- - - - { ο Ά γ ν ω σ τ ο ς Υμηττός } - - - - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ομως γιατι μενουμε συνεχεια στο θεμα της γυναικας-πουλι;
Γατι δεν ασχολουμαστε με το υπογειο συστημα του Υμηττου,που ειναι συγουρο οτι υπαρχει;
Και μην ξεχναμε οτι το χρεισιμοποιουσε και ο ΝΤΑΒΕΛΗΣ(Χριστος Νατσος).
quote:
Την υπόθεση για την γυναίκα Πουλί την είχα αναφέρει σε ένα πολύ παλιό θέμα του Esoterica για το Mothman (μου φάνηκε ότι υπήρχε κάποια σύνδεση), αρκετές πληροφορίες πάντως για αυτήν μπορείς να βρεις στο άρθρο του Τ.Μ. «Τι συμβαίνει στα Σπάτα», τεύχος 98 (11-2001) από τον Ι. Γιαννόπουλο (αν θες το άρθρο το έχω scanαρει) με σύγχρονες μαρτυρίες του (τώρα αυτό βέβαια σηκώνει πολύ συζήτηση διότι δεν είναι αξιόπιστος ερευνητής αλλά..) αναφορές υπάρχουν και στο βιβλίο «Αττική η Μαγική Γή» του ΤΣΙΚΛΙΔΗ (δεν έχω πρόχειρες αυτή την στιγμή συγκεκριμένες σελίδες) . . .
Καταρχιν σ΄ευχαριστω πολυ για το e-mail.Απο τα λιγα που διαβασα στο αρθρο,στον καμπο υπαρχει ελια της σφιγγας και μαλιστα υπαρχει και ενα παραξενο σχημα χαραγμενο πανω στην ελια.Τωρα τα ατυχηματα που γινονται στην πανω πλευρα του αεροδρομιου ισως να εχουν σχεση με καποια καταρα της σφιγγας.
quote:
Να μην τον αμολήσεις.
Αχ, μ'αυτά που διαβάζω φοβάμαι πως θα αμοληθεί μόνος του. Και δεν θα έχει κι άδικο.
Εγώ απλά ας αναφέρω πως η γέφυρα του Μπρούκλυν ανέκαθεν έχαιρε άκρας υγείας και πως είναι μια χαρά στη θέση της. Λίγο ψάξιμο στο google (ή και στο εσωτέρικα) και θα λυθούν οι απορίες περί ιστοριών mothman, γεφυρών κλπ.
No Method, No Guru, No Teacher
quote:
Καταρχιν σ΄ευχαριστω πολυ για το e-mail.Απο τα λιγα που διαβασα στο αρθρο,στον καμπο υπαρχει ελια της σφιγγας και μαλιστα υπαρχει και ενα παραξενο σχημα χαραγμενο πανω στην ελια.Τωρα τα ατυχηματα που γινονται στην πανω πλευρα του αεροδρομιου ισως να εχουν σχεση με καποια καταρα της σφιγγας.
FRODO, χαίρομαι που σου φάνηκε ενδιαφέρον, να είσαι καλά!
Από εκεί και πέρα βέβαια όπως έγραψα και παραπάνω μην παίρνεις τίποτε τις μετρητής ειδικά από τον Ι. Γιαννόπουλο, μπορείς όμως άνετα να το δεις ως ένα ενδιαφέρον ή τουλάχιστον γοητευτικό folklore.
Υ.Γ.
Αν θέλετε και μόνο με την άδεια του δημιουργού του θέματος Βριλ, μπορώ να παραθέσω δυο φωτογραφίες του 2004 (παρ’ όλο που έχουν περάσει 10+ χρόνια είναι ακόμα εμφανέστατο λόγο τις ελάχιστης βλάστης) με το υποτιθέμενο μέρος πρόσκρουσης του UFO στην πλαγιά που όπως εξήγησα παραπάνω επρόκειτο για απλή πυρκαγιά, έκτοτε μάλιστα οι περιπολίες της Πυροσβεστικής στα πέριξ έχουν αυξηθεί -μην παρεξηγηθούμε.
Edited by - XD on 25/03/2006 08:19:53
quote:
Παντος ενας φιλος μου,ειπε οτι την συναντησε και την ειδε να πινει καφε.
![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:quote:
Να μην τον αμολήσεις.
