- Έξοδος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
ΦΙΛΕ/Η scully ΔΙΑΒΑΣΕ Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΛΑΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΑΝ ΘΕΣ ΜΕΡΙΚΑ.ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΑΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΜΕ ΑΦΟΡΗΣΟΥΝ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ.
Φιλη...![]()
Περιμενω τα αποσπασματα...!
Ειναι η γνωμη σου αυτη και δεν σε κατηγορω, εδω ειμαστε για να συζηταμε τις διαφορετικες γνωμες αλλωστε...
Στην Αφρικη θα παω με τους Massai
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΣΥΓΚΕΤΡΩΣΩ ΙΣΩΣ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ.
""ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΝΑΡΧΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΙΛΙ"
quote:
...ΘΑ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 22/01/2004 21:25:40
Τώρα είδα σε άλλο τόπικ ότι είσαι φαντάρος...
Γράψτο, άνθρωπε, γιατί στην ηλικία μου κυκλοφορούν κι εμφράγματα...!!!
Άντε, καλός πολίτης!!!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 22/01/2004 21:38:32
""ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΝΑΡΧΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΙΛΙ"

ΑΝΟΙΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΕ ΠΑΛΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ESOTERICA.gr ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ...
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ....
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΗΡΙΚΟΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ.
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟΛΜΙΣΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ...
ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΤΙΑΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...
Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΕΙΨΕΙΣ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10-15 ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΗΛΘΕ ΕΝΑ ΕΜΑΙΛ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ) ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ (ΗΠΑ).
ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΕΦΕΡΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑ..
ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΑΙΛ ΜΠΑΙΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ....
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΙΣΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΧΩ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ TA ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
1) Δεν τον βρίζω.
2) Δεν τον Βαράω.
Οι "απόψεις" οι "ιδέες" τα "επιχειρήματα" οι "δοξασίες" οι "θεωρίες" κ.τ.λ.
ειναι ανθρώπινα δημιουργήματα, υποκείμενα στην κρίση ολων των ανθρώπων.
Αν βγώ και πώ "Η θεωρία της Σχετικότητας ειναι μαλακία" μπορεί να έχω δίκιο
μπορεί και όχι. Η συγκεκριμένη διατύπωση αποτελεί ασέβεια στον εαυτό μου
και σε κάνεναν άλλο. Διοτι δείχνει οτι δεν μπορώ να εκφράσω την άποψή μου
πολιτισμένα καλαίσθητα και τεκμηριωμένα. Σαν να φτύνω τα μούτρα μου ένα πράγμα.
Αντιπαράδειγμα.
Αν βγώ και πώ "Ο χριστιανισμός είναι μια θρησκεία με ασθενή φιλοσοφική βάση και αναχρονιστικά κοινωνικά μυνήματα" τότε μπορεί να έχω δίκιο ή αδικο. Θα κριθώ απο τα επιχειρήματα μου. Αλλα πάντως δεν ειμαι ασεβής.
Το πρόβλημα είναι οτι πολλές φορές οι άνθρωποι, ταυτίζουν τον εαυτο τους με τις
ιδέες (θεωρίες, δοξασίες, απόψεις) που ασπάζονται (αλλο κεφάλαιο αυτό).
Ετσι στο προηγούμενο παράδειγμα με το χριστιανισμό πάντα θα βρεθεί κάποιος να πει "Ποιον είπες αφιλοσόφητο και αναχρονιστικό ΡΕ ?". Οπως και στο προηγούμενο παράδειγμα με τη σχετικότητα θα βρεθεί κάποιος να πει "Ποιον ειπες Μαλακα ΡΕ ?". Το να μην παιρνουμε τα πάντα προσωπικά εινα μια εσωτερική άσκηση αδιαμφισβήτητης αξίας.
Συμπέρασμα. ΝΑΙ στην προστασία του ανθρώπου ΟΧΙ στην προστασά των απόψεων.
Αλλωστε, οι ιδέες για να μεγαλώσουν και να ανθίσουν ή να ξεχαστουν και να μαραθούν δεν πρέπει να μπαινουν μέσα σε αεροστεγή προστατευτική γυάλα.
Αγγελος.
quote:Angelos
Συμπέρασμα. ΝΑΙ στην προστασία του ανθρώπου ΟΧΙ στην προστασά των απόψεων.
