- Κινητό τηλέφωνο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Όταν στο τηλέφωνο μας βλέπουμε την ένδειξη «Απόκρυψη» απλά ενημερωνόμαστε πως εκείνος που μας καλεί δεν επιθυμεί την αποκάλυψη του αριθμού – η ένδειξη «Κλήση» σημαίνει ότι το δίκτυο από όπου δρομολογήθηκε (ήρθε) η κλήση δεν υποστηρίζει καν «Αναγνώριση Κλήσεων».
Αυτό συμβαίνει, όταν μας καλούν από χώρες του εξωτερικού με απαρχαιωμένη τηλεφωνική υποδομή (για παράδειγμα Αλβανία -τα πρώτα χρόνια) ή ξεχασμένα χωρία της πατρίδας μας που η τηλεφωνική υποδομή είναι πεπαλαιωμένη (δηλαδή Αναλογική).
Καμία φορά το μήνυμα αυτό παρουσιάζεται και όταν μας καλούν από υπερατλαντικές κλήσεις (για παράδειγμα Καναδάς -ορισμένες φορές) αν και εκεί υπάρχουν πιο εξειδικευμένα μηνύματα λάθους (πχ. «Εκτός Περιοχής» κτλ).
Τέλος, σήμερα με τις διάφορες υπηρεσίες VOIP (όπως σωστά αναφέρει ο aspirin) είναι εξίσου πιθανή η εμφάνιση αυτού του μηνύματος από ελλιπή ή λανθασμένη εφαρμογή των τηλεπικοινωνιακών πρωτοκόλλων (CID Signaling κτλ) όταν η κλήση πρέπει να δρομολογηθεί στο παραδοσιακό τηλεφωνικό δίκτυο (PSTN).
Edited by - XD on 03/05/2008 21:37:24
=====================================================
Αγαπητέ ATHANATOS, προφανώς να δόθηκε απάντηση στο θέμα που σε απασχολούσε και το οποίο μπορεί να μην ήταν κάτι το ανεξήγητο. ![]()
Θα σε παρακαλέσω να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι με λατινικούς (greeklish) ώστε τα μηνύματα σου να είναι πιο ευανάγνωστα.

In anticipation of my resurrection...
να σ' ευχαριστήσω που μου έδωσες την ευκαιρία να γνωρίσω τον Διογένη
καλύτερα.
Ελπίζω να μην σταματήσεις εδώ.
Ξέρεις τυπώνω τα κείμενά σου αυτά και τα κρατώ.
Καλή Χρονιά.
Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον
quote:
[center]Αγαπητή μου,
να σ' ευχαριστήσω που μου έδωσες την ευκαιρία να γνωρίσω τον Διογένη
καλύτερα.
Ελπίζω να μην σταματήσεις εδώ.
Ξέρεις τυπώνω τα κείμενά σου αυτά και τα κρατώ.
Καλή χρονιά σε όλους.
Σε χαιρετώ καλή μου Κάθυ.
Χαίρομαι που η προσωπικότητα του Μεγάλου παρεξηγημένου Φιλόσοφου Διογένη συγκινεί και άλλους φίλους.
Πιστεύω καλή μου, πως υπάρχουν πάρα πολλά να αναλύσουμε μέσα από την Κυνική φιλοσοφία και όλοι μαζί, να διώξουμε την μέχρι σήμερα πλάνη που ηθελημένα έχουν τοποθετήσει πλαστογράφοι ιστορικοί και μη.
Είναι Ηλίου φαεινότερο η επίδραση της Κυνικής φιλοσοφίας στη διαμόρφωση κάποιων θρησκευτικών και εσωτερικών συστημάτων.
Με τον καιρό ακόμα θα δούμε, πως η Σωκρατική αλήθεια για τον άνθρωπο, επέζησε μέσα στην Κυνική φιλοσοφία και μεταφέρθηκε έτσι έως και στις ημέρες μας, κάτω από την αιγίδα άλλων φιλοσοφικών ρευμάτων!
Homo sapiens λέγεται το είδος μας όπου επέζησε όλων των άλλων ανθρωποειδών για τον μοναδικό λόγο, ότι εξελίσσεται και είναι τρομερά ανθεκτικό!