Αχ, μ'αυτά που διαβάζω φοβάμαι πως θα αμοληθεί μόνος του. Και δεν θα έχει κι άδικο.
Εγώ απλά ας αναφέρω πως η γέφυρα του Μπρούκλυν ανέκαθεν έχαιρε άκρας υγείας και πως είναι μια χαρά στη θέση της. Λίγο ψάξιμο στο google (ή και στο εσωτέρικα) και θα λυθούν οι απορίες περί ιστοριών mothman, γεφυρών κλπ.No Method, No Guru, No Teacher
Φιλε μου,η γεφυρα του Μπρουκλιν ειχε πεσει και ξαναφτιαχτηκε.Εγω γραφω αυτα που ξερω και εχω ακουσει,απο΄κει και περα εσυ βλεπεις αν τα πιστευεις η οχι.Και δεν ειπα ποτε εγω οτι τα πιστευω.
Στο βαθυ ρεμα του Καρεα ακουγονταν ενας ηχος ο οποιος τρομοκρατουσε τα κοπαδια των βοσκων.Πολλοι ειχαν δει αυτο το πλασμα και το ερμηνευαν σαν βρυκολακα.
Ο αγιος αστροναυτης
Στην μονη Αστεριου υπαρχει μια ιστορια που λεει οτι για πολλα χρονια εμφανιζονταν στην περιοχη ο Αγιος Ταξιαρχης με μια στολη αστροναυτη.
Η λαμια του Κορωπιου
Στους προποδες του Υμηττου απο την πλευρα του Κορωπιου,υπειρχε ενα παλιο πηγαδι,στο οποιο ζουσε μια λαμια.Καποια μερα την ειδε ενας κατοικος του Κορωπιου και την σκοτωσε με το ντουφεκι του.Ομως,οπου εσταξε το αιμα της δεν ξαναφυτρωσε χορταρι.
...επειδη πηραμε απαντηση απο τον admin ( μπορει να μην αρεσε αλλα πηραμε)
και επειδη το θεμα δειχνει να ξεφευγει σε πρωσοπικες κοντρες και λοιπα.
και επειδη δεν θελω ουτε ανταρτικο να αρχισω ...ουτε εκφρασεις συμπαθειας... ουτε κλικες... ουτε φυσικα να φαω τον αδμιν... και τον πρωθυπουργο.
επειδη ακομα εδω υπαρχει μια φθορα του εσοτερικα γενικοτερα... και τον οποιων προσωπικων καλλων σχεσεων μεταξυ των μελλων.
προτεινω ως δημιουργος του τοπικ να σταματησει ή κουβεντα και να κλειδωθει ...
και να κρατηθει στην μνημη μας σαν μια ακομα καλη κουβεντα απο της πολλες του εσοτερικα...
οπου παραφερθηκαμε ...οι περισοτεροι και πολυ σωστα καναμε διοτι το απαιτει η δημοκρατια...
και βγαλαμε ολοι τα συμπερασματα μας.
ματς- μουτς
Εν αρχη
freedon
Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει
Συμφωνώ κ επαυξάνω...
[Είπες τόσες απλές αλήθειες. Πόσο δύσκολο είναι να αποδεχτείς τελικά τόσο απλές αλήθειες;]
Xμ...δεν με κατάλαβες...κ δικαίως. Άρχισα να λέω τη γνώμη μου κ έπεσα στο γνωστό παραλλήρημα...
[ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΩΤΟ ΣΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2?Ο ΝΑΝΟΡΟΖ?Η ΑΛΛΑ ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ ΚΥΡΙΑ?]
Tο "διχασμένη προσωπικότητα" δεν σου λέει τίποτα γλυκιά μου;
Για να κάτι τέτοιες ερωτήσεις το διατυμπανίζω...![]()
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
quote:
Αχχχ... zezmperg, θα σου τραβήξω το αυτί... Καλέ τι λες; Βρίσε με, πρόσβαλλέ με, εξευτέλισέ με. Προσπαθώ να αποτινάξω την κατηγορία της... ανωτερότητας, και εσύ με θάβεις; Γιατί; Και σε είχα για φίλη μουΑνωτερότητα για εμένα είναι να γνωρίζει ο καθένας το ποιος είναι, τι ζητάει, από ποιον το ζητάει, ποιους οφείλει να σέβεται για αυτό που είναι και που έχουν κάνει, ποιους οφείλει να βοηθάει γιατί τον χρειάζονται και να δίνει αυτό που χρειάζονται οι άλλοι και όχι αυτό που γουστάρει ο ίδιος κ.α. Ανώτερος έτσι μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα, ακόμα και το χθεσινό μέλος, είτε συμμμετέχει στο ΣΟΦΙΑ είτε στο "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού".
