- Η λατρεία των ειδώλων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Τα υποτιθέμενα πράγματα που λες - ακόμα να τα δούμε. Δεν έχουν σχέση - κι ακόμα και οποιότητες αν υπάχουν (όπου υπάρχουν, ακόμα να το δείξετε) δεν αρκούν για να δείξουν άμεσε σχέση η δανισμό.
Τελικά στους χριστιανούς αυτό που μου αρέσει περισσότερο, είναι οτι πράγματα τα οποία εχουν ειπωθει πολλάκις στο παρελθόν και απο άλλες θρησκείες και απο άλλες φιλοσοφίες ( προσοχή , δεν εννοώ σε καμμία περιπτωση οτι έχει οτιδήποτε φιλοσοφικό αυτή η σέκτα) ,θέλουν σώνει και καλά να μας πείσουν ότι απο αυτους παίρνουν δήθεν ενα "άλλο" νόημα και για να στήρίξουν αυτό το δήθεν "άλλο" νόημα λένε απειρες μπούρδες και αμπελοφιλοσοφίες και κουταμάρες που ουτε κι οι ίδιοι τις καταλαβαίνουν.
Τελικά καλά έλεγε ο Ιουλιανός
Είναι όντως για λύπηση.
Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:
Τα υποτιθέμενα πράγματα που λες - ακόμα να τα δούμε.
Ακόμη να τα δείτε;;;
Η είστε τυφλοί , η δεν γνωριζετε αναγνωση
.
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
quote:Εξυπνάδες και επιθετικότητα βλέπουμε.quote:
Τα υποτιθέμενα πράγματα που λες - ακόμα να τα δούμε.Ακόμη να τα δείτε;;;
Η είστε τυφλοί , η δεν γνωριζετε αναγνωση.
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:quote:Εξυπνάδες και επιθετικότητα βλέπουμε.quote:
Τα υποτιθέμενα πράγματα που λες - ακόμα να τα δούμε.Ακόμη να τα δείτε;;;
Η είστε τυφλοί , η δεν γνωριζετε αναγνωση.
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Μάλλον οτι σας συμφέρει βλέπετε ![]()
quote:
Τελικά στους χριστιανούς αυτό που μου αρέσει περισσότερο, είναι οτι πράγματα τα οποία εχουν ειπωθει πολλάκις στο παρελθόν και απο άλλες θρησκείες και απο άλλες φιλοσοφίες ( προσοχή , δεν εννοώ σε καμμία περιπτωση οτι έχει οτιδήποτε φιλοσοφικό αυτή η σέκτα) ,θέλουν σώνει και καλά να μας πείσουν ότι απο αυτους παίρνουν δήθεν ενα "άλλο" νόημα και για να στήρίξουν αυτό το δήθεν "άλλο" νόημα λένε απειρες μπούρδες και αμπελοφιλοσοφίες και κουταμάρες που ουτε κι οι ίδιοι τις καταλαβαίνουν.
Είναι όντως για λύπηση
Σέραπις εκτός από το να τσουβαλιάσεις με εμπάθεια μια μερίδα ανθρώπων, χωρίς να τους ξέρεις, είπες κάτι τώρα;
Γιατί νομίζω ότι έκανες απλά μια ξύλινη εκδήλωση πεποιθήσεων τόσο γενική που απορώ αν κατάλαβες και συ τι είπες.
Ειμαι Χριστιανός.
Πες μου που είπα μπούρδες.
Που είπα κουταμάρες.
Τι δεν κατάλαβα.
Πότε αφόρισα οποιαδήποτε διδασκαλία (θρησκείες δεν γουστάρω να με συμπαθάς)
Τον οίκτο θα ήταν καλό να τον ανεβάσεις στα ιδανικά σου δεν είναι μειονέκτημα.
Και σε προλαβαίνω δεν αναφέρεσαι σε εκπρόσωπο καποιας θρησκείας, τις έχω χεσμένες, υπέρ εμού αμύνομαι γιατί το γενίκευσες.
quote:quote:
Είναι όντως για λύπησηΣέραπις εκτός από το να τσουβαλιάσεις με εμπάθεια μια μερίδα ανθρώπων, χωρίς να τους ξέρεις, είπες κάτι τώρα;
Γιατί νομίζω ότι έκανες απλά μια ξύλινη εκδήλωση πεποιθήσεων τόσο γενική που απορώ αν κατάλαβες και συ τι είπες.
