ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

28/04/2003, 03:23:00
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ morent11,ARCHON,Εχετλαίος,ΦΩΤΙΟΣ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΡΟΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.

ΦΙΛΕ ΦΩΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΗΖΗΤΗΣΕΙΣ.
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΦΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΑΣ.

ΦΙΛΕ ΦΩΤΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Αυτό που ορίζουμε φυσικά και δεν είναι Αληθές καθώς κανείς μας δεν «κατέχει» ακόμη την Αλήθεια!
Έτσι είναι και αναγκαία η αναμεταξύ μας συνεργασία μέσα στην πνευματική μας πορεία.

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ... ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨH ΤΟΥΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ morent11 ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ....ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Εν αρχη ην ο Λογος….και τι σημαινει αυτό αραγε?Πως η ανυποθετος αρχη,ο θεος,o Ην και ο Ον,το Απολυτο Είναι ,γιατί και με ποιο στοχο χρησιμοποιησε το Λογο?

Απ’την κατασταση του Είναι περναμε δια του Λογου στην κατασταση Υπαρξη….

Κι όλο αυτό το «χαος» μου ειπαν ότι ονομαζεται Εγω…και για να μην μπερδευεται με τα αλλά Εγω,του εδωσαν και ένα άλλο ονομα με μια μυηση(ετσι το λενε) που ονομαζεται βαφτιση.
Κι όμως δεν ξερω τιποτε για το Εγω μου,ειμαι σιγουρος γι αυτό!(Εν Οιδα ότι Ουδεν Οιδα).

Ισως τοτε να ακουσω μέσα μου την φωνουλα που θα μου λέει:Εγω Ειμι….
Από την κατασταση του Είναι περναμε δια του Λογου στην κατασταση του Υπαρχω!
Τώρα μπορω να καταλαβω τι σημαινει αυτό για μενα!(την συνηδητοποιημενη αγνοια,που πλεον δεν είναι και τόσο αγνοια)….

ΦΙΛΕ ΜΟΥ morent11 ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ....
ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΠΟΛΛΑ...
ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΩ....
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΟΥ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

02/05/2003, 13:14:24
ΦΙΛΕ AVATAR

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ
ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΔΟΓΜΑΤΑ
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΟΜΩΣ ΩΣΤΟΣΟ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΜΟΥΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΠΕΡΙ ΔΡΟΜΩΝ, ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ;
Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΚΕΨΕΩΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ) ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ;
'Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ Ο ΑΛΗΘΗΣ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΑΣ;

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

Υ.Γ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΤΕ (ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΟΣ) ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ, ΕΝΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟ. ΑΥΤΗ Η ΦΩΝΗ ΛΕΕΙ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΗ ΠΑΝΤΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΕΙ ΜΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΦΩΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΗ;) ΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

03/05/2003, 16:29:50
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ARCHON ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ
ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ.

ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ.

Ο ΕΣΩΤΕΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΨΩΝΕΙ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

ΓιώργοςΜέλος
04/05/2003, 05:14:32
Θα επαναλάβω την ερωτηση μου μιας και κανεις δεν εχει μπει στο κοπο να απαντησει

Ερώτηση - Μπορει καποιος να μου πει που ΕΜΑΘΕ για την Αλήθεια και τον Λόγο που ειναι για καποια αιτία ειναι απωλεσθείς?

Το διαβάσατε κάπου..? το μυηθήκατε..? το αισθανθήκατε..?...το σκεφτήκατε..? το δημιουργήσατε..?

δεν ειναι οικοδομημα - μια απλη ερωτηση ειναι ...

Γιώργος

Knight MIXAILΜέλος
04/05/2003, 21:50:05
Χαιρετε φιλοι μου.
Πραγματι αγαπητε AVATAR ειναι δυσκολοι οι λεκτικοι δρομοι.
"...12 στρατιωτακια εχω για να μεταμορφωσω το πνευμα σε υλη..."
Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για εσωτερικα βιωματα.
Παντως αυτη την ασκηση κανουμε συνεχως ολοι μας.
Και ειναι αυτος ακριβως ο λογος , που σημασια εχει η Πραξη,
η δραση και η αναπτυξη της ενεργητικοτητας μας.

