ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Έξοδος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Έξοδος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

scully38 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
nobody5001Μέλος
24/02/2006, 16:31:37
Φίλε μου Xotchipilli2 σε χαιρετώ και με βρίσκεις σύμφωνο με τις απόψεις σου και ακόμα περισσότερο με το σαρκαστικό στυλ σου χεχεχε….

Φίλε μου AVATARGR τα ταπεινά μου χαίρετε και σε σένα…

Λες:

quote:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ...

ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ...

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ...
ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ....

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ...
ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ...
ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ..
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ...

ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ..
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΛΕΙΨΗ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Η' ΟΡΘΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...

καθώς και:

quote:

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Krisnna ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΣΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ. (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ)

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΝΤΟΝΟΣ.

ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜAI ΝΑ ΠΩ...
ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ..
ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ...
ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ...
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ...

ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ...
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΓΓΕΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Συμπέρασμα. ΝΑΙ στην προστασία του ανθρώπου ΟΧΙ στην προστασά των απόψεων.

Αλλωστε, οι ιδέες για να μεγαλώσουν και να ανθίσουν ή να ξεχαστουν και να μαραθούν δεν πρέπει να μπαινουν μέσα σε αεροστεγή προστατευτική γυάλα.

--------------------------------------------------------------------------------

ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ...

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ Η ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ...

Συμφωνώ μαζί σου αλλά θα προσθέσω πως στο ταξίδι της εσωτερικής και μη, αναζήτησης μας το να δημιουργεί κάποιος διάφορες απόψεις και στην πορεία να τις αναιρεί βάση νέων δεδομένων είναι και κάτι το «φυσιολογικό», η συνεχόμενη σπειροειδής εξέλιξη μας…

Αυτό όμως προϋποθέτει θάρρος, καθαρό και ανοιχτό μυαλό, αντικειμενικότητα, ειλικρίνεια, σεβασμό προς τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπό μας και στις ιδέες και απόψεις του κτλ…

Βέβαια, θα πρέπει να επισημάνουμε κιόλας πως όταν κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα εξ ορισμού – μιας και τα διδαχτήκαμε από μικρά παιδιά, τα άτομα του περίγερού μας το πιστεύουν ακράδαντα κτλ.. – τόσο πιο ισχυρό θα είναι το νοητικό σοκ που θα υποστούμε και για αυτό χρειάζονται τα παραπάνω χαρακτηριστικά που προανέφερα…

Επίσης, αν εμείς στο ταξίδι μας αντιληφθούμε άλλες «πραγματικότητες» και οι συνάνθρωποι μας όμως παραμένουν προσκολλημένοι στα «παλιά» εμείς οφείλουμε να τους σεβαστούμε, να τους δώσουμε κάποια ερεθίσματα δίχως να διαταράξουμε την εσωτερική τους ηρεμία και να προσμένουμε τη στιγμή που και οι ίδιοι θα νοιώθουνε έτοιμοι να κάνουν το ανάλογο άλμα…

Τώρα, ποια είναι η αλήθεια? Για τον καθένα μας είναι διαφορετική ανάλογα με το νοητικό και πνευματικό επίπεδο που βρίσκεται ο καθένας μας δίχως αυτό να σημαίνει πως κάποιος είναι ανώτερος από τον άλλο… Τα πάντα όμως προϋποθέτουν σεβασμό ως προς τον άλλο και όχι υποβολή απόψεων…

Αυτά προς το παρόν…

Με εκτίμηση πάντα,

nobody

24/02/2006, 19:12:43
Φίλε AVATARGR, πάνω σ' αυτό που λες :

quote:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ...
ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ...
ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ..
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ...