Τώρα εάν καλή μου δούμε ό,τι ο Homo sapiens και ειδικότερα η παραφυάδα του με την ονομασία sapiens-sapiens είναι η μόνη νοήμον οντότητα του πλανήτη μας. Αυτομάτως μεταφερόμαστε στο ερώτημα, γιατί το δικό μας είδος να είναι νοήμον μέσα σε όλα τα άλλα πλάσματα;
Φυσικά και δεν είναι μια τυχαία σύμπτωση στην δημιουργία και εαν πιστέψουμε (δεχτούμε) πάλι, πως ο "sapiens-sapiens" άνθρωπος, είναι το τελευταίο στάδιο εκπαιδευσης της ψυχής-πνεύματος, τότε καλή μου ερχόμαστε στην δημιουργία φιλοσοφικών και θεοσοφικών ατραπών για τούτη την εσωτερική εκπαίδευση...
Έτσι λοιπόν η Κυνική φιλοσοφία, γεννήθηκε απ' την ανάγκη να θυμίζει στον sapiens-sapiens με καυστικό τρόπο, τον ένα και μοναδικό σκοπό της ύπαρξής του σε τούτην την δημιουργία.
Με τούτα σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.
θΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΣΥΓΧΩΡΑ ΜΕ.ΛΟΙΠΟΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ SARMOUNG ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΦΙ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
quote:
Έτσι λοιπόν η Κυνική φιλοσοφία, γεννήθηκε απ' την ανάγκη να θυμίζει στον sapiens-sapiens με καυστικό τρόπο, τον ένα και μοναδικό σκοπό της ύπαρξής του σε τούτην την δημιουργία.
Με τούτα σε χαιρετώ φιλικά.
από την τελευταία σου απάντηση:
Όσο ψηλά κι αν πάμε, κι αν ακόμη φθάσουμε στο Απόλυτο,
η αναρρίχηση θα είναι άρρωστη εάν ξεχάσουμε τη βάση μας.
Να μην εγκαταλείψουμε το κατώτερο μόνο του,
αλλά να το μεταμορφώσουμε στο φως του ανώτερου
που εμείς καταφέραμε. Έτσι θα πρέπει να είναι
η αληθινή θειότητα της φύσης του ανθρώπου.
Σ’ ακολουθώ στο ταξίδι σου, Φίλη, συνέχισε!
Καλέ μου ryche δεν γνωρίζω κάτι για την αδελφότητα Sarmoung.
Κάθυ όντως, εάν δεν συνειδητοποιήσουμε με την μελέτη το χθές και αν δεν μορφοποιήσουμε το "σκοτάδι" του χθες σε φως, θά είναι ασθενής και πιθανών, περιορισμένος ο εσωτερικός αγώνας μας...
Σήμερα λέω να δούμε τον Διογένη σαν διδάσκαλο. Από εκείνες τις λίγες ιστορίες που έχουν μείνει ως εμας, για τον μαθητή του Κράτη στην φιλοσοφική πορεία της ζωής των Κυνικών.
Ο Κράτης πολύ πλούσιος Θηβαίος επιδόθηκε με μεγάλη αφοσίωση στον διδάσκαλο του Διογένη και έγινε ένας από τους πιο κραταιούς μαθητές στην Κυνική φιλοσοφία.
Ο Διογένης του είπε, για να τον πάρει σαν μαθητή, να αφήσει τα χωράφια του στη Θήβα να γίνουν πάλι δάσος και να πετάξει όσα χρήματα είχε στην θάλασσα. Ο Κράτης όμως άφησε μόνο τα χρήματα σε κάποιον που εμπιστευόταν, με ένα όρο: Αν ποτέ παντρευτεί και τα παιδιά του γίνουν συνηθισμένοι άνθρωποι, να τους τα δώσει. Εάν όμως γίνουν Κυνικοί φιλόσοφοι, να τα μοιράσει στον κόσμο, γιατί τα παιδιά του δεν θα έχουν πια ανάγκη τα υλικά αγαθά.
Ακόμα υπάρχουν πάρα πολλά κοινά σημεία στις ιστορίες του Κράτη και του Φραντσισκο της Ασίζης στο σημείο, που να λες ότι μελετάς την ίδια ιστορία! Φυσικά λύπει Ο Διογένης σαν διδάσκαλος, απ' την ιστορία του Φραντσίσκο και την θέση του έχει πάρει μία Αγία γραφή που δεν συνάδει με όλην την πορεία της ιστορίας του Φρατσίσκου....