Ειμαι Χριστιανός.
Πες μου που είπα μπούρδες.
Που είπα κουταμάρες.
Τι δεν κατάλαβα.
Πότε αφόρισα οποιαδήποτε διδασκαλία (θρησκείες δεν γουστάρω να με συμπαθάς)
Τον οίκτο θα ήταν καλό να τον ανεβάσεις στα ιδανικά σου δεν είναι μειονέκτημα.Και σε προλαβαίνω δεν αναφέρεσαι σε εκπρόσωπο καποιας θρησκείας, τις έχω χεσμένες, υπέρ εμού αμύνομαι γιατί το γενίκευσες.
Μα δε το είπα για σενα αγαπητέ φίλε
Το είπα για τον συνομιλητή σου που βρίσκει τα πάντα ως την ανακαλυψη της πυρίτιδας στον χριστιανισμό ,ενω όλα εχουν ειπωθεί απο παλαιότερες θρησκείες .
Και δεν τσουβαλιάζω αγαπητέ φίλε
Μήπως νομίζεις ότι πρώτη φορά τα ακούω αυτά απο χριστιανούς ή μηπως θεωρείς ότι ο μονος χριστιανός που τα λεει ειναι ο πανπαν
Ολοι τους ειναι σα φουσκωμένα παγωνια και με ύφος εκατό καρδιναλίων προσπαθουν ΠΑΝΤΑ να σε πείσουν για τη θεόπνευστη θρησκεία τους και για τις δαιμονίζουσες και σατανικές άλλες.
Τωρα ,εντάξει μπορεί να υπάρχουν και λίγοι που είναι πιο προσγειωμένοι αλλά η ίδια η φονταμενταλιστική και φανατική ουσία της θρησκείας αυτής δεν τους αφήνει περιθώρια για αυτοσχεδιασμούς
Βλέπουν ΜΟΝΟ αυτά που τους αφήνουν να βλέπουν και ΑΚΟΥΝ μονο αυτά που λένε στα κυρήγματα οι παπάδες τους
Και αν τουλάχιστον εφάρμοζαν και στη πραξη αυτα που με τοσο κομπασμό διδασκουν , τοτε ενταξει
Αλλα στα λογια απεραντη αγαπη και στις πράξεις απέραντο μισος για όλους τους υπόλοιπους ανθρωπους
Αρκει να διαβασει κανεις τους πατέρες τους για να αντιληφθεί το απέραντο μισος και την υπερτατη κακία και μισαλοδοξία των λόγων τους.
Αλλά εσύ δε καταλαβαίνω γιατί προσβλήθηκες
Αφου ουτε σε σενα απευθύνθηκα , ούτε σε σενα απάντησα ![]()
Δεν προσβλήθηκα, αλλά επειδή το γενίκευσες, δεν αναφέρθηκες δλδ μόνο στον πανπαμ, και είμαι Χριστιανός με το δικό μου έστω τρόπο, αμύνθηκα στο ότι οι Χριστιανοί είναι για λύπηση.
Στη διαμάχη σου με τον παν παμ δεν ανακατεύομαι. ![]()
Στο Χριστιανοί παίρνει και μένα η μπάλα...και ανακατεύομαι αν με εννοείς :)
Αλλά μην αναλωνόμαστε σε διαμάχες.
Το να διαβάσεις και να εξετάσεις τι είπε ο Χριστός, είτε αποδέχεσαι είτε όχι τη θεική φύση του, δεν σε κάνει φανατικά θρησκευόμενο. Αν τα γουστάρεις τα ακολουθείς, αν όχι καλώς, ακολουθείς το δρόμο σου.
Το ίδιο θα μπορούσα να σου πω και για τον Σωκράτη, και για τα Ερμητικά κείμενα κτλ.
Είναι οι πράξεις μας που προσδίδουν την ποιότητα μας, όχι τι δηλώνουμε.
