ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

NANTIATHENS13 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
NANTIATHENSΝέο Μέλος
23/09/2003, 02:10:39
-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ασυνειδητο?
Αν ειναι ετσι, γιατι τοτε καποια ατομα τα διαθετουν περισσοτερο και καποια αλλα λιγο ή και καθολου??

-ΑΠΟ προηγουμενες ζωές μηπως?
Πως ενα μικρο παιδι εχει εφεση στην μουσική πχ.οταν κανεις στο σπιτι δεν τραγουδα ή δεν ακουει ουτε καν ειδησεις στο ραδιοφωνο??

-ΠΩΣ γινεται ενα παιδι δημοτικου να αποδεικνυεται μαθηματικη ιδιοφυία?

και...για το βιογραφικο μου..)¨..
...Μικρη τραγουδουσα σε [υπαρκτα] γαλλικα και αγγλικα,κιοταν λεω μικρη εννοω από 4 ετων αν οχι πιο πριν,παρολο που οι δικοι μου δεν ηξεραν καμμια απ αυτες τισ γλωσσες [ειχαν ομως καλες σχεσεις με το τραγουδι και οι 2 και ηταν ορθοφωνοι].

Οποιος γνωρίζει βιβλια που να απαντουν τα παραπανω ας βοηθησει.
Περιμενω τις γνωμες-γνωσεις ολων των φιλων σχετικα.

moebius 1Μέλος
23/09/2003, 11:30:28
Αγαπητή NANTIATHENS καλωσόρισες στο eso...

Το ερώτημα που θέτεις αρκετά ενδιαφέρον και με έχει απασχολήσει κι εμένα στο παρελθόν...

Είναι πράγματι μυστήριο γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν ταλέντο σε κάποια πράγματα και κάποιοι άλλοι όχι...

Ας πάρουμε το πιάνο π.χ.
Είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα για το οποίο η φύση δεν ξέρει τίποτα!
Κι όμως κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται βιρτουόζοι! Πως, γιατί?

Νομίζω πως το θέμα αφορά στον ανθρώπινο εγκέφαλο, αυτό το θαυμαστό όσο και μυστηριώδες κατασκεύασμα το οποίο είναι ακόμα ανεξερεύνητο...

Ίσως κάποιοι άλλοι φίλοι να γνωρίζουν περισσότερα για το θέμα...

VIKINGΜέλος
23/09/2003, 15:01:45
Καλησπερα φιλη NANTIATHENS.Οντως το θεμα αυτο εχει εξαιρετικο
ενδιαφερον.Υπαρχουν ανθρωποι που οντως διαθετουν ταλεντο σε
καποια πραγματα π.χ μουσικη,σπορ κ.λ.π.Απο μικρη ηλικια φαινεται
το ταλεντο καποιου.Κακα τα ψεμματα δεν μπορουν ολοι να γινουν π.χ
Μαραντονα,Πρισλει,Σουμαχερ,Αινσταιν κ.λ.π.Σιγουρα η επιτυχια σε κατι

εξαρταται απο την σκληρη δουλεια.Ομως οσο και σκληρα να δουλεψεις σε κατι
αν δεν εχεις το αναλογο ταλεντο σε κατι τοτε δεν θα φτασεις στην κορυφη.
Μπορει για παραδειγμα να δουλεψεις σκληρα για να παρεις ενα μεταλλιο
στην Ολυμπιαδα.Ομως το ταλεντο θα ξεχωρισει αμεσως.Νομιζεις οτι
οι ταλαντουχοι αθλητες δουλευουν πιο σκληρα απο αυτους
που δεν παιρνουν μεταλλιο;Οχι βεβαια!Το ερωτημα ειναι γιατι καποιος
να εχει ταλεντο απο μικρος σε κατι,παραδειγμα καποιοι που εχουν εφεση
στην μουσικη ενω καποιοι οχι;Αναρωτιεμαι ακομα αν ολοι οι ανθρωποι,
εσυ,εγω εχουμε ταλεντο σε κατι και δεν το γνωριζουμε.Μπορει
για παραδειγμα εσυ να εχεις ενα ταλεντο στο Πιανο και να μην το ξερεις.Αν ομως δεν εχουνε ολοι οι ανθρωποι ταλεντο σε κατι
τοτε αυτοι που το εχουν τι ειναι;Ειναι καποιοι ξεχωριστοι ανθρωποι;
Mηπως εχει να κανει με προηγουμενες ζωες και ειναι μια ανταμειβη
για πραξεις της προηγουμενης ζωης;Και αυτοι που γεννιουνται
δυστυχεις και αταλαντοι, τιμωρουνται λογω των πραξεων τους σε
προηγουμενες ζωες;Ολα πιθανα ειναι!Σιγουρα εχει να κανει το θεμα
με το πολυπλοκο οργανο του ανθρωπου που λεγεται εγκεφαλος και για
το οποιο οι επιστημονες γνωριζουν σχετικα λιγα πραγματα.
Αλλοι θα σου πουν οτι το ταλεντο σε κατι ειναι ενα χαρισμα που σου εδωσε ο Θεος.Αν ομως ειναι ετσι τοτε υπαρχει αρκετη αδικια.
Θεωρω πιο πιθανο να εχουμε ολοι οι ανθρωποι ταλεντο σε κατι και
δεν το γνωριζουμε.Ισως εσυ να εχεις ταλεντο σε κατι που ουτε το
φανταζεσαι.

