ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 'Eνας άγγελος πολύ ψηλά,μια αληθινή ιστορία μετάνοιας,ένας άνθρωπος χαμηλά και από κάτω δαίμονας. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- 'Eνας άγγελος πολύ ψηλά,μια αληθινή ιστορία μετάνοιας,ένας άνθρωπος χαμηλά και από κάτω δαίμονας. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Μηδενιστής30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/05/2007, 20:39:58
quote:
Όπως μου έγραψε ο φίλος amartolos makedonas, έχει ξεχάσει τον κωδικό του και δεν έχει πρόσβαση για να γράψει ο ίδιος το μήνυμα. Απευθύνθηκε στους διαχειριστές αλλά ως τώρα δεν έχει λάβει απάντηση και δεν λύθηκε το πρόβλημά του.

Με παρακάλεσε, λοιπόν, να παραθέσω εγώ το μήνυμα και να ζητήσω από τους διαχειριστές να του στείλουν τον κωδικό πρόσβασης.

Αγαπητέ Ψηλέ, δυστυχώς δεν υπήρξε κάποιο e-mail από το μέλος amartolos makedonas προς την Ομάδα Υπευθύνων, εκτός αν αυτό απεστάλη σε κάποιο e-mail επικοινωνίας το οποίο δε λειτουργεί προς το παρόν, όπως το forums@esoterica.gr

Παρόλα αυτά, θα υπάρξει επικοινωνία από την πλευρά μας με το μέλος ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα ώστε να μπορέσει και πάλι να συμμετάσχει στις Συζητήσεις μας.

Σε ευχαριστούμε επίσης για την ενημέρωση!

In anticipation of my resurrection...

06/05/2007, 12:06:45
quote:

quote:
Όπως μου έγραψε ο φίλος amartolos makedonas, έχει ξεχάσει τον κωδικό του και δεν έχει πρόσβαση για να γράψει ο ίδιος το μήνυμα. Απευθύνθηκε στους διαχειριστές αλλά ως τώρα δεν έχει λάβει απάντηση και δεν λύθηκε το πρόβλημά του.

Με παρακάλεσε, λοιπόν, να παραθέσω εγώ το μήνυμα και να ζητήσω από τους διαχειριστές να του στείλουν τον κωδικό πρόσβασης.

Αγαπητέ Ψηλέ, δυστυχώς δεν υπήρξε κάποιο e-mail από το μέλος amartolos makedonas προς την Ομάδα Υπευθύνων, εκτός αν αυτό απεστάλη σε κάποιο e-mail επικοινωνίας το οποίο δε λειτουργεί προς το παρόν, όπως το forums@esoterica.gr

Παρόλα αυτά, θα υπάρξει επικοινωνία από την πλευρά μας με το μέλος ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα ώστε να μπορέσει και πάλι να συμμετάσχει στις Συζητήσεις μας.

Σε ευχαριστούμε επίσης για την ενημέρωση!

In anticipation of my resurrection...

Εντάξει,
ευχαριστώ

08/05/2007, 00:50:32
Προς ενημέρωση των μελών και αντλώντας αφορμή από το email που έστειλε ο Amartolos makedonas στους υπευθύνους του esoterica:

Ο λογαριασμός forums@esoterica.gr (στον οποίο προσπάθησε να επικοινωνήσει ο Amartolos makedonas) εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα - περίπου για 1 χρόνο - ήταν ανενεργός. Είχε καταστεί πρακτικά άχρηστος, λόγω μεγάλου πλήθους spam email που ερχόντουσαν καθημερινά (περίπου 30.000 έχουν συσσωρευθεί!)

Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του λογαριασμού αυτού, καθώς και άλλων λογαριασμών του esoterica ( @esoterica.gr) που αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα. Προτείνουμε ως εκ τούτου, σε παρόμοια προβλήματα όπως αυτό που αντιμετώπισε ο Amartolos makedonas με τον κωδικό εισόδου του στα forums, να επικοινωνείτε με κάποιον από τους συντονιστές ή διαχειριστή των συζητήσεων.

Σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε, πως δεν αγνοούμε κανένα email που λαμβάνουμε από μέλη των forums. Η επικοινωνία όμως μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχει αρχίσει τώρα τελευταία να παρουσιάζει προβλήματα. Πολλά email φιλτράρονται ως spam, παραμένουν στους κάδους ομαδικής αλληλογραφίας ή δε φθάνουν καν στον προορισμό τους. Ειδικότερα ένα τέτοιο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί εδώ και λίγο καιρό με τα email που προέρχονται από τη hotmail και την msn. Προσπαθούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα, αλλά για την ώρα συνιστούμε να προτιμάτε κάποιο άλλο email, ώστε να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις από το esoterica και ακόμα περισσότερο, την αυτόματη αποστολή κωδικού σε περίπτωση που τον έχετε χάσει.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

