- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Κατάλαβα αυτό το οποίο μας επισήμανες και την προηγούμενη φορά: ότι εμπλέκεσαι σε μια συζήτηση για να γίνει νταβαντούρι...»
Εμπλέκομαι, για να ακουστεί και μια άλλη γνώμη. Εφόσον η δικιά σου ή άλλων είναι αρτιότερη, τότε δεν θα περάσει.
Λοιπόν, τι ανησυχείς?
WWalker:
«Δεν είπα ότι ζηλεύω αυτό. Ζηλεύω την σαλότητα, και την απαλλαγή από ευθύνες που αυτή φέρνει. Γιατί τον σαλό, λίγοι τον καταλαβαίνουν, αλλά κανένας δεν περιμένει τίποτα από αυτόν.»
Ε και??? Και είναι αυτό κάτι το αξιοζήλευτο???
Έλα τώρα, έλα τώρα!
WWalker:
«Όχι, δεν με ενδιαφέρει αν οι επόμενες γενιές θα πίνουν νερό στο όνομά μου, ούτε αν θα μείνω γνωστός.»
Παρομοίως.
WWalker:
«Α ναι, έγραψα στο google την λέξη "σαλοί", και το πρώτο αποτέλεσμα ήταν, όλως παραδόξως, αυτό το οποίο ανέφερες:»
Που βρε????
quote:
Εμπλέκομαι, για να ακουστεί και μια άλλη γνώμη. Εφόσον η δικιά σου ή άλλων είναι αρτιότερη, τότε δεν θα περάσει.
Για τον χαβαλέ ντε!
quote:
Λοιπόν, τι ανησυχείς?
Ε δεν ανησυχώ, Θέμο βλέπω!
quote:
Ε και??? Και είναι αυτό κάτι το αξιοζήλευτο???
Ε δεν είναι αξιοζήλευτο το να μην έχεις σκοτούρες;
Καλά, εξαρτάται και από το τι σκοτούρες έχεις.
quote:
WWalker:
«Όχι, δεν με ενδιαφέρει αν οι επόμενες γενιές θα πίνουν νερό στο όνομά μου, ούτε αν θα μείνω γνωστός.»Παρομοίως.
Άντε, βρήκαμε σημείο συμφωνίας! Θα πρέπει να ανησυχώ!
quote:
WWalker:
«Α ναι, έγραψα στο google την λέξη "σαλοί", και το πρώτο αποτέλεσμα ήταν, όλως παραδόξως, αυτό το οποίο ανέφερες:»Που βρε????
Στο google βρε!
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
quote:Ναι το θέμα είναι και ποσοτικό όταν απομονώνεις μια περίπτωση (για την οποία είναι ελάχιστες οι πληροφορίες) και γενικεύεις καταδικάζοντας εκείνουν που σε βολέυουν.
anchor:
«Αυτά που λες περιγράφουν το σαμανισμό. Όχι τη "μαινόμενη" θρησκευτικότητα που συναντάμε και στην Ιλιάδα και Οδύσσεια (με τους Ονειροπόλους, θεοπρόπους κλτ.)»
anchor:
«Και πράγματι συναντάται σε κάθε θρησκεία, ως ενθουσιαστική μορφή προσωπικής θρησκευτικότητας.»
Μήπως θα ήθελες να μας προσκομίσεις τα στοιχεία αυτά που συνηγορούν υπέρ μιας ταύτισης με τους «τρελούς για τον Χριστό» από την Ελληνική ιστορία??
anchor:
«Όχι τη "μαινόμενη" θρησκευτικότητα που συναντάμε και στην Ιλιάδα και Οδύσσεια (με τους Ονειροπόλους, θεοπρόπους κλτ.)»
Συγκεκριμένα??
anchor:
«Τώρα να βρήκες έναν που έδειρε δυο κλέφτες (!) και το κάνεις ζήτημα. Το άρθρο στο οποίο με παραπέμπεις μάλλον δεν το διάβασες...»