αυτο ειναι το πιο σημαντικο να εμπεδωθει, οχι μονο για το δικτυο αλλά και για την κοινωνικοπολιτικη παγκοσμια πραγματικοτητα.

ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ
ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
quote:
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΗΡΙΚΟΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ.
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟΛΜΙΣΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ...
Πραγματικά γίνονται πολλοί καυγάδες σε έντονο βαθμό πολλές φορές ιδιαίτερα στο - Μύθος και Θρησκεία - . Και γίνονται και απο τις δύο πλευρές απο τα ίδια και γνωστά μέλη που μάλιστα φτάνουν στο σημείο να μήν δέχονται να γράψουν μήνυμα σε άλλους χώρους των Forum (π.χ. Αχλαδότυρο, Παράξενο) παρά μόνο εκεί!!
Δέν είναι κακό να υποστηρίζεις φανατικά της απόψεις σου,αρκεί να μήν υπερβαίνεις τους Κανόνες λειτουργίας των Forum. Αυτό βέβαια δέν σημαίνει ΔΙΑΓΡΑΦΗ με την πρώτη παραβίαση, πρέπει να τους δοθούν πάρα πολλές ευκαιρίες ακόμα μέχρι να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το ολοκληρωτικό σημείο.
Οι καυγάδες στις διαφωνίες είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της κοινωνίας μας όχι μόνο στο Esoterica, σε όλα τα Forum και όχι μόνο στα Forum ΠΑΝΤΟΥ, στα ραδιόφωνα, τα τηλεοπτικά παράθυρα δέν υπάρχει κανένα μέρος που να λείπουν. Αυτό που προέχει πάνω απ'όλα είναι να μήν προσβάλλουμε εκτός απο το ίδιο το μέλος που μιλάμε τα θρησκευτικά πιστεύω, τα Εθνικά πιστεύω, και πρόσωπα - Θρύλους που δέν βρίσκονται στην ζωή.
http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Krisnna ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΣΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ. (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ)
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΝΤΟΝΟΣ.
ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜAI ΝΑ ΠΩ...
ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ..
ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ...
ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ...
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ...
ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ...
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΓΓΕΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...
quote:ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ...
Συμπέρασμα. ΝΑΙ στην προστασία του ανθρώπου ΟΧΙ στην προστασά των απόψεων.Αλλωστε, οι ιδέες για να μεγαλώσουν και να ανθίσουν ή να ξεχαστουν και να μαραθούν δεν πρέπει να μπαινουν μέσα σε αεροστεγή προστατευτική γυάλα.
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ Η ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Για μένα, τα προβλήματα ξεκινούν όταν αρνούμαστε να παραδεχτούμε το ευμετάβλητο των ιδεών μας. Ακούω πολλές φορές να λένε κάποιοι "Εγώ, που είμαι σταθερός στις απόψεις μου!", "Εγώ, που δεν αλλάζω τα πιστεύω μου!" κλπ κλπ και σκέφτομαι μήπως τελικά το να θεωρούμε a priori τις ιδέες μας ως κάτι σταθερό και αμετάβλητο οδηγεί τελικά στο να προσπαθούμε να υπεραμυνθούμε αυτών πάση θυσία, πολλές φορές περνώντας και στην επίθεση κατά όσων διαφωνούν μαζί μας. Κάποτε, είχα χαρακτηρίσει τις ιδέες ως "διανοητικά χαρτιά υγείας"...
Τραβηγμένος όρος, θα μου πείτε, όμως νομίζω ότι δείχνει την άποψη που έχω γι' αυτές, ότι δηλαδή είναι κι αυτές "εργαλεία" προσέγγισης του κόσμου και τίποτε περισσότερο...Σήμερα έτσι, αύριο ενδεχομένως αλλιώς...Σήμερα είπα, αύριο...ξείπα...![]()
Ακροβατώ μάλλον στα όρια της αφερεγγυότητας και της ανευθυνότητας; Τι λέτε;
Προφανώς και στην παραπάνω άποψή μου δίνω τις ίδιες πιθανότητες να αλλάξει κάποια στιγμή...![]()

"Συμπέρασμα. ΝΑΙ στην προστασία του ανθρώπου ΟΧΙ στην προστασά των απόψεων.
Αλλωστε, οι ιδέες για να μεγαλώσουν και να ανθίσουν ή να ξεχαστουν και να μαραθούν δεν πρέπει να μπαινουν μέσα σε αεροστεγή προστατευτική γυάλα."
