- Μορμόνοι - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ax Zadok...Τα φαινόμενα αποδυκνείουν οτι ....δεν βοηθάει. Ίσως το Bug του όλου "λειτουργικού συστήματος" να είναι ο όρος "Επιλεκτικό":Επιλεκτική ανάγνωση,επιλεκτική ακοή,επιλεκτική όραση,επιλεκτικός ερεθισμός (σεξουαλικός και μή) και...ξανά προς την δόξα τραβά! (Έλα και η μουσικούλα απο πίσω,όλοι την ξέρουμε,c'mon childern,clap along clap along!)
Αναμενόμενο δεν είναι; Αν δεν ήταν έτσι, αγαπητέ φίλε, τότε ο αρχικός συλλογισμός μας θα αποδεικνυόταν ψευδής...
Αλλά δυστυχώς, η κυκλική ύπαρξη μας έχει καλά ακόμα εγκλωβισμένους και κάποιοι πρέπει να σπάσουν πρώτοι τον κύκλο, για να δυνηθούμε να ανελιγχθούμε κάποτε στην σπείρα της εξέλιξης, που είναι η φυσιολογική πορεία...
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Το μόνο ίσως που θα μπορούσα να συνιστήσω είναι η ιδιοτέλεια.
Α Ι Α Ν Τ Α Σ
Στην αρχαια Ελλαδα. οσοι δεν ασχολουνταν με τα κοινα, λεγονταν "ιδιωτες".
Αγαπητε μου, εισαι ΙΔΙΩΤΗΣ !!!
Π. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ελλαδα ειναι ο μονος τοπος που μεσα σε 120 χρονια νεωτερης ιστοριας, χαρισε στον κοσμο πανω απο 500 μεγαλοφυιες. Αυτα τα εγραφε το 1939 ο Χ. Μιλλερ στο κολοσσος του Αμαρουσιου. Διαβαστε το. Αξιζει τον κοπο.
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ
quote:
Ειναι ενδιαφερον το φαινομενο, οτι οι διαφοροι ξενοι εχουν να πουν τοσα για την Ελλαδα και οι πιο λυσαλεες αντιδρασεις ερχονται απο Ελληνες. Ειναι χαρακτηριστικο αυτο που γινεται στο φορουμ, υπαρχουν πολλοι, που μολις ακουσουν καλο λογο για τον τοπο τους (?) παθενουν κριση και δεν ξερουν τι λενε. Ριχνουν οτι να 'ναι, αρκει να εχει την ταμπελα "ανθελληνικον".
Αναρωτήθηκες ποτέ "Γιατί"? "Γιατί υπάρχουν και τα μέλη της φυλής/ομάδας/χώρα που αν και τους χαρίζουν και αυτούς εύσημα που ανοίκουν δεν τα δέχονται"? Ενδιαφέρον το φαινόμενο,δεν λέω,αλλα ψάξε το λίγο παραπάνω...Εγώ πχ που γεννήθηκα Έλληνας γιατί να γίνω "Ανθέλληνας" ή να πώ κάτι "Ανθελληνικό"?
Ο πραγματικός ανθέλληνας δεν είναι αυτός που θα σου πεί "κόιτα τον Νεοέλληνα και ξεστραυώσου,δεν είναι ότι θα μπορούσε να είναι"
Είναι αυτός που θα σου χαιδέψει το κεφαλάκι και θα πει "Μπράβο Μαλάκες,σας επικροτούμε συνεχίστε έεεεεεεεεεεεεεεεεετσι όπως είστε τώρα,είστε Ελληνάρες ,είστε τέλειοι,όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για εσάς!" (επειδή δεν θέλει να προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο)
Ο πραγματικός Ανθέλληνας είναι αυτός που θα χαρεί με τα νέα των αυριανών εφημερίδων για ρόζ πατριάρχες και θα υποστιρίξει τις καναλοπαραθυρομαχίες.Δεν θα σηκώσει και πανό,αλλα δεν θα μιλήσει και για ξεπεσμό "Είσται Πρώτοι ρε Έλληνες!" (επειδή τον βολεύει η κατάσταση)
Ο πραγματικός ανθέλληνας είναι ο χρυσαυγίτης,ο αναρχικός,ο πασοκτσής,ο νεοδημοκράτης,ο παοκτσής ,ο αρειανός ο οποίος αντί να φροντίσει να συσπειρωθεί για να πνίξει πράγματα που μας καταδυναστεύον όλους αναλώνετε σε καθημερινούς "μικροεμφύλιους" πολέμους.
