ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- - - - { ο Ά γ ν ω σ τ ο ς Υμηττός } - - - - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- - - - { ο Ά γ ν ω σ τ ο ς Υμηττός } - - - - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Βρίλ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
ΒρίλΜέλος
23/03/2006, 11:48:59
Μπροστά από την πόρτα μας, το μεγαλύτερο σε μήκος και όγκο όρος της Αττικής.

Πολλά έχουν λεγχθεί, πολλοί αναφέρουν διάφορα "μυστήρια", μόνο που σχεδόν τίποτε από όλα αυτα τα θεαματικά που έχουν κυκλοφορήσει δεν άντεξαν σε λεπτομερέστερη εξέταση.

Το όρος έχει τη δική του ιστορία. Από τους προϊστορικούς χρόνους λεγόταν "Υμηττός". Λέξη που χάνεται στα βάθη των αιώνων και φέρεται νε άχει Πελσγική ρίζα.

Ένα αξιόλογο βιβλίο-συλλογή, είναι το "Τα βουνά της Αττικής" του Ν. Νέζη. Για κάποιους έχει γίνει κάτι σαν το ... ευαγγέλιο. Με λιωμένα από την αναζήτηση πληροφοριών φύλλα, ίσως και το πιο ταλαιπωρημένο βιβλίο της συλλογής μου.

Ατελείωτες διαδρομές, αρκετές κορυφές, διάφορα κρυφά που μόνο σε κάποιους τα δείχνει, είναι εκεί ξαπλωμένος ο Γίγαντας της ελληνικής Ιστορίας.

Μας περιμένει ?

Θα μας αφήσει να τον γνωρίσουμε ?

Σίγουρα, τα περισσότερα που κρύβει, και δεν μιλώ σε βάθος ίσως πενήντα και εκατό μέτρων κάτω από την επιφάνειά του, είναι άγνωστα στους περισσότερους. Ακόμα και τα πιο εμφανή, γιατί δεν φαίνονται από την τηλεόραση... Μόνο άμα πάς ο ίδιος.

Αφήστε τη βολική πολυθρόνα και δοκιμάστε τις αντοχές σας. Στο ταξίδι σας μπορέιτε να ανακαλύψετε πολλά. Σίγουρα θα δείτε πολλά με τα μάτια σας, αλλά πιθανόν να δείτε και κάποια άλλα σε δεύτερη ματιά. Με τα μάτια της ψυχής... ίσως ... ?

Ο Άγνωστος Υμηττός μας περιμένει.

23/03/2006, 14:18:29
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Βρίλ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Η ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ "ΗΡΕΜΟΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟ 90 ΕΝΙΩΘΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΝΑ ΜΕ ΓΕΜΙΖΕΙ.
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΘΗΣΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ (ΠΡΙΝ ΝΑ ΚΑΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ 94-95).
ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΚΑΛΟΣΟΡΙΖΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΣΟΥΝ.
ΣΟΥ ΑΝΤΑΠΕΔΙΔΕ ΗΡΕΜΙΑ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΗΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ..
ΤΟΤΕ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑΝ ΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ..
ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΓΕΣ ΜΙΑ ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΦΟΡΤΙΖΕΙ ΘΕΤΙΚΑ...

ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑ.

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΟΥΝΑ.

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΤΟΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΕΜΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1915-1930.

ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ..

ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

FRODOΜέλος
23/03/2006, 19:08:26
Ευτυχως ανεφερθηκαμε και σε αυτον!

Ο Υμηττος με τα 50 σπηλαια του,με τα περιεργα πλασματα του και με την θετικη του ενεργεια,κερδιζει αξια μια θεση στα ιερα βουνα της Ελλαδας.Υπαρχουν διαφορες ιστοριες για τον Υμηττο,μην ξεχναμε:την γυναικα πουλι(για πολλους σφιγγα)που εχει φτασει πολλες φορες ως το Κορωπι και ως τον καμπο των Σπατων.Την μαρμαρωμενη νεραιδα,οπου ενα βραδυ την μαρμαρωσε ο Προφητης Ηλιας.Και σπηλιες λιγο πιο κατω απο το εκκλησακι του Πρ.Ηλια που εχουν την δυνατοτητα να εξαφανιζουν διαφορα μελη του σωματος.Και κατι τελευταιο,γιατι να απαγορευεται η ανοδος στο βουνο μετα τις 12 το βραδυ;

(Ξερει κανεις που ειναι το δρακοσπιτο στον Υμηττο;)

dim.karΜέλος
23/03/2006, 21:16:33
Καλησπέρα.

