- Γίνεται η Ελληνική μυθολογία να διασώθηκε παραποιημένη? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
πτολεμαιος:
εχω μια μεγάλη απορία με την ώρα πληρώνετε ο europaios2 η με το κομάτι?!!!!!
Mάντεψε.........

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
έλυσα την απορία μου , όταν είδα σέ πόσα θέματα γράφεις
παντι λογο , λογος ισως αντικειται
quote:
πτολεμαιος:
με το κόματι
έλυσα την απορία μου , όταν είδα σέ πόσα θέματα γράφεις
Kαι πόσα λες να μου δίνουν? ...... μήπως με έπιασαν κότσο?

υποθέτο με τον πόντο πληρώνεσαι χιχιχιχ
αλλίως πως να εξηγησω οτι για να γραψεις μια αράδα θέλεις μια κόλα Α4
παντι λογο , λογος ισως αντικειται

quote:Φίλε NOY , όταν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες κατάργησαν με διατάγματα την αρχαία θρησκεία και επέβαλλαν τον Χριστιανισμό , το μόνο που ενδιέφερε τους χριστιανούς ήταν να καταστρέψουν και να αφανίσουν ότι αναφερόταν στην αρχαία λατρεία , και όχι να το παραποιήσουν . Έτσι λοιπόν στα ελάχιστα έργα τα οποία διασώθηκαν από την πυρά και την καταστροφή δεν υπάρχει καμιά απολύτως παραποίηση της «Ελληνικής Μυθολογίας» . Η παραποίηση έγινε αργότερα , αλλά στην ιστορία για να πλυθούν οι πλάκες από τα αίματα και να συγκαλυφθούν τα εγκλήματα .
NOYS
ο λόγος που έχω αυτή τν απορία πηγάζει απο τις πολλές διαφορετικές εκδοχές των μύθων που ίσως μεν όλοι μαζί δείχνουν μια αλήθεια με άλλα λογία αλλα τις περισσότερεσ φορεσ δεν γίνεται αυτο...συμβαίνει κάτι άλλο. δεύτερον θεωρώ οτι και σήμερα παραλάσσεται η ιστορία ενώ υπάρχουν τόσα μέσα τότε θα ήταν ποιο εύκολο και σίγουρα υπαρχει λόγος να γίνοταν αυτό.τρίτον πώς γίνεται ενω σκοτώναν τους Έλληνες να διατηρούσαν την θρησέία τους? και τα κείμενα τα περισσότερα σιγουρα χάθηκαν ...αυτά που σώθηκαν γιατί σώθηκαν? και αυτά που σώθηκαν μήπως έχουν πειραχτεί? αυτά για αναθεώρηση του θέμματος ... ΆΝ έχουν γραφτεί πολλά για ναδικαιολογίσουν ότι τα διατηρήσαν εμενα μου μοιάζει ύποπτο. Αν διατηρήθηκαν καποια μακάρι ,είναι εθνική κληρονομιά... και νομίζω ότι είναι χρέοσ κάθε Έλληνα να ερευνά μετά απο τόσα πάθη για την αλήθεια , για να ξεκαθαρίσει το πεδίο.
Όσο για τις πολλαπλές εκδοχές των μύθων , αυτές προέρχονται είτε από τους ποιητές , είτε από τις κατά τόπους παραδόσεις των διαφόρων πόλεων .
*
quote:
NOYS
Πρώτος ο Ορφέας έγραψε Κοσμογονία, Θεολογία, μυστήρια, όργια και άλλα, τα οποία λέγεται ότι έμαθε στην Αίγυπτο από Ιερείς.
Φίλε NOY , στο σημείο αυτό υπάρχει ένα ιστορικό λάθος . Στα Ορφικά κείμενα στους στίχους 18-46 ο Ορφέας λέει μεταξύ άλλων :
Ταίναρον ήνικ’ έβην σκοτίην οδόν Άιδος είσω , ημετέρη πίσυνος κιθάρη δι’ έρωτ’ αλόχοιο* ηδ’ όσον Αιγύπτω ιερόν λόγον εξελόχευσα , Μέμφιν ες ηγαθέην πελάσας , ιεράς τε πόληας Άοιδος , ας περί Νείλος αγάρροος εστεφάνωται* πάντα μαλ’ ατρεκέως απ’ εμών στέρνων δεδάηκας .
Ελεύθερη μετάφραση :
Επήγα στο Ταίναρο και εισήλθα στην σκοτεινή οδό του Άδη έχοντας εμπιστοσύνη στην κιθάρα μου για τον έρωτα προς στην σύζυγό μου , επίσης και όσα ιερά λόγια εξεγέννησα (δίδαξα) όταν προσέγγισα την ιερή Μέμφιν και τις ιερές πόλεις του Άπιδος , που στεφανώνει ο πολύρροος Νείλος . Όλα αυτά τα διδάχθηκες ακριβώς από στήθους μου .
Και πιο κάτω συνομιλώντας με τον Ιάσονα που προσπαθεί να τον πείση να συμμετάσχη στην Αργοναυτική εκστρατεία , στους στίχους 104-132 λέει :
- Τον μεν εγώ μύθοισιν αμειβόμενος προσέειπον’ Αισονίδη , τι με ταύτα παραιφάμενος ερεείνες , όφρα κεν ες Κόλχους Μινύαις επιήρανος έλθω νηί συν ευσέλμω πλείων επί οίνωπα πόντον ; ήδη γαρ μοι άλις καμάτων , άλις έπλετο μόχθων ων ικόνην επί γαίαν απείριτον ηδέ πόληας , Αιγύπτω , Λιβύη τε βροτοίς άνα θέσφατα φαίνων .
Ελεύθερη μετάφραση :
Γιατί μου τα λες αυτά γιε του Αίσονα προσπαθώντας να με πείσης για να έλθω βοηθός των Μινύων στο ταξίδι προς τους Κόλχους , διαπλέοντας τον σαν το κρασί (σκουρόχρωμο) πόντο πάνω στο πλοίο με το καλοφτιαγμένο κατάστρωμα ; Ήδη τώρα πια είναι αρκετοί οι κόποι και οι ταλαιπωρίες που πέρασα διερχόμενος την απέραντη γη και τις πόλεις της Αιγύπτου και της Λυβίης αποκαλύπτοντας στους θνητούς (ανθρώπους) τους θεϊκούς χρησμούς .
Όπως βλέπεις λοιπόν φίλε NOY , το συμπέρασμα που βγαίνει μέσα από τα Ορφικά κείμενα είναι ότι ο Ορφέας είναι εκείνος που δίδαξε στους Αιγυπτίους την Κοσμογονία , Θεολογία , και όχι οι Αιγύπτιοι στον Ορφέα .