Ο Πραγματικός Ανθέλληνας,όπως και κάθε πραγματικός εχθρός δεν θα σου δείξει την ακίδα στο μάτι σου ,ούτε το δοκάρι επειδή ξέρει πολύ καλα οτι αν το δείς θα το βγάλεις...
Αν κάποιος θέλει να λέγεται οτι αγαπάει τον τόπο του ,ΟΦΕΙΛΕΙ να διαμαρτήρετε όταν τον στολίζουν σαν συφιλιδική πουτάνα που τα μαργαριτάρια την μάραναν...ΟΦΕΙΛΕΙ να μην είναι ικανοποιημένος με την παρούσα κατάσταση και να επιζητά το καλύτερο...ΟΦΕΙΛΕΙ να μην τρέχει στο "άλμπουμ περασμένων μεγαλείων" για ένα "φιξάκι" δόξας...ΟΦΕΙΛΕΙ να βάλει το λιθαράκι του για να ανοίξει καινούργιο "άλμπουμ" με τωρινές και μελλοντικές δόξες (και όχι αυτό δεν γίνεται ούτε μέσα στα γραφεία της χρυσής αυγής,ούτε μέσα σε εκκλησίες,ούτε μέσα σε στοές,ούτε μέσα σε σκυλάδικα,ούτε μέσα σε αναρχικές καταλήψεις.Αρχίζει απο το κεφάλι και την νοοτροπία μας....)
Για να είσαι ανθέλληνας δεν χρειάζετε να μιλήσεις για τα χάλια της τωρινής Ελλάδας...Χρειάζετε να επαναπαυθείς σε δάφνες....
Εις υγείαν λοιπόν και...καλή μας χώνεψη!
Reality: A serotonine induced Hallucination?
Xotchipilli2 Δεν ησουν και πολυ σαφης, αλλα απ' οσα καταλαβα, δεν εχεις αδικο. Προσωπικα εχω γνωρισει πολλους απο αυτους που αναφερεις, αλλα εχω γνωρισει και ανθρωπους που δεν εχουν καμια σχεση μ' αυτην την εικονα. Η αναφορα μου ομως δεν αφορουσε αυτο το ζητημα, αλλα τους ανθρωπους, ειτε εδω μεσα ειτε στον τυπο, ειτε αλλου, που το μονο που κανουν ειναι να βριζουν και να λοιδορουν καθε τι Ελληνικο, αδιακριτα. Ειναι αδυνατον να αρθρωσεις λογο ελληνοπρεπη και να μη σε περιλαβουν με τον χειροτερο τροπο. Το παραδοξο ειναι οτι αυτα τα ατομα διαιωνιζουν την μιζερια και την ξενοδουλεια, πραγματα που υποτιθεται οτι καταπολεμουν. Στα ματια τους, ολα ειναι καλα, αρκει να μην ειναι ελληνικα.
quote:
Πασχαλης
Στην αρχαια Ελλαδα. οσοι δεν ασχολουνταν με τα κοινα, λεγονταν "ιδιωτες".
