ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Την Κατάρα μου ν' έχεις! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Την Κατάρα μου ν' έχεις! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Mantis90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
YUGI-OHΜέλος
14/06/2012, 20:26:50
Λεπτομέρεια θεμελιώδης και έχεις ακριβοδίκαιο που το πρόσεξες[το συνεχή] Πλάτωνας.
Έτσι όπως το γραψα, δίνει σε κάποιον την εντύπωση μιας αέναης συνεχής κατάστασης.
Η συνεχής προσωπική έσω έρευνα,χρειάζεται διευκρίνηση εκ μέρους μου, έχει να κάνει με την κατάσταση προς της τελικής εγκατάστασης στο πραγματικό κέντρο όπως επακριβώς την περιγράφεις.
Μιλάς και καθώς μιλάς, συμβαίνει να παρατηρείς τον εαυτό σου που μιλά.
Κοιτάς κάτι και καθώς κοιτάς, συμβαίνει να παρατηρείς τον εαυτό σου που κοιτά.
Τώρα, για τη προσωπική έσω έρευνα που έγραψα είναι συνεχής όχι γιατί συμβαίνει κάποια διαρκής εξαναγκασμένη απ'το άτομο προσπάθεια.
Δηλαδή δεν αυτοεξαναγκάζει κανείς τον εαυτό του σκεπτόμενος "άντε μη σταματάω, να κάνω συνέχεια έσω έρευνα για καθετί που μου συμβαίνει".
Δε γίνεται έτσι, εκτός του ότι κάτι τέτοιο καταλήγει να πηγάζει απ'το εγώ, μπορεί να και σίγουρα προκαλεί μεγαλύτερη συγχυση σε κάποιον.
Αυτό που εννοώ, είναι, ότι κάθε φορά που κάποιος είναι σε κατάσταση που βιώνει πόνο,θλίψη,θυμό,φόβο,δυστυχία,κ.ο.κ, αλλά και ευχαρίστηση, απόλαυση,κ.ο.κ, εκεί χρειάζεται χωρίς να το προκαλεί εξαναγκασμένα ο ίδιος, να αφήνει για λίγο τον εαυτό του σε μια κατάσταση παρατήρησης του να βρεί τη πηγή απ'όπου έρχονται όλα αυτά που συμβαίνει να βιώνει, το κέντρο δηλαδή απ'όπου πηγάζουν όλα αυτά.
Καθώς πάει όλο και πιο βαθιά κατανοεί ότι το κέντρο απ'όπου έρχονται είναι ψεύτικο[το εγώ].
Αλλά, χρειάζεται να το κάνει κανείς μόνος του. Δεν αρκεί να το λέμε ή απλά κάποιος να το λέει σε κάποιον άλλον. Χρειάζεται να το βιώνει ως κατάσταση παρατήρησης, και εσωτερικής εξερεύνησης και κατανόησης της αιτίας που προκαλεί το βίωμα κατάστασης πόνου, δυστυχίας, θλίψης, κ.ο.κ.
Όσα κι ότι και να λέει κάποιος που γνωρίζει, π.χ.να κάνει ποδήλατο ή θαλάσσιο μπάνιο, σε κάποιον άλλον που δε γνωρίζει, δε πρόκειται ο άλλος να μάθει στη πράξη αν δε κάνει μόνος του τη δουλειά να ζήσει την εμπειρία να κάνει ποδήλατο και να παρατηρεί τον εαυτό του να μαθαίνει ισορροπία.
Καθώς λοιπόν, συντονίζεται όλο και πιο πολλές φορές μ'αυτή τη κατάσταση παρατήρησης και κατανόησης της πηγής κάθε έσω σύγκρουσης και πάλης, τόσο εξασθενεί[αποσυντονίζεται] η ταύτιση με το ψεύτικο κέντρο[το εγώ] και έρχεται ο συντονισμός με το πραγματικό κέντρο. Μέχρις ότου, συμβαίνει να ριζώνει βαθιά μέσα, και τελικά η εγκατάσταση σ'αυτό είναι μόνιμη κατάσταση.