*
quote:
Sesostris:
Φίλε NOY , όταν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες κατάργησαν με διατάγματα την αρχαία θρησκεία και επέβαλλαν τον Χριστιανισμό , το μόνο που ενδιέφερε τους χριστιανούς ήταν να καταστρέψουν και να αφανίσουν ότι αναφερόταν στην αρχαία λατρεία , και όχι να το παραποιήσουν . Έτσι λοιπόν στα ελάχιστα έργα τα οποία διασώθηκαν από την πυρά και την καταστροφή δεν υπάρχει καμιά απολύτως παραποίηση της «Ελληνικής Μυθολογίας» . Η παραποίηση έγινε αργότερα , αλλά στην ιστορία για να πλυθούν οι πλάκες από τα αίματα και να συγκαλυφθούν τα εγκλήματα .
Όσο για τις πολλαπλές εκδοχές των μύθων , αυτές προέρχονται είτε από τους ποιητές , είτε από τις κατά τόπους παραδόσεις των διαφόρων πόλεων .
Aφού σου αρέσουν οι επαναλήψεις........δε θα σου χαλάσω το χατήρι.
Στη σελίδα 815 του έργου "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ 324-1453", του μεγάλου ιστορικού και συγγραφέα Α.Α. VASILIEV διαβάζουμε.......
Μετά τον θάνατο του Κων/νου οι Τούρκοι όρμισαν μέσα στην Πόλη, αρχίζοντας μια τρομερή λεηλασία.......
Την ημέρα της πτώσεως τη πόλεως ή πιθανόν την επομένη, ο Σουλτάνος εισήλθε, επισήμως στην Κων/λη......
Βάσει των πληροφοριών των πηγών η λεηλασία της πόλεως εκράτησε, όπως είχε υποσχεθεί ο Μωάμεθ στους στρατιώτες του, τρεις ημέρες κα τρεις νύκτες.
Ο λαός εσφάγη ανελέητα. Οι εκκλησίες με επικεφαλή την Αγία Σοφία, καθώς και τα μοναστήρια, με όλον τους τον πλούτο, ελεηλατήθησαν και εμολύνθησαν, ενώ οι ιδιωτικές περιουσίες έγιναν αντικείμενο αρπαγής και λαφυραγωγίας.
Κατά τη διάρκεια αυτών των "μοιραίων ημερών" εχάθησαν αναρίθμητα προϊόντα πολιτισμού.
Τα βιβλία εκάησαν, εκομματιάσθησαν ή επωλήθησαν σε εξευτελιστικές τιμές.
Κατά τον Δούκα, ένας τεράστιος αριθμός βιβλίων εφορτώθη επάνω σε αμάξια και εσκορπίσθη σε διάφορες χώρες.
Πολλά βιβλία, τα έργα του Αριστοτέλους και του Πλάτωνος , θεολογικά έργα και πολλά άλλα, επωλήθησαν αντί ενός χρυσού νομίσματος.......
σελίδα 818
Ένας άλλος σύγχρονος, ο Πολωνός ιστορικός Jan Dlugosz, γράφει στην ιστορία της Πολωνίας:
"Η ήττα αυτή της Κων/λης τόσον αθλία όσον και αξιοθρήνητη, υπήρξε μία μεγάλη νίκη των Τούρκων, μία τρομερή καταστροφή των Ελλήνων, ένα αίσχος των Λατίνων......Ένα από τα δύο μάτια του Χριστιανισμού εξεριζώθη, ένα από τα δύο χέρια εκόπη εφ' όσον οι βιβλιοθήκες εκάησαν και οι αρχές της Ελληνικής φιλολογίας -δίχως τις οποίες κανείς δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του μορφωμένο-κατεστράφησαν.
Στην έκκλησή του προς τον Πάπα Νικόλαο Ε΄ο Δυτικός αυτοκράτωρ Φρυδερίκος Γ΄, χαρακτηρίζοντας την πτώσιν της Κων/λεως "σαν γενική συμφορά για την Χριστιανική πίστη", έγραψε ότι η Κων/λη ήτο "μία πραγματίκή κατοικία της φιλολογίας και των σπουδών όλης της ανθρωπότητας".
Ο Καρδηνάλιος Βησσαρίων, θρηνών την πτώση της Πόλεως, την αποκαλεί "σχολήν των καλών τεχνών".
Ο περίφημος Πάπας Πίος π Β'. φέρνοντας στη σκέψι του, τα αναρίθμητα βιβλία του Βυζαντίου, που ήσαν ακόμη άγνωστα στους Λατίνους, χαρακτηρίζει την κατάληψι της πόλεως από τους Τούρκους ως δεύτερο θάνατο του Ομήρου και του Πλάτωνος.
σελ. 910
..."Το Βυζάντιο όμως συνέβαλε πολύ στην ιστορία της Αναγεννήσεως, καλλιεργώντας όχι μόνον την γνώσι της Ελληνικής γλώσσης και φιλολογίας με μαθήματα και παραδόσεις ή με τη δράσιν ικανών ανθρώπων σαν τον Πλήθωνα ή τον Βησσαρίωνα, που ήνοιξαν νέους ορίζοντας για την Ιταλία, αλλά έδωσε, επίσης στην Δύσι έναν τεράστιο αριθμό αρχαίων Ελληνικών χειρογράφων, που περιείχον τους καλύτερος κλασσικούς συγγραφείς, χωρίς να υπολογίσουμε τα Βυζαντινά κείμενα και τα έργα των Πατέρων της Ελληνικής Εκκλησίας.
Οι Ιταλοί ανθρωπισταί υπό την καθοδήγησι του πολύ γνωστού βιβλιόφιλου Poggio, εταξίδευσαν εις όλη την Ιταλίαν και την Δυτικήν Ευρώπη, κατά την τέταρτη δεκαετία περίπου, του 15ου αιώνος, την εποχή δηλαδή της Συνόδου της Φλωρεντίας, και συνέλλεξαν όλους σχεδόν τους Λατίνους κλασσικούς, που είναι τώρα γνωστοί.
Μετά τον Μανουήλ Χρυσολωρά, που εδημιούργησε στην Ιταλία ένα ενθουσιώδες ενδιαφέρον για την αρχαία Ελλάδα. παρουσιάσθη μία εντατική κίνηση για την απόκτηση των Ελληνικών βιβλίων.
Για τον σκοπό αυτό, οι Ιταλοί ήλπιζαν να χρησιμοποιήσουν τις βιβλιοθήκες του Βυζαντίου.
Οι Ιταλοί που είχαν πάει στο Βυζάντιο για να γνωρίσουν την Ελληνική σοφία, επέστρεψαν στην Ιταλία φέρνοντας μαζί τους Ελληνικά βιβλία.
Πρώτος από αυτούς ήτο ο Guarino, ακροατής του Χρυσολωρά στην Κωνσταντινούπολι.
Ό,τι έκανε ο Paggio για τη συλλογή των έργων της Ρωμαϊκής φιλολογίας, έκανε ο Giovanni Aurispa για την Ελληνική φιλολογία.
Περιόδευσε στο Βυζάντιο και έφερε από την Κωνσταντινούπολι, την Πελοπόννησο και τα νησιά όχι λιγότερους από 238 τόμους.
Με άλλα λόγια, έφερε μια πλήρη βιβλιοθήκη που απετελείτο από τους καλύτερους κλασικούς συγγραφείς.