Στην αρχαία όχι στην νέα.
quote:Xotchipilli2 Δεν ησουν και πολυ σαφης, αλλα απ' οσα καταλαβα, δεν εχεις αδικο. Προσωπικα εχω γνωρισει πολλους απο αυτους που αναφερεις, αλλα εχω γνωρισει και ανθρωπους που δεν εχουν καμια σχεση μ' αυτην την εικονα. Η αναφορα μου ομως δεν αφορουσε αυτο το ζητημα, αλλα τους ανθρωπους, ειτε εδω μεσα ειτε στον τυπο, ειτε αλλου, που το μονο που κανουν ειναι να βριζουν και να λοιδορουν καθε τι Ελληνικο, αδιακριτα. Ειναι αδυνατον να αρθρωσεις λογο ελληνοπρεπη και να μη σε περιλαβουν με τον χειροτερο τροπο. Το παραδοξο ειναι οτι αυτα τα ατομα διαιωνιζουν την μιζερια και την ξενοδουλεια, πραγματα που υποτιθεται οτι καταπολεμουν. Στα ματια τους, ολα ειναι καλα, αρκει να μην ειναι ελληνικα.
Και πώς να μην λοιδορούν κάθε τι το ελληνικό, πώς να μην είναι ξενομανείς, ΟΤΑΝ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Οι Αρχαίοι τι διαπαιδαγώγηση είχαν, και οι σύγχρονοι μεγαλώνουν με την Νανσυ του fame story που φυσικά οι πρώτη που το βλέπουν είναι η μαμά και ο μπαμπάς.
Το σημερινό 15χρονο τί ελπίδα έχει και από πού? Που αν το ρωτήσεις για τον Τίμαιο του Πλάτωνα θα σε κοιτάει αποσβολωμένο γιατι επί 12 χρονια σπουδών σε γυμνάσιο και λύκειο θα μάθει φυσικά πόσα μέτρα ήταν η φαλαινα που καταπιε τον Ιωβ, αλλά δε θα διδαχθεί ποτέ την απολογία του Σωκράτη, και αν τη διδαχθεί θα είναι μέσα από ένα στείρο αρχαίο κείμενο χωρίς ποτέ να υπάρχει κάποιος καθηγητής-δάσκαλος που να ξέρει από συμβολισμούς, ερμηνεία, φιλοσοφία κ.ο.κ.
Συμφωνώ απόλυτα με τον xotchipilli και τη zadok στα υπόλοιπα.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
ΛΕΜΕ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΑ ΤΟ ΕΝΑ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΑΝ ΤΟ ΑΛΛΟ..... ΚΤΛ ΚΤΛ
ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΚΤΛ ΚΤΛ......
ΚΑΙ ΔΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΨΩΝΙΖΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ????(ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΣΑΝ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ)
ΓΙΑΤΙ ΔΛΔ ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΙ???
ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?????
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΦΧΙΕΣΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ????
ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ????
ΤΠΤ ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΓΑΛΕΙΩΝ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΖΗΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΝΩΝ... ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΤΕΙΡΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣ0ΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΥΤΟΥΛΑΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
Οπως είπε και ο Αντμιν σε μηνυμά του σε αλλο τοπικ -δεν μπορεσα δυστυχως να το βρω- ότι είναι τουλαχιστον ανεπίτρεπτο να προσβάλουμε με το λόγο και τη σταση μας την ιδεολογια και τον συναισθηματικό κόσμο του άλλου και να προσπαθουμε να τον κουρελιασουμε ή να τον προκαλέσουμε.
Όπως είπε και η φίλη ΖΑΝΤΟΚ φαντάσου οι συζητήσεις αυτές να ήταν live...

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΤΣΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ, ΚΑΤΑΝΟΩ.
ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΦΕΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΜΑ ΛΙΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ. (ΜΙΛΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΑΡΤΗ).
ΛΙΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ.
ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΤΘΟΥΣ, ΦΡΑΓΚΟΥΣ, ΣΛΑΒΟΥΣ.
ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ 1821.
ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.
ΠΟΤΕ ΘΑΡΡΕΙΣ ΕΠΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑ; ΕΠΑΨΕ ΘΑΡΡΕΙΣ; ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΛΟΙΠΟΝ;
ΚΑΙ ΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ, ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. ΜΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ.
ΕΣΤΩ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ 10.000.000, ΟΥΤΕ ΓΙΑ 8.000.000 ΟΥΤΕ ΓΙΑ 6.000.000. ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ 5.000.000 (ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ.)