Edited by - VIKING on 23/09/2003 15:02:37

LOGOSΜέλος
23/09/2003, 17:22:20
Αγαπητή Nantiaathens
Οι υποστηρικτές της συναλακτικής ανάλυσης (Transactional Analysis ψυχοθεραπευτική σχολή που ιδρύθηκε απο το Γάλλο γιατρό Μπερνέ) διαχωρίζουν τον ανθρώπινο ψυχισμό σε τρία μέρη (κατ'αναλογία με τα Φρουδικά Υπερεγώ,Εγώ και Αυτό) σε Γονέα,Ενήλικα και Παιδί.Μέσα στο μέρος Παιδί υπάρχει ένα τμήμα που το ονομάζουν Μικρό Καθηγητή και που αυτό ευθύνεται για τη δημιουργικότητα μας,ταλέντα μας ενώ εκφράζεται και ο υπιανιγμός οτι αυτό το τμήμα γνωρίζει κατα κάποιο τρόπο το καλύτερο πεπρωμένο για εμάς (τι θα ήταν καλύτερο να κάνουμε).
Το θέμα σου είναι εκπληκτικό και κατα τη γνώμη μου συγγενεύει πολύ με μια σχέση αλληλεπικάλυψης ίσως με το θέμα "Γιατί υπάρχουμε" που εκτίθεται στη θεματική κατηγορία ΣΟΦΙΑ.
Η δική μου άποψη είναι πιο πολύ νομοτελιακή και η απάντηση στην οποία έχω καταλήξει εγώ προέρχεται απο τον τελικό αποδέκτη των ταλέντων μας.
Ποιός είναι λοιπόν ο τελικός αποδέκτης των ταλέντων μας...μα φυσικά το περιβάλλον εντός του οποίου θα τα εκφράσουμε αν τα εκφράσουμε.Συνεπώς η αιτία που εμφυετέυει μέσα μας τα ταλέντα είναι η ίδια η εξέλιξη του σύμπαντος κόσμου και σαν εξέλιξη μπορείς να ονομάσεις μια ροή των πραγμάτων μέσα απο νέες ισορροπίες.Ρυθμιστής όλης αυτης της νομοτέλειας για μένα είναι ο Θεός ή αν θέλεις κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι.Όπως και να έχει πάντως το σίγουρο είναι ένα οτι τα ταλέντα μας πρέπει να εκφραστούν και αν ακόμα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ποια ακριβώς είναι αυτά καλό είναι να εμπιετσευτούμε τα όνειρα μας για τον εαυτό μας που πολλές φορές συμβατικές φοβίες τα κουκουλώνουν ή τα θάβουν εντελώς.Εφόσον το ταλέντο είναι τελικά ένα έργο το οποίο μπορούμε να κάνουμε καλύτερα απο οτιδήποτε άλλο και συνεπώς να αποδίδουμε περισσότερο καταλαβαίνεις οτι απο άποψη ενεργειακής οικονομίας είναι πολύ πιο επιθυμητή συμπεριφορά ,γι αυτό και οι άνθρωποι που καταφέρνουν να εξασκούν το ταλέντο τους λάμπουν απο κάθε άποψη.

RebeccaΝέο Μέλος
23/09/2003, 22:41:53
Ο ΜΟΤΣΑΡΤ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 5 ΕΤΩΝ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΣΕ ΠΙΑΝΟ,
Ο ΜΕΝΤΕΛΣΟΝ ΣΤΑ 15 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΘΕΣΕΙ ΗΔΗ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ
ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ,Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΗΣ ΣΑΜΟΥΕΛ ΡΕΣΕΒΣΚΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΡΕΙΣ
ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 5 ΧΡΟΝΩΝ,Ο ΟΥΙΛΙΑΜ
ΧΑΡΠΕΡ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ
ΤΟΥ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 13 ΕΤΩΝ.
ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΣΕΙ ΤΙΣ
ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ.
ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ
ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

NANTIATHENSΝέο Μέλος
24/09/2003, 22:40:22
ευχαριστω ολους τους φιλους για τισ απαντησεις.
Ομολογω οτι κι εγω μαλλον προς την αποψη τησ ΡΕβεκκας τείνω.