Λυπήσου τον Βρίλη! Μην τον δαγκώσεις κατευθείαν... Ηρέμησε... Ποιος ξέρει, μπορεί και να έρθει στα σεμινάρια... Ηρέμησε... Μπορεί νάναι καλό παιδί... Ποιος ξέρει τι βλακείες άκουσε... Άκου εξαφανίζονται πόδια, χέρια...

Αλλά να σε διορθώσω σε κάτι: το μεγαλύτερο βουνό της Αττικής είναι η Πάρνηθα...

Και από προσωπική πείρα το πιο παράξενο ζώο που έχω δει στον Υμηττό είναι ένα περίεργο αλεπουδάκι...

Δημήτρης

dim.kar

Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos

Τhanks!!!

UnseenΜέλος
24/03/2006, 08:34:59
Καλημέρα!

Δεν θά 'ναι 2-3 μέρες που διάβασα σε ένα από τα "απαγορευμένα" περιοδικά ότι ο Υμηττός θεωρείται το ιερό βουνό της Αθήνας, η Πεντέλη το αγαπημένο και η Πάρνηθα το μυστηριακό.

Υμηττός ή Τρελλός λέγεται το βουνό, εικάζεται μάλιστα ότι η δεύτερη ονομασία προέκυψε από την ανακολουθία των καιρικών συνθηκών, δηλ. φαίνεται σαν να διαφέρουν οι καιρικές συνθήκες πάνω στο βουνό σε σχέση με τις υπώρειές του. Αλλά πάλι νομίζω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει με όλα τα βουνά και πως όσο πιο πολύ ανεβαίνεις από τους πρόποδες προς την κορυφή τόσο πιο διαφορετικές γίνονται οι καιρικές συνθήκες.

Μια και μένω στους πρόποδες του βουνού από την πλευρά της Αθήνας και όχι του κάμπου των Σπάτων, το επισκέπτομαι συχνά με την οικογένειά μου, με φίλους ή μόνη και έχει γίνει για μένα κάτι σαν ησυχαστήριο, σαν καταφύγιο όπου μπορώ να έρθω σε επαφή με πολύ βαθιές μου σκέψεις. Αλλά επισκέπτομαι συνήθως το αισθητικό δάσος της Καισιαριανής (το εκκλησάκι της Ανάληψης, τον λόφο των Ταξιαρχών κλπ.), καθώς και την περιπατητική διαδρομή που ξεκινάει από τον Καρέα - και που πριν από τη μεγάλη πυρκαγιά ήταν καταπληκτικής ομορφιάς.

Αναμφισβήτητα ο Υμηττός έχει κάτι το "μαγικό" όπως όμως και όλα τα βουνά...

Ανδρέα δεν πιστεύω να θέλεις να δαγκώσεις τον master Frodo μας, έτσι; Για δοξασίες και θρύλους έγραψε ο άνθρωπος.

Και τι είναι αυτά τα σεμινάρια που λέει ο Δημήτρης;

Με αγάπη,
Unseen

YΓ Frodo, η γυναίκα-πουλί ή σφίγγα που λες μήπως σχετίζεται με την παράδοση περί της Αρπυΐας που ζει στον κάμπο των Σπάτων;

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****

dim.karΜέλος
24/03/2006, 08:58:01
Καλημέρα!

Από την άποψη της ιστορίας και της λαογραφίας αν θέλετε τις δέχομαι κι εγώ τις διηγήσεις για τη γυναίκα πουλί που έβγαινε από το σπήλαιο του λιοννταριού, όπως και τις πληροφορίες για το ιερό του Απόλλωνα, το σπήλαιο για το μελίρυτο Πλάτωνα και τις θαυμάζω. Οπότε Βρίλη παρεξήγησα, και έλα να σου βάλω το λουρί σου για να μην τον δαγκώσεις στα σίγουρα.