Λέγετε πως Ο Κράτης ήταν αρκετά γυναικάς πριν απ' την γνωριμία του με τον Διογένη.
Κάποτε δε, όταν η Ιππαρχία (αδελφή του Κυνικού Μητροκλή), ήταν ερωτευμένη με τον Κράτη. Εκείνος προσπαθούσε να την μεταπείσει με παντοίους τρόπους, ώσπου δοκίμασε και το τελευταίο του επιχείρημα. Σηκώθηκε όρθιος, έβγαλε την προβιά και, γυμνός μπροστά της της είπε: <<Ο μεν νυμφίος ούτος, η δε κτήσις αύτη, προς ταύτα βουλεύου. Ουδέ γαρ έσεσθαι κοινονόσ, ει μή και των αυτών επιτηδευμάτων γενηθείης>>. (Αυτός είναι ο γαμπρός κι αυτή η περιουσία του κι αυτά λάβε στα σοβαρά υπόψη σου. Γιατί δεν θα είσαι σύντροφός μου, αν δεν με ακολουθήσεις και στον τρόπο της ζωής μου).
Η Ιππαρχία όπως και ο αδερφός της Μητροκλής διέπρεψαν στη Κυνική φιλοσοφία και εφάρμοσαν με συνέπεια τις επιταγές της ζωής των Κυνικών.
Ο Κράτης μας άφησε και κάποιο δείγμα της Κυνικής διατριβής, για την Πήρα (το σακούλι-γνώρισμα των Κυνικών που είχαν κρεμάσμένο στον ώμο τους και μέσα έβαζαν ό,τι φαγώσιμο τους έδιναν).
Η πήρα ειν' μια πόλη ανάμεσα σ'ατμούς κρασιού,
όμορφη και μακάρια, βρώμικη ολόγυρα,
που τίποτα δεν έχει
κι όπου κανένας άνδρας άμυαλός και παράσιτος
δεν πάει,
κι ούτε ο ξελιγωμένος γοφούς πόρνης
να σαλιαρίζει βρίσκει.
Έχει θυμάρι, όμως σκόρδα, σύκα και ψωμιά,
που οι άνθρωποι γι'αυτά δεν πολεμάνε μεταξύ τους
και ούτε όπλα έχουνε να κυνηγάνε χρήματα και δόξα.
Όταν οι Μακεδόνες κατέστρεψαν συθέμελα την Θήβα, Ο Μέγας Αλέξανδρος κάλεσε τον Κράτη για να τον ρωτήσει, αν θέλει να ξαναχτίσει την πατρίδα του, τη Θήβα, κι Ο Κράτης του είπε: <<Και τι δεί; πάλιν γαρ ίσως Αλέξανδρος άλλος αυτήν κατασκάψει>>. (Και τι μ'αυτό; ίσως κάποιος άλλος Αλέξανδρος μπορεί να την ξαναχαλάσει).
Και συνέχισε Ο Κράτης: <<Πατρίδα μου δεν έχω μια μόνο πολή, μιά μόνο στέγη, όλη η Γη είναι για μένα σπίτι και πατρίδα>>.
Βλέπουμε λοιπόν μέσα από τις πράξεις και τα έργα του μαθητή, τον διδάσκαλο. Μαθένουμε έτσι ό,τι η διδαχή του Διογένη δημιουργούσε το κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθούν οι έσω-ιδιότητες του ανθρώπου, ώστε ο μαθητής να μπορεί να εργάζεται για την εσωτερική διαδρομή απρόσκοπτα απ'τις σερήνες της ύλης.
Με τούτα σε χαιρετώ καλή μου Κάθυ και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Σας χαιρετώ.
Ψάχνοντας στα πιο απίθανα κείμενα βιβλίων, για την φιλοσοφία του 6ου, 5ου και 4ου π.Χ. αιώνα στην αρχαία Ελλάδα. Ανακαλύπτω δυστυχώς, ένα μόνο πράγμα, και που όταν μελέτησα πλέον καλά για τον Διογένη τον Κυνικό, έγινε διαπίστωση!
Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για την Κυνική φιλοσοφία, πέρα από τις "ιστοριούλες" του Διογένη του Λαέρτιου και ελάχιστες από κάποιους άλλους...