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΣΟΙ-ΕΣ ειμαστε εδω κατω,ειμαστε ηδη ''παλιοι''?
Κι ερχομαστε και με μνημες,με'' ετοιμες'' προτιμησεις,δεξιοτητες,που απλα [ξανα ] ανακαλυπτουμε μετα,κατα την διαρκεια της τωρινης μας ζωης...
ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ ΠΑΝΤΩΣ [ΣΚΕΤΟ],ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ,παμπολλες περιπτωσεις το αναιρουν.

Αναρωτιεμαι κατα συνεπεια,βασει των οσων ειπαμε ως τωρα,
μηπως ισχυει και το παρακατω ΜΗΠΩΣ
ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ,ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΕΧΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ? ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ?
ΒΡΕ ,ΜΠΑΣ ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 700 ΚΑΙ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ?

φανταστειτε κουραση
αν ειχαμε την δυνατοτητα να γνωριζουμε...))

Ενας φιλος μου,αρχαιολατρης και μελετητης,λεει ''οσα δεν γνωριζεις ακομα σημαινει οτι δεν εισαι ακομα ετοιμη να τα γνωρισεις''...

LOGOSΜέλος
24/09/2003, 23:10:07
Για την εκδήλωση ενός φαινοτύπου οπωσδήποτε η συνεργασία γονιδίων και περιβάλλοντος παίζει σπουδαίο ρόλο.Για παράδειγμα ο Μότσαρτ ανέπτυξε γρήγορα το μουσικό του ταλέντο γιατί το καλλιέργησε και γρήγορα μιας και ο πατέρας του τους δίδασκε απο μικρούς μουσική αυτόν και την αδερφή του και μετά τους έβαζε να παίζουν κλειδοκύμβαλο στην βασιλική αυλή.Απο τέτοιες παραστάσεις κέρδιζαν πολλά λεφτά.
Ο πατέρας Μπετόβεν βλέποντας τον τρόπο που κέρδιζε λεφτά ο πατέρας Μότσαρτ δίδαξε με το ζόρι στο γιό του μουσική και τον ξηλοφόρτωνε κιόλας όταν δεν εκτελούσε τα μουσικά μαθήματα του.Μάλιστα λέγεται οτι για την κατοπινή κώφωση του Μπετόβεν ευθύνονταν ένα χαστούκι που του έδωσε ο πατέρας του.
Το άν κουβαλάμε ταλέντα απο προηγούμενες ζωές είναι λίγο δύσκολο να αποδειχθεί αλλά για να είμαι ειλικρινής δε θα μου άρεζε καθόλου μια τέτοια εκδοχή.Άν είναι Γιάννηδες να φεύγουμε απο τη ζωή και Γιάννηδες να επιστρέφουμε τότε είναι πολύ βαρετά.Ότι ταλέντα αναπτύξαμε σε αυτή τη ζωή τα αναπτύξαμε ,στην άλλη παμε παρακάτω.Άμ είναι να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα θα το σκεφτούμε πολύ αν θα πεθάνουμε.

NANTIATHENSΝέο Μέλος
25/09/2003, 16:17:15
ma...file logo
leme ayta ta talenta na diagrafoun ki ayta mia anodikh /h kai kathodikh poreia me tis ensarkwseis mas.Mporei na kaneis xrhsh aytwn se mia zwh,alla se mian allh na mhn eynooun oi synthikes /h kai na mhn einai anagkh,na mhn yparxei skopos na kaneis xrhsh aytwn...
SE KATHE ZWH DEN SHMAINEI OTI PAME PANTA PARAPANW,OTI EXELISSOMETHA.
[h mhpws oxi?]
Eyxaristw gia apanthsh sou

25/09/2003, 17:36:02
Νομίζω πως τα ταλέντα που αναπτύσσει ο καθένας έχουν να κάνουν κ με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του...Οι γνωστοί τύποι "οπτικός", "ακουστικός", "κιναισθητικός"...

Για μένα είναι πολύ λογικό κάποιος που έχει "μουσικό αυτί" κ του δωθεί η ευκαιρία να μάθει κάποιο όργανο, να αποδίδει πολύ καλύτερα από κάποιον "οπτικό" τύπο....

Communicating at an unknown rate...

LOGOSΜέλος
25/09/2003, 19:00:15
Φίλη NANTIATHENS ένα κομμάτι της απάντησης μου είχε βέβαια και μια χιουμοριστική διάσταση και πολλές φορές καταφεύγω στο χιούμορ οταν δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος για κάτι.Το θέμα των προηγούμενων ζωών είναι βεβαίως μια άποψη για την οποία οτι και να υποθέσει κανείς δεν μπορεί να κριθεί ούτε σαν σωστός ούτε σαν λάθος.Παρόλα αυτά αν υπάρχει αλληλουχία ζωών σαφέστατα υπάρχει με έναν άξονα εξέλιξης όπως αυτό υποστηρίζεται άλλωστε και απο τις σχολές μετενσάρκωσης.

LOGOSΜέλος
25/09/2003, 19:11:36
Φίλη Valnta έχει βέβαια μια λογική βάση το σκεπτικό σου ωστόσο δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορούσε να γενικευτεί.Ο Μπάχ δίδασκε στους μαθητές του οτι ο επιτυχημένος μουσικοσυνθέτης είναι αυτός που πρωτού ακουμπήσει το κλαβιέ έχει οραματισθεί την παρτιτούρα του και την έχει καταγράψει κιόλας.Απο τα λόγια του λοιπόν κανείς θα συμπαίενε οτι είναι μάλλον οπτικός τύπος.
Όμως τι θα πούμε για έναν με ταλέντο στο τρέξιμο?Είναι κιναισθητικός και απολαμβάνει τις αισθήσεις που του προσφέρουν οι αρθρώσεις του όταν τρέχει?Είναι οπτικός και ονειρεύτεια την πρωτιά σε αγωνιστικά στάδια?Ή είναι ακουστικός και η εσωτερική του φωνούλα τον επιβραβεύει όταν κερδίζει?Τα modalities οπτικός,ακουστικός κιναισθητικός (VAKOG) έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο που αναπαριστούμε τον κόσμο μέσα μας παρά με τις ίδιες τις ικανότητες μας.Ωστόσο είναι απαραίτητη η συνδρομή τους για την επιτυχή μας πορεία ακόμα και αν αυτή ταυτίζεται με μια επιτυχή έκφραση των ταλέντων μας.Μπορεί να έχουμε δυο ταλαντούχους τραγουδιστές και ο ένας να οπτικοποιεί την κάθε συναυλία που δίνει ενώ ο άλλος να την αναπαριστά ακουστικά μέσα του.

NANTIATHENSΝέο Μέλος
28/09/2003, 03:50:02
Ειναι δυστυχως, πολυ ευκολο,
να ξεφυγουμε απο το θεμα.
Σαν το ''χαλασμενο τηλεφωνο''.

[Η ερωτηση ηταν απο πού προερχονται κατα την αποψη σας,
οχι τι ειδη υπαρχουν και τι τυποι ανθρωπων]

Καλοπροαιρετα παντα,η παρεμβαση...

03/10/2003, 13:19:57
Χαιρετώ όλους τους "ομιλητές" αυτού του forum.

Πήρα αφορμή να διαβάσω όλα όσα γράψατε εδώ από μια ερώτηση που έκανα στον εαυτό μου:

"...τί νομίζεις οτι είσαι ρε παλιομ....α, τι το ιδιαίτερο έχεις και νομίζεις οτι είσαι ξεχωριστός από τους άλλους; Υπάρχουν άνθρωποι με ταλέντα και ταλέντα που τους βλέπεις και τους θαυμάζεις. Εσύ τι το αξιοθαύμαστο έχεις;..."

Και πριν φτάσω στο κρίσιμο σημείο της απελπισίας στο έπακρό της, σκέφτηκα ΜΗΠΩΣ έχω και εγώ κάτι που να με κάνει να ξεχωρίζω. Ένα ταλέντο ας πούμε.

Η δεύτερη σκέψη ήταν: Πως μπορώ να ξέρω αν έχω κάποιο ταλέντο.

Και η τρίτη σκέψη μου ήταν: Δεδομένου ότι έχω κάποιο ταλέντο το οποίο δεν γνωρίζω ακόμα, πως μπορώ να το ανακαλύψω;

Νομίζω πως αυτά είναι ερωτήματα που ο καθένας έχει κάνει στον εαυτό του και σύσκολα βρίσκει απάντηση.Ποιός μπορεί να με διαφωτίσει;

Υπάρχει κάποιος που ήταν στην ίδια θέση με εμένα και κατάφερε να βρει το ταλέντο του;

Feel the anxiety hold off the fear...