![]()

quote:Ακούω πολλές φορές να λένε κάποιοι "Εγώ, που είμαι σταθερός στις απόψεις μου!", "Εγώ, που δεν αλλάζω τα πιστεύω μου!" κλπ κλπ
Ακροβατώ μάλλον στα όρια της αφερεγγυότητας και της ανευθυνότητας; Τι λέτε;
εγω το λεω αυτο δυσκοιλιοτητα! ![]()
quote:Ακροβατώ μάλλον στα όρια της αφερεγγυότητας και της ανευθυνότητας; Τι λέτε;
λεω να μη μεινω εγκυος μαζι σου αφου δεν εισαι φερεγγυος
- αλλα να συζηταμε μπορουμε.

quote:
εγω το λεω αυτο δυσκοιλιοτητα!
Γι' αυτό, όπως λέει κι ένας "γνωστός" μου : "Άπαξ και τραβήξεις το καζανάκι, τα πήρε όλα ο χείμαρρος!" (Πάει με τα "χαρτιά υγείας" αυτό...
)
quote:
λεω να μη μεινω εγκυος μαζι σου αφου δεν εισαι φερεγγυος- αλλα να συζηταμε μπορουμε.
Μα έχω καλό σκοπό!!! ![]()
![]()
...
Και, τώρα που το σκέφτομαι, πόσες φορές όταν συζητάμε είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε άποψη; Με λίγα λόγια : "Γιατί συζητάμε;"
quote:
ΑΠΑΙΧΤΟ!!!! ![]()
Μου θυμίζει λίγο και τους "δυσκοίλιους" που προαναφέραμε! ![]()
![]()

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ durden_alie ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ...
ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ...
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ...
ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ....
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ...
ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ...
ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ..
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ...
ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ..
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΛΕΙΨΗ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Η' ΟΡΘΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Θα πιάσω τον durden που κουdurdenσε με την θετική έννοια και γενικότερα με εξιτάρει! (Γιατρέ,θα χρειαστούμε βοήθεια να επαναφέρουμε θεματάκι που κοντέβει να μας σβήσει,περι εφηρμοσμένης φιλοσοφίας! ΕΔΩ : http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4506&whichpage=3&ARCHIVE= )
quote:
Για μένα, τα προβλήματα ξεκινούν όταν αρνούμαστε να παραδεχτούμε το ευμετάβλητο των ιδεών μας. Ακούω πολλές φορές να λένε κάποιοι "Εγώ, που είμαι σταθερός στις απόψεις μου!", "Εγώ, που δεν αλλάζω τα πιστεύω μου!" κλπ κλπ και σκέφτομαι μήπως τελικά το να θεωρούμε a priori τις ιδέες μας ως κάτι σταθερό και αμετάβλητο οδηγεί τελικά στο να προσπαθούμε να υπεραμυνθούμε αυτών πάση θυσία, πολλές φορές περνώντας και στην επίθεση κατά όσων διαφωνούν μαζί μας. Κάποτε, είχα χαρακτηρίσει τις ιδέες ως "διανοητικά χαρτιά υγείας"... Τραβηγμένος όρος, θα μου πείτε, όμως νομίζω ότι δείχνει την άποψη που έχω γι' αυτές, ότι δηλαδή είναι κι αυτές "εργαλεία" προσέγγισης του κόσμου και τίποτε περισσότερο...Σήμερα έτσι, αύριο ενδεχομένως αλλιώς...Σήμερα είπα, αύριο...ξείπα...Ακροβατώ μάλλον στα όρια της αφερεγγυότητας και της ανευθυνότητας; Τι λέτε;
Δεν πιστέυω οτι ακροβατείςσε τούτα τα όρια.Διαφέρει ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ η μεταβλητότητα των απόψεων απο την ανευθυνότητα του τυπά που κάνει κατάχρηση του άνωθεν κλείνωντας πορνηρα το ματάκι και λέγωντας σχεδόν χυδαία "Ε, είπα ξειπα,τι θέλεις φίλος?". Το δεύτερο είναι απλός λαμογισμός στα ξενόγλωσσα βιβλία παθολογίας αναφέρεται ώς "Common Lamogism"
Το πρώτο όμως η ευμεταβλητότητα,η για να το θέσω λιγότερο "παρεξηγίσημα" η ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ των απόψεων μας είναι κεφάλαιο απο μόνο του.