Καθώς οι συνθήκες ζωής στο Βυζάντιο εγένετο δυσκολότερες και ποιο επικίνδυνες, λόγω των Τουρκικών κατακτήσεων, πολυάριθμοι Έλληνες μετανάστασευσαν στην Δύσιν, παίρνοντας μαζί τους τα έργα της φιλολογίας τους.
Η συσσώρευση στην Ιταλία των θησαυρών του κλασικού κόσμου, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στο Βυζάντιο, εδημιούργησεν στη Δύσι, πάρα πολύ ευνοϊκές συνθήκες για μαι επαφή με το μακρινό παρελθόν της Ελλάδας και των αιώνιο πολιτισμό της.
"Μεταφέροντας τα κλασικά έργα στην Δύσι και σώζοντάς τα αυτά, από τα χέρια των Τούρκων το Βυζάντιο προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στην ανθρωπότητα και την μελλοντική της εξέλιξη"
Οι βυζαντινές βιβλιοθήκες διακρίνονται σε αυτοκρατορικές, μοναστηριακές, ιδιωτικές και πατριαρχικές. Ο Μέγας Κωνσταντίνος ίδρυσε μια σπουδαία βιβλιοθήκη στο Βυζάντιο, η οποία εμπλουτιζόταν συνέχεια από τους διαδόχους του.
Το 1204, με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους, σημειώθηκαν σημαντικές καταστροφές και αρπαγές στις βιβλιοθήκες, που ολοκληρώθηκαν το 1453, κατά την άλωση της Πόλης από τους Τούρκους.
Οι λόγιοι της διασποράς έσωσαν πολλά χειρόγραφα, που τυπώθηκαν αργότερα στην Ευρώπη, ενώ σημαντικά ελληνικά, εκκλησιαστικά και κλασικά βιβλία διασώθηκαν στις βιβλιοθήκες των μοναστηριών κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας."
quote:
Sesostris:
Φίλε NOY , στο σημείο αυτό υπάρχει ένα ιστορικό λάθος . Στα Ορφικά κείμενα στους στίχους 18-46 ο Ορφέας λέει μεταξύ άλλων :Ταίναρον ήνικ’ έβην σκοτίην οδόν Άιδος είσω , ημετέρη πίσυνος κιθάρη δι’ έρωτ’ αλόχοιο* ηδ’ όσον Αιγύπτω ιερόν λόγον εξελόχευσα , Μέμφιν ες ηγαθέην πελάσας , ιεράς τε πόληας Άοιδος , ας περί Νείλος αγάρροος εστεφάνωται* πάντα μαλ’ ατρεκέως απ’ εμών στέρνων δεδάηκας .
Ελεύθερη μετάφραση :
Επήγα στο Ταίναρο και εισήλθα στην σκοτεινή οδό του Άδη έχοντας εμπιστοσύνη στην κιθάρα μου για τον έρωτα προς στην σύζυγό μου , επίσης και όσα ιερά λόγια εξεγέννησα (δίδαξα) όταν προσέγγισα την ιερή Μέμφιν και τις ιερές πόλεις του Άπιδος , που στεφανώνει ο πολύρροος Νείλος . Όλα αυτά τα διδάχθηκες ακριβώς από στήθους μου .Και πιο κάτω συνομιλώντας με τον Ιάσονα που προσπαθεί να τον πείση να συμμετάσχη στην Αργοναυτική εκστρατεία , στους στίχους 104-132 λέει :
- Τον μεν εγώ μύθοισιν αμειβόμενος προσέειπον’ Αισονίδη , τι με ταύτα παραιφάμενος ερεείνες , όφρα κεν ες Κόλχους Μινύαις επιήρανος έλθω νηί συν ευσέλμω πλείων επί οίνωπα πόντον ; ήδη γαρ μοι άλις καμάτων , άλις έπλετο μόχθων ων ικόνην επί γαίαν απείριτον ηδέ πόληας , Αιγύπτω , Λιβύη τε βροτοίς άνα θέσφατα φαίνων .
Ελεύθερη μετάφραση :
Γιατί μου τα λες αυτά γιε του Αίσονα προσπαθώντας να με πείσης για να έλθω βοηθός των Μινύων στο ταξίδι προς τους Κόλχους , διαπλέοντας τον σαν το κρασί (σκουρόχρωμο) πόντο πάνω στο πλοίο με το καλοφτιαγμένο κατάστρωμα ; Ήδη τώρα πια είναι αρκετοί οι κόποι και οι ταλαιπωρίες που πέρασα διερχόμενος την απέραντη γη και τις πόλεις της Αιγύπτου και της Λυβίης αποκαλύπτοντας στους θνητούς (ανθρώπους) τους θεϊκούς χρησμούς .Όπως βλέπεις λοιπόν φίλε NOY , το συμπέρασμα που βγαίνει μέσα από τα Ορφικά κείμενα είναι ότι ο Ορφέας είναι εκείνος που δίδαξε στους Αιγυπτίους την Κοσμογονία , Θεολογία , και όχι οι Αιγύπτιοι στον Ορφέα .
Σαφώς και το συμπέρασμα είναι ότι ο ο Ορφέας είναι εκείνος που δίδαξε στους Αιγυπτίους την Κοσμογονία , Θεολογία , και όχι οι Αιγύπτιοι στον Ορφέα από αυτά που μας παρουσιάζεις.
Το θέμα είναι θα πιστέψουμε τα ποιήματα? ή τους ιστορικούς?
Επίσης προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο Ορφέας πήγε και στον ΆΔΗ παίζοντας κιθάρα..........μάλιστα σε Ορφική επιγραφή διαβάζουμε και λεπτομέρειες........... για τον Άδη
"Θα βρεις στου Άδη τα παλάτια δεξιά μια βρύση και κοντά της άσπρο κυπαρίσσι, σ΄ αυτή τη βρύση μη ζυγώσεις, ποιο πέρα θα 'βρεις να κυλάει απ΄τη λίμνη το κρύο νερό της Μνημοσύνης, από κάτω της θα στέκουν φύλακες, αυτοί θα σε ρωτήσουν, γιατί πας εκεί.
Και συ να τους πεις όλη μα όλη την αλήθεια, να πεις είμαι παιδί της Γης και τ' Ουρανού με τ' άστρα, με λεν' Αστέριο, διψώ μα δώστε μου να πιω από τη βρύση" ![]()
Όποιος έχει διαβάσει τον Αρκουδόγιαννη νομίζω ότι θα βρει πολλά κοινά στοιχεία.......![]()

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 22/03/2009 21:42:03
quote:
europaios2:
"Θα βρεις στου Άδη τα παλάτια δεξιά μια βρύση και κοντά της άσπρο κυπαρίσσι, σ΄ αυτή τη βρύση μη ζυγώσεις, ποιο πέρα θα 'βρεις να κυλάει απ΄τη λίμνη το κρύο νερό της Μνημοσύνης, από κάτω της θα στέκουν φύλακες, αυτοί θα σε ρωτήσουν, γιατί πας εκεί.