Αναφερεις οτι τα παντα ειναι δονηση και οτι ο ανθρωπος προσπαθει
να συντονιστει με την πρωταρχικη δονηση.

Επιτρεψετε μου να καταθεσω μια απορια σχετικα με το θεμα.
Νομος της ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ Κυριαρχος και πανταχου παρων.
Αυτη η πτωση της ενεργειας οδηγησε τον κραδασμο μεχρι
του δικου μας επιπεδου (χαμηλος κραδασμος)
Ειναι ο ιδιος νομος , εναντια στον οποιο παλευουμε,
ωστε να ανεβασουμε ρυθμους, μεχρι το ανωτατο πεδιο.

Υ.Γ. ΜΥΗΣΗ βιωματικη εμπειρια. Μυηση δεν ειναι και η
αντιμετωπιση της καθημερινοτητας ?? Μυηση δεν ειναι η
προσπαθεια μας να εφαρμοσουμε παγκοσμιους νομους που
παρατηρουμε και αισθανομαστε βαθια μεσα μας, στην καθημερινη
μας ζωη ?? Υπαρχει διδασκαλια ,μυηση, χωρις πρακτικη ασκηση
και εφαρμογη ??

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

05/05/2003, 12:40:17
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Knight MIXAIL ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Υ.Γ. ΜΥΗΣΗ βιωματικη εμπειρια. Μυηση δεν ειναι και η αντιμετωπιση της καθημερινοτητας ?? Μυηση δεν ειναι η προσπαθεια μας να εφαρμοσουμε παγκοσμιους νομους που παρατηρουμε και αισθανομαστε βαθια μεσα μας, στην καθημερινη
μας ζωη ?? Υπαρχει διδασκαλια ,μυηση, χωρις πρακτικη ασκηση
και εφαρμογη ??

ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
Η ΜΥΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΥΘΜΟ ΩΣΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΗΣ Α Μ Ε Σ Η Σ Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Α Σ (ΒΙΩΣΗΣ) .... ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ-ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ= ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ/ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ..

quote:
Πράγματι σύμφωνα με τον Δεύτερο Νόμο της Θερμοδυναμικής, κατά την αυθόρμητη εξέλιξη ενός φαινομένου η εντροπία (μοριακή και ενεργειακή αταξία) του σύμπαντος δεν μπορεί παρά να αυξάνεται. Έτσι για παράδειγμα αν έχουμε ένα δοχείο με αέριο και το ανοίξουμε, τα μόρια του αερίου θα τείνουν να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή αταξία. Δηλαδή θα εξαπλωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ(ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ) ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

05/05/2003, 13:09:34
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΦΙΛΕ ΙΠΠΟΤΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΜΑΞΓΟΥΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΘΑΛΑΜΟΥΣ..ΜΕ ΔΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΩΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΨΥΧΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΠΑΓΟΤΑΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.

quote:
Μπορει καποιος να μου πει που ΕΜΑΘΕ για την Αλήθεια και τον Λόγο που ειναι για καποια αιτία ειναι απωλεσθείς?

ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΡΙΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΑ; 'Η ΚΑΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

ΦοίνιξΝέο Μέλος
06/05/2003, 00:54:05
Είναι αρχετυπικά πρωταρχικό το συγκεκριμένο θέμα. Για αυτό και δονεί ορισμένους που έχουν αναταραχθεί και μαιευτικά εξολκυθεί οι υποσυνείδητες εγχαράξεις τους. Ο Jung αλλά και ο Ησίοδος δίνουν πολλές πληροφορίες σχετικά.

