- Η απάτη των προφητειών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
αριστοτελη, εξακολουθω να μην αντιλαμβανομαι το ΓΙΑΤΙΓΙΑΤΙ συμβαινει κατι τετοιο ? οχι τι 'δεξιοτητες' εχουμε και μας το επιτρεπουν να το κανουμε , αλλα ΓΙΑΤΙ ενα πνευμα μας στελνει εικονες ... τι ειναι κατι σα κουτσομπολιο ? καθετε το πνευμα μου με το αγιο πνευμα και τα λενε ενω εγω κοιμαμε ??? γιατι το πνευμα στελνει αυτες τις εικονες ? ποιος ο λογος ? ο σκοπος ? να με προυδοποιησει ? απο τι ? αφου δεν μπορω να το αποφυγω ... αρα ??? !!
εαν καταλαβα καλα αυτο με την ταινια , θες να μου πεις οτι βλεπω ενα κομματι απο ΜΙΑ ταινια απο τις πολλες που υπαρχουν , οκ δεκτο , ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ? λογικα πχ το μυνημα που σου γραφω δημιουργει για ΕΜΕΝΑ μια σειρα απο εναλακτικες ταινιες που μελλοντικα θα εχουν διαφορες επιπτωσεις σε εμενα ... το βραδυ βλεπω κατι ... αυτο το κατι ειναι το ΕΝΑ απο τις πχ 100 διαφορετικες εκδοχες ... ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ? απο ΠΟΙΟΝ ? και ΓΙΑΤΙ ? τελικα επιλεγω εγω την ζωη μου ή καποιος εχει ενα βιντεο και βαζει οτι βιντεοκασετα του γουσταρει και εγω απλα ΕΚΤΕΛΩ ως μαριονετα ??? γιατι για μενα η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ εαν υπαρχει εχει αυτο το νοημα , ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ επελεξε ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ και εγω δεν εχω κανεναν λογο !!!
μπορει να μας δωσει καποιος τον λογο που υπαρχουν οι προφητειες και ποια η χρησημοτητα τους ?
οι "προφητες" που εχουν κανει τις προφητειες , αυτοβαφτιζονταν ως προφητες ή τους βαφτισαμε εμεις μετα γιατι ΕΤΣΙ μας βολευε ?
ο ονειροκριτης εκμεταλευεται την αγνοια των ανθρωπων να αντιληφθουν τι ειναι ενα ονειρο και τους μασαει το χρημα !!!! ομοια και ολοι οι αλλοι μεντιουμ αστρολογοι χαρτοματνεια καφετζουδες και αλλα
[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
εγω σου απαντησα ηδη, απο τη στιγμη που οι ανθρωποι αποκτησαν πνευματοψυχη μπηκαν στη θεικη οικογενεια...
οι Αγγελοι ας πουμε οτι ειναι τα μικρα αδελφακια του Θεου και οι ανθρωποι τα μακρινα ξαδελφακια, τα οποια ομως εν καιρω θα αναβαθμιστουν σε αδελφακια...
το Αγιο Πνευμα οταν μιλαει στους Αγιους μιλαει σε φιλους του, αυτο ισχυει γιατι καθε αφυπνισμενη πνευματοψυχη ειναι κομματι και κυτταρο του Αγιου Πνευματος...
πολλοι ανθρωποι φανταζονται το Θεο σαν καποιο απομακρο γερο, η μια αφηρημενη εννοια, η καποιο σουπερ μαθηματικο μυαλο αποστασιοποιημενο απο τα του κοσμου και της δημιουργιας..
συμβαινει το εντελως αντιθετο, ο Θεος ειναι φιλος με τους ανθρωπους, ο Χριστος θελει για παραδειγμα να μας κανει στη μελλουσα ζωη ομοτραπεζους και συμποτες του, ο Μυστικος Δειπνος δεν εγινε, εληξε και τελειωσε, θα υπαρξει και στο μελλοντα κοσμο οπου οσοι εισελθουν εκει θα κοινωνουν αφθαρσιας, σωματος και αιματος η αμβροσιας και νεκταρος...
λεει ο Χριστος...
"εγω ειμι η αμπελος υμεις τα κληματα ο μενων εν εμοι καγω εν αυτω ουτος φερει καρπον πολυν οτι χωρις εμου ου δυνασθε ποιειν ουδεν"
εφοσον αυτος ειναι η Αμπελος και εμεις τα κληματα τοτε καταλαβαινεις οτι μιλαμε για μια μεγαλη οικογενεια...