ακριβώς γι' αυτό έβαλα την ένσταση περί "αναξιοπιστίας"...Διότι μια τέτοια στάση δηλώνει είτε διανοητική αστάθεια είτε συμφεροντολογική αντιμετώπιση των πάντων, που και τα δυο τους οδηγούν στο γνωστό "όπου φυσάει ο άνεμος". Το μυστικό πιστεύω πως κρύβεται στο συνεχή έλεγχο των όσων πιστεύουμε και στα...ανοιχτά παραθυράκια... Για να θυμηθώ και το Xotchipilli2 σε κάτι παλιότερο που είχε γράψει : Πόσο σίγουροι είμαστε για τα όσα θεωρούμε δεδομένα στην καθημερινή μας ζωή; Πόσες φορές τα έχουμε περάσει από έλεγχο;

Για να μην ξεφεύγουμε και απ' το θέμα λοιπόν, θεωρώ πως ο σεβασμός των απόψεων των άλλων περνάει μέσα από την αναγνώριση των δικών μας απόψεων (πολεμική σε απόψεις άλλων χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο υπόβαθρο από την πλευρά μας = πολύ συχνό φαινόμενο), τον έλεγχο των θεμελίων τους και την παραδοχή του ευμετάβλητου αυτών (πρωτίστως των δικών μας βεβαίως).

Τώρα για σένα, φίλε Xotchipilli2, τι να πω! Ξέρεις, πολλές φορές μου συμβαίνει διαβάζοντάς σε να σκέφτομαι "Μα να, κι εγώ αυτό ήθελα να πω, εδώ κάτω απ' τη γλώσσα μου το είχα, αλλά τι ωραία που τα λέει ο άτιμος!" . Με έχεις καλύψει απόλυτα και θα υπογραμμίσω αυτό που είπες στο τέλος ότι :

quote:
Η μαστοριά είναι στην συνειδητοποίηση του παραπάνω και στην ενσυνείδητη αλλαγή της.

Απλά να πω ότι και η απλή συνειδητοποίηση του παραπάνω είναι το πρώτο βήμα για "να την παλαίψεις" (για να μην πω ότι μάλλον "την παλεύεις" μετά), κάτι διόλου εύκολο βεβαίως αφού οδηγεί σε "σοκαριστικά" για τη συνείδηση παρελκόμενα που μπροστά τους η εξαγωγή του φρονιμίτη μάλλον μοιάζει με "ευχάριστο απόγευμα"...

Για το θεματάκι, κάνω ένα briefing και σου 'ρχομαι...

Edited by - durden_alie on 24/02/2006 19:14:46

24/02/2006, 23:31:26
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΟΝΑ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕΙ....

ΝΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ....

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΗΛΘΑΝ ΝΑ ΤΑΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ,ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ...

Ο ΦΙΛΟΣ Xotchipilli2 ΜΕ ΕΝΑ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΛΜΗΡΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ ΕΑΝ ΑΥΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΥΤΩΝ) ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΛΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ...

ΕΑΝ ΟΜΩΣ Η ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Η ΣΤΟΝ
"ΛΑΜΟΓΙΣΜΟ" ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ....

ΕΑΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΤΙΣ "ΔΟΥΜΕ" ΝΑ ΤΙΣ "ΝΙΩΣΟΥΜΕ" ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ...

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΙΔΕΕΣ ?????

ΕΔΩ ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ....

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ nobody5001 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ..

quote:
Τώρα, ποια είναι η αλήθεια? Για τον καθένα μας είναι διαφορετική ανάλογα με το νοητικό και πνευματικό επίπεδο που βρίσκεται ο καθένας μας δίχως αυτό να σημαίνει πως κάποιος είναι ανώτερος από τον άλλο… Τα πάντα όμως προϋποθέτουν σεβασμό ως προς τον άλλο και όχι υποβολή απόψεων…
ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

25/02/2006, 00:06:49
Νομίζω ότι το έχω ξαναπεί ότι προτιμώ τις διαφωνίες από τις συμφωνίες, επειδή αυτές είναι πιό πιθανό, να σου φέρουν νέα δεδομένα. Είτε στα φέρνει στο πιάτο ο άλλος (και στα πετάει στα μούτρα), είτε σε αναγκάζει να το ψάξεις μόνος σου.
Από κει και πέρα και στην περίπτωση που υπάρχουν και δεν συμβαδίζουν με την δική σου θέαση, το αν θα τα λάβεις υπ όψιν σου ή όχι, είναι προσωπικό σου θέμα. Καμιά φορά εθελοτυφλούμε συνειδητά για να μην χαλάσουμε το οικοδόμημά που έχουμε χτίσει με τόσο κόπο (λέμε τώρα, σπάνια το χτίζουμε με κόπο και υπάρχει επιχείρημα για αυτό- δεν χτίζεις με κόπο κάτι που σου ταιριάζει και σε ικανοποιεί). Βασικά ισχύει το ότι φοβόμαστε τις αλλαγές. Τις θεωρούμε επικίνδυνες για την ισορροπία μας.