Amartolos makedonasΝέο Μέλος
08/05/2007, 19:35:08
Γειά σας!
Ευχαριστώ τους υπεύθυνους του site για την βοήθεια τους όπως και τον αδελφό Ψηλό και εύχομαι καλή συνέχεια!
08/05/2007, 20:40:06
Γεια σας αδέλφια Χριστός ανέστη! Συγνώμη για την παρουσία μου εδώ, είχα πει να σας αφήσω να τα πείτε μα να σας ευχηθώ και χρόνια πολλά και παρεμπίπτοντος να προσπαθήσω να απαντήσω. Ας προσφεύγουμε όμως στους κόλπους της Εκκλησίας γιατί η καλύτερη απάντηση είναι η αγάπη. Μάλιστα επειδή επαναλαμβάνω είναι καλό να μελετήσουμε όλα τα post στο topic με προσοχή. Εδώ βλέπω ότι έστειλαν και άλλοι αδελφοί. Επίσης συγνώμη και για την απουσία μου γιατί κάποιοι περίμεναν δεν μπαίνω όμως συχνά εδώ. Σκοπός μου δεν είναι η φλυαρία μα αυτό κάνω, απόδειξη της ποταπότητος μου αλλά παρακαλώ ανεχτείτε με, θα προσπαθήσω να απαντήσω, ευχαριστώ για τα σχόλια και ειδικά για τα τις κατηγορίες σας που αρμόζουν σε έναν ποταπό όπως εγώ. ‘Έχετε υπόψιν πως μεταξύ σας ας τα λέτε, εγώ δεν μπαίνω εδώ συχνά οπότε μη με ρωτάτε. Ας ρωτάμε την Εκκλησία που είναι πάντα εκεί, εγώ ο ελάχιστος δεν έχω κάτι άλλο να σας πω παρά ας ακούμε την Εκκλησία. Δόξα εις την Αγία Τριάς, δόξα εις την Παναγία, δόξα εις τους Ουρανούς! ‘Hρθε το Πάσχα και μεγάλη η χαρμολύπη που γίνεται χαρά! Ο Κύριος ήρθε ως λυτρωτής! Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη!
Αδελφέ «Πλάτων» σε πλάνη ήμουν και δε βρήκα το φώς αλλά εκείνο με βρήκε και με έσωσε από το σκότος στο οποίο είχα χαθεί. Ομολογώ ότι ασχολήθηκα με την πλάνη (περίπου μαγεία-αποκρυφισμός), τιμωρήθηκα δίκαια και μετανόησα δόξα εις τον Θεό! Η αντανάκλαση του απείρου στο πεπερασμένο δε σημαίνει απειρότητα αλλά εκείνο θαρρεί πως επειδή κατέχει την αντανάκλαση κατέχει το παν. Είναι σαν να λέμε πως κατανοώντας την λέξη «άπειρος» αξιώνουμε την ιδιότητα. Τουναντίον˙ γνωρίζοντας την ελαχιστότητα μας δοξάζουμε Εκείνον που κατέχει την ιδιότητα, τον ένα αληθινό Θεό όλων. Και αντιστρόφως εμείς, ο πεπερασμένος άνθρωπος, λαμβάνει από το άπειρο ουσία και με φορά ορθή αυτογνωσίας οδεύει προς τα ουράνια, χωρίς η κοινωνία αυτή να του στερήσει την ατομικότητα του. Τούτο λέγεται αγάπη και η κοινωνία των Τριών υποστάσεων του Θεού μεταξύ τους με αγάπη είναι η ίδια η αγάπη εν παραδείγματι που μας καλεί όλους προς κοινωνία και όχι αποκοπή και διάσπαση. Ο κίνδυνος είναι στην εννόηση με την εξίσου πεπερασμένη νόηση γιατί περιορίζεται και συσκοτίζεται η ψυχή που είναι η αισθαντική φύση του ανθρώπου και είναι φτιαγμένη για να ευφραίνεται και όχι να ταλαιπωρείται από τα δεσμά των περιορισμών που του προτάσσει η νόηση προσπαθώντας να εξηγεί δίχως να μπορεί. Όμως η κάθοδος του Αγίου πνεύματος στον άνθρωπο προσφέρει σύνδεση με το άπειρο, που επίσης βρίσκεται σε κατάσταση σπόρου που βλαστάνει σε αυτόν ως ψυχή ζώσα την οποία ο Κύριος ενεφύσησε στους ανθρώπους την έκτη ημέρα της δημιουργίας, χαρίζοντας μας πνεύμα. Το πνεύμα δεν είναι νόηση αλλά πρωτίστως συνείδηση της ατομικότητας του όντος αυτοδύναμα. Και εκεί που αρχίζουν τα φληναφήματα και η μωρία, αποσύρεται η ουσιαστική σοφία νουθετώντας δια της απουσίας της. Άλλη και η έμπρακτη νοημοσύνη στην εργασία του καθένα μας. Αυτό το γραπτό είναι σύμμεικτο αγαπητέ Πλάτων περιέχει ερίφια και πρόβατα γιατί ο γραφών είναι ελάχιστος. Αλλά δίπλα στα κατσίκια τα πρόβατα ξεχωρίζουν. Εκεί που αρχίζει η οκνηρία, η κενοδοξία, η κακία και η αργία των αρετών, η εγωπαθής νόηση στήνει τον θρόνο της χαμηλά στα μάταια και εγκόσμια. Η ειδοποιός διαφορά της ορθής φοράς από την αντίθετη είναι ότι η νόηση που παρασύρει στο βόρβορο είναι άπρακτη, άεργος, βλοσυρή και αγαπά μόνον εαυτήν, φοβάται την διάσπαση και το θάνατο ενώ η ενεργός νοημοσύνη έμπρακτη, εργοποιούσα, δημιουργός, διακρίνει το λάθος και ξεχειλίζει από αγάπη. Τούτη η πρώτη άεργος νοημοσύνη ποτισμένη και μεθυσμένη με φιλαυτία, είναι μήτηρ κακών. Το μήλο του κήπου του Θεού είναι η δίκοπη σπάθη της μη διάκρισης αυτής, η γνώση του καλού και του κακού χωρίς τον ορθό χειρισμό καταστρέφει αλλά ορθά κτίζει. Κάθε λάθος πληρώνεται. Ορθά ειδωμένο όμως το προπατορικό αμάρτημα -δηλαδή αυτοί είμαστε! Κάνουμε λάθη!