ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ''Πυλες'' για αλλη διασταση στην Αθηνα;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ''Πυλες'' για αλλη διασταση στην Αθηνα;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

j_s31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/12/2005, 10:25:05
Kαλή σας μέρα!
Θα συμφωνήσω με το θέμα των απτών αποδείξεων και όχι των απλών ενδείξεων...

Εχει σκεφτεί κανείς μήπως προσεγγίζουμε το θέμα από λάθος μεριά?
Μήπως οι "εξαφανίσεις" αυτές έχουν να κάνουν όχι στο επίπεδο αυτό αλλά στο δικό μας προσωπικό επίπεδο?
Μήπως τα "φαινόμενα" αυτά - αν βέβαια υπάρχουν - έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους αυτούς που τα "βιώνουν" και όχι με το χώρο?

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
08/12/2005, 12:07:36
Καλώς την Avallon...

Χαίρομαι που συμφωνούμε επιτέλους σε κάτι.

Αυτό με τον πυρετό που λές, το έχω ζήσει και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Όλα τα άλλα, και ιδιαίτερα τα ... χμμμ.... που λέει ο καθένας εδώ, είναι ελάχιστης σημασίας.

Καλή μέρα σε όλες και σε όλους.

Άν δεν είχα τόση δουλειά, θα είχα μπαγλαρώσει τον Τζώνη, τα λουριά και τα σχοινιά και θα παίζαμε στην πλαγιά.

Edited by - Δύναμη Βρίλ on 08/12/2005 12:15:06

UnseenΜέλος
08/12/2005, 12:31:22
Καλημέρα

Συγχωρήστε μου τη σφήνα, ήθελα απλώς να πω ότι είναι ωραίος και ωφέλιμος ο ορθολογισμός στο βαθμό που δεν γίνεται κυνισμός και δεν σκοτώνει την προσπάθεια να δει κανείς κόσμους που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Μην αναβιώσουμε και τον Αχριμάν τώρα...

Όσο για τις πύλες στην Αθήνα και τη θέση της Avallon... νομίζω πως καθένας μας είναι μια εν δυνάμει πύλη εισόδου σε άλλες πραγματικότητες ή κρατά κλειδιά για διάφορες τέτοιες πύλες...

Να πω, τέλος, ότι αυτό με τους δρόμους που εμφανίζονται και εξαφανίζονται μοιάζει κάπως με δράση των ξωτικών. Μία από τις συνηθισμένες άμυνες που κρατούν τον κόσμο τους μακριά από τον δικό μας είναι αυτή ακριβώς: να αλλάζουν την αίσθηση του χώρου, να αλλοιώνουν την αίσθηση του προσανατολισμού έτσι που να βρίσκεται κανείς σε κάποιο γνωστό σημείο αλλά να του φαίνεται παντελώς διαφορετικό.

Προσωπικά θα κρατήσω τα συγκεκριμένα τοπικά σημεία που αναφέρθηκαν εδώ και θα προσπαθήσω να κάνω μια αυτοψία μια και δε μένω τραγικά μακριά...

Unseen

******* By Art we live *******

08/12/2005, 13:00:20

quote:

Σε ποιο είπες; στο επιστητό;

Αυτό με το Τοτό στο έχω πει;

dim.kar

εννοουσε μαλλον οτι πρεπει να το κουβεντιασουμε κατεβαινοντας μια πλαγια "στητοι", χωρις να γερνουμε το σωμα μπροστα

quote:

Avallon

Μήπως τα "φαινόμενα" αυτά - αν βέβαια υπάρχουν - έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους αυτούς που τα "βιώνουν" και όχι με το χώρο?

.

Unseen

Όσο για τις πύλες στην Αθήνα και τη θέση της Avallon... νομίζω πως καθένας μας είναι μια εν δυνάμει πύλη εισόδου σε άλλες πραγματικότητες ή κρατά κλειδιά για διάφορες τέτοιες πύλες...

η κβαντικη φυσικη εφτασε στο συμπερασμα οτι "ο παρατηρητης επηρεαζει το φαινομενο"

ο Αριστοτελης παλι ελεγε οτι τα φαινομενα που ερχονται απο την αλλη διασταση, φερουν ενα προσωπικο μηνυμα στον παρατηρητη τους...

quote:

Δύναμη Βρίλ

Άν δεν είχα τόση δουλειά, θα είχα μπαγλαρώσει τον Τζώνη, τα λουριά και τα σχοινιά και θα παίζαμε στην πλαγιά

ναι!!!

εχω πεθυμησει να κανουμε λιγο μπονταζ στο βουνο!