Μακάρι Πλάτωνας,απ'το στόμα σου και στου καθενός πολιτικού τ'αυτί να γίνει συνείδηση και πράξη, το καλώς πράττειν και η αφοσίωση ως λειτούργημα για το καλό όλων μας, και όχι ως επαγγελματικό καιροσκοπισμό ιδιοτελούς ανέλιξης για απόκτηση θέσεων που αποφέρουν χρήμα,εξουσία και επί της ουσίας δυνατότητα επιβολής δύναμης.
Επιτέλους, ας δείξουν έμπρακτα πνεύμα αγάπης για όλους και όχι πνεύμα δύναμης για τους εαυτούς τους, για τους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς τους.

14/06/2012, 21:37:46
quote:
Γιουγκι
Επιτέλους, ας δείξουν έμπρακτα πνεύμα αγάπης για όλους και όχι πνεύμα δύναμης για τους εαυτούς τους, για τους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς τους.

Γιούγκι...ονειροβατείς?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

YUGI-OHΜέλος
14/06/2012, 22:40:51
Ελα ντε!!!
Λες και δεν ακούμε τι λένε ακόμη και σήμερα...λες και δεν υπέγραφαν,αποφάσιζαν,διαχειρίζονταν χρήματα κι ανθρώπους.
Και λες σα να μη πέρασε μια μέρα, λες κι ήρθαν τώρα, κι όταν τους ακούει κανείς λες και ακούει αθώες περιστέρες.
Τι να πω Νικόμαχος, αυτό που δεν έκαναν 40 χρόνια, ας το κάνουν τώρα.

14/06/2012, 22:55:29
Υογκι

Μακάρι Πλάτωνας,απ'το στόμα σου και στου καθενός πολιτικού τ'αυτί να γίνει συνείδηση και πράξη, το καλώς πράττειν και η αφοσίωση ως λειτούργημα για το καλό όλων μας, και όχι ως επαγγελματικό καιροσκοπισμό ιδιοτελούς ανέλιξης για απόκτηση θέσεων που αποφέρουν χρήμα,εξουσία και επί της ουσίας δυνατότητα επιβολής δύναμης.
..................

Είδωμεν Γιογκι. Είμαι αρκετα (κουμπομνενος), όχι όσο αφορά τι θα βγει απο τις κάλπες, μα τι θα βγει απο την ψυχολογική αντίδραση του κόσμου, και αυτο δεν είναι σε θέση κανείς να το γνωρίζει, και πως η προπαγάνδα (απο καθε κατεύθυνση, αριστερά η δεξιά) θα την διοχετευσει.

Κλείσω σε 5 μέρες 10 χρόνια που γράφω σε αυτο το χώρο, και δεν θυμάμαι να είχε ασχοληθει τοσο εντονα με την πολιτικη το εσωτερικα.

Ισως είναι τα σημεία των καιρών, κάποιοι να συνεχίσουν την παρουσία τους, και κάποιοι άλλοι να μην συνεχίσουν.

Πάντως εσένα και λιγους ακόμα, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την ευγένεια, την κατανόηση και υπομονή που είχες, με το μέλος Πλατωνας.

Να είσαι πάντα καλα.

YUGI-OHΜέλος
16/06/2012, 01:04:11
quote:
Είδωμεν Γιογκι. Είμαι αρκετα (κουμπομνενος), όχι όσο αφορά τι θα βγει απο τις κάλπες, μα τι θα βγει απο την ψυχολογική αντίδραση του κόσμου, και αυτο δεν είναι σε θέση κανείς να το γνωρίζει, και πως η προπαγάνδα (απο καθε κατεύθυνση, αριστερά η δεξιά) θα την διοχετευσει.
Θέτεις πάλι ακριβώς το θέμα στην καρδιά του.
Επικαρδίας και όχι επικεφαλής, το ζήτημα είναι η ψυχολογία του κόσμου και ποιες οι αντιδράσεις στις οποιεσδήποτε εξελίξεις.
Εκεί, πρώτα απ'όλα, "ο κόσμος καίγεται" στην ψυχολογική αντίδραση του καθενός και κατ'επέκταση στο σύνολο της η κοινωνία.
Είδωμεν όπως λες, έχοντας άγρυπνο βλέμμα με ταπεινότητα χωρίς υπεροψίες.

quote:
Κλείσω σε 5 μέρες 10 χρόνια που γράφω σε αυτο το χώρο, και δεν θυμάμαι να είχε ασχοληθει τοσο εντονα με την πολιτικη το εσωτερικα.