Και συ να τους πεις όλη μα όλη την αλήθεια, να πεις είμαι παιδί της Γης και τ' Ουρανού με τ' άστρα, με λεν' Αστέριο, διψώ μα δώστε μου να πιω από τη βρύση"
Εδώ παραφράζονται και αλλοιώνονται γραπτά που έχουν διασωθεί, από σύγχρονους...δε θα γινόταν αυτό κατά το παρελθόν???
Η ακριβής μετάφραση είναι η εξής:
"Θα βρείς αριστερά στα ανάκτορα του Άδή κρήνη
και δίπλα της να στέκεται λευκή κυπάρισσος¨
σ'αυτή την κρήνη μήτε να πλησιάσεις.
Θα βρείς και άλλη από τη λίμνη της Μνημοσύνης
που ρέει κρύο νερό. είναι φρουροί μπροστά της.
Να πείς: είμαι παιδί της γής και του αστέρινου ουρανού,
όμως το γένος μου είναι ουράνιο. αυτό το ξέρετε κι εσείς.
Στεγνός από δίψα είμαι και χάνομαι. δώστε μου αμέσως
το κρύο νερό που ρέει απο την λίμνη της Μνημοσύνης.
Κι εκείνοι θα σου δώσουνε να πιείς από την Θεία κρήνη
και τότε εσύ μέσα στους άλλους ήρωες θα βασιλεύεις.
Προέλευση κειμένου: Ορφικό χρυσό έλασμα Πετάλειας.
Μεταφράστρια: Ελένη Λαδιά.
Βιβλίο: "Τα ψυχομαντεία και ο υποχθόνιος κόσμος των Ελλήνων", εκδόσεις GEMA.
Ευρωπαίε όταν "βιάζεις" ένα "κείμενο" κατά τέτοιο καταφανέστατο τρόπο, πές μου, πώς να σε πάρω στα σοβαρά???
Του άλλαξες τα φώτα!!!
Να πώς παραποιούνται αρχαία κείμενα και επιγραφές...
Φανταστείτε τί γινόταν παλιότερα...
Η παρέμβασή μου στόχευε στη διόρθωση των κακών κειμένων του ευρωπαίου και ως έμμεση τοποθέτηση στο γεγονός πως η Ελληνική μυθολογία όχι μόνο διασώθηκε παραποιημένη αλλά και πως εξακολουθεί, ακόμα και στις μέρες μας, να υφίσταται αλλοιώσεις, παραποιήσεις και παραφράσεις από το κάθε καρυδιάς καρύδι...
Αυτά από μένα!
quote:
europaios2
Σαφώς και το συμπέρασμα είναι ότι ο ο Ορφέας είναι εκείνος που δίδαξε στους Αιγυπτίους την Κοσμογονία , Θεολογία , και όχι οι Αιγύπτιοι στον Ορφέα από αυτά που μας παρουσιάζεις.
Το θέμα είναι θα πιστέψουμε τα ποιήματα? ή τους ιστορικούς?
Αυτό που προέχει europaioi2 είναι να μην πιστέψουμε τους χριστιανόπληκτους Ρωμιούς και τους απολογητές , που δεν έχουν αφήσει τίποτα που να μη το παραποιήσουν όπως σου απέδειξε ο helios2012 .
*
quote:
helios2012:Εδώ παραφράζονται και αλλοιώνονται γραπτά που έχουν διασωθεί, από σύγχρονους...δε θα γινόταν αυτό κατά το παρελθόν???
Η ακριβής μετάφραση είναι η εξής:"Θα βρείς αριστερά στα ανάκτορα του Άδή κρήνη
και δίπλα της να στέκεται λευκή κυπάρισσος¨
σ'αυτή την κρήνη μήτε να πλησιάσεις.
Θα βρείς και άλλη από τη λίμνη της Μνημοσύνης
που ρέει κρύο νερό. είναι φρουροί μπροστά της.
Να πείς: είμαι παιδί της γής και του αστέρινου ουρανού,
όμως το γένος μου είναι ουράνιο. αυτό το ξέρετε κι εσείς.
Στεγνός από δίψα είμαι και χάνομαι. δώστε μου αμέσως
το κρύο νερό που ρέει απο την λίμνη της Μνημοσύνης.
Κι εκείνοι θα σου δώσουνε να πιείς από την Θεία κρήνη
και τότε εσύ μέσα στους άλλους ήρωες θα βασιλεύεις.Προέλευση κειμένου: Ορφικό χρυσό έλασμα Πετάλειας.
Μεταφράστρια: Ελένη Λαδιά.
Βιβλίο: "Τα ψυχομαντεία και ο υποχθόνιος κόσμος των Ελλήνων", εκδόσεις GEMA.

Τώρα? 
quote:
helios2012:
Ευρωπαίε όταν "βιάζεις" ένα "κείμενο" κατά τέτοιο καταφανέστατο τρόπο, πές μου, πώς να σε πάρω στα σοβαρά???
Του άλλαξες τα φώτα!!!
Φανταστείτε τί γινόταν παλιότερα...Η παρέμβασή μου στόχευε στη διόρθωση των κακών κειμένων του ευρωπαίου και ως έμμεση τοποθέτηση στο γεγονός πως η Ελληνική μυθολογία όχι μόνο διασώθηκε παραποιημένη αλλά και πως εξακολουθεί, ακόμα και στις μέρες μας, να υφίσταται αλλοιώσεις, παραποιήσεις και παραφράσεις από το κάθε καρυδιάς καρύδι...
Αυτά από μένα!
Μόνο κακία μπορώ να εκλάβω από την τοποθέτησή σου και τίποτα περισσότερο.
Λες και θα είχε σημασία εάν όντως ήταν αριστερά η βρύση και όχι δεξιά! ή εάν οι φρουροί ήσαν μπροστά της και όχι από πάνω της, ή εάν θα υπήρχε και άλλη βρύση......βλέπεις τι εύκολα μπορείς να εκτεθείς όταν ο σκοπός της τοποθέτησής σου δεν είναι η "διόρθωση" αλλά η ύβρις?
quote:
Sesostis:
Αυτό που προέχει europaioi2 είναι να μην πιστέψουμε τους χριστιανόπληκτους Ρωμιούς και τους απολογητές , που δεν έχουν αφήσει τίποτα που να μη το παραποιήσουν όπως σου απέδειξε ο helios2012 .
Δεν έτρωγες καμιά φριγανίτσα καλύτερα?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 23/03/2009 00:02:15
«ΟΡΦΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ», Jane Helen Harrison, εκδ. ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ 1995 και την Ελένη Παπαδοπούλου που έκανε τη μετάφραση του κειμένου της Χάρρισον, την ίδια τη Χάρρισον που μετέφρασε στα Αγγλικά το λατινικό κείμενο των Orphicorum fragmenta που εξέδωσε ο Κέρν και πάει λέγοντας...
Α να μην ξεχάσω και τη Λαδιά!