Τέλος πάντων, στο θέμα του σεβασμού δεν πολυσυμφωνώ. Τι θα πει "σέβομαι"; σέβομαι, σέβω, σημαίνει βασικά αποδέχομαι. Αρα όταν δεν αποδέχομαι κάτι δεν το σέβομαι. Οπότε νομίζω τσάμπα μιλάμε για σεβασμό. Αλλο να δέχεσαι να ακούγονται όλες οι απόψεις και να τις αντικρούεις με ήρεμο τρόπο και άλλο να τις σέβεσαι δηλ να τις αποδέχεσαι. Γι αυτό και μιλάμε για εκείνο το ρητό που μας έμεινε από τον Βολταίρο "Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όλα όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω, και με το τίμημα της ζωής μου ακόμα, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες αυτά που πρεσβεύεις".
Ακόμα και αυτό το ρητό όμως, μπορεί να είναι παγίδα; Μπορείς να αφήνεις τον άλλο να προπαγανδίζει ας πούμε ελεύθερα ιδέες που κάνουν κακό στην κοινωνία (πχ ιδεολογίες φυλετικές, ναζιστικές και ότι παρόμοιο;) Δεν το έχω ξεκαθαρίσει ακόμα.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

25/02/2006, 01:23:13
quote:
Ακόμα και αυτό το ρητό όμως, μπορεί να είναι παγίδα; Μπορείς να αφήνεις τον άλλο να προπαγανδίζει ας πούμε ελεύθερα ιδέες που κάνουν κακό στην κοινωνία (πχ ιδεολογίες φυλετικές, ναζιστικές και ότι παρόμοιο;) Δεν το έχω ξεκαθαρίσει ακόμα.

Σε μια κοινωνία στην οποία υφίσταται πραγματική ελευθερία του λόγου δυστυχώς ακόμα και ρατσιστικές/φυλετικές, ναζιστικές/σοβινιστικές απόψεις και ιδεες θα ακούγονται...το βλέπεις άλλωστε και σήμερα με νεοφασιστικά έντυπα που κυκλοφορούν και εθνικιστικές/ρατσιστικές ιδέες που μεταδίδονται πολλές φορές οχι τόσο φανερά αλλά συγκαλιμένα, από κανάλια ή και από λόγους πολιτικών και οργανώσεων(ονόματα δεν λέμε)
Το θέμα λοιπόν ειναι τι κοινωνία θέλουμε να χτίσουμε? Μία κοινωνία που θα στηρίζεται σε ρατσισμο και μισσαλοδοξία ή κοινωνία που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη και στην ισότητα των ανθρώπων? Και πιστεύω οι περισσότεροι θα συμφωνούν με το δεύτερο.
Αποψή μου είναι πως αν πάμε να φιμώσουμε έναν που έχει ρατσιστικές και φασιστικές ιδέες ...μάλλον γινόμαστε σχεδόν σαν κι αυτόν. Η αληθινή ΜΑΓΚΙΑ είναι να αφήνουμε στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης ακόμα και τους φασίστες να εκφράζουν τις ακραίες θέσεις τους αλλά τελικά να μην μπορούν να βρουν απήχηση στο κοινωνικό σύνολο και η πλειοψηφία να τις απορρίπτει. Ασε που έτσι τρώνε και μεγάλη ήττα οι εκφραστές ρατσιστικοφασιστικών ιδεών διότι ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν, τελικά μόνο στους ίδιους έχουν απήχηση οι παρανοϊκές ιδέες τους και όχι στο σύνολο.
Και πώς θα κατορθώσει το σύνολο των ανθρώπων να απορρίπτει τις ναζιστικές και ρατσιστικές ιδέες?? Με ΜΟΡΦΩΣΗ και γενικά πνευματική/ηθική καλλιέργεια

