποια γλώσσα θες να σου πω τι σημαίνει "κτήτορας" φίλε μου ;
quote:
Ψηλός***Πάρε μια ανάσα και άσε το όπλο στην άκρη. Δε ωφελεί σε τίποτα.
Νο problem, το αφήνω. Όχι όμως πως δεν ωφελεί. Δεν ωφελεί σε κάποιους που έχουν ακλόνητη πίστη. Δεν έθιξα εγώ την πίστη τους, ούτε με ενδιαφέρει. Ωφελεί όμως σε αυτούς που ερευνούν. Εγώ σ' αυτούς απευθύνομαι, όχι στους πιστούς.
Λοιπόν, σε ποια γλώσσα θέλεις να σου εξηγήσω τι σημαίνει "κτήση" / "κτήτορας" ;;;
Edited by - zip on 28/05/2009 13:52:46
Επιστημονική Έρευνα, ΥΠΑΡΧΕΙ!
Επειδή ο νεο-έλληνας έχει συνηθίσει να μασάει ότι σκατό πατημένο υπάρχει τριγύρω του, ας το έχουν αυτό υπ' όψην τους όσοι αναλώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους, διαβάζοντας αυτούς τους ανθρώπους ...
quote:quote:
Ψηλόςzip
τι σημαίνει κτήτοραςΣε ποια γλώσσα θες να σου πω τι σημαίνει "κτήτορας" φίλε μου ;
Βασικά, στα ελληνικά. Αν όμως επιθυμείς, πες το και στα κινέζικα και θα ψάξω να βρω μεταφραστή.
quote:quote:
Ψηλός***Πάρε μια ανάσα και άσε το όπλο στην άκρη. Δε ωφελεί σε τίποτα.
Νο problem, το αφήνω. Όχι όμως πως δεν ωφελεί. Δεν ωφελεί σε κάποιους που έχουν ακλόνητη πίστη. Δεν έθιξα εγώ την πίστη τους, ούτε με ενδιαφέρει. Ωφελεί όμως σε αυτούς που ερευνούν. Εγώ σ' αυτούς απευθύνομαι, όχι στους πιστούς.
Edited by - zip on 28/05/2009 13:52:46
Δεν ωφελεί.
Γιατί να το χαλάμε, όταν μπορεί να γίνει και διαφορετικά;
Στο κάτω-κάτω, αυτούς (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) βαράτε, την πίστη τους, όλοι εδώ τώρα.
Δεν βαράνε αυτοί την πίστη σας. Δεν τίθεται στο "μικροσκόπιο" η πίστη σας. Μπορεί όλοι εσείς να μην έχετε κοινή πίστη, το σίγουρο όμως είναι πως κοινός είναι ο αγώνας κατά της Ορθοδοξίας ή του Χριστιανισμού γενικότερα και ο καθένας σας το προσπαθεί όσο μπορεί.
Δηλαδή, αν αποφευχθούν ακραίοι και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πιστεύεις πως η συζήτηση δεν δύναται να προαχθεί;;

Το τι σημαίνει η λέξη "κτήτορας" στα Ελληνικά, το έχει πει ήδη ο macedon, ας το επαναλάβω - περιττό μεν, αναγκαίο δε, καθ' ότι η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως - , προσθέτοντας και κάτι παραπάνω :
κτήτορας : 1. αυτός που είναι ιδιοκτήτης πράγματος (κινητού ή ακινήτου) 2. ιδρυτής ιερού ναού ή ιδρύματος. Μπαμπινιώτης
κτήτορας : κύριος, ιδιοκτήτης. (εκκλ) ιδρυτής (ιερού ναού) Τεγόπουλος - Φυτράκης
κτήση : κατοχή, απόκτηση [παραλαβή ενός αντικειμένου και οικοιοποίησή του], ιδιοκτησία / αποικία livepedia.gr
Θα παραθέσω όμως και κάτι άλλο, αρκετά πικάντικο αγαπητέ μου Ψηλέ. Ο macedon πολύ σωστά μας είπε πως το ρήμα "κτώμαι" στα Ελληνικά, σημαίνει "αποκτώ κάτι για τον εαυτό μου". Εγώ λοιπόν θα σου εξηγήσω τι σημαίνει το ρήμα "κτώμαι" στα Εβραϊκά :
קָנָא
1. λαμβάνω, αποκτώ, κατέχω, π.χ. Γένεσις 25:10, 33:19, 47:19, Δευτερονόμιο 32:6, Λευιτικό 22:11, 25:24, 27:24, Ψαλμός 78:54, Έξοδος 15:16, Α’ Παραλειπομένων 21:24.