- μετασχηματίζεται η σπάθη σε διάκριση και πρόοδο. Ο Κύριος μας λύτρωσε από αυτό θανάσιμο αμάρτημα και μας προσφέρει αθανασία. Για αυτό η μόνη ωφέλιμη «φιλο-σοφία» είναι η θεολογία με τα υποστρώματα της όπως παράδειγμα στους Σωκρατικούς λόγους που συνδέονται με την αλήθεια αυτή και όχι η άεργος μωρία παρά τω Θεώ. Και άλλοι μας μίλησαν και θυσιάστηκαν για την μόνη αλήθεια πριν εκείνη έρθει, όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος -βοήθεια μας-. Η απόλυτη αλήθεια των πάντων είναι ο Ιησούς με τον ορθό δρόμο εργασίας, προσφοράς, αγάπης και σωτηρίας. Τούτο μας το γνώρισε και απευθείας εμπράκτως ο Κύριος ο Οποίος απέστειλεν τον Υιόν Του τον μονογενή, που ήρθε ταπεινά και μας εξαγοράζει με το αίμα της θυσίας Του. Ο πρώην «φέρων το φως» = Εωσφόρος ήταν το πλάσμα που εξέπεσε με το τάγμα του των αγγέλων εκείνων -μακρυά από μας- που είναι οι φορείς του σκότους πλέον και φιλασχήμονα όντα. Σε αντιδιαστολή, για την φιλοκαλία μας μιλά και ο Πλάτων του οποίου το όνομα φέρεις και εύχομαι και γνώση, ότι δίπλα στο άσχημο και εκπεσών έντιμα και κατά κάποιο τρόπο αυτόματα ξεχωρίζει το όμορφο και καλό, μεγίστως δε η παραδοχή των λαθών και ασχημονουσών πράξεων και σκέψεων μας, μας οδηγεί στο δρόμο του αγαθού, δικαίου και την πνευματική φιλοκαλία, αρετές, που εμφανώς ξεχωρίζουν και γίνονται διακριτές από την πράξη μετάνοιας μας. Έτσι το άσχημο ξεχωρίζει από το όμορφο αλλά πέρα από το επιφανειακό και τα ερίφια από τα πρόβατα, το καλό από το κακό. Οι αγαθές πράξεις προϋποθέτουν πέρα από τον σώφρονα νου και καλή καρδιά όχι απλώς νόηση άεργη αλλά πράξη έμπρακτη. Ομολογώ πως ο Κύριος έδωσε να μετανοήσω και να προσευχόμαστε δια την σωτηρία όλων, μην ακούετε εμέ τον αμαρτωλό αλλά το φως που μας σώζει και την Εκκλησία μας. Δεν έχω διορατικότητα αγαπητέ, δεν είμαι κάτι ιδιαίτερο μα παραχωρεί ο Κύριος να εργαζόμαστε καλλιεργώντας τα χαρίσματα μας. Στα μάτια των ιερέων βλέπω την αγάπη του Θεού και πατρική αυστηρότητα και νουθεσία. Δεν πιστεύω ό,τι θέλω αλλά προσπαθώ να πιστεύω εις Κύριον που είναι αγάπη και αλήθεια. Ο φόβος της κόλασης που έζησα με στέλνει στην αγάπη του Θεού για αυτό η κόλαση και δίκαια τιμωρία μου ήταν δώρο Θεού. Ο Θεός δεν είναι φόβος αλλά η απομάκρυνση από Αυτόν. Και δεν είμαι άξιος εγώ ο αναβλέψας τυφλός να σας διδάξω αλλά να ομολογήσω ότι απλός τυφλός ήμουν και αναρρώνω μα να ζητάμε από τον Θεό να μας φωτίζει. Η προσευχή και τα μυστήρια της Εκκλησίας δεν είναι μηχανικά αλλά σωτήρια, αρκεί να γίνονται όπως η Εκκλησία μας διδάσκει. Με πίστη προχωράμε και αγάπη για κάτι καλύτερο σε τούτον τον κόσμο μα επειδή είναι προσωρινός να προσευχόμαστε να αξιωθούμε για τα μέλλοντα και ατέρμονα. Ο Κύριος δεν έχει την ανάγκη μου ούτε βλάπτεται αλλά εμείς βλαπτόμαστε μακρυά του και αυτό το έζησα και ομολογώ την μεταστροφή μου από τα δίκτυα του Σατανά, Θεός φυλάξει! Κάπου παρερμήνευσες ένα χωρίο περί του Παΐσίου, ας προσπαθήσουμε να διαβάζουμε με προσοχή, εγώ δεν είμαι καλύτερος και συγνώμη και για να βοηθήσω όσο μπορώ επικολλώ και τα παρακάτω σημεία από το προηγούμενο περσινό post στο οποίο απάντησες περί του γέροντα. Σε παρακαλώ αργά και με προσοχή διαβασέ τα, ας μην παρανοούμε, βοήθεια μας ο γέροντας και τα χριστιανικά διδάγματά!