Γιώργο, κοίταξε γύρω σου τη Βαβέλ και θα καταλάβεις (ελπίζω) ότι ο λόγος είναι απωλεσθείς.

AvatarGR, πράγματι η ενέργεια δεν χάνεται, ποτέ. Έχει δίκιο και ο Archon Αυτό που λέει η θερμοδυναμική είναι ότι το σύμπαν, όπως και όσο το γνωρίζουμε, οδηγείται διαρκώς από τη δημιουργία του σε κατάσταση μεγαλύτερου χάους, λιγότερης οργάνωσης, περισσότερο πρωταρχικής μορφής σύσταση (ύλη;) Το χάος λοιπόν θα πάρει τη θέση της τάξης. Αυτό λέει ο φυσικός νόμος. Υπάρχει κάτι ή κάποιος που αντιστέκεται σε αυτό; Αφήνω το ερώτημα για συζήτηση. Πολλά μπορεί να πει κανείς, λιγότερα να εννοήσει και ακόμα λιγότερα να βιώσει.

AvatarGR οι πνευματικές δυνατότητες των ανθρώπων σήμερα γνωρίζουμε καλά πως είναι βιολογικά φαινόμενα που ερμηνεύονται από τη γενετική, τη μοριακή βιολογία και από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος. Κάθε σκέψη και κάθε συναίσθημα προκαλεί ηλεκτροχημικές και νευρο-ενδοκρινικές αντιδράσεις στον φλοιό (αλλά και βαθύτερα) του εγκεφάλου και ως τέτοια έχουν πολλές σκέψεις και πολλά συναισθήματα μελετηθεί αναλυτικά από πολλές ειδικότητες της επιστήμης.

Η ψυχή όμως; Το συνειδητό, το υποσεινήδητο; Εκεί ακόμα το τοπίο είναι θολό. Η πρόοδος είναι μεγάλη βέβαια όμως ακόμα πολλά είναι άγνωστα, δίνοντας βέβαια ως συνήθως έδαφος στους μωρούς να διατυπώσουν τις εκάστοτε δοξασίες τους. Θα μπορέσει όμως ποτέ αυτή να ερμηνευθεί με την λογική. Μπορεί το πνεύμα να περιγράψει και άρα να καλύψει την ψυχή και το βίωμα; Μήπως δηλαδή έτσι μπορούμε να βρούμε όπως ήταν της μόδας την δεκαετία του 80 τις μαθηματικές εξισώσεις του Θεού (sic);

Λες κάτι ιδιαίτερα σημαντικό AvatarGR ο εσώτερος διδάσκαλος (όποιος και αν είναι αυτός για τον καθένα) δεν υψώνει πνευματικά οικοδομήματα. Μήπως τελικά το ότι προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε με την επιστήμη τα του Θεού είναι αγώνας άγονος; Και που είναι η διαχωριστική γραμμή; Υπάρχει;

Ίσως αυτό είναι που λέει ο Knight Mixail ότι η μύηση με το θείο ξεκινά από τη προσπάθεια να εφαρμόσουμε παγκόσμιους νόμους στη καθημερινή μας ζωή και ότι τελικά η μύηση είναι μία διαρκής άσκηση σε συγκεκριμένο πλαίσιο, με συγκεκριμένα εργαλεία προς συγκεκριμένη οδό, αντίθετη τελικά με το 2ο νόμο της θερμοδυναμικής και ίσως σύμφωνη με το λατινικό Ordo Ab Chao ή αν προτιμάται με το γνώθι σ' αυτόν.