οποτε μη με ρωτας γιατι επικοινωνει μαζι μας σε καποιες περιπτωσεις, εσυ γιατι παιρνεις τηλεφωνο τους συγγενεις και φιλους σου;
παμε τωρα στις εικονες και την ταινια...
η ταινια θραυεται οταν ο ανθρωπος γνωρισει την αληθεια και οταν κανει την υπερβαση μεσω της αγαπης, ο ντετερμινισμος, η μηχανικοτητα του συμπαντος, η καθε ανθρωπινη ειμαρμενη γινεται κομματια οταν μπαινει στην εξισωση ο θειος παραγων, δηλαδη οταν το θεικο κομματι του ανθρωπου, η πνευματοψυχη, ξυπναει και ενεργοποιειται οποτε και παρουσιαζεται η βασιλεια των ουρανων που εντος μας εστιν...
ο ανθρωπος ειναι σκλαβος της ταινιας, του καρμα, της μοιρας αλλα οταν γνωρισει την αληθεια, η αληθεια θα λυτρωσει αυτον απο καθε καρμικη αλυσιδα...
στο αστρικο πεδιο ειναι καταγραμμενη η ιστορια της ζωης μας και η καταληξη της, η ταινια αυτη ισχυει με την προυποθεση οτι δεν θα επαναστατησουμε ποτε, αν επαναστατησουμε και ψαξουμε εσωτερικα να βρουμε γιατι ζουμε μια μηχανικη ζωη τοτε ισως ξεφυγουμε απο τη μοιρα μας...
καθε ανθρωπος οταν πεθαινει βλεπει την ταινια της ζωης του σε ενα μικροσεκ, εαν εχει ξεφυγει απο την ταινια πριν πεθανει δε χρειαζεται να την ξαναδει πεθαινοντας, θα δει αλλα πραγματα...
quote:Η ανάλυση τών προσωπικών εμπειριών δείχνει ότι αυτό φαίνεται σωστό φιλαράκο. Ισως να είναι κι έτσι...
Η μοίρα οδηγεί αυτούς που τη δέχονται και σέρνει αυτούς που την αρνούνται!
quote:
ΟΧΙ. Πολλες φορές έχω νομίσει μικρός οτι είχα κάποιες υπερφυσικές εμπειρίες αλλα μεγαλωνοντας κατάλαβα οτι είχα κάνει λάθος και , οτι είχα σκεφτεί τότε , ηταν ανοησία .
Τα μικρά παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες απο τους μεγάλους για υπερφυσικές εμπειρίες,καθώς δέν έχει στεριώσει ακόμα ο τρόπος σκέψης τους.
Απο τα γραπτά σου φένεται οτι είσαι αμετάκλητος στις θέσεις σου,είσαι απόλυτος.Όποτε δέν έχει νόημα να σου παραθέσω επιχειρήματα και γεγονότα που έχουν συμβεί,γιατί ξέρω την αντίδραση.
Δεν είναι σωστό να προσπαθούμε να αλλάξουμε τα πιστεύω του άλλου.
Μαλακία κάνουμε όλοι μας εδώ μέσα.Μπαίνουμε και καλά για να πούμε την αγνή μας άποψη,αλλά μόλις κάποιος έχει διαφορετική άποψη με την δική μας,είσαι έτσι και είσαι αλλιώς.
Πάντως για να βρείς αποδείξεις για το υπερφυσικό,θα πρέπει να το θέλεις.Γιατί αν δέν το θέλεις,τότε ο νούς βλέπει υπο το πρίσμα της υλιστικότητας πάντα αρνούμενος το καθετί.
Είπες πρίν για την τυχαίοτητα και την πιθανότητα να κερδίσει κάποιος το τζόκερ.Αλήθεια πιστεύεις οτι μπορεί να αλλάξει η ζωή κάποιου και αυτό να οφείλεται μόνο στην τύχη.Δεν υπάρχει η τύχη.Όλα τα αποτελέσματα έχουν την ακριβή τους αιτία.
quote:"Αιτία ελομένου θεός αναίτιος."
Όλα τα αποτελέσματα έχουν την ακριβή τους αιτία.
Π.χ. αν κάποιος σε άλλο πλανήτη απέχει 500 έτη φωτός από τη γη βλέπει "τώρα" και βιώνει με το τηλεσκόπιό του την άλωση της Πόλης.
Όταν κάποιος κοιμάται ταξιδεύει στο παρελθόν ή στο μέλλον, συμμετέχει ενεργά και βιώνει καταστάσεις.