Τι πρέσβευαν τούτοι οι φιλόσοφοι, ποιος ήταν ο σκοπός της φιλοσοφίας τους, τι επιδίωκαν στους δρόμους σαν ζητιάνοι με ένα μάλλινο ρούχο ζωσμένοι χειμώνα-καλοκαίρι, την πήρα στον ώμο, (το σακούλι που έβαζαν ότι φαγώσιμο τους έδιναν), χωρίς σανδάλια και πάντα στηριζόμενοι στη μαγκούρα τους;
Κοντά πάντα στις πόλεις, όπου με τον Κυνικό τους τρόπο να καυτηριάζουν όλα τα κακώς κείμενα των ανθρώπων!
Δεν μπορώ να δεχτώ ό,τι δεν είχαν διαμορφωμένες φιλοσοφικές θέσεις και απόψεις για την ζωή, το κράτος, τον Θεό. Ότι δεν είχαν ένα βαθύτερο σκοπό απ'το να υποδεικνύουν σε άλλους τα λάθη τους!
Γεννήθηκαν σαν φιλοσοφική αρχή, στη δύση του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος γύρω στο 400π.Χ. και εξαφανίσθηκαν με την ανατολή του Μουσουλμανικού πνεύματος, εκεί κάπου στο 400μ.Χ.
Δηλαδή, 800 χρόνια έζησε η Κυνική φιλοσοφία και ούτε ένας σύχρονός τους ιστορικός, δεν ασχολήθηκε να μας πει, κάτι περισσότερο από ετούτες τις ιστορίες!
Συναντούμε αρχικά μια διαμάχη, Πλάτωνα-Αντισθένη που συνεχίζετε και αργότερα με Πλάτωνα-Διογένη για το ποιός κηρύσσει σωστά την διδασκαλία του Μεγάλου διδασκάλου Σωκράτη!
Ουσιαστικά όμως, μόνο Ο Πλάτωνας και Ο Ξενοφών μας άφησαν σε γραπτά έργα τους την προσωπικότητα και την διδασκαλία του Σωκράτη και είναι φανερό το πρόβλημα, ότι ο καθένας τους παρουσιάζει διαφορετικά τις αντιλήψεις του Μεγάλου διδασκάλου!
Έτσι, εάν υπήρχαν και έργα του Αντισθένη και που κάποιοι θα πρέπει να
εξαφάνισαν, αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ, ούτε και ποτέ θα μάθουμε πως παρουσίαζε Ο Αντισθένης τον πολυαγαπημένο του διδάσκαλο Σωκράτη και που γιαυτήν την διδασκαλία ερχόταν σε αντίθεση με τον Πλάτωνα!
Ξέρουμε ότι:
1.) Ο Σωκράτης είναι ο πρώτος Έλληνας φιλόσοφος που διακήρυξε την ισότητα των δύο φύλων.
2.) Το Δελφικό απόφθεγμα <<Γνώθι σαυτόν>> Ο Σωκράτης το οικειώθηκε και του έδωσε βαθύ νόημα με διπλό στόχο: τη γνώση των λειτουργιών του λογικού και των ηθικών λειτουργιών του ατόμου.
3.) Ο Σωκράτης έλεγε πως, το δικαίωμα "θεϊκής" προέλευσης, πηγάζει απ' την ανάγκη που νιώθει ο άνθρωπος και πολύ περισσότερο ο φιλόσοφος, να σκέφτεται, να εκφράζεται και να δρα πάντα και σε όλα σύμφωνα με τις προσταγές του εσωτερικού του θεού, του δαιμονίου του, της ηθικής συνείδησής του.
Τρία βασικά στοιχεία που βρίσκουμε στους Κυνικούς από τις αρχές της φιλοσοφικής σκέψη του Σωκράτη και που πιθανών ήταν ετούτα που δίδασκε Ο Αντισθένης καθώς έλεγε: <<Βιβλιαρίου καινού και γραφείου καινού και πινακιδίου καινού>>, τονίζοντας και χωρίζοντας το <<καινού>> σε <<καί νού>>, έτσι που να φαίνεται πως ο μαθητής δεν χρειάζεται << ένα καινούργιο βιβλίο, μια καινούργια γραφίδα και μια καινούργια πλάκα>>, αλλά << ένα βιβλίο και νού, (μυαλό), μια γραφίδα και νού (μυαλό) και μια πλάκα και νού (μυαλό)>>.