Μη δώτε το άγιον τοις κυσί μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
06/05/2003, 00:55:50
Φίλοι καλησπέρα.
Όταν λέμε λόγος πιστεύω πως εννοούμε αναλογία κατά το ποσοστό που ανήκει στον καθ΄ενα μας.Γιατί εγώ νομίζω,φίλε AVATAR,πως θέλεις να πεις ότι έχουμε ξεχάσει και δεν αποδίδουμε τις υποχρεώσεις μας κατά το μερίδιό μας.Είμαι κι εγώ της γνώμης πως έχουμε τεμπελιάσει και αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον μας και κατ'επέκταση για το μέλλον της ανθρωπότητας.Με δυο λόγια γίναμε απλοί παρατηρητές του εαυτού μας,(εφ' όσον είμαστε μέρη του όλου,τότε σε κάθετι έξω από το σώμα μας πρέπει να βλέπουμε και ένα τμήμα μας).
Νομίζω πως ή αρχή για τη διόρθωση του κακού έγινε απ'αυτό το Forum.Κατορθώσατε να μας κάνετε όλους αδέλφια,ακόμα και με τις διαφωνίες μας κι αυτό είναι θαυμάσιο.Νάστε όλοι καλά,γιατί τώρα καθ'ένας μας θα προχωρήσει με γοργά πλέον βήματα προς την τελειοποίηση του σκοπού για τον οποίο ετάχθει,χωρίς να φοβάται να εκφράσει τη γνώμη του , μήπως οι άλλοι τον θεωρήσουν "επιεικώς" τρελλό.
Συγχαρητήρια για την όμορφη και διδακτική προαπάθειά σας.
ΑΝΑΛΥΩΝ

+

06/05/2003, 11:33:44
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ Φοίνιξ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Μήπως τελικά το ότι προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε με την επιστήμη τα του Θεού είναι αγώνας άγονος; Και που είναι η διαχωριστική γραμμή; Υπάρχει;

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ- ΣΕ NOHΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ.
ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ...
ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ...

ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΦΟΙΝΙΞ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ.

ΦΙΛΕ ΑΝΑΛΥΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΠΑΝΤΑ (ΙΣΩΣ ΑΔΟΚΙΜΟΣ ΟΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΤΑ)ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ... ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ "ΔΟΥΜΕ" ΚΑΙ ΝΑ "ΝΙΩΣΟΥΜΕ" ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

thothΙδρυτικό Μέλος
06/05/2003, 16:01:59
quote:
Νομίζω πως ή αρχή για τη διόρθωση του κακού έγινε απ'αυτό το Forum.Κατορθώσατε να μας κάνετε όλους αδέλφια,ακόμα και με τις διαφωνίες μας κι αυτό είναι θαυμάσιο.Νάστε όλοι καλά,γιατί τώρα καθ'ένας μας θα προχωρήσει με γοργά πλέον βήματα προς την τελειοποίηση του σκοπού για τον οποίο ετάχθει,χωρίς να φοβάται να εκφράσει τη γνώμη του , μήπως οι άλλοι τον θεωρήσουν "επιεικώς" τρελλό.
Συγχαρητήρια για την όμορφη και διδακτική προαπάθειά σας.
ΑΝΑΛΥΩΝ

Λέτε;;;

Λέτε,επιτέλους, να αρχίζουμε να δημιουργούμε κάτι που να κάνει δουλειά για το μέλλον; Λέτε επιτέλους να βρήκαμε όλοι μια φιλόξενη στέγη που μπορεί να μας χωρέσει όλους, να αγκαλιαστούμε, να χαρούμε, να γνωριστούμε; Κι ακόμη γιατί όχι και να μαλώσουμε, να παρεξηγηθούμε; Μήπως κι αυτό κάτι καλό δεν θα αποδώσει, σε τελική ανάλυση;

Καλωσορίσατε, Καλωσορίσαμε. Ας γράψουμε μία πρόταση, με ανεξίτηλη γραφή, σε αυτό το βιβλίο της Ιστορίας της Εσωτερικής Αναζήτησης στην Ελλάδα.