«Να είστε όλοι καλά, ο Θεός να μας φωτίζει. Και ως αντρόγυνο εγώ και η γυναίκα μου, είναι δίκαιο και ισορροπημένο να ακούσετε και την γυναίκα μου και έτσι τις παρακάτω γραμμές τις γράφει εκείνη. Καλή Ανάσταση σε όλους! Χριστός ανέστη! Χρόνια πολλά!
Βιώνοντας κι εγώ μαζί με τον άντρα μου τα δικά μου πάθη κατάλαβα πως ο μόνος δρόμος για τη γιατρειά είναι ο Λόγος του Θεού μέσα από την εκκλησία. Και αγάπη μαζί με την υπομονή που ο άντρας μου, μου έκανε στις δύσκολες-αφόρητες στιγμές με τα τόσα καψίματα που ένιωθα. Είχα φτάσει να θέλω το θάνατο. Μα με την αγάπη αυτές οι ιδέες χάθηκαν. Αν δεν υπήρχε ο Πνευματικός μου και ο άντρας μου ίσως εγώ να μην υπήρχα πια. Ο βασικότερος λόγος: η εκκλησία που με ταρακούνησε και μου έδειξε τον ίσιο δρόμο μακρυά από την αμαρτία της αυτοκτονίας και την αγάπη για τη ζωή. Μερικά αγγέλματα που με βοήθησαν είναι τα παρακάτω:»……………………………………………………………………………
«Ο δρόμος που οδηγεί στον Θεό περνάει από τη μετάνοια. Ο Λόγος του Θεού πολύ καθαρά μας το λέει. Δεν μπορείς να πας στο Θεό αν πρώτα δεν μετανοήσεις, δηλαδή αν δεν αναγνωρίσεις ότι είσαι αμαρτωλός και ζητήσεις το έλεος του Θεού. Πολλοί αναγνωρίζουν ότι είναι αμαρτωλοί αλλά προσπαθούν πρώτα να διορθώσουν τον εαυτό τους και μετά να πάνε στο Θεό. Άλλοι θέλουν να τιμωρήσουν τον εαυτό τους για να εξιλεωθούν. Στο βάθος αυτό είναι μια στάση υπερηφάνειας γιατί νομίζεις ότι κάτι μπορείς να πετύχεις εσύ για την δικαίωση σου, υποβιβάζοντας έτσι το έργο του Χριστού. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πιστέψεις ότι μόνον το αίμα του Ιησού Χριστού σε καθαρίζει από κάθε αμαρτία και να τον δεχτείς Σωτήρα σου. Δεν σου ζητάει να προσπαθήσεις να διορθώσεις πρώτα γιατί δεν μπορείς αλλά να πας σ’Αυτόν ταπεινά και να πάρεις την συγχώρηση των αμαρτιών σου που σου προσφέρει δωρεάν. Με την πραγματική μετάνοια και πίστη γίνεται μια αλλαγή πορείας στην ζωή σου και με την βοήθεια του Ιησού Χριστού περπατάς σε μια καινούργια ζωή που ευαρεστεί τον Θεό.»………………………………………
«Αν διαβάζουμε όλοι μας την Βίβλο και τους διάφορους κήρυκες ίσως η ζωή μας γίνει καλύτερη αν μπορέσουμε έστω και στο ελάχιστο να προσπαθήσουμε να τηρήσουμε κάποια πράγματα. Όλοι είμαστε άθλιοι. Ίσως βέβαια και πιο χειρότεροι ακόμα γιατί άθλιος πίστευε μέχρι την τελευταία στιγμή ο γέροντας Παΐσιος. Ποιοι είμαστε εμείς που λέμε ότι είμαστε άθλιοι αφού αυτό το πίστευε ο ίδιος;
Για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην οικογένεια το καλύτερο βιβλίο για μένα ήταν και είναι του γέροντα Παΐσιου “οικογενειακή ζωή”. Έχει τις απαντήσεις για κάθε πρόβλημα που μας απασχολεί. Ελπίζω να βοηθήσει πολλούς από εσάς αν όχι όλους. Πίστη και μόνο πίστη και όλα θα πάνε καλά με συνεχή προσπάθεια για κάτι καλύτερο για όλο τον κόσμο.
Αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα η Ανάσταση γίνεται το αιώνιο σύμβολο της Χριστιανοσύνης. Το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης και το Πανάγιο φως ας γίνει ο φάρος που θα καθοδηγήσει τη ζωή όλων μας και θα μας χαρίζει υγειά και ευτυχία. Σας εύχομαι καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά. Χριστός ανέστη!»