Με ένα γκουγκλάρισμα που έκανα, πάλι τη μετάφραση που παρέθεσα, βρήκα.
Αλλά που το βρήκες το αρχαίο απόσπασμα?
Στο ζητάω αυτό γιατί έχω πρόβλημα με το TLG λόγω vista και δεν μπορώ να βρώ το συγκεκριμένο απόσπασμα.
Προσωπικά δεν έχω κόλλημα να σου ζητήσω συγγνώμη αν όντως το κείμενο που μας έδωσες είναι απ'το χρυσό έλασμα της Πετάλειας.
Είναι όμως?
Εγώ ως πρός το συγκεκριμένο έλασμα, αυτή τη μετάφραση έχω βρεί και σου είπα και τις πηγές μου και το βρήκα και στο internet με την ίδια μετάφραση.
Αν όλοι αυτοί κάνουν λάθος και το αρχαίο κείμενο που παραθέτεις είναι όντως αυτό του χρυσού ελάσματος της Πετάλειας τότε σου βγάζω το καπέλο...
Παρόλα αυτά δεν αναιρείται αλλά ίσα ίσα ενισχύεται η αρχική μου τοποθέτηση πως τα αρχαία κειμένα και επιγραφές παραφράζονται ασύστολα και δεν γνωρίζω τη σκοπιμότητα πίσω απο αυτό.
Έχουν γίνει τόσες αλλοιώσεις που πλέον για να είμαστε σίγουροι γι'αυτά που λέμε θα πρέπει να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια, το αρχαίο εύρημα και να κάνουμε μόνοι μας τις μεταφράσεις!
Λές όμως ποιόν μπορεί να νοιάζει αν η κρήνη είναι δεξιά ή αριστερά!
Εδώ θέτεις θέσφατα διότι δεν γνωρίζεις τί γίνεται μετά τον θάνατο.
Υποθέτεις!
Και σου λέω εγώ, αν μια στο εκατομμύριο, επαναλαμβάνω μια, βρεθείς μπροστά σε μια κρήνη και δίπλα της υπάρχει ένα κυπαρίσσι, δεν θα'θελες να ξέρεις αν πρέπει να πιείς απ'αυτήν ή να πάς πιό πέρα πρός τα δεξιά και να πιείς απο κείνη?
Σκέψου το λίγο...
Μπορεί τώρα να μη σε νοιάζει για το ποιά πηγή θα έπρεπε να διαλέξεις...
Αλλά αν μεταθάνατον συναντούσες δυο πηγές?
Τότε ποιά μετάφραση θα ελάμβανες υπόψιν σου, τη δική μου ή τη δική σου???
(Φιλική συμβουλή: κράτα μια πισινή, ποτέ δεν ξέρεις)
Επειδή, για προσωπικούς λόγους, μ'ενδιαφέρει να μάθω ποιά είναι τελικά η σωστή μετάφραση, θέλω λεπτομέρειες και αν μπορέσεις να μου βρείς και φωτογραφία απ'το χρυσό αυτό έλασμα, θα σε παραδεχτώ και θα το εκτιμήσω δεόντως.
Η πινακίδα της Πετηλίας ή Πετελείας
(αναγνωσμένη από τον Σμιθ)
ΕΥΡΗΣΗΣΣΕΙΣ Δ’ ΑΙΔΑΙΟ ΔΟΜΩΝ ΕΠ’ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΡΗΝΗΝ
ΠΑΡ Δ’ ΑΥΤΗΙ ΛΕΥΚΗΝ ΕΣΤΗΚΥΙΑΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΝ.
ΤΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΝΗΣ ΜΗΔΕ ΣΧΕΔΟΝ ΕΜΠΕΛΑΣΕΙΑΣ.
ΕΥΡΗΣΕΙΣ Δ’ ΕΤΕΡΑΝ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΛΙΜΝΗΣ
ΨΥΧΡΟΝ ΥΔΩΡ ΠΡΟΡΕΟΝ, ΦΥΛΑΚΕΣ Δ’ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΝ ΕΑΣΙΝ.
ΕΙΠΕΙΝ˙ ΓΗΣ ΠΑΙΣ ΕΙΜΙ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΣΤΕΡΟΕΝΤΟΣ,
ΑΥΤΑΡ ΕΜΟΙ ΓΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΙΟΝ˙ ΤΟΔΕΔ’ ΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
ΔΙΨΗΙ Δ’ ΕΙΜΙ ΑΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΥΜΑΙ˙ ΑΛΛΑ ΔΟΤ΄ΑΙΨΑ
ΨΥΧΡΟΝ ΥΔΩΡ ΠΡΟΡΕΟΝ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΛΙΜΝΗΣ
ΚΑΥΤ <ΟΙ ΣΟ> Ι ΔΩΣΟΥΣΙ ΠΙΕΙΝ ΘΕΙΗΣ ΑΠ < Ο ΛΙΜΝ> ΗΣ.
ΚΑΙ ΤΟΤ’ ΕΠΕΙΤ’ Α <ΛΟΙΣΙ ΜΕΘ’> ΗΡΩΕΣΣΙΝ ΑΝΑΞΕΙΣ
……….ΙΗΣ ΤΟΔΕ……………ΘΑΝΕΙΣΘ…………..
…………….ΤΟΔΕΓΡΑΨ
…………….ΓΛΩΣΕΙΠΑ (;)………..ΣΚΟΤΟΣ ΑΜΦΙΚΑΛΥΨΑΣ
(Μετ.: Θα βρεις μια πηγή στα αριστερά του οίκου του Άδη,
δίπλα σ’ αυτήν λευκό βρίσκεται κυπαρίσσι.
Σ’ αυτήν την πηγή μην πλησιάσεις κοντά.
Αλλά θα βρεις και μια άλλη κοντά στης Μνημοσύνης την λίμνη,
που κρύο νερό αναβρύζει και φύλακες τη φυλάνε.
Πες: «της γης παιδί είμαι και του έναστρου ουρανού˙
αλλά το γένος μου είναι (μόνον) ουράνιο. Αυτό το γνωρίζετε και οι ίδιοι
Φλέγομαι από την δίψα μου και χάνομαι˙ δώστε μου γρήγορα κρύο νερό που αναβρύζει από της Μνημοσύνης την λίμνη».
Κι αυτοί θα σου δώσουν να πιεις από την ιερή πηγή,
και τότε μαζί με τους άλλους ήρωες θα βασιλεύεις.
Η πινακίδα της Ελευθέρνας
Έχουμε τρεις πανομοιότυπες πινακίδες από την Ελεύθερνα της επαρχίας Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης.Ο αντιπροσωπευτικός τύπος αυτών των πινακίδων είναι:
ΔΙΨΑΙ ΑΥΟΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΥΜΑΙ- ΑΛΛΑ ΠΙΕ ΜΟΥ
ΚΡΑΝΑΣ ΑΙΕΡΟΩ (Η ΑΙΕΝΑΩ) ΕΠΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗ ΚΥΦΑΡΙΣΟΣ.