Αρχίζω να πιστεύω ότι βγάλαμε δόντια, αρχίσαμε να περπατάμε. Μας μένουν αρκετές ακόμα παιδικές ασθένειες, μας μένει ακόμα να μάθουμε να τρεφόμαστε μόνοι μας, μας μένει ακόμα να μπορούμε να μάθουμε να μιλάμε σωστά, αλλά...

είμαστε εδώ,
ζωντανοί
και πλέον υπάρχουμε,
δεν είμαστε ιδέα στο μυαλό κάποιων,
έχουμε ενσαρκωθεί.

Ευχαριστώ ΑΝΑΛΥΩΝ που με έκανες να αναπολήσω και να προβληματιστώ.

Καλωσορίσατε στην

"Ένωση μέσα από την Διαφορετικότητα"

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
06/05/2003, 23:01:02
Φίλοι καλησπέρασας.
Επιτρέψτε μου να σας γνωρίσω κάποιες σκέψεις μου και κάποιους προβληματισμούς μου απ'όταν ήμουν 17 χρονών παιδί.
... Άκουγα για διηγήματα φανταστικά , ταινίες φαντασίας ,εφευρέσεις και γενικά ότι είχε δημιουργήσει κάποιος εκ του μηδενός,είτε από μόνος του ,είτε γιατί του είχε ζητηθεί από κάποιον,(στη δουλειά του ή στις κοινωνικές του σχέσεις).Μου άρεσαν όλα αυτά,όμως κάτι με απασχολούσε,κάτι δεν "κόλλαγε"στο όλο θέμα.Σκέφθηκα λοιπόν να προτείνω σε κάποιον πολύ έξυπνο άνθρωπο να ακεφθεί και μου ζωγραφίσει ή να μου περιγράψει ένα ...ΜΠΟΥ.Ω του θαύματος !! Δεν ήξερε πως να το κάνει γιατί δεν γνώριζε ..το ΜΠΟΥ.Το ίδιο ζήτησα κι από άλλους ανθρώπους μα κανείς δεν μπορούσε να κάνει ότιδήποτε γι αυτό το "κακόμοιρο ΜΠΟΥ".
Πριν σας εκφράσω την άποψή μου θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε τι πιστεύετε για το θέμα και θα επανέλθω. Ευχαριστώ.

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

Knight MIXAILΜέλος
07/05/2003, 00:29:00
Αγαπητοι φιλοι,
με αφορμη οσα αναφερει ο ΦΟΙΝΙΞ,
προτιμω " εκ του σκοτους προς το Φως"

Ικανε Thoth, η αδελφοτητα αυτο προσπαθει να φτιαξει.
Ενα κυταρο, εναν πυρηνα, πιστο αντιγραφο της "Φυσης",
που δεν βλεπουν οι ανθρωποι. Την αρμονια των διαφορετικων
και οχι τον πολεμο των εναντιων.

Στο βαθμο που αυτο κατορθωνεται -πρωτα μεσα μας και
μετα στο μικρο αυτο πυρηνα- ο Λογος, στην κλιμακα αυτη,
ανεβρισκεται, οικοδομειται.

Τελικα μηπως αυτο που αναζητουμε ειναι η 'μεθοδος' ,
ο τροπος εργασιας, για την ανευρεση του Λογου ??

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
07/05/2003, 10:17:05
Καλημέρα σε όλους.

ΦΩΣ- ΑΡΜΟΝΙΑ- ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ- ΑΓΑΠΗ- ΕΝΟΤΗΤΑ
Στο Νου, στη Καρδιά, στην Ψυχή, στη Συνείδησή μας!

Αναζητούμε το Λόγο.
Το Λόγο που είναι η Αλήθεια!
Αναπολούμε το Λόγο.
Το Λόγο που είναι η Αρμονία!
Ερευνούμε για το Λόγο.
Το Λόγο που είναι Δημιουργία!
Νοσταλγούμε το Λόγο.
Το Λόγο που κάποτε ήμασταν!