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΙΚΤΟ; ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΟΙΚΤΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕ Ο ΟΙΚΤΟΣ.
ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ, ΠΩΣ ΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΡΑΤΗ, ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΘΑ ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΑΝ ΤΟΥ ΈΔΙΝΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ.
ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΑΜΑΔΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;
ΟΧΙ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ; ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ;
(ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ.)
ΑΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ. ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ.
ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕΒΑΣΤΟ.
ΜΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΛΥΠΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!
ΖΗΣΕ ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ, ΜΟΥ ΛΕΣ.
ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ. ΝΑ ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΩ ΓΙ ΑΥΤΑ. ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΝΟΧΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑ.
ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ. ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΥΛΩΝ-ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΩ ΑΥΤΟ.
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. Η’ ΕΣΤΩ… ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.
ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕΣ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΩ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ!)
ΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ.
ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΜΑ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΦΩΝΗΣΩ.
ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ.
ΚΑΙ Η ΑΡΕΤΗ (ΕΤΣΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙ…
1) ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ
2)ΑΝΔΡΕΙΑ
3)ΦΡΟΝΗΣΗ
4)ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΖΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ.
(Ο ΚΥΒΟΣ, ΔΕΝ ΕΡΡΙΦΘΗ ΑΚΟΜΑ! ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙ ΞΥΡΟΥ ΑΚΜΗΣ . Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΩΡΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ.
ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ‘ΓΟΝΙΟ’ ΠΟΥ ΜΑΣ ‘ΕΣΠΕΙΡΕ’, ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΜΕ ΣΑΝ ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΡΜΑΙΑ, ΕΥΚΟΛΗ ΛΕΙΑ ΣΤΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ.)
Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΥ Η ΓΝΩΣΗ, ΜΑ ΕΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ Ο ΝΟΥΣ.
«Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗΝ ΜΑΘΗΣΙΝ»
"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."
ΠΛΑΤΩΝ-ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ.
ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ. ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ «ΑΡΙΣΤΟΙ».
ΑΡΕΤΗ=αεί ρέουσα – αειρήτη – αιρετή=εκλεκτή.
Α) ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ= σω(τηρία) φρο(νήσεως), εγκράτεια ηδονών και λυπών.
Β) ΑΝΔΡΕΙΑ= Αν(δ)+ρεια = μάχη κατά της αντιθέτου ροής και παρά το δίκαιον.
Γ) ΦΡΟΝΗΣΙΣ= κατά ΝΟΗΣΙΣ ΦΟΡΑΣ της ΡΟΗΣ, είναι ΟΝΗΣΙΣ = ωφέλεια κινήσεως εκ της ΝΟΗΣΕΩΣ.
ΟΝΗΣΙΣ/ΝΟΗΣΙΣ. Σω(τηρία) φρο(νησεως) ή ΦΡΟΝΗΣΙΣ
Δ) ΔΙΚΑΙΟΝ= Δι(κ)αιόν, το διασχίζων με ταχύτητα κάθε εμπόδιον.
Η ΑΛΤΑΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.
(Η ΑΛΤΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ, (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ). Σ H M E Ρ A ! ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.)
ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Η ΑΡΕΤΗ…
ΓΗ ---------------- ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ -------------- ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ
ΥΔΩΡ ------------ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ -----------ΑΝΔΡΕΙΑ
ΑΗΡ--------------- ΝΟΗΣΙΣ -------------------- ΦΡΟΝΗΣΙΣ
ΠΥΡ -------------- ΓΝΩΣΙΣ --------------------- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΥΠΕΡΒΟΛΗ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΛΑ.
ΑΡΕΤΗ! ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝ!
…ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΡΕΤΟΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΙΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ – ΤΩΝ ΠΡΟ, ΤΩΝ ΝΥΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΩΝ -, ΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΔΡΑ ΤΟΣΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟΝ ΠΕΔΙΟΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΝΟΗΤΟΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟΝ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΜΟΖΟΝΤΑ ΤΡΟΠΟΝ…
…ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΜΕΣΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΔΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…
ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΗΝΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΤΟΥ ΝΕΟΥ-ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΓΧΙΣΗ-ΑΓΝΟΙΑ-ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ, ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ.