ΤΙΣ Δ΄ΕΣΙ;…
ΠΩ Δ’ ΕΣΙ; ΓΑΡ ΥΙΟΣ ΗΜΙ ΚΑΙ ΩΡΑΝΟ ΑΣΤΕΡΟΕΝΤΟΣ.
(Μετ.: Από την δίψα φλέγομαι και χάνομαι.- Αλλά πιες από εμένα,
την πηγή που αιώνια ρέει στα δεξιά
όπου είναι το κυπαρίσσι.
Ποιος είσαι εσύ;
Από πού είσαι; «Της γης είμαι γιος και του έναστρου ουρανού»).
Το δικό σου απόσπασμα από ποιά πινακίδα είπαμε ότι είναι ευρωπαίε???
Η "παιδεία" σου φαίνεται όταν μεταφράζεις τη λέξη "κρήνη" ως "βρύση" αντί να την αφήσεις ώς έχει ή έστω να την πείς "πηγή".
Άλλος ένας "βιασμός" της Ελληνικής γλώσσας, προερχόμενος αυτή τη φορά απ'τον ευρωπαίο.
Εξακολουθώ λοιπόν να μην σε παίρνω στα σοβαρά...
Αν παρόλα αυτά εξακολουθείς να πιστεύεις πως σε υβρίζω και δεν διορθώνω τα κακώς κείμενά σου, ε τότε δεν έχεις παρά να βάλεις το κεφάλι σου κάτω από καμία βρύση με παγωμένο νερό, μπας και στανιάρεις.
Άντε καλή σου μέρα!
*φρυγανίτσα γράφεται, όχι φριγανίτσα ανορθόγραφε!
quote:
helios2012:
Ευρωπαίε αν θές να τα βάλεις με κάποιους δεν έχεις παρά να τα βάλεις με τους κάτωθι:
«ΟΡΦΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ», Jane Helen Harrison, εκδ. ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ 1995 και την Ελένη Παπαδοπούλου που έκανε τη μετάφραση του κειμένου της Χάρρισον, την ίδια τη Χάρρισον που μετέφρασε στα Αγγλικά το λατινικό κείμενο των Orphicorum fragmenta που εξέδωσε ο Κέρν και πάει λέγοντας...
Με ένα γκουγκλάρισμα που έκανα, πάλι τη μετάφραση που παρέθεσα, βρήκα.Αλλά που το βρήκες το αρχαίο απόσπασμα?
helios2012:
"Ευρωπαίε όταν "βιάζεις" ένα "κείμενο" κατά τέτοιο καταφανέστατο τρόπο, πές μου, πώς να σε πάρω στα σοβαρά???
Του άλλαξες τα φώτα!!!
Φανταστείτε τί γινόταν παλιότερα..."helios2012:
"Η παρέμβασή μου στόχευε στη διόρθωση των κακών κειμένων του ευρωπαίου"helios2012:
"Ευρωπαίε αν θές να τα βάλεις με κάποιους δεν έχεις παρά να τα βάλεις με τους κάτωθι:
Με ένα γκουγκλάρισμα που έκανα, πάλι τη μετάφραση που παρέθεσα, βρήκα.""Αλλά που το βρήκες το αρχαίο απόσπασμα?"
"Στο ζητάω αυτό γιατί έχω πρόβλημα με το TLG λόγω vista και δεν μπορώ να βρώ το συγκεκριμένο απόσπασμα."
helios2012:
"Προσωπικά δεν έχω κόλλημα να σου ζητήσω συγγνώμη αν όντως το κείμενο που μας έδωσες είναι απ'το χρυσό έλασμα της Πετάλειας.
Είναι όμως?
Εγώ ως πρός το συγκεκριμένο έλασμα, αυτή τη μετάφραση έχω βρεί και σου είπα και τις πηγές μου και το βρήκα και στο internet με την ίδια μετάφραση.
Αν όλοι αυτοί κάνουν λάθος και το αρχαίο κείμενο που παραθέτεις είναι όντως αυτό του χρυσού ελάσματος της Πετάλειας τότε σου βγάζω το καπέλο...
Παρόλα αυτά δεν αναιρείται αλλά ίσα ίσα ενισχύεται η αρχική μου τοποθέτηση πως τα αρχαία κειμένα και επιγραφές παραφράζονται ασύστολα και δεν γνωρίζω τη σκοπιμότητα πίσω απο αυτό."
Δεν είναι θέμα συγνώμης. Είναι θέμα ευπρέπειας.
Εγώ σου ξαναλέω, ότι και αριστερά να έλεγε και όχι δεξιά!......και τι έγινε? Θα αλλοιωνόταν το νόημα? Ή έχεις σκοπό να πας στον Άδη και φοβάσαι μην μπερδευτείς?
Θα πρέπει πέρα από το νά αποκτήσεις ευπρέπεια, να αποκτήσεις και πρακτικό μυαλό και να στέκεσαι εκεί που πρέπει.
Δεν θα τα βάλω με τον Jane Helen Harrison ή με την Ελένη Παπαδοπούλου, γιατί δε βρίσκω το λόγο για να το κάνω.
Δε θεωρώ ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα γιατί δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.
Δεν αλλοιώνεται κανένα απολύτως νόημα.
quote:
helios2012:
Έχουν γίνει τόσες αλλοιώσεις που πλέον για να είμαστε σίγουροι γι'αυτά που λέμε θα πρέπει να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια, το αρχαίο εύρημα και να κάνουμε μόνοι μας τις μεταφράσεις!
Σωστά αλλά στο συγκεκριμένο που πραγματευόμαστε δεν υπάρχει αλλοίωση νοήματος για να προβληματιστούμε ιδιαίτερα.
quote:
helios2012:
Λές όμως ποιόν μπορεί να νοιάζει αν η κρήνη είναι δεξιά ή αριστερά!Εδώ θέτεις θέσφατα διότι δεν γνωρίζεις τί γίνεται μετά τον θάνατο.
Υποθέτεις!
Και σου λέω εγώ, αν μια στο εκατομμύριο, επαναλαμβάνω μια, βρεθείς μπροστά σε μια κρήνη και δίπλα της υπάρχει ένα κυπαρίσσι, δεν θα'θελες να ξέρεις αν πρέπει να πιείς απ'αυτήν ή να πάς πιό πέρα πρός τα δεξιά και να πιείς απο κείνη?
Σκέψου το λίγο...
Τώρα να το σχολιάσω αυτό?.........
quote:
helios2012:
Μπορεί τώρα να μη σε νοιάζει για το ποιά πηγή θα έπρεπε να διαλέξεις...
Αλλά αν μεταθάνατον συναντούσες δυο πηγές?
Τότε ποιά μετάφραση θα ελάμβανες υπόψιν σου, τη δική μου ή τη δική σου???
(Φιλική συμβουλή: κράτα μια πισινή, ποτέ δεν ξέρεις)
Θα το σχολιάσω λοιπόν.