2. (σε ποιητικά σημεία μόνο) περί του Θεού ως δημιουργού, π.χ. Γένεσις 14:19-22, Ψαλμός 139:3, Παροιμίες 8:22
3. (σε ποιητικά σημεία μόνο) περί του Θεού ως θαυμασίως λυτρώνοντα τον λαόν Του, π.χ. Ησαΐας 11:11, Ψαλμός 74:2
4. για απόκτηση σοφίας, π.χ. Παροιμίες 1:5, 4:5-7, 15:32, 16:16, 17:16, 18:15, 19:8, 23:23
5. αγοράζω, π.χ. Έξοδος 21:2, Γένεσις 47:22, Ιεζεκιήλ 7:12, Παροιμίες 20:14 (και σε παθητική φωνή Ιερεμίας 32:43 και Ζαχαρίας 13:5)
קָנָנִי = (κανάνι) με απέκτησε, εκ του ρήματος קָנָא (κανά) που θα πει αποκτώ, αγοράζω + το επίθεμα του 1ου ενικού προσώπου.
από http://www.oodegr.com/oode/theos/sofia1.htm [μα τι έκπληξη είν' αυτή ;;; α ... ώστε έτσι ε ;;;]
Έννοια Νομής & Κατοχής : "Όποιος απέκτησε τη φυσική εξουσία πάνω στο πράγμα (κατοχή) είναι νομέας του, αν ασκεί την εξουσία αυτή με διάνοια κυρίου." αρθρ. 974 Α.Κ
Κτήση Νομής : "Σε πράγμα που βρίσκεται στη νομή άλλου η νομή αποκτάται με παράδοση που γίνεται με τη βούληση του νομέα. Η συμφωνία όμως του έως τώρα νομέα μ' εκείνον που αποκτά αρκεί για την κτήση της νομής, όταν ο τελευταίος είναι σε θέση να ασκεί την εξουσία πάνω στο πράγμα." αρθρ. 976 Α.Κ
No comment my friend, τα συμπεράσματα δικά σου ...
Edited by - zip on 28/05/2009 19:27:11
μήπως θέλετε να σχολιάσω ;;; μήπως θέλετε να σχολιάσω το γεγονός πως σε όλα τα υπόλοιπα βιβλία της Π. Διαθήκης [τα οποία μας τα προσφέρουν απλόχερα οι φίλοι της Ο.Ο.Δ.Ε και τους ευχαριστούμε γι' αυτό] πουθενά, μα πουθενά δεν ερμηνεύεται η έννοια του ρήματος "κτώμαι" ως "ιδρύω" ;;; Μήπως θέλετε να σχολιάσω πως μονάχα στην περίπτωση του Ιούδα γίνεται αυτό για να ψευτο-αποδειχθεί ο συμβιβασμός και η τάχαμ συμπληρωματικότητα των Ευαγγελιστών ;;; Mα γιατί ;;; Why ??? Why my friends ??? Απορώ ...
και παρακάτω (από την ίδια ιστοσελίδα) αναφέρεται : "Το ρήμα «κανά» (קנה) έχει ως κύρια σημασία την «παίρνω, αποκτώ, αγοράζω, προμηθεύομαι». Χρησιμοποιείται όμως και με την έννοια του «μορφώνω, διαμορφώνω» σε ορισμένες περιπτώσεις [...]"
Γιατί αγάπες μου, εσείς εκεί στην Ο.Ο.Δ.Ε, δεν βάλατε και την έννοια του "ιδρύω", να μην έχετε προβλήματα με κάτι zip, με κάτι macedon, με κάτι γιαπετ και λοιπούς "διαστρευλωτές" των Ευαγγελίων ;;; Γιατί δεν το κάνατε, να 'χατε τώρα το κεφαλάκι σας ήσυχο ;;;
Edited by - zip on 28/05/2009 17:16:23
quote:
ΨηλόςΓιατί να το χαλάμε, όταν μπορεί να γίνει και διαφορετικά;
ΟΚ, no problem, ας γίνει διαφορετικά. Περιμένω τα σχόλιά σου φίλε μου, περιμένω ...
Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ περισσότερο, αφού μόνος αντιφάσκεις όταν χρειαστεί να στηρίξεις αυτά που λες.
Απλά είναι πιο έξυπνο να μην λες πράγματα που δεν μπορείς να αποδείξεις και εδώ δεν μιλάμε για ιστορία, που την έχετε κάνει ένα με τη θεολογία, αλλά για γραπτά σ’ ένα φόρουμ, που ούτε έχουν αλλοιωθεί από διάφορους καλοθελητές, ούτε έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου.
Μιλάμε για το τι έγραψα εγώ κι εσύ πριν μερικές ημέρες.