Οσον αφορά τα είδωλα, που είναι και του παρόντος θέματος, είναι μια ανάγκη του ανθρώπου να κατεβάσει το θείο στο επίπεδο του.
Το να έχεις αγάλματα, πίνακες ζωγραφικής, εικονογραφίες, ως έργο έκφρασης της πίστης σου, ως ιστορικής μνήμης ή αναπαράστασης, δεν είναι θεωρώ κακό.
Το να λατρεύεις όμως έργα ανθρώπινων χεριών, είναι ένδειξη κατώτερης νοημοσύνης.
Σε όλες της θρησκείες κάνουν αυτό το λάθος.
Η πλειοψηφία των Χριστιανών το κάνει σίγουρα.
Είμαι σίγουρος επίσης ότι το έκανε και η πλειοψηφεία των δωδεκαθειστών.
Για τις άλλες θρησκείες καλύτερα να μην το σχολιάσω, το πράμα είναι προφανές.
quote:
Μα δε το είπα για σενα αγαπητέ φίλε
Το είπα για τον συνομιλητή σου που βρίσκει τα πάντα ως την ανακαλυψη της πυρίτιδας στον χριστιανισμό ,ενω όλα εχουν ειπωθεί απο παλαιότερες θρησκείες .
Αν υπάρχει κάτι που θεωρώ ότι έφερε η ο Ιησούς καινούργιο στις παλαιότερες διδασκαλίες, είναι η έννοια της ανιδιοτέλειας στο επίκεντρο. Το αν οι μεταγενέστεροι που έσφαζαν στο όνομα του το κατάλαβαν η απάντηση είναι προφανής νομίζω...
Εγω δεν εχω διαμάχη με κανέναν ουτε αναλώνομαι σε διαμάχες
Απλά οι χριστιανοί προσβάλλονται απο αυτά που γραφω γιατί ανατρέπουν όλη τη κοσμοθεωρία τους περί του δήθεν ΕΝΟΣ θενανθρωπου και ΜΙΑΣ αληθινής θρησκείας και μου επιτιθενται
Το ότι αυτοί προβαίνουν σε διαμάχη δε σημαινει ότι τη προκαλώ εγώ ούτε οτι την αποδέχομαι
Αλλοίμονο τωρα αν εγραφα εδώ για να εμπλεκομαι σε διαμαχες
Και δε πήγαινα καλύτερα μια βόλτα στην εξοχή να παρω και καθαρο αερα
.
quote:
Το να έχεις αγάλματα, πίνακες ζωγραφικής, εικονογραφίες, ως έργο έκφρασης της πίστης σου, ως ιστορικής μνήμης ή αναπαράστασης, δεν είναι θεωρώ κακό.
Το να λατρεύεις όμως έργα ανθρώπινων χεριών, είναι ένδειξη κατώτερης νοημοσύνης.Σε όλες της θρησκείες κάνουν αυτό το λάθος.
Η πλειοψηφία των Χριστιανών το κάνει σίγουρα.
Είμαι σίγουρος επίσης ότι το έκανε και η πλειοψηφεία των δωδεκαθειστών.
Για τις άλλες θρησκείες καλύτερα να μην το σχολιάσω, το πράμα είναι προφανές.
Φίλε Ιταλέ, καλησπέρα.
Αν οι πιστοί κάποιας θρησκείας ερχόντουσαν στην ουσία της πίστης, το αποτέλεσμα θα ήταν "Φιλοσοφία" με συνεπαγώμενη τη Δημοκρατία.
Τα δόγματα κατασκευάστηκαν για να αλυσοδέσουν τους ανθρώπους, ΟΧΙ για να τους ελευθερώσουν, το αν εσύ και κάποιοι λίγοι χριστιανοί, ξεφύγατε απο την παγίδα, πίστεψέ με, τα περισότερα βέλη θα πέσουν πάνω σας με λύσα και μανία, από τους χριστιανούς που σας βλέπουν ως προδότες.
Τι να πούμε? Για την ολική ποδοσφαιροποίηση της θρησκείας ή για την ολική θρησκειοποίηση του ποδοσφαίρου?
Δεν ξέρω αν με ενοείς φίλε.....
The truth of Ninja will prevail.
Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.
quote:
DSM
Αυτή η κόντρα έχει κουράσει πλέον. Πολύ όμως. Άσε που κρατάει και το forum μια δεκαετία και πλέον πίσω. Ξεκουνήστε το κεφάλι σας πλέον. Ακόμα κι εσύ βρε Σωτήρη.
Πηγές από εδώ, πηγές από εκεί, η ίδια μαλακισμένη κόντρα των απολογητών ενάντια όλων των υπολοίπων. Των κακών. Και των καλών. Χωρίς τη Μάγια τη μέλισσα, τη Στρουμφίτα και τον Πίκατσου. Ήμαρτον.
Αν δεν αλλάξετε το τροπάρι, στο τέλος, που έχει ήδη φτάσει και ξεπεραστεί, θα μοιάζετε με το Μαύρο Ιππότη στους Μόντυ Πάυθονς.
Οφείλω να ομολογήσω φίλε Μάνο ότι αυτή η ξαφνική έκρηξη οργής σου με εξέπληξε. Κατ' αρχήν φίλε Μάνο εγώ δεν γράφω στα συγκεκριμένα θέματα ούτε για να κοντράρω με τους συγκεκριμένους, αλλά ούτε και να τους μεταπείσω, γιατί γνωρίζω πολύ καλά εκ πείρας ότι μόνο ο Χριστιανός Ορθόδοξος έχει την αγνότητα να πιστεύει αυτά που γράφει. Οι υπόλοιποι είναι υποκριτές και ενώ γνωρίζουν την ιστορική αλήθεια καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν. Ο λόγος που γράφω φίλε Μάνο είναι πρώτον για να ξεμπροστιάσω την προπαγάνδα των απολογητών στο διαδίκτυο που διαστρεβλώνουν την ιστορία και κατασυκοφαντούν την αρχαία Ελλάδα, και δεύτερον για τους ανώνυμους επισκέπτες που μας διαβάζουν, και δεν έχουν τον χρόνο ή τον τρόπο να ψάξουν στην ιστορία. Πρέπει να γνωρίζης ότι η ενότητα “ΜΥΘΟΣ ΘΡΗΣΚΕΪΑ” έχει γίνει στόχος των απολογητών και έχει δεχθεί κατά το παρελθόν όπως και το Focus αρκετές επιθέσεις, για τα θέματα που συζητούνται. Αν τώρα για λόγους που δεν γνωρίζω ενοχλείσαι από αυτά που γράφονται κάνε ότι κάνω κι εγώ. Συγκεκριμένα στο esoterica υπάρχουν πολλές θεματικές ενότητες και ακόμα περισσότερα θέματα, παλιά και νέα. Μερικά απ' αυτά με ενδιαφέρουν και συμμετέχω, άλλα εξ ίσου ενδιαφέροντα τα επισκέπτομαι αλλά συμμετέχω σπάνια, και άλλα τα επισκέπτομαι μεν αλλά δεν συμμετέχω είτε γιατί δεν έχω κάτι διαφορετικό να προσθέσω, είτε λόγω του ότι δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις. Υπάρχουν όμως και αρκετά που δεν με ενδιαφέρουν και απλά τα αγνοώ και δεν τα επισκέπτομαι.
quote:
DSM
Το πράγμα είναι πολύ απλούστερο, αρκεί να καταθέσετε μιαν έστω και στοιχειώδη δόση χούμορ.
Το χιούμορ εκ μέρους μου τουλάχιστον υπάρχει σε αρκετές απαντήσεις μου προς τους γραφικούς.
quote:
DSM
Ξεκινήστε επιτέλους μια έξυπνη και λειτουργική κουβέντα.
Δεν γνωρίζω αν το έχεις προσέξει και αν σε ενδιαφέρει, αλλά εδώ και αρκετό καιρό γράφω στο θέμα “Ελληνικη Μυθολογια, Μυθος ή Ιστορια ?” για τις διάφορες τοπικές θεότητες που λάτρευαν οι πρόγονοί μας, με στοιχεία που παίρνω από την “ΩΓΥΓΙΑ” του Αθ. Σταγειρήτη και τα εμπλουτίζω με σχετικά αποσπάσματα αρχαίων συγγραφέων.
*