Με τούτα σας χαιρετώ.
Στο διαδύκτιο βρήκα κάτι που μου έκανε εντύπωση αλλά ξέρεις ο χώρος του διαδυκτίου δεν είναι πάντα αξιόπιστος.
Εν τούτοις θα αντιγράψω τη μικρή παράγραφο και δες αν μπορείς να βοηθήσεις:
"Πρόσθετος δάσκαλος του Αλεξάνδρου ήταν και ο Διογένης ο Κυνικός και ο διεθνισμός του Αλεξάνδρου/Διογένη διασκόρπισε φως στον κόσμο εκτός των Ιουδαίων, που παρέμειναν πιστοί στην αποκλειστική αξία συγκέντρωσης χρημάτων."
Ήταν ιστορικά ο Διογένης πράγματι πρόσθετος δάσκαλος του Αλεξάνδρου;
Ας παραβλέψουμε την φράση "εκτός των Ιουδαίων, που παρέμειναν πιστοί στην αποκλειστική αξία συγκέντρωσης χρημάτων".
quote:"Πρόσθετος δάσκαλος του Αλεξάνδρου ήταν και ο Διογένης ο Κυνικός και ο διεθνισμός του Αλεξάνδρου/Διογένη διασκόρπισε φως στον κόσμο εκτός των Ιουδαίων, που παρέμειναν πιστοί στην αποκλειστική αξία συγκέντρωσης χρημάτων."
Καλή μου φίλη Κάθυ σε χαιρετώ.
Από τις ιστορικές αναφορές που έχουμε για την σχέση των δύο Μεγάλων Ανδρών της αρχαίας Ελλάδας, δεν υπάρχει καμία ένδειξη σχέσης, δάσκαλου-μαθητή. Το πιό πιθανών, έχω τον Αριστοτέλη να ήταν και μαθητής (μυστικός), του Διογένη.
Όσο για τον διεθνισμό του Μέγα Αλέξανδρου, είναι καθαρά ένα κομμάτι από την σκέψη του Σωκράτη και που λογικά μετέφεραν οι μαθητές τους. Αντισθένης στον μαθητή του Διογένη και Πλάτωνας στον μαθητή του Αριστοτέλη όπου μέσα από τον Αριστοτέλη πέρασε και στον Αλέξανδρο. Έτσι, ήταν πολύ φυσικό Ο Διογένης με τον Αλέξανδρο να είχαν την κοινή άποψη περι διεθνισμού.
Όμως μην ξεχνούμε το πόσο είχε επηρεάσει η φιλοσοφική αρχή των Κυνικών, που ο Αλέξανδρος έβλεπε στην ζωή και στην προσωπικότητα του Διογένη, ώστε να πει: <<Αν δεν ήμουν ο Αλέξανδρος, ήθελα να ήμουν μόνο, Ο Διογένης>>.
Πρόσεξες κάτι πολύ σημαντικό εδώ;
Ο Αλέξανδρος δεν είχε την ψυχική "δύναμη" να ζήσει σαν Κυνικός, όσο μεγάλος στο νου κιαν ήταν, όπως έκανε ένα άλλο "βασιλόπουλο" από την Θήβα, Ο Κράτης! Ο Αλέξανδρος επέλεξε την κοσμική (υλική) δύναμη σαν διαδρομή για να αναλώση το πνεύμα του, παρ'όλου που η συμπάθειά του για την Κυνική φιλοσοφία είναι εμφανής τόσο στις επαφές του με τον Διογένη όσο και με τον Κράτη που για χάρη του μπορούσε ακόμα να ξανακτίσει την Θήβα.
Τώρα θα μου πεις: πως εάν ο Αλέξανδρος γινόταν Κυνικός ίσως για την Ελλάδα, να μην ήταν και τόσο καλό... Δεν μπορούμε να ξέρουμε όμως, τι θα έπρατε το μεγάλο μυαλό του Αλεξάνδρου σαν Κυνικός φιλόσοφος, κιαν είχε αλλάξει όλο το ρου της παγκόσμιας ιστορίας!!! Διότι καλή μου φίλη, ο άνθρωπος που γεννήθηκε για να μεγαλουργήσει θα μεγαλουργήσει όπου κιαν τον τοποθετήσεις.