Εγώ αυτά μπορώ να κάνω και αυτά θα κάνω. Πριν ζητήσω ο,τιδήποτε από τον άλλον οφείλω πρώτα να το κάνω ο ίδιος. Και όποιος κατηγορεί το Esoterica για κάτι "ας κοιτάξει να βγάλει το δοκάρι στο δικό του μάτι, πριν δει την ακίδα στο μάτι του άλλου"
Σας χαιρετώ.
Έτσι για μια μικρή απαντησούλα στο καλό μου Thoth σας ξαναήρθα.
Πιστεύω να μην κλειδώθηκε το topic.
Tουλάχιστον έχω το δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα για ότι εκτιμώ.
Και τα γράφω για το δικό σου προσωπό καλέ μου φίλε, από τη στιγμή που είσαι ένα απλό μέλος. Ενώ εκτιμώ και άλλους που είναι συντονιστές και συνδημιουργοί του site.... Εκτιμώ και όλα τα μέλη του Esoterica, γιατί όπως και να το κάνουμε, κάτι παραπάνω από την ύλη, μας (τους) κρατά εδώ.
(Όχι δεν με "χάλασε" που έχεις και απλή "ανθρώπινη" φωνή, ίσα-ίσα ετούτο με έκανε να στεριώσω καλύτερα τις απόψεις μου για σένα μια και είμαι νέο μέλος.)
Θα σε κατηγορώ για όσα αιώνια μυστικά φανερώνεις εδώ μέσα!!!
Τώρα, θα πρέπει να μου τραβήξω το αυτί.... Μια και εσύ είσαι λίγο μακριά.
Φιλικά.
Σας χαιρετώ.
Επειδή διαβλέπω πως το να διατυμπανίζεις σε κάθε σου κουβέντα το πόσο αγαπάς και στηρίζεις το site και επειδή αποδέχομαι ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα θα σταματήσω να ρωτάω το οτιδήποτε , να έχω άποψη τουλάχιστον φανερή και να γράφω την όποια μου αντίρρηση .
Μπράβο σου για όσα έκανες και θα κάνεις , μπράβο σου γιατί έχεις ήθος , μπράβο σου για τη στάση που τήρησες και τηρείς απέναντι σε φίλους και αντιπάλους .
Δεν θα συνεχίσω το διάλογο μαζί σου γιατί δεν έχει νόημα κανένα όπως είπες , βλέπεις εγώ έχω άλλη άποψη από τη δική σου και ΚΑΚΩΣ την εξέφρασα .
Απλά ευτυχώς οι γνώμες είναι αποτυπωμένες και ο καθένας ας κρίνει κατά πως του αρέσει .
Να περνάς καλά .
Απάντηση προς τον Κύριο Oannes
quote:
Γιατί ενώ λέτε (κάποιοι) οτι το «παλιό καλό esoterica έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο χρυσό κουφέτο», οι ίδιοι συμμετέχετε σταθερά, εδώ και λίγο καιρό, μόνο σε ...αχλαδοτυρικές συζητήσεις, απέχοντας απο τις υπόλοιπες θεματικές ενότητες ;
Υ.Γ. Οποιος έχει τη μύγα να τη φέρει πίσω
Το χρυσό κουφέτο είναι μόνο στο αχλαδότυρο ;;;;;;
Κύριε Oannes πριν ειρωνευτείτε με Υ.Γ. του τύπου «όποιος έχει τη μύγα να τη φέρει πίσω» καλύτερα να κάνετε και άλλους απολογισμούς και συσχετισμούς γιατί υπάρχει η περίπτωση να εκτεθείτε και αυτό θα ήταν κρίμα διότι έχετε φτιάξει ένα άλλο προφίλ .
Α και για να μην μπερδευτείτε με ψέκασε η φιλοζωική και δε με πλησιάζουν τα όποια έντομα , ομοίως και τα πουλερικά .