Τρελός ονομάστηκε (άλλη εξήγηση) από τους γάλλους ναύτες που εντυπωσιάστηκαν από το σχήμα του: πολύ μακρύς, που μεταφράζεται στα γαλλικά "τρε λο" (όποιος είναι καλός στα φραντζέζικα ας το γράψει. εγώ βαριέμαι να ψάχνω λεξικά.

Δημήτρης

Δημήτρης

dim.kar

Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos

Τhanks!!!

AngelosΜέλος
24/03/2006, 09:35:12
dim kar

Tres long = πολυ μακρυς (με το συμπαθειο)

Η προσβαση στην κορυφη το βραδυ απαγορευεται διοτι αν δεν απαγορευοτανε ολο και καποιος θα βρισκοτανε να ανατιναξει
τους αναμεταδοτες των καναλιων ανεβαζοντας το πολιτισμικο
επιπεδο της πρωτευουσας κατα 70 με 80 %. Χωρια τα ωφελη απο
τη μειωση της υπογεννετικοτητας.

Αγγελος.

XDΜέλος
24/03/2006, 10:08:22
Ο FRODO πράγματι παρέθεσε σχεδόν το σύνολο των ιστοριών για την περιοχή.

Συμπληρώνοντας τα παραπάνω, από την βιβλιογραφία που διαθέτω, λέγεται επίσης πως 1) στον Υμηττό έκανα θυσία - σπονδή οι γονείς του Πλάτωνα υπέρ του νεογνού τους, 2) οι ιδιότητες του εδάφους μπορούν να διατηρήσουν τα σώματα των νεκρών, 3) υπάρχουν δεκάδες βότανα στις πλάγιες του ικανά να θεραπεύσουν σχεδόν κάθε ασθένεια (για αυτό κάποιοι ονόμαζαν το βουνό «Κήπο του Άδωνι», 4) οι Πυξίδες στους πρόποδες του βουνού κοντά σε κάποια σπηλιά της Ηλιούπολης «τρελαίνονται» ενώ 3χλμ. μετά υπάρχει χτισμένος τοίχος, 5) σε κάποιο ρέμα του Καρέα εμφανιζότανε «τα παλιά χρόνια» ένας βρικόλακας, 6) οι νεράιδες χορεύουν στο στρογγυλό πλάτωμα της κορυφής του βουνού, 7) ορισμένοι επισκέπτες επιστρέφουν από αυτό παράφρονες, 8) μπορεί στις αναβάσεις σου να συναντήσεις «περίεργους συνοδοιπόρους», 9) πως οι άγιοι μαρμάρωσαν έναν λιοντάρι που ενοχλούσε, βασάνιζες τους Χριστιανούς στην ομώνυμη πια «σπηλιά του Λιονταριού», 10) πως στην σπηλιά του «Νυμφόληπτου» υπάρχει χρυσάφι, 11) πως στο βουνό υπάρχει κάποιος θησαυρός ή θησαυροί από την εποχή του Δ.Π.Π., 12) πως σε «κάποια τοποθεσία πάνω από την μονή Καισαριανής εκεί που συγκλίνουν οι τρεις πλαγίες του βουνού» υπάρχει άπατο βαραθροσπήλαιο το οποίο ορισμένα βράδια εκπέμπει δέσμευες φωτός, 13) σε κάποιο παλιό σταθμό της Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. κάποια φαντάσματα στοιχειώνανε τον χώρο, 14) πως στις αρχές του 1990 σε μια πλαγία του προσγειώθηκε ένα Α.Τ.Ι.Α. καίγοντας κυκλικά χόρτα και δένδρα (βλέπω απέναντι την πλαγία και έχω φωτογραφίες 10+ χρόνια μετά βέβαια.. φωτιά ήτανε!!), 14) για τους σκελετούς που βρέθηκαν το 1943 σε κάποια σπηλιά κοντά στην μονή Αστεριού,15) υπάρχει μια σπηλιά υποχθόνιων (!) . . . μην μου πείτε ότι δεν θυμίζουν Πεντέλη αλλά οι «ερευνητές» σπεύδουν να μας υπενθυμίσουν ότι συμβαίνουν «αραιά και που»

Πάντως τα περισσότερα υποτιθέμενα υπερφυσικά φαινόμενα (αυτά τα κάποια, κάπου, κάτι, σε κάποιο .. κ.α.) φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα στο νοητό χώρο μεταξύ της μονής Αστερίου, της περιοχής «Καλλοπούλα» και της μονής Καισαριανής.