Υπάρχει όμως ακόμα καλή μου, βάση των όσων μας δίνει η ιστορία, μια "μυστική" (ίσως πνευματική και απ'τα Καβείρια προερχόμενη σχέση), με τους τρεις: Αριστοτέλη, Αλέξανδρο, Διογένη και κάπου εκεί συναντούμε μαζί τους, την μητέρα- Ιέρεια του Αλεξάνδρου, Μακεδονία! Βέβαια θα το αναλύσουμε ετούτο μετά από την ανάλυση της φιλοσοφίας των Κυνικών.
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.
Η ιστορία για την αυτοπούληση του Διογένη σαν (δούλου) διαδασκάλου στα παιδιά του Ξενιάδη, γίνεται η αιτία να ξεκαθαρίσει το τοπίο περί των αρχών της διδασκαλίας του φιλοσόφου.
Ο Διογένης κρατάει ένα μέτρο σε όλα γύρω από την ανθρώπινη υπόσταση, ποτέ δεν φθάνει στα άκρα της μαθητείας όπου και η Κυνική φιλοσοφική διδασκαλία του προάγει την εφηβεία σε εσωτερική αντροσύνη.
Δεν μορφοποιεί με σοφιστικό τρόπο τους μαθητές, δεν υπάρχει το τέλειο στην ύλη (στο υλικό σύμπαν) και το ξέρει καλά. Έτσι γεμίζει με μέτρο την ισορροπία της εγκυκλοπαιδικής γνώσης στην φυσική ύπαρξη μαθητή, για τον όποιο χρόνο της περιορισμένης παραμονής, της ψυχης-πνεύμα του, στην ύλη.
Ο Διογένης δίδασκε τα πάντα περί της ύλης με σύνεση.
Στα παιδία του Ξενιάδη βλέπουμε να διδάσκει: Φιλοσοφία, ηθική, Κυνική διατριβή (ποίηση), ιστορία, αθλήματα, γραμματική και τρόπους φυσικής διαβίωσης. Όπως να ζούνε σαν τον ίδιο, δηλαδή, να τρώνε λίγο, να περπατούν χωρίς σαντάλια, να ντύνονται ελαφρά, να είναι κόσμια και να λένε λίγα και σωστά. Τα εκπαίδευσε στο κυνήγι και στο ψάρεμα. Ετούτη δε, η "εκλεκτή" Κυνική διδασκαλία, (αρκετά διαφοροποιημένη από τις σύγχρονές της), έκανε τον Ξενιάδη με θαυμασμό να πει: Αγαθό πνεύμα έχει μπει στην οικία μου!!!
Ένας λοιπόν αρκετά παρεξηγημένος Μεγάλος φιλόσοφος, κάπου έχει καλυφθεί στα σκοτάδια και τυλίχθηκε με την λήθη (ηθελημένα ίσως), της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας!!!
Σας χαιρετώ.
Υπάρχει ένα λεπτό σημείο στην ιστορία, που αποδεικνύει ένα σημαντικό πρόβλημα απ'τα άρχαία ακόμα χρόνια με τα συγγράμματα (συγγραφικό έργο)του Πλάτωνα.
Το πρόβλημα που και μέχρι σήμερα δεν είναι ξεκαθαρισμένο. Είναι λοιπόν, αν τα όσα λένε τα πρόσωπα στους διαλόγους τα είχαν πει ή τα πρέσβεβαν, έστω, πραγματικά ή τα βάζει ο Πλάτωνας στο στόμα τους για να προβάλει την ιδέα που θέλει...
Ο Σωκράτης ακούγοντας τον Πλάτωνα να διαβάζει τον διαλογό του <<Λύσις>>, σήκώθηκε ταραγμένος και είπε: << Ω Ηρακλή! τι ψέματα λέει ετούτος ο νεαρός για μένα!>>(Λαέρτιος ΙΙΙ,24)
Με τούτη την ταραγμένη φρασούλα του Σωκράτη που η ιστορία συγκράτησε, απαντώ στην καλή μου gerakina που με το e-mail της αμφισβητεί την σχέση Σωκράτη-Κυνικών.
Η ιστορία καλή μου φίλη gerakina, είναι εδω, μπορείς πολύ εύκολα να την μελετήσεις και επιβάλεται να το κάνεις σαν θέλεις να λέγεσε Ελληνίδα.
Σας χαιρετώ.