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

25/02/2006, 01:49:19
Θα συμφωνήσω με τον Agnostic και στην ερώτησή σου, Ostria :

quote:
Μπορείς να αφήνεις τον άλλο να προπαγανδίζει ας πούμε ελεύθερα ιδέες που κάνουν κακό στην κοινωνία (πχ ιδεολογίες φυλετικές, ναζιστικές και ότι παρόμοιο;)

θα απαντούσα με ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η πραγματικά ελεύθερη κοινωνία δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από κανέναν...Αυτό που την απειλεί είναι η άγνοια, αλλά σε μια κοινωνία άγνοιας δεν μπορούμε να μιλάμε για ελευθερία.

Η άποψή μου λοιπόν είναι, ναι σε όλα! Οι άμυνες υπάρχουν και λειτουργούν μια χαρά σε συνθήκες ελευθερίας και "φωτός"......Και οι διάφοροι "γραφικοί" εκτίθενται ανεπανόρθωτα στο "τραπέζι του διαλόγου"!

(Μου θύμισε αυτό που είπες το παράδειγμα κάποιων πολιτικών που έβγαζαν σπυριά στην ιδέα μιας επίσκεψης του πρώην Βασιλιά λες και θα "μαγάριζε" την "υπέροχη δημοκρατία" μας ή το άλλο παράδειγμα που κάποιοι άφησαν τον πρώην δικτάτορα Παπαδόπουλο να σαπίσει και να πεθάνει στη φυλακή επειδή δε "ζήτησε χάρη"...Αυτά δείχνουν μια κοινωνία εκδίκησης και όχι ελευθερίας!)

Odysseus_nemoΜέλος
25/02/2006, 04:59:40
Και τα λόγια αέρας!
Σήμερα φυσούν εδώ και αύριο θα φυσούν αλλού!

Και οι ιδέες όνειρα!
Σήμερα κήπος ολάνθιστος και αύριο εφιάλτης του χαμού!!!

Μα ο Λόγος μένει λόγος!
Άλλοτε ήλιος καλοκαιριού και άλλοτε ήλιος χειμώνα.
Σήμερα ζεσταίνει μα... αύριο μπορεί να καίει!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

ARISTEIDIS17Νέο Μέλος
25/02/2006, 11:12:05
25/02/2006, 12:11:23
Ναι δεν έχω αντίρρηση ότι τα λέτε σωστά, μόνο που το θολό τοπίο όπου κινούμαστε, γίνεται ακόμα πιό θολό και για τους περισσότερους ανθρώπους είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν την αλήθεια μέσα σε όλη αυτή την θολούρα. Και η μαγκιά που αναφέρει ο φίλος agnostic πολλές φορές λαμβάνεται ως αδυναμία αντίδρασης.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

ΜορφέαςΜέλος
25/02/2006, 14:53:08
Εγώ πάλι νομίζω οτι όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις, προέρχονται από το γεγονός του ότι δεν γνωρίζουμε αυτό που πιστεύουμε.

Όταν νιώθουμε ανασφάλεια για αυτό που πιστεύουμε, τότε γινόμαστε φανατικοί και το υπερασπιζόμαστε χωρίς να ακούμε κανέναν και τίποτα και προσπαθώντας να τα επιβάλλουμε στους άλλους με το έτσι θέλω.

Εάν πραγματικά κάποιος έχει εμπεριστατωμένη άποψη και πιστεύει πραγματικά αυτό πυο ισχυρίζεται, δεν έχει λόγο να προβεί σε αντιπαραθέσεις πειθούς.

Το πρόβλημα προκύπτει όταν θέλουμε να δείξουμε οτι έχουμε γνώσεις, τις οποίες φυσικά δεν κατέχουμε, και απλά τις διαβάσαμε, τις ακόυσαμε ή τις υποθέσαμε. Όταν λοιπόν έρχεται ο αντιδιάλογος τότε εκνευριζόμαστε από την έλλειψη της επιχειρηματολογίας μας και από το γνωστό θέατρο ελέγχου του απόμακρου, αλλάζουμε στον ρόλο του τρομοκράτη.