Αυτά είναι κάποια χωρία από αυτά που έγραψε (και μετέφερε) η γυναίκα μου. Ο γέροντας Παΐσιος θαυματούργησε και βοήθησε τόσο κόσμο! Μεγάλη η Χάρις που του έδωσε ο Κύριος, στο σκεύος εκλογής Του! Και μας βοήθησε δόξα στο Θεό! Παρόλα τα χαρίσματα του παρέμεινε ταπεινός και έλεγε για τον εαυτό του ότι είναι άθλιος για να μην μας προσβάλει, όμως στις καρδιές μας ήδη μεγαλουργεί ως Άγιος! Αν εκείνος έλεγε έτσι που είχε την Χάρη του Κυρίου και είναι υπόδειγμα ταπεινότητας, τότε εγώ δεν είμαι απλώς άθλιος αλλά εις μυριάδας ποταπός, όχι μεταφορικά αλλά όπως είδατε πιο πάνω στον πρότερο βίο μου, πραγματικά. Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη αδελφέ!
Με την ευκαιρία, όπως μου είπε η γυναίκα μου το ποίημα που ο ίδιος ο Γέροντας είχε γράψει και ζήτησε να γραφτεί στον τάφο του είναι: «Εδώ τελείωσε η ζωή εδώ και η πνοή μου εδώ το σώμα θα θαφτεί θα χαίρει η ψυχή μου. Ο Άγιος μου κατοικεί αυτό είναι τιμή μου να εύχεται στο Λυτρωτή να’χω τη Παναγιά μαζί μου.» Βοήθεια μας, υπέρ ευλογίας και πρεσβειών του αξιαγάπητου και θαυματουργού γέροντα για όλους μας!
Αγαπητέ Gonzales,συγχώρεσε με μα εξεπιτούτου, δε θα ήθελα να μπούμε στο απύθμενο τρυπάκι να αναλυθούν οι εμπειρίες μου ή το πώς ερμηνεύονται. Ούτε άξιος είμαι να το κάνω, ούτε μας βοηθά, ούτε εύκολο είναι να μεταφερθεί και τα σχετικά είναι επικίνδυνα. Παρά λίγα θα σου πω, η εμπειρία μου είναι αληθινή και ας μη στεκόμαστε στο τι βίωσα, αλλά στο πόσο αμαρτωλός συνέχισα να είμαι παρά τα μηνύματα του Κυρίου έως ότου επήλθε η μεγάλη τιμωρία και η σωτηρία μου και έτσι ομολογώ πως έδωσε ο Κύριος να εξομολογηθώ και να κοινωνήσω. Αυτό μετρά και καταδεικνύει την ποταπότητα μου. Για την εξωσωματική εμπειρία μια αποσαφήνιση ως προς την κυριολεξία των όρων, δεν είναι απαραίτητα αυτή εξωυλική ενώ η αποκαλούμενη αστρική προβολή είναι εξωυλική δίχως απαραίτητα να είναι εξωσωματική. Η πρώτη εμπειρία που περιγράφω ονομάζεται μεταφορικά μόνο αυτόματη εξωυλική εμπειρία και είναι αναφερόμενη ορθά, μια εξωσωματική εμπειρία στα αόρατα στρώματα του γνωστού υλικού κόσμου. Δηλαδή εξήλθε η συνείδηση μου εκτός σώματος στον αμέσως αραιότερο φορέα που ονομάζεται διπλότυπο σώματος αλλά όχι στον κόσμο των συναισθημάτων, πολύ πιο χαμηλά από αυτόν και μέσα στην ύλη σε εκείνη τη διάσταση που τα μόρια και άτομα της γνωστής μας ύλης είναι ακόμη ορατά ως η πυκνότερη πομφόλυγα (αλλά και χονδροειδέστερη) του απλού .Εξ ου και ο κίνδυνος να προσελκυσθούν ιδιοτελώς κάποιοι για χρήση για εγωιστικούς λόγους και να προβούν σε μαγγανείες άθελα η θελητά και το επαναλαμβάνω μη δοκιμάζετε τεχνικές για ιδιοτελείς σκοπούς, ο κίνδυνος να πάθετε κακά είναι μεγάλος αν όχι σίγουρος. Μόνον οι Άγιοι χαριτώνονται, χειρίζονται ανιδιοτελώς, με τον ορθό τρόπο και στην έκταση που παραχωρεί η Θεία Χάρις τούτες τις ικανότητες. Χριστός ανέστη αδελφέ!
Αγαπητέ gentleman συγνώμη για την καθυστέρηση μα δεν μπαίνω συχνά. Και κάποια προβληματάκια στην πλοήγηση με καθυστερούν. Το ότι προσπαθώ να είμαι χριστιανός δεν σημαίνει ότι δεν είμαι αγενής ή καλύτερος από άλλους, αλλά ομολογώ ότι υπήρξα χειρότερος από πολλούς και η Εκκλησία με δέχθηκε και μετανόησα και προσπαθώ να γίνω καλύτερος. Βεβαίως και θέλω να μιλώ με όλους τους αδελφούς αλλά δε θέλω να εμπλακώ σε συζητήσεις που θέλεις μη τυχόν και βλάψω. Απευθυνθείτε στην Εκκλησία που με έβγαλε από τον βούρκο και μας σώζει, την ευλογία της να έχουμε! Αν επιμένεις, με αγάπη αν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ ευχαρίστως. Τι θες να σου πω; Για το όραμα; Δεν θεωρώ τον εαυτό μου άξιο που είδα ότι είδα -κατά παραχώρηση Κυρίου το είδα- πόσο μάλλον να μιλήσω για αυτό. Αλλά θα σου πω ελάχιστα. Έβλεπα δαίμονες -ο Θεός να μας φυλάει- που με βασάνιζαν διότι με αυτά ασχολιόμουνα αλλά μετά την μετάνοια μου -δόξα τω Θεώ! έδωσε ο Κύριος να εξομολογηθώ και να κοινωνήσω!- αραίωσαν οι δαίμονες - και μετά από νηστεία είδα κάτι πολύ διαφορετικό στη διανοητική σφαίρα και ήμουν τόσο ανάξιος όταν το είδα (Θεός φυλάξει μην ήταν μεταμφιεσμένος δαίμονας) και τέτοια η λάμψη του που γύρισα προς την άλλη μεριά και σκέπασα τα μάτια μου με τα χέρια μου αλλά και πάλι φαινόταν. Παρακαλώ όμως να μη σταθείτε σε αυτά που είδα ο ανάξιος αλλά σε αυτά που ομολογώ, ότι δηλαδή μετεστράφη η πορεία καταστροφής μου σε πορεία οικοδόμησης μετά την μετάνοια, εξομολόγηση και συμμετοχή μου εμέ του ανάξιου στη θεία κοινωνία. Δόξα στο Θεό! Εξ ου και ο τίτλος του topic ο οποίος είναι και όλη η ιστορία της πορείας μέσα σε μια πρόταση. Πως δηλαδή έπεφτα ολοταχώς προς τον άδη, κατακρημνίστηκα εκεί και ο Κύριος με έσωσε! Και με νέα ζωή προσπαθώ να εργάζομαι για το κτίσιμο της σκάλας που οδηγεί προς το ουρανό, στην βασιλεία του Θεού! Διάβασε το βιβλίο “ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ” της Ιεράς μονής Παρακλήτου, Αττικής, το οποίο έχει και την βιβλιογραφία και είναι ένα καλό βιβλίο και μας δίνει στοιχεία για τους υπέροχους Αγγέλους -βοήθεια μας-. Αν θέλεις μπορώ να σου μιλήσω ο αμαρτωλός για το τι συνάντησα όταν κολάστηκα, πόσο φρικτά ένιωθα και άλλες λεπτομέρειες για την κόλαση –ο Θεός να μας φυλάει!- Μόνον εδώ ο ανάξιος θα απαντήσω με περισσότερα λόγια αν ζητηθεί και αν συντρέχει λόγος. Να τιμάμε τους ουρανούς αγαπητέ αδελφέ, χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη!