Μπα, ποσοτικό είναι το θέμα???
Το ότι το συγκεκριμένο ψώνιο είναι και……«Άγιος», δεν σου αρκεί?
Εσύ έτσι όπως τα παρουσιάσες θα έλεγε κανείς ότι οι Σαλλοί γύρνούσαν κι έδιναν καρπαζιές στους αθώους περαστικούς. Αυτό είναι ψέμα κι όμως σ' αυτό στηρίχτηκες.
Πιθανότατα ο "άγιος" δεν έγινε άγιος γι' αυτό (και ποιος είναι τέλειος;) Άρα κούφιο το επιχείρημά σου.
Μπορείς να ψάξεις τα στοιχεία σε βιβλία Ανθρωπολογίας, Σαμανισμού, περιγραφής των Χριστιανικών ενθουσιαστικών φαινομένων, στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια (σ' ένα συμβούλιο των μνηστήρων λέει κάτι), σ' εκείνα που μιλούν για τη Διονυσιακή λατρεία (Μαίναδες κτλ.) Όποιος θέλει να μάθει αναζητά.
ostria ευχαριστώ για τις παραπομπες, αλλά το ερώτημα παραμένει. Κάτι σημαντικό λοιπόν υπάρχει στα νεφρά. Τί είναι αυτό???? Τι μπορεί να καταγράφεται στα νεφρά, που θα καταδεικνύει τις πράξεις μας????????????
ΕλαΝτε
<<πάντωσ μπορείτε να πάτε στο forum το παράξενο και μετά στισ προφητείεσ Άγίων και θα ωφεληθείτε αρκετά από τα στοιχεία που παραθέτουν τα παιδιά εκεί.>>
λες για το καταπληκτικο θεμα που εχει φτασει τις 100 και βαλε σελιδες;
εκει που το καλοκαιρι η περισοτεροι μετα απο αναλυση των προφητειων
ελεγαν για πολεμο με την τουρκια και οτι θα μας κανουν δωρο οι ρωσοι την πολη και θα μας φυλεψουν και λαχανα;
στο θεμα που ολοι περιμενουν με αγωνια τον θεο της αγαπης να καταστρεφει τον κοσμο μεχρι το 2012;
παρα πολυ ωραιο
αν θες πηγενε και στο
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7099
ειναι παραπλησιο με το θεμα που πρωτεινεις
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
λες για το καταπληκτικο θεμα που εχει φτασει τις 100 και βαλε σελιδες;εκει που το καλοκαιρι η περισοτεροι μετα απο αναλυση των προφητειων
ελεγαν για πολεμο με την τουρκια και οτι θα μας κανουν δωρο οι ρωσοι την πολη και θα μας φυλεψουν και λαχανα;στο θεμα που ολοι περιμενουν με αγωνια τον θεο της αγαπης να καταστρεφει τον κοσμο μεχρι το 2012;
Δεν σε σχολιάζω. Γιατί σε λίγα χρόνια θα τα δεις όλα, και θα με θυμηθείς από πάνω.
Πάντως ενημερωτικά, μέσα στα άτομα τα οποία κοροιδεύεις για το θέμα αυτό ανήκουν τουλάχιστον 3 μηχανικοί με γνωστικό αντικείμενο ιδιαίτερα απαιτητικό, οπότε βάλε το μυαλό σου να δουλέψει μήπως δεν είναι αυτοί χαζοί.
----------------------
quote:
Δεν σε σχολιάζω. Γιατί σε λίγα χρόνια θα τα δεις όλα, και θα με θυμηθείς από πάνω.