Τώρα μένοντας πλησίον του βουνού, τα μόνα παράξενα φώτα που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια είναι οι φάροι των πυροσβεστικών που καμία φορά τα καλοκαίρια εμφανίζονται το σούρουπο καθώς ανεβαίνουν τις πλαγίες (α! απολαυστική οδηγική εμπειρία όταν ασκώ το «άθλημα», δηλαδή όταν έχω αμάξι ) ενώ πού και πού ακούγονται φήμες για συλλήψεις ναρκομανών στην τέως «σπηλιά του Λιονταριού» και νυν τεκέ κατά τα λεγόμενα των αρχών και παλαιότερα (αρχές του ’90) για κάποιες συγκεντρώσεις Σατανιστών μετά το τέρμα των λεωφορείον του δήμου Παπάγου.

Edited by - XD on 24/03/2006 10:18:03

UnseenΜέλος
24/03/2006, 10:23:49
quote:
Πάντως τα περισσότερα υποτιθέμενα υπερφυσικά φαινόμενα (αυτά τα κάποια, κάπου, κάτι, σε κάποιο .. κ.α.) φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα στο νοητό χώρο μεταξύ της μονής Αστερίου, της περιοχής «Καλλοπούλα» και της μονής Καισαριανής.

Με κίνδυνο να φάω καμιά πρωινή... δαγκωματιά (Δημήτρη το έβαλες το λουρί;), υπενθυμίζω ότι δεν χρειάζεται να ψάχνει κανείς κάπου συγκεκριμένα για να αποκτήσει υπερβατικές (καλύτερη ίσως λέξη από το "υπερφυσικές") εμπειρίες και ότι το τμήμα που αναφέρει ο/η XD είναι το αρτιότερο αισθητικά. Όπου υπάρχει συγκέντρωση ομορφιάς, ο άνθρωπος ενδοστρέφεται ευκολότερα, την εσωτερικεύει και τη μετουσιώνει σε δική του ανάταση, οπότε όλες οι πιθανότητες φαντάζουν περισσότερο ανοικτές.

Με αγάπη,
Unseen

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****

FRODOΜέλος
24/03/2006, 10:48:04
quote:

Καλημέρα!

Από την άποψη της ιστορίας και της λαογραφίας αν θέλετε τις δέχομαι κι εγώ τις διηγήσεις για τη γυναίκα πουλί που έβγαινε από το σπήλαιο του λιοννταριού, όπως και τις πληροφορίες για το ιερό του Απόλλωνα, το σπήλαιο για το μελίρυτο Πλάτωνα και τις θαυμάζω.

Επετρεψε μου να σε διορθωσω.Απο το σπηλαιο λιοννταριου εβγενε ενα λιονταρι το οποιο φοβιζαι τους κατοικους του χωριου,με αποτελεσμα να μην μπορουσαν μα πηγαινανε στην εκκλησια του Αγιου Νικολαου που ηταν κοντα στην σπηλια.Ενα βραδυ παρουσιαστηκε,ο Αγιος στα ονειρα των κατοικων και τους ειπε να πανε στην εκκλησια.Το αλλο πρωι οι κατοικοι πηγαν στην εκκλησια με αποτελεσμα να βγει το λιονταρι.Πριν ομως προλαβει να κανει τιποτα το λιονταρι,βγενει ο Αγιος απο την εκκλησια και το πετρωνει.
Οσο για την γυναικα-πουλι,ειχε κατεβει απο τον Υμηττο,το 1920 στο Κορωπι(ο τοπος μου)και πειρε ολες τις σοδιες των κατοικων.Ομως υπαρχουν και πιο προσφατες εμφανισεις του πλασματος αυτου.Μαλιστα ειχε εμφανιστει και στις αρχες της κατασκευης του αεροδρομιου Σπατων για να τρομαξει τους εργατες,να σταματησουν τις εργασιες.Αυτη η κινηση απο μεριας της γυναικας-πουλι δικαιολογηται με την ανασκαφη κατω απο το αεροδρομιο,οπου βρεθηκε ενας ναος προς τιμην της σφιγγας!
Τελος,πολλοι λενε οτι καθε πρωι λιγο πριν ξημερωσει ακουγεται ενας ηχος σε ολο το βουνο και λεγεται οτι ειναι της γυναικας-πουλι.