Αγαπητέ Hyperiona σε παρακαλώ ρίξε μια ματιά στη συζήτηση μας εδώ με τον Gigeni. ‘Eτσι όπως λες μουτζούρης από την κακία ήμουν σαν από κάρβουνο εσωτερικά όμως, μα η Εκκλησία μας ξεπλένει μέσω του Μυστηρίου της εξομολογήσεως εκ των ένδω. Το εσωτερικό μας να καθαρίζουμε μας λέει η Εκκλησιά και εγώ δεν το γνώριζα μα δόξα τω Θεώ! Έδωσε ο Κύριος να εξομολογηθώ και να κοινωνήσω! Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη αδελφέ!
Αδελφέ ellovos χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη!
Αγαπητέ Homo ναι! Αιρετικός ήμουν και σε πλάνη βρισκόμουν μα ομολογώ τη μεταστροφή μου. Αυτό σας λέω το κείμενο μου έχει τα λάθη της πλάνης μου και η αξία του γενικά είναι απλώς ότι ομολογώ πως η Εκκλησία με έβγαλε από την απαισία πρότερη κατάσταση μου, δόξα τω Θεώ! Αποκηρύσσω τα πρότερα σιγά σιγά και προσπαθώ να εργάζομαι για τα μέλλοντα. Γράφω λάθη γιατί λάθος είμαι, όχι του Θεού αλλά δικό μου. Και μου γνώρισε ο Κύριος την αλήθεια του λάθους μου και προσπαθώ να εργασθώ για κάτι καλύτερο. Η Εκκλησία γνωρίζει τα λάθη που έκανα και με καθοδηγεί να τα αποκηρύξω, προσπαθώ. Ειδικά όμως, απευθύνομαι σε κάποιους πολύ συγκεκριμένους που γνωρίζουν γιατί μιλάω. Ο τυφλός όμως δεν οδηγεί τυφλό. Σε εκείνους λέω πως η Εκκλησία με οδήγησε να βγω από εκείνο το σκότος, ας το θυμούνται, να ευχόμεθα δια την σωτηρία όλων. Έβαλα το χέρι στη φωτιά και κάηκα ως μωρός και διδάχθηκα άνωθεν ότι έτσι είναι στην κόλαση, έχει φωτιές. Βρέθηκα στη κόλαση ζωντανός μα θυμήθηκα την διδασκαλία την ύστατη στιγμή της καύσης μου και ως φώς ερχόταν στα κατάβαθα από ψηλά! Γρήγορα έτρεξα και εξομολογήθηκα! Εκείνοι που παίζουν με τα πυρά (ξέρουν αυτοί τι εννοώ ή μάλλον νομίζουν πως ξέρουν όπως και εγώ νόμιζα πως ήξερα) ας ακούσουν έναν ανόητο παθών και μαθών. Και δεν έμαθα από τον εαυτόν μου μα ο Κύριος που Εκείνος είναι η πάμφωτη αλήθεια που λες, η οδός και η ζωή, μέσω της Εκκλησίας μας νουθετεί. Διότι η γνώσις είναι δίκοπη ρομφαία και κλεμμένη από τον μη έχοντα από τον άξιο κατέχοντα, ενίοτε επικίνδυνη για τους ίδιους τους ανάξιους χρήστες αλλά και άλλους ανθρώπους γενικά και χρησιμοποιείται εσφαλμένα κατά το δοκούν, Θεός φυλάξει! Ας προσπαθούμε να χειριζόμαστε την ρομφαία ως ενεργή έμπρακτη εργασία κατά διάκριση με πίστη και αγάπη ανιδιοτελώς, μόνο τότε εκείνη εξαγνίζεται και μας χαρίζεται εκ των άνω στην διάνοια εις την επάνοδο μας. Αν πάσχω από ακατάσχετο πόθο εγώ ο μιαρός να διακηρύξω όπως λες, τότε ας πω πόσο ανόητος είμαι και σε καλό να είναι αυτός ο λόγος μου, διότι εγώ σα τυφλός δεν μπορώ να οδηγήσω άλλους μα Εκείνος που είναι φως και ομμάτια, εμάς. Δεν έχω χαρίσματα ιδιαίτερα μα παθήματα ιδιαίτερα γιατί ήμουν ιδιαιτέρως ποταπός. Μα δίδει χαρίσματα ίσα σε όλους ο Κύριος προς καλλιέργεια. Εις τον Κύριον λοιπόν ας απευθυνθούμε. Δεν είμαι κάτι το ιδιαίτερο αγαπητέ φίλε ούτε ο πεφωτισμένος αλλά ένας συσκοτισμένος ανόητος ήμουν που μου δόθηκε να αναγνωρίσω την μωρία μου. Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη αδελφέ!
Αγαπητέ lancelot! Αληθώς ανέστη ο Κύριος αδελφέ! Είναι καλό να συζητάμε μα δε θέλω να σας γεμίζω με επαναλήψεις συνεχώς! Μήπως δα δεν είναι το ίδιο αντί να γράφονται τα ίδια να διαβάζονται τα ίδια; Την αλήθεια μας την μεταλαμπαδεύει η Εκκλησία. ‘Eρχεται το Αρνίον αδελφέ που είναι Αγάπη και Οδός και Αλήθεια, αχρόνως για εμάς ως ευκαιρία, αυτή είναι η πραγματική ουσία του Πάσχα και μας εξαγοράζει δια του αίματος του ο Νυμφίος, δόξα στην Αγία Τριάς! Μας δέχεται, μας αγαπά και μας θέλει κοντά Του ο Θεός! Ας ακούμε την Εκκλησία γιατί εγώ δεν είμαι άξιος να λέω αυτά. Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη αδελφέ! Αν βρεθείς Μακεδονία έλα να κεράσω.
Παράκληση, δεν μπαίνω συχνά, μη με ρωτάτε πράγματα άλλωστε είμαι ανάξιος να απαντώ. Αν θέλετε, πείτε τα μεταξύ σας ή αν οπωσδήποτε θέλετε να συζητήσουμε και να βοηθηθούμε αν μπορώ θα χαρώ, στείλτε e-mail (κάντε κλικ στο όνομα μου) μα δεν έχω κάτι να σας πω ιδιαίτερο εκτός της ομολογίας μετανοίας μου, η Εκκλησία έχει να μας πει να κάνουμε καλές πράξεις και στα άλλα ας την ακούμε.
Αμαλία είχα πει αρχικά αν θες να το σβήσεις το topic σε λίγο καιρό και εσύ το άφησες κανονικά, δεν γνωρίζω αν χρειάζεται τόσο αλλά ευχαριστώ. Όποτε θες και αν θές σβήσ΄το. Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη!
bob cat Χριστός ανέστη, χρόνια πολλά!
Αδελφέ Ψηλέ χρόνια πολλά, ναι, αληθώς ανέστη ο Κύριος! Να που ξανασυναντιόμαστε και χαίρομαι για αυτό! Η πραότητα και αμεσότητα των παρεμβάσεων σου με χαίρουν, ευχαριστώ!
Αγαπητέ Luthien Ar-Feiniel χρόνια πολλά Χριστός ανέστη! Δες την απάντηση αν σου ταιριάσει για τον αδελφό G. και για το ίδιο post από το οποίο έκανες copy-paste.