(με κολλησε μικροβιο αυτος τελικα - καλα λενε για τις κακες παρεες... )

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

BizarreΜέλος
08/12/2005, 14:52:48
Τι σας χάλασε στη λέξη που χρησιμοποίησε ο vril?

επιστητό το [epistitó] O38 (χωρίς πληθ.) : ό,τι είναι δυνατό να ερευνήσει και να γνωρίσει, ιδίως επιστημονικά, ο άνθρωπος: Kάθε επιστήμη καλύπτει ορισμένο τομέα του επιστητού. O Θεός βρίσκεται πέραν του επιστητού. || (λόγ. έκφρ.) επί παντός επιστητού, για όλα τα θέματα: Oμιλία / συζήτηση / ανταλλαγή απόψεων επί παντός επιστητού. [λόγ. < αρχ. τό ἐπιστητόν]

....

08/12/2005, 15:03:44
quote:

επιστητό το [epistitó] O38 (χωρίς πληθ.) : ό,τι είναι δυνατό να ερευνήσει και να γνωρίσει, ιδίως επιστημονικά, ο άνθρωπος: Kάθε επιστήμη καλύπτει ορισμένο τομέα του επιστητού. O Θεός βρίσκεται πέραν του επιστητού.

Πράγματι, είπα "Από την άλλην, ο οποιοσδήποτε μου πεί οτι στήθηκε ώρες και παρακολουθουσε το σοκάκι να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται, και φυσικά έχει φροντίσει για αποδείξεις, ας με αναζητήσει να μου τις δείξει. Τότε, και μόνο τότε, θα μιλήσουμε σε πιο επιστητό επίπεδο"

Ακριβώς σς αυτό το σημείο υποπτεύομαι οτι θα υπάρξει πρόβλημα, να μεταφέρουμε ένα πρός ένα αυτό που διαβάσαμε σε ενα βιβλίο από την πέννα του συγραφέα στην απτή πραγματικότητα.

Άς πούμε λοιπόν οτι ο συγραφέας το είδε, το έζησε, το βίωσε. Και το έγραψε στο βιβλίο του. Και ? Είναι δικαίωμά του να βιώνει και να γράφει ότι θέλει. Πρέπει να το αποδέχομαι ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ, επειδή το έγραψε ο τάδε στο βιβλίο του ? Μπορεί να το αποδείξει ? Μπορεί να το αποδείξει ο οποιοσδήποτε άλλος, που διάβασε το βιβλίο και το αποδέχτηκε ?
Μπορεί να το πιστεύει, επειδή ακριβώς το πιστεύει. Άν είναι έτσι, πάμε στο επίπεδο όπου συζητάμε για την πίστη. Αυτό λοιπόν δεν είναι επιστητό, αλλά πέραν του επιστητού. Και όσοι δεν το αποδέχονται δεν λέω οτι είναι κακοί, ψυχροί και ανάποδοι !
Πιθανότατα να είναι άνθρωποι που προτιμούν απλά το επιστητό. Αντίθετα, δεν θα ήθελα να ξεκινήσω συζήτηση, για το τί είναι αυτοί που προτιμούν να κινούνται στο "πέρα του επιστητού". Δικαίωμά τους ... !

Edited by - Δύναμη Βρίλ on 08/12/2005 15:10:13

Norman_MoonlightΝέο Μέλος
08/12/2005, 18:57:58
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους...

βασικά θέλησα να αρχίσω να γράφω το συγκεκριμένο topic γιατί έχω την εντύπωση ότι κάπου ξεφίγαμε λιγάκι από το θέμα...πρός Θεού όχι ότι το θέμα των αποδείξεων δεν είναι συμαντικό. Απλά πιστεύω ότι είναι αποδοτικότερο να παραθέτει ο καθένας τις εμπειρίες, τις απόψεις και τα "πιστεύω" του και από εκεί και ύστερα ο είναι στη διακρητική ευχέρεια του άλλου εάν θα το ασπαστεί ή όχι, εάν θα είναι υποκίνηση για δημιουργική έρευνα ή θα θεωρηθεί χαζομάρα...σε καμία περίπτωση όμως δεν χρειάζεται να απορρίπτουμε κάτι δημοσίως γιατί ίσως και να γινόμαστε αιτία αρνητικού επιρρεασμού άλλων ανθρώπων...πιστέψτε με, δεν έχω διάθεση να προσβάλλω κανέναν, ούτε φωτογραφίζω κάποιον με τα όσα λέω...απλά καταθέτω την άποψη μου περί του θέματος...

Πολλούς φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους σας...

08/12/2005, 22:30:22

quote:

Bizarre

δεν τον βλεπεις που κατεβαινει στητος στο βαραθρο?