ΒρίλΜέλος
24/03/2006, 12:36:18
quote:

Τελος,πολλοι λενε οτι καθε πρωι λιγο πριν ξημερωσει ακουγεται ενας ηχος σε ολο το βουνο και λεγεται οτι ειναι της γυναικας-πουλι.

Καλημέρα.

Να σε ρωτήσω κάτι.

Έχεις δεί εσύ, ή ξέρεις κάποιον συγκεκριμένο ή έχεις κάποια πηγή (π.χ. βιβλίο, εφημερίδα, φωτογραφία) που να πραγματεύεται αυτή την "γυναίκα-πουλί" ?

Ύστερα. Το Αεροδρόμιο Αθηνών έχει μια υπηρεσία που ασχολείται με την ασφάλεια του Αεροδρομίου και μία που ασχολείται με τα "οικολογικά" γύρω από αυτό. Και επιπλέον, κάθε ένα λεπτό προσγειώνεται ή απογειώνεται ένα αεροπλάνο. Τα ίδια τα αεροπλάνα πετάνε πάνω από κάποια σημεία, έχω δεί ο ίδιος ότι πετάνε πάνω από Πεντέλη, κοντά στον Υμηττό και άλλα, που δεν έχουν και τόση σημασία για το θέμα μας.

Πόση πιθανότητα δίνεις, να υπαρχει η "Γυναίκα-Πουλί", να κόβει βόλτες στην ευρύτερη περιοχή και να μήν την έχει πάρει πρέφα κανείς. Και επειδή είναι πρωϊ ? Και εγώ έχω βρεθεί στον Υμηττό όταν οι άλλοι κάνουν νάνι και εκατοντάδες, χιλιάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται από τα άγρια χαράματα στο πόδι... Για σκέψου το.

Πέρα από το άλλο καλό. Για δοκίμασε να πλησιάσεις το αεροδρόμιο ή να κάνεις καμιά "στραβή" κοντα στο αεροδρόμιο... Για σκέψου το και έτσι.

Ναός της "Γυναίκας-Πουλι" κάτω από το αεροδρομιο ? Βρέθηκε τετοιο πράγμα ? Για δείξε μου το σε παρακαλώ που το είδες αυτό.

Αυτό σχετικά με τα εξαφανισμένα μέλη σε κάποιες σπηλιές, ναι, ισχύει. Το έχω διαπιστώσει και εγώ και ο Dim.Kar από πρώτο χέρι.
Να σου πώ τι γίνεται.
Βρισκόμασταν στην πλαγιά, κοντά στη Μονή Αστερίου. Εκεί υπάρχει μαι διαταραχή στο ιζηματογενές πέτρωμα, που σε κάποιους κύκλους πολύ μυημένων σε αυτά τα πράγματα λέγεται και "καρστικοποιημένη διάκλαση".
Τις λεπτομέρεις δεν μπορώ να στις πώ από το φόρουμ, γιατι φοβάμαι τα αντίποινα.
Εκεί λοιπόν ήμασταν κάπου δέκα άτομα, και ο ένας μας πλησίασε το άνοιγμα. Σιγά σιγά το σώμα του ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ. Μιλούσε κανονικά, κοίταζε, μας άκουγε και τον ακούγαμε, αλλά σιγά σιγά το σώμα του άρχιζε και εξαφανιζόταν, από τα πόδια, ο κορμός, και σιγά-σιγά και το κεφάλι.
Πήγε και άλλος να δεί τι έγινε και έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και έπειτα και άλλος, και άλλος, μέχρι που εξαφανίστηκαν έτσι δέκα άτομα !
Εγώ εξαφανίστηκα τελευταίος. Πέρασα σε μιά άλλη διάσταση και έβλεπα το λιγοστό φώς να εξαφανίσεται στην άκρη του τούνελ, που ήταν ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου.
Και κατέβαινα, και κατέβαινα, μέχρι που έφτασα κοντά στα έγκατα της Γής...
Εκεί είδα και τους οιπόλοιπους που είχαν εξαφανιστεί.
Ήταν όλοι καλά στην υγεία τους, ολόκληροι και αρτημελής. Και ε περίμεναν.
Κάποιος απ την παρέα μου είπε.
"Που είσουν βρά μ%$@$@#$α. Εκατό ώρες έκανες να κατέβεις."