Εφόσον υπάρχει όντως Θεός, (αφού ανάμεσά μας υπάρχουν και άνθρωποι που διαφωνούν), εάν τα κριτήριά του για την έλευση στον όποιον παράδεισο ήταν εάν κάποιος συνάνθρωπός μας είχε ή όχι διαβάσει τα Ορφικά..............τότε φιλαράκο μόνο Θεός δε θα ήταν.
Ο Θεός δε νομίζω να βάζει αινίγματα! και εάν απαντήσεις σωστά σου δίνει και το κλειδί του Παραδείσου!!! Ούτε θα κοιτάξει εάν είσαι Έλληνας στην καταγωγή ή όχι.
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν καμία πισινή δε θα κρατήσω για κάτι που από μόνο του οδηγεί σε άτοπο.
quote:
helios2012:
Επειδή, για προσωπικούς λόγους, μ'ενδιαφέρει να μάθω ποιά είναι τελικά η σωστή μετάφραση, θέλω λεπτομέρειες και αν μπορέσεις να μου βρείς και φωτογραφία απ'το χρυσό αυτό έλασμα, θα σε παραδεχτώ και θα το εκτιμήσω δεόντως.
Φωτογραφία δεν έχω. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να την ψάξω.
Το βράδυ θα σου γράψω την πηγή από το σπίτι μου.
quote:
helios2012:
Το δικό σου απόσπασμα από ποιά πινακίδα είπαμε ότι είναι ευρωπαίε???
Θα σου πω το βράδυ.
quote:
helios2012:
Α και κάτι τελευταίο ευρωπαίε!Η "παιδεία" σου φαίνεται όταν μεταφράζεις τη λέξη "κρήνη" ως "βρύση" αντί να την αφήσεις ώς έχει ή έστω να την πείς "πηγή".
Άλλος ένας "βιασμός" της Ελληνικής γλώσσας, προερχόμενος αυτή τη φορά απ'τον ευρωπαίο.
Εξακολουθώ λοιπόν να μην σε παίρνω στα σοβαρά...
?
Έχεις πρόβλημα τελικά.
quote:
helios2012:
Αν παρόλα αυτά εξακολουθείς να πιστεύεις πως σε υβρίζω και δεν διορθώνω τα κακώς κείμενά σου, ε τότε δεν έχεις παρά να βάλεις το κεφάλι σου κάτω από καμία βρύση με παγωμένο νερό, μπας και στανιάρεις.
Άντε καλή σου μέρα!*φρυγανίτσα γράφεται, όχι φριγανίτσα ανορθόγραφε!
Δεν έχεις σκοπό να διορθώσεις τα κακώς κείμενα, γιατί τέτοια δεν ευρέθησαν. Σκοπός σου είναι η ύβρης.........
Φαίνεται αυτό καθαρά από το ύφος σου.
Η παιδεία του κάθε ανθρώπου δε φαίνεται από την ορθογραφική του κατάρτιση αλλά από το ήθος του.

Edited by - europaios2 on 23/03/2009 11:55:18
2 εις αιδαο δομος ευερεας εστ επι δ(ε)ξια κρενα (ή εὐρήσσεις δ’ Ἀίδαο δόμων ἐπ’ ἀριστερὰ κρήνηνή εὐρήσσεις δ’ Ἀίδαο δόμων ἐνδέξια κρήνην
3 παρ δ αυταν εστακυα λευκα κυπαρισσος
4 ενθα κατερχομεναι ψυκαι νεκυον ψυχονται
5 ταυτας ταρ κρανας μεδε σχεδον ενγυθεν ελθεις
6 προσθεν δε hευρεσεις τας μναμοσυνας απο λιμνας
7 ψυχρον υδορ προρεον φυλακες δε επυπερθεν εασι
8 τοι δε σε ειρεσονται εν φρασι πευκαλιμαισι
9 οτι δε εξερεεις αιδος σκοτος οροεεντος
10 ειπον γες παι εμι και ορανο αστεροεντος
11 διψαι δ εμαυος και απολλυμαι αλα δοτ ο̣κ[α]
12 ψυχρον υδορ πιεναι τες μνεμοσυνες απο λιμνες
13 και δε τοι ερεοσιν ιυποχθονιοι βασιλει
14 και δε τοι δοσοσι πιεν τας μναμοσυνας απο λιμνας
15 και δε τοι συ πιον hοδον ερχεα hαν τε και αλλοι
16 μυσται και βαχχοι hιεραν στειχοσι κλεινοι̣
Υπαρχουν διαφορες και σε αλλα σημεια εκτος απο τον στοιχο 2 . Περισσοτερες πληροφοριες θα βρειτε εδω

Ούτε καν ξέρεις τί αντέγραψες και από πού, αλλιώς θα μου έδινες απευθείας τις πληροφορίες που σου ζήτησα!
Σε αντίθεση με σένα έδωσα πλήρη στοιχεία ώστε να διευκολύνω τους υπόλοιπους αναγνώστες αλλά και ν'αποσαφηνήσω τη θέση μου.
Αυτό το μικρό παράδειγμα μας δείχνει ότι δεν έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο.
Προκειμένου να εντυπωσιάσεις τους υπόλοιπους διαστρέφεις κείμενα και αλλοιώνεις νοήματα κατά το δοκούν, ακόμα και όταν αυτά είναι νεκρικές επιγραφές.
Πήρες μια ευχή που "συνόδευε" το νεκρό στην τελευταία του "κατοικία", μια θρησκευτική προσευχή και τη μετέστρεψες σε παραμυθάκι.
Αυτό λέγεται ιεροσυλία, ο χλευασμός των νεκρικών εθίμων των προγόνων σου.Αφήνω τα συμπεράσματα στους αναγνώστες για τους λόγους που σε ωθούν να λειτουργείς τοιουτοτρόπως...
Και τώρα ν'αναφέρω λίγα λόγια για την πινακίδα και για τη σημαντικότητα αυτής.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν η πηγή απ'όπου θα πιούμε νερό είναι δεξιά ή όχι και αυτό γιατί η μια πηγή(η αριστερή) αντιπροσωπεύει τη λήθη και συνεπώς την επανενσάρκωση, ενώ η δεξιά την Αλήθεια και την είσοδο στα Ηλύσια Πεδία, σύμφωνα πάντα με τα πιστεύω των προγόνων μας.
Όσο για τους φρουρούς, είναι τόσο αληθινοί όσο και ο αρχάγγελος γαβριήλ που στέκεται στην είσοδο του παραδείσου.
Βέβαια κατά τις εικασίες της θρησκείας σου, οι ψυχές των ανθρώπων μετά το θάνατο, βρίσκονται σε αναμονή... κόβουν βόλτες γύρω γύρω περιμένοντας πότε θ'ανοίξουν οι πύλες του παραδείσου για να μπουκάρουν μέσα.
Αντίθετα οι πρόγονοί μας, μάλλον είχαν καλύτερη θεώρηση των πραγμάτων αφού, μέσω των πινακίδων, μας δίνουν να καταλάβουμε ότι όσοι είναι "ουράνιοι" δηλαδή καθαρές ψυχές θα μπορέσουν να πιούν το νερό της Αλήθειας και να μη ξεπέσουν πάλι στη χθόνα αλλά να γυρίσουν πίσω στη Γαία και τον Ουρανό...