Από εμένα προς όλους
Ένα ευχαριστώ σε όσους και όσες συζήτησαν μαζί μου , ένα συγνώμη σε όσους και όσες πίκρανα ( ποτέ δε το έκανα συνειδητά ή με κάποιο σκοπό ) και αφήνω ένα χαμόγελο στο esoterica μαζί με τις ευχές μου να πάει καλά και να φτάσει στην κορυφή .
Αντίο σας .

Ο κακός λύκος
Εύχομαι ακόμα και οι διαφωνίες μας να είναι σαν το κερί. Να λιώνουν, φωτίζοντας το Esoterica.
Πολλά φιλιά σε όλους και συγνώμη αν μερικές φορές παραφέρθηκα.![]()

Μπράβο στο μέλος Ramoglou, μπράβο σε όλους όπου ύψωσαν το ανάστημα ψυχής και αναγνωρίζουν πως ένας διάλογος που δεν οδηγεί προς τα "άνω",
καλύτερα είναι να τοποθετηθεί στο πέρασμα του χρόνου. Εκεί να χαθεί καθώς άφησε πίσω του μόνο πίκρα και ίσως κάποια πράγματα που ήταν στην καρδιά σαν αγκάθι ξεκαθάρισαν.
Μπράβο σας και πάλη. Έτσι για να μαθαίνουμε τα νέα μέλη και εσείς οι παλαιότεροι να δένεστε περισσότερο.
Εγώ κρατώ τον εποικοδομητικό επίλογο από όλη ετούτη την συζήτηση.
Με την σειρά μου ζητώ συγνώμη και ακόμα μία φορά χαίρομαι που γνώρισα την μεγάλη παρέα του Esoterica.
Να είστε όλοι καλά.
Φιλικά
Σας χαιρετώ.
Εν Αρχη
Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει
Θα ηθελα να αφησω καποιες σκεψεις μου σε τουτο το τοπικ μιας και εδω το μελος ντραμξ εθεσε καποιους δικους του προβληματισμους οι οποιοι καλως η κακως εγιναν αφορμη να φτασει σε τετοιο σημειο μια αντιπαραθεση μεταξυ δυο σεβαστων,απο ολα τα υπολοιπα μελη,μελων και την <εθελουσια> αποχωρηση του ενος .
Ηθελα λοιπον να πω το εξης : Εχω που μπηκα στο εσωτερικα απο τις 5-10-2003 και μεσα σε αυτο το διαστημα ειδα πολλα μελη παλια (οπως ειχα αναφερει και σε αλλο τοπικ) να εχουν αραιωσει η και διακοψει τις επαφες τους με ετουτο το δικτυακο χωρο και να εχουν στερησει σε εμας τους υπολοιπους την μεταξυ τους γονιμη και καλοδεχτη συζητηση και καλοπροαιρετη αντιπαραθεση.
Ειδα να εχει γινει ετουτο το φορουμ ενα ,συγχωρειστε με για την εκφραση,ξεφραγο αμπελι χωρις καμια επιτηρηση απο τον δημιουργο του η απο τα ατομα που εχει βαλει να το προσεχουν (οποια και να ειναι αυτα)
(οι δυο τρεις συντονιστες που εχω δει μονο ειναι λιγοι για ενα φορουμ με την εκταση του εσωτερικα) και καμια προθεση βελτιωσης παρα τα οσα βλεπω καθε τοσο να λεγονται.
Και ηθελα να ρωτησω οποιον ενδιαφερεται να απαντησει απο τους συντονιστες και τους υπευθυνους αυτου του τοπου απλα ενα γιατι?
Γιατι να επιτρεπουν να φτανουν τα πραγματα μεχρι αυτο το σημειο?
Γιατι δεν επεμβαινουν για κατευνασμα των πνευματων προτου τα οποια μελη που εχουν μια αντιπαραθεση μεταξυ τους ξεπερασουν τα ορια και αρχισουν να μιλανε και να απευθυνουν μεταξυ τους εκφρασεις που το μονο που σκοπευουν ειναι να μειωσει το ενα μελος το αλλο?