Αυτό είναι ένα από τα παράδοξα του Υμηττού. Που χάθηκαν οι εκατό ολόκληρες ώρες...

FRODOΜέλος
24/03/2006, 12:54:47
Κοιτα,εχω ακουσει πολλες φορες ξημερωματα αυτον τον ηχο που εγραψα στο παραπανω post,αλλα το αποδιδω σε καποιο ζωο.Το να υπαρχει η γυναικα-πουλι οι πιθανοτητες ειναι 1%.Παντος ενας φιλος μου,ειπε οτι την συναντησε και την ειδε να πινει καφε.
XDΜέλος
24/03/2006, 12:59:14
Την υπόθεση για την γυναίκα Πουλί την είχα αναφέρει σε ένα πολύ παλιό θέμα του Esoterica για το Mothman (μου φάνηκε ότι υπήρχε κάποια σύνδεση), αρκετές πληροφορίες πάντως για αυτήν μπορείς να βρεις στο άρθρο του Τ.Μ. «Τι συμβαίνει στα Σπάτα», τεύχος 98 (11-2001) από τον Ι. Γιαννόπουλο (αν θες το άρθρο το έχω scanαρει) με σύγχρονες μαρτυρίες του (τώρα αυτό βέβαια σηκώνει πολύ συζήτηση διότι δεν είναι αξιόπιστος ερευνητής αλλά..) αναφορές υπάρχουν και στο βιβλίο «Αττική η Μαγική Γή» του ΤΣΙΚΛΙΔΗ (δεν έχω πρόχειρες αυτή την στιγμή συγκεκριμένες σελίδες) . . .
FRODOΜέλος
24/03/2006, 13:29:11
Μπορεις να μου στηλεις με e-mail το αρθρο γιατι με ενδιαφερει πολυ;
Ας βαλουμε στη συζητηση μας και το Μαυροβουνι,οπου στην κορυφη του,υπαρχουν καποιες τρυπες και απο κατω υπογεια νερα!
Οσο για την γυναικα-πουλι μπορει να ζει μεσα σε καποια σπηλια του Υμηττου.
Για οτιδιποτε εχει σχεση με τον Υμηττο και την γυναικα-πουλι το e-mail μου ειναι:metalsot@yahoo.gr
Οσο για τις ομοιοτητες του mothman και της γυναικας-πουλι ειναι εμφανες.
Η γυναικα-πουλι εμφανιστηκε στο Κορωπι,λιγο πιο πριν απο την μικρασιατικη καταστροφη.
Ο mothman εμφανιστηκε στην γεφυρα του Μπρουκλιν,λιγο πριν την καταρτευση της.
Η γυναικα-πουλι οπως και ο mothman ειναι ανθρωπομορφα πλασματα.
ΒρίλΜέλος
24/03/2006, 14:10:28
quote:

Ας βαλουμε στη συζητηση μας και το Μαυροβουνι,οπου στην κορυφη του,υπαρχουν καποιες τρυπες και απο κατω υπογεια νερα!

Ένα ένα ! Όχι όλα μαζί.

quote:

Οσο για την γυναικα-πουλι μπορει να ζει μεσα σε καποια σπηλια του Υμηττου.

Λές ?
Και ποιά λές να έχει τις -μεγαλύτερες- πιθανότητες να είναι ?

dim.karΜέλος
24/03/2006, 14:12:15
Kαλημέρα και πάλι!

Άγγελε σ' ευχαριστώ και δεν παρεξηγούμε. Αλλωστε αφού ειναι "να μακρύς με το συμπάθιο", τι να κάνουμε, να παρεξηγηθούμε; Αλλά είναι tres long ή tres longue; Για το γαμότο ερωτώ και μόνο...

Όσο για τη γυναίκα πουλί μάλλον ψόφησε από τη γρίπη των πτηνών...