Για παράδειγμα, όταν έγραψες
quote:
Αν κοιτάξεις και δεις τα διάφορα ψευτοδιλήμματα που θέτουν, είναι ακριβείς αντιγραφές από τις εν λόγω ιστοσελίδες, τα οποία και παρουσιάζουν ως δικές τους εργασίες.
Κατά το παρελθόν το έχω επισημάνει και στον macedon και στο γιαπετ…
και επανέλαβες
quote:
δεν έδωσες συνέχεια στο γεγονός της αντιγραφής των από τις γνωστές ιστοσελίδες των αρχαιοκάπηλων.
μιλούσες απλά για «αντιγραφή επικόλληση» και πίστευες ότι θα περάσει έτσι και θα δημιουργήσεις την εντύπωση ότι εγώ και ο Μακεδών, καταφεύγουμε σ’ αυτήν τη μέθοδο, προσπαθώντας να μειώσεις το όποιο βάρος της προσωπικής άποψης.
Τώρα λες
quote:
Ναι, είπα πως ξεσηκώνεις απόψεις από τις διάφορες ιστοσελίδες, τις οποίες και οικειοποιείσαι.
γνωρίζοντας ότι δεν είπες αυτό, αλλά επειδή δεν μπορείς να υποστηρίξεις την συκοφαντία, έκανες μια τουμπίτσα…
Το χειρότερο για την αξιοπιστία σου είναι ότι πιο κάτω λές ότι διαφωνώ με τις ιστοσελίδες και ότι αυτό είναι απόδειξη της "οικειοποίησης" των απόψεών τους από εμένα.
Μη θυμώνεις λοιπόν που δεν σε παίρνουν σοβαρά οι σοβαροί άνθρωποι..
quote:
Κοίτα, είναι γεγονός πως στο χώρο σας, δηλαδή στο χώρο που κινούνται οι αμφισβητίες και οι βιαστές της Ιστορίας, ο καθένας σας ισχυρίζεται το κοντό του και το μακρύ του.
Αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι ψάχνουν, διαβάζουν και σκέπτονται χωρίς καθοδήγηση και χωρίς πνευματικά γκέμια.
Κάτι που δεν συμβαίνει στον χριστιανικό χώρο.
Οι κλωνοποιημένες, προτηγανισμένες απόψεις είναι πανομοιότυπες και ο καθένας από εσάς, απλά τις ζεσταίνει…
Άρα είναι εντελώς φυσιολογικό να σου φαίνεται περίεργο...
quote:
Απλά, όταν βλέπει κανείς ακόμη και κάποιοι γκουρού ή σκληροπυρηνικοί να παραδέχονται ορισμένα πράγματα, θα περίμενε ένας γιαπετ, αν μη τι άλλο, να είναι πιο μετριοπαθής.
Όπως σου είπα και πιο πάνω, είναι αδιανόητο για σένα, διότι έχεις συνηθίσει σε άλλη διαδικασία παραγωγής απόψεων, σ’ αυτήν του φωτοαντίγραφου.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Ποιος λοιπόν είναι ο διαστρευλωτής των Γραφών ; Εγώ ή εσείς ; Ποιος ερμηνεύει τις λέξεις όπως γουστάρει ; Εγώ ή εσείς ; Ποιος στηρίζει τους ισχυρισμούς του σε αβάσιμα δεδομένα, σε υποθετικά υπονοούμενα ; Εγώ ή εσείς ;
άσχετος της παρέας, ναι φίλε μου zip, για σένα μιλαω,είπε
την μεγαλύτερη χοντράδα...Ξέρεις τι παραδέχεται η επιστήμη, ώς
γνήσο, φίλε μου; Κάτι που υπάρχει σε πολλά αντίτυπα, διαχρονικά
αποδεικνύοντας την αλήθεια του, μέσα απο την ευρεία γεωγραφική
και χρονική περίοδο που βρέθηκαν...
Αυτό που λές ευαγγέλιο του Ιούδα και λοιπές ανοησίες, υπάρχει
ένα και το φυλάνε σαν τα μάτια τους...Γιατί όχι άλλα;5000 κωδικοί
τουλάχιστον για τα ευαγγέλια, που ταυτίζονται,αλλά εσύ αμφισβητείς
κι ένα κείμενο, τεχνηέντως παλαιοθέν, το λέμε ισότιμο;
Ευτελίζεις γενικώς τις έννοιες, το ξέρεις;Μήπως πρέπει να ρωτήσεις
τον δερματολόγο σου;
Και για τους ....ομόφωνους σου, όπως και για σένα, ισχύει το ότι εκτός απο όσα εσείς διαβάζετε και πιστεύετε, δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν άλλα που να είναι αληθινά και η αμφισβήτηση σας, μόνο
ταραχή δείχνει....