- ο εγωισμός γεννά θεούς - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Και η Γη δε νομίζω ότι δεν υπερθερμαίνεται επειδή ας πούμε ο Θεός είδε ότι είναι οι άνθρωποι πάνω και αξίζει να ζήσουν ας πούμε...
Βέβαια για να είμαστε σωστοι ναι,αρμονία είναι το ανοσοποιητικό σύστημ ατου ανθρώπου,μεγαλειώδες,και είναι ένα απλό-αστείο θα έλεγα ψίγμα νοημοσύνης σε σχέση με το ηλιακό σύστημα και άλλα μεγάλα που μας περικλείουν.Αυτά θέλουν τον καλύτερο καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα για να στηθούν και να λειτουργήσουν.Εγώ τον αισθάνομαι μέσα μου.Αλλά δεν μπορώ να μη δω και την χαοτική του πλευρά που εξυμνεί την καταστροφή όπως λέει ο Εαρινός.
Αλλά αυτοί είναι οι νόμοι του σύνπαντος,ότι ξεκινάει σταματάει,ό,τι γεννιέται φθείρεται,ο κύκλος του φιδιού που λέμε...
Καλησπέρα!
Edited by - promitheus90 on 02/12/2010 23:07:39
Edited by - promitheus90 on 02/12/2010 23:08:00
Edited by - promitheus90 on 02/12/2010 23:28:31
Και τις συντεταγμένες μόνο κάτι με νόηση μπορεί να τις θέσει.
Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
quote:
Εγώ να συμφωνήσω με όλα Αριστοτέλη αλλα υπάρχει και κείνη η ρημάδα η μαύρη τρύπα , που σαν πλησιάσει θα μας καταβροχθίσει όλους ... αρμονία και αυτό...???Υπάρχει και κείνος ο ήλιοας μας , που καίγντας τα πυρηνικά του καύσιμα ανεβάζει θερμοκρασία συνεχώς και θα μας πολτοποιήσει κάποια στιγμή..αρμονία και αυτό..???
Υπάρχει και αυτός ο "ρημάδης" ο σεισμός και το τσουνάμι...αρμονία κι'αυτό να το πούμε...???
Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
ναι ρε αρμονια, οπως εσυ κι εγω θα πεθανουμε αλλαθα γεννηθουν νεοι ανθρωποι, ετσι ηλιακα συστηματα και γαλαξιες θα πεθανουν και θα δωσουν τη θεση τους σε νεοτερα και νεοτερους...
οχι ομως πριν το καθε ον η το συνολο οντων ολοκληρωσουν καποιες δυνατοτητες τους αν το θελησουν...
πιχι η ανθρωποτητα εχει ολο το χρονο στη διαθεση της μεχρι να σβησει ο ηλιος μας να φτιαξει τεχνολογια που να την οδηγησει σε κατοικησιμο πλανητη κοντινου ηλιακου συστηματος...
ειναι στο χερι της να το κανει η να αυτοκαταστρεφεται καθε τρεις και λιγο...
Edited by - promitheus90 on 02/12/2010 23:24:50
quote:πιχι η ανθρωποτητα εχει ολο το χρονο στη διαθεση της μεχρι να σβησει ο ηλιος μας να φτιαξει τεχνολογια που να την οδηγησει σε κατοικησιμο πλανητη κοντινου ηλιακου συστηματος...
ειναι στο χερι της να το κανει η να αυτοκαταστρεφεται καθε τρεις και λιγο...
Αριστοτέλη , δεν θέλω να μου λές εμένα τέτοια πράματα -γνωρίζω και γώ λίγες αράδες γράμματα- αυτά να τα πείς στο δόγμα-...αν μπορείς να καταλάβεις τι εν-νοώ...![]()
Πρέπει τώρα να αρχίσω να λέω...???
Προσωπικά σε πολλά απ'οσα λές να συμφωνήσω αλλα αυτά πουθενά δεν συντονίζονται με την κοσμοθεωρία του Δόγματος...
-Λές..."ειναι στο χερι της να το κανει η να αυτοκαταστρεφεται καθε τρεις και λιγο..."...άραγε οι Παππάδες συμφωνούν με το ανωτέρω ???
Στο "χέρι της" λές...
![]()