Η άνοδος στο βουνό απαγορεύεται κυρίως των πυρκαγιών. Άλλώστε ΑΝ περπατάς μπορείς να ανέβεις στη κορυφή από ΠΑΝΤΟΥ και να μη δεις ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Σε περίοδο υψηλού κινδύνου η προσέγγιση στο βουνό απαγορεύεται παντελώς (ορθώς κατ' εμέ!!!)

Τέλος έλεος ρε παιδιά!!! Εκεί που λέγαμε ωραία ωραία "δείτε τι ωραία
λαογραφία έχουμε για τον Υμηττό", αρχίσαμε τις ..., άντε μην το πω και με πετάξει πάλι έξω η κυρία των κλειδιών...

Θα με αναγκάσετε να αμολήσω το Βρίλη!!!

Δημήτρης

dim.kar

by Peronosporos

Τhanks!!!

dim.karΜέλος
24/03/2006, 14:12:47
Kαλημέρα και πάλι!

Άγγελε σ' ευχαριστώ και δεν παρεξηγούμε. Αλλωστε αφού ειναι "να μακρύς με το συμπάθιο", τι να κάνουμε, να παρεξηγηθούμε; Αλλά είναι tres long ή tres longue; Για το γαμότο ερωτώ και μόνο...

Όσο για τη γυναίκα πουλί μάλλον ψόφησε από τη γρίπη των πτηνών...

Η άνοδος στο βουνό απαγορεύεται κυρίως των πυρκαγιών. Άλλώστε ΑΝ περπατάς μπορείς να ανέβεις στη κορυφή από ΠΑΝΤΟΥ και να μη δεις ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Σε περίοδο υψηλού κινδύνου η προσέγγιση στο βουνό απαγορεύεται παντελώς (ορθώς κατ' εμέ!!!)

Τέλος έλεος ρε παιδιά!!! Εκεί που λέγαμε ωραία ωραία "δείτε τι ωραία
λαογραφία έχουμε για τον Υμηττό", αρχίσαμε τις ..., άντε μην το πω και με πετάξει πάλι έξω η κυρία των κλειδιών...

Δημήτρης

dim.kar

by Peronosporos

Τhanks!!!

dim.karΜέλος
24/03/2006, 14:37:26
Συγγνώμη και για το double post!!!

Δημήτρης

dim.kar

by Peronosporos

Τhanks!!!

ΒρίλΜέλος
24/03/2006, 14:39:18
quote:

Να μην τον αμολήσεις.

Το παιδί (o FRODO) έχει κάποιους προβληματισμούς σχετικά με τον Υμηττό.
Μια που μένει και στις ρίζες του, στο Κορωπί, πολλά έχει ακούσει και λογικό έιναι να έχει κάποιες απορίες.

Και σε ένα φόρουμ των Σπηλαιολόγων που "μπήκε", δεν μπόρεσε να βρεί κάποιες απαντήσεις, γιατί εκεί δεν μιλάνε κάν για τον Υμηττό. (όχι ακόμα, γιατί μόλις συστήθηκε η "ειδική" ομάδα χαρτογράφησης και εξερεύνησης)

Γιατί λοιπόν FRODO, μια που έχεις τους προβληματισμούς, άν ζεί η όχι η Γυναίκα-Πουλί σε κάποιο από τα 100 σπήλαια, βάραθρα ή τρύπες 1χ1 του Υμηττού, δεν ακολουθείς την ειδική Ομάδα Χαρτογράφησης και Ανίχνευσης Σπηλαιοβάραθρων Υμηττού ?

Ανοιχτή είναι, δεν κοστίζει τίποτα, έχεις άμεση επαφή με Σπηλαιολόγους και το μόνο που θέλει είναι ... περπάτημα στον Υμηττό ?

(αυτό ισχύει για όλους, όχι μόνο για τον FRODO)

24/03/2006, 19:05:42
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ...

ΒΡΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΚΑΜΠOΥΡΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ...

quote:
1-ΑΙ ΠΑΛΑΙΑΙ ΑΘΗΝΑΙ
2-ΑΤΤΙΚΟΙ ΕΡΩΤΕΣ
3-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
4-ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ
5-ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
6-ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΜΑΚΡΑΣ ΖΩΗΣ
7-Ο ΑΝΑΔΡΟΜΑΡΗΣ
8-Ο ΑΝΑΔΡΟΜΑΡΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
9-Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.....
ΚΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ................

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