- ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ - Η λύση του Αινίγματος - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΗΤΑΝ ΤΟ "Χαμένη Ατλαντίδα" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 2003 (MΙΑ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ESOTERICA) ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 12 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΝΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΘΕΜΑ, ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΠΟΨΗΣ (ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΟΤΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ) ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ 3 ΜΕ 4 ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ "ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ" ΟΠΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ....
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΕΚΕΙ....
.................
..........
.....
..
.
ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μην στενοχωριέσαι, όμως, γιατί θα είναι και το τελευταίο.
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Επειδή , όμως , είμαι "φιλότιμο" ζώον, (τι τόθελα το "φιλότιμο"), πριν σας αφήσω, θα γράψω, ακόμη, δύο με τρία μηνύματα (το πολύ) για να το ολοκληρώσω.
Φιλικά
Κηφεύς
Βλεπω πως αρκετοι συμμετεχοντες πιστευουν (κατα βαθος θελουν),χωρις αυτο να ειναι κατακριτεο,η ατλαντιδα και κατα προεκταση η αθηνα ,να υπηρχαν με τετοιο σπουδαιο πολιτισμο το 10000π.χ.Αν ο πλατωνας εγραψε την ιστορια της ατλαντιδος για τους λογους που ανεφερα σε προηγουμενο μου μηνυμα ,ηξερε καλα τι εκανε,ειδικα την εποχη που το εκανε.Ηξερε καλα πως οταν οι λαοι περνανε δυσκολες περιοδους το χαπι για τους σπουδαιους προγονους ειναι ενα απο τα καλυτερα φαρμακα.
Παντως περα απο ολα αυτα θα παραθεσω και ενα κειμενο μου σε αλλο θεμα γιατι τιποτα δεν πρεπει να αποκλειουμε...
"Παντως εκτος απο αυτο και ενα παιδι 10 χρονων να διαβασει το μυθο της ατλαντιδας, αν του πεις πως εχουν γινει χιλλιαδες ακαρπες ερευνες για τον εντοπισμο της , θα σε ρωτησει γιατι δεν ψαχνουν να βρουν την αθηνα εκεινης της εποχης.Γιατι καποια στιγμη το επισημο ελληνικο κρατος δεν προσκαλεσε καποια απο τις δεκαδες ερευνητικες αυτες αποστολες με υπερσυγχρονα μεσα να ερθουν για ερευνες στο θαλασσιο χωρο γυρω απο την αθηνα,ειδικα του σουνειου?Ας μην βρισκανε τιποτα ,μονο η δημοσιοτητα ενος τετοιου εγχειρηματος , θα εδεινε απιστευτη αιγλη στη χωρα μας.Ποια χωρα του κοσμου δεν θα προσπαθουσε να εχει οφελη απο ενα τετοιο ζητημα που αναστατωνει τις ψυχες εκατομυριων ανθρωπων ανα τον κοσμο .Ακομα και οι εκπομπες που κανουμε ειναι παντα για την χαμενη ατλαντιδα.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...."
quote:
allzzaroΦίλε Κηφεύς την πυραμίδα της Αιγύπτου δεν υπάρχει περίπτωση να την χτίσουν οι Αιγύπτιοι το 2.500 ΠΧ με χάλκινα εργαλεία.
Κάθε προσπάθεια να πείσουν κάποιον ότι οι πέτρες αυτές εξορύχθησαν με χάλκινα εργαλεία, λαξεύθηκαν με χάλκινα εργαλεία ή σύρθηκαν πάνω σε ξύλινα έλκηθρα .. πέφτει στο κενό.
Δολερίτης, φίλε allzzaro, δολερίτης...
http://www.sciencedaily.com/releases/2008/03/080328104302.htm
During excavation, massive dolerite "pounders" were used to pulverize the stone around the edge of the granite block that needed to be extracted. According to Redford, 60 to 70 men would pound out the stone. At the bottom, they rammed wooden pegs into slots they had cut, and filled the slots with water. The pegs would expand, splitting the stone, and the block was then slid down onto a waiting boat.
Και για τη μεταφορά από το ίδιο link
Teams of oxen or manpower were used to drag the stones on a prepared slipway that was lubricated with oil. Said Redford, a scene from a 19th century B.C. tomb in Middle Egypt depicts "an alabaster statue 20 feet high pulled by 173 men on four ropes with a man lubricating the slipway as the pulling went on."
quote:
allzzaroΔεν εχει σημασία νομίζω η ακριβής ημερομηνία που χτίστηκε όσο έχει σημασία ποιοι την έχτισαν και τι γνώσεις είχαν εκείνη την εποχή για να την χτίσουν.
Πάντως δεν φαίνεται να υπήρχαν πολιτισμοί υπεραναπτυγμένοι όπως συχνά υποστηρίζεται από συγγραφείς "Μη Συμβατικής Ιστορίας" (δηλαδή ψευτοϊστορίας και ψευτοαρχαιολογίας). Γνωρίζουμε γενικά το επίπεδο της ανάπτυξης της τεχνολογίας της ανθρωπότητας και για το 10.000 π.Χ. δεν θα βρούμε τέτοιους πολιτισμούς, παρά μόνο κηνυγούς τροφοσυλλέκτες με κάποια δειλά βήματα προς τη γεωργία από περιορισμένο αριθμό ανθρώπων...
quote:
allzzaroEσείς οι Αθηναίοι είπε ο ιερέας δεν γνωρίζετε την ιστορία σας.
Και δεν την γνωρίζετε γιατί είχατε πολλές καταστροφές. Έτσι καταστράφηκαν οι γνώσεις σας και η ιστορία σας.
Ο καλύτερος τρόπος για να δικαιολογηθεί η ανυπαρξία προηγμένου ελληνικού πολιτισμού το 10.000/9.000 π.Χ. στα πλαίσια φανταστικών διαλόγων. Τι είδους καταστροφές ήταν αυτές που εξαφάνισαν τα αναπτυγμένα πολιτισμικά κεντρα που είχαν τη δυνατότητα (υποτίθεται) να συγκεντρώνουν χιλιάδες στρατό, αλλά άφησε "ζωντανά" τα απομεινάρια νεολιθικών οικισμών ψαράδων και αγροτοκτηνοτρόφων? Οι θεομηνίες χτυπούσαν επιλεκτικά φίλε μου?
quote:
allzzaroΜην μου λές λοιπόν ότι ο Πλάτωνας κάνει λάθος στη χρονολόγηση με το σκεπτικό ότι αρχίζει η Νεολιθική εποχή.
Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να δεχτούμε ότι ένας αρχαίος, όσο γίγαντας πνεύματος κι αν είναι,μπορεί να μιλάει συμβολικά? Ολοι οι άνθρωποι έχουν "δικαίωμα" στις φανταστικές διηγήσεις.
quote:
allzzaroΈνα μικρό παράδειγμα σου έφερα έτσι.
Από τη στιγμή που υπάρχει η πυραμίδα της Αιγύπτου αυτό το θαύμα είναι τρανταχτή απόδειξη οτι πρίν την νεολιθική εποχή υπήρξε τεχνολογία.
Ναι υπήρξε τεχνολογία, όχι περισσότερο εξελιγμενη όμως. Αλλιώς πώς ξεχάστηκε η χρήση της στη νεολιθική εποχή? Οι θεομηνίες και οι φυσικές καταστροφές δεν αποτελούν πειστικές υποθέσεις..
quote:
allzzaroΕάν φίλε μου Κηφεύς σήμερα δεν υπήρχε η πυραμίδα και ο Πλάτωνας την περιέγραφε στα γραπτά του, σίγουρα θα θεωρείτο μύθος.
Εντάξει μπορεί να ήταν κι έτσι (άσχετα αν την περιγράφει και ο Ηρόδοτος). Το κριτήριο αυτό πρέπει να λειτουργεί ως αφορμή για εγκυροποίηση κάθε μυθολογικού στοιχείου που αναφέρει ο Πλάτωνας? Διαφωνώ...
quote:
allzzaroΗ ιστορία του Αιγυπτιακού πολιτισμού ξεκινά το 7.000 ΠΧ με Μπανταριανό , Αμράτιο και Γγκέρζιο πολιτισμό.
Η προϊστορία θες να πεις και οι απαρχές των συγκεκριμένων πολιτισμών είναι μεταγενέστερες του 7000 π.Χ. (περίπου από το 5500 π.Χ. ξεκινάει ο πρώτος από αυτούς- ο Μπανταριανός). Γύρω στο 6000 π.Χ. βρίσκουμε αρκετές νεολιθικές θέσεις. Ωστόσο κανένας από αυτούς του προϊστορικούς πολιτισμούς δεν έχει δείξει στοιχεία προαπαιτούμενα ενός προηγμένου πολιτισμού με εξελιγμένη τεχνολογία. Ούτε αστικά κέντρα δεν είχαν, ενώ και η γεωργία στην Αίγυπτο φαίνεται να άρχισε κάπως καθυστερημένα σε σχέση με τη Μεσοποταμία.
quote:
allzzaroKαι αυτά Μαρινάτος - Γαλανόπουλος τα γνωρίζουν, γνωρίζουν μάλιστα λεπτομέρειες και για τον Σουμεριακό πολιτισμό που και αυτός εχει προιστορικές ρίζες.
Ολοι οι πρώιμοι πολιτισμοί της ιστορίας έχουν προϊστορικές ρίζες. Και τι μ'αυτό φίλε μου?
quote:
allzzaroΕντάξει εσύ λοιπόν, οι καθηγητές αυτοί δεν αναρωτούντε το 3.500 στην Αιγυπτο έχουμε Φαραώ Νάρμερ , Μήνη.
Την ίδια εποχή στην Σουμερία έχουμε πόλεις Ούρ, Λαγκά , Ούμα Δυναστεία των Κίς.
Στην Ελλάδα τι έχουμε?
Τίποτα??
Μα υποτίθεται είμαστε πιο προοδευμένοι από αυτούς τους λαούς. Ποια η ιστορία μας λοιπόν?
Οπως το είπες φίλε allzzaro. Υποτίθεται. Διότι η αρχαιολογική σκαπάνη δεν έχει βρει κάποια αξοσημείωτα μεγαλύτερη πολιτισμική πρόοδο στη νεολιθική Ελλάδα έναντι κάθε περιοχής από αυτές που ανέφερες, παρά μόνο σκόρπιους οικισμούς ψαράδων, κτηνοτρόφων και γεωργών, όπως στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου εκείνη την περίοδο.
quote:
allzzaroΟ Κέκρωπας ανήκει στη μυθολογία, ο Ακταίος και αυτός στη μυθολογία, ο Ιναχος μυθικός και αυτός, ο Θησέας μυθικός και αυτός, ο Μίνωας και αυτός μυθικός , ο Έπαφος και αυτός μυθικός, η Ιώ και αυτή στη μυθολογία.
Θα μου πείς ρε φίλε αφού δεν έχουμε κάτι το χειροπιαστό, κάποια απόδειξη ότι έζησαν?
Γιατί ρε φίλε έχουμε κάποια απόδειξη ότι έζησε ο Μεσανιπαδά το 3.000 στη Σομερία? Εχουμε καμία απόδειξη ότι έζησε ο Ελουλού?
Εχουμε καμμία απόδειξη ότι έζησαν οι Φαραώ της Προδυναστικής Περιόδου? Επειδή δηλαδή κάπου αναγράφονται τα ονόματα τους τους θεωρούμαι ιστορικά πρόσωπα και θεωρούμε μυθικά πρόσωπα τους Ελληνες σύγχρονους τους?
Δηλαδή φίλε allzzaro τι προτείνεις? Να ανακηρύξουμε ιστορία,την ελληνική μυθολογία, επειδή κάποια εξέχοντα πρόσωπα σε άλλους πολιτισμούς μπορεί να είναι περισσότερο αποδεκτά ως πραγματικά? Ετσι λύνονται τα προβλήματα της έρευνας?
quote:
allzzaroΚαι γιατί λοιπόν να μην θεωρήσουμε ότι επι Αιγηίδος υπήρχε πολιτισμός στο Αιγαίο? Το 10.000 ΠΧ.
Αφού υπήρχε στην Αιγυπτο το 7.000 ΠΧ γιατί να μην υπήρξε και στο Αιγαίο?
Πολιτισμός υπήρχε αλλά ανήκε στη φάση των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών και όχι της νεολιθικής. Ετσι τουλάχιστον φανερώνουν τα ευρήματα.
quote:
allzzaroΜόνος σου λές ότι η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας ήταν 7 φορές πιο ισχυρή του Κρακατόα.
Τι περιμένεις λοιπόν φίλε Κηφεύς να απέμεινε από την τότε Ελλάδα.
Απολύτως τίποτα.
Κι όμως έμειναν τόσοι διάσπαρτοι νεολιθικοί οικισμοί καθώς και πολλοί της πρώιμης χαλκοκρατίας. Διασώθηκε και η γραφή των Μινωιτών (ιερογλυφικά-γραμμική Α). Πάλι βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να εξηγήσουμε τι καταστροφή ήταν αυτή που χτυπούσε επιλεκτικά τις εστίες του εξελιγμενου τεχνολογικά πολιτισμού, αφήνοντας άθικτες τις θέσεις των νεολιθικών χωριών...
quote:
allzzaroΚαι από τη στιγμή που έγιναν τέτοιες καταστροφές, έγιναν τέτοιες γεωλογικές αναταραχές, από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπήρχε πολιτισμός, τεχνολογία ακόμα και πρίν το 7.000 ΠΧ ποιος ο λόγος να αναθεωρήσουμε τα λεγόμενα του Πλάτωνα τόσο για το 10.000 ΠΧ οσο και για την θέση της Ατλαντίδας.
Μην τα ισοπεδώνουμε λοιπόν όλα..
Εγω πάλι φίλε allzzaro πιστεύω ότι ο Πλάτωνας θα τράβαγε τα μαλλιά του αν έβλεπε τη σωρεία διαστρευλώσεων και φαντασιακών θεωριών που γονιμοποίησε η αλληγορία του...

Edited by - Agnostic on 13/12/2009 00:30:40
quote:
skartados: Φιλε κηφευς πολυ ευκολα καμπτεται το ηθικο σου.Εσυ πες αυτα που ειναι να πεις με την ησυχια σου και μετα θα δουμε και τι αλλα στοιχεια υπαρχουν που να στηριζουν αυτη την υποθεση.Προς το παρον δεν θελω πολυ να διακοπτω γιατι ειμαι πολυ περιεργος ειδικα για την καταληξη του αθηναικου στρατου.
Φίλε skartados
Στο μήνυμά μου στις 05/12/2009, είχα γράψει:
quote:
Κηφεύς , 05/12/2009, 20:50:38 :Στη θέα όλων αυτών και έχοντας στο μυαλό ό,τι ο Πλάτωνας έγραψε, είναι φανερό ότι ένα γεωλογικό συμβάν στον Ατλαντικό ή ακόμη στην Δυτική Μεσόγειο δεν ήταν δυνατόν να προκαλέσει την καταστροφή ολόκληρου του Αθηναϊκού στρατού.
Τέτοιο γεγονός δεν μπορούσε να συμβεί παρά μόνον εάν όλος ο Αθηναϊκός στρατός ήταν πάνω σε ένα νησί που βυθίστηκε. Ένα γεγονός που δεν είναι πιθανό.
Το νησί χάθηκε μετά τον πόλεμο αλλά οι Αθηναίοι συνέχιζαν ένα πόλεμο απελευθέρωσης.
Μόνον ένας πόλεμος επιδρομής ( επιθετικός και όχι αμυντικός όπως ήταν αυτός ) θα μπορούσε να εξηγήσει την παρουσία του Αθηναϊκού στρατού στο νησί της Ατλαντίδας.
Επιπροσθέτως , στην ιστορία υπάρχει μία καθαρή διάκριση μεταξύ του τρόπου που ο Αθηναϊκός στρατός χάθηκε και του τρόπου που το νησί της Ατλαντίδος εξαφανίστηκε .
Σύμφωνα με τον Πλάτωνα ο στρατός "καταβροχθίσθηκε" από τη γή ενώ το νησί βυθίστηκε στη θάλασσα .
Αυτό φαίνεται καθαρά απ’τον ισχυρισμό του ότι ο στρατός τάφηκε στην ξηρά .
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω τα χάσματα τα συνδεδεμένα με σεισμούς δεν είναι ποτέ τόσο μεγάλα για να καταπιούν ανθρώπους σε ποσότητα .
Κατά συνέπειαν ο Αθηναϊκός στρατός πρέπει να έχει ταφεί είτε κάτω από ένα παχύ στρώμα ηφαιστειακής στάχτης , ή κάτω από μία μεγάλη κατολίσθηση εδάφους ή χιονοστιβάδας .
Η αρχική σύσταση του εδάφους πάνω στο οποίο η πόλη των Αθηνών κτίσθηκε και κυρίως η καταστροφή της τον ίδιο καιρό με την Ατλαντίδα υποστηρίζει αυτήν την άποψη .
Δηλαδή ο Αθηναϊκός στρατός είτε τάφηκε κάτω από ένα παχύ στρώμα ηφαιστειακής στάχτης (που έφθασε στην Αττική από την Σαντορίνη μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της) , ή κάτω από μία μεγάλη κατολίσθηση του εδάφους (στην Αττική).
Πιθανόν, ένα μερος του Αθηναϊκού στρατού να γλύτωσε από την στάχτη ή την εδαφική κατολίσθηση, και να διέφυγε δια θαλάσσης ή πρόλαβε να απομακρυνθεί δια ξηράς προς την ηπειρωτική Ελλάδα .
Αυτή είναι η μοναδική υπόθεση που μπορώ να κάνω.
Φιλικά
Κηφεύς
"Κατά συνέπειαν ο Αθηναϊκός στρατός πρέπει να έχει ταφεί είτε κάτω από ένα παχύ στρώμα ηφαιστειακής στάχτης , ή κάτω από μία μεγάλη κατολίσθηση εδάφους ή χιονοστιβάδας .
Η αρχική σύσταση του εδάφους πάνω στο οποίο η πόλη των Αθηνών κτίσθηκε και κυρίως η καταστροφή της τον ίδιο καιρό με την Ατλαντίδα υποστηρίζει αυτήν την άποψη ."
quote:
Φιλε κηφευς εχω διαβασει αρκετα προσεχτικα τι εχεις γραψει μεχρι τωρα.Περιμενω ομως με μεγαλο ενδιαφερον να δωσεις περισσοτερα στοιχεια ακριβως για αυτη σου την προταση."Κατά συνέπειαν ο Αθηναϊκός στρατός πρέπει να έχει ταφεί είτε κάτω από ένα παχύ στρώμα ηφαιστειακής στάχτης , ή κάτω από μία μεγάλη κατολίσθηση εδάφους ή χιονοστιβάδας .
Η αρχική σύσταση του εδάφους πάνω στο οποίο η πόλη των Αθηνών κτίσθηκε και κυρίως η καταστροφή της τον ίδιο καιρό με την Ατλαντίδα υποστηρίζει αυτήν την άποψη ."
Πέραν της υποθέσεως που έκανα, φίλε μου, skartado:
quote:
Δηλαδή ο Αθηναϊκός στρατός είτε τάφηκε κάτω από ένα παχύ στρώμα ηφαιστειακής στάχτης (που έφθασε στην Αττική από την Σαντορίνη μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της) , ή κάτω από μία μεγάλη κατολίσθηση του εδάφους (στην Αττική).Πιθανόν, ένα μερος του Αθηναϊκού στρατού να γλύτωσε από την στάχτη ή την εδαφική κατολίσθηση, και να διέφυγε δια θαλάσσης ή πρόλαβε να απομακρυνθεί δια ξηράς προς την ηπειρωτική Ελλάδα .
Αυτή είναι η μοναδική υπόθεση που μπορώ να κάνω.
... είναι αυτονόητη η απορία μου:
Γιατί τόσα χρόνια δεν ευαισθητοποιήθηκε κανείς από τους ιθύνοντες (εννοώ του ελληνικού κράτους) , να προχωρήσουν σε ανασκαφές στην Αττική και έρευνες στην θαλάσσια περιοχή γύρω από αυτήν ξεκινώντας κυρίως από την περιοχή του Σουνίου όπου (δεν είναι τυχαίο για μένα), βρίσκεται ο ναός του Ποσειδώνα ... ;
Φιλικά
Κηφεύς
Συγκεντρωτικό κράτος μπορούμε να δούμε στην Θήρα την εποχή της έκρηξης του ηφαιστείου της.
Συγκεντρωτικό κράτος στην Αττική που έχουμε εντοπίσει;
Δεύτερον, έχουμε καθόλου γεωλογικά στοιχεία που να μας λένε για καταπόντιση εδάφους από την εποχή του 1670π.χ. στην περιοχή της Αττικής;
Τρίτον, γιατί ο ναός του Ποσειδώνα είναι σε περίεργη θέση και πρέπει να σχετίζεται με την υποτιθέμενη Ατλαντίδα; Μήπως και έχουμε βρει εκεί κοντά κάποια άλλα στοιχεία που να μας δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει κάποια βάση σε αυτές τις σκέψεις;
Οι Αθηναίοι ήταν απόλυτα φυσιολογικό να χτίσουν ένα ναό στον Ποσειδώνα που να βλέπει στην ανοικτή θάλασσα...
Οι δήθεν Άτλαντες από την Θήρα, γιατί να κάνουν ντου στους Αθηναίους;
Η Θήρα είναι το τελευταίο νησί των Κυκλάδων προς το νότο.
Τι διαφορές μπορεί να είχε με μία Αττική που δεν είχε το πολιτισμικό επίπεδο να διατηρήσει βασική κεντρική εξουσία;
Εμπορικά συμφέροντα;
Μπορεί...
Όμως σε καμία περίπτωση δεν έχουμε βρει στοιχεία που να δηλώνουν δυνατή κεντρική εξουσία, η οποία θα έδινε και δυνατό στόλο για να γίνει η όποια μάχη...
Εκτός φυσικά εάν θεωρήσουμε, από την φώτιση του αγίου πνεύματος, ότι οι Αθηναίοι θα πήγαιναν με τα πόδια στην Θήρα για το ντου...
Λοιπόν σε κάθε περίπτωση η απάντηση είναι η εξής:
Χρειαζόμαστε στοιχεία, ακόμα και για μία απλή αρχαιολογική ανασκαφή: αλλιώς ψάχνουμε για το θεαθήναι... Δεν έγραψα τσάμπα για το γιαούρτωμα: εάν είσαστε αρχαιολόγοι και προωθούσατε τις απόψεις σας, θα το είχατε φάει. Για τον απλούστατο λόγο, του ότι δεν σκέφτεστε όλες τις παραμέτρους πριν σχηματίσετε μία άποψη...
ΛΟΙΠΟΝ: έχετε κάποιο απτό στοιχείο μετά από 100 χρόνια ερευνών για την Ατλαντίδα (εκτός από το φιλοσοφικό παραμύθι του Πλάτωνα), που να μας οδηγούν σε μία κατεύθυνση για ανασκαφές;;;
quote:
skartados: Φιλε κηφευς οπως ισως θυμασαι εχω εκφρασει και εγω αυτην την απορια αλλα εχω κανει και την συνδεση με το ναο του ποσειδωνα.Το θεμα ειναι αν ο γαλανοπουλος εχει δωσει συγκεκριμενα γεωλογικα στοιχεια στην περιοχη της αττικης και ειδικα του σουνειου που να σχετιζονται με την εκρηξη της σαντορινης.Το μερος δηλαδη που κατα την παραδοση γκρεμιστηκε ο αιγαιας...Αν υπαρχουν τετοια τοτε ολη αυτη η συνδεση θα ειναι πολυ παραπανω απο μια απλη υποθεση.
Όπως σου είχα αναφέρει , φίλε μου, σε άλλο topic παλαιότερα, το βιβλίο υου Γαλανόπουλου δεν το έχω πλέον, αφού το είχα δανειστεί και το επέστρεψα, αφού κράτησα μερικές σημειώσεις , τις οποίες και παρέθεσα εδώ. Σ'αυτές τις σημειώσεις δεν υπάρχουν γεωλογικά στοιχεία για την Άττική από τον Γαλανόπουλο. Ίσως πρέπει να ψάξω να βρω το βιβλίο του Γαλανόπουλου, μήπως αναφέρει κάτι γι'αυτό το θέμα και να μην το αντέγραψα εγώ.
Αλλά ο Πλάτων γράφει σαφέστατα στα μυθολογικά του στοιχεία στον "Κριτία" τη σχέση του Ποσειδώνα και του γιου του Άτλαντα με την Ατλαντίδα (τα οποία έχω ήδη αναφέρει σε παλαιότερο μήνυμά μου).
Υπενθυμίζω δε ότι όταν ο Σλήμαν έκανε τις επιτυχείς ανασκαφές του και ανακάλυψε την Τροία, τα μόνα στοιχεία που είχε ήταν τα γραφόμενα του Ομήρου στην Ιλιάδα και με αυτά θεώρησε σίγουρο ότι αυτά τα στοιχεία ήταν αρκετά για να τον πείσουν για την ιστορική ύπαρξη της Τροίας.
Φιλικά
Κηφεύς
Οι διαφορες που ειχαν ισως να ηταν ενα ιδιοτυπο καθεστως φορολογησης (που σαφως αφηνεται να εννοηθει στο μυθο του μινωταυρου),που μπορει να ειχε επιβαλει η συμμαχια κρητης θηρας στην αθηνα αλλα και σε υπολοιπα μερη.
Οσον αφορα τα στοιχεια , οι ερευνες στην αθηνα εχουν περιοριστει στην κλασσικη κυριως περιοδο.Το μεγαλυτερο παραδοξο στην ιστορια της αρχαιολογιας ειναι οτι κανεις δεν ψαχνει την αθηνα του μυθου που στο φιναλε ξερουν και που βρισκεται ενω αντιθετα ολοι ψαχνουν την ατλαντιδα.Ας γινουν ουσιαστικες ερευνες και μετα θα δουμε αν υπαρχουν πραγματικα στοιχεια η οχι.
Φιλε κηφευς επειδη στον μυθο αφηνεται να εννοηθει οτι η ατλαντιδα ειχε διαφορες και με τους αιγυπτιους καλο ειναι να ψαξουμε πως η αιγυπτος εκεινης της εποχης μπορει να εμπλεκεται σε αυτην την ιστορια.
quote:
Χοντρικά: Περίοδος από 10000 μέχρι το 3000 π.Χ. δεν υπάρχει κανένας πολιτισμός.
Και ξαφνικά απο εκεί που δεν υπήρχε πολιτισμός το 2.500 μέσα σε 500 χρόνια ανεπτύχθη τέτοιος πολιτισμός ώστε έχτισαν την πυραμίδα.![]()
Φίλε Κηφεύς καλά όλα αυτά που μας λές για ηφαίστεια για καταστροφές κλπ, με την Ατλαντίδα τι σχέση έχουν?
Η Ατλαντίδα ήταν ενα νησί με προηγμένη τεχνολογία οπως ακριβώς την περιγράφει ο Πλάτωνας και για να υπάρχει τεχνολογία πρέπει να τοποθετηθεί σε μυθικούς χρόνους διαφορετικά δεν είναι η Ατλαντίδα του Πλάτωνα.
Πιθανόν ο Κυκλαδίτικος πολιτισμός συμπεριλαμβανομένης και της Καλλίστης να είχαν εναν λαμπρό πολιτισμό. Απο τη στιγμή που υπήρξε Ατλαντίδα σίγουρα θα υπήρχαν και αλλοι πολιτισμοί
Αυτό που εγώ προσπαθώ να πώ είναι οτι υπήρχε τεχνολογία και απο τη στιγμή που υπήρχε τεχνολογία υπήρξε και Ατλαντίδα.
Απο τη στιγμή λοιπόν που μέχρι στιγμής στην Αιγυπτο μέχρι το 3.000 φαίνεται να ΜΗΝ υπήρχε πολιτισμός, πώς μπόρεσαν μεσα σε 500 χρόνια να χτίσουν ενα τέτοιο θαύμα?
quote:
Φιλε κηφευς επειδη στον μυθο αφηνεται να εννοηθει οτι η ατλαντιδα ειχε διαφορες και με τους αιγυπτιους καλο ειναι να ψαξουμε πως η αιγυπτος εκεινης της εποχης μπορει να εμπλεκεται σε αυτην την ιστορια.
Αυτό που λες , φίλε skartado, είναι πολύ σημαντικό.
Ναι , το πιστεύω αυτό που αναφέρεις. Η Αίγυπτος πρέπει (κατά τη γνώμη μου) να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Αυτό το πίστευα από παλιά.
Έρρξα μια ματιά στη βιβλιοθήκη μου, όπως και σε μερικές σημειώσεις μου και διαπίστωσα ότι αυτό για να ερευνηθεί θέλει μελέτη και αφιέρωση αρκετού χρόνου. Τότε, την εποχή που είχα ασχοληθεί με το θέμα, κάπου το διέκοψα γιατί οι επαγγελματικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις δεν μου επέτρεπαν (χρονικά) να ασχοληθώ σε μεγαλύτερο βάθος.
Αλλά θα πω δυο πράγματα που βάζουν ορισμένα εμπόδια στην εις βάθος διερεύνηση του θέματος.
Ο Πλάτωνας είναι ο μόνος που αναφέρει ορισμένες (αρκετές θα έλεγα) λεπτομέρειες για την Ατλαντίδα. Αυτό μπερδεύει, όμως, λίγο τα πράγματα γιατί δυσκολεύει τη λύση του προβλήματος αφού δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες που μπορούν να διασταυρωθούν με αυτές του Πλάτωνα.
Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο τι συνέβαινε στην λεκάνη της Μεσογείου την περίοδο από τον 16ο μέχρι τον 13ο αιώνα π.Χ.
Χωρίς να επεκταθώ (αυτή τη στιγμή) θα τα πω κωδικά χωρίς περισσότερες επεξηγήσεις.
Πρέπει να ασχοληθούμε για αυτήν την χρονική περίοδο στην λεπτομερή εξέταση των εξής:
Τι ρόλο έπαιξαν και ποιοί ήταν οι Υκσώς , τι βρήκαν και πώς ερμήνευσαν το 1929 τις ανασκαφές στην ακτή Ρας Σάμρα στη βόρεια Συρία , την εξέταση του πάπυρου του Ίπουβερ και μερικά άλλα που αφορούν εκείνη την περίοδο.
Όταν και αν μπορέσω να ξεκλέψω λίγο χρόνο θα ασχοληθώ μ'αυτά, και θα σ'ενημερώσω. Παράλληλα, φίλε μου, αν μπορείς και εσύ ψάξε γι'αυτά τα θέματα.
Φιλικά
Κηφεύς
quote:
Ή τους "απόγονους Ελλήνων" που θέλουν να πιστεύουν ότι ο Πλάτωνας γράφει την αλήθεια, έστω και εάν ακόμα δεν έχουμε βρει τίποτα ή δεν πρόκειται να βρούμε γιατί τα αντίθετα στοιχεία μέχρι σήμερα;
Εσύ τίνος απόγονος είσαι?
quote:
Σοβαρευτείτε και αφήστε τα πιστεύω και τα παραμύθια που σας πουλάνε οι ψυχοαπαθείς (τύπου οι πυραμίδες δεν χτίζονται με εργαλεία από χαλκό...)
Τότε αντε εσύ χωρίς βρακί με ενα ξύλινο σφυρί και ενα καλέμι απο χαλκό να λαξεύσεις γρανίτη![]()
quote:
ΛΟΙΠΟΝ: έχετε κάποιο απτό στοιχείο μετά από 100 χρόνια ερευνών για την Ατλαντίδα (εκτός από το φιλοσοφικό παραμύθι του Πλάτωνα), που να μας οδηγούν σε μία κατεύθυνση για ανασκαφές;;;
Αυτο θα μας το πείς εσύ ως ειδικός και ως μηχανολόγος.
quote:
Ο κηφευς μιλαει για την περιοδο που περιπου εγινε η αργοναυτικη εκστρατεια και που 2 αιωνες περιπου αργοτερα εγινε ο τρωικος πολεμος,οπου οι αθηναιοι πηραν μερος με αρχηγο τον μενεσθεα.Η ναυσιπλοοια υπαρχει στην ελλαδα τουλαχιστον 6000 χρονια πριν τα συγκεκριμενα γεγονοτα.Ακου οι αθηναιοι πηγαν με τα ποδια....
Skartados,
Ξέρεις τι πάει να πει η λέξη αρχαιολογικά ευρήματα;;;
Δεν έχουμε κάποια στοιχεία, ούτε καν σαν τις τοιχογραφίες της Θήρας στην Αθήνα...
Ξέρεις τι πάει να πει εξέλιξη πλοίου;
Έχουμε βρει στην Μεσόγειο δύο πλοία πριν από τους τρωικούς πολέμους - ένα στην Τουρκία (μινιωική εποχή - περίπου 1.600π.χ) και ένα στην Δοκό (περίπου το 2.400π.χ.). Καμία σχέση με τα σούπερ - ντουπερ πλοία με τα οποία θα έκανε κάποιος πόλεμο και ιδιαίτερα θαλάσσιες εκστρατείες, είναι πολύ κατώτερα ακόμα και από τα πλοία του τρωικού πολέμου...
Ξέρεις τι πάει να πει στόλος;
Ότι υπάρχει μία κεντρική εξουσία, η οποία είναι ικανή να φτιάξει και να διατηρήσει ένα στόλο. Σημαίνει διαχείριση πόρων και ικανότητα διαχείρισης ανθρώπων... Έχεις ιδέα ποιός ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός πλοίων που έστειλε ένα Μυκηναϊκό κράτος σύμφωνα με τον Όμηρο;;;
Τι στα κομμάτια από όλα αυτά έχουμε βρει στην Αττική;;; ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Σταματήστε λοιπόν να ονειρεύεστε και πιάστε κάνα βιβλίο αρχαιολογίας!!!
quote:
Ναι βέβαια...
Θα έκανε ντου ένα μικρό κράτος σαν την Θήρα στην Αίγυπτο...
Τίποτα άλλο;;;
Μήπως σκόπευαν να κατακτήσουν και το κόσμο;;;
quote:
Απο τη στιγμή λοιπόν που μέχρι στιγμής στην Αιγυπτο μέχρι το 3.000 φαίνεται να ΜΗΝ υπήρχε πολιτισμός, πώς μπόρεσαν μεσα σε 500 χρόνια να χτίσουν ενα τέτοιο θαύμα
Πρώτον πολιτισμός υπήρχε - μία από τις πιο παλιές γραφές έχει βρεθεί στον τάφο του βασιλιά σκορπιού...
Δεύτερον όποιος δεν ξέρει αρχαιολογία και δη ούτε καν βασική αιγυπτιολογία, δεν ξέρει και τα βήματα που έκαναν οι Αιγύπτιο μέχρι να φτάσουν στην κατασκευή της μεγάλης πυραμίδας...
Πιάστε λοιπόν κάνα βιβλίο αιγυπτιολογίας, αντί για τις σαβούρες των ψυχοπαθών σκουπιδιών που διαβάζεται...
quote:
Εσύ τίνος απόγονος είσαι?
Καλή ερώτηση...
Λοιπόν η απάντηση είναι απλή: ένα μείγμα από Έλληνες, Σλάβους, Βλάχους, Βενετσιάνους, Αρβανίτες, Ισπανούς, Ρωμαίους και καμιά δεκαριά άλλους λαούς που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα από το 143π.χ. μέχρι σήμερα...
Για να λες ότι είσαι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, σημαίνει ότι έχεις ψάξει το γενεαλογικό σου δέντρο μέχρι το 143π.χ... Υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει;;;
quote:
Τότε αντε εσύ χωρίς βρακί με ενα ξύλινο σφυρί και ενα καλέμι απο χαλκό να λαξεύσεις γρανίτη
Alzzaroοοοο...
Είσαι άσχετοοοοοοοςςςς...
Δεν λαξεύεις γρανίτη με χαλκό - τον κόβεις...
Είπαμε: αυτά είναι βασικά στοιχεία κατεργασίας υλικών που τα μαθαίνεις σε κάθε σχολή μηχανολογίας...
Τι κρίμα που εσείς δεν έχετε σπουδάσει μηχανολόγοι και έτσι μπορούν να σας κοροιδεύουν οι κάθε λογής απατεώνες και οι ψυχοπαθείς...
quote:
Αυτο θα μας το πείς εσύ ως ειδικός και ως μηχανολόγος.
Ε λοιπόν, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ!!!
Η ανακάλυψη μόνο της Θήρας έδειξε ότι υπήρχε μία απόμακρη γνώση περί αυτού του γεγονότος στους αρχαίους. Μία γνώση, που στα 1.300 χρόνια που πέρασαν, είχε γίνει ένας μύθος εμπλουτισμένος με πολύ παραμύθι...
Ένα παραμύθι που το πήραν οι σύγχρονοι παραμυθάδες και το εμπλούτισαν κατάλληλα για να το πουλήσουν στους "πιστεύοντες"...
Στο τελευταίο μήνυμά μου , στο οποίο περιέγραφα το τέλος της Ατλαντίδας με την καταπόντισή της στη θάλασσα , είχα τελειώσει με τις φράσεις :
Ήταν μία τρομερή καταστροφή άσπλαχνη και σε γιγαντιαία κλίμακα.
Αρχίζει τώρα ίσως να φαίνεται ότι οι κάτοικοι είχαν τον καιρό να φύγουν δια θαλάσσης μεταφέροντας και τα πολύτιμά τους πράγματα .
Πάντως είναι δύσκολο να πούμε ποια ήταν η τύχη τους .
Μερικοί ίσως έφθασαν στα γειτονικά νησιά Ίο και Ανάφη , μερικοί στις πιο απομακρυσμένες ακτές της Μήλου και της Κρήτης .
Συνεχίζω :
Αλλά ακόμη κι’έτσι να συνέβη , έχοντας στο θολωμένο τους μυαλό τη θεομηνία που τους κατάτρεχε ίσως βρήκαν εκεί κατερχόμενα στρώματα θανάτου σχεδόν εξ ίσου καταστρεπτικά με εκείνα που έπεσαν στη Σαντορίνη .
Αλλά περισσότερο πιθανόν είναι ότι οι εύθραυστες και ανοικτές βάρκες τους ασφυκτικά γεμάτες με ανθρώπινες υπάρξεις και τους θησαυρούς τους , αργά ή γρήγορα ακινητοποιήθηκαν στην επιπλέουσα ελαφρόπετρα και τάφηκαν στην στάχτη που έπεφτε ασταμάτητα μέχρι θανάτου από πνιγμό ή ασφυξία που έβαλε τέρμα στις δυστυχίες τους .
Αλλά έστω κι’αν μερικοί επέζησαν , τα σπίτια τους και η χώρα τους καλύφθηκαν ολοκληρωτικά και ανεπανόρθωτα με στάχτη και ο πολιτισμός τους εντελώς διερρήχθη .
Κι’αυτή η ηφαιστειακή πράξη , δηλαδή η εκκένωση του μάγματος οδήγησε μετά από μία περίοδο ετών όχι ακόμα εντελώς καθορισμένων, στην κολοσσιαία κατάρρευση του κέντρου του νησιού που προξένησε τα γιγαντιαία κύματα που κατέπνιξαν τον Αιγαίο πολιτισμό .
Η υπόθεση για την ταύτιση του ολέθρου της Στρογγύλης Σαντορίνης με την καταβύθιση της Ατλαντίδος φαίνεται να είναι δυνατή .
Ένα τέτοιο συμπέρασμα είναι πολύ εντυπωσιακό .
Αφού δε η Σαντορίνη το πιθανότερο είναι να υπήρξε Μινωική και αφού η Μινωική αυτοκρατορία δέχθηκε ένα καταστροφικό όλεθρο τον καιρό της κατάρρευσης της Σαντορίνης , η περίπτωση για την ταύτιση της Σαντορίνης με την Μινωική Κρήτη φαίνεται να πλησιάζει πολύ την πραγματικότητα .
Φιλικά
Κηφεύς
quote:
Δεν λαξεύεις γρανίτη με χαλκό - τον κόβεις...
Eίμαι άσχετος λοιπόν.
Εσύ που είσαι σχετικός για πές μας πως μπορείς να κόψεις τον γρανίτη
με εργαλεία απο χαλκό?![]()
quote:
Είπαμε: αυτά είναι βασικά στοιχεία κατεργασίας υλικών που τα μαθαίνεις σε κάθε σχολή μηχανολογίας...
Αναμένω απάντηση απο την προηγούμενη ερώτηση.
quote:
Τι κρίμα που εσείς δεν έχετε σπουδάσει μηχανολόγοι και έτσι μπορούν να σας κοροιδεύουν οι κάθε λογής απατεώνες και οι ψυχοπαθείς...
Ναί κρίμα που δεν έχουμε σπουδάσει.
Για πές μας ομως οταν λές ψυχοπαθείς ποιούς εννοείς.
Αντιλαμβάνομαι οτι ψυχοπαθείς δεν εννοείς μόνο τους Ελληνες συγγραφείς αλλά και οσους ενστερνίζονται τις απόψεις τους και οχι μόνο...
quote:
Καλή ερώτηση...
Λοιπόν η απάντηση είναι απλή: ένα μείγμα από Έλληνες, Σλάβους, Βλάχους, Βενετσιάνους, Αρβανίτες, Ισπανούς, Ρωμαίους και καμιά δεκαριά άλλους λαούς που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα από το 143π.χ. μέχρι σήμερα...
Για να λες ότι είσαι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, σημαίνει ότι έχεις ψάξει το γενεαλογικό σου δέντρο μέχρι το 143π.χ... Υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει;;;
Ολοι αυτοί που προαναφέρεις είναι Ελληνες.
Εσύ για να εχεις τέτοιου είδους αντιλήψεις σίγουρα δεν αισθάνεσαι Ελληνας. Αυτο ομως δεν σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις με αυτόν τον ξετσίπωτο τρόπο οσους αισθάνονται Ελληνες, είναι Ελληνες, ζούν στην Ελλάδα, σέβονται την καταγωγή τους.
Το να αποκαλείς ψυχοπαθείς τους Ελληνες συγγραφείς είναι ξεδιάντροπο το να αποκαλείς ομως τους γράφωντες που υποστηρίζουν τους Ελληνες συγγραφείς είναι αγένεια, είναι προκλητικό που οχι απλά δεν μπορεί να μείναι απαρατήρητο αλλά σηκώνει.
Εάν λοιπόν θέλεις εναν διάλογο εποικοδομητικό καλό θα είναι να αναθερωρήσεις τίς απόψεις σου και την συμπεριφορά σου. Διαφορετικά μείνε παρατηρητής.
Τέλος πτυχία δόξα τω θεώ ολοι έχουμε..
Πιστεύω να έγινα κατανοητός OANNHSEA ![]()
quote:
Ναι , το πιστεύω αυτό που αναφέρεις. Η Αίγυπτος πρέπει (κατά τη γνώμη μου) να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Αυτό το πίστευα από παλιά.
Για να καταλάβεις το λάθος σου.
Η Μεσόγειος, ειδικά η Μεσόγειος εχει υποστεί πάμπολες γεωολογικές αλλαγές. Σκέψου ενα πράγμα για ποιό λόγο ονομάστηκε Μεσο-γειος.
Ενώ είναι θάλασσα ονομάστηκε Μέση Γή.
Εσύ ως Κηφεύς πατέρας της Ανδρομέδας θα έπρεπε να γνωρίζεις πολύ καλά σε ποιό τόπο βασίλευε, αν δεν γνωρίζεις δεν καταλαβαίνω γιατί διάλεξες αυτό το nicname.
Η Αίγυπτος λοιπόν που αναφέρεται στην εποχή εκείνη, στη μυθολογία δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στη σημερινή περιοχή της Αιγύπτου![]()
Περιοχές που είναιξηρά σήμερα ήταν θάλασσα και περιοχές που είναι θάλασσα ήταν ξηρά. Συγκεκριμένα την εποχή των παγετώνων ευνόητο είναι να μην υπήρχε Μεσόγειος. Η Μέση Γή αποτελούσε ξηρά με ποτάμια και λίμνες. Ενα μεγάλο ποτάμι διέσχιζε την κοιλάδα οπου στη θάλασσα της Σίδρας μια μεγάλη λίμνη εδέχετο τα νερά του Αχέρωντα, του Ροδανού και του Γάδειρα ποταμού.
Ολα αυτά σήμερα βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας μαζί με κομμάτια της προστορικής Αιγηίδας.
Οι καταστροφές που υπέστη η περιοχή ήταν τεράστιες και πολλές.
Καταστροφές που κατάπιαν στην κυριολεξία κάθε πιθανή απόδειξη οτι κάποτε κάποιοι είχαν αναπτύξει εκεί μεγάλο πολιτισμό.
Καταστροφές που ξεκίνησαν το 30.000 ΠΧ και δεν σταμάτησαν παρά το 1600 με την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας.
Το ηφαίστειο της θήρας φίλε Κηφεύς δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί τέτοιες καταστροφές το 1.600 ΠΧ.
Θα ήταν τελείως ηλίθιοι κάποιοι να επενδύσουν κατασκευές τέτοιοι είδους με μεγαλιθικά μνημεία, με τάφρους, με στρατό σε ενα ηφαίστειο που πρόκειται να εκραγεί.
Για την Καλλίστη γίνονται αρκετές αναφορές απο πολλούς ιστορικούς ανάμεσα τους ο Στράβωνας οπου αναφέρουν οτι ονομάστηκε Καλλίστη εξαιτίας της ομορφιά της. Ομως αναφέρουν οτι λόγω του οτι το ηφαίστειο ήταν πάντα απειλητικό πολύ πρίν την έκρηξη την εγκατέλειψαν.
Αυτό δεν συνάδει με τις αναφορές του Πλάτωνα και η Ατλαντίδα είναι το νησί που προυποθέτει τις περιγραφές του Πλάτωνα. Εάν ο Πλάτωνας λέει ψέμματα τότε απλά δεν υπήρξε Ατλαντίδα. Καλλίστη υπήρξε, πολιτισμός υπήρξε η Ατλαντίδα δεν ήταν.
Τέλος να σημειώσω οτι προιστορικά νησιά σαν την Καλλίστη φαίνεται να υπήρξαν πάμπολα. Αυτό δεν σημαίνει οτι όλα ήταν η Ατλαντίδα..![]()
quote:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΕΚΕΙ....
Το ιδιο πράγμα είναι.
Τι εδώ τι εκεί.
Εγώ πιστεύω οτι περισσότερα μπορεί να πεί κανείς εδώ μιας και ο Κηφεύς εχει ξεκινήσει πάρα πολύ καλά.
Η περιοχή που αναμοχλεύει είναι άξια σχολιασμού αν και τα στοιχεία που έχουμε είναι πενιχρά στοιχεία που έχουν να κάνουν με μυθολογικά σενάρια και είναι τα μόνα που μπορούμε να επεξεργαστούμε.
Απο τη στιγμή που απορρίπτουμε τα στοιχεία αυτά ή τα χλευάζουμε τύπου oannisea δεν κάνουμε τίποτα παρά να προκαλούμε και να καταστρέφουμε το τόπικ του φίλτατου Κηφεύς.
Φίλε μου Κηφεύς είσαι αρκετά ευγενική παρουσία και θέλω κάθε είδους αντιπαράθεση να γίνει μεταξύ κυρίων..![]()