Γιατί έχω την εντύπωση βρε WWalker μου ότι αυτό το πιστεύανε από το 120 μΧ και κάθε τόσο έβγαινε κάποιος και φώναζε "ο καιρός γαρ εγγύς";! Ας μην ξεχνάμε ότι οι πρώτοι Χριστιανοί περίμεναν ότι ο Χριστός θα επανέλθη σύντομα... και πέρασαν τόοοοσα χρόνια από τότε...
quote:
Πάντως ενημερωτικά, μέσα στα άτομα τα οποία κοροιδεύεις για το θέμα αυτό ανήκουν τουλάχιστον 3 μηχανικοί με γνωστικό αντικείμενο ιδιαίτερα απαιτητικό, οπότε βάλε το μυαλό σου να δουλέψει μήπως δεν είναι αυτοί χαζοί.
Αυτό δεν σημαίνει και πολλά. Δες πόσοι τέτοιοι ήταν και είναι οπαδοί διαφόρων cults (πχ εκείνου στην ελβετία που αυτοκτόνησαν όλοι μαζί;)
Κατερίνα το μόνο που βρήκα είναι αυτό
" Οι νεφροί θεωρούνταν σαν έδρα των βαθέων και των συναισθημάτων του ανθρώπου. Όταν λέει "καρδιά" εννοεί την ψυχή, το θέλημα, καθώς και τα συναισθήματα του ανθρώπου. "
Η ερμηνεία αυτή από το
http://www.angelfire.com/pro/revivalnow/Apoc10.htm
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Γιατί έχω την εντύπωση βρε WWalker μου ότι αυτό το πιστεύανε από το 120 μΧ και κάθε τόσο έβγαινε κάποιος και φώναζε "ο καιρός γαρ εγγύς";! Ας μην ξεχνάμε ότι οι πρώτοι Χριστιανοί περίμεναν ότι ο Χριστός θα επανέλθη σύντομα... και πέρασαν τόοοοσα χρόνια από τότε...
Με την λογική αυτή, ποτέ ο καιρός δεν μπορεί να είναι εγγυς, και ο καθένας που το υποστηρίζει θα πρέπει να λιθοβολείται.
Δεν μιλάμε για την Δευτέρα Παρουσία, μιλάμε για γεγονότα που θα συμβούν στο κοντινό μέλλον. Έχει τεράστια διαφορά.
Σε τελική ανάλυση, το σκεπτικό αυτό σε βάζει στο τρυπάκι να απορρίπτεις ότι το ο καιρός είναι κοντά κάθε φορά που εγείρεται το ερώτημα, και όταν ο καιρός όντως είναι κοντά, τότε εσύ θα το καταλάβεις εκ των υστέρων.![]()
![]()
Λες να μην το σκέφτηκα εγώ αυτό πιο πρώτα από εσένα;
quote:
Αυτό δεν σημαίνει και πολλά. Δες πόσοι τέτοιοι ήταν και είναι οπαδοί διαφόρων cults (πχ εκείνου στην ελβετία που αυτοκτόνησαν όλοι μαζί;)
Καλά... Μας τα παν κι άλλοι αυτά: "είναι ο ένας ο μηχανικός παλαβός, είναι κι ο άλλος, άρα όλοι είστε για τα μπάζα."
----------------------
quote:
Λες να μην το σκέφτηκα εγώ αυτό πιο πρώτα από εσένα;
Εμ θα το σκέφτηκες αλλά ίσως δεν του έδωσες την πρέπουσα σημασία.
Νομίζω ότι σε όλες τις εποχές είχαμε γεγονότα που μας θύμιζαν τις διάφορες προφητείες και δη της Αποκάλυψης. Ισως αυτό να είναι το "κόλπο" τελικά, να είμαστε πάντα σε εγρήγορση μπας και ζούμε στις τελευταίες μέρες...
quote:
Καλά... Μας τα παν κι άλλοι αυτά: "είναι ο ένας ο μηχανικός παλαβός, είναι κι ο άλλος, άρα όλοι είστε για τα μπάζα."
Εντάξει δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις. Απλώς έχω την εντύπωση ότι σε εκείνο το θέμα είστε όλοι πολύ σίγουροι για την αλήθεια των προφητειών. Δεν έχετε την παραμικρή αμφιβολία...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-