Επι τροχάδην οι σκέψεις μου :
Θεωρία της εξέλιξης παιδες και εδώ. Φέρουμε μια Χ άποψη που πές είτε την πήραμε μανίσια είτε την φορέσαμε αργότερα. Αν μείνει ίδια και απαράλαχτη τρία μπορεί να συμβαίνουν (συμπληρώστε ελεύθερα) :
1)Δεν λαμβάνουμε περαιτέρω δεδομένα πάνω στο θέμα ,όποτε η άποψή μας παραμένει απαράλαχτη ελλείψι κινητηρίου δύναμης
2)Δεν ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ/ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ τα δεδομένα που λαμβάνουμε (αυτό είναι πολύ άσχημο παίδες,μακριά μας!)
3)Η άποψή μας είναι σωστότατη->άρα περιγράφει πλήρως την "πραγματικότητα στο Χ θέμα το οποίο αναφέρεται και κάθε εκδοχή της (σαν μαθηματικός τύπος δηλαδή!)-> άρα πιάσαμε τον Πάπα απο τα στολίδια.
Προσωπική μου άποψη το τρίτο δεν συμβαίνει και τόσο συχνά.
Το να προσαρμόζονται οι απόψεις σου στα καινούργια δεδομένα δείχνει
1)Εξυπνάδα : Η εξυπνάδα απο μόνη της σημαίνει προσαρμοστικότητα! ΒΝα δείς ,κάπου το δίαβασα και ήτανε ωραίο "Η εξυπνάδα μπορεί να οριστεί ώς το πλήθος επιλογοών/συμπεριφορών που μπορεί να υιοθετήσει κάποιος/που τον κόβει να τις σκεφτεί για μια δεδομένη κατάσταση"
2)Σοφία :Όχι,όχι εκεινη την τύππισα με το τρελλό μπούστο>Την άλλη λέω που έρχεται με την πείρα και λέει οτι όσες φορές και να πάρεις φόρα και να βαρέσεις το κεφάλι σου στον τοίχο της εξέλιξης αυτός δεν σπάει. Είναι απρόσωπος,χωρίς νευρικές απολήξεις πόνου.Δεν λέω ,βάρα το κεφάλι σου όσο θές πάνω αλλα να ξέρεις "Ιτσ ΝΟΤ δι γουόλ δατ μπρεηκς ,ιτσ γιορ χεντ" (Κατα τις διδαχές του Oracle απο το ματριξ)
3) Οτι έχεις κάνει ένα βηματάκι προς την "Αλήθεια" (οτιδήποτε είναι αυτό): Έχεις κάνει ένα βηματάκι επειδή έχεις αρχίσει να καταλαβένεις ή τουλάχιστον να διασκεδάζεις την άποψη οτι η Αλήθεια ισως να μην είναι κάτι βαρετά στατικό! ϊσως να αλλάζει,και γιαυτό δεν μπορείς να την βρείς όταν αναζητάς πράματα στην ίδια φόρμα, στο ίδιο μουσικό κλειδί! Αλήθειά,ενώ έχουμε γυναικεία ονόματα όπως Πϊστη,Σοφία,Ελευθερία,Ελπίδα,Αγάπη γιατί δεν έχουμε και ώς γυναικείο όνομα και το Αλήθεια? Μήπως όλα τα άλλα μπορούν να βρεθούν ευκολότερα απο τούτη?
Πέραν των παραπάνω αμπελοφιλοσοφιών μου,και εγώ έχω υπάρξει δυσκοίλιος με απόψεις μου,όταν είχα ταυτιστεί με αυτές. Όταν ταυτίζεσαι ,οτιδήποτε τις απειλει ,απειλεί εσένα,και η εξαγωγή τους απο την "βάση δεδομένων σου" (Διάβαζε: κοσμοθεώρηση) είναι σαν εξαγωγή φρονιμίτη "Στο καρφί"-"Χωρις αναισθητικό".
Εδώ όμως είναι η μαστοριά,που αναρωτιέμαι πόσοι την κατέχουνέγώ το παλυύω ακόμα μέχρι να πάρω πρέφα μάλλον οτι.."δεν την παλεύω".Η μαστοριά είναι στην συνειδητοποίηση του παραπάνω και στην ενσυνείδητη αλλαγή της.
Γιαυτό σου λέω φίλε Durden και σε όσους με διαβάζουν,περάστε απο το θεματάκι που έδωσα προς "ανανηψη" είναι συγγενικό και...πρακτικότατο!
Reality: A serotonine induced Hallucination?