- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Αγαπητέ μου Schwabe,εγώ αντιθέτως πιστεύω ότι αν τα διαβάσεις μια φορά σωστά, χωρίς προκατάλειψη, επειδή σε θεωρώ έξυπνο άτομο, είμαι σίγουρος ότι στη θεωρία θα συμφωνήσεις...»
Φίλτατε σου έχω πει ότι βρισκόμουν εκεί που βρίσκεσαι. Γνωρίζω και κατανοώ τι και πως το εννοείς, αλλά δεν το δέχομαι πλέον.
Η καταδίκη του Χριστιανισμού ως ερμηνεία για το Θείο, ως επανάσταση, άρχισε απο την στιγμή που έγινε κοσμική εξουσία, απο την στιγμή που η Κωνσταντίνεια Χριστολογία άλλαξε όλα όσα δεν ταίριαζαν σε μια θρησκεία για το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.
Η γραμμική αντίληψη της ιστορίας καλλιεργήθηκε και συμπεριελήφθηκε σε όλα τα Εβραιογενεί δόγματα, όπως είναι και ο Ιουδαϊζων Χριστιανισμός που εσύ ασπάζεσαι.
Η στενή και εγκιβωτισμένη θεωρία αυτού του Χριστιανισμού, οδηγεί κατ ανάγκη σε πλάνες, ώστε να στηρίζεται η δογματική αντίληψη και το συμφέρον των εκάστοτε ιερουργούντων, όπως το γεωκεντρικό σύστημα, το απόλυτο του χρόνου και άλλα πολλά.
Κάποτε, ενδεχομένως, υπήρχε στα σπάργανα του Χριστιανισμού το Μυστηριακό/Εσωτερικό σκέλος που εντοπίζεται στη κυκλική-εξελικτική αντίληψη της ιστορίας, το οποίο και όντως θα μπορούσε να διαδεχθεί την ευγενή κοσμοθεωρία της φυλής των Ελλήνων, και έτσι να καταστεί συνεχιστής και όχι αδίστακτος διώκτης, όπως τελικά ήταν και παραμένει.
Όμως, ο Χριστιανισμός κάτω απο την πίεση του Ιουδαϊζοντος Μεσσιανικού σκέλους υπέκυψε, οδηγήθηκε στην απόλυτη παρακμή και διαμορφώθηκε σε μια άνευ προηγουμένου ανθελληνική κίνηση η οποία αποσκοπούσε στην κατάληψη κοσμικής εξουσίας, πολιτικής δύναμης και οικονομικής γιγάντωσης.
Μια ματιά ανά τους αιώνες, στις μέρες και τα έργα του Χριστιανισμού, στις πολιτικές ίντριγκες, στον πολιτικό εναγκαλισμό, στα πλούτη και στην επιρροή που μάζευε και μαζεύει (βλέπε Βατοπέδιο..) ο Χριστιανισμός, μας βοηθάει να κατανοήσουμε το γιατί έτσι όπως αναδύεται απο την Αγία Γραφή ετούτο το δόγμα πάει γάντι με όλη αυτή την βρομιά....
quote:
samuel1974
Όλα τα ξέρει ο Θεός, ακόμα και τα ψέμματα που λέγονται εδω μέσα τα ξέρει.
Να'σαι καλά φίλε μου έφτιαξες τη μέρα με αυτό το σχόλιο. Έτσι, μη μασάς ότι και να σου λέει ο παλιο-schwabe, στο κάτω-κάτω τι δουλειά έχουν τα επιχειρήματα των ανθρώπων μπροστά στον Θεό?
Σκέφτομαι ότι θα ήταν καλό να συντονιστείτε, εσύ μου φαίνεται ότι έχεις ένα πιο τσαμπουκαλίδικο ύφος οπότε ατάκες σαν και αυτήν (που κάνω quote) σου πάνε (αν θα ήθελε να συνεχίσει η ατάκα θα πήγαινε κάπως έτσι φαντάζομαι : "τα ξέρει, και θα σας τιμωρήσει"). Ο trexa από την άλλη είναι πιο συγκαταβατικός και απ'όσο διαβάζω χρησιμοποιεί πιο συχνά το "άγνωσται οι βουλές..". Βάλτε και κανάν άλλο να πατρονάρει, πχ 'ακόμα και έτσι ο Θεός θα σας συγχωρήσει με την μεγαλοψυχία Του' και έχετε ένα φοβερό τρίο αντεπιχειρημάτων. Ένα τρίπτυχο Φόβου (μπροστά στον Παντογνώστη Θεό)-Δέους (μπροστά στην ασύληπτη διάνοιά Του) και Λύτρωσης (μπροστά στην τεράστια συγχώρεση και μεγαλοψυχία Του).
Ακαταμάχητο combo, δοκιμασμένο από την απαρχή της οργανωμένης θρησκείας, και με πολύ σουξέ το Μεσαίωνα..
"Any fool can know. The point is to understand."
Albert Einstein
Edited by - Οδοιπόρος on 24/09/2008 18:07:21
quote:quote:Ακαταμάχητο combo, δοκιμασμένο από την απαρχή της οργανωμένης θρησκείας, και με πολύ σουξέ το Μεσαίωνα..
samuel1974
Όλα τα ξέρει ο Θεός, ακόμα και τα ψέμματα που λέγονται εδω μέσα τα ξέρει.
Θα το συμπλήρωσω το σλόγκαν και για να γίνει τετράπτυχο, αλλά και για να γελάσεις ακόμα περισσότερο, αλλά πρώτα μια μικρή ερώτηση.
"Ο Αβραάμ είναι ιστορικό πρόσωπο, κατ εσέ, ή εφεύρεση;"
Μια απάντηση με ένα απλό "ναι" ή με ένα απλό "όχι" μου αρκεί.
Αφού ξέρεις και τι ακριβώς λέγανε το Μεσαίωνα και τι θα ταίριαζε τότε καλύτερα, αλίμονο, αυτό δε θα ξέρεις...
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
Edited by - samuel1974 on 24/09/2008 18:26:04
Γράφεις:
"Πες μας ΠΟΙΟΣ είναι ο πολιτισμός των Εβραίων ΠΡΙΝ να επινοηθεί ο Γιαχβέ και οι εκλεκτοί τσοπαναραίοι, και θα δούμε τι εστί ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ και τι προπαγάνδα του Σαμουήλ."
Οι Εβραίοι έχουνε γραφή και αυτό είναι αρκετό για να θεωρούνται πολιτισμένος λαός. Τα "δεν έχουνε να επιδείξουνε κανέναν πολιτισμό" παραπέμπουνε σε άλλες εποχές, όπου κάποιοι λαοί, οι οποίοι ζούσανε στην κυριολέξια στα δέντρα, όταν οι Εβραίοι γράφανε και διαβάζανε, τους κυνηγούσανε για απολίτιστους.
-----------------------------------------------------------------
Διαβάζοντας το ανωτέρω θυμήθηκα ένα κείμενο του ιστορικού ΤΖΕΦΡΥ ΣΑΙΝΤ ΚΡΟΥΛ που πρόσφατα διάβαζα και το παραθέτω αυτούσιο. Λέει λοιπόν ο καλός ιστορικός:
«νομίζω ότι πρέπει να επιστήσω την προσοχή σας σε μιαν άλλη αρχαία παράδοση, η οποία μερικές φορές εκφράζει κάποια συμπάθεια για τους χωρικούς και άλλους ταπεινούς ανθρώπους, στοιχείο που, όπως εκθέτω, απουσιάζει εντελώς από την Ελληνική και Ρωμαική γραμματεία. Αναφέρομαι στην πρώιμη Ιουδαική γραμματεία. Η αντίθεση με την Ελλήνική και τη Ρωμαική παράδοση είναι εντυπωσιακή και ίσως ο καλύτερος τρόπος για να την παρουσιάσω είναι μέσα από την ιστορία του Ναβουθαί, στο Γ’ Βασιλειών 20.
Ο κακός βασιλιάς Αχαάβ, ένα υπαρκτό πρόσωπο που κυβέρνησε το βασίλειο του Ισραήλ στο μέσο του ένατου αιώνα π.χ., έβαλε στο μάτι ένα μικρό αμπέλι κοντά στο παλάτι του στη Σαμάρεια, που ανήκε στον ταπεινό χωρικό Ναβουθαί. Παρακάλεσε λοιπόν τον Ναβουθαί να του πουλήσει το αμπέλι, και ως αντάλαγμα του πρόσφερε ένα καλύτερο. Η απάντηση είναι απόλυτα χαρακτηριστική ενός χωρικού. Ο Ναβουθαί είπε στον Αχαάβ: «Ο Κύριος να με φυλάξει από μια τέτοια πράξη! Το αμπέλι αυτό είναι η κληρονομιά που την έχω λάβει από τους προγόνους μου, και απαγορεύεται να τη μεταβιβάσω σ’ εσένα». Οι χωρικοί σε όλο τον κόσμο ήταν και είναι πάντοτε απρόθυμοι να αποχωριστούν την πατρογονική τους κληρονομιά: το να πουλήσουν ή να δώσουν αυτό που κληρονόμησαν από τους πατέρες τους το θεωρούν ντροπή. Και μαθαίνουμε πως ο Αχαάβ, (υπογραμμίζω) ο οποίος προφανώς δεν είχε καμιά εξουσία να αναγκάσει τον Ναβουθαί να του παραδώσει το κτήμα του, πήγε στο παλάτι του σκυθρωπός. Σύμφωνα με το Γ’ Βασιλειών: «Επεσε στο κρεβάτι του, γύρισε το πρόσωπό του προς τον τοίχο και δεν ήθελε να φάει τίποτα». Το κείμενο εδώ αποκαλύπτει κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, όπως δείχνουν οι λέξεις που για έμφαση τις παρέθεσα παραπάνω πλαγιογραφημένες και το οποίο, κατά περίεργο τρόπο, έχει αγνοηθεί από όλους τους ιστορικούς που ασχολούνται με την οικονομική και κοινωνική ιστορία του αρχαίου κόσμου. Πολλοί από αυτούς πιστεύουν ότι δεν υπήρχε στην Μέση ανατολή πλήρης ατομική έγγεια ιδιοκτησία προτού μεγάλα τμήματά της περιέλθουν σε Ελληνική ή Ρωμαική κυριαρχία……………….
Η γυναίκα του Αχαάβ λοιπόν η κακή βασίλισσα Ιεζάβελ – πουήταν από τη Φοινίκη, και άρα μοχθηρός άνθρωπος- έξυπνα κανόνινε να εκτελεσθεί ο Ναβουθαί με βάση μια ψεύτικη κατηγορία. Ετσι όπως θα μπορούσαμε να το διατυπώσουμε, η περιουσία του περιήλθε στο βασιλιά. Και τότε βέπουμε τον Αχαάβ μέσα στο αμπέλι να κοιτάζει ολόγυρα, να τρίβει τα χέρια του και να συγχαίρει τον εαυτό του για το νέο του απόκτημα. Ξαφνικά όμως τρομοκρατείται από την εμφάνιση του προφήτη Ηλία, πραγματικά ενός πολύ άγριου χαρακτήρα που, τρία κεφάλαια νωρίτερα στο ίδιο πάντα βιβλίο Γ’ Βασιλειών, είχε σφάξει και τους τετρακόσιους πενήντα προφήτες του Βάαλ. Ο Αχαάβ χαιρετά τον Ηλία με τον πιο απότομο τρόπο. «Με βρήκες εχθρέ μου;» του λέει. Και ο Ηλίας μιλώντας στο όνομα του Γιαχβέ, ξεστομίζει την πιο βαριά κατάρα εναντίον του Αχαάβ. Λέει: «θα σου προξενήσω συμφορές, θα σου εξαφανίσω και θα εξολοθρεύσω από την οικογένειά σου κάθε….». Είναι ένα μάλλον ωμό κείμενο που η μητέρα μου συνήθιζε να το εξωραίζει όταν μου το διάβαζε όπως τόσο πολύ της άρεσε, αλλάζοντας πολύ λογικά το κείμενο και διαβάζοντας αντ’ αυτού «κάθε αρσενικό».
Η Ιεζάβελ έμελλε να έχει ένα πολύ δυσάρεστο τέλος: τα σκυλιά θα φάνε την Ιεζάβελ στη πεδιάδα Ιζρεέλ». Και φυσικά έτσι έγινε, αλλά αυτό συμβαίνει πολύ αργότερα. Στο αμέσως επόμεο κεφάλαιο, το 22 (το τελευταίο του Γ’ Βασιλειών), μια από τις ωραιότερες διηγήσεις που έχω διαβάσει ποτέ, μαθαίνουμε τον βίαιο θάνατο του Αχαάβ, και πως τα σκυλιά έγλειψαν το αίμα του όταν το άρμα και η πανοπλία του πλύθηκαν στη δεξαμενή της Σαμάρειας.
Αν αναρωτιέστε γιατί αφιέρωσα τόσο χρόνο σε αυτή την ιστορία, επιτρέψτε μου να εξηγήσω ότι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, πέρα από τη μοναδική πληροφορία που παρέχει για την έγγεια ιδιοκτησία στο Ισραήλ, Το ενδιαφέρον είναι ότι βλέπουμε τη θεϊκή τιμωρία να ενσκήπτει πάνω σε ένα βασιλιά, όχι απλώς επειδή λατρεύει διαφορετικούς θεούς από τον Γιαχβέ – το έκανε αυτό περίπου από είκοσι δύο χρόνια - αλλά ειδικά επειδή συμπεριφέρεται πολύ άδικα σε έναν ταπεινό χωρικό. πΔέν γνωρίζω τίποτε παρόμοιο σε όλη την Ελληνική και Ρωμαική γραμματεία. Υπάρχουν πολύ περισσότερα αποσπάσματα στην Παλαιά Διαθήκη, ειδικά στο βιβλίο του Αμώς και σε μερικά αλλα προφητικά κείμενα που καταγγέλλουν με την ίδια ορμή και την ίδια συναισθηματική φόρτιση την καταπίεση που υφίστανται από τους ισχυρούς οι φτωχοί και ανυπεράσπιστοι, ιδιαίτερα οι «χήρες και τα ορφανά». Αυτή είναι για μένα η μεγάλη αξία της Ιουδαικής παράδοσης. Όπως οι πατατοφάγοι του Βάν Γκόγκ, η παράδοση αυτή βοηθάει στην αποκάλυψη εκείνου που εγώ θεωρώ ως μεγάλη αδυναμί της κλασικής γραμματείας: την ολοκληρωτική απουσία κάποιας αληθινής συμπάθειας ή ενδιαφέροντος γι’ αυτούς που βρίσκονταν στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας και σήκωναν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους της.»
quote:
"Ο Αβραάμ είναι ιστορικό πρόσωπο, κατ εσέ, ή εφεύρεση;"
Θα σου απαντήσω, αλλά πρώτα πες μου εσύ: Θεωρείς την Παλαιά Διαθήκη ιστορικό ή συμβολικό/θρησκευτικό βιβλίο?
Albert Einstein
Την κολοκυθιά παίζουμε;

quote:
@ Οδοιπόρος
Την κολοκυθιά παίζουμε;
Πριν σου απαντήσω, θα ήθελα να ξέρω την τοποθέτησή σου σε αυτό που σε ρώτησα - αν δεν σε πειράζει. Ο Αβραάμ αναφέρεται στην ΠΔ (στη Γένεση για την ακρίβεια) και με ενδιαφέρει να ξέρω αν θεωρείς τη Γένεση ιστορικό βιβλίο ή όχι.
Albert Einstein
«Κακά τα ψέματα, αλλά ανώμαλοι με την έννοια της ομοφυλοφιλίας δεν βγάλανε και πολλούς οι Εβραίοι...»
Νομίζεις φουκαρά!![]()
Η έχεις στα χέρια σου καμιά σχετική στατιστική και δεν το γνωρίζουμε?
Το αντίθετο συμβαίνει, σήμερα το Ισραήλ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ σε θέματα ισότητας ομοφυλοφιλίας! Γιατί άραγε, μήπως επειδή......μετριούνται σε ένα χέρι οι ομοφυλόφιλοι στο Ισραήλ?
http://www.myjewishlearning.com/history_community/Israel/Israeli_Society/GayIsrael.htm#top
samuel1974:
«Η προσπάθεια του Θεού να πλησιάσει αυτόν τον μεταπτωτικό άνθρωπο, τον μη τέλειο, και να τον οδηγήσει στην τελειότητα, αυτό αφηγείται με λίγα λόγια η Βίβλος.»
Ποιά «προσπάθεια» άραγε εννοείς?? Ο Θεός της Αγίας Γραφής ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της κάθε εξέλιξης, και συνεπώς για.......ποιόν άνθρωπο μας μιλάς που τάχα «ήθελε να τον οδηγήσει στην τελειότητα»??
Όλα όσα λες φίλτατε (τα οποία δεν τα σκέφτεσε καν όπως φαίνεται..) έχουνε νόημα ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ Η ΕΚΒΑΣΗ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ. Ειδάλλως, έχουμε ένα θέατρο του παραλόγου με ήδη δεδομένο τέλος!
samuel1974:
«Οι Εβραίοι έχουνε γραφή και αυτό είναι αρκετό για να θεωρούνται πολιτισμένος λαός.»
Γραφή είχανε και οι βάρβαροι που επέδραμαν απο την βόρεια Ευρώπη στο νότο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχανε και πολιτισμό. Πολιτισμό παρήγαγαν αργότερα οι Εβραίοι, όταν όμως μετά απο πολύ σκέψη ο Πάνσοφος Δημιουργός αυτού του σύμπαντος επέλεξε εκπροσώπους (!)......είχανε τα μαύρα τους μεσάνυχτα!
samuel1974:
«Δηλαδή επειδή ο Θεός ξέρει τι θα γίνει αύριο, δεν είσαι εσύ ελεύθερος να αποφασίσεις τι θα κάνεις σήμερα;»
Σαφέστατα όχι!
Κατ αρχάς η φασίζουσα αυτή πεποίθηση του Θεού της Αγίας Γραφής ξεκινά με έναν ολοκληρωτισμό: ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
Σου θυμίζει κάποιο καθεστώς μήπως αυτή η άποψη?![]()
Πάμε πιο κάτω.
Ο θεός των Εβραίων και μετέπειτα με το έτσι θέλω κληρονομιά των Χριστιανών, αφού υποτίθεται πως δημιουργεί τα πάντα, προφανώς καθορίζει και τις προοπτικές αλλά και τις παραμέτρους της μελλοντικής πορείας, οπότε με τη λογική σου φίλτατε Σαμουήλ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ!
Εσύ όμως κατα τα άλλα νομίζεις ότι είσαι «ελεύθερος»? Ναι, είσαι «ελεύθερος»-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Παρ' όλα αυτά όμως, και παρ’όλη την «σοφία» και «πρόνοια» αυτού του Θεού των Εβραίων, ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (!), κάτι δε του κατσε καλά και οι άνθρωποι δεν τον υπακούνε ούτε σαν Γιαχβέ, ούτε σαν Χριστό!!
Δέν μπορούσε βρε αδερφέ κατά τη στιγμή της δημιουργίας να ενεργήσει με τον κατάλληλο τρόπο, με σοφία πραγματική και όχι στα λόγια, ώστε τα έλλογα δίποδα κατασκευάσματα του να μην ήταν σε τέτοιο βαθμό ασεβή και επιρρεπή στις "αμαρτίες" (όπως τις έχει ορίσει στους εβραίους)?
Ήταν ανάγκη πρώτα να δημιουργήσει και μετά να εξαφανίσει τόσα προιόντα της περίφημης «αγάπης» του με κατακλυσμούς, φωτίες από τον ουρανό, εκτέλεση μωρών, θανάτωση αλλόπιστων?
Και εδώ βέβαια επιστρατεύεται η αποστοματική για τους αφελείς δικαιολογία της.......«ελεύθερης βούλησης»!!!!!
Βολικότατο και αυτό!!
Γνωστή η τακτική της βολικής καραμέλας της «ελεύθερης βούλησης», όπου δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τις ανακολουθίες μας, έρχεται ένας εξυπνάκιας, τραβάει μια διαχωριστική γραμμή και λέει ΔΟΓΜΑ κύριοι,αυτό δε το ακουμπάμε!!
Εσύ βέβαια Σαμουήλ, έχεις κάθε δικαίωμα να χαίρεσαι την «ελευθερία» σου μέσα στο ήδη γραμμένο βιβλίο της μικρής σου παραμονής επάνω στη γη....![]()
Τη Γένεση την έγραψε ο Μωϋσής.
Θεωρείς τον Μωϋσή ιστορικό πρόσωπο;
Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο αυτό που ρωτάω, αλλά όποιος κατηγορεί, για το ήθος τους π.χ., αυτά τα πρόσωπα δεν ξεκαθαρίζει εάν υποστηρίζει το εάν αυτά τα πρόσωπα είναι πλαστά ή αληθινά.
Όταν π.χ. κάποιος συνομιλητής κατηγορεί τον Χριστό, για το ποιόν του, για το ήθος του, για το ότι δεν ξυριζότανε ή για κάτι άλλο, δεν μπορώ να καταλάβω εάν κατηγορεί τον Χριστό σαν ιστορικό πρόσωπο ή σαν ήρωα ενός μυθιστορήματος. Γιατί το να βγαίνεις και να κατηγορείς τον ήρωα ενός μυθιστορήματος, δεν ανήκει στην ιστορική έρευνα, αλλά στον τομέα της κριτικής λογοτεχνιάς...

Γράφεις:
"Ήταν ανάγκη πρώτα να δημιουργήσει και μετά να εξαφανίσει τόσα προιόντα της περίφημης «αγάπης» του με κατακλυσμούς, φωτίες από τον ουρανό, εκτέλεση μωρών, θανάτωση αλλόπιστων?"
Συνομιλούμε πάνω απο δύο χρόνια και ακόμα δεν κατάλαβες τι σου λέω;;;;
Και δε σου λέω δική μου άποψη, αλλά διδαχές της πίστης μου.
Η τελειότητα δεν είναι προδιαγραφή του πλάστη είναι επιλογή του πλάσματος.
Ο ίδιος ο Θεός επέλεξε να είναι τέλειος και αναμάρτητος και να μην έχει μέσα του ίχνος άρνησης της ύπαρξής του, γιατί η κάθε αμαρτία είναι μια μικρή άρνηση της ύπαρξης. Έτσι και ο κάθενας μας απο εμάς επιλέγει. Και δεν επιλέγει για τώρα ή για μετά, αλλά για πάντα. "Η αμαρτία μου ενώπιον μου εστί δια παντός" δε λέει ο Δαβίδ;; Οι ψυχές μας μπορεί να είναι περιορισμένες χρονικά, αλλά οι επιλογές μας είναι διαχρονικές. Ή μήπως πιστεύεις ότι ο Θεός κρατάει δευτέρι σαν μπακάλης;;

Edited by - samuel1974 on 24/09/2008 21:23:52