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΝΙΤΣΕ, "ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ".
ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΩ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (ΤΥΠΟΥ CYPERMASTER). ΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑΝΟΩ.
ΔΕΝ ΑΓΝΟΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ...
Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕXOYN ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ, ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΤΕ.
ΑΝ ΔΕΝ 'ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ'... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΣΩΣΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΕΛΕΞΕΣ.
Επίσης το τελευταίο δεν μπόρουν τόσο εύκολα να μας το αφαιρέσουν, εκτός και αν γιαυτό το λόγο επιστράτευσαν τα chemtrail sprayers.... ![]()
όχι ότι αφαίρεσαν ποτέ το πρώτο δηλαδή....
Τα σκοταδιστικά ιερατεία παγκοσμίως περνάνε δύσκολες στιγμές στις μέρες μας στο σημείο που να επιθυμούν ένωση για πρώτη φορά στην ιστορία!...τυχαίο; ![]()
...All science is theory. All religion is theory. All politics is theory. And none of the currently accepted dogma is working very well, is it?
quote:
ΑΡΕΤΗ=αεί ρέουσα – αειρήτη – αιρετή=εκλεκτή.
Α) ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ= σω(τηρία) φρο(νήσεως), εγκράτεια ηδονών και λυπών.
Β) ΑΝΔΡΕΙΑ= Αν(δ)+ρεια = μάχη κατά της αντιθέτου ροής και παρά το δίκαιον.
Γ) ΦΡΟΝΗΣΙΣ= κατά ΝΟΗΣΙΣ ΦΟΡΑΣ της ΡΟΗΣ, είναι ΟΝΗΣΙΣ = ωφέλεια κινήσεως εκ της ΝΟΗΣΕΩΣ.
ΟΝΗΣΙΣ/ΝΟΗΣΙΣ. Σω(τηρία) φρο(νησεως) ή ΦΡΟΝΗΣΙΣ
Δ) ΔΙΚΑΙΟΝ= Δι(κ)αιόν, το διασχίζων με ταχύτητα κάθε εμπόδιον.
Η ΑΛΤΑΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.(Η ΑΛΤΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ, (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ). Σ H M E Ρ A ! ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.)
«Ουδ’έχει τι κοινότερον η σήμερον γλωσσική επιστήμη προς τους πρώην θηρευτάς ετυμολογιών, οίτινες εις μόνην την συγγένειαν του ήχου και την τυχαίαν σύμπτωσιν σημασίας προσέχοντες, παρήγον το rosa εκ του ρα και όζω, το baron από του βαρώ, δια τον λόγον "ότι ο βαρόνος είναι πρόσωπον βαρύτητος μεγάλης" [...] και το γερμανικόν Gasterey (εστιατόριον) εκ του γαστήρ, "διότι χάριν αυτής παρασκευάζονται τα συμπόσια" [...], ενώ άλλοι επρότεινον ως επιχείρημα υπέρ της μονογλωσσίας του ανθρωπίνου γένους, ότι ελληνίζουσι φυλαί τινες αμερικανών αγρίων, καλούντων mata και potamas τα όμματα και τον ποταμόν [...]. Τους κατά ταύτην ετυμολογούντας ή μάλλον ετυμολογήσαντας χλευάζει ο Ουίθνεϋ ανηλεώς, παρομοιάζων προς φυσιοδίφας "ικανούς να συγκατατάξωσι καθ’ομοιότητα χρώματος πράσινα φύλλα, πράσινα όστρακα και πράσινα πτερά"».
Εμμανουήλ Ροΐδης, Τα είδωλα. Γλωσσική μελέτη (Αθήνα 1893: Εστία, σ. 6-7).
quote:
Εμμανουήλ Ροΐδης
Ο ένας και μοναδικός!