Ευχαριστώ πολύ

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

25/02/2006, 15:28:41
Καλησπέρα σας, φίλοι μου!
Καταρχάς να συμφωνήσω με την αγαπητή Ostria πως η διαφωνία απόψεων μπορεί να είναι εποικοδομητική.
Μπορεί να μας φέρουν νέα δεδομένα, να μας κάνουν να σκεφτούμε νέες απόψεις και να έρθουμε λίγο στην θέση του συνομιλητή μας.
Κάτω από αυτό το πρίσμα η διαφωνία είναι όχι μόνο θεμιτή αλλά προάγει και την επικοινωνία, τονίζοντας την διαφορετικότητα του κάθε ατόμου.
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν χάνεται το μέτρο, όταν καταπατούνται τα όρια της καλής επικοινωνίας.
Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους κατά τη γνώμη μου.
Ίσως να οφείλεται στο γεγονός οτι έχουμε διογκώσει το εγώ μας, οτι δε μπορούμε να ακούσουμε την αντίθετη άποψη.
Αυτόματα λοιπόν δεχόμαστε οτι η αντίθετη άποψη είναι "δυνατή" κι αυτό μας ενοχλεί.
Και γιατί μας ενοχλεί, φίλοι μου?
Μας ενοχλεί επειδή θέλουμε να επιβαλλόμαστε...

In anticipation of my resurrection...

25/02/2006, 15:54:20
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Ostria ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..

quote:
Ναι δεν έχω αντίρρηση ότι τα λέτε σωστά, μόνο που το θολό τοπίο όπου κινούμαστε, γίνεται ακόμα πιό θολό και για τους περισσότερους ανθρώπους είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν την αλήθεια μέσα σε όλη αυτή την θολούρα.
ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΥΠΟΧΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ....

ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ...
ΑΓΩΝΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

nobody5001Μέλος
25/02/2006, 16:54:28
quote:

ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ...
ΑΓΩΝΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..

nobody

25/02/2006, 16:58:23
quote:

Ναι δεν έχω αντίρρηση ότι τα λέτε σωστά, μόνο που το θολό τοπίο όπου κινούμαστε, γίνεται ακόμα πιό θολό και για τους περισσότερους ανθρώπους είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν την αλήθεια μέσα σε όλη αυτή την θολούρα. Και η μαγκιά που αναφέρει ο φίλος agnostic πολλές φορές λαμβάνεται ως αδυναμία αντίδρασης.

-Arthur C. Clarke-

Αγαπητή Ostria κατανοώ το σκεπτικό σου αλλά τη συγκεκριμένη "μαγκιά" προσωπικά δεν την αντιλαμβάνομαι ως μια παθητική στάση ανοχής του διαφορετικού. Το γεγονός ότι κάποια πράγματα θα είναι απλά ελεύθερα να ακούγονται δε σημαίνει ότι δεν θα εκφράζεται αντίλογος και μάλιστα, δυναμικός αντίλογος κατά περίπτωση... Είχα πει και στο θέμα για τον "Αντιδογματισμό" ότι "θέλω" να ακούγονται ακόμη και τα πιο ακραία πράγματα, από εκείνα που τα ακούμε και "βγάζουμε σπυριά" (είτε γιατί είναι ακραίες θέσεις, είτε γιατί δεν έχουν επιστημονικό υπόβαθρο κλπ κλπ). Από εκεί και πέρα, η τακτική πρέπει να 'ναι "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!" Το λάθος εκτίθεται με το διάλογο και όχι με τη φίμωση!

Xotchipilli2Μέλος
25/02/2006, 17:49:35
Να συμπληρώσω εδώ ,σε σχέση με αυτό που είπε ο Durden, οτι κάτι τέτοιο απαιτεί καλλιεργημένο πολίτη και κριτική σκέψη μεγάλου διαμετρήματος.