ειναι θεμα τεχνικης...

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

09/12/2005, 09:51:16
quote:
Καλώς την Avallon...Χαίρομαι που συμφωνούμε επιτέλους σε κάτι. Αυτό με τον πυρετό που λές, το έχω ζήσει και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Όλα τα άλλα, και ιδιαίτερα τα ... χμμμ.... που λέει ο καθένας εδώ, είναι ελάχιστης σημασίας.

Kαι για να εξηγούμαι (για να μην παρεξηγούμαι...)

Το πρώτο πάει στο καλοσώρισμά σου...

Το δεύτερο πάει στο ότι συμφωνείς μαζί μου (εντάξει δε θα το πάρω ως προσωπικό...)

Τέλος το τρίτο πάει στο ξεκάρφωτο σχόλιο για τον πυρετό που είναι φυσικά από άλλο ανέκδοτο (εεε σόρρυ άλλο τόπικ ήθελα να πω)

Ομως... τέλος καλό ... όλα καλά...

Την καλημέρα μου σε όλους!

Υ.Γ. θα συμφωνήσω με την Unseen αφού τα είπε τόσο ωραία

09/12/2005, 09:53:56
quote:
Το δεύτερο πάει στο ότι συμφωνείς μαζί μου (εντάξει δε θα το πάρω ως προσωπικό...)

Αλήθεια σε τι είπαμε συμφωνούμε?

XDΜέλος
09/12/2005, 19:16:06
Μιας και έγινε μνεία περί των θέσεων του Μπαλάνου επί του θέματος, υπενθυμίζω πως στο βιβλίο του «Πέρα από το Αίνιγμα της Πεντέλης» και συγκεκριμένα στην σελίδα 384, αναφέρεται στην «Πλατεία Θεάτρου» του δήμου Αθηνών, πίσω από το Δημαρχείο η οποία όπως λέει κατά λέξη «είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αν και είναι πασίγνωστη και υπάρχει σε κάθε χάρτη». Επίσης στην ίδια αλλά και στην επόμενη σελίδα παραθέτει τους ισχυρισμούς ατόμου που εργαζότανε στην περιοχή πως ορισμένα βράδια εμφανίζεται «μια κάθετη πάροδο της Σοφοκλέους προς την πλατεία, που δεν υπάρχει στα αλήθεια».

Επίσης, τώρα που το σκέφτομαι.. έχω μια διήγηση από πολύ στενό οικογενειακό πρόσωπο το οποίο είχε μια παρόμοια (μεταφυσική ;) εμπειρία, που φαίνεται (αν δεν το διασταυρώσω ο ίδιος δεν μπορώ να είμαι απόλυτος) να αψηφά την λογική. Στις αρχές του 1980 επισκέφθηκε τυχαία ένα υπόγειο μαγαζί εμπορίας Χριστιανικών εικόνων στην Αιόλου, από όπου αγόρασε μάλιστα και μια ι. εικόνα (σχετιζότανε με τάμα του), και το οποίο έκτοτε στάθηκε αδύνατον να ξανά βρει λίγο καιρό αργότερα αφού στην τοποθεσία του δεν υπήρχε τίποτα ενώ τόσο οι θαμώνες αλλά και οι καταστηματάρχες της περιοχής δηλώσανε άγνοια για την ύπαρξη του. Συγκεκριμένα άνωθεν του υπήρχε σιδηρουργείο του οποίου οι υπεύθυνοι διαβεβαιώσανε πως ουδέποτε υπήρχε στο υπόγειο τους οιονδήποτε κατάστημα όπως άλλωστε εύκολα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς. Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκαλεί μέχρι σήμερα στο άτομο η ενθύμηση πως η σκάλα που κατέβαζε στο χώρο του μαγαζιού ήταν χωμάτινη και δεν υπήρχε στην δεύτερη επίσκεψη (εξωφρενικό μεν αληθινό –τουλάχιστον για εκείνο, είπαμε δεν το έχω ψάξει ενδελεχώς οπότε δεν μπορώ να πάρω θέση). Τέλος πάντων, η ιστορία έχει και άλλες προεκτάσεις που δεν σχετίζονται με το παρόν θέμα, δεν είναι άμεσα δημοσιεύσιμες και συντείνουν στην μυστηριακή ατμόσφαιρα της.. –σημ: υπάρχουν ορισμένα urban legend με υπόγεια μαγαζάκια του «τρόμου» όμως η παρούσα εμπειρία δεν συγκαταλέγεται σε καμία περίπτωση με αυτά.

Edited by - XD on 09/12/2005 19:19:34