Τι ήμασταν, τι είμαστε, ή τι θα είμαστε;
Έχει σημασία ο Χρόνος μέσα στην Δημιουργία;
Παρελθόν-Παρών-Μέλλον, μήπως ταυτίζονται στην Αλήθεια;
Ποιος ισχύει;
Ο Χρόνος μας, ή ο Χρόνος του Λόγου;
Τι υπάρχει, Αλήθεια, για το δικό μας μικρομεγάλο, πονεμένο και αγαπημένο Εγώ μας;
Σε ποιο χρόνο αναφέρεται το «Θεοί Εστέ»;

Ήμασταν, Είμαστε, ή κάποτε θα Είμαστε;
Το «Εστέ» δεν αναφέρεται στο Παρών;
Σε ποιο παρών, το τώρα, στο οποίο είμαστε και επικοινωνούμε;

Καλημέρα σε όλους τους Θεούς λοιπόν!
Ή μήπως
Καλημέρα σε όλον τον Θεό;
Ή
Καλημέρα σε όλους, τα μέρη του Θεού;
Ή Αλλιώς
Καλημέρα εαυτέ μου Λόγε;
Ή
Καλημέρα αδελφοί μου Λόγοι;
Ή
Καλημέρα στον Θεό που είμαστε;
Ή
Καλημέρα στα νέα θεοποιούμενα εγώ;
Μήπως
Αυτοκαλημερίζω τον Εαυτό μου Θεό;
Ή τι άλλο;
Ποιος εύχεται και σε ποιόν απευθύνεται;

Με τι μάτια κοιτάμε ο ένας τον άλλον;
Με τι αυτιά ακούμε ο ένας τον άλλον;
Με τι σκέψεις δομούμε ο ένας τον άλλον;
Με τι κρίσεις ορίζουμε ο ένας τον άλλον;
Με τι πράξεις ενεργούμε ο ένας προς τον άλλον;

Θεός προς Θεό;
Θεός προς Άνθρωπο;
Άνθρωπος προς Θεό;
Άνθρωπος προς Άνθρωπο;
Ή τι άλλο;
Ή όλα;
Ή τίποτα;

Που η Αλήθεια και πως την εκφράζουμε;
Ποια το όρια, οι δομές, τα οικοδομήματα, οι φυλακές, οι σκαλωσιές, τα πυργάκια στην άμμο και στην πέτρα;

Και όπως λέει και το τραγούδι:

«τιιίποτα,
δεν κτίζεται πάνω στην πέτρα

οόλα πάνω στην αάμμο κτίζονται

και οόμως εγώ, θα κτιίζω πάνω στην άμμο.

Σαν να ‘τανε η άμμος, πέτρα!»

ΜΕ ΑΓΑΠΗ.

ΥΓ. Συγνώμη για τα πολλά ερωτήματα.
Δεν είναι για απάντηση.
Απλά τροφή για σκέψεις.
ή την απουσία τους.

Edited by - ΦΩΤΙΟΣ on 07/05/2003 10:18:35

07/05/2003, 13:02:18
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΦΩΤΙΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Παρελθόν-Παρών-Μέλλον,
για το δικό μας μικρομεγάλο, πονεμένο και αγαπημένο Εγώ μας;
Αυτοκαλημερίζω τον Εαυτό μου Θεό;

ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ..
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΩΣ NOHΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ.