[ "Βίος χωρίς λόγια ωφελεί περισσότερο παρά λόγια χωρίς βίο."
Ισίδωρος Πηλουσιώτης]

Συγχωρέστε με τον φλύαρο και ελάχιστο, χρόνια πολλά σε όλους, Χριστός ανέστη!

gentlemanΜέλος
09/05/2007, 03:51:36
Αμαρτωλέ Μακεδόνα, ευχαριστώ για την απάντηση, και χαίρομαι που ξαναζωντανεύει ο λογαριασμός σου.

Πολλοί πειραματίζονται με αστρική προβολή και τα σχετικά εδώ μέσα, αλλά δεν είδα άλλες περιπτώσεις να κολάζονται σαν κι εσένα.

Μήπως δεν έπαιξες με τους κανόνες του παιχνιδιού;

Μήπως δεν σεβάστηκες την τάξη πραγμάτων στον αόρατο κόσμο;

Μήπως καβάλησες το καλάμι της θέωσης;

Γιατί όλοι οι άλλοι δεν υπέφεραν όσο εσύ, και δεν είχαν τόσο δραστική στροφή προς την Ορθοδοξία;

Dare To Dream

Edited by - gentleman on 09/05/2007 04:07:44

UnseenΜέλος
09/05/2007, 08:32:59
Καλημέρα

Σχετικά με όσα γράφει ο Amartolos Makedonas (τι nick κι αυτό, Θεέ μου!) το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι άνθρωπος κατά πάσα πιθανότητα έκανε μια προβολή και, μπαίνοντας σε ψυχόπλαστα πεδία, ενεργοποίησε σαν εξωτερική εκδήλωση αυτό που τον απασχολούσε μέσα του.

Έχω την εντύπωση ότι από πάντα θα εκτιμούσε (έστω ασυνείδητα) τις παλαιότερες ενασχολήσεις του (με τη μαγεία κτλ που γράφει) ως επιζήμιες, αμαρτωλές και κακές και είδε ακριβώς την αντανάκλαση αυτής της εκτίμησής του.

Προσωπικά, καλέ μου gentleman δεν πιστεύω ότι οι λόγοι για το κολαστήριό του είναι ότι δεν σεβάστηκε την τάξη πραγμάτων ή δεν ακολούθησε τους "κανόνες".*

Γι' αυτό ακριβώς έγραψα "κατά πάσα πιθανότητα" παραπάνω. Υποψιάζομαι ότι είναι εξίσου πιθανό να μην έκανε αστρική προβολή αλλά να του συνέβη κάτι εντελώς διαφορετικό που θα μπορούσε ίσως να ερμηνευθεί πολύ καλά με ιατρικούς/ψυχοπαθολογικούς όρους. Δεν είμαι ειδικός και δεν γνωρίζω.