Γεια σου "Κρατύλε", θα τα ξαναπούμε αλλού!
I know where you... live ![]()
Γειά σου επίσης Gretel the Metal,
Αν και αντιλαμβάνομαι την αγανάκτησή σου με την "Παιδεία", μην αποπαίρνεις αυτούς που λοιδορούν - μάλλον, απλά, με τον τρόπο που τους έχει δειχθεί, το παρελθόν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.
Ίσως αυτό που χρειάζεται είναι για κάποιες παλιές ιδέες να ξαναζωντανέψουν, όχι όμως με ξερή παιδεία, τύπου σχολείου, αλλά με ζωντανή προσαρμογή στην σημερινή πραγματικότητα!
Τα παιδάκια γενικώς έχουν σιχαθεί τις κούφιες μπούρδες, και αν αποφεύγουν τα... "Ελληνιστικά" για αυτόν τον λόγο, καλά κάνουνε, κατα την γνώμη μου...
Μεγάλο πράγμα η πρωτοτυπία.
Κατα τα άλλα, επειδή αποχωρώ από το esoterica (σχετικό δακρύβρεχτο ανακοινωθέν σύντομα στο "Απόψεις") εύχομαι σε όλους όσους εργάζονται για να σώσουν κάτι από την παρακαταθήκη της Αρχαίας Ελλάδας "ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ", και προπαντών μη φαντατίζεστε, είναι οτι το χειρότερο μπορείτε να κάνετε για σκοπό σας.
Αν η Αρχαιοι φιλόσοφοι μας δίδαξαν κάτι, αυτό ήταν η αξία του... κουλαρίσματος. Ολύμπιο πνεύμα, νομίζω, το λέγανε.
ΜΦΧ
kynikos
Edited by - kynikos on 09/02/2005 16:43:37
quote:
Γειά σου επίσης Gretel the Metal,Αν και αντιλαμβάνομαι την αγανάκτησή σου με την "Παιδεία", μην αποπαίρνεις αυτούς που λοιδορούν - μάλλον, απλά, με τον τρόπο που τους έχει δειχθεί, το παρελθόν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.
Ίσως αυτό που χρειάζεται είναι για κάποιες παλιές ιδέες να ξαναζωντανέψουν, όχι όμως με ξερή παιδεία, τύπου σχολείου, αλλά με ζωντανή προσαρμογή στην σημερινή πραγματικότητα!
Τα παιδάκια γενικώς έχουν σιχαθεί τις κούφιες μπούρδες, και αν αποφεύγουν τα... "Ελληνιστικά" για αυτόν τον λόγο, καλά κάνουνε, κατα την γνώμη μου...
Μεγάλο πράγμα η πρωτοτυπία.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

quote:
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΝΩΝ... ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΤΕΙΡΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣ0ΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΥΤΟΥΛΑΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.Οπως είπε και ο Αντμιν σε μηνυμά του σε αλλο τοπικ -δεν μπορεσα δυστυχως να το βρω- ότι είναι τουλαχιστον ανεπίτρεπτο να προσβάλουμε με το λόγο και τη σταση μας την ιδεολογια και τον συναισθηματικό κόσμο του άλλου και να προσπαθουμε να τον κουρελιασουμε ή να τον προκαλέσουμε.
Όπως είπε και η φίλη ΖΑΝΤΟΚ φαντάσου οι συζητήσεις αυτές να ήταν live...
YΠΑΡΧΟΥΝ ΜΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΟΤΙ ΔΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΟΣΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΙΣΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...........
ΜΗΝ ΤΑ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΟΛΑ......
ΚΑΝΕΙΣ ΔΝ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΝ ΑΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ..........
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...
ΟΤΑΝ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ
ΕΝΝΟΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΜΑΣ
ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ Η ΚΡΑΤΟΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ
ΚΥΚΛΟ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ
ΤΑ ΕΥΡΗΤΕΡΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.
Η ΟΡΘΗ ΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΩΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ
ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ

[/quote]
gh