ΟΤΑΝ ΞΕΦΥΓΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

07/05/2003, 13:45:13
  • Τα νοητικα οικοδομηματα ειναι απαραιτητα για να γνωρισουμε την πραγματικοτητα. Αρκει να μη ξεχναμε οτι, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ , οπως μας διδαξε η Ορφικη διδασκαλια.
  • Επισταμενοι ομως της πραγματικοτητας και με το νομο της αναλογιας, μπορουμε να προσεγγισουμε την αληθεια. Η πραγματικοτητα ειναι παντα ορισμενη μεσα στο χωρο και το χρονο, ενω η αληθεια δεν "γνωριζει" ορια. Ειμαστε ομως ετοιμοι για την αληθεια;
  • << Ο γυμνοσοφιστης αμεριμνος προχωρουσε στην ερημο, απαθης ευτυχισμενος...Διψασε.. Φαντασου, λεει στον εαυτο του ναχεις ενα μπουκαλι νερο... Προτου τελειωσει τη σκεψη του, μπροστα του υλοποιηθηκε ενα μπουκαλι δροσερο νερο πηγων Ολυμπου! Το ηπιε, δροσιστηκε, απολαυσε, χαρηκε...Περπατουσε...Πεινασε...Φαντασου,λεει στον εαυτο του, ενα τραπεζι με πλουσια εδεσματα.. Πριν τελειωσει τη σκεψη, το τραπεζι υλοποιηθηκε μπροστα του. Εφαγε, απολαυσε, ευχαριστηθηκε... Αχ, φαντασου τωρα, λεει στον εαυτο του, μια οαση και μια αιωρα.. Αμεσως μπροστα του υλοποιηθηκε μια οαση.. Ξαπλωσε στη σκια...Ξεκουραστηκε..Ευχαριστηθηκε...Εκει που απολαμβανε, σκεφτηκε: Φανταζεσαι, λεει στον εαυτο του, να βγει καποιο θηριο και να με φαει;. . . Τον εφαγε..>>

drumx13Μέλος
07/05/2003, 17:36:53
καλησπερα.
AVATAR ειναι γεγονος οτι ο θεος ειναι "περιορισμενος" στην αντιληψη του καθενος μας και κατ επεκταση στην συλογικη αντιληψη (διανοηση) της ανθρωπωτητας ...
Καταδικασμενος να εξελισεται μαζι με το ανθρωπινο μυαλο εξελισονταν εξελισεται και θα εξελισεται μεχρι η ψχ του να ελευθερωθει....
Το ιδιο συμβαινει με τον Λογο και οι λογοι ειναι προφανεις...
Τα νοητικα οικοδομηματα-δογματα ειναι αυτη ακριβως η εξελιξη τα σκαλοπατια της και τα σκαλοπατια που ανεβαινει η ανθρωποτητα .
Κατα την γνωμη μου βαδιζουμε προς αυτο που ειπε ο ΦΩΤΙΟΣ...
quote:
Σε ποιο χρόνο αναφέρεται το «Θεοί Εστέ»;

Ήμασταν, Είμαστε, ή κάποτε θα Είμαστε;
Το «Εστέ» δεν αναφέρεται στο Παρών;

και ενα σχολιο γιατην περιβοητη ΕΝΤΡΟΠΙΑ ορμωμενος απο το γραπτο του ΦΟΙΝΗΞ...

quote:
πράγματι η ενέργεια δεν χάνεται, ποτέ. Έχει δίκιο και ο Archon Αυτό που λέει η θερμοδυναμική είναι ότι το σύμπαν, όπως και όσο το γνωρίζουμε, οδηγείται διαρκώς από τη δημιουργία του σε κατάσταση μεγαλύτερου χάους, λιγότερης οργάνωσης, περισσότερο πρωταρχικής μορφής σύσταση (ύλη;) Το χάος λοιπόν θα πάρει τη θέση της τάξης. Αυτό λέει ο φυσικός νόμος. Υπάρχει κάτι ή κάποιος που αντιστέκεται σε αυτό; Αφήνω το ερώτημα για συζήτηση. Πολλά μπορεί να πει κανείς, λιγότερα να εννοήσει και ακόμα λιγότερα να βιώσει.

Η ζωη αντιστεκεται διοτι απο την γενηση εως τον θανατο συσωρευει γυρω της υλη και αναπτυσεται
τα λεμε

love for what is comming and forgivness for the past...