Ισως είναι τα σημεία των καιρών, κάποιοι να συνεχίσουν την παρουσία τους, και κάποιοι άλλοι να μην συνεχίσουν.

Πάντως εσένα και λιγους ακόμα, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την ευγένεια, την κατανόηση και υπομονή που είχες, με το μέλος Πλατωνας.

10 χρόνια συμμετέχεις στο εσωτέρικα;! Απ'το ξεκίνημα του σχεδόν!
Έχεις ζήσει πολλές συζητήσεις, πολλά θέματα, πολλές εναλλαγές συζητήσεων και μελών, έχεις κουβεντιάσει με πολλά μέλη παλαιότερα και νεότερα, πράγματι μεγάλο ζήσιμο στις δικτυακές συζητήσεις εσωτερισμού!
Έχεις δίχως αμφιβολία δεί μεγάλο κομμάτι της πορείας και της διαδρομής στις τάσεις των συζητήσεων.
Είναι σημαντικό κάποιος να ακούει να το λες εσύ όντας παράλληλα κι ένας βαθιά φιλοσοφημένος άνθρωπος στη πράξη με τη ζωή του.

Η δική μου παρουσία σα μέλος μετρά λίγους μήνες, μόλις το Νοέμβριο του 11 γράφτηκα στο εσωτέρικα, όταν μου στείλε κάποιος φίλος το λινκ σε μέιλ.
Παρ'ότι μικρό το χρονικό διάστημα συμμετοχής μου, διαπιστώνω και εγώ πράγματι μια κορύφωση του ενδιαφέροντος των συζητήσεων για τη πολιτική με αρκετά έντονο τρόπο.
Κάτι που ίσως είναι κατά κάποιον τρόπο αναμενόμενο λόγω της γενικότερης κατάστασης των δρώμενων της χώρας μας και του κλίματος εκλογών εδώ και καιρό.
Πέρασαν αρκετές δεκαετίες μέχρι να ξαναφτάσει η Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας. ΄
Συσσωρεύεται θυμός,οργή,πόνος,μιζέρια,απογοήτευση,θλίψη,απόγνωση,ανησυχία,κ.ο.κ. και ίσως είναι εύλογη η ανάγκη της έκφρασης συζητώντας για το τι φταίει, τι μπορεί να γίνει, τι μέλλει γενέσθαι, κ.ο.κ.
Εκεί μπορεί να παρατηρηθούν και έντονες προσκολλήσεις, ταυτίσεις με άλλες ιδέες, διαφαινόμενους τιμωρούς, διαφαινόμενους σωτήρες, κ.ο.κ.

Για να επανέλθω λοιπόν στα μη πολιτικά, πέρα απ'τις όποιες πολιτικές συζητήσεις που μπορεί να πεί κανείς ότι κι η πολιτική είναι μέσα στη ζωή μας καθορίζοντας βασικές παραμέτρους της επιβίωσης και διαβίωση μας, είναι μεγάλη τύχη για μένα που έχω συναντήσει στις συζητήσεις των φόρουμ του εσωτέρικα παρουσίες σαν τη δική σου Πλάτωνας και μερικών ακόμη.
Μπορεί να μην είχα αυτήν την ευκαιρία παλαιότερα κατά τη διάρκεια των 9-9,5 προηγούμενων χρόνων, αλλά και αυτοί οι λίγες μήνες είναι σαν να είναι συμπυκνωμένοι σε πολλά χρόνια μαζεμένα.