αν θυμασαι ειχα πει οτι το Πηδαλιο θα επρεπε να το καψουμε, ισως ο ιδιος ο Χριστος να το θεωρουσε χρησιμη πραξη...
quote:
να προσθεσω οτι δεχομαι μονο οσα δογματα συμφωνει μ'αυτα η καρδια και το λογικο μου και οσα δεν τα εγκρινουν αυτοι οι δυο φιλοι μου τα απορριπτω, γι'αυτο εξαλλου σε καποια θεματα εχω πρωτοχριστιανικες και ωριγενικες και πλατωνιζουσες αποψεις που δεν δεχεται η συγχρονη Εκκλησια...
Προσωπικά θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος , είναι ελεύθερος να επιλέξει οτιδήποτε στην ζωή του τον εκφράζει και εισφέρει θεματικά στην σκέψη και στην ψυχική του ηρεμία-ισορροπία...όμως Αριστοτέλη είναι διαφορετικό πράμα αυτό και εντελώς διαφορετικό να υποστηρίζει ο καθένας ότι υποστηρίζει -δια μέσου των δικών του πεποιθήσεων- την μόνη αλήθεια...εκτός και αν θεωρήσουμε ότι η αλήθεια είναι υποκειμενική πάντα και διαφορετική για τον καθένα , οπότε "πάσο"...
Εσύ φερ'ειπείν , θεωρείς την προσέγγισή σου -όπως την διετύπωσες πιο πάνω- πιο ρεαλιστική και διαχωρίζεσαι σε επιμέρους έστω θέματα απο την επίσημη θέση της εκκλησίας...άρα μπορώ να εξάγω το συμπέρασμα -λογικό είναι- ότι ή εσύ κάνεις λάθος ή η το επίσημο δόγμα όπως αυτό εκφράζεται δια μέσου της επίσημης θέσης του πάνω στα θέματα ....
Και μπορώ να οδηγηθώ στο συμπέρασμα , ότι ο καθένας ερμηνεύει και αποδίδει το οτιδήποτε κατα το δοκούν -πράγμα που ούτως ή άλλως συμβαίνει- και τελικά δεν είναι τίποτα περισσότερο απο "προϊόν ερμηνείας" και όχι μιας και μοναδικής αλήθειας που εκφράσθηκε απο έναν "Θεό"...διότι τότε εκ των πραγμάτων αμφισβητείται/ε τον μόνο υποτίθεται μοναδικό λόγο και αλήθεια και εκφρασμένο απο έναν Θεό , του οποίου γνήσιος εκφραστής είναι το επίσημο δόγμα και μόνον...
Όμως εδώ βλέπουμε , ότι αυτό δεν συμβαίνει και οι ερμηνείες είναι πάμπολες...οπότε θεωρώ όχι άδικες τις θέσεις πολλών για την εγγυρότητα που περικλείει η κοσμοθεωρία του Χριστιανισμού και όταν μάλιστα "βάλλεται" και εκ των έσω...

Edited by - Εαρινός on 03/12/2010 10:36:12
συμφωνα με ολα τα παραπανω οι χριστιανικες Εκκλησιες οφειλουν να ενωθουν και ας αφησουν ανοιχτα και προς ερευνα τα οσα διαφωνουν, ας μην εχει η Εκκλησια που θα προκυψει διαμορφωμενες αποψεις σε καποια θεματα, γιατι θα επρεπε; επιχειρηση ειναι που πρεπει να δηλωνει τους ισολογισμους της;
αν ο Χριστος τονιζε οτι σωζεται ο Σαμαρειτης στην παραβολη του καλου Σαμαρειτου και οχι οι Ορθοδοξοι Ιουδαιοι εκ των οποιων ο ενας Λευιτης, τοτε το διδαγμα ειναι απλο, ο ιδιος ο Χριστος θελει την ενωση εν αγαπι των Εκκλησιων και περιφρονει τη δογματικη καθαροτητα η οποια κανεναν δεν θα σωσει καθως μονο η αγαπη σωζει...
βεβαια γνωριζω οτι καποιοι κυκλοι εργαζονται για την ενωση των Εκκλησιων οχι εν αγαπι αλλα για αλλους λογους, αλλα αυτα θα φανερωθουν καποια στιγμη...
Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 03/12/2010 10:44:18
promitheus90, ο ανθρωπος εχει ξεφυγει ή νομιζει οτι εχει ξεφυγει ? μηπως η φυση μας ειναι τετοια που μας κανει να νομιζουμε οτι "κατι" κανουμε ? μηπως ακολουθουμε απλα τους "κανονες" της φυσης και δεν κανουμε τιποτα παραπερα ? νοιαζει την φυση για το τι κανουμε ? φανταζομαι οτι δεν δινει δεκαρα τσακιστη για μας ...
οπως λεει ο αριστος θα μπορουσαμε να παμε αλλου .. που αλλου ? τι ειναι το αλλου ? ανοιγω την πορτα και εφυγα ? και ποιοι θα πανε εκει απο ολους μας ? ολοι ? ή μισοι ? και οχι μονο , τι επιπτωσεις θα εχει πανω μας αυτη η αλλαγη , η "νεα" φυση που θα βρεθουμε θα μας ΘΕΛΕΙ ή θα μας πεταξει? δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα ... απο την αλλη εαν ειναι ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ χαρισμα η αυτοκαταστροφη μας τι μας κανει να θεωρουμε οτι αυτο ειναι ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ κακο? η εξαφανιση μας πχ απο τον πλανητη ισως ειναι καλο για ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗτη αρα ΚΑΛΟ...
η προσωπικη μου αποψη και την επαναλμβανω ειναι οτι ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ , νομιζουμε οτι ολα γυριζουν γυρω μας ... θα μου πεις μολις πριν λιγο μαθαμε οτι η γη γυριζει γυρω απο τον ηλιο και οχι το αναποδο εεε δε θα μας παρει μερικες εκατονταδες χρονια να μαθουμε οτι δεν ειμαστε οι ανθρωποι το κεντρο του κοσμου? θα μας παρει ...

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]