Δυστηχώς οι περισσότεροι άνθρωποι μπερδέυουν το τί θα πεί "καλλιεργημένος" ,το θεωρούν μια αυτόνομηένοια-μονάδα ,ενώ τείνει να είναι συνισταμένη απο πολλές συνιστώσες,μέσα στις οποίες υπάρχει και αυτό που σήμερα λέμε "μόρφωση".

Η καλλιέργεια ,κατ'εμέ, δεν είναι ΠΑΡΑμόρφωση.Οι πληροφορίες σήμερα είναι αυριο δεν είναι,μπορεί να αποδειχθούν εσφαλμένες ή μη αρμόζουσες στην Χ περίπτωση.Αυτό που μένει όμως είναι ένα καλλιεργημένο "χωράφι" οπου η δύναμή του πάει πολύ πιο πέρα απο στείρα απορόφηση πληροφοριών. Έχει αναπτύξει κριτική ικανότητα ,έχει ακονίσει τις ευριστικες μεθόδους,έχει δυνατότητα αυτόνομης σκέψης ,και πάνω απο όλα ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ. Η νηφαλιότητα φίλοι μου,δεν έχει να κάνει με το αν θα πιεί κρασί ή αν θα κάνει νικοτίνη (χα! δώστε βάση στην προηγούμενη έκφραση).Έχει να κάνει με την ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ σκέψης,και την κατα βούληση αποκόληση συναισθηματικών δεσμών με το θέμα το οποίο αναλύεται την δεδομένη στιγμή.

-Πολλοί εικάζουν οτι αν οι μηχανές αποκτήσουν συνειδητότητα,μπορούν να μας φάνε λάχανο.Το σημαντικότερό τους προταίρημα θα ήταν η ψυχραιμία/ΨΥΧΡΗ Λογικη/Έλλειψη συναισθήματος.Το σημαντικότερο τους μειονέκτημα η... έλλειψη συναισθήματος.-

Εμείς που ήδη έχουμε συναίσθημα ας ακονίσουμε και άλλες πλευρές μας,και ας μπορούμε ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ να αποσυνδεόμαστε συναισθηματικά απο το Χ θέμα.Τότε θα έχουμε τον προταίρημα των ενδυνάμι συνειδητών μηχανών ,αλλα θα στερούμαστε το μειονέκτημα.Τι και αν μας περάσουν (που σιγά σιγά θα μας περάσουν) σε επεξεργαστική ικανότητα? Θα μας λείπει αυτό το μειονέκτημα που πάντα θα μας δίνει το 1-0 .

Ελευθερία λόγου λοιπον. Μια άποψη που αντέχει την εξέταση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.Οι απόψεις που δεν την αντέχουν, θα το δείξουν,και οι σώφρωνες θα ξέρουν να μην τις θιοθετήσουν...

Αλλα να! Εδώ το θέμα! Φόβόμαστε!!! Τι φοβομαστε?

Οεο?

ΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ?!

ΟΕΟ?

Η γιαν α παραφράσω γνωστό πιανίστα σε προσωπική του στιγμή "ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΦΟΒΑΣΕ,ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΦΟΒΑΣΕ!"

Ακριβως.Φοβόμαστε μηπως τελικα ΔΕΝ είμαστε σώφρωνες.Φοβόμαστε μήπως κατακλυζόμαστε απο ,πως να το θέσω, μη σωφρωνες!

Ε,αυτό δεν είναι ιεραρχικά υψηλότερο πρόβλημα απο αυτά που έχουν ειπωθεί ως τώρα? Αυτό δεν πρέπει να διορθωθεί πρώτα πρωτού συνεχίσουμε να μιλάμε περι...συμπεριφορά σώφρωνα ανθρώπου?

Reality: A serotonine induced Hallucination?