Παρουσίες λοιπόν σαν τη δική σου Πλάτωνας και μερικών ακόμη, είναι πολύ λίγες μετρημένες κατά κυριολεξία στα δάχτυλα.
Το λέω εγώ χωρίς να γνωρίζω κανένα μέλος απ'τα φόρουμ σε προσωπικό επίπεδο, αλλά έχοντας αναπτύξει τις ικανότητες να διακρίνω σε βάθος κάποια πράγματα.
Και μιλάω αρκετά σοβαρά χωρίς να κάνω πλάκα.
Δεν μ'αρέσει να κάνω φιλοφρονήσεις.

Έχει τύχει να έχω ερευνήσει με καλοπροαίρετη διάθεση αλλά και παρατηρητικό μάτι κάποια πράγματα σε ρεύματα διαλογισμού[δεν αναφέρομαι στη θεοσοφία-μπλαβάτσκυ,δεν έχω πρακτική εμπειρία συνάντησης με ανθρώπους που ακολουθούν τη φιλοσοφία της] χωρίς να δέχομαι ότι μου σερβίρουν.
Έχοντας ζήσει να <<τσουρουφλίζεται η γούνα μου>> από ελάχιστες μεμονωμένες ανθρώπινες συμπεριφορές "φωτισμένων" μυημένων ανθρώπων γεμάτες αντιφατικότητες όπως μου φαίνονταν τότε, με ώθησαν σε ακόμη μεγαλύτερη προσωπική έρευνα καθαρά σε ατομικό φιλοσοφικό επίπεδο που με έκαναν να βουτήξω ακόμη βαθύτερα μέσα μου και να κατανοήσω πράγματα που ούτε και οι εκείνοι δεν έχουν ιδέα ότι δύναμαι να κατανοώ και να αναλύω.[ακούγεται εγωιστικό αλλά και αυτοί ήταν μεγάλοι δάσκαλοι εν μέρει εν γνώση τους και δική μου άγνοια, εν μέρει εν αγνοία τους και εν αγνοία μου, και όχι απ'τη καλή αλλά απ'τη ανάποδη, τους βλέπω φίλους συμφωνώντας σε κάποια πράγματα και διαφωνώντας σε κάποια άλλα με ακόμη βαθύτερη κατανόηση απ'ότι πριν].

Λοιπόν, δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες, αλλά έχω να πώ τούτο:

Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν διαλογισμό και προχωρημένο βαθύ διαλογισμό για πολλά χρόνια μπαίνοντας σε πεδία όχι μόνο αστρικά αλλά και σε τρίτα,τέταρτα,πέμπτα και που μπορούν να σου πουν γεγονότα απ'τη ζωή σου και το παρελθόν σου που να σ'αφήσουν παγωμένο μαρμαρωμένο άγαλμα, αλλά κι άλλα πολλά εκτός απ'αυτό.[δε λέω λεπτομέρειες, δεν έχει σημασία]
Κάνουν διαλογισμό "κουβαλώντας" κατά μια έννοια το παρελθόν τους, δηλαδή "κουβαλούν" το μοτίβο μιας παλαιότερης εποχής, της εποχής που ξεκίνησαν[π.χ.πριν 40 χρόνια], του τρόπου ζωής που αρχικά λειτούργησε γι'αυτούς τότε προσπαθώντας να μεταδώσουν ακριβώς τον ίδιο τρόπο και σε άλλους άσχετα αν ίσως δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι επακριβώς κι σε άλλους.
Κατά τ'άλλα είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι με τις δουλειές τους,τις οικογένειες τους,να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, και δεν καταλαβαίνεις καν ότι κάνουν προχωρημένο βαθύ διαλογισμό για πολλά χρόνια, και μάλιστα αν κάνεις λίγο παρέα μαζί τους μπορεί να δείς να εκδηλώνουν πτυχές του χαρακτήρα τους που περιέχει ακόμη ψήγματα εγωισμού,αλαζονίας,ζήλιας,θυμού,διπλωματίας,πολιτικής σε συμπεριφορές σχέσεων με άλλους ανθρώπους, καλυμμένης φιλοδοξίας, έντονης ισχυρής επιθυμίας κάποιου επιδιωκώμενου σκοπού, που μπορεί να σε "διαολοστείλουν" στη κυριολεξία, κ.ο.κ
Αν κάποιος δεν κάνει προσωπική έρευνα σε βάθος χωρίς να δέχεται ότι του σερβίρουν αμφισβητώντας μέσα του διάφορα που ακούει απ'αυτές τις εμφανιζόμενες στα μάτια του αυθεντίες, τότε μπορεί κάποιες καταστάσεις να τον οδηγήσουν σ'ένα αποκλειστικά δικό του φαύλο κύκλο ισχυρών εσωτερικών συγκρούσεων και πάλης βιώνοντας επιφανειακά έντονες φαινομενικές αντιφάσεις ελλείψει βαθύτερης διάκρισης και κατανόησης λόγω κενών γνώσης.