Ωστόσο, αν τώρα έχει όντως βρει την ηρεμία της ψυχής του στον δρόμο που ακολούθησε, δεν μπορούμε παρά να του ευχηθούμε να εξακολουθήσει να ζει στην ειρήνη και ο ίδιος και η οικογένειά του, έτσι δεν είναι; Ποτέ δεν ξέρουμε πώς μπορεί να εξελιχθεί η ζωή ενός ανθρώπου και πόσο κοντά στην αλήθεια εντέλει θα έρθει… Μπορεί σήμερα να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως αμαρτωλό και ποταπό αλλά αύριο να αντιληφθεί κάτι περισσότερο για το τι πραγματικά Είναι... Κι αν εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί όντως να το αντιληφθεί, τον βοηθάμε και να το πραγματώσει.

Με αγάπη,
Unseen

* Έχω την εντύπωση, φίλε μου, ότι κάτι άλλο σε απασχολεί, κάτι που θέλεις να ρωτήσεις πιο άμεσα. Τι είναι αυτό; Υπάρχουν αρκετά άτομα στο εσοτέρικα που έχουν εμβαθύνει στην αστρική προβολή μέσα από προσωπικές εμπειρίες. Θα σου πρότεινα να συζητήσεις με τον Yngwie για ό,τι απορίες έχεις σχετικά. Είναι καιρός που δεν έχω συζητήσει μαζί του και δεν ξέρω καν αν εξακολουθεί να γράφει, όμως επειδή τον έχω γνωρίσει και προσωπικά, μπορώ να σε διαβεβαιώσω τουλάχιστον για τις καλές του προθέσεις και για την πολύ καλή του γνώση του συγκεκριμένου πεδίου.

***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****

Edited by - Unseen on 09/05/2007 08:37:09

gentlemanΜέλος
09/05/2007, 20:37:07
> * Έχω την εντύπωση, φίλε μου, ότι κάτι άλλο σε απασχολεί, κάτι που θέλεις να ρωτήσεις πιο άμεσα. Τι είναι αυτό;

Δεν ξέρω τι μπορεί να με απασχολεί σε κάποιο υποσυνείδητο επίπεδο, συνειδητά πάντως, με ενδιαφέρει η αναζήτηση της αλήθειας. Και δυστυχώς η αλήθεια είναι κρυμμένη μέσα στην πλάνη, εσκεμμένη και μη. Και ωραίος ο Yngwie, αλλά λίγος: έχει κάτι αιώνες να γράψει. Αναρωτιέμαι αν βαρέθηκε τις κόντρες με τους λιγότερο φιλόξενους σε αυτά τα πράγματα και μας έφτυσε ομαδικώς.

Dare To Dream

10/05/2007, 04:14:52
Μην ανησυχείς,
το κάνει αυτό ο Yngwie: εμφανίζεται και εξαφανίζεται... απροσδόκητα!

(να πω την αλήθεια κι εμένα μου έλειψαν τα μακροσκελή κείμενά του, αλλά πιστεύω ότι θα τον ξαναδούμε. Που θα βρει χειρότερα; )

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

21/04/2009, 15:09:03
Χριστός Ανέστη!Χρόνια πολλά!Αγαπητά αδέλφια σας είχα πει ότι δεν μπορώ να σας απαντάω λόγω ανεπάρκειας μου και ότι η Εκκλησία μας είναι αρμόδια,επαναλαμβάνουμε τα ίδια,μήπως μια προσεκτικότερη μελέτη των γεγραμμένων βοηθούσε;Γιατί φαίνεται πως απαντώνται τα ερωτήματα σας,συγγνώμη αν μακρυγόρησα και δεν απαντηθήκατε όπως θα θέλατε,άλλωστε ποιός είμαι εγώ για να απαντήσω;Θα σας απαντήσω ιδιωτικά και για να κλείσω αυτό το topic,το οποίο θα ναι πάντα ανοιχτό,δηλαδή η μετάνοια μας είναι πάντα ευπρόσδεκτη από τον Κύριο.Και θα ήθελα να κλείσω το topic με λίγα λόγια και κάποιες εικόνες που ζωγράφησα πριν πολλά χρόνια και πάλι ωχρειούν με την πραγματικότητα.Τον άγγελο μετά την εξομολόγηση:

Προσπάθησα να ζωγραφήσω πριν χρόνια τον άγγελο που είδα θολά-με κλειστά μάτια απ'το εκτυφλωτικό φως..(εν τη διανοία)- να΄ταν ο Αβελεήλ?Ο πιστός υπηρέτης του Κυρίου;Ο άρχων Μιχαήλ;Μι χα ήλ;Aνεπαρκής είμαι να προσδιορίσω σωστά.Μα να μην ήταν -μακριά μας- ο Βαλεήλ.Κάποιος άγγελος έφερνε ακτίνα άλλου αγγέλου κοντύτερα στο Θεό όπου ούτε τα λαμπρότατα Χερουβίμ δεν αντέχουν την λάμψη Του και σκιάζονται,χαμηλότερα στους ανθρώπους μέσα απο εννέα τάξεις ουράνιων και κοντύτερα σε μας στους Αρχαγγέλους και αγγέλους.

Κόσμοικαι ατομικότητες ένθεν και ένθεν,ένθεν κ΄ακείθεν,εντός και εκτός,σε μακρόκοσμο,μεσόκοσμο και μικρόκοσμο.Δεν βρήκα την ζωγραφιά της Ντεντερνίσκαγια ενός όντος με ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα πουλιού που είχα δει παλιά.

Αστρικός κόσμος και η πτώση μου στις κολάσεις(καλοκαιρινή και χειμερινή σφαίρα)

Το χέρι ενός δαίμονα που μου φώναξε και άκουσα πολύ καθαρά μαρούτ χιλιάδες οι δαίμονες αυτής της κλάσης.Μακριά από μας!

Ένας δαίμονας Θεός φυλάξει!
Και ύστερα εξομολογήθηκα,δόξα Τω Θεό!