Συγνωμη για το <ξεσπασμα > μου αλλα βλεποντας αλλο ενα αξιολογο μελος
(ισως και το τελευταιο -πως λεμε ο τελευταιος των Μοικανων?) να αποχωρει νιωθω την αναγκη να εκφρασω την λυπη μου για τον δρομο που βλεπω να εχει παρει και για την ελλειψη ολων αυτων των μελων που εχουν συνεισφερει τα μεγιστα σε τουτο τον δικτυακο τοπο
.... Λαθος δρομο πηραμε,
λαθος μονοπατι
και αν αξιζει κατι
ειναι για το ονειρο που χαθηκε
να κλαις...
Καλο σας βραδυ
Edited by - Το ξωτικό on 17/11/2003 19:39:11
Edited by - Το ξωτικό on 17/11/2003 22:01:40
quote:
Αγαπητέ allzzaro, όπως λέω και παραπάνω οι απαντήσεις έχουν ήδη δοθεί και είναι πολύ κατανοητές για αυτούς που θέλουν να πραγματικά να καταλάβουν.
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Το να μπορείς να βαφτίζεις προσωπικά τους συντονιστές είναι καθαρά δικό σου θέμα.
--------------------------------------------------------------------------------
Το πιο πάνω απόσπασμα από τα λόγια σου, όμως έρχονται σε αντίθεση με το:
quote:
Το να εχεις λοιπόν κάποιο προσωπικό τρόπο, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια να δίνεις αξιώματα κάνοντας διακρίσεις σε μέλη αυτό είναι λάθος.
Επίσης θα ήθελα να σε ενημερώσω, και όλους τους φίλους μας, ότι ο τίτλος "Συντονιστής" δεν είναι κάποιο Αξίωμα όπως λες... Είναι ένας ρόλος, από τους πολλούς που μπορεί να έχουν οι Συνεργάτες του ESOTERICA. Και είναι, πάνω απ'όλα, και μία θέση ευθύνης και μία στάση Προσφοράς γι'αυτούς τους Συνεργάτες που αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο και αυτήν την πρόκληση.
Aγαπητέ admin.
Επαναλαμβάνω το οτι μπορείς εσύ προσωπικά, να βαφτίζεις με δικά σου κριτήρια συντονιστές, γιατί εχεις στα χέρια σου και το πεπόνι και το μαχαίρι.
Απο την αλλη πλευρά ομως δεν σημαίνει οτι επειδή μπορείς να το κάνεις οτι είναι και δίκαιο.
Γιατί το να είσαι συντονιστής είναι αξίωμα. Φυσικά και είναι αξίωμα.
Απο την στιγμή που ο συντονιστής εχει το δικαίωμα να κλειδώνει τόπικ και οχι μόνο είναι αξίωμα.
Μην επιμένεις σε παρακαλώ σε αυτό...
Και βλέπω οτι το αξίωμα αυτό το εχουν μέλη με 40 50 100 μηνύματα και μάλιστα ανευ σημασίας..
Δεν μιλώ για τον Θώθ ούτε για τον Κέλσο ούτε για αλλους συντονιστές με 1500 μηνήματα.
Ο αλλος ο φουκαράς που θέλει να γίνει συντονιστής, το περιμένει, γράφει κάθε μέρα, συνεισφέρει πως θέλεις να αισθάνεται.
Εκεί θα έπρεπε να αποδώσεις δικαιοσύνη.
Οφείλω να ομολογήσω οτι πολλά απο τα παιδιά που είναι συντονιστές και συντονίστριες πραγματικά αξίζουν. Δεν λέω οτι δεν είναι αξιόλογοι.
Οχι ολοι βέβαια... μηδαμινές εξαιρέσεις...
Αυτό σημαίνει οτι κάνεις καλά τη δουλειά σου.
Δεν είσαι δίκαιος αλλά κάνεις σωστά τη δουλειά σου.
Πάντως πρέπει να το σκεφθείς πολύ σοβαρά αυτό το θέμα των συντονιστών.
Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα πάρει μεγάλη έκταση.
Δεν ξέρω .. την γνώμη μου λέω... ταπεινά φυσικά... αλλά δεν γίνεται το να γίνει κάποιος συντονιστής να περνά απο μία διαδικασία με την σύμφωνη γνώμη αρκετών μελών σύμφωνα με αξιοκρατικά κριτήρια?
Να υπάρχει δηλαδή μία σειρά βαθμιδωτής ιεραρχίας??
Φιλικά
allzzaro