Υπάρχουν κι άνθρωποι που κάποιος μπορεί να συναντήσει στη ζωή του, που είναι πολύ λίγοι μετρημένοι κυριολεκτικά στα δάχτυλα, οι οποίοι δεν κάνουν απλώς προχωρημένο βαθύ διαλογισμό για χρόνια στη ζωή τους, αλλά κατά κυριολεξία όλη τους η ζωή είναι διαλογιστική στιγμή προς στιγμή.
Δεν υπάρχουν στιγμές διαλογισμού και στιγμές μη διαλογισμού.
Είναι σημαντικό αυτό, η ζωή τους είναι καθ'ολοκληρίαν διαλογιστική στιγμή προς στιγμή της τρέχουσας εποχής που βιώνουν.
Ακόμη και το χιούμορ τους, το τσίγκλισμα τους προς κάποιον άλλον φαίνεται να βγαίνει αρκετά πιο ήπια, και δεν φαίνεται να είναι χοντροκομμένο-χοντροκοπιά με ωμότητα, έντονα προκλητικό με απύθμενη φαινόμενη αυθάδεια, εκβιαστικό, ισχυρά καταπιεστικό και καθόλου φαινομενικά αντιφατικό.[αλλά κι αυτά τα φαινομενικά είναι απολύτως κατανοητά]
Αυτοί οι άνθρωποι διακρίνεται χαρακτηριστικά να έχουν άπειρη κατανόηση προς τους άλλους ανθρώπους, άπειρη υπομονή, άπειρη νηφαλιότητα, άπειρη ευγένεια, άπειρη προνοητικότητα προς τον εαυτό τους και προς τους άλλους.

Το μέλος Πλάτωνας κατ'εμέ[χωρίς να το γνωρίζω προσωπικά εκτός των φόρουμ], είναι απ'αυτούς τους πολύ λίγους μετρημένους στα δάχτυλα ανθρώπους που η ζωή τους είναι καθ'ολοκληρίαν διαλογιστική στιγμή προς στιγμή βιώνοντας την τρέχουσα εποχή και τις ανάγκες της με τις αναγκαιότητες της αλλαγής σε πρακτικό επίπεδο βαθιάς φιλοσοφημένης ζωής.

Με συγχωρείς φίλε που τόσο καιρό σε προσφωνώ με το άκλητο Πλάτωνας απευθυνόμενος προς εσένα ως μέλος, κάτι που κάνω προς όλα τα μέλη.
Και να σ'ευχαριστήσω για την χαρακτηριστικά παροιμιώδη κατανόηση, ευγένεια και υπομονή που έχεις και με το μέλος YUGI-OH.
Σ'ευχαριστώ φίλε που ανέχεσαι το λόγο μου κι εμένα ως παρουσία στα φόρουμ του εσωτέρικα.

Να είσαι πάντα καλά φίλε. Δεν ξέρω αν εγώ είμαι αντάξιος της φιλίας σου.
Να θυμάσαι δεν μ'αρέσει να κάνω φιλοφρονήσεις, είναι βαθιά κατασταλαγμένα στη συνείδηση με προσοχή όσα λέω.
Και συνεχίζουμε εδώ φίλε μαζί και με τους άλλους, πάντα σεβόμενος και τις δικές σου ανάγκες της ζωής.

Edited by - YUGI-OH on 16/06/2012 01:10:00

16/06/2012, 01:17:23
ειλικρινα χτυπανε στην καρδια αυτα που ειπατε

16/06/2012, 01:26:17
Ρε σύ Γιογκι με συγκινήσες ειλικρινά!