Ο ίδιος εγκέφαλος είναι που βιώνει εν εγρηγόρσει αυτό που λέμε ύπνο.
Τι είναι πραγματικότερο ο ύπνος ή ο "ξύπνος";
strangerz2 :
quote:
Μαλακία κάνουμε όλοι μας εδώ μέσα.Μπαίνουμε και καλά για να πούμε την αγνή μας άποψη,αλλά μόλις κάποιος έχει διαφορετική άποψη με την δική μας,είσαι έτσι και είσαι αλλιώς.
Σε αυτό συμφωνώ .
Δεν πιστευω βέβαια οτι μπορώ να αλλάξω το τι πιστευει ο καθένας εδω μέσα .
Μια ανταλλαγή αποψεων κάνουμε .
Μπορεί κάτι να κερδίσω εγώ απο σένα , και κάτι εσύ απο μένα .
quote:
Τα μικρά παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες απο τους μεγάλους για υπερφυσικές εμπειρίες,καθώς δέν έχει στεριώσει ακόμα ο τρόπος σκέψης τους.
Αυτό τι δείχνει κατα την γνώμη σου ?
Κατα την δική μου , δειχνει οτι ατομα χωρίς την εμπειρία της ζωής , ξεγελιόυνται ευκολότερα απο τις αισθήσεις τους και η φαντασία τους ειναι πιο αχαλίνωτη απο ενός ενήλικα .
Για τον λόγο αυτό , βλεπουν ευκολότερα φαντάσματα , τρομάζουν με τρομαχτικές ιστορίες , και φοβούνται το σκοτάδι και τον μπαμπούλα .
Δεν αποτελούν όμως αυτες οι αντιδράσεις , και τα οραματα τους , απόδειξη οτι ο μπαμπούλας υπάρχει.
quote:
Απο τα γραπτά σου φένεται οτι είσαι αμετάκλητος στις θέσεις σου,είσαι απόλυτος.Όποτε δέν έχει νόημα να σου παραθέσω επιχειρήματα και γεγονότα που έχουν συμβεί,γιατί ξέρω την αντίδραση.
Δεν είμαι καθόλου απόλυτος .
Αποδείξεις δεν βλέπω .
Οσο καλή θέληση και αν έχω , δεν μπορώ να αποδεχθώ πράγματα τα οποία μπορώ να εξηγήσω με απλούστερους τρόπους , που δεν απαιτούν προσφυγή στο υπερφυσικό .
quote:
Πάντως για να βρείς αποδείξεις για το υπερφυσικό,θα πρέπει να το θέλεις.Γιατί αν δέν το θέλεις,τότε ο νούς βλέπει υπο το πρίσμα της υλιστικότητας πάντα αρνούμενος το καθετί.
Αρα είναι και αυτό θέμα πίστης .
Λυπαμαι αλλα στην ζωη μου εχω μαθει , και εχω ΠΑΝΤΑ δικαιωθεί ,να μην πιστευω τίποτα , που δεν μπορεί κάποιος να μου το αποδείξει , η εστω να έχει πολύ ισχυρές ενδείξεις για το οτι είναι αλήθεια .
quote:
Είπες πρίν για την τυχαίοτητα και την πιθανότητα να κερδίσει κάποιος το τζόκερ.Αλήθεια πιστεύεις οτι μπορεί να αλλάξει η ζωή κάποιου και αυτό να οφείλεται μόνο στην τύχη.Δεν υπάρχει η τύχη.Όλα τα αποτελέσματα έχουν την ακριβή τους αιτία.
Εντάξει .
Εσύ τωρα για να υποστηρίξεις κάθε τι ανυπόστατο , είσαι ετοιμος να καταρρίψεις χωρίς επιχειρήματα ακόμα και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις , οπως την υπαρξη της τυχαιοτητας στον φυσικό κόσμο .
Αν σοβαρά πιστευεις οτι δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα θα σε παρακαλούσα να μου εξηγήσεις γιατί στις 28-10-2010 στα διοδια σχηματαρίου απο τα οποία έτυχε να περνάω , περίμεναν στις ουρές , στις 10 το πρωί ακριβώς , 14 αυτοκίνητα ?
Γιατί οχι 25 η 5 ?
Βρες μου ποιες είναι οι ακριβείς αιτίες που οδήγησαν σε αυτο το νούμερο , αφου λές οτι ολα τα συμβάντα έχουν ακριβείς αιτίες .