Ενώ οι μιαρές ψυχές θα πάνε κατευθείαν στην αριστερή πηγή, θα πιούν το νερό αυτής και θα ξεχάσουν τα πάντα για να ξαναπεράσουν σ'ενα νέο κύκλο επανενσαρκώσεων μέχρι ν'αποκαθαρθούν.
Με άλλα λόγια η Κρίση, σύμφωνα με τους προγόνους μας, γίνεται αμέσως μετά το θάνατο και δεν βολοδέρνουν οι ψυχές μέχρι τη δευτέρα παρουσία...
Με βάση τα παραπάνω νομίζω μπορείς ν'αντιληφθείς, τη σημασία του να μεταφράζεται σωστά ένα τέτοιο κείμενο.Αν πάλι δεν αντιλαμβάνεσαι τη σημασία του, κανένα πρόβλημα, θα το καταλάβουν οι υπόλοιποι αναγνώστες.
Τώρα???
quote:
helios2012:
Λοιπόν ευρωπαίε επειδή βαρέθηκα να περιμένω θα σου απαντήσω πρώτος.Ούτε καν ξέρεις τί αντέγραψες και από πού, αλλιώς θα μου έδινες απευθείας τις πληροφορίες που σου ζήτησα!
Σε αντίθεση με σένα έδωσα πλήρη στοιχεία ώστε να διευκολύνω τους υπόλοιπους αναγνώστες αλλά και ν'αποσαφηνήσω τη θέση μου.
Ξέρω από που αντέγραψα......απλά προσφέρεσαι για πλάκα.
quote:
helios2012:
Αυτό το μικρό παράδειγμα μας δείχνει ότι δεν έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο.
Έχω και ιερό και όσιο αλλά και μυαλό........ που δε διαθέτεις!!
quote:
helios2012:
Προκειμένου να εντυπωσιάσεις τους υπόλοιπους διαστρέφεις κείμενα και αλλοιώνεις νοήματα κατά το δοκούν, ακόμα και όταν αυτά είναι νεκρικές επιγραφές.
Πήρες μια ευχή που "συνόδευε" το νεκρό στην τελευταία του "κατοικία", μια θρησκευτική προσευχή και τη μετέστρεψες σε παραμυθάκι.
Αυτό λέγεται ιεροσυλία, ο χλευασμός των νεκρικών εθίμων των προγόνων σου.Αφήνω τα συμπεράσματα στους αναγνώστες για τους λόγους που σε ωθούν να λειτουργείς τοιουτοτρόπως...
-Δεν αλλοιώνω κάτι που δεν μπορεί να αλλοιωθεί.
-Δεν πήρα μια ευχή ή προσευχή..........τις οδηγίες πήρα για να βρει κάποιος τον παράδεισο
-Οι οδηγίες δεν είναι έθιμο.......εκτός και εάν εκλαμβάνεις ως τέτοια τα Ορφικά.
quote:
helios2012:
Και τώρα ν'αναφέρω λίγα λόγια για την πινακίδα και για τη σημαντικότητα αυτής.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν η πηγή απ'όπου θα πιούμε νερό είναι δεξιά ή όχι και αυτό γιατί η μια πηγή(η αριστερή) αντιπροσωπεύει τη λήθη και συνεπώς την επανενσάρκωση, ενώ η δεξιά την Αλήθεια και την είσοδο στα Ηλύσια Πεδία, σύμφωνα πάντα με τα πιστεύω των προγόνων μας.
Βλέπεις που δεν είναι τελικά ευχή αλλά οδηγίες?
Αλήθεια ο Ορφέας που τα εξηγεί τόσο αναλυτικά? Σε ποιο στοίχο?
quote:
helios2012:
Όσο για τους φρουρούς, είναι τόσο αληθινοί όσο και ο αρχάγγελος γαβριήλ που στέκεται στην είσοδο του παραδείσου.
Βέβαια κατά τις εικασίες της θρησκείας σου, οι ψυχές των ανθρώπων μετά το θάνατο, βρίσκονται σε αναμονή... κόβουν βόλτες γύρω γύρω περιμένοντας πότε θ'ανοίξουν οι πύλες του παραδείσου για να μπουκάρουν μέσα.
-Η δική μου θρησκεία δε λέει έτσι.
Μιλάει για απονομή της δικαιοσύνης και δε δίνει οδηγίες εύρεσης του Παραδείσου όταν πεθάνεις!!
Ούτε ο Γαβριήλ κάθεται στην είσοδο για να ρωτάει βλακείες.
quote:
helios2012:
Αντίθετα οι πρόγονοί μας, μάλλον είχαν καλύτερη θεώρηση των πραγμάτων αφού, μέσω των πινακίδων, μας δίνουν να καταλάβουμε ότι όσοι είναι "ουράνιοι" δηλαδή καθαρές ψυχές θα μπορέσουν να πιούν το νερό της Αλήθειας και να μη ξεπέσουν πάλι στη χθόνα αλλά να γυρίσουν πίσω στη Γαία και τον Ουρανό...
Ναι όταν πέθαιναν δεν ήσαν στο ψάξιμο.....είχαν το διαβατήριό τους....

quote:
helios2012:
Ενώ οι μιαρές ψυχές θα πάνε κατευθείαν στην αριστερή πηγή, θα πιούν το νερό αυτής και θα ξεχάσουν τα πάντα για να ξαναπεράσουν σ'ενα νέο κύκλο επανενσαρκώσεων μέχρι ν'αποκαθαρθούν.
Αυτοί είναι οι κομουνιστές!!!

quote:
helios2012:
Με άλλα λόγια η Κρίση, σύμφωνα με τους προγόνους μας, γίνεται αμέσως μετά το θάνατο και δεν βολοδέρνουν οι ψυχές μέχρι τη δευτέρα παρουσία...
Με βάση τα παραπάνω νομίζω μπορείς ν'αντιληφθείς, τη σημασία του να μεταφράζεται σωστά ένα τέτοιο κείμενο.Αν πάλι δεν αντιλαμβάνεσαι τη σημασία του, κανένα πρόβλημα, θα το καταλάβουν οι υπόλοιποι αναγνώστες.
Που διάβασες εσύ ότι στο Χριστιανισμό βολοδέρνουν οι ψυχές? Σε ποιο Ευαγγέλιο?...........ή μάλλον ν' αρχίσω απο ποιο εύκολα πράγματα.......πόσα ευαγγέλια είναι? 4 ή 12?

quote:
helios2012:
Τώρα???
Τώρα θα σου σκανάρω για να βάλεις μυαλό......

Αν μπορούν ας επέμβουν οι διαχειρηστές για να φτιάξουν καλύτερα την εμφάνιση των εικόνων
Edited by - europaios2 on 24/03/2009 03:04:13
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΛΙΚΑΡΙΣΤΕΙ.
24/03/2009