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
08/05/2003, 00:41:37
Φίλοι μου γειά σας.
Μην παίρνοντας απάντηση για το ... Μπου,(ίσως κάποιοι να μην κατάλαβαν τι εννοούσα),θα σας απαντήσω εγώ.
Το ..Μπου δεν υπάρχει στον παρόντα χρόνο γιατί,απλούστατα,δεν υπήρξε ούτε σε παρελθόντα και αφού δεν υπήρξε η μνήμη δεν έχει στοιχεία ώστε να μας απαντήσει έστω και μερικώς.
Κατά συνέπεια,ότι φανταζόμαστε ή εφευρίσκουμε το γνωρίζαμε από πριν ή ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ.
Ο καθένας μας λοιπόν έχει από ένα πρόγραμμα που τον κατευθύνει στο ποιές εργασίες ή ποιόν τρόπο ζωής θα πρέπει να ακολουθήσει.Βέβαια είναι ελεύθερος να το πράξει ή όχι.Όμως αν ξεφύγει απλώς κατεβάζει τις
δονήσεις του κι αυτό είναι ότι χειρότερο.
Το δύσκολο είναι να βρούμε τον ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ μας,γιαυτό στην αρχή επαίνεσα αυτό το Forum,γιατί μας έφερε σ'επαφή κι έτσι ο ένας θα συμπληρώνει τον άλλον είτε ανήκουν σε διαφορετικά προγράμματα είτε αποτελούν τμήματα του ΙΔΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.Εδώ θα εφαρμοσθεί το περίφημο "γνώθι σαυτόν".
Ο δρόμος είναι δύσκολος και θα υπάρξουν πολλά εμπόδια ,τόσο από εχθρούς 'οσο κι από φίλους,'ομως δεν πρέπει ούτε να φοβηθούμε ούτε να κάνουμε πίσω,γιατί κανείς δεν μπορεί να μας βλάψει το πνεύμα κι άλλωστε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.
Με αγάπη.

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

08/05/2003, 10:28:31
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΑΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΑΝΑΛΥΩΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ.

ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΣΕ ΚΑΤΙ.
ΟΤΙ ΘΕΩΡΗΣ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ "ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΟΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ.....
ΑΠΟ ΠΟΥ ΟΡΜΟΜΕΝΟΣ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ????????
ΕΑΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
"ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" ΤΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ??????

ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ.
ΗΔΗ ΦΙΑΞΑΜΕ/ΚΤΙΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ/ΑΥΤΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
08/05/2003, 22:50:34
Φίλοι καλησπέρα.
Φίλε AVATAR συμφωνώ απολύτως μαζί σου ότι αν κανείς γίνει καλλίτερος απ'αυτό που ήταν προγραμματισμένος θα πλησιάσει προς το ποθούμενο από όλους μας αποτέλεσμα.Μα,αυτό ακριβώς ήθελα να πω!!
Καθ'ένας μας σε κάποια στιγμή της ζωής του ένοιωσε πως είναι "ταγμένος" για κάποιο σκοπό.Το πρόβλημα είναι με ποιόν τρόπο θα βρει το δρόμο του και ποιόν δρόμο θα ακολουθήσει.Θα ήταν "ευχής έργον"μέσα απ'αυτό το Forum,ανοίγοντας όλοι μας την καρδιά και τα πιστεύω μας,(για μας),να βοηθηθούμε στην αναζήτησή μας.
Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε.
Όσο για το ΜΠΟΥ που λες ότι δεν κατάλαβες,είναι φυσικό,ούτε εγώ θα το καταλάβαινα γιατί απλούστατα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!! Απλώς ήταν ένα λογοπαίγνιο που έκανα για να δείξω σε σας τους αγαπητούς φίλους πως αν δεν αισθανθούν "την κλήση" δεν θα δουν ούτε θα μάθουν τίποτα όσα βιβλία κι αν διαβάσουν.

Με Αγάπη.

ΑΝΑΛΥΩΝ

+