Ψαχνοντας θα διαπιστώσεις μόνος σου ποσο ΛΑΘΟΣ κάνεις .
Α , και βρες μου ένα μέντιουμ που να μπορεί να προβλέψει το νούμερο αυτό σε καθημερινή βάση .
ΚΑΙ αμα το βρείς σφύρα μου κλέφτικα .
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 :
quote:
απλα ο σκυλος εχει τοσο οξυμενα αισθητηρια που αντιλαμβανεται και τις μικροτερες δονησεις που προμηνυουν το σεισμο, δεν ειναι θεμα της ζωικης ψυχης του η προβλεψη...
Τελικά αυτη η ζωική ψυχή τι προβλέπει ?
quote:
ωρα κακως πιστευεις οτι μεμονωμενοι ανθρωποι λογω προαισθηματων δεν εχουν σωθει απο καταστροφες, και απο σεισμους και απο μοιραια αεροπορικα ταξιδια και απο μοιραια δρομολογια πλοιων...για παραδειγμα στην καταστροφη του Τιτανικου εχουμε πολλους που ανεβαλαν το ταξιδι λογω προαισθηματων...
Αυτα που γράφεις εδώ δεν συνιστούν αποδείξεις .
Ο καθε ενας απο εμας μπορεί να έχει άσχημη διάθεση για κάποιο ταξίδι με πλοίο η αυτοκίνητο , δηλαδή να έχει αυτο που λες άσχημο "προαίσθημα" .
Μου έχει τύχει και μένα πολλες φορές , γιατί είδα κάτι στον ύπνο μου η γιατί ειμουν κουρασμένος κ.ο.κ.
Μου έχει τυχει και να συμβεί πράγματι κάτι στο ταξίδι ,π.χ. μια ατυχία , οπως ένα σκασμένο λάστιχο , αλλα δεν το φορτωσα στο "προαίσθημα" μου γιατί λάστιχο εχω πάθει και σε περιπτώσεις που είμουν μια χαρά .
Απλά ορισμένες φορές οταν υποβάλλεις τον εαυτό σου στην ιδέα οτι κάτι δεν θα πάει καλά , τελικά το κακό θα σου τύχει .
Το προκαλείς ο ίδιος απο τον φόβο και την απροσεξία που αυτός σου προκαλεί .
Τωρα αυτοί οι τρεις που δήθεν πρόβλεψαν το χαμό του Τιτανικού υποτιμούν τις "προφητικές" ικανότητες των υπολοίπων 2200 ατόμων που ήταν στο πλοιο και δεν το πρόβλεψαν .
Είναι απλά και αυτό σύμπτωση .
3 στους 2200 είδαν ένα κακό όνειρο και φοβήθηκαν.
Είναι ΛΟΓΙΚΟ να ανησυχείς οταν ένα πλοίο δεν έχει ξαναταξιδεψει ποτέ , και θέλει να σπάσει και το ρεκόρ ταχύτητας .
Τι ποιο ΑΠΛΟ απο αυτο ?
Ειναι στατιστικά αναμενόμενο και συμβαίνει ΚΑΘΕ μέρα .
Πηγαινε σε ένα αεροδρόμιο να δείς πόσες ακυρώσεις εισητηρίων υπάρχουν καθημερινά . Θα εκπλαγεις .
Κάποιος ξυπνάει άσχημα εχει "προαίσθημα" και δεν πετάει .
Το αεροπλάνο πράγματι πέφτει , με πιθανότητα 1 στις 100.000 περιπτώσεις ας πούμε , και αυτός νόμιζει οτι το πρόβλεψε .
Στις άλλες 99.999 περιπτώσεις που δεν έγινε τίποτα , κανείς δεν δίνει σημασία και το ξεχνά αμέσως .
ΟΛΟΙ ξεχνούν τις πράξεις με τις ασήμαντες συνέπειες , και θυμούνται μόνο αυτές που οι συνεπειες τους είναι σημαντικές .
Ετσι λειτουργει η ανθρώπινη μνήμη .
Η "Προφητεία" είναι ψευδαίσθηση που προέρχεται απο τις πιθανότητες και την επιλεκτική μνήμη των ανθρώπων .
Τοσο ΑΠΛΑ .
quote:
VELISSARIOS
το μισος που εχετε για τον χριστιανισμο και το δηλητηριο που χυνετε καθημερινα μπορει να πεισει μερικα παιδια αυτα που δεν θα το ψαξουν βαθυτερα.Δεν υπαρχει το ρημα πειθω στον χριστιανισμο αλλα το πιστευω το οποιο στο λεξιλογειο σας δεν βρισκεται πουθενα .