Ούτε η γυναίκα μου μου έχει πει τόσο όμορφα λόγια και είμαστε 29 χρόνια μαζι, και είναι ακόμα ερωτευμένη!

Να είσαι καλα, σε ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς!

16/06/2012, 01:35:56
φιλια... όσα δεν έχω εκφράσει με λόγια !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=vrgtf4R2v_A

YUGI-OHΜέλος
16/06/2012, 03:38:29
quote:

Ρε σύ Γιογκι με συγκινήσες ειλικρινά!

Ούτε η γυναίκα μου μου έχει πει τόσο όμορφα λόγια και είμαστε 29 χρόνια μαζι, και είναι ακόμα ερωτευμένη!

Να είσαι καλα, σε ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς!

Χαίρομαι πραγματικά Πλάτωνας!
Η δόνηση και η ενέργεια καθώς μεταφέρεται ο λόγος κάποιου σε κάποιους άλλους δεν είναι απλή υπόθεση.
Ξέρω ότι εσύ το ξέρεις πολύ καλά.

Θυμάμαι μια περίπτωση[είναι μερικές ακόμη] που μου έχει συμβεί...
...Μιλούσα με κάποιον σ'ένα πηγαδάκι μετά το τέλος μιας ομιλίας σε κάποιο ρεύμα διαλογισμού.
Είχαμε πιάσει κουβέντα σχετικά με την εσωτερική φλόγα.
Λέγοντας διάφορα, κάποια στιγμή έρχεται μια άγνωστη κοπέλα που απ'ότι μετά μας είπε στεκόταν παραδίπλα και μας άκουγε, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, και με σκούντησε στον ώμο, γυρίζω να δώ, και βλέπω ένα πρόσωπο εκείνη τη στιγμή φωτεινό μες την τρελή χαρά με μάτια να λάμπουν απο ευτυχία να με κοιτάνε. Μου είπε "σ'ευχαριστώ, επιτέλους μου έλυσες μια απορία σ'ένα θέμα που δεν μπορούσα με τίποτα μα με τίποτα να καταλάβω, τώρα το κατάλαβα και είναι τόσο απλό, το έκανες τόσο απλό για να το καταλάβει κανείς, σ'ευχαριστώ, σ'ευχαριστώ."
Έτσι απ'το πουθενά, απ'το τίποτα.
Ξέρεις[είμαι σίγουρος] τι χαρά με γέμισε εκείνη η στιγμή που μια ψυχή[κοπέλας] ευχαριστούσε μια άλλη ψυχή[εμένα] για κάτι που ενώ μιλούσα με κάποιον άλλον δεν είχα ιδέα ότι μιλούσε στην καρδιά και στο νού μιας άγνωστης και εκείνη το χρειαζόταν.
Στιγμές που ο νούς σαστίζει. Στιγμές που ο νους παύει για ελάχιστα να κινείται.
Αυτή είναι κατάσταση Αγάπης δίχως Νού.

Edited by - YUGI-OH on 16/06/2012 03:39:23

YUGI-OHΜέλος
16/06/2012, 03:54:34
stiv, σ'ευχαριστώ[-ούμε], τα λες όλα με δυό γραμμές κι ένα εξαίρετο βίντεο!

Δεν τα γνωρίζουμε όλα, φίλε stiv.
Αλλά να ξέρεις, δεν λέγονται τυχαία πολλά πράγματα.
Ούτε γράφουμε λόγια να ακούγονται ωραία σαν εκθέσεις ιδεών.
Υπάρχουν πράγματα που γνωρίζουμε σε πολύ βαθύτερα επίπεδα απ'ότι φαίνεται ή απ'ότι λέμε.
Τα λόγια δεν μπορούν να μεταφέρουν εύκολα τι βιώνει, τι αντιλαμβάνεται κανείς.
Δεν είναι απλές πληροφοριακές γνώσεις, είναι βαθύτερες βιωματικές γνώσεις απ'το ζήσιμο που λέει κι ο Πλάτωνας.
Κι είναι πολλά, πάρα πολλά.