HorusΜέλος
26/02/2006, 03:29:44
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΩ...
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ..
ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ???
ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ??
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΜΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ??? Η (...........) ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΕΙ Η ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ESOTERICA ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ...
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ.
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΒΑΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ...
ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ???
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

26/02/2006, 11:55:57
quote:
Αγαπητή Ostria κατανοώ το σκεπτικό σου αλλά τη συγκεκριμένη "μαγκιά" προσωπικά δεν την αντιλαμβάνομαι ως μια παθητική στάση ανοχής του διαφορετικού

Αγαπητέ μου συμφωνώ αλλά το πώς το αντιλαμβάνεσαι εσύ ή εγώ ή όσοι το συζητάμε, δεν έχει να κάνει με το πως το αντιλαμβάνεται το σύνολο της κοινωνίας.

quote:
Ελευθερία λόγου λοιπον. Μια άποψη που αντέχει την εξέταση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.Οι απόψεις που δεν την αντέχουν, θα το δείξουν,και οι σώφρωνες θα ξέρουν να μην τις θιοθετήσουν...

Τι φοβόμαστε; ΟΕΟ?
Η κοινωνία φοβάται τον κλωνισμό στην βάση της ιδεολογίας μέσα στην οποία έχει αναπτυχθεί, γι αυτό και έχει βάλει πολλές δικλίδες ασφαλείας.

Στο θέμα μου στο μύθος και θρησκεία έβαλα την εξής είδηση και δεν είδα ούτε έναν σχολιασμό
"Δεν ξέρω αν έχετε παρακολουθήσει καθόλου το θέμα του ιστορικού David Irving. Στις 20 Φεβρουαρίου καταδικάστηκε από το αυστριακό δικαστήριο σε φυλάκιση 3ων χρονών, επειδή αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

http://news.yahoo.com/s/ap/20060220/ap_on_re_eu/austria_holocaust_denial"

Συμπληρωματικό ως αυτό, γνωρίζετε υποθέτω ότι και από παλιότερα αλλά ειδικά τώρα τελευταία αρκετοί αμφισβητούν την αυθεντικότητα του πασίγνωστου "ημερολογίου της Αννας Φρανκ" με αρκετά λογικά επιχειρήματα. Σε μας εδώ δεν ανατρέπει και πολλά, αλλά από ό,τι παρακολούθησα στα αμερικάνικα φόρα, εκεί το διάβασμα του βιβλίου ήταν πάνω-πάνω στην λίστα των προτεινόμενων εξωσχολικών βιβλίων στα σχολεία, που θα έπρεπε να διάβασουν όλοι οι έφηβοι. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτή η αμφισβήτηση για όλους αυτούς τώρα.
Προβλέπω ότι σύντομα θα αρχίσουν να πέφτουν καμπάνες και ως προς αυτό.

Θυμάμαι πριν δύο χρόνια περίπου (δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, μπορεί να είναι και λιγότερο) βγήκε η είδηση ότι ο πρόεδρος της οργάνωσης των επιζώντων του Ολοκαυτώματος στην Πορτογαλία, αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ επιζών του Ολοκαυτώματος. Ο τύπος έγραφε βιβλία, έδινε διαλέξεις και συνεντεύξεις πάνω στις υποτιθέμενες προσωπικές του εμπειρίες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί. Ολα μούφα.
Η είδηση βγήκε μεν (δεν γινόταν να μην βγει) αλλά δεν έκανε και πάταγο. Ποιοί από σας την διαβάσατε ή ακούσατε κάτι γι αυτό;
Δυστυχώς και μιάς και δεν είχα κρατήσει αυτή την είδηση όταν βγήκε, όσο κι αν έψαξα τώρα δεν κατάφερα να την ξαναβρώ. Τυχαίο; Ισως. Ισως να φταίει το ότι δεν θυμάμαι το όνομα του τύπου για να το ψάξω συγκεκριμένα.

-Arthur C. Clarke-

27/02/2006, 09:39:48
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Ostria ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ (ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ "ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ"...

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΕΒΟΜΑΙ...
ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ (ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ..
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΙΟΠΟΙΟΥΝΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ...

ΦΙΛΕ Horus ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ....

quote:
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΒΑΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ...
ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ???

ΤΟ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ...
ΝΑ ΤΟ ΔΑΜΑΣΟΥΜΕ..
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ??????
ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΕΣΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕSOTERICA.gr ΤΟ "ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ"...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η "ΔΗΘΕΝ" ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
ΠΟΥ ΤΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ..

ΘΕΤΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ..
ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ...
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ..

ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΠΛΕΩΝ (ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ) ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΟ ΛΟΓΟ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.