Φίλε VELISSARIE , το ότι ξεσκεπάζουμε και αναδεικνύουμε τις απάτες και τις πλαστογραφίες που μεταχειρίζονται οι χριστιανοί διαχρονικά , προκειμένου να κρατούν τους πιστούς τους δέσμιους της άγνοιας και της δεισιδαιμονίας , δεν είναι λόγω μίσους προς την συγκεκριμένη θρησκεία , αλλά λόγω αγάπης στην ιστορική αλήθεια και τη γνώση . Όσο για τα νέα παιδιά δεν χρειάζονται να πεισθούν από αυτά που γράφουμε . Οι μεγαλύτεροι προπαγανδιστές κατά της θρησκείας σου , βρίσκονται μέσα σ’ αυτήν . Δεν υπάρχει μεγάλη απάτη ή σκάνδαλο , που να μη πρωταγωνιστεί και κάποιος ιερωμένος μέσα σ’ αυτό . Δεν υπάρχει μεγαλύτερη έκφραση μίσους και συκοφαντίας προς κάθε τι το ελληνικό , από αυτά που γράφουν οι χριστιανοσελίδες στο διαδίκτυο , όπως και δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από τη διαστρέβλωση της ιστορίας προκειμένου να σκεπαστούν τα εγκλήματα του χριστιανισμού κατά της ανθρωπότητας . Όσο φίλτατε θα προοδεύη η γνώση και η μόρφωση των ανθρώπων και θα πέφτουν οι παρωπίδες της θρησκοληψίας , τόσο θα βλέπεις να ελαττώνεται και το κοπάδι (ποίμνιο) της θρησκείας σου .
*
Γιατί απλούστατα βασίζονται στο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιαζομένων , εκτός του ότι δεν καταλαβαίνει λέξη από αυτά που διαβάζει ο παπάς στην λειτουργία , δεν έχει ανοίξει ούτε μία φορά διαβάσει τα ευαγγέλια ολόκληρα για να γνωρίζη το περιεχόμενό τους , αλλά απλώς πηγαίνει στην εκκλησία , ρίχνει τα χρήματα στο παγκάρι και ανάβει το κεράκι , σταυροκοπιέται , και πέραν τούτου ουδέν !
Φαντάζεσαι φίλε VELISSARIE να διάβαζε ο παπάς μερικά αποσπάσματα όπως αυτά που σου παραθέτω πιο κάτω, και να τα καταλάβαινε κιόλας το χριστεπωνυμο πλήρωμα της εκκλησίας ; Όπου φύγει , φύγει !
δοκεῖτε ὅτι εἰρήνην παρεγενόμην δοῦναι ἐν τῇ γῇ; οὐχί, λέγω ὑμῖν, ἀλλ᾿ ἢ διαμερισμόν. ἔσονται γὰρ ἀπὸ τοῦ νῦν πέντε ἐν οἴκῳ ἑνὶ διαμεμερισμένοι, τρεῖς ἐπὶ δυσὶ καὶ δύο ἐπὶ τρισί· διαμερισθήσονται πατὴρ ἐπὶ υἱῷ καὶ υἱὸς ἐπὶ πατρί, μήτηρ ἐπὶ θυγατρὶ καὶ θυγάτηρ ἐπὶ μητρί, πενθερὰ ἐπὶ τὴν νύμφην αὐτῆς καὶ νύμφη ἐπὶ τὴν πενθερὰν αὐτῆς.
(«κατά Λουκά» ιβ΄51-53)
εἴ τις ἔρχεται πρός με καὶ οὐ μισεῖ τὸν πατέρα ἑαυτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ τὴν γυναῖκα καὶ τὰ τέκνα καὶ τοὺς ἀδελφοὺς καὶ τὰς ἀδελφάς, ἔτι δὲ καὶ τὴν ἑαυτοῦ ψυχήν, οὐ δύναταί μου μαθητὴς εἶναι.
(«κατά Λουκά» ιδ΄26)
πλὴν τοὺς ἐχθρούς μου ἐκείνους, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ᾿ αὐτούς, ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου.
(«κατά Λουκά» ιθ΄27)
Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν. ἦλθον γὰρ διχάσαι ἄνθρωπον κατὰ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατὰ τῆς μητρὸς αὐτῆς καὶ νύμφην κατὰ τῆς πενθερᾶς αὐτῆς·καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ. Ὁ φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· καὶ ὁ φιλῶν υἱὸν ἢ θυγατέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος·
(«κατά Ματθαίον» ι’34-37)
Όποτε συζήτησα γι’ αυτά με πιστούς χριστιανούς , όλοι τους γουρλώσανε τα μάτια τους απορώντας , και μου είπαν ότι δεν γράφουν τέτοια πράγματα τα ευαγγέλια , και αυτά είναι ψέματα των ιεχωβάδων ! Σε τέτοιου πνευματικού επιπέδου ανθρώπους βασίζεται η θρησκεία σου φίλτατε , και όχι στη γνώση και την αλήθεια , την οποία αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι . ![]()
![]()
*
quote:
Αυτό τι δείχνει κατα την γνώμη σου ?
Κατα την δική μου , δειχνει οτι ατομα χωρίς την εμπειρία της ζωής , ξεγελιόυνται ευκολότερα απο τις αισθήσεις τους και η φαντασία τους ειναι πιο αχαλίνωτη απο ενός ενήλικα .
Για τον λόγο αυτό , βλεπουν ευκολότερα φαντάσματα , τρομάζουν με τρομαχτικές ιστορίες , και φοβούνται το σκοτάδι και τον μπαμπούλα .
Δεν αποτελούν όμως αυτες οι αντιδράσεις , και τα οραματα τους , απόδειξη οτι ο μπαμπούλας υπάρχει.
Δεν εννοώ αυτό αλλά εντάξει,δέν έχεις αδικο σε αυτό που λές.
quote:
Αρα είναι και αυτό θέμα πίστης .
Λυπαμαι αλλα στην ζωη μου εχω μαθει , και εχω ΠΑΝΤΑ δικαιωθεί ,να μην πιστευω τίποτα , που δεν μπορεί κάποιος να μου το αποδείξει , η εστω να έχει πολύ ισχυρές ενδείξεις για το οτι είναι αλήθεια
Δεν είναι θέμα πίστης,είναι θέμα αλλαγής του τρόπου αντίληψης.Μπορείς για παράδειγμα να σκεφτείς όλα αυτά που ξέρεις,και να πείσεις τον εαυτό σου οτι είναι ένα μικρό κομμάτι της αλήθειας.Ο νούς τότε(επειδή θέλει να μαθαίνει πάντα) θα προχρωήσει παραπέρα μόνος του.
Αυτός που απορίπτει αυτά που ξέρει,ή μάλλον τα δέχεται μόνο ως ένα μικρό μέρος του συνόλου,αναπόφεκτα οδηγείται σε κάτι μεγαλήτερο σε μια πιό ευρεία αντίληψη.
quote:
Εντάξει .
Εσύ τωρα για να υποστηρίξεις κάθε τι ανυπόστατο , είσαι ετοιμος να καταρρίψεις χωρίς επιχειρήματα ακόμα και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις , οπως την υπαρξη της τυχαιοτητας στον φυσικό κόσμο .
Αν σοβαρά πιστευεις οτι δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα θα σε παρακαλούσα να μου εξηγήσεις γιατί στις 28-10-2010 στα διοδια σχηματαρίου απο τα οποία έτυχε να περνάω , περίμεναν στις ουρές , στις 10 το πρωί ακριβώς , 14 αυτοκίνητα ?
Γιατί οχι 25 η 5 ?
Κοίτα,νομίζω οτι έχει μια μικρή διαφορά το να γίνεσαι ξφνικά εκατομμυριούχος με το να περιμένεις τα διόδια.Δεν είναι όλα τα γεγονότα το ίδιο.Εγω μιλάω για τα γεγονότα που σου αλλάζουν την ζωή,αυτά τα γεγονότα δέν μπορεί να είναι τυχαία.Αποψή μου.
Αλλά ακόμα και αυτό το γεγονός που περιγράφεις έχει την αιτία του.Η οποία βέβαια δέν είναι τόσο σημαντική για να την παρατηρήσουμε.
Edited by - strangerz2 on 29/09/2010 09:52:19
θα ηθελα να μαθω περισοτερα για τουσ ονειρικουσ κοσμουσ και οτι εχει σχεσει με αυτουσ......
περιμενω περισοτερα ...
Pίξε μια ματιά σ'αυτά:
topic.asp?TOPIC_ID=839
topic.asp?TOPIC_ID=131
topic.asp?TOPIC_ID=2213
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου