- Τα δόγματα δυστυχώς, τα 'χουμε μέσα στο μυαλό μας. Και ο νοών νοείτο. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Επανέρχομαι γιατί βλέπω οτι χρειάζονται περεταίρω διευκρινήσεις.
Δογματικό λέμε αυτόν που προσπαθεί το δόγμα του, τα πιστεύω του,
τις αλήθειες του, να τις κάνει γενικά αποδεκτές. Είναι λοιπόν
φανερό οτι οδηγούμαστε σε ουτοπίες, αυθαιρεσίες και πνευματικές
ακροβασίες. Γιατί οι εκλαμβάνόμενες <αλήθειες> είναι μοναδικές για
τον καθένα, γιατί ο καθένας μας είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ όπως και κάθε τι στη
φύση. Τίποτα δεν είναι ΙΔΙΟ. Όμοιο ναι Ιδιο όμως ΠΟΤΕ!!!!
Απορώ!!!!!!!!!!! Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε το προφανές!!!!
Υπάρχουν 2 ίδιοι Χριστιανοί, Βουδιστες, Μουσουλμάνοι?????????
Είναι αδύνατο να υπάρξει λοιπόν κάτι ΙΔΙΟ με κάτι άλλο!!!!!!!!!!
Είστε μοναδικοί και ΜΟΝΟΙ!!!!! ΑΝΤΕΞΤΕ ΤΟ!!!!!!!!! Μη φοβάστε την
μοναξιά γιατί μ' αυτήν θα ζήσεται μέχρι να πεθάνεται!!!!
ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΤΕ ή μάλλον παραμυθιαστείτε όσοι θέλετε αλλά μην
έχεται την απαίτηση να σας ακολουθήσουμε όλοι!!!!!!!!!
Ελεύθερη βούληση είναι ο πρώτος κανόνας της στάνης μας!
< ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ >
< Ασε με να κάνω λάθος > που λέει κι ο κολητός μου ο Γιάννης ο
Μηλιώκας,ή το λαικό μας άσμα < Ασ'τον τρελλλλλό στην τρέλλλλλλα του >
Τι ζόρι τραβάτε? Βαλθήκατε να σώσετε τον κόσμο!!!!!!!! σαν τους
< φίλους > και συμμάχους Αμερικάνους!!!
Μήπως, λέω μήπως, ψάχνεται για Αμερικανάκια???
Θέλω να πιστεύω ότι οι καιροί αλλάξαν και η εποχή είναι
¨γκαστρωμένη¨. Η εποχή του σκοταδισμού και της άγνοιας που παρήγαγε
τέτοια φαινόμενα και Μεσσίες έχει πια παρέλθει. Δεν παραμυθιάζετε ο
κόσμος πια!! Και επ' ευκαιρία η λογοτεχνία και ιδιαίτερα η Ποίηση
δεν είναι παραμυθάκια όπως μου είπε κάποιος σ' άλλη σελίδα αλλά
δρόμοι μουσικοί που ομορφαίνουν και πλουτίζουν την μοναξιά του Είναι
μας! Ο καθένας μας είναι μύστης εν υπνώσει, δεν το ξέρει, και εκεί
είναι το μεγαλείο του Ποιητή.
Ένας μηχανισμός είναι η Ποίηση που μηχανοποιεί τον άνθρωπο και τις
σχέσεις του με τα πράγματα. Ο Ποιητής φτάνει στο σημείο να
προσεταιρίζεται την αντίφαση του. Η χαρά και η θλίψη, το πάθος και η
έκσταση, το όνειρο και η δράση, ο φόβος και η ελπίδα, η θέρμη κι η
δροσιά, το ναι και το όχι, επιτέλους συναντιούνται, συμφιλιώνοντας
το θάνατο με την ζωή. Η Ποίηση δεν είναι παρά η προσέγγιση στον
κεντρικό και μοναδικό πυρήνα του εαυτού μας όπου βρίσκεται, πέρα απο
τις πιθανές ταλαντεύσεις μεταξύ των αντιθέτων το ολοκληρωμένο ΕΙΝΑΙ.
ο δρόμος που διανύει η ποίηση είναι η οδυνηρή Οδύσσεια της
αναζήτησης επαφής με το βαθύτερο μέρος του εαυτού μας, το αρχέτυπο
του Είναι, και η κάθοδος στον κόσμο του σκότους και της σκιάς είναι
μόνο αλλά αναγκαίο πέρασμα σ' αυτήν την πορεία διασαφήνισης όπου το
φως θα συνεχίσει να έχει τον πάντα τον τελευταίο λόγο.
Η κατεργασία του λευκού μέρους της ψυχής είναι πιο σκληρή απο του
μαρμάρου.
Ο Νόμος που είμαι, δεν θα με υποτάξει...
{Μαρία Νεφέλη}
Ελύτης ο μέγιστος!!!!
quote:
Η εποχή του σκοταδισμού και της άγνοιας που παρήγαγετέτοια φαινόμενα και Μεσσίες έχει πια παρέλθει. Δεν παραμυθιάζετε ο
κόσμος πια!!
Ο κόσμος.. να πέρασε την εφηβεία του πια;
Κι αν δεν τα καταλαβαινεις,τα πραγματα ειναι οπως ειναι.
ΖΕΝ
Φίλοι μου, ο αγαπητός Δημήτρης και ο ποιητικός μας lorenzo (κατά την γνώμη μου) έχουν αναλύσει επαρκώς και ορθώς το αντικείμενό μας μέσα από τις σαφέστατες τοποθετήσεις τους.
Πέρα από την προσωπική μου άποψη όμως, χαίρομαι για το εν γένει επίπεδο της συζήτησης και τις αναλύσεις, τις οποίες όλοι συνεισφέρουν.
Το δύσκολο σίγουρα είναι να εξηγήσουμε σε κάποιον (όπως είναι προφανές) ή να κατανοήσει ο ίδιος ότι είναι δογματικός στην αντίληψη.
Μήπως έχουμε δει αυτή την ταινία

ή διαβάσει το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε;
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ - της ΙΖΑΜΠΕΛ ΑΛΙΕΝΤΕ
Μια χώρα που θα μπορούσε να είναι η Χιλή, και μια πολυπρόσωπη δυναστεία που σε κάθε μέλος της αναφέρεται διαδοχικά αυτό το χρονικό είναι ο άξονας στον οποίο περιστρέφεται η υπόθεση.
Τα πρόσωπα:
Ο Εστέμπαν Τρουέμπα, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν κι έγινε ζάπλουτος γαιοκτήμονας και δυναμικός γερουσιαστής, οικογενειακός δυνάστης, του οποίου οι τρομεροί θυμοί συντάραζαν όλους γύρω του.
Η Κλάρα, η νόμιμη σύζυγός του, υπερευαίσθητη και με υπεραναπτυγμένη διορατικότητα, με απόλυτη πίστη στα πνεύματα τα οποία πλανιούνται στο μεγάλο αρχοντικό τους, πριν το στοιχειώσει και η ίδια με τη σειρά της.
Τα νόμιμα και εξώγαμα παιδιά του Εστέμπαν και οι απόγονοί τους, των οποίων οι μοίρες διασταυρώνονται και συμπλέκονται στα παιχνίδια της αγάπης και της τύχης, η δίνη της εξέγερσης και των παράνομων παθών, ο τρόμος και η φρίκη του πολέμου μιας χώρας η οποία μάχεται τον εαυτό της. Ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές, ανάμεσα στους αφεντάδες και στ' αποπαίδια, ανάμεσα στον πατριάρχη, στις γυναίκες του σπιτιού, στους υπηρέτες, στους κολίγους, δημιουργούνται και διαλύονται σχέσεις σημαδεμένες...
Τί ρόλο άραγε παίζει η μοίρα σ' αυτές τις περιπτώσεις ![]()
Ποιά είναι η Φύση του πεπρωμένου, που θα πρέπει να παρατηρήσουμε ![]()
Αν δεν έχετε υπ' όψιν την ιστορία αυτή, μάλλον θα χρειαστεί να γράψω περισσότερα...
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Θεωρείτε ότι ο Χριστός ήταν δογματικός?Το όνομα είναι σχετικά τυχαίο,θα μπορούσε να ήταν ο Βούδδας,ο Ερμής ο Τρισμέγιστος,ο Πυθαγόρας κτλ.
Στο ανωτέρω ερώτημα θα συμφωνήσω με την άποψη ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι δογματιστής, ο Χριστιανισμός όμως εμπεριέχει δόγμα και στηρίζεται σε αυτό.
Ο Χριστός με το λόγο του μετέφερε την αλήθεια. Μέρος αυτής όμως θεσπίστηκε ως δόγμα για την δημιουργία της εκκλησίας. Ανάγκη για να μπορέσουν κάποιοι να εξουσιάζουν και κάποιοι άλλοι να ανήκουν κάπου.
Δημήτρη
quote:
Τέλος ναι θα συμφωνήσω πως κάποιες αρχές και αξίες πρέπει να επιβάλλονται στους αμαθής όπως και στο παιδί που δεν καταλαβαίνει. Το πρόβλημα με το δόγμα, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ, είναι ότι δε θέλει να αφήσει το παιδί να μεγαλώσει και τους αμαθείς να μάθουν.
Ο τρόπος για να μάθει κάποιος που δεν γνωρίζει είναι να ψάξει. Η επιβολή αρχών αξιών κλπ ίσως είναι απαραίτητη αρχικά προκειμένου να ξεφύγει κανείς από την άγνοια.
Θα πρέπει όμως να υπάρχει και η ελευθερία της σκέψης της επιλογής και της έκφρασης εάν κάποιος θέλει να καλείται ελεύθερος και αυτό επειδή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως κάτι είναι σωστό ή λάθος. Ο υποκειμενικός παράγοντας δεν μπορεί να λείψει. Με την έρευνα όμως μπορεί ο καθένας να αναθεωρήσει τυχόν πράγματα που κάποιοι άλλοι του έχουν επιβάλλει και να καταλήξει στις δικές του προσωπικές αλήθειες οι οποίες θα ταιριάζουν καλύτερα στον δικό του δρόμο.
Εάν αυτές οι αξίες – αρχές αυτά πάρουν τη μορφή του δόγματος δεν θα μπορέσει να υπάρξει καμία εξέλιξη ακόμα και ανακάλυψη.
Lorenzo έχεις αρκετά δίκια σε αυτά που λες όμως οφείλεις να παρατηρήσεις ότι υπάρχει μία "επικίνδυνη" αντίφαση στα λεγόμενά σου.
Γράφεις,"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΝΗΣ ΜΑΣ" και εν συνεχεία "ΑΣΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΣΤΗ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ".Προφανώς εννοείς άτομα πνευματώδη,ιδιαίτερης ευαισθησίας,ανεξάρτητα από δόγματα κτλ.Όμως δεν είναι έτσι.Υπάρχουν πολλά είδη τρέλας και μακάρι οι τρελοί να ήταν μονάχα ποιητές και όχι άλλα πράγματα...
Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ελεύθερη βούληση είναι μία ιδιαίτερα "σκοτεινή" έννοια.Με το να λέμε ότι η ελεύθερη βούληση είναι ο πρώτος κανόνας αυτομάτως δίνουμε το δικαίωμα στον καθένα να κάνει αυτό που θέλει.Το να αφήνουμε τον κάθε τρελό στην τρέλα του είναι μάλλον ρίσκο,έτσι δεν είναι?
Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι Έλληνες φρικάρουμε μόλις ακούμε τη φράση "ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ".Είναι η λέξη "ΥΠΟΤΑΓΗ" που μας ξυπνάει κάποια απωθημένα,είναι και το ότι το Κράτος μας είναι φαιδρό και αναξιόπιστο...Επομένως υποστηρίζουμε το άλλο άκρο,την άκρατη ελευθεριότητα,την ελεεινότερη κατάσταση μίας κοινωνίας...
Χάθηκε το Μέτρο,εντελώς!
Δεν αναφέρομαι σε εσένα Λορένζο,εσύ έγραψες ότι "δεν πρέπει να μπαίνουμε στα χωράφια του άλλου",όμως αυτό δεν ισχύει για άλλους που πιστεύουν στην "ελεύθερη έκφραση",οι οποίοι το παίζουν ανεξάρτητοι,κουλτουριάρηδες και αντιδογματικοί αλλά με μεγάλη χαρά θα έβλεπαν όλο τον κόσμο να παπαγαλίζει αυτά που λένε οι ίδιοι.
Σε ένα από τα αρχικά μου μηνύματα συνέδεσα το καθολικό Δόγμα με το προσωπικό Δόγμα και υποννόησα ότι Δόγματα πάντα θα υπάρχουν.Οι περισσότεροι νομίζουν ότι Δόγμα είναι μονάχα αυτό που επιβάλλεται από το Κράτος,από τη Θρησκεία κτλ. όμως στην ουσία ακόμα κι αν όλοι αυτοί οι θεσμοί καταλυθούν αυτομάτως θα επιβληθούν νέα δόγματα από ανθρώπους που θα θελήσουν να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη...
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ.
Αυτό που έγραψα αξίζει προσοχής.Εξάλλου το σύμπαν είναι από τη φύση του δυναμικό και όχι στατικό.Τί να κάνουμε,δυστυχώς έτσι είναι.
Όσο για την ανάγκη της Πίστης σε ένα δόγμα είναι μεγάλη(τουλάχιστον για τους περισσότερους ανθρώπους) και απορώ γιατί δεν έχει συμφωνήσει κανείς μαζί μου.
Σεβασμός στις ιδέες
Σεβασμός στις αρχές
Σεβασμός στη ελευθερία του άλλου
Σεβασμός στον ίδιο μας τον εαυτό !
Φίλε kost, όσο για την αναγκαιότητα του θρησκευτικού δόγματος συμφωνώ μαζί σου και μάλιστα έχω ήδη αναφέρει πως είναι ο άνθρωπος έχει ανάγκη να πιαστεί από κάπου να ανήκει κάπου και η πίστη σε ένα δόγμα παρέχει ασφάλεια.
quote:
Είναι αδύνατο να υπάρξει λοιπόν κάτι ΙΔΙΟ με κάτι άλλο!!!!!!!!!!
Το φως, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι και σωματίδιο και κύμα. Ο δυϊσμός της φύσης είναι πλεόν γεγονός! Πιστέψτέ το! Η αρχή του αποκλειόμενου τρίτου έχει καταριφθεί.
quote:
Είστε μοναδικοί και ΜΟΝΟΙ!!!!!
"Αν είσαι μόνος / δεν είσαι Ο μόνος /κι εγώ είμαι μόνος / μικραίνει ο πόνος...". Μ. Ρασούλης. 2 μόνοι, όπως και να το κάνεις, είναι περισσότερο "ισχυροί" από 1.
Άλλος Αρμάνι, άλλος κοράνι / κι όλοι μας ένα χαρμάνι. Πίσω απο τον διαχωρισμό των διαφορετικών κόσμων που έχει ο καθένας μας, κρύβεται η ομορφότερη αρμονία : "Πως γίνεται ο καθένας όλοι / κι όλοι πως γίνονται εγώ...", Μ. Ρασούλης.
Είμαστε μοναδικοί, ξεχωριστοί μα ίδιοι. Είμαστε μόνοι και παρέα. Μοναδικοί μα και συνολικοί...
Τα δέοντα,
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 11/02/2005 19:49:50
Eνα δόγμα, για να εδραιωθεί, χρειάζεται και το ανάλογο θεατρικό σκηνικό:
Πανάκριβοι ναοί, χρυσοποίκιλτα άμφια, πολυτελέστατα αυτοκίνητα μετακίνησης των δεσποτάδων, ολόχρυσες μήτρες με διαμάντια, δημιουργούν μια ...ιερή σκηνοθεσία. Tα σημερινά δόγματα λανσάρουν τα πλούτη τους με περίσσια αλαζονεία, εντελώς αντίθετα απ' οτι ο γλυκύς Iησούς δίδαξε.
Αν επέστρεφε στη γη, να μιλήσει για ταπεινότητα, αγάπη και ανεκτικότητα, είμαι σίγουρος ότι θα τον αφόριζαν οι ίδιοι οι «πιστοί» του.
Ως Έλληνες, ιδιαιτέρως, πονάμε για την βάναυση προσπάθεια εξόντωσης της κληρονομιάς μας.
Ξερίζωσαν ναούς κι έχτισαν νέους πάνω στα θεμέλια τους χωρίς ίχνος σεβασμού.
Γκρέμισαν αγάλματα (βλ. άγαλμα του Δία στην Ολυμπία).
Κατάργησαν κάθε φιλοσοφική σχολή, (βλ. Aκαδημία του Πλάτωνα).
Mέχρι και τους Ολυμπιακούς αγώνες είχαν καταργήσει μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα.
Έκαψαν αρχαία βιβλία και συγγράμματα.
Aναθεμάτισαν και αναθεματίζουν ακόμη και σήμερα κάθε ελεύθερη και διαφορετική άποψη, ακόμη και στην τέχνη.
Eν πάση περιπτώση και για να μην μακρυγορώ, με γεγονότα γνωστά, ας αναρωτηθούμε, ας ΣTOXAΣTOYME γιατί η φιλοσοφία πολεμήθηκε και πολεμιέται από τα δόγματα; Γιατί μισούν, τόσο, τη φιλοσοφική σκέψη, η οποία ουδέποτε υποδούλωσε την ανθρωπότητα. Iσα ίσα που αγωνίστηκε σκληρά για την Eλευθερία (βλ. Aναγέννηση) και κυρίως ας ENΩΘOYME και επιτέλους ας ΔPAΣOYME.
Kλείνοντας, αναρωτιέμαι μήπως τελικώς θα ήταν καλύτερα να μην έχουμε καμιά γνώμη για το Θεό από το να ευτελίζουμε δεισιδαιμονικά το όνομά Tου. Θα μου πείτε, εύλογα, ότι αυτό ρέπει κάπως προς τον αθεϊσμό. Προσωπικώς, το θεωρώ λιγότερο επικίνδυνο από την δογματική δεισιδαιμονία που τόσα δεινά έχει επιφέρει στην Aνθρωπότητα.

Φίλε Deva,
Είναι ο τρόπος που σκέφτεσε ιδιαίτερος, αλλά είμαι σίγουρος πλέον, καλοπροαίρετος. Λοιπόν φίλε μου, μην ισοπεδώνεις τα πράγματα. Παράδειγμα όπως στη λογική εξίσωση: Το άλογο έχει τέσσερα πόδια, το τραπέζι έχει τέσσερα πόδια άρα κατ' εσέ Άλογο = Τραπέζι.
Μου γράφεις λοιπόν: Είσαι Μόνος, είμαι Μόνος άρα αν έρθεις ή έρθω κοντά σου δεν θα είμαστε μόνοι!!!!!!!!
Πως θα γίνει αυτό καλέ μου φίλε? Εντάξει έχουμε ένα κοινό σημείο, όπως το άλογο και το τραπέζι, αυτό όμως δεν μας κάνει ίδιους! Κατάλαβε το αυτό για να καταλάβεις τον άλλο συλλογισμό μου.
Μου παραθέτεις παρακάτω.
Είχες ρωτήσει πως ένας αγράμματος χωρικός θα βοηθηθεί απο την ποίηση, λόγω της γλώσσας που αυτή χρησιμοποιεί. Σου είχα πεί λοιπόν οτι ο καθείς με τα όπλα του. Αρκεί να θέλει κάποιος και να έχει την ελευθερία της επιλογής χωρίς επιβολές και εκμετάλευση της αγνοίας του απο επιτήδειους προσυλητιστές...
Ζω τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη και σε πληροφορώ ότι η λαική ποίηση μέσω των μαντινάδων μεγαλουργεί! Όπως κι όλες οι τέχνες γιατί οι Κρήτες έχουν πολύ ανεπτυγμένην την αίσθηση της ελευθερίας!!!
Πήρες λοιπόν το <Θέλει> και λές αυθαίρετα < Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει...> κι αυτό το θεωρείς φασιστικό ή ελιτίστικο ή απαξιωτικό, για να είμαι ειλικρινής δεν πολυκατάλαβα πως καταλήγεις στο συμπέρασμα αυτό... Αν θέλεις μου το διευκρινίζεις...
Υ.Γ.
Λες ότι γνώρισες τον Osho ή Ραζνίς όπως τον γνώρισα κι εγώ κι ήμουνα στου Κούνδουρου με τους Ρασούλη κ.α. τους οποίους δεν νομιμοποιούμε να αναφέρω, αλλά ρε φίλε μεγαλώσαμε και είναι .... παλινπαιδισμός νομίζω, με κάθε σεβασμό...
Μήπως είσαι ο Χιωτ...ς?
quote:
Παράδειγμα όπως στη λογική εξίσωση: Το άλογο έχει τέσσερα πόδια, το τραπέζι έχει τέσσερα πόδια άρα κατ' εσέ Άλογο = Τραπέζι.
Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Το συμπέρασμά σου, το "κατ' εσέ" που λες, απέχει πολύ από εμένα. Πες μου σε παρακαλώ, σε ποιο σημείο των λόγων μου διαφαίνεται αυτό? Πως οδηγήθηκες εδώ ? Θα ήθελα να δω τον συλλογισμό σου, θα είχε ενδιαφέρον, όχι εδώ όμως, καταλαβαίνεις, το θέμα μας είναι άλλο. Με ενδιαφέρει πάντως, γιατί αν τούτο μπορείς να το αποδείξεις, εγώ πρώτος θα βγω και φωνάξω πως λέω ανοησίες.
quote:
Πήρες λοιπόν το <Θέλει> και λές αυθαίρετα < Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει...> κι αυτό το θεωρείς φασιστικό ή ελιτίστικο ή απαξιωτικό, για να είμαι ειλικρινής δεν πολυκατάλαβα πως καταλήγεις στο συμπέρασμα αυτό... Αν θέλεις μου το διευκρινίζεις...
Lorenzo, αυτό το έσβησα, αν θα δεις το νέο μήνυμα είναι διορθωμένο. Ήταν λάθος ο συλλογισμός μου, αναφερόταν σε άλλο πρόσωπο. Δεν έχεις εσύ καμία ανάμειξη σ' αυτό. Ξέχνα το ! Λάθος δικό μου.
quote:
Μου γράφεις λοιπόν: Είσαι Μόνος, είμαι Μόνος άρα αν έρθεις ή έρθω κοντά σου δεν θα είμαστε μόνοι!!!!!!!! Πως θα γίνει αυτό καλέ μου φίλε? Εντάξει έχουμε ένα κοινό σημείο, όπως το άλογο και το τραπέζι, αυτό όμως δεν μας κάνει ίδιους! Κατάλαβε το αυτό για να καταλάβεις τον άλλο συλλογισμό μου.
Φίλε μου, το παράδειγμα που αναφέρεις, δεν μπορεί να ληφθεί ως αρχή ενός συλλογισμού. Είναι "παγίδα" του νου. Όταν λέω "είμαστε ίδιοι", η πρότασή μου σαφώς δεν απευθύνεται στα εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου, σαφώς δεν απευθύνεται στον τρόπο που σκέφτεται ο καθείς, σαφώς δεν αναφέρεται στην υποκειμενική αντίληψη του καθενός, στον τρόπο που αντιλαμβάνεται την αλήθεια, το ψεύδος, την γνώση, την άγνοια, τον κόσμο.
Εγώ ο ίδιος λέω κάπου πως ο καθένας μας είναι ένας διαφορετικός κόσμος και γι' αυτό του καθενός το τσερβέλο, θα τον οδηγήσει εκεί που εκείνο θέλει. Έτσι οδηγείσαι και εσύ, εσφαλμένα θα έλεγα, στο παράδειγμα που αναφέρεις.
Στο βαθύτερο υπόστρωμα της ύπαρξης όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Αλλάζουν γιατί εκεί, η λογική απουσιάζει και δεν προβάλλει στον νου τέτοιες "παγίδες". Εκεί η φύση, η ανθρώπινη φύση, λουσμένη, πλυμμένη και καθαρή από το φως, την θερμότητα και απαλαγμένη από τα μικρόβια του παρελθόντος και του μέλλοντος, είναι ίδια για όλους. Εκεί, βλέπεις, αισθάνεσαι, συνιδητοποιείς πως διόλου δεν διαφέρει κανείς απο κανέναν. Η φύση μας καλέ μου φίλε, είναι ίδια. Πολλά πράγματα μας έχουν κάνει να αποκλίνουμε μεταξύ μας, πολλά ! Πόλεμοι, σφαγές, ίντριγκες, δολοπλοκίες, αρνήσεις, δόγματα, αντιδόγματα, φαινομενικές αλήθειες, ψεύδη, μίση, αλληλοσπαραγμοί, εχθρότητες, σκοποί και τόσα άλλα που ξεχνώ. Στο βαθύτερο υπόστρωμα της ύπαρξής μας, και το έχω ξαναπεί σε κάποια φίλη, η ανθρώπινη φύση είναι τέλεια, ίδια και μοναδική.
Είναι λίγο περίεργα τούτα τα λόγια, δεν μπορώ να στα αποδείξω, δεν μπορώ να σε κάνω να με πιστέψεις, μα κι αν μπορούσα, πάλι δεν θα με πίστευες γιατί ο κόσμος έχει χάσει πια την εμπιστοσύνη του, όχι μόνο στον συνάνθρωπό του, μα, όπως είδες και εδώ, ακόμα και στην φύση.
Δεν θέλω να λέω πολλά. Ποτέ δεν είπα κάτι εναντίον των Κρητικών μαντινάδων, και οι Κρήτες, σαν λαός, είναι όλοι λεβεντιές και παλικάρια και τους γουστάρω και τους αγαπώ και τους δέχομαι και τους παραδέχομαι και αυτούς και την παράδοση που κουβαλούν και τα έθιμα και την λαογραφία τους.
Πρέπει να ξέρουμε όμως τι λέμε. Ο δυϊσμός στην φύση υπάρχει, γι' αυτό και διαχωρίζονται οι απόψεις μας. Η φύση μας όμως είναι μία, κοινή και μοναδική, όπως ο κορμός ενός δέντρου. Κλαδιά υπάρχουν πολλά, μα όλα έχουν κοινή ρίζα.
Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τις λέξεις. Λες "είναι αδύνατο", σου λέω, όχι είναι δυνατό. Δεν μπορώ να σου το αποδείξω παρά μονάχα αν σου παραθέσω ένα παράδειγμα από την επιστήμη, που για κάποιους, ευτυχώς ως στιγμής, δεν επιδέχεται και τόσο μεγάλη αμφισβήτηση, τουλάχιστον, ο τομέας των θετικών επιστημών, έχω αυτήν την άποψη, προσωπικά δηλ.
Όπως και να 'χει, παραθέτω τον λόγο μου και θέτω εαυτόν σε έλεγχο, - όχι μόνο από τους αναγνώστες μα και από εμένα τον ίδιο - ακριβώς για να μου δείξει κάποιος σε ποιο σημείο σφάλω, αν σφάλω, και αν ναι, γιατί σφάλω. Διακατέχομαι πάντα από την υποψία της ασυναρτησίας μου, αλλά ως στιγμής ουδείς βρέθηκε να μου αποδείξει την ύπαρξή της. Περιμένω λοιπόν έναν έξυπνο αλητάμπουρα να με κάνει άνω κάτω...
Φιλικά,
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 11/02/2005 22:11:05
quote:Terity, σχετικά με αυτό που με ρωτάς, σου απαντώ λακωνικά: «Η δεκάδα χωρίζεται σε εξάδα και τετράδα. Τρεις φορές το 4 μας κάνει 444. Βγάζεις άκρη;
Αν δυσκολεύεσαι μπες στην «ΙETZIRA» όπου το «Ι» ισοδυναμεί με το 10 της δημιουργίας. Στις εγκυκλοπαίδειες το γράφουν παραπλανητικά «Yetzira».
(9) του (1) σήμερα.(10) και ο Λουκάς
ΟΚ. Μιλάς για τα 10 σεφιρότ και το δέντρο της ζωής. Με τα οποία ο Θεός/Λόγος, σε συνδυασμό με τα 22 γράμματα/ήχους του εβραικού αλφαβήτου, δημιούργησε το σύμπαν. Τα 4 σεφιρότ έχουν να κάνουν με το πνεύμα του Θεού, τον αέρα, το νερό και τη φωτιά και τα άλλα 6 με τις διαστάσεις.
Τρεις φορές το 4 μας κάνει 12 αλλά τέλος πάντων...το 444..το μισό του 888. Αν το 888 είναι ο ήλιος, το 444 είναι η γη η οποία κάνει το χορό της γύρω από το βασιλιά της...
Πού πάμε από δω;....
quote:
Ποιό πράμα;
Οι θεωρίες που ακούγονται η συζήτηση κλπ. Αν κ δεν μπορω να πω οτι αποδέχομαι την ύπαρξη "πυλών" ούτε όμως την απορρίπτω θα έβρισκα σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον μια καινούρια θεωρία όσον αφορά αυτες. Κάποια που να μην έχω ακούσει. όπως κάποια που να περιλαμβανει:
quote:
Λέω να βάλουμε και μιά "Μαγδαληνή" να μας .... ενισχύσει το ενδιαφέρον
Για να δούμε τι θα δούμε..
http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Αφού θές αστροφυσική πάμε αστροφυσική...
Και λίγη αριθμοσοφία δε βλάπτει...
Και αναλύω τα του Ιαπετού...
Οκ, ο Ιαπετός(10+1...+200=666) είναι ένας απ'τους 8 κυριότερους δορυφόρους του Κρόνου.
Είναι το μοναδικό σώμα στο ηλιακό μας σύστημα που η τροχιά του έχει απόκλιση κατά 15 μοίρες απ'τις τροχιές των υπολοίπων σωμάτων.
Γιατί άραγε?
Σίγουρα πάντως αν κάποιος βρισκόταν εκεί πάνω θα'χε πανοραμική θέα απ'όλο το ηλιακό μας σύστημα...!
Ας βάλω και λίγη χημεία...
Έχετε δεί ποτέ μόριο φουλερένιου (C60)?
Δομή του Φουλερένιου C60. Κάθε μόριο έχει τη μορφή κανονικού εικοσαέδρου...κάπως σαν μια μπάλα ποδοσφαίρου φανταστείτε...
Εικόνες από τον Ιαπετό έχετε δεί?
Μπορεί βέβαια να έχει καταστραφεί απ'τις πτώσεις μετεωριτών αλλά, ε, κάτι έχει απομείνει για να μας βοηθάει να κατανοήσουμε το αρχικό του σχήμα, όσο δε για το τείχος που διατρέχει τον Ιαπετό κατα μήκος του ισημερινού του με 20 χλμ ύψος περίπου και 2000 χλμ μάκρος, έ αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε αρκετές φωτογραφίες...
Αμ εκείνο το πολικό εξάγωνο στον Κρόνο?
Χμμμ...
Και έτσι όπως στροφάρει γύρω απ'τον Κρόνο, κάτι μου θυμίζει...
Α ναι, τη Σελήνη, το δορυφόρο της Γής, ξέρετε αυτήν που όλοι μας βλέπουμε τη μία πλευρά της...
Χμμμ...διχασμένες προσωπικότητες ο Ιαπετός και η Σελήνη!
Να επεκταθούμε και σε νανοτεχνολογία???
Σε δομές νανοσωλήνων και πού χρησιμεύουν?
Μπά άλλη φορά, μη σας κουράσω περισσότερο...
Φυσικά θα μου πείτε όλα αυτά!
Φυσικά θα σας πώ και γώ!
Ή μήπως φυσικά τεχνητά?
Χε χε χε...
(Ερίωπα έχουμε κέφια και οι δύο σήμερα!
Η Μαία μας λείπει...για πές...!)
quote:
helios2012 Απεστάλη: 09/01/2009, 20:04:48 Ή μήπως φυσικά τεχνητά?
Χε χε χε...
Αγαπητέ μας φίλε όλο το ακροατήριο κρέμεται απ’ το στόμα σου, …συγνώμη απ’ τους «δακτύλους» σου ήθελα να πω. Φοβάμαι μόνο μη μας κατηγορήσουν οι αναγνώστες για «αιθεροβαμωνισμό».
Συμβαίνουν βλέπεις και όλα αυτά τα φοβερά πράγματα γύρω μας και ενώ θα έπρεπε να σχολιάζαμε με θάρρος τις εξελίξεις οι οποίες ήλθαν ως από μηχανής θεός να ενισχύσουν τον «μέγα ιδεολογικό Πόλεμο», εμείς δείχνουμε ότι δεν μας απασχολούν και ότι ζούμε μέσα σε μία χρονοκάψουλα παγιδευμένη σε τροχιά γύρω απ’ τον Ιαπετό.
Λέω λοιπόν να περάσουμε τις «Ωγύγιες Πύλες» ή «ΟΓΚΑΣ ΑΘΗΝΑΣ» και να προσγειώσουμε την Αργώ μας πάνω σε καμιά «Μαγδάλα» και απ’ εκεί να παρακολουθήσουμε τα «πύρινα» καμώματα και τους "ογκ-ηθμούς" του Ζαπάττα και των συγγενών του επί της Γης. Ένα μόνο λέω "πίσω έχει η μαχλάδα την ουρά".
(Σημ: όσο και αν προσπαθούσα κάποτε να διορθώσω μιά θειά που έλεγε αχλάδα την μαχλάδα δεν το πέτυχα ποτε.)
Μετά αν έχουμε καιρό, φίλε helios2012, αν θες μιλάμε και για το «ΟΓΚΟΣ» ή «ΑΓΚΟΣ» δηλαδή το τρίγωνο ή Τρίγωνα της Αθηνάς της 84πυλης.
(10) του (1) σήμερα ξημερώνει στην Αυστραλία και εύχομαι όλοι οι αναγνώστες νάναι καλά.
Ερίωπας
Για χάρη των αναγνωστών υπενθυμίζω ότι η Κύρβη ή Κύρβις ήταν τριγωνική.
Αααααχχχ…, με ρωτά ο φίλος μας ο Dr Jekyll Mr Hyde τι είναι οι «Πύλες».
Του απαντώ Ογκάς ή Όγκας έλεγαν στην αρχαιότητα τας «Πύλας» εξ ου και το «Ωγύγιες Πύλες» για τας «Ογκάς Αθηνάς». Ανταπόκριση καμία.
Ακόμα και οι συνήθεις ανταποκριτές έπαψαν και αυτοί να εκπέμπουν.
Ρωτάω λοιπόν «είναι κανένας αναγνώστης απ’ την Πύλο;»
Άγκος είναι ιερός τόπος και έχει τριγωνικό σχήμα , σημαίνει «Πύλος» και «Πύλος» είναι η αρχαία ελληνική λέξη για την Πυραμίδα.
Όποιος δεν με πιστεύει ας κάνει μια εκδρομούλα να δει από κοντά την «Πυραμίδα» της Πύλου.
Ο Ιησούς πάντως σύχναζε σ’ ένα παρόμοιο λόφο που είχε το όνομα της Αθηνάς. Ποιος το θυμάται;
Σ’ αυτό το στάδιο που βρίσκεται το θέμα, νομίζω ότι οι αναγνώστες πρέπει να συγκεντρώσουν σ’ ένα μεγάλο φύλλο χαρτιού όσα έχω γράψει και να τα επεξεργαστούν.
Αν υπάρξει ανταπόκριση συνεχίζουμε. Αν όχι, σημαίνει ότι είναι ακόμα ανέτοιμοι οι άνθρωποι για τον «Μέγα Ιδεολογικό Πόλεμο».
Αλήθεια υπάρχει κανένας αναγνώστης που διερωτάται για την σχέση Ιησού και Μαγδαληνής;
Θα απαντήσει επιτέλους κανένας μενόμενος ...Χριστιαναράς τι αντιπροσωπεύουν οι Τρείς Πύλες στις Χριστιανικές εκκλησίες ή ξέρουν μόνο να σκίζουν τα ιμάτιά τους όταν τους θίξεις το Ιαπετικό παραμάγαζο που έχουν λειτουργήσει δίπλα απ' τον Υπέρλαμπρο Ελληνικό Ναό;
Ερίωπας
Κατά τ'άλλα σιωπώ...
Αναμένω να δώ την ανταπόκριση των άλλων στο κάλεσμά σου...
Λές ν'απαντήσει κανείς?
Δεν το νομίζω...
Ισως σιωπήσουν σαν και μένα, αλλά για διαφορετικούς λόγους απο μένα...
Άντε να δούμε τι μέλλει γεννέσθαι...
Καληνύχτα σας από έναν Αιθεροβάμωνα...
Εγώ πάντως δεν έχω αφιερώσει τη ζωή μέσα στα βιβλία όπως είναι εμφανές από τους συζητητές στο θέμα αυτό. Και όσο και αν με ενδιαφέρει ούτε έχω την πολυτέλεια του χρόνου να το κάνω. Οπότε δηλώνω μαύρα μεσάνυχτα όπως και κάποιος άλλος συνομιλητής.
ΜΙλάτε για πύλες και αργούς και το Λόφο των Ελαιών. Για τον Ιησού και τη Μαγδαληνή και το μεγάλο τους έρωτα. Μήπως η Μαγδαληνή, μέσα στην τριάδα Πατέρας/Υιός/Άγιο πνεύμα, είναι το άγιο πνεύμα; Μήπως το άγιο πνεύμα συμβολίζει τη γυναικεία ψυχή που τόσο απασχολούσε τον Ιησού; Μήπως Πατέρας είναι το Σώμα, Υιός είναι η Διάνοια/Νους και το Άγιο Πνεύμα η (γυναικεία) ψυχή η οποία για να καταφέρει να εκδηλωθεί και να εκφραστεί πρέπει τα άλλα δυο να βγουν από τη μέση;
Αυτή δεν ταλαιώρησε τον Ιησου;
Δεν ξέρεω για σας εγώ πάντως απόψε θα καμαρώσω τη σελήνη. Λέγεται ότι απόψε θα φορέσει τα πιο λαμπρά της...
Edited by - Terity on 10/01/2009 10:37:21
quote:
Εγώ πάντως δεν έχω αφιερώσει τη ζωή μέσα στα βιβλία όπως είναι εμφανές από τους συζητητές στο θέμα αυτό. Και όσο και αν με ενδιαφέρει ούτε έχω την πολυτέλεια του χρόνου να το κάνω. Οπότε δηλώνω μαύρα μεσάνυχτα όπως και κάποιος άλλος συνομιλητής.
Βάλε και εμένα μέσα
quote:
ΜΙλάτε για πύλες και αργούς και το Λόφο των Ελαιών. Για τον Ιησού και τη Μαγδαληνή και το μεγάλο τους έρωτα. Μήπως η Μαγδαληνή, μέσα στην τριάδα Πατέρας/Υιός/Άγιο πνεύμα, είναι το άγιο πνεύμα; Μήπως το άγιο πνεύμα συμβολίζει τη γυναικεία ψυχή που τόσο απασχολούσε τον Ιησού; Μήπως Πατέρας είναι το Σώμα, Υιός είναι η Διάνοια/Νους και το Άγιο Πνεύμα η (γυναικεία) ψυχή η οποία για να καταφέρει να εκδηλωθεί και να εκφραστεί πρέπει τα άλλα δυο να βγουν από τη μέση;
Αυτή δεν ταλαιώρησε τον Ιησου;
Να πω δυό πραματα εδω πέρα. Πρώτα απ όλα το οτι η Μαγδαληνη σχετίζεται με την πόρνη που είχε συγχωρήσει ο Ιησούς είναι αυθαίρετο συμπέρασμα κάποιων. Δεύτερον το οτι ο Ιησούς "τα είχε" με τη Μαγδαληνη είναι μια ιστορία που απο όσο ξέρω η μοναδική της "βάση" είναι οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω απο τον πίνακα του Ντα Βίνσι.
Απο κει κ πέρα όσον αφορά τη γυναικεία ψυχη/φύση είναι κάτι που στον ευρή Χριστιανισμό εκφράζεται με τη λατρεία της Παναγίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες διάβασε το θέμα που έχω ανοίξει εδώ:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10065
Οσον αφορά τις τρεις πύλες της ορθοδοξίας αυτή τη στιγμη μου διαφεύγει, υποθέτω συμβολίζει την αγία τριάδα αλλα μπορει να συμβολίζει κι άλλα.
http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
quote:Ακόμα και οι συνήθεις ανταποκριτές έπαψαν και αυτοί να εκπέμπουν.
Εγώ να σου πω την αλήθεια, κάπου σας έχασα...πάνω που νόμιζα ότι είχα αρχίσει κάπως να σας καταλαβαίνω...![]()
quote:
Σ’ αυτό το στάδιο που βρίσκεται το θέμα, νομίζω ότι οι αναγνώστες πρέπει να συγκεντρώσουν σ’ ένα μεγάλο φύλλο χαρτιού όσα έχω γράψει και να τα επεξεργαστούν.
Αυτό μου πέρασε από το μυαλό να το κάνω...μήπως και συντονιστώ....
quote:
Αν υπάρξει ανταπόκριση συνεχίζουμε. Αν όχι, σημαίνει ότι είναι ακόμα ανέτοιμοι οι άνθρωποι για τον «Μέγα Ιδεολογικό Πόλεμο».
To ότι δεν απαντάμε δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε εδώ και δεν παρακολουθούμε...
quote:
Αλήθεια υπάρχει κανένας αναγνώστης που διερωτάται για την σχέση Ιησού και Μαγδαληνής;
Και βέβαια.....
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related
quote:
Ερίωπαςquote:Ακόμα και οι συνήθεις ανταποκριτές έπαψαν και αυτοί να εκπέμπουν.
Εγώ να σου πω την αλήθεια, κάπου σας έχασα...πάνω που νόμιζα ότι είχα αρχίσει κάπως να σας καταλαβαίνω...
ar_ia, αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα δεν είσαι η μόνη... Ο Ερίωπας εκπέμπει σε υψηλές συχνότητες και ίσως πρέπει να χαμηλώσει λίγο τον πήχυ...
Εγώ επανέρχομαι στη Σελήνη. Τώρα βγήκα έξω και την είδα και τι θέαμα λαμπρό... Κάπου είχα πει ότι η ψυχή εισέρχεται στον Καρκίνο και o Dying_Incubus συμπλήρωσε ότι εξέρχεται στον Αιγόκερο. Λέγεται ότι ο Καρκίνος/Φεγγάρι συμβολίζουν τη μητέρα και ο Αιγόκερος/Κρόνος συμβολίζουν τον πατέρα. Η Σελήνη συμβολίζει επιπλέον τις ανθρώπινες αδυναμίες, την ψυχή μας, τη γυναικεία φύση, το κύτταρο της οικογένειας, το συναισθηματικό μας κόσμο. Τα λέω καλά, helios2012? Φαίνεται ότι κατέχεις αρκετά για τον αστρικό κόσμο...
Την πανσέληνο αυτή, φεγγάρι και κρόνος, λειτουργούν σαν τους γονείς οι οποίοι τροφοδοτούν τα παιδιά τους και τα βοηθούν να μεγαλώσουν, να αναπτυχθούν, να αλλάξουν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό. Και δεν υπάρχει πιστεύω μεγαλύτερη ανάγκη από τη σημερινή κοινωνία να "μεγαλώσει", να διευρύνει τους ορίζοντές της, να αλλάξει και να επιτρέψει την αγάπη να γεφυρώσει τα τόσα χάσματα που αυτή έχει δημιουργήσει.
Τώρα, μήπως από εκεί που τελειώνει το 888 (ήλιος) και αρχίζει το 444 (γη) μετά κάπως συνεχίζει η σελήνη; Απόψε πάντως και οι τρεις πλανήτες είναι σε ευθυγράμμηση. Ό,τι και να συνεπάγεται αυτό...
Edited by - Terity